Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

ŽMOGAUS PROTAS AUGINA SAVO LIKIMĄ


Kažkurią tai savaitę su mūsų panevėžietiška grupe buvome pradėję svarstyti apie mūsų proto įtaką visam bendram mūsų likimui. Parodžiau ir perskaičiau jiems dar ankstesnį mano dialogą su dieviškuoju minčių Derintoju . Patarė parašyti į forumą , bet praėjus kelioms dienoms perskaičiau jį iš naujo ir pradėjau koreguoti . Bekoreguodamas supratau , kad jis visas yra mano sąmonės išmąstytas produktas ir nieko naujo aš čia nepasakau . Viską palikau ir nieko nebesiruošiau rašyti į forumą . Bet po geros savaitės , darbe , pasitaikė rami valandėlė . Sėdžiu ir mąstau ką čia man paklausus Dievo Tėvo dvasios . Bandau formuoti kokį nors įžymų klausimą , bet nieko gero nesugebu paklausti , o tuo pačiu ir nieko negirdžiu ir neturiu jokio ryšio . Ir staiga prisimenu , kad prieš kelias savaites aš taip ir neišsiaiškinau , kaip žmonės susikuria savo likimą ir koks čia mūsų proto veikimas . Tada staiga susiformavo ir toks klausimas . KOKIA ŽMOGAUS DALIA IR KAS ČIA VYKSTA SU ŽMONĖMIS ?
Nedelsiant pradėjo eiti atsakymų mintys . Kad nepamirščiau , pradėjau viską užsirašyti . Dabar visą tai rašau į forumą .
Gal kam bus įdomu ir naudinga pasiskaityti mano Dieviškojo minčių Derintojo atsakymą , kuris prasidėjo taip :
,, Savo protą naudokite tik vis geresnio ryšio suradimui ir palaikymui su Manimi . Visiems jūsų kitiems veiksmams ir įgūdžiams atsirasti , sužinoti ir atlikti , ateis išmintis nuo Manęs . Visko prašykite ir viską projektuokite tik bendroje sąjungoje ir dialoge su Manimi. Be Manęs nieko sąmoningai neplanuokite ir neveikite . Tik su Manimi yra sėkmė ir gyvenimas.
Mano sūnau , kas eina su Manimi , tam niekada nieko blogo neatsitiks , kas ne su Manimi , tie bus pavaldūs gamtos stichijų šėlsmui . Ir tai yra tikra ir nepakeičiama . Mano vaikai yra mano valdžioje ir apsaugoje . Manęs nemylintys yra gamtos vaikai ir jie yra ir bus kosminių - gamtinių dėsnių ir sąlygų priklausomybėje . Tik begalinis tikėjimas , kad AŠ ESU susijungęs su žmogumi , su jo protu - veda žmogų į aukščiausią apsaugą nuo visų jūsų planetinių netikėtumų .
Visi kiti keliai žmones veda tik į fizinę ir dvasinę prąžūtį . Žmogus yra mirtingas . Mane atstūmęs , be Manęs jis ir lieka mirtingas. Jo fizinis kūnas grįžta į planetinių elementų būklę , o neužaugusi siela , išnyksta be pėdsakų . Žmogus kaip asmenybė išnyksta ir iš planetinio gyvenimo , o jo siela nepatenka į morontinius gyvenimus . Tokio žmogaus visa gyvenimo fazė yra lygi nuliui .
Mano vaikai , mano sūnau , kad taip nenutiktų - visomis galiomis stiprinkite tikėjimą ir pasitikėjimą Manimi . Stiprinkite brolystę tarp savų ir stiprinkite ją Urantijos apreiškimų dvasia ir praktiniu jos naudojimu . Atverkite visus proto vartus , nuimkite visas užtvaras išankstinių nuostatų.
Gyvenkite tik Manimi kiekvieną dieną ir kiekvieną valandą . Tada AŠ jus vesiu - nebus jokių kliūčių jūsų gyvenimo kelyje . Jums viskas seksis ir džiaugsmas , ir pasitenkinimas lydės kiekvieną dieną . Taip augsite vis labiau ir labiau išmintyje ir meilėje . Tai AŠ sakau visiems , ne tik tau , sūnau . Ką tu užgirdai yra tikra , lygiai kaip tikra yra ir Mano Dieviškasis buvimas jūsų protuose ".
Petras [xx]
2008-09-15 21:26


Petras
2008-09-16 21:42:59

Komentarai

Mielieji,
prasau gerbkime vieni kitus, o ypac raginu gerbti save- kiekviena diena ir kiekviena valanda. Jus esate Dievo dalis, kaip ir kiekvienas is musu. Amen.

Vita
2008-09-27 22:23:14



Dar labiau nesupratau, ar laikas jau užraukt, ar vis dar neperdauk?

Ačiū
2008-09-26 19:18:12



Čia iš tikrųjų nieko ir nevyksta. Vyksta tik imitacija kad kažkas vyksta. Kažkas tarkim užduoda klausimą, kažkas dar tris, po to dar penkis ar penkiolika, po to eina dar keletas ištraukų iš UK, truputis apsižodžiavimų, ir taip pamirštam apie ką kalbėjom, ir vėl iki kito klausimo.
Rimantai, kodėl puti miglą žmonėms į akis?

neperdaug
2008-09-26 18:28:06



"4. VIDINIS GYVENIMAS
Suvokimas yra intelektualus procesas, kada iš išorinio pasaulio gautiems jutiminiams įspūdžiams yra pritaikomi individo atmintyje esantys modeliai.
--------------------------------------------------------------------------------
[1220]▼
Supratimas reiškia, jog šitie suvokti jutiminiai įspūdžiai ir su jais susiję atminties modeliai yra suvienyti ir organizuoti į dinamišką principų tinklą.
Prasmės kyla iš suvokimo ir supratimo suderinimo. Prasmės neegzistuoja visiškai jutiminiame arba materialiame pasaulyje. Prasmės ir vertybės yra suvokiamos tiktai žmogiškojo patyrimo vidinėse arba viršmaterialiose sferose.
Tikrosios civilizacijos visas vystymasis gimsta šitame vidiniame žmonijos pasaulyje. Būtent tiktai vidinis gyvenimas yra iš tikrųjų kūrybinis. Vargu ar civilizacija gali progresuoti, kada bet kurios kartos didžioji dauguma jaunimo savo interesus ir energiją paskiria jutiminio arba išorinio pasaulio materialistiniams siekiams.
Vidinis ir išorinis pasauliai turi skirtingus vertybių rinkinius. Bet kuri civilizacija atsiduria pavojuje, kada trys ketvirtadaliai jos jaunimo imasi materialistinių profesijų ir atsiduoda išorinio pasaulio jutiminės veiklos siekiams. Civilizacija yra pavojuje, kada jaunimas ignoruoja susidomėjimą etika, sociologija, eugenika, filosofija, menais, religija, ir kosmologija.
Tiktai viršsąmoninio proto, kada jis ribojasi su žmogiškojo patyrimo dvasinėmis sferomis, aukštesniuose lygiuose tikrai jūs galite surasti tas aukštesnes sampratas drauge su veiksmingais pagrindiniais modeliais, kurie prisidės prie geresnės ir ilgalaikiškesnės civilizacijos sukūrimo. Asmenybė yra savaime kūrybinga, bet šitaip ji veikia tiktai vidiniame individo gyvenime.
Sniego kristalai visada yra šešiakampės formos, bet niekada nebūna dviejų vienodų. Vaikai atitinka tipus, bet nėra dviejų, kurie būtų lygiai tokie patys, net ir dvynių atveju. Asmenybė atitinka kokį nors tipą, bet visada ji yra unikali.
Laimė ir džiaugsmas kyla vidiniame gyvenime. Jūs negalite patirti tikro džiaugsmo būdamas visai vienas. Atsiskyrėliškas gyvenimas yra pražūtingas laimei. Net šeimos ir nacijos gyvenimu džiaugtųsi daugiau, jeigu juo dalintųsi su kitomis šeimomis ir nacijomis.
Jūs negalite iki galo valdyti išorinio pasaulio – aplinkos. Būtent jūsų vidinio pasaulio kūrybingumas didžiausiu laipsniu yra pavaldus jūsų reguliavimui, nes ten jūsų asmenybė yra taip smarkiai išvaduota iš tų pančių, kuriuos uždeda antecedentinio priežastingumo dėsniai. Su asmenybe yra susieta ribota valios nepriklausomybė.
Kadangi šitas žmogaus vidinis gyvenimas yra iš tikrųjų kūrybinis, tai kiekvienam asmeniui tenka apsisprendimo atsakomybė, ar šitas kūrybingumas bus spontaniškas ir visiškai atsitiktinis arba jis bus valdomas, nukreipiamas, ir konstruktyvus. Kaip gali kūrybinė vaizduotė sukurti vertus vaisius, kada toji arena, kurioje ji veikia, jau yra pripildyta prietarų, neapykantos, baimės, apmaudo, keršto, ir fanatiškumo?
Idėjos gali kilti dėl išorinio pasaulio akstinų, bet idealai gimsta tiktai vidinio pasaulio kūrybinėse sferose. Šiandien pasaulio nacijoms vadovauja žmonės, kurie turi gausybę idėjų, bet jie yra nuskurdę idealais. Šitai paaiškina, kodėl egzistuoja skurdas, skyrybos, karai, ir rasinė neapykanta.
Štai kokia yra problema: Jeigu laisvos valios žmogus yra apdovanotas kūrybingumo galiomis vidiniame žmoguje, tuomet mes turime suvokti, jog laisvos valios kūrybingumas apima griovimo laisva valia potencialą. Ir kada kūrybingumas yra nukreipiamas į griovimą, tada jūs akis į akį susiduriate su blogio ir nuodėmės niokojimu – priespauda, karais, ir griovimu. Blogis yra kūrybingumo šališkumas, kuris turi polinkį į
--------------------------------------------------------------------------------
[1221]▼
suskaidymą ir galiausiai į sunaikinimą. Bet koks konfliktas yra blogis tuo, kad jis trukdo vidinio gyvenimo kūrybiniam veikimui – tai yra pilietinio karo rūšis asmenybėje.
Vidinis kūrybingumas prisideda prie charakterio sutaurinimo asmenybės integravimo ir savojo aš suvienijimo dėka. Visiems laikams tai yra teisinga: Praeities pakeisti negalima; vidinio savojo aš dabartinio kūrybingumo tarnystės dėka galima pakeisti tiktai ateitį." ( 1220 )


rimantas ( Kaunas )
2008-09-25 16:12:31



Mielieji, gal kas galėtų paaiškinti, kas čia vyksta, o tai aš nieko nesuprantu:)

Ačiū
2008-09-26 13:52:02



Taigi yra kaip yra, nėra nei gerai nei blogai, nei prasminga , nei neprasminga.Bet vat ir aiškinamės ar iš tiesų taip.

rimantas ( Kaunas )
2008-09-25 16:05:21



Mielas Rimantai, ant kiek aš,savo protu sugebu suprąsti tavo išsakytas mintis,galiu tvirtinti,kad mąstai labai giliai.Sakai,kodel tos vienovės nėra,klausi ar reikia būti vienodiems.Panorau ir aš išsakyti savo nuomonę į šios tavo klausymus ir pamąstymus.
Remdamasi savo dvasinių paieškų praeities patirtimi galiu pasakyti,kad vienodi būti negalime,manau,kad taip sugalvojo Dievas.Jeigu pažvelgi į įvairiąspalvių gėlių darželį, tas vaizdas džiugina akį,nes išvengta monotonijos,jeigu žmonės būtų VIENODI-pasidarytų neįdomu gyventi.Bet ką reiškia bųti VIENOVĖJE,manau,kad aš tai patyriau.Buvo toks laikotarpis kai labai užsidegusiu meile Dievui saujalė žmonių susibūrė į grupę,tie žmonės,buvo skirtigo amžiaus,skirtingo išsilavinimo,su skirtingais charakteriais,ir visų buvo vienas troškimas-VYKDYTI DIEVO VALIĄ.Rezultatas buvo nepakartojamas.Mūsų mintys buvo užimtos apmąstymais apie Dievą,apie tai,kaip JAM dar labiau pasitarnautį.Po kiek laiko atėjo ir tiesioginis,per vieną asmenį,grupės vedimas.Klaidų nebuvo.Per adatos skylutę buvome išvesti.Ir patikėk manim,būdavo tokių akimirkų,kai vieni kitų skaitydavom mintis.Buvo ir ašarų,bet džiaugsmo,nuostabos akimirkų būdavo daugiau.
Vienovė yra įmanomas dalykas.Tokia būtų tik mano nuomonė.
Su meile

IRENA
2008-09-25 10:53:09



"Ir išlikimą užtikrina būtent ne tiek tai, ką protas suvokia, kiek tai, ką protas
--------------------------------------------------------------------------------
[1217]▼
trokšta suvokti; ne tiek tai, kuo protas yra, kiek tai, kuo protas siekia būti, būtent tai ir sudaro dvasinį tapatumą. Ne tiek tai, jog žmogus sąmoningai suvokia Dievą, kiek tai, jog žmogus trokšta Dievo, būtent tai ir yra kilimo visatoje priežastis. Nėra tiek svarbu, kas jūs esate šiandien, kiek yra svarbu tai, kuo jūs tampate diena iš dienos ir amžinybėje.
Protas yra kosminis instrumentas, kurio pagalba žmogiškoji valia gali groti naikinimo neharmoningą melodiją arba kurio dėka ta pati žmogiškoji valia gali groti susitapatinimo su Dievu ir iš to atsirandančio amžinojo išlikimo nuostabiąsias melodijas."

rimantas ( Kaunas )
2008-09-25 10:39:26



Man labai gaila, bet nieko jūs nesiaiškinate, dar daugiau neorit dėti jokių pastangų, išskyrus vienintelį darbą. Sudedat rankas ir prašot dangaus pagalbos.
Ir aš nedrįstu jums trukdyti.
Sėkmės.

ED
2008-09-26 13:39:29



Ir kas yra vienovė ir kas yra vienodumas. Ar būti vienovėje reiškia būti vienodiems.Ar mes būsime viena , bet niekada nebūsime vienodi.Bet būti vienovėje nereiškia būti ramybėje pakantume gailestingume išmintyje kitam , kuris taip pat yra toje vienovėje bet ne vienodas , kodėl tos vienovės nejaučiam.Reiškia nesam vienovėje nes tos vienovė savyje nesam atradę.O patyrimas bus aiškinmas intelektuliai ir skirtingai , bet jeigu bus vienovė kokia bus reakcija į tą aiškinimą.O gal geriau neiti į žmones su savo aiškinimu , bet tiesiog būti.

rimantas ( Kaunas )
2008-09-25 09:38:26




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal