Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.

Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2009-10-30 22:38:55

Komentarai

Jūs jau žinote, kad bilietas į prisikėlimo salę yra jūsų įtikėjimas, tik įtikėjimas. Ir kada jūs įtikite, kada jūs tikrai pradedate gyventi ne kiekybinį gyvenimą, viską kaupdami tik sau – turtus, tik sau, valdžią, tik sau, populiarumą, tik sau, malonumus, tik sau ir bet kokius kitokius gyvenimo siūlomus patyrimus, tik sau – bet kokybinį gyvenimą – viską paskirdami visumai, dalindamiesi savo turtais su visuma, valdžią turėdami tik dėl to, kad galėtume savo šviesą skleisti kitiems ir palengvinti visų gyvenimą, populiarumo iš viso nesiekdami, bet su visais bendraudami su meile ir dėl to jausdami kitų ir meilę ir pagarbą, visą gyvenimą atiduodami prasmingam tarnavimui Tėvui ir kūrinijai – tada jūsų prisikėlimas garantuotas. [Krikščionybės Duženos 209 - 02]

VJANINA
2026-07-03 12:33:33

Štai kodėl, Mano mylimiausieji vaikai, Aš jus turiu kaip ŽIEDĄ, kurį puoselėju ir saugau. Aš jums suteikiu tą šviesą Manosios meilės žiedu apkaišiotą, kad jūs galėtumėt patirti savo vidine asmenybės būsena – juk jūs nesate žmonės, JŪS ESATE AMŽINOS MANO DVASINĖS ASMENYBĖS – JŪS ESATE DVASIOS, IR NEBIJOKITE TO ŽODŽIO. Turėdami labai laikiną materialų pavidalą, vien tik dėl jo jūs vadinate žmogų žmogumi. Tuo tarpu Aš jus vadinu savaisiais vaikais. Tai jeigu Aš esu dvasinis ir esu net dvasinių asmenybių Suteikėjas – Šaltinis – tai ir jūs, Mano vaikai, turite būti DVASINIAI. Ir nesvarbu, kad Aš jums suteikiu materialų apvalkalą TARPUSAVIO
BENDRAVIMUI – VEIKIMUI – VISUMOS LABUI. Tai yra labai trumpalaikis apvalkalas, bet jį turite PUOSELĖTI. (Rojaus Trejybė-AŠ ESU "Meilės Galia", 114 p.)

Jurgita
2026-07-03 09:06:22

Jūsų apmąstymai turi vertės, kada jie įsisavinami jūsų pačių asmenybės atsiskleidimo konkrečių etapų pasireiškimo lygiu, nes JŪS AUGATE TIK KADA JŪSŲ ASMENYBĖ PASIREIŠKIA. Vien tiktai apmąstymai – tai yra teorinis jūsų supratimas, net ir kosminės įžvalgos lygiu, kas esate jūs kiekvienas kaip individas Manojoje tikrovėje. Tačiau kaip jūs tą tikrovę įsisavinate, kiek jūs kaip asmenybė esate Man reali, tai atsispindi jūsų VEIKSMUOSE, kurie yra skatinami Manosios MEILĖS, ir kurie yra nukreipti MANOSIOS GEROVĖS vektoriaus kryptimi.
Štai kodėl jūs kiekvienas esate TIKRASIS MĄSTYTOJAS. Nėra jums KITO Šaltinio, kuris jus galėtų pakylėti – nesvarbu kas galėtų jums rekomenduoti tą šaltinį, kaip aukščiausią žmonijos filosofinę išraišką – kokiu Šaltiniu ESU AŠ. (Rojaus Trejybė-AŠ ESU "Meilės Galia", 111 p.)

Jurgita
2026-07-02 08:57:30

Toks tvarinio pasirinkimas nėra valios atidavimas. Tai yra valios pašventimas, valios išplėtimas, valios pašlovinimas, valios tobulinimas, ir toks pasirinkimas pakelia tvarinio valią iš žemiškosios reikšmės lygio į aukštesnę būseną, kurioje ta tvarinio sūnaus asmenybė artimai bendrauja su dvasinio Tėvo asmenybe. [1221 - 06]
Šitas Tėvo valios pasirinkimas yra mirtingojo žmogaus dvasiškai surastas dvasinis Tėvas, nors turi praeiti amžius prieš tai, kai sūnus tvarinys galės realiai stovėti Rojuje Dievo tikroje akivaizdoje. Šitą pasirinkimą sudaro ne tiek tvarinio valios paneigimas – "Ne manoji valia, bet tavoji valia tebūnie" – kiek tvarinio teigiamas patvirtinimas: "Būtent tokia yra manoji valia, kad būtų tavoji valia." Ir jeigu toks sprendimas yra priimtas, tai anksčiau ar vėliau Dievą pasirenkantis sūnus pasieks vidinę sąjungą (susiliejimą) su viduje gyvenančiu Dievo fragmentu, tuo tarpu tas pats tobulėjantis sūnus aukščiausiąjį asmenybės pasitenkinimą atras žmogaus asmenybės ir savo Sutvėrėjo asmenybės garbinimo komunijoje; dviejų asmenybių, kurių kūrybinės savybės amžinai susijungė savanoriškame išraiškos abipusiškume – gimstant kitai žmogaus valios ir Dievo valios amžinai partnerystei. [1221 - 07]

VJANINA
2026-07-01 10:02:33

Jeigu jūs tik suvoktumėte, kokią milžinišką žalą jūsų vaikų mąstymui ir ugdymui daro jūsų sugalvotos pseudopareigos nuostatų diegimas vaiko sąmonėje ir pasąmonėje, tuomet nė iš tolo nebesiartintumėte prie tokių kvailų pareigų deklaravimo, kaip jūsų pareiga rūpintis savo vaikais, ar senais tėvais, jūsų pareiga ginti tėvynę, jūsų pareiga laikytis moralės normų jūsų pareiga gerai mokytis ir laikytis mokinių elgesio taisyklių, jūsų pareiga saugoti valstybės tariamą paslaptį. Ir vietoje tokių kvailų ir neįgyvendinamų nuostatų, kurios pakeičia visos visuomenės ugdymo vektorių savanaudiškumo ir saviizoliacijos pasireiškimu, jūs ugdote nesveiką mirtingųjų kartą – ištisas kartas – kurios ir taip sunkiai begali suvokti, kas yra tikrasis mirtingasis – tikrasis žmogus – tikroji asmenybė – kas esu AŠ, tai dar vietoje šito visos kartos eikvoja energiją ir savo gyvenimą pseudoprincipų įgyvendinimui – daugybės pareigų vykdymui. Ir jokių mokymų apie MANĄJĄ TIKROVĘ, APIE MANĄJĄ ŠVIESĄ, MANĄJĄ VISUOTINĘ MEILĘ VISIEMS IR KIEKVIENAM, VISOJE MANO KOSMINĖJE KŪRINIJOJE. (Rojaus Trejybė-AŠ ESU "Meilės Galia", 247-02)

Jurgita
2026-07-01 09:17:48

Aš negaliu nepastebėti, jog tokia didelė jūsų dalis skiria tiek daug laiko ir minčių tiesiog gyvenimo smulkmenoms, tuo tarpu jūs beveik visiškai iš akiračio išleidžiate amžinosios svarbos esmingesnes realybes, būtent tas savybes, kurios yra susijusios su harmoningesnio darbinio susitarimo tarp jūsų ir savojo Derintojo vystymu. Žmogiškosios egzistencijos didysis tikslas yra prisiderinti prie viduje gyvenančio Derintojo dieviškumo; mirtingojo gyvenimo didysis laimėjimas yra pasiekti tikrą ir supratingą pasišventimą dieviškosios dvasios, kuri laukia ir dirba jūsų proto viduje, amžiniesiems tikslams. Bet atsidavusios ir ryžtingos pastangos tam, kad būtų įgyvendintas amžinasis likimas yra visiškai suderinamos su linksmu ir džiugiu gyvenimu ir su sėkminga ir garbinga karjera žemėje. Bendradarbiavimas su Minties Derintoju nenumato savęs kankinimo, apsimestinio pamaldumo, arba veidmainiško ir pretenzingo savęs pažeminimo; idealus gyvenimas yra toks, kai tarnaujama su meile, o ne egzistavimas baimingai nuogąstaujant. (Urantijos Knyga, 1206-02)

Jurgita
2026-06-30 09:52:03

Laikas yra vienintelė visuotinė dovana visiems valios tvariniams; jis yra tas “vienas talentas,” kuris yra patikėtas visoms protingoms būtybėms. Laiką jūs visi turite tam, kad užsitikrintumėte savo išlikimą po mirties; ir laikas yra švaistomas pražūtingai tiktai tada, kada jis yra eikvojamas nekreipiant į jį dėmesio, kada jo nepanaudojate taip, kad būtų užtikrintas jūsų sielos išlikimas. Nesugebėjimas savo laiko panaudojimo pagerinti, kiek įmanoma didžiausiu laipsniu, neužtraukia fatališkos bausmės; tai tiesiog sulėtina laiko piligrimo kilimo kelionę. (Urantijos Knyga, 0315-02)

Jurgita
2026-06-18 08:47:34

Apreikšdami Tėvo anksčiau egzistuojantį gailestingumą, Dievo Sūnūs nustato būtiną kreditą tam, kad garantuotų visų išlikimą po mirties. Ir tada, sutinkamai su Kilmių Reikšmingumų suradimais, yra nustatomas gailestingumo kreditas kiekvieno mąstančio tvarinio išlikimui po mirties, dosnių proporcijų kreditas, kreditas, kuris turi užtektinai gailestingumo tam, jog užtikrintų išlikimą po mirties kiekvienai sielai, kuri iš tikrųjų trokšta dieviškosios pilietybės. (Urantijos Knyga, 0314-04-03)
Kadangi gailestingumas neturi būti brukamas tiems, kurie jį niekina; gailestingumas nėra tokia dovana, kad ją po kojomis tryptų užsispyrę laiko maištininkai. Ir vis tik, nors gailestingumas yra toks brangus ir brangiai dovanojamas, bet jūsų individualus einamasis kreditas visada daug daugiau viršija jūsų sugebėjimą šį rezervą išeikvoti, jeigu jūs nuoširdžiai siekiate tikslo ir esate iš visos širdies sąžiningas. (0315-00-01)

Jurgita
2026-06-16 08:59:21

Pamąstykite apie tai, jog prieinate prie didžiulio gyvo veidrodžio, kaip tai ir būtų realu, bet vietoje to, kad pamatytumėte savojo ribinio ir materialaus aš pavidalą, jūs pastebite dieviškumo išminties ir Rojaus filosofijos atspindį. O jeigu iškyla noras šitą tobulumo filosofiją “įkūnyti, ją susilpninti tiek, kad ji taptų praktiška tam, jog būtų pritaikyta žemesniųjų pasaulių žemoms tautoms ir kad jie galėtų ją įsisavinti, tai šitie gyvieji veidrodžiai savo veidus turi tiktai pasukti žemyn tam, jog atspindėtų kito pasaulio arba visatos standartus ir poreikius. (Urantijos Knyga, 0311-03-02)

Jurgita
2026-06-11 07:52:33

Tėvas visada, net patį labiausiai pasiklydusį, net patį didžiausią piktadarį, ir net maištaujantį prieš Jį, vis tiek myli vienodai, net ir taip, kaip Jis mylėjo Jėzų. Tėvas niekada pasiklydusio neapleidžia, bet visada ramina, apšviečia, ir padeda surasti iš klystkelių Meilės, Šviesos, ir Tiesos kelią. [Krikščionybės Duženos 097 – 04 - 06]

VJANINA
2026-06-03 07:09:56

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal