Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Algimanto pamokomasis žodis – Kas tie Morontiniai Kompanionai? – pasakytas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Romainiuose, 2024 03 23

Mano vardas Algimantas. Aš atstovauju Kūrėjui – Rojaus Trejybei-AŠ ESU – kaip Jo ambasadorius šitai planetai, ir Jėzaus, ir jo partnerės, Nebadonijos, apaštalas. Ruošiu Dvasinius Mokytojus, įkūriau gyvąją apreikštąją religiją ir šventovę taip pat vadinamą Kūrėjo – Rojaus Trejybės-AŠ ESU – vardu. Dabar vyksta pamaldos. Per skaipą (Skype) mes esame prisijungę. Aš sakau savo pamokomąjį žodį, kurį jūs dabar matote jutube (YouTube).
Žodžiu, Dvasinis Mokytojas – tai yra Kūrėjo sūnus. Jis turi pajausti viduje – Širdyje – kad jis pabudo kaip Kūrėjo sūnus ar dukra – gyveno, gyveno šitame pradiniame pasaulyje ir pajuto vidine būsena tokius milžiniškos galios energinius virpesius – jis yra Kūrėjo sūnus arba ji yra ir Kūrėjo dukra. Tą pasako vidinė būsena, bet tas pasakymas nėra tiesiog teiginys. Jis yra ir teiginys, aišku, bet tai yra gyvenimas – gyvenimas taip, kaip veda Kūrėjas iš vidaus. O kadangi Kūrėjas yra padovanojęs mums dvasinę asmenybę, kaip Savąjį sūnų ar dukrą, ir tuo pačiu Savąją Dvasią – jau du tūkstančius metų skleidžia mums kiekvienam – ir ji yra mūsų prote. Tai yra – mąstymo procese, ne materialiose smegenyse, bet dvasinio mąstymo, taip – procese, galima sakyti. Mes mąstome ir intelektualia prasme, ir materialiai veikdami, atlikdami tam tikrus darbus, bet vis tiek, kada dvasinė asmenybė yra atvėrusi save, jos mintys yra šviesios, tyros, skaisčios, viduje pojūtis yra – Teisingumo, Meilės, Tiesos, Tikrovės, Gėrio, Grožio, Kosminės Įžvalgos, Išminties, Kantrybės – žodžiu, tų savybių, kurias suteikia Kūrėjas, atkartodamas Savojo charakterio savybes. Jos jau pradeda pasireikšti to Kūrėjo sūnaus ar dukros asmenybėje – pasireiškia veiksmuose šitoje materialioje aplinkoje. Kad mes stiprėtume, štai padeda apreiškimas – Urantijos Knyga – kuri atskleidžia savo teksto dviejuose tūkstančiuose viename šimte puslapių, kokia yra kūrinija, kokia yra jos sandara, kokia veikla tų Kūrėjo Sūnų ir Dukrų, kurie yra tuose kūrinijos segmentuose, ir kas yra Kūrėjas, kaip Jis Savo veiklą organizuoja, panaudodamas kitus Savo Vaikus. Nes štai Kūrėjas panaudoja mane, kaip Kūrėjo sūnų, kad apšviesčiau žmones, pasinaudodamas ir šituo epochiniu apreiškimu – Urantijos Knyga. Didžiąja dalimi ji mus supažindina su tuo gyvenimu, kuris bus palikus mūsų planetą ir išsilaisvinus iš šito materialaus apvalkalo, ką mirtingieji vadina – žmogaus kūnu. Ir beveik aštuoni šimtai puslapių skirta Jėzaus gyvenimui ir mokymams.
Taigi, kada mes būsime pažadinti, kaip mums pateikia apreiškėjai šito Epochinio Apreiškimo, mus šitame naujajame mums pasaulyje su nauju pavidalu, nebe materialiu, bet sielos tapatybės morontiniu, tai yra aukštesnio energinio dažnio virpesių pasireiškimo pavidalu, mus pažadinus, pasveikins naujoje aplinkoje ir mūsų angelai serafimai, sargybiniai, kurie mus lydi, ir dabar lydi, ir kompanionai – Morontiniai Kompanionai. Taigi štai, kas tie Morontiniai Kompanjonai? Kada aš skaitau Urantijos Knygą, atskiras vietas – daug kartų nuosekliai skaičiau šitą knygą anglų kalba, perskaičiau ir garsiai visą nuosekliai – dabar pasižiūriu atskiras vietas, ir man patinka susipažinti dar išsamiau, ką iš esmės esu per daugybę metų studijų sužinojęs, bet visuomet atrandu naujų niuansų. Ir štai, Morontiniai Kompanionai, jau aš dabar matau, kad jie yra įvairių kategorijų. Iš esmės jie yra viena kategorija – didžiąja prasme – tai pasyvioji, kita aktyvioji, bet jie yra vienodi. Pasyvumas ir aktyvumas tai – tiesiog priskyrimas pagal veiklą, pagal jų kvalifikaciją. Kita vertus yra tam tikri struktūriniai dalykai, kurie taip pat atitinka tų kompanionų sugebėjimus geriausia atskleisti save. Ir koks atskleidimas? Tai yra suteikiama pagalba tiems, kurie yra pažadinti, kurie jau yra sielos tapatybės pavidalu, kuris vadinasi – morontinis energinis pavidalas. Tai štai, patys Morontiniai Kompanionai, jie yra sukuriami Vietinėje visatoje, ir juos sukuria Jėzaus Partnerė – Dukra Kūrėja – Nebadonija, ir sukuria iš energinių virpesių, iš Kūrėjo Energijos, vienu kūrimu šimtą tūkstančių. Įsivaizduokite, kokia galia yra valdyti energiją, bet ne tiktai valdyti, bet tobulai pasitikėti ir Kūrėju, ir savimi, kad štai iš šito kūrybinio energinio proceso bus tai, ką ji yra sumaniusi – atsiras šimtas tūkstančių Morontinių Kompanionų. Šiuo metu apskritai Vietinėje visatoje yra jų septyniasdešimt milijardų. Visa tai sukurta Dukros Kūrėjos, ir ne tiktai. Tai štai – Morontiniai Kompanionai.
Piligrimų Sargai yra pirmoji tarsi grupė tų Morontinių Kompanionų, ir jų veikla – prižiūrėti visą morontinę veiklą. O Morontinė veikla apima – na, parodysiu tokį plakatą, jeigu pavyks man išskleisti – štai čia yra Vietinė sistema, pats didžiausias toks skritulys, tai yra centras Vietinės sistemos. O mūsų sistema yra – Satanijos sistema. Aplink ją skrieja septyni didžiuliai palydovai, ir kiekvienas iš septynių palydovų turi dar po septynis palydovus. Tai štai, kada mus pažadins pirmajame pasaulyje, tai mes ir turėsime tą kompanioną. O morontinis gyvenimas yra visuose pasauliuose šituose, ir ne tiktai šituose. Kada mes užbaigsime šituos pasaulių universitetus, pateksime į centrą – Jerusemą. Toliau eisime į aukštesnį lygį, į Žvaigždyno lygį, o iš Žvaigždyno pateksime į Vietinės visatos lygį. Tai yra morontinis sielos tapatybės etapas. Dvasia pereina per mokymus. Ir mes labai dažnai bendrausime su tais Morontiniais Kompanionais. Jie mums padės. Ir kaip aš sakiau, morontinę veiklą organizuoja ir prižiūri Piligrimų Sargai. O štai Piligrimų Priėmėjai ir Laisvi Bendrautojai, tai būtent jie ir bus tie kompanionai, kurie mus pasitiks po pažadinimo – pirmieji – kartu su mūsų angelais serafimais. Ir būtent mums dažnai bus paskiriami ir bendravimui, ir veiklai, bet ne nuolatiniai kompanionai. Bus taip, kad mes kažkurį laiką turėsime kompanionus, bet vėliau jie turės ir kitokių užduočių, atliks savuosius darbus, o mes turėsime eiti be šitų kompanionų. Kita vertus, ne visiems mums galbūt bus reikalingi būtent tokie kompanionai. Jeigu mes turėsime savąjį kompanioną iš šito pasaulio, mums poreikio nebus. Kita vertus, kaip aš sakiau, kompanionų visoje Vietinėje visatoje yra septyniasdešimt milijardų, o Vietinėje visatoje yra dešimt tūkstančių Vietinių sistemų, tai, natūralu, kiekviena sistema turi savo pilną kvotą kompanionų, bet ta kvota neaprėpia visų atvykstančių iš tos sistemos apgyvendintų planetų mirtingųjų, į prisikėlimą atgabenamų, ir po prisikėlimo jų skaičius pranoksta Morontinių Kompanionų skaičių. Reiškia, ne visiems teks vienodai pabendrauti su jais. Kita vertus, mes gi būsime skirtingo irgi dvasinio, intelektualaus lygio. Ne visiems bus toks poreikis, bet viena – pagal poreikį paskiriami, o kita – atsižvelgiant į Morontinių Kompanionų prieinamumą tuo metu – ar yra laisvas ir tinkamas Morontinis Kompanionas būtent tuo metu.
Kita grupė – Dangiškųjų Lankytojų Šeimininkai. Tai štai – Šitie maloningi tvariniai yra pasišventę tam, kad užimtų besilankančių studentų ir kitų dangiškųjų būtybių viršžmogiškąsias grupes, kurioms gali tekti gyventi pereinamuosiuose pasauliuose. – ir mums jau sako apreiškėjai – Jūs turėsite daugybę galimybių lankytis tarp bet kurios sferos, kurią jūs patirtiškai būsite įveikę, ribų. Studentai lankytojai yra įleidžiami į visas apgyvendintas planetas, ir net į tas, kurios yra izoliuotos. (Urantijos knyga – 0546 – 03) – Žodžiu, taip organizuojamos kelionės į atitinkamas planetas, kad tose studijose mes, kaip studentai, galėtume taip pat kaupti naujų patyrimų, juos analizuoti, ir tuo pačiu apibendrinti, pasidaryti išvadas, kad galėtume visa tai pritaikyti savajame žengimo pas Kūrėją Rojuje patirtiniame Gyvajame Kelyje.
Kitoji grupė Morontinių Kompanionų – Koordinatoriai ir Ryšio Reguliuotojai – Šitie kompanionai yra atsidavę tam, jog palengvintų morontinius santykius ir užkirstų kelią nesusipratimams. Jie yra visuomeninio elgesio ir morontinės pažangos instruktoriai, organizuojantys klasinę ir kitokią grupinę veiklą tarp kylančiųjų mirtingųjų. (Urantijos Knyga – 0546 – 04) – Štai jie organizuos atitinkamą mokymosi procesą klasėmis, grupėmis, mirtingiesiems. Mes bendrausime su įvairių planetų mirtingaisiais, kurie bus pažadinti, patyrę prisikėlimą toje pačioje Satanijos sistemoje. Juk Satanijos sistemoje yra šiuo metu jau šeši šimtai devyniolika planetų su mirtingaisiais. Ruošiamos naujos planetos apgyvendinimui. Taip kad mūsų galimybės plėsti bendravimą visą laiką augs. Natūralu, mes turime daugybę nesusipratimų net tarp mūsų planetos mirtingųjų. Tai, ką jau kalbėti apie kitų planetų mirtinguosius. Mums reikės tuos aštrius kampus gludinti. Ir štai Morontinių Kompanionų pagalba mes būsime mokomi to morontinio elgesio. Įsivaizduokite, dabar gi niekas nemoko mūsų pasaulyje elgesio – elgesio – su kitais mirtingaisiais. Mokykloje nėra elgesio pamokų, o jos pirmiausia turėtų būti.
Kita dar grupė – Vertėjai žodžiu ir raštu. Štai Morontiniai Kompanionai – Vertėjai raštu ir žodžiu. Mums gi reikės mokytis, kad galėtume susišnekėti, Vietinės sistemos kalbos. Kol mes jos nemokėsime, mes galėsime pasinaudoti morontinių Vertėjų tiek žodžiu, tiek raštu pagalba. Mes neišmoksime Vietinės sistemos kalbos ir Vietinės visatos kalbos savaime, nedėdami pastangų, automatiškai, ne. Ir tuo labiau, kada mirtingieji yra atvykę iš kitų planetų, irgi nemoka tos kalbos, tuo tarpu Morontiniai Kompanionai moka tas kalbas, ir štai jie mums bus pagalbininkai bendraujant su kitais, atvykusiais į Vietinę sistemą, mirtingaisiais – teiks pagalbą, kad mes galėtume geriau pažinti tuos mirtinguosius iš kitų planetų, ir ne tik mirtinguosius. Mes gi bendrausime ir bendradarbiausime su esančiomis įvairiomis dvasinių asmenybių kategorijomis. Mirtingieji – tai yra viena iš kategorijų, bet jie dar nėra tapę aktualiomis dvasiomis. Jie žengia į tą tapimą aktualia dvasia per sielos tapatybės vystymosi etapą Vietinėje visatoje. O mokytojai, įvairios dvasinės asmenybės, jie mokės įvairias kalbas Vietinės visatos, Supervisatos kalbą, Rojaus kalbą. Štai bus mums tam tikro lygio pagalbininkai – morontiniai Vertėjai tiek raštu, tiek žodžiu.
Ekskursijas taip pat mums organizuos. Tai yra – Ekskursijų ir Praeities Vaizdo Prižiūrėtojai – tokie Morontiniai Kompanionai. Ir tos ekskursijos bus į įvairius jau Vietinės sistemos pasaulius, kad supažindintų su tų pasaulių veikla.
Ir taip pat Teritorijos ir Pastatų Saugotojai – atskira Morontinių Kompanionų grupė. Taigi Morontijoje yra statiniai, pastatai. Ir tas jų grožis! To grožio puoselėjimas! Mes galėsime įnešti savo indėlį į tuos statinius pagal mūsų jau tuo metu morontinį grožio supratimą. Mes galėsime taip pat drauge su tų morontinių statinių saugotojais ir prižiūrėtojais atlikti savuosius pakeitimus. Tarp kitko, morontiniai statiniai, man irgi labai patinka, kad neturi stogų, nes ten nėra kritulių. Yra palaikoma tiek šviesa, tiek temperatūra, tiek drėgmė, jau energine išraiška. Stogai kaip priedanga nuo kažkokių kritulių ar šalčio nereikalingi. Nuostabus dalykas! Ir štai, reiškia, mūsų kelionė, pradinis žingsnis sielos tapatybe skirsis nuo dabartinio mūsų pasaulio, nuo mūsų elgesio šitame pasaulyje. Nes Kūrėjo sumanymas, kad – mes būtume tobuli, net ir tokie tobuli, koks Tobulas yra Pats Kūrėjas – štai šito tobulumo siekimas užtikrinamas visokeriopa pagalba mums teikiama ir iš išorės. Kūrėjo Dvasia mums teikia pagalbą iš vidaus. Tiesos Dvasia – tai Šeimininko Sūnaus – Kūrėjo – Dvasia, teikia pagalbą iš vidaus taip pat. Ir Šventoji Dvasia – tai Šeimininko Sūnaus partnerės, Nebadonijos, Dvasia, iš vidaus teikia harmoningoje tobuloje sinchronijoje su Minties Derintoju, su Kūrėjo Dvasia. O tos asmenybės tokios, kaip Morontiniai Kompanionai, teikia visokeriopą pagalbą iš išorės, kad mes tiktai siektume drąsiai, ryžtingai ryškesnės Šviesos, kokią teikia ir klasėmis, mokydami Dvasiniai Mokytojai mus, mirtinguosius, ir individualiai. Visa tai skirta mūsų potencialo pavertimui aktualu, kaip Kūrėjo sūnui. Ir prie to prisideda bendravimas ir bendradarbiavimas kaupiant patyrimus, tuos patyrimus analizuojant, apibendrinant, ir tuo pačiu stojantis ant aukštesnio vystymosi laiptelio, kad pereitume į kito pasaulio lygį, net ir toje pačioje Morontijoje.
Taigi, mes turėsime nuostabius Morontinius Kompanionus, kaip pagalbininkus, pagal mūsų poreikį. Juk mes jau žinome, kad kiekvienas turėsime savąjį žingsnį – mes tarpusavyje nelenktyniausime. Todėl vieno žingsnis bus ryžtingesnis, platesnis, greičiau įsisavins ir mokymus, ir įžvalgas tų mokymų viename pasaulyje, kitas galbūt sparčiau įsisavins jau aukštesnio pasaulio mokymus, ir kartas nuo karto Morontiniai Kompanionai bus mūsų nuostabūs bičiuliai. Jie iš esmės nėra būtinybė. Galima turėti visą tą morontinio žengimo kursą be Morontinių Kompanionų. Jie nėra esminiai mūsų dvasiniam augimui, bet jie suteikia atgaivą mūsų asmenybei. Tai sustiprina mūsų žengimą ir tuo pačiu palengvina, daugybę mūsų abejonių išsklaido – mes tampame tvirtesni toje aplinkoje. Amen.


Telydi mus Kūrėjo Ramybė ir Palaima.
Su Meile, Violeta (Ukmergė)

Violeta
2024-04-04 13:00:16

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal