Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.

Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2009-10-30 22:38:55

Komentarai

Kada žmogus nemato skirtumo tarp tų tikslų, kurių jis siekia kaip mirtingasis, tada jis veikia egzistencijos gyvuliniu lygiu. Jis nesugebėjo pasinaudoti to materialaus aštraus matymo, moralinio skvarbumo, ir dvasinės įžvalgos aukštesniojo lygio privalumais, kas yra jo kosminio-proto dovanos, suteiktos jam kaip asmenei būtybei, neatskiriama dalis. [0193 - 04]

Dora yra teisumas – susiderinimas su kosmosu. Įvardinti dorybes, reiškia jas ne apibrėžti, bet jomis gyventi, reiškia jas pažinti. Dora nėra tiesiog žinios, taip pat ji dar nėra išmintis, bet vietoje šito ji yra augančio patyrimo tikrovė siekiant kosminių laimėjimų kylančiųjų lygių. Diena iš dienos mirtingojo žmogaus gyvenime, dora yra įgyvendinama nuolat pasirenkant gėrį, o ne blogį, ir šitoks pasirinkimo sugebėjimas rodo, jog turima morali prigimtis. [0193 - 05]

VJANINA
2026-09-04 19:49:58

Į Urantijos tipo žmogiškąją asmenybę gali būti žvelgiama kaip į veikiančią fiziniame mechanizme, kurį sudaro organizmo Nebadono tipo planetinė modifikacija, priklausanti gyvybės sužadinimo elektrocheminei kategorijai ir apdovanota tėvų reprodukuojamo modelio kosminio proto Orvontono serijos Nebadono kategorija. Asmenybės dieviškosios dovanos padovanojimas tokiam protu apdovanotam mirtingojo mechanizmui suteikia kosminės pilietybės orumą ir įgalina tokį mirtingąjį tvarinį tuoj pat reaguoti į kosmoso trijų bazinių realybių esminį suvokimą:

1. Matematinį arba loginį fizinio priežastingumo vienodumo suvokimą.

2. Pareigos elgtis moraliai protingą suvokimą.

3. Įtikėjimo dėka suvoktą Dievybės bičiulystės garbinimą, susietą su kupina meilės tarnyste žmonijai. (Urantijos Knyga 0195-02)

VioletaP
2026-09-04 09:37:20

Asmenybė yra originalios prigimties unikali dovana, kurios egzistavimas nepriklauso nuo Minties Derintojo padovanojimo ir būna anksčiau už jo padovanojimą. Nepaisant šito, Derintojo buvimas tikrai padidina asmenybės kokybišką pasireiškimą. Minties Derintojai, kada jie atvyksta nuo Tėvo, būna identiški prigimtimi, bet asmenybė yra skirtinga, originali, ir išimtinė; ir asmenybės pasireiškimą toliau sąlygoja ir apibrėžia materialios, protinės, ir dvasinės prigimties suvienytų energijų, kurios sudaro organizmo priemonę asmenybės pasireiškimui, pobūdis ir savybės. (Urantijos Knyga 0194-03)
Asmenybės gali būti panašios, bet niekada jos nebūna tokios pačios. Konkrečios serijos, rūšies, kategorijos, ar modelio asmenybės gali būti ir iš tiesų yra panašios viena į kitą, bet jos niekada nebūna tapačios. Asmenybė yra tas individo bruožas, kurį mes pažįstame ir kuris mus įgalina atpažinti tokią būtybę kažkuriuo metu ateityje, nepriklausomai nuo pasikeitimų formoje, prote, ar dvasinėje būsenoje pobūdžio ir laipsnio. Asmenybė yra bet kokio individo toji dalis, kuri mums leidžia atpažinti ir teigiamai identifikuoti tą asmenį kaip būtent tą, kurį mes pažinojome anksčiau, nesvarbu, kiek jis galėjo būti pasikeitęs dėl to, jog pasikeitė jo asmenybės išraiškos ir pasireiškimo priemonė. (Urantijos knyga 0194-04)

VioletaP
2026-09-03 13:57:34

Kada virpesiai, dedant jums pastangas, kyla jūsų viduje į aukštesnį dažnį, šitoji būsena jums teikia pasitenkinimą ir didesnę, tarsi ploto samprata, erdvę, sąlyčiui su Manimi, ir tuo pačiu padidina Gelmę. Tie virpesiai tampa ne tiktai savuoju linijiniu taip, kaip strėlės įsmigimu į jūsų Širdį, bet ir Gyvuoju Turiniu, kada apima jūsų asmenybę virpesiai visa savo pilnatve. Ir štai tada toji Vandenyno pilnatvė, esanti jūsų dvasiniame asmenyje ir gali paveikti energine išraiška jūsų fizinį organizmą sustiprindama – sustiprindama – pavargusią ląstelę ir iškrypusią atstatydama – atstatydama – į tą energinį pavidalą, kuris atitinka Mano Evoliucinį Sumanymą šitam materialiam kūnui šitame pasaulyje, šitoje kartoje. Tai ir yra Energinė Švara, kurią jūs geriate iš Manęs. Šitaip jūs prausiate savo ląstelę dvasiniu Gyvuoju Vandeniu, kurį jūsų dvasinė asmenybė geria. (Rojaus Trejybė-AŠ ESU "GYVOJI TYLA", 135 psl.)

Jurgita
2026-08-27 08:42:29

Jūs Meilę gaunate tiktai per Mano Gyvąjį Kanalą, per Mano Dalelę, per Mano Dvasią.
NĖRA KITO KELIO MEILEI PATEKTI Į JŪSŲ VIDŲ.
Ir kada jūs atsiveriate Man visa savo sielos gelme, jūsų sąmonė, per materialias smegenis, iškart sureaguoja taip, kaip tą akimirką šita reakcija jai yra pati priimtiniausia: tai ir atsipalaidavimas, tai ir ramybės būsena, tai ir nepatirta, iki tol anksčiau niekada per visą patyrimą nepajausta, pakylėjimo būsena, kurią jūs galite pavadinti palaima, galite pavadinti gilumine ramybe, galite pavadinti ir kažkokia neapibrėžta džiugesio akimirka.
Ir tada, kada atsipalaiduoja jūsų centrinė nervų sistema, tada jūs gaunate iš smegenų impulsą, kuris atpalaiduoja ir ašarų liaukas. Per jas pasklinda materialios ašaros, bet jos taip pat yra pripildytos Mano gyvų Meilės virpesių. Dėl to, jeigu jūs jas analizuotumėte, darytumėte tyrimus, tos ašaros, kurios kyla atsivėrus Man, yra visiškai kitokios cheminės sudėties negu lygiai taip pat per tas pačias ašarų liaukas pasklindančios ašaros, kurias junta Mano vaikas, apimtas baimės, nerimo, pergyvenimų, net ir pykčio; cheminė sudėtis tų ašarų bus skirtinga.
TODĖL NIEKADA NESIGĖDYKITE TŲ AŠARŲ, KURIOS YRA PRIPILDYTOS MANO MEILĖS VIRPESIŲ.
O kas sukelia šitą būseną – ar išgirstas žodis; ar pamatytas veiksmas; ar jūsų sielos išreiškiamas gailestingumas skriaudžiamam; ar jūsų atsivėrimas Man per Manęs garbinimą ir šlovinimą; ar jūs stengiatės padaryti gerą darbą ir, darydami tą gerą darbą, taip pat pajuntate viduje prisitvenkiančias ašaras – tai nėra svarbu, kokiomis priemonėmis jūs pajuntate Meilės pojūtį, ir dėl to pajuntate, kad ašaros pripildo jūsų akis. Tai yra Mano taip pat pasireiškiantis materialus pavidalas; pasireiškiantis per jūsų atsivėrusią sielą, kad jūs galite patirti šitą pasireiškimą savyje.
Jūsų ašaros yra skaisčios, tyros. Jos yra Mano pasireiškimas jūsų viduje tam, kad pajaustumėte, jog Aš esu, esu pasireiškiantis ĮVAIRIAIS pavidalais. Aš pasireiškiu ir GAILESTINGUMO AŠAROMIS, ir PALAIMOS AŠAROMIS.
Manęs NĖRA tose ašarose, kurios yra pykčio, godumo, neapykantos, nors jos yra taip pat materialiai matomos, bet toks Mano vaikas yra NUSIGRĘŽĘS nuo Manęs. - Rojaus Tręjybės Asmenu-AŠ ESU mokymai 95. Tėvo mokymas apie ašaras, 2010 01 23

Violeta
2026-08-13 12:28:15

CKada jūs gyvenate prasmingą gyvenimą ir palaikydami gyvą ryšį su Tėvu, jūs iš juntamų meilės gyvų virpesių jaučiate Jo tikrumą. O jeigu dar su Juo ir bendraujate nuolat taip, kad girdite Jo mokymus, kalbatės su Juo kaip su savo sielos broliais ir sesėms, tai tas gyvas ryšys tik sustiprėja. Ir kada šitaip gyvendami jūs artėjate prie savosios materialaus kūno gyvybinės energijos išeikvojimo pabaigos, tada jūs tikrai žinote, kada tas įvyks. Bet nejaučiate jokio nerimo. Jūs jaučiate malonų virpulį ir jaudulį, .... Krikščionybės Duženos 209 - 03

VJANINA
2026-08-11 19:48:22

Tėvas niekada pasiklydusiojo neapleidžia, bet visada ramina, apšviečia, ir padeda surasti iš klystkelių Meilės, Šviesos, ir Tiesos kelią. Visada!( Krikščionybės duženos 097-05-04)

vvita
2026-08-03 22:00:02

Praeities amžių didieji religiniai mokytojai ir pranašai nebuvo kraštutiniai mistikai. Jie buvo Dievą pažįstantys vyrai ir moterys, kurie geriausiai tarnavo savo Dievui nesavanaudiškai tarnaudami savo bičiuliams mirtingiesiems. Jėzus savo apaštalus dažnai išsivesdavo tam, kad trumpus periodus jie pabūtų atskirai vieni ir atsiduotų meditavimui ir maldai, bet jis pasirūpino, kad didžiąją laiko dalį jie tarnautų bendraudami su miniomis. Žmogaus sielai reikia dvasinės mankštos, o taip pat ir dvasinio maisto
1000 -03 - UK.

adolfina
2026-07-29 15:17:36

Taip ir jūs, mano mylimieji dvasios broliai ir sesės, esate šitame pasaulyje, jūs esate tarp kitų savo dvasios brolių ir sesių, kurie ir sudaro visą šio pasaulio žmoniją. Tačiau jūs esate neatsiejama visos kūrinijos šeimos dalis. Jūs esate kaip su Rojaus Trejybės užduotimi atsiųsta iš tikrųjų Rojaus Trejybei priklausanti ir neatskiriama dalis, kad atliktumėte savo užduotį, kad skleistumėte šviesą ir tiesą Rojaus Trejybės išmintingu žodžiu.

(Citata iš Mondžoronsono-SAI BABOS mokymo suteikto po gyvųjų pamaldų, trečiadienį, Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje Vilniuje, Žvėryno skverelyje, 2011 07 13)

Jurgita
2026-07-20 10:04:13

Nors jūs Urantijoje ir sukūrėte kai kurių gražių melodijų, bet muzikiniu požiūriu jūs nesivystėte pirmyn taip toli, kaip dauguma jūsų kaimyninių planetų Satanijoje. Jeigu tiktai Adomas ir Ieva būtų išgyvenę, tuomet jūs būtumėte turėję muziką tikrovėje; bet harmonijos dovaną, kuri buvo tokia didžiulė jų prigimtyje, tiek praskiedė nemuzikinių tendencijų garsai, jog iš tūkstančio mirtingųjų gyvybių tiktai viena gali puikiai suvokti muzikinį sąskambį. Bet nepraraskite drąsos; kada nors Urantijoje gali pasirodyti tikrasis muzikas, ir ištisos tautos bus sužavėtos jo melodijų nuostabiu skambėjimu. Viena tokia žmogiškoji būtybė gali amžiams pakeisti visos nacijos, net ir viso civilizuoto pasaulio, kelią. Tiesiogine prasme tai yra tiesa, ‘‘melodija turi galios transformuoti visą pasaulį‘‘. Amžiams muzika išliks žmonių, angelų, ir dvasių visuotinė kalba. Harmonija yra Havonos šneka. (0500-06)

Citatą išrinko – Regina

DDaiva
2026-07-10 18:53:33

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal