Forumas: temos peržiūra
DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ar Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Mielieji, siūlau jums temą DIENOS CITATA iš Urantijos Knygos, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė, ar kitų mūsų svetainėje patalpintų Tėvo-Rojaus Trejybės mokymų.
Kaip ją mes pildysime?
Kiekvienai dienai kiekvienas parašo PO VIENĄ citatą.
Tai reiškia, kad tai dienai gali būti kelios ar keliolika citatų, jeigu parašys tą dieną keli ar keliolika mūsų dvasinių brolių ar sesių, tačiau jie SAVO citatą parašys kiekvienai dienai tik VIENĄ. Ir šitoje temoje nereikia JOKIŲ KOMENTARŲ. Tegu čia kalba tik patys cituojami teiginiai, kurie išreiškia ir mūsų nuostatas ir supratimą.
Po kiek laiko mes jau turėsime daug citatų, ir jos taip pat bus mūsų ŠVIESINTOJOS. Ir jas galėsite taikyti savo kasdieniame gyvenime, galbūt rašydami sveikinimus, linkėjimus įvairiomis progomis, panaudoti kur nors kaip kokį šūkį ar kvietimą, galėsite pasiūlyti aptarti su savo draugais, arba net pasinaudoti savo mokymuose, kuriuos suteiksite kitiems savo dvasiniams broliams ir sesėms, kurie nuoširdžiai patys ieško didesnės šviesos. Tai labai nuostabus ir tuo pačiu praktiškas pritaikymas.
Citatas apribokite vienu ar dviem sakiniais, kad būtų galima vien tik iš jos suvokti giluminę prasmę ir be papildomo konteksto, tačiau jeigu manote,kad ji yra aiškesnė tik pateikus visą pastraipą, tuomet pateikite ir tokią citatą, juk svarbu būtent jūsų šviesos perteikimas.
Nurodykite citatos vietą.
Urantijos Knygos Knygos citatos yra žymimos tokiu būdu: 0009-05-06 ir tai reiškia 9 puslapį, 5 pastraipą, ir 6 eilutę pastraipoje. Puslapyje pastraipos skaičiuojamos tik tos, kurios turi pradžią tame puslapyje, todėl jeigu pastraipa prasideda viename puslapyje, o baigiasi kitame puslapyje, o jūsų pateikiama citata yra būtent tame puslapyje, kur citata baigiasi, tada ją pažymėsite nuline pastraipa 00, ir eilutę pažymėsite skaičiuodami 00 pastraipos eilutes. Nurodydami puslapį prieš tai rašote nulius - tris, du, vieną, ar nė vieno, priklausomai nuo to, koks puslapis, nes knygoje yra 2097 puslapiai.
Taip tinka nurodyti ir citatas iš Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, nes dabar yra tik vienas knygos leidimas, tad pagal puslapius visi galės lengvai surasti knygoje. Lygiai taip pažymėkite ir tas citatas, kurios yra paimtos iš Rojaus Trejybės apreiškimų knygos Akimirkos Amžinybė.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-10-30 22:38:55
Komentarai
....Tėvo meilė mirtingajam žmogui gali tapti reali tiktai pereidama per to žmogaus asmenybę, kai šitą meilę savo ruožtu jis dovanoja kitiems žmonėms. Didinga meilės grandinė eina iš Tėvo, per sūnus broliams, ir tokiu būdu pas Aukščiausiąjį. Tėvo meilė mirtingojo asmenybėje atsiranda viduje gyvenančio Derintojo tarnavimo dėka. Toks Dievą pažįstantis sūnus šitą meilę atskleidžia savo sielos broliams visatoje, ir šita broliškoji meilė yra Aukščiausiojo meilės esmė. [1289 - 03 - 04]VJANINA
2025-07-04 06:59:34
Visose savo maldose būkite dori; nesitikėkite iš Dievo, kad jis rodytų šališkumą, kad jus mylėtų labiau už kitus savo vaikus, jūsų draugus, kaimynus, net priešus. .... [0998 - 01]
Prisiminkite, net jeigu malda ir nepakeičia Dievo, bet labai dažnai ji įgyvendina didžiulius ir ilgalaikius pasikeitimus tame asmenyje, kuris meldžiasi su įtikėjimu ir didele viltimi. Besivystančių rasių vyrams ir moterims malda didele dalimi kėlė proto rimtį, linksmumą, ramybę, drąsą, savojo aš įvaldymą, ir dorą mąstymą. [0998 - 03]
VJANINA
2025-06-29 15:05:09
Mano mylimi vaikai, ko gi jūs liūdite, kai Mano kūrinija yra šviesos karalija. Juk jūs patys žinote, kad Aš esu šviesus, kupinas meilės, Šaltinis.
Kada jūs sakote, jog Mano meilė nesibaigianti, Mano Šaltinis yra neišsemiamas, Mano amžinybė yra besiplečianti, Aš jums pateikiu jau dabar, šitą pačią akimirką, savo meilės virpesių vandenyno bangas, kurios prieinamos ir jums kiekvienam ir, jeigu jūs patiriate meilę iš vidaus, nebelieka nei nerimo, nei skausmo. Jeigu jumyse yra dar nerimas, net ir menkiausia vilnelė skausmo, kančios, tuomet atsigręžkite į Mane, tą pačią akimirką kreipkitės į Mane. Aš jus vėl užliūliuosiu, sustiprinsiu ta meilės banga, ir nuplausiu jūsų kančią ir skausmą. Jūs patirsite, iš tikrųjų patirsite, kad aplinkui gyvenimas yra kupinas palaimos, nes jūs esate Mano pats mylimiausias vaikas, ir jį Aš laikau, supdamas ant rankų, myluodamas ir suteikdamas visą savo meilę, kad tiktai šitoji meilė keltų jus iš vidaus, šviesintų, ir stiprintų.(Rojaus Trejybė Akimirkos Amžinybė 231-01)
vvita
2025-06-27 21:08:14
Ribiniam žmogui tiesa, grožis, ir gėris sudaro dieviškosios tikrovės visą atskleidimą. Kada šitas kupinas meilės Dievybės suvokimas yra dvasiškai išreiškiamas Dievą suvokiančiųjų mirtingųjų gyvenime, tada būna duodami dieviškumo vaisiai: intelektuali ramybė, visuomeninė pažanga, moralinis pasitenkinimas, dvasinis džiaugsmas, ir kosminė išmintis. Išsivystę mirtingieji tokiame pasaulyje, kuris yra šviesos ir gyvenimo septintajame etape, sužinojo, kad meilė yra didingiausias dalykas visatoje – ir jie žino, kad Dievas yra meilė.
Meilė yra troškimas daryti gėrį kitiems. [0648 - 03 ]
]
VJANINA
2025-06-27 17:30:05
Komunijos su Derintoju visas patyrimas yra toks, kuris aprėpia miralinį statusą, protinį motyvavimą, ir dvasinį patyrimą. Tokio pasiekimo savo sugebėjimų įgyvendinimas iš esmės ribojasi sielos sąmonės sfera, nors ne vien tiktai ja, bet tokie įrodymai yra atviri ir gausūs ir pasireiškia dvasios vaisiais visų tokių palaikančiųjų ryšį su viduje esančia dvasia gyvenime. [0065 - 02]
VJANINA
2025-06-26 22:28:51
Jūs gerai žinote, jog uraganas gali sugriauti savo kelyje viską per jūsų laiko kelias sekundes, bet atstatyti tą vietovę į buvusią padėtį gali jums prireikti dešimtmečių, ir net po to, kai jūs įdėsite tiek nuoširdžių pastangų, net ir su Manąja Meile, patiriama jūsų viduje, jūs galite niekada nebesugrąžinti tos vietos į ankstesnę jos padėtį. Uragano galia yra Manoji nekontroliuojama energija, kuri yra panaši į laukinį mustangą prerijose - niekas jo negali pagauti be tam tikrų papildomų priemonių, todėl jūs negalite sustabdyti uragano nuogomis rankomis, bet jūs tikrai galite tą padaryti, panaudodami Manosios Meilės Galią drauge su Manimi, nes Aš žinau, kaip jį sustabdyti, arba galite patys įsakyti jam sustoti, kai esate visiškai susilieję su Manimi, nes tokiu atveju Mes Abu tikrai veiksime drauge kaip Vienas Dvasioje. Tai yra unikali jūsų Įtikėjimo ir Pasitikėjimo Manimi Galia, ir jūsų asmeninis Pasitikėjimas Savimi, patiriamas jūsų sąmonėje tiek giliai, kad jūs nebeturite nė šešėlio abejonės, jog gali nepasisekti.(Rojaus Trejybė-AŠ ESU Tu - Manyje 184-02-02)
vvita
2025-06-26 12:11:22
Dvasinio buvimo skirtingumą nulemia tai, kas yra jūsų pačių širdyje ir prote, ir šitą sudaro jūsų pačių pasirinkimo būdas, jūsų proto sprendimas, ir jūsų pačių valios ryžtingumas. Šitas skirtingumas yra neatskiriamas nuo protingų asmenių būtybių laisvos valios reakcijų, būtybių, kurioms Visuotinis Tėvas nurodė tikrai pasinaudoti šita pasirinkimo laisve. (Urantijos Knyga, 0150-04)
Jurgita
2025-06-26 12:05:20
Šiuolaikiniam žmogui yra didžiulis iššūkis pasiekti geresnį ryšį su dieviškuoju Pagalbininku, kuris gyvena žmogiškojo proto viduje. Žmogaus didingiausią jaudinantį patyrimą materialiame kūne sudaro gerai subalansuotos ir protingos pastangos išplėsti į išorę savimonės ribas per embrioninės sielos-sąmonės neryškias sferas iš visos širdies stengiantis pasiekti dvasios-sąmonės ribas – ryšį su dieviškuoju buvimu. Toks patyrimas sudaro Dievo-sąmonę, tokį patyrimą, kuris galingai patvirtina anksčiau egzistavusią tiesą apie Dievo pažinimo religinį patyrimą. Tokia dvasios-sąmonė yra ekvivalentiška žinojimui apie sūnystės su Dievu aktualybę. Kitaip sakant, sūnystės garantija yra įtikėjimo patyrimas. (Urantijos Knyga, 2097-02)
Jurgita
2025-06-25 09:20:08
Tam, kad Manosios Meilės, Tiesos, Teisingumo, Gėrio sampratos priartėtų prie Mano suteiktų Visatai, per Manuosius tobulus Sūnus ir Dukras, mirtingieji turi dėti ilgalaikes, nuoseklias, ir nuolatines gyvas pastangas, siekiant Mane atrasti savo viduje. Kito kelio Aš nesu numatęs, kad Mano sūnūs ir dukros galėtų patirti vienodas Manųjų vertybių sampratas, ir tarpusavyje susikalbėti, patiriant savo viduje giluminį dvasinį Mano Pamatą, ant kurio kiekvienas stato savo asmeninio gyvenimo namą - sienos ir jų forma yra skirtingos, bet Pamatas esu AŠ - gyvas, realus, ir tikras, ir dargi atrandamas kiekvieno viduje, jeigu tik yra nuoširdus siekis Mane atrasti. Kuo ryškiau Manieji vaikai pajaučia gyvą ryšį su Manimi, tuo stipriau tokie Mano vaikai ir pagarsins savo sampratas vis artimesnes Manųjų vertybių sampratoms.(Rojaus Trejybė-AŠ ESU, Tu - Manyje, 180-02)
vvita
2025-06-24 22:31:20
Kai kurių žmonių gyvenimas yra per daug didingas ir kilnus, kad nusileistų į tokį žemą lygį, jog būtų tiesiog tik sėkmingas. Gyvulys turi prisitaikyti prie aplinkos, bet religingas žmogus savo aplinką pranoksta ir šitokiu būdu išsivaduoja iš dabartinio materialaus pasaulio apribojimų šitos dieviškosios meilės įžvalgos dėka. Šita meilės samprata žmogaus sieloje pagimdo tą viršgyvulinį siekį surasti tiesą, grožį, ir gėrį; ir kada jis iš tikrųjų juos suranda, tada būna pašlovintas jų glėbyje; jis būna prisigėręs to troškimo, kad gyventų jais, kad kurtų gėrį. (2096-08)
Jurgita
2025-06-24 10:38:47
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]