Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ekonomika

Mielieji perskaitykite ir tur būt jau nebesuabejosite
nei Urantijos knyga nei nauju Jėzaus Kristaus apreiškimu "Jėzus Kristus : Kalbu Jums vėl"
78. Dabartinės ekonomikos ribotumas
Pelno ekonomika yra tapusi pačiu didžiausiu stabdžiu tolimesniam pasaulio ekonominiam vystymuisi.
Tą demonstruoja ir visa pasaulio ekonominė struktūra, kada kompanijos nebegalėdamos išgyventi, brangina savo paslaugas, savo produktus, jungiasi į įvairius transnacionalinius susivienijimus, kada joks produktas, jokia žaliava nepasikeitė nė per nago juodymą. Auksas, kaip buvo toks pat auksas, taip ir liko, deimantas, kaip buvo toks deimantas, taip ir liko, nafta, kaip buvo tokia nafta, taip ir liko. Tik jūsų baimė ir tos baimės padiktuoti veiksmai atvedė į tokį chaosą pasaulio ekonomikoje, kad jūs patys nebesuvokiate, kas joje vyksta.
Nei ekonomistai, nei verslininkai, nei finansininkai, nei politikai neturi nė mažiausio supratimo, kas dabar vyksta pasaulio ekonomikoje ir politikoje. Jie yra tarsi skęstantis laivas, blaškomas milžiniškų vandenyno bangų, kai niekas nebegali padaryti nieko, kad ir kiek besukiotų vairą. Nė vienas vairo pasukimas nebeatneša taip geidžiamų pasekmių – nors kokio nusistovėjimo ekonomikoje ar politikoje, nors kokio aiškumo, kuriuo pasiremdami galėtumėte planuoti savo veiksmus. Bet kokia įtampa, bet kokie konfliktai – kariniai, politiniai, ekonominiai – dar daugiau kelia vandenyno bangas ir jūs jaučiatės visiškai bejėgiai net ir mėgindami kalbėti apie krizių cikliškumą, apie ekonomikos stagnaciją, apie galimybę sureguliuoti tokią padėtį, kada įveiksite jūsų pačių provokuojamą vadinamąjį terorizmą. Ne. Šitokiomis priemonėmis, kokias naudojate dabar, šitų bangavimų jokiu būdu neužgesinsite. Jūs tik padidinate audrą. Ir net nesusimąstote, kodėl?
Jūs mėginate šituos pačius klausimus nagrinėti įvairiuose tarptautiniuose forumuose, kurie net iš tolo nenagrinėja tikrųjų artėjančio dar didesnio chaoso priežasčių. Jūs esate visiškai akli ne tik dvasiškai, bet ir politiškai ir ekonomiškai.
Jūs kalbate apie tai, ko nesuvokiate, ir jūsų žodžiai yra beprasmiai, sprendžiant jūsų pačių nesuvokiamus uždavinius. Jūs nežinote jūsų pačių sprendžiamų uždavinių sąlygos. O ji yra viena vienintelė – įtikėjimas į Tėvą, atradus Jį savyje.



Barbora
2008-09-24 11:12:08

Komentarai


Pagrindinės ekonomikos mokslo šakos yra mikroekonomika ir makroekonomika. Mikroekonomika tiria „individualių veikėjų“ (asmens, namų ūkio, verslo subjekto) elgesį, prekių ir paslaugų kainas, sprendimų priėmimo procesus šiame lygmenyje. Makroekonomika tiria ekonomiką kaip visumą bandydama paaiškinti tokius reiškinius kaip bedarbystė, infliacija, nacionalinės pajamos.
Nereikia pustyti liežuvį , kad geriau pjautų žolę , nereikia įrodinėti tai , kas jau seniai įrodyta . Visi mes gyvename laike ir čia , šioje erdvėje . Mes matome ir jaučiame kaip teka laikas . Mes žinome kas yra praeitis , nes tai yra žinoma . Bet mes norime žinoti ir kas bus ateityje . Iš praeities modelių , mes norime atrasti konstantą , kuri tiktų ateities sumodeliavimui .
Kiek laiko gyvena protinga žmonija , tiek laiko ji tuo ir užsiima . Vieniems atrodo , kad yra padaryti stulbinantys atradimai , kiti sako , kad mes tik trypčiojame vietoje . Kiekvienas subjektas mato ir žino tik tiek , kiek jis nori ir ką jis nori žinoti ir matyti .


Petras
2008-09-24 21:24:19



Klausiu, kas yra tai, ka zmogus vadina terminu "ekonomika"?
Kas yra tai, ka zmogus vadina terminais "paukscio skrydis" ir "zole"? Jei nezinai to, is kur zinai kad neisliks. O as sakau, kad isliks, nes amzinasis dievas slepiasi po siais zodziu rubais. Kvaila tavo filosofija teigianti, kad kazkam neskirta islikti. Visa yra visada.

Rimantui
2008-09-24 20:27:16



Tuos, kurie sako, kad neliks nei paukščio skrydžio nei žolytės, o tik jie, vadinu civilizacinėm kiaulėm:)

vėdaras
2008-09-24 20:58:46



Jau pastebėjau, kad po manojo įkarščio ypatingai daug dvasinės sriubytės būna, oj duod garo, oj duos

...
2008-09-24 18:06:26



O pats ar nenorėtum likti. Taip neliks nei paukščio nei žolytės nei ekonomikos nei paukščio skrydžio o tu liksi jeigu norėsi. Ir ne debėsėliu liksi.Ir jeigu net ir dabar jeigu gyventum tuo kuo liksi o tokių būtų dauguma tai ir ekonomikos tikrai jau nebūtų nes tai tik susigalvotas žmogaus protelio terminas. Ir į tą pačią žolytę kitaip žiūrėtum ir paukštelio skrysį ir į patį paukštelį.O dabar kertam miškus ir ne iki paukštelių mums. Bet ateis diena kai čia vistiek nieko neliks. Bet tu ir kiti bus likę ir tęs išlikima toliau.Kadangi esi asmenis tai tau ir skirta išlikti.Nes tik tu žmogau esi ne vien materija.Ir Urantijos Knyga visiškai neturi nieko bendra su krikščionybė ir orentuotas tikrai ne į ją.Ir nepriima jo ne tik krikščioniškoji bublika bet ir kitų intelektualių religijų pasekėjei nors ir dedasi dvasingais ir sako , kad yra kaip yra .

rimantas ( Kaunas )
2008-09-24 19:29:07



Yra viena dilema: krikscioniskoji publika sio (urantinio,- nors atrodo jis orientuotas butent i ja) apreiskimo nepriima kaip isgananciojo mokymo, tie kurie netapatina saves ir "nesiabsoliutizuoja" su Kristumi o zvelgia, kaip cia megstama sakyti placiau, absorbuoja ir kitas dvasines kulturas ir mato daug daug keliu i namus, nieko blogo, tegu buna viena is dvasiniuiu kulturu - Kristaus, bet sakyti jo vardu, kad visos kitos veda klaidingu keliu - bjaurus melas.

rema
2008-09-24 17:41:27



Vaikuciai, tuoj Algimantas pasipildys jusu ikarsciu ir ipils sriubos, neverkite. Svarbu, kad neuzmirstu padekoti, kad turi kam sriuba virti, kitaip kas ja valgytu??

vaukuciams
2008-09-24 17:58:13



Ajajai kokia netiesa, ajajai...Sioje svetaineje pats Kristus neva sake, kad nera vienitelis tiltas, ajajai, net ir be to kas ka pasake, aisku, kad Kristus niekada sitaip nesakytu, tai ne pranaso zodziai.

Bar Bar Bar
2008-09-24 17:33:16



Nėra žolytės ant žemės kurios nejudintų jėga iš aukščiau ir netartų jai - auk, manai, kad ji klysta? Klysti tu. O ekonomikos su "laiku" neliks ne kvapo, nei tos, kuri yra, nei kitos, kuri tau butu patogi. O stai paukscio skrydis liks, noreciau, kad liktu jei net paukscio neliks.

Rimantui
2008-09-24 17:22:58



Jezus Kristus pasake,kad niekas nenueina pas Teva kitaip negu per ji.Jei mes apeidami Kristu eisime pas Teva,rezultate galime nesutikti nei Tevo nei Kristaus.

Barborai
2008-09-24 17:25:28




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal