Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kam reikalinga priesaika

Tą rytą pabudau visiškai tuščias. Jokio vedimo, jokios pilnatvės. Greit pajutau, kad ir kantrybės, ir meilės aplinkai likę tik vos vos, jeigu likę iš viso, greičiau tik viso to gėrio teorinės žinios. Jaučiausi kaip koks tuščias, neišplautas, priplėkęs stiklainis.
Tą mano tuštumą netruko pajusti ir aplinkiniai: iš pradžių sūnus, sūnėnas, vėliau ir žmona. Visą dieną nekantrumas prasiverždavo pykčiu, irzlumu, rėkimu, kerštingumu.
Kažkuri mano proto dalis tarsi stebėjo viską iš šalies ir nesuprato kas darosi, tokį savo elgesį sunkiai beprisiminiau, o tokia būsena buvo iš vis pirmą kartą. Panašių yra buvę, bet ne tokia.
Ta dalis, kuri stebėjo vis bandė rasti ryšį su Trejybe, tačiau bet kokios pastangos tarsi susigerdavo čia pat taip nieko ir nepasiekusios. Galiausiai į vakarą net ir tai daliai darėsi sunku suregzti net mintį, kuri galėtų ką nors padėti, tik vis klausiau Trejybės kas čia vyksta. Galiausiai dar prieš miegą aprėkęs vaiką, apstaugęs žmoną, būdamas visiškam emociniam šoke norėjau parašyt į forumą apie tokią būseną, bet kažkas sulaikė. Atsigulus mintys buvo tokios susišiaušusios, kad vos tesugebėjau patikėti save Trejybei ir užmigau.
Pabudau apie penktą valandą. Pajutau, kad viskas savo vietose, atsiradęs vedimas, pilnatvės jausmas, tačiau vakarykštis šokas tebebuvo. Dabar aš klausiau Trejybės kas čia buvo, bandžiau spėlioti, nes paraleliai dar buvo vedimo patyrimų, kuriuos gavus, maniau atėjo manęs išbandymo metas, kuris visuomet būna ir vedlys tikrai išmonės nestokoja kaip patikrinti ir nustebinti.
.
Pagaliau atėjo atsakymas, kurio niekaip nesitikėjau.
Prieš dieną ar dvi, aš Vitai pasakojau, kad jaučiu vidinę prieštarą kai kalbama apie priesaiką dvasiniams tėvams, kad aš savo vidumi jaučiu pakankamą pilnatvę, jaučiuosi su jais kaip viena, ir tai tarsi būtų, jei aš savo rankos prašyčiau, kad ji man duotų priesaiką.
Pasirodo priesaika reikalinga ne dvasiniams tėvams, ji reikalinga mums patiems, o tiksliau tai mūsų daliai, kuri yra nedieviška, tam gyvuliniam protui tramdyti. Pareiškę priesaiką savo laisva valia, mes nebegalime prasilenkti su savo sprendimu, nebegalime derėtis su morale ar sąžine, tada kada mes suabejojame dieviškuoju protu ir jo vedimu, ar net jį užmirštame.
Priesaika padeda kontroliuoti mums save pačius, kai atsiduodame savo žemesnės energijos diktuojamiems sprendimams, tai tarsi gelbėjimosi ratas, kuris neleidžia mums nusiristi į dugną.
.
Kokia priesaikos nauda yra aukštesniuose dvasiniuose lygiuose aš nežinau, nes ten to gyvulinio prado kaip ir nėra, bet matyt, abejoti turi kiekvienas laisvą valią nuo ribinių mirtingųjų iki dienų senųjų.
.
Tiems kam to reikia
.
su meile
Arnoldas


Arnoldas
2008-10-18 21:24:48

Komentarai

"O iki PRIMOJO savo išvykimo iš Rojaus su misija jie yra RUOŠIAMI TOS MISIJOS ATLIKIMUI. Net ir būdami TOBULI, jie vis tiek yra ruošiami. Ir tuomet, prieš išvykstant pirmąjį kartą į misiją, ir duoda Sūnus Kūrėjas ar Sūnus Arbitras, ar Trejybės Sūnus Mokytojas savo ištikimybės priesaiką Rojaus Trejybei."

NORIU PATIKSLINTI ALGIMANTO KOMENTARĄ IR PATAISYTI, JOG ROJAUS SŪNŪS MOKYTOJAI NĖRA RUOŠIAMI TAIP KAIP SŪNŪS KŪRĖJAI IR SŪNŪS ARBITRAI. "Ne taip, kaip jų Rojaus broliai, Mykolai ir Avonalai, Trejybės Sūnūs
Mokytojai negauna jokio parengiamojo mokymo centrinėje visatoje. Jie yra
pasiunčiami tiesiai į supervisatų būstines, ir iš ten yra paskiriami į tarnystę
kokioje nors vietinėje visatoje. Tarnaudami šitoms evoliucinėms valdoms, jie
panaudoja Sūnaus Kūrėjo ir su juo susietų Sūnų Arbitrų sujungtą dvasinę įtaką,
nes Deinalai neturi savaime traukiančios dvasinės galios."[URANTIJOS KNYGA. 0230-08]

Evaldas
2011-07-06 16:38:53



Ačiū.
patikslinu nuorodą, kai tema pasimes tarp kitų
http://www.urantija.lt/?pid=13&id=19962&all=0&sort=atsakymas

Arnoldas
2008-10-20 16:54:02



Mielieji,Arnoldo prašymas man tikrai buvo netikėtas. Tačiau pabandžiau jį įgyvendinti. Pasirodo tai nėra taip paprasta, kaip tiesiogiai užmegzti ryšį su Tėvu ar Sūnumi Kūrėju, mat ryšio grandinės tik dabar atstatomos vis daugiau ir daugiau. Ir kuo daugiau šviesos žmonių JOMIS IMA NAUDOTIS, TUO DAUGIAU JŲ ATSTATOMA. Dėl to dabar pateikiu jums tik nuorodą į kitą temą, kurioje ir yra Adomo ir Ievos paaiškinimai apie ištikimybės priesaiką -
Adomas ir Ieva astako į klausimą apie ištikimybės priesaiką, 2008 10 20.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2008-10-20 16:23:09



O kokią tamsą (kokia šiame kontekste "tamsos" prasmė) galėtų jie pasirinkti?

Tamsa
2008-10-20 16:06:58



Mielas Arnoldai, priesaika Rojaus Trejybei duodama VIENĄ KARTĄ.
Kada aš parašiau, kad NET Sūnūs Kūrėjai, Sūnūs Arbitrai, ir Trejybės Sūnūs Mokytojai išvykdami iš Rojaus su misijomis, duoda priesaiką Rojaus Trejybei, tai galbūt nelabai aiškiai pasakiau, neakcentuodamas VIENO SŪNAUS KŪRĖJO, VIENO SŪNAUS ARBITRO, VIENO TREJYBĖS SŪNAUS MOKYTOJO VIENOS IR AMŽINOS PRIESAIKOS ROJAUS TREJYBEI IŠVYKSTANT IŠ ROJAUS SU MISIJA PIRMĄ KARTĄ.
Kadangi aš kalbėjau apskritai apie juos visus, kaip visumą, ir norėdamas parodyti visiškai kitą aspektą, o būtent, kad net TOBULI Sūnūs duoda priesaiką, kada jie ŽINO, kad šitos priesaikos NIEKADA NESULAUŽYS, BET VIS TIEK DUODA, NES TURI LAISVĄ VALIĄ IR TUO PAČIU GALIMYBĘ JĄ SULAUŽYTI.
Dėl to, kad neakcentavau priesaikos davimo prieš išvykstant su PRIMĄJA misija, galėjo tau susidaryti vaizdas, kad KIEKVIENĄ KARTĄ IŠVYKSTANT SU MISIJA VĖL REIKALINGA NAUJA PRIESAIKA. Ne, viena ir toji pati priesaika galioja per visą laiką.
O iki PRIMOJO savo išvykimo iš Rojaus su misija jie yra RUOŠIAMI TOS MISIJOS ATLIKIMUI. Net ir būdami TOBULI, jie vis tiek yra ruošiami. Ir tuomet, prieš išvykstant pirmąjį kartą į misiją, ir duoda Sūnus Kūrėjas ar Sūnus Arbitras, ar Trejybės Sūnus Mokytojas savo ištikimybės priesaiką Rojaus Trejybei.
Tai liudija, kad šitos tobulos dvasios nėra automatai, nėra robotai, jos visada gali rinktis tarp šviesos ir tamsos priimdamaos savo sprendimus.
Tačiau tobula asmenybė yra šviesa, nes yra iš Rojaus Trejybės Asmenų, dėl to ji niekada nesirinks tamsos. NORS TAM GALIMYBĘ TURI LYGIAI TOKIĄ PAČIĄ, KAIP IR MES. Ypač tai pasakytina apie Sūnus Kūrėjus ir Sūnus Arbitrus, kurie atlikdami savęs padovanojimo misiją gimsta bejėgiu kūdikiu iš moters ir auga ir vystosi taip, kaip ir visi tos planetos vaikai su visomis vaikiškomis ydomis ir baimėmis, jeigu įsikūnijimas vyksta tokiose tamsos apgaubtose planetose, kaip Urantija, kurios net dvasiniai vadovai sulaužė ištikimybės priesaiką ir nustūmė planetos dvasinę vyriausybę, tarpinius tvarinius, nuolatinius planetos gyventojus, ir visus žmones, laikinus jos gyventojus, į izoliaciją nuo ryšio grandinių.
Dėl klausimo Adomui ir Ievai, tu mane... nustebinai. Man net pačiam tapo idomu, ką jie gali papasakoti. Pasistengsiu paklausti, nors su jais nesu bendravęs kaip su dvasiniais mokytojais nė karto, nors žinau, kad ryšys yra įmanomas.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,


Algimantas
2008-10-20 11:55:22



Na aš čia matau , Algimantai, tavąjį komentarą kaip papildymą.
Būtent tai, kad priesaika stiprina asmenybę, o mes juk ir esam asmenybės, tai jai stiprina asmenybę, tai stiprina ir mus, o jei tai mus stiprina, vadinasi mums tai reikalinga.
.
Dar norėčiau paprašyti, patartas trejybės. Jei gali paklausk Adomo su Ieva, kad jie papasakotų savąjį patyrimą susijusį su šia tema.
.
Dar stringa toks klausimas iš žmogiškosios pusės. Kodėl priesaika duodama kiekvieną kartą išvykstant į misiją? Nejau neužtenka vieno karto?

Arnoldas
2008-10-19 23:28:46



Mielieji, priesaika yra reikalinga ne MUMS, ir ne ROJAUS TREJYBEI.
Priesaika yra dėl to, kad mes, KIEKVIENAS, ESAME ASMENYBĖS. O asmenybė turi laisvą valią. Ir būtent LAISVOS VALIOS BUVIMAS REIKALAUJA IŠ DAR TIK VIS LABIAU ATBUNDANČIOS ASMENYBĖS ARBA JAU VISIŠKAI TOBULOS ASMENYBĖS PRIESAIKOS TĖVUI AR ROJAUS TREJYBEI. Net Rojaus Sūnūs - Sūnūs Kūrėjai, tokie kaip Jėzus, Sūnūs Arbitrai, ar Trejybės Sūnūs Mokytojai, prieš išvykdami iš Rojaus su misijomis į visatas duoda priesaiką Rojaus Trejybei. Bet jie visi yra kilę iš Rojaus Trejybės Asmenų, dėl to yra TOBULI, ir nė karto nebuvo,kad nors vienas iš jų kur nors būtų suklupęs per visą kūrinijos istoriją ir parodęs neištikimybę Rojaus Trejybei.
Tačiau priesaikos davimas liudija, kad net ir TOBULA ASMENYBĖ, VEIKDAMA VIEN TIK LAISVOS VALIOS PAGRINDU IR IŠ MEILĖS ROJAUS TREJYBEI IR VISAI KŪRINIJAI, vis tik gali nusigręžti ir išduoti Rojaus Trejybę. Priešingu atveju joms nereikėtų duoti IŠTIKIMYBĖS PRIESAIKOS, NES TOS DVASIOS, KURIOS NETURI LAISVOS VALIOS, BET TURI NUOSTABŲ RPOTĄ, KAD GALĖTŲ ATLIKTI SAVO FUNKCIJAS, JOKIŲ PRIESAIKŲ NEDUODA. Tai Energijos Reguliuotojai, Fiziniai Kontrolieriai, ir panašios protingos davsios. Jos ir tegali atlikti, bet TOBULAI, tik tokias funkcijas, kurioms ir buvo sukurtos. Jos turi PROTĄ IR JUO NAUDOJASI VEIKDAMOS, BET LAISVOS VALIOS RPIIMTI SPRENDIMUS NETURI.
Priesaikos davimas - tai asmenybės įsipareigojimas laisva valia ir iš meilės, duotas Kūrėjams, kuris stiprina ir pačią asmenybę šituo gyvu ištikimybės ryšiu su Kūrėju.
Tačiau kuo arčiau Rojaus yra asmenybės kilmė, tuo tobulesnė yra dvasia, arba net ir tobula, ir tuo mažiau yra galimybė išduoti Rojaus Kūrėjus. Ir jie tobulai suvokia, kad nusigręžti nuo Kūrėjų yra ne tik neišmintinga, bet prilygsta KOSMINEI BEPROTYBEI. Ir net tokios tobulos dvasios vis tiek turi turėti lygia tokią pačią galimybę sulaužyti ištikimybę Kūrėjams,kaip tos asmenybės, kurios savo tobulėjimą tik pradeda ir kurios iš viso gyvena tamsos aplinkoje ir joms pastebėti Kūrėjų pasireiškimą savo aplinkoje joms yra nepaprastai sunku. Tačiau ir vienos, ir kitos asmenybės turi LAISVĄ VALIĄ, IR DĖL GALI BŪTI IŠTIKIMOS KŪRĖJAMS ARBA IŠDUOTI JUOS.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,


Algimantas
2008-10-19 20:56:19



Mielas Arnoldai,iš tiesų,tavo aprašytas patyrimas yra nepaprastas,apie tai mąsčiau vakar vakare,ir šį rytą mąstau.Galvoju,kad išsiugdei gerą sąvybę,būtent,ekstremaliose situacijose kreiptis į Rojaus Trejybę.Manęs toks būdas dar nė karto neapvylė.Laikykis.
Su meile

IRENA
2008-10-19 11:45:11



Sukurk naują temą apie atsiprašymą ir padėkojimą, išdėstyk, kodėl manai, kad reikia atsiprašyti, kodėl manai, kad reikia padėkoti, kam padėkoti.

Arnoldas
2008-10-19 09:31:43



Blogą pranašystę:)

Arnoldui
2008-10-19 00:32:04




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal