Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Algimanto pamokomasis žodis – Kaip malda veikia žmogų? – pasakytas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Kaune, 2023 10 01

Mylimieji, sakau tiems, kurie žiūri Yuo Tube gal pirmą kartą, mano vardas – Algimantas. Dabar vyksta gyvosios pamaldos – gyvojoje – Rojaus Trejybės-AŠ ESU šventovėje – susirinkę esam Kaune. Prieš gyvąsias pamaldas Nijolė manęs paklausė, sako – kaip veikia malda – malda žmogui – kuriam nori padėti, ir tuo pačiu jai buvo pasakyta, kad po maldų tas žmogus prasčiau jaučiasi, jam yra blogiau. Man tas, sakykim, pasikalbėjimas sukėlė mintį apie tai pakalbėti visiems, kadangi, tai yra įdomūs reiškiniai, ir tuo pačiu svarbūs mums visiems.
Mes esame kaip energinių virpesių generatoriai – mes skleidžiame tuos virpesius visi. Ir virpesiai neturi tokio atspalvio, kurį vadina gera energija, bloga energija. Energija neturi emocinio atspalvio – kas yra geras, kas yra blogas. Kaip ir Evoliucija – ji yra Kūrėjo sumanymas žengti vis į ryškesnę Šviesą. Kas yra Šviesa? Tai aukštesnio energinio dažnio virpesiai. Tai virpesiai yra matuojami pagal, aišku, savo stiprumą, bet išraiška, koks yra atitikimas Kūrėjui – išreiškia tų virpesių dažnis – kuo aukštesnis dažnis, tuo tie virpesiai yra nukreipti link Kūrėjo, ir geriami iš Kūrėjo. Jie yra iš virpesių Šaltinio – Energijos Šaltinio – iš Paties Kūrėjo.
Energija negali atsirasti iš be niekur nieko – ji turi savo Šaltinį. Mes net jeigu čia, aplinkoje, kuri yra pati toliausia nuo Kūrėjo, nes Kūrėjas yra visos kūrinijos viduryje – Rojuje – Savo Buveinėje – kuri ir yra energinių virpesių sankaupa, tai mes, kuo toliau esame nuo Rojaus, tuo labiau mes atsitolinę nuo Paties Kūrėjo – nuo Šaltinio – nes įsiterpia tiek laikas, tiek ir atstumas, kad mes suvoktume Tą Kūrėją. Dar, jau jūs puikiausia, kurie studijuojate Urantijos Knygą, lankote gyvąsias pamaldas, esate urantai, garbinate Kūrėją gyvai, ne ritualais, žinote, kad prieš 200 000 metų įvykęs Liuciferio maištas nužemino virpesius tiek, kad mūsų Sistemoje, turinčioje Satanijos pavadinimą, kuri ir buvo izoliuota, kad tas maištas savo užkratu neplistų į kitas Vietines Sistemas, tai iki tol vykęs dvasinimas – mūsų planetos – o mūsų planeta priklauso šitai pačiai Sistemai – Satanijos Sistemai – tai, kas buvo pasiekta vis aukštėjančių virpesių linkme per 300 000, buvo prarasta per 10 000 metų! Milžiniškas greitis! Praradimas yra be pastangų, degradacija vyksta be pastangų, žengimas į aukštesnio dažnio virpesius – milžiniškos pastangos! Maištas jau trunka, sakykim, taip, truko – 200 000 metų. Kristaus atėjimas į mūsų aplinką prieš 2 000 metų užbaigė maištą politine formalia prasme. Šaknys yra likusios. Dvasinių Mokytojų po Kristaus, kokie ir buvo visos žmonijos aplinkoje tiek Mahometas, beveik po 700 metų gyvenęs po Kristaus, jis paliko savo įspaudą islamo sukūrimu, tuo tarpu Jėzaus – Jėzaus evangelija – Dievo Tėvystė, žmonių Brolystė – susiskaldė į atskiras sektas. Ir natūralu, kad mes dabar neturime to supratimo, tai kokia yra malda, kiek ji pasiekia kiekvieną? Mes formaliai galime žiūrėti į maldą, bet galime laikytis ir to požiūrio, kokį teikia Kūrėjas – Energijos Šaltinis ir Centras – gerkite iš Manęs gyvąjį vandenį. Tai yra virpesiai – jie realūs. Kad juos pajaustumėte, kad jūsų viduje yra tie virpesiai išgerti gyvuoju vandeniu, jums reikalingas dvasinis asmens atsivėrimas – dvasinis! Reiškia, tas asmuo, kokį padovanoja Kūrėjas, kaip kiekvieno asmenybę, jis yra iš to paties Dvasios Šaltinio – iš Kūrėjo – o atsivėrimas Šaltiniui – tai ir yra ta mūsų malda, tas bendravimas, kada mes išsisakome ir skausmą, ir džiaugsmą – bet orientuojam tą išsisakymą į Asmenybę – ne į Dievo idėją, abstrakciją – bet į Asmenybę! Tegu tai bus Tėvo samprata, Kūrėjo samprata, Aukščiausiojo samprata, bet kad ji būtų į Asmenį orientuota – jūs pajausite viduje aukštėjančio energinio dažnio virpesius. Taip jau Kūrėjo sumanyta – Evoliucija vyksta tiktai patyrimų dėka.
Kadangi žmonija gyvena nusigręžusi nuo Kūrėjo – siekia savų materialių interesų patenkinimo tiek politikoje, ekonomikoje, visuomenėje, natūralu, niekas ir nemoko tos Šviesos, kurią suteikia Kūrėjas. Tada žmonės nežino šitų dalykų – kodėl taip vyksta, kad meldžiasi už žmogų, o jam nuo to yra blogiau. Todėl, kad tas, kuris meldžiasi, jis jau turi altruistinį motyvą padėti tam žmogui už kurį meldžiasi arba dėl kurio meldžiasi – jo virpesiai yra daug aukštesnio energinio dažnio – nes jis priima tokį sprendimą iš pradžių savo viduje pasimelsti, galbūt pasako, geriausia, kai pasako tam už kurį meldžiasi, kad ir jis žinotų, kad ir jį stiprintų, kad jis nepaliktas vienišas. Bet jeigu tas už kurį meldžiamasi gyvena žemų virpesių būsena – emocijos viešpatauja jo prote – aukštesnio energinio dažnio virpesiai iš besimeldžiančiojo ir nukreipti šitam konkrečiam asmeniui, natūralu, pasiekia tą asmenį – bet poveikį tai gali turėti ir neigiamą. Kadangi tas mirtingasis neįpratęs gyventi tokiuose aukšto arba, sakykim, aukštesnio – daug aukštesnio energinio dažnio virpesių aplinkoje – ir tas neįprastų virpesių būsenos pojūtis, viena, gali išbalansuoti tą mirtingąjį, gali turėti net fiziniam organizmui tam tikrų trikdymų. Bet čia priklauso nuo to asmens. Jeigu jisai atveria save nuoširdžiai, taip pat jis nori, kad jį stiprintų ir prašo – taip, aš noriu, kad tu pasimelstum – jisai nuoširdžiai tuos virpesius geria – ir jis jaučia tų virpesių poveikį ir raminantį, ir sustiprinantį. Jeigu yra priešingas poveikis, kad jam blogiau, žinokit, tas žmogus yra užsisklendęs, savanaudiškas – jo gyvenimas nukreiptas tiktai savo interesų tenkinimo linkme. Čia aksioma, čia nereikia įrodinėti, kad taip yra – taip yra kiekvienam! O tokių reaguojančių, būtent, tokia plotme yra absoliuti žmonijos dauguma – nes jie gyvena ritualais – ir vartotojiškoje civilizacijoje. Todėl šitie energiniai virpesiai jiems yra kaip visiškai svetima aplinka – staiga atsiranda tokioje aplinkoje ir viena, jie išsigąsta daugiau priklausomai nuo aplinkos, priklausomai nuo būsenos toje aplinkoje, kokia jų yra tos, sakykim, akimirkos planai, siekiai, dėl ko jiems yra sunki padėtis ir panašiai, tai priklauso ir centrinės nervų sistemos reagavimas. Viskas yra tarpusavyje gyvai susieta.
Kūrėjas sumanęs, kad žmonija gyventų be skausmo, be kančių. Tam reikalingi vis aukštesnio energinio dažnio virpesiai, kad kiekviena karta paliktų vis aukštesnius virpesius ateinančiai kartai. Bet ji pati turi nugyventi visą tą savo laikotarpį šitoje planetoje ar bet kurioje kitoje planetoje – nugyventi dėdami pastangas nukreiptas link Šviesos Šaltinio, kuriuo ir yra Kūrėjas. Jeigu gyvenama kitaip, tada energinis virpesių dažnis smukdomas – smukdomas. Aš jums pasakysiu net tokį dalyką, jūs gi žinot, kad buvo ta akimirka, kada buvo mūsų Partnerystė su mano Partnere, kur buvom suvesti mes du – Kūrėjo suvesti – bet baimė tiek nustelbė jos Įtikėjimą, kad ji atsitraukė kažkuriam laikui. Ir tai turėjo poveikio man tiek, kad aš metus laiko negalėjau atsigauti – kaip galima atsitraukti nuo Kūrėjo šitokiu būdu? Aš čia nenoriu detalizuoti. Bet, jeigu ji būtų išlikusi – Partnerystė – dabar jinai, sakykim, taip, šiuo metu jinai sustabdyta, bet tai neužbaigta – ir nebūtų jokios pandemijos, nebūtų jokios Ukrainos ir Rusijos dabartinės padėties – iš mūsų būtų sklidę tokio aukšto energinio dažnio virpesiai, kad tie, kurie turi tas užmačias – naikinti – nebūtų tokių minčių, nes mintims kilti– naikinimui, kad pasireikštų tie sprendimai, turi būti nepaprastai žemas energinis virpesių dažnis! Viskas tarpusavyje yra apjungta. Mes šito nematom, bet tie, kurie jautresni, būsena jaučia, kada yra savaitgalis, yra aukštesni virpesiai, nes žmonės turi atsipalaidavimą, laukia malonūs galbūt poilsio momentai. Prieš vasarą vėl yra pakylėjimas, nes pakyla energiniai virpesiai po sunkios žiemos. Po pavasario ateina atostogų metas, vėl, tai yra aukštesnio energinio dažnio virpesiai. Ir tai viskas atsispindi visuomenėje. Bet yra čia bet – didžiulis BET. Vedliai turi būti tie, kurie dar daugiau orientuotų žmones į aukštesnio energinio dažnio virpesių Šaltinio pusę, kad tie virpesiai nenukristų žemyn. Štai ir ta Partnerystė buvo tam ir suteikta, kad mes jau ėjome aukštėjančio energinių virpesių pasireiškimo link vis stipriau ir stipriau – ir štai, su Partneryste, tai buvo toks pakilimas mano viduje, jos viduje! Ir štai tokiuose virpesiuose urantų būtų virpesiai tiek išaugę į daug, daug aukštesnį dažnį – ta būsena būtų juntama – jūs būtumėte sveikesni, stipresni, ryžtingesni – kiekvienas savo indėliu, kad pasireikštumėte, jūs būtumėte pasireiškę daug tvirčiau! Dabar tas neįvyko. Reiškia nuo kiekvieno iš mūsų sprendimo priklauso poveikis, nuo kiekvieno indėlio – asmeninio indėlio priklauso – visumai – kokį mes poveikį darom!
Malda yra sumanyta ne šiaip sau – tai yra bendravimas. Aš jums tą visą laiką sakau – malda – tai nenugludinti žodžiai, tai yra Širdies atvėrimas Kūrėjui. Jūs galite Jam pasakoti oro prognozę, kokia čia yra Urantijoje, šitame krašte, kodėl dabar visas, reiškia, rugsėjis yra toks šiltas kaip vasara – ot, pasišnekėkite su Kūrėju! Todėl ir mes turime kantriai melstis ne dėl to, kad čia būtų kažkas nepaprastai, na, didvyriško, kad žmonės galėtų pasireikšti – ne – kad būtų Kūrėjo Evoliucinio Plano įgyvendinimas mūsų asmeniniu indėliu – kiekvieno – kad jūs įneštumėte šitą indėlį į Kūrėjo sumanymą – Paties – Kūrėjo – visos Energijos, visos kūrinijos Sutvėrėjo Plano įgyvendinimui – kad jūs asmeniškai įneštumėte savo indėlį – ne kažkas kitas, ne urantai kaip abstrakcija – asmeniškai tu – tu turi įnešti – ir kuo aukštėjančio energinio dažnio pasireiškimu, nes tai turi poveikio visiems. Norit beprotybę šitą stabdyti, kokia dabar pasireiškia visame pasaulyje prieš Kūrėjo Evoliucinį Planą – daugiau atsiverkit, daugiau bendraukit su Kūrėju – kad jūsų būtų asmenybė tame gyvame ryšyje kuo stipriau sulieta Širdimi – Širdimi – reiškia dvasia. Ir poveikis tada bus toks, kad tie, kurie turi tokių užmačių ir toliau žengti blogio link, pradės minkštėti – tas poveikis jiems patiems nesuvokiant, kodėl. Juk kada buvo 1991 metų sausio įvykiai, generolai Šiaurės miestelyje, kur tankai stovėjo, buvo priėmę sprendimą pulti parlamentą – pulti. Ir aš buvau parlamente, kaip tik tuo metu. Ir vakare, jau apie, na, anksti temsta, apie šeštą valandą, aš noriu išeiti, neišleidžia, išėjimai užminuoti – negalima išeiti, viskas, reikėjo anksčiau išeiti, o dabar pasiimkit dujokaukes. Dujokaukes, reiškia, jau tikrai, ne šiaip sau juokais čia – na, pabūsit naktį, ryte išleisim, ne, jeigu dujokaukės, tai čia dujos, visa puolimo kažkokia tai bus aplinka. Ir kai išvažiavo Prunskienės vadovaujama delegacija iš parlamento į Šiaurės miestelį su generolais kalbėtis – grįžta po poros valandų gavę patvirtinimą, kad šiąnakt nepuls. Generolai keičia savo įsakymą – tai neįprasta! Apvaizda veikia! Veikia taip, kad generolai ir paaiškinti negali, kodėl pakeitė savo įsakymą. Apvaizdos poveikis yra milžiniškas, ir tai atliekama virpesiais! Nieks nepabeldžia į smegenis ir nepasako – o klausyk, pakeisk savo įsakymą – ne – virpesiais viską pakeičia! Todėl ir nuo mūsų indėlio priklauso, kiek mes patys vis daugiau – ir daugiau – siekiame atverti save. Daugiau – aš turiu minty negu buvo prieš tai mūsų asmenybė atverta daugiau – dar daugiau! O tada jūs ir turėsite aplinkoje pasireiškimą pagal jūsų virpesių dažnį. Viskas yra gyvame kūrinijos nuostabiame audinyje, kur vieną audinio kraštą patrauksi, visas audinys turi tam tikrą reagavimą į tą patraukimą – į vieną kraštą įpilsi savo poveikio, visa kūrinija patiria tai. Tik laipsniai skiriasi – kuo arčiau tavęs, tuo stipresnis laipsnis, kuo toliau nuo tavęs, tuo labiau išsisklaido tie virpesiai. Bet poveikis yra, nes jeigu ir lašą įlašinsi į vandenyną, vandenyno vandens tūris padidėja tuo lašu. Bet vandenyno masė tokia, kad proporcingai tu nejauti to padidėjimo, bet jis padidėja vienu lašu. O jūsų lašas – gyvas – ir dar turi savybę nuo jūsų pastangų dažnis kilti į aukštesnį dažnį. Nuo vis aukštėjančio dažnio poveikis vis stiprėja į aplinką.
Štai jums ir paaiškinimas, kodėl kitas junta, kad yra maldos poveikis neigiamas jam. Jeigu jis atvertų save, jis tada gertų tuos pačius virpesius ir siųstų tam savąja atsakomąja malda, kuris už jį meldžiasi. Kada per savo gimdytojos laidotuves, Utenoje, aš garbinau Kūrėją prie karsto, kūnas buvo pašarvotas klebonijoje, buvo nusamdytos giedorkos – yra ir tokios, kurios gieda. Ir kada aš garbinau Kūrėją, viena iš trijų, ji tiek susierzino, ji nesuvokė, kodėl susierzino, sako – aš nebegaliu klausyti – išlėkė iš tos patalpos. Poveikis energinių virpesių aukšto energinio dažnio, turėjo jos tam žemų virpesių pavidalui esančiam, būsena juntamam neigiamą tokį poveikį. Nors virpesiai, tai yra aukšto dažnio, turėtų apraminti – užsidariusio žmogaus neapramina.
Kada aš važiavau po Lietuvą, kada Vilniuje eidavau su Urantijos Knyga į Gedimino prospektą, aš daugybę žmonių studijavau, ir aš mačiau, kaip nuo manęs atšoksta žmonės, tarsi nuo sienos teniso kamuoliukai. Ir aš galvojau – ar čia man akyse matosi, ar iš tikrųjų taip yra? Stoviu prie centrinio knygyno – šaligatvis gan platus, vėliau, prie centrinio pašto – visur reakcija ta pati – eina link manęs ir staiga lankstą daro, kad net beveik nuo šaligatvio nueina ant kelio važiuojamosios dalies. Galvoju – kodėl? Kada tie, kurie prieidavo ir žiūrėdavo, kas čia yra ta Urantijos Knyga, paskiau Kristaus apreiškimų knyga – Kalbu Jums Vėl – jie man daug ką išsakydavo, kaip išpažinties atėję pas kunigą, ir aš sakau – Nori aš tau dabar pasimelsiu, kad tau apsiramintų vidus? – Paimu ranką, meldžiuosi, ir aš taip jaučiu, kad dega ranka man, klausiu – Ką tu jautei maldos metu? – Nieko nejaučiau. – Aš negalėjau suprasti – Kaip nieko nejauti, jeigu man ranka dega tiesiog. – Kitam paimu ranką, pasimeldžiu, ir klausiu – Ką tu jautei? – Sako – Aš negaliu ašarų sulaikyti, aš visas sukaitau, arba visa sukaitau – sako – Mane degino, net visą ranką. – O aš nieko nejaučiau, galvojau – jis arba ji irgi nieko nejaučia, nieko. Štai čia yra atvirkštinis momentas. Kada tas, kuris eina užsivėrusiais virpesiais ir žemo energinio dažnio – iš manęs sklinda aukšto energinio dažnio virpesiai – jis atsimuša kaip į sieną, ir tada jis traukiasi šaligatviu eidamas į kraštą, iki pat gali tos dalies pasitraukti – ten, jau toliau reikia nuo bordiūro nulipti į važiuojamosios kelio dalies pakraštį – štai, jis iki pat eina pakraščiu. Pats jis negali paaiškinti, kodėl taip daro. Virpesiai atstumia tuos žmones, kurie neatsiveria visiškai. Tie, kurie aukštesnio energinio dažnio ir ieško, jie prieina, ir nieko – poveikio nėra. Tas pats su to karštį jaučiančia ranka. Tie virpesiai, kurie nepatenka į tą užsivėrusį – viskas manyje tada ir dega, iš manęs toliau nepasklinda virpesiai, o tas, kuris neužsisklendęs – pro mane prateka, ir aš nieko nejaučiu, tai galvoju – jis nieko ir negali jausti – prateka kaip pro laidininką per mano ranką, o jis jaučia poveikį – ir apraminimą, ir ašaros kyla, ir šiluma visa, o ranka dega, ir net kojos dega nuo to rankos delno.
Žodžiu, virpesiai turi poveikį, kada mes iš tikrųjų atveriame save nuoširdžiai – jie mus apramina ir sustiprina. Kada mes užsivėrę esam, savanaudiški – veikia priešingai – susierzinimas, galvos skausmai – net gali kilti įvairių ligų, jeigu tai žmogus dažniau bus tokiuose virpesiuose, o pats neatsivers. Štai dėl to mes ir turime didžiulį – didžiulį poveikį savo virpesiais visai aplinkai. O, kaip tą poveikį naudoti – jūs jau žinote. Amen.


DDaiva
2023-10-13 22:38:43

Komentarai

Šiame pamokomajame žodyje Algimantas pasidalino savo prisiminimais tos tragiškos 1991 m. sausio 13 dienos nakties, kuomet jis buvo Seimo pastato viduje. O aš norėčiau papildyti, kas tą naktį vyko lauke, aplink Seimo pastatą. Kai tą lemtingą naktį per TV bokšto šturmą žuvo žmonės ir daug buvo sužeistų, prie parlamento nuolatos plūdo žmonės, ir čia jų susirinko labai daug – apie 20 tūkst. Kai, tą naktį, užgrobusi radijo ir televizijos pastatus, tankų kolona pradėjo judėti link Seimo, žmonės – susirinkusi parlamento gynėjų minia – tuo metų Meldėsi - o mes žinome, kokia galią turi Malda, o ypač - kolektyvinė. Todėl, Apvaizdos dėka, sovietų armija pulti parlamento nesiryžo.

O dėl Algimanto turėtos partnerės, kuri atsitraukė nuo Kūrėjo, noriu pasakyti – Kūrėjas niekada nepalieka savo vaikų bėdoje ir siunčia pagalbą per kitą asmenį, tik reikia tą pagalbą priimti, nes, ją atmetus, Kūrėjo suplanuotas Šviesos misijos galutinis tikslas bus pastoviai nukeliamas į ateitį – o per tą laiką pasaulis gali patirti vis naujas tragedijas...

Su Kūrėjo meile
Laura

Vilniete
2023-10-16 13:50:47



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal