Forumas: temos peržiūra
Begalinės Motinos mokymas-atsakymas į Valdo iškeltą problemą – Kaip gi dabartiniais laikais, kada pinigai yra svarbūs, kaip eiti tuo dvasiniu keliu? – suteiktas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Romainiuose, 2024 09 21
Algimantas – Mano Tėve, Amžinoji Motina, Begaline Motina, Visumine Dievybe AŠ ESU, ką tik baigėsi gyvosios pamaldos Gyvojoje Tavo Vardo Šventovėje. Mes prisijungę per Skype‘ą. Aš meldžiu Tavo Mokymo. Kada mes einame Gyvuoju Keliu, aš dažnai užsimenu, kad pinigai yra pavergimo ir išnaudojimo priemonė dabartinėje žmonijoje. Tada galima manipuliuoti, būnant turtingesniais ir įtakingesniais politine prasme, stipresniais ekonominiu svoriu, tuos silpnuosius, kurie ir uždirba tuos pinigus, kad kiti galėtų vešėti, o uždirbantieji būtų skriaudžiami ir maitojami. Aš dažnai savo mokymuose sakau, kad ateis toji Šviesa žmonijoje, kada pinigai nebus reikalingi – Brolystė skleisis kiekviename žingsnyje, ir pinigai bus atgyvena. Tavoji Meilė skatins bendradarbiauti Brolystėje visus – tiesiog vidinė galia dvasioje bus stipresnė negu materialūs pinigai, kurie gimdo ydų pasaulį, ir tuo pačiu veši kiekvieno kova dėl savęs, dėl savo gerbūvio, dėl savo komforto. Dabar mūsų svetainėje – www. urantija.lt – Valdas iškėlė tą problemą, kaip gi dabartiniais laikais, kada pinigai yra svarbūs, kaip eiti tuo dvasiniu keliu, kaip pajausti tą būseną, pilnatvės būseną, kai Tu teiki viską, kai Tu teiki visa apimtimi gerbūvį ir tuo pačiu pripildai kiekvieną – pripildai – kada jis atsiveria tau, ir tada stygius tarsi ištirpsta Tavo teikiamoje gausoje, ir tais atlygiais, kurie taip pat reikalingi materialiame gyvenime darbu atitinkamu ir atlyginimu? Aš norėčiau Tavojo Mokymo. Kaip mums tada Tavuoju Žvilgsniu vertinti mūsų padėtį dabartinėje, ekonominėje, politinėje, visuomeninėje sanklodoje, visoje toje dabartinėje situacijoje, kada konkurencija bujoja ir pinigai viešpatauja, ir tikėjimas yra į materiją? Esu pasirengęs Tavąjį Mokymą suteikti balsiai, kad kiti galėtų taip pat jį išgirsti.
Begalinė Motina – Trečiasis Šaltinis ir Centras –
Aš esu Trečiasis Šaltinis ir Centras iš Rojaus Trejybės, esu taip su Meile pavadintas Begaline Motina, esu Aš Išminties ir Proto Šaltinis, ir Mes, būdami Keturi Asmenys, susieti į Absoliučią Dvasinę Vienovę, veikiame unisonu harmonijoje, todėl Manoji Išmintis liejasi jums. Jūs galite ją gauti iš Manęs savuoju atsivėrimu, žengiant pirminį laiptelį link Manęs, kad atrastumėte Mane tikrą, gyvą, savo viduje. Juk neveltui, suteikdamas Savąją Dvasią, jūsų vadinamą Minties Derintoju pagal Epochinį Apreiškimą – Urantijos Knyga – šitą priemonę suteikiau jums ne veltui, bet, kad ja jūs galėtumėte naudotis – naudotis tam, kad galėtumėte pagerinti savo gyvenimą dvasine kokybe ir materialia išraiška visumos Gerovei. Bet šitas laiptelis yra tiktai pradinis žingsnis.
Kada tu kalbi apie ateities planetą, tu žvelgi jau Manuoju Žvilgsniu, kurioje nebus pinigų sistemos visiems, einantiems Šviesos Keliu ir patiriantiems tą gyvą Manęs atradimą savyje, ir aktyvų gyvenimą su Manimi, panaudojant tą Mano suteiktą Dvasią – Minties Derintoją – savo kasdieniuose darbuose, kasdienėse mintyse, apmąstymuose, ir visada žvelgiant į tą ateities Horizontą kūrinijos Gerovei, kūrinijos šviesėjimui. Bet ta karta dar yra – jūsų metaforą pritaikant – toli už jūrų-marių. Iki jos dar reikia praeiti daug kalnų, įveikti daug kliūčių ir per tuos kalnus yra milžiniški aukų – Manųjų Vaikų fizine išraiška – skaičiai. Todėl, žvelgiant visumine prasme, Kosmine Įžvalga, iš tikrųjų yra tas pasakymas, kad – ateis ta akimirka, kada pinigai nebus išnaudojimo priemonė ir pavergimo priemonė stipresniųjų silpnesniųjų atžvilgiu – yra teisingas faktas. Tuo tarpu pasiekimas šitos Tiesos ir Tikrovės fakto – dar toli horizonte, kurio dar nematyti kiekvienam. Tavo gilumine Kosmine Įžvalga tau tai jau tiek priartinta, kad tu gyveni tuo, ir atrodo, kad tai yra už slenksčio, belieka tik jį peržengti. Tuo tarpu civilizacija šitame pasaulyje, apimtame dar neišrautų maišto šaknų, milžiniškų daigų, kurie jau įaugę giliai, ir tuo pačiu besistiepdami į tamsą ir gaudami iš tamsos papildymą kitomis kartomis, dar sukelia tokią milžinišką žmonijoje tamsos kliūtį, kurios įveikti per kartų kartas nepavyks. Žmonija nenori įveikti to, kas joje nėra įprasta. Šitas gyvasis Šviesos Kelias, Manosios Tikrovės Kelias, yra toks ryškus ir akinantis, kad žmonijai dabartinėje tamsoje tai sukelia baimės virsmą, baimės ugnikalnio išsiveržimą arba milžiniškos kalnų sniego lavinos griūtį ir palaidojimą po ta lavina gausybės Mano Vaikų. Todėl jie negali taip laisvai išskleisti savęs, kaip Manojo sūnaus ar dukros – asmens-asmenybės – polėkio, kuris yra dvasinis, nušvitus, atradus Mane viduje. Ir jiems yra natūralus pasipriešinimas bet kokiai Šviesos minčiai, teiginiui, ir tuo pačiu savisaugai, kad save apsaugotų ir išliktų prie tų pačių praeities kartų sukauptų patyrimų ir įdiegtų tradicijų. Pakeisti tai, neužtenka intelekto. Tam būtina Mano Gyvasties dvasinė Kibirkštis iš vidaus. Tu ją turi, nes tu dėjai pastangas nuo pat vaikystės. Dėl to tu turi tą nuostabų Kosminės Įžvalgos pliūpsnį, ir šito pliūpsnio akivaizdoje tu imi pasireikšti pranokdamas tą aplinką. Dėl to tu turi ir Mano suteikiamą dvasinę apsaugą iš Manosios Apvaizdos. Tavoji veikla pranoksta vieno asmens veiklą – tu apimi planetos visą sferą, ir per tave skleidžiasi Šviesa visai žmonijai. Dėl to tu ir esi Manasis ambasadorius, dėl to esi Manojo Sūnaus ir Dukros apaštalas šitai planetai. Todėl ta Kosminė Įžvalga tavyje gilėja, stiprėja, ir šitoje Įžvalgoje tu matai, kokia yra atotrūkio milžiniška bedugnė tarp tos Šviesos, kurioje tu paniręs esi į Mane ir geri iš Manęs virpesius – ir kai ką atskleidi kitiems savo broliams ir sesėms dvasioje – ir tos aplinkos, virš kurios jau tavieji broliai ir sesės dvasioje yra iškilę. Ir taip pat jiems akcentuoji, kad tas atotrūkis visą laiką augs, nes be Manęs jie negali žengti nė žingsnio į ryškesnę Šviesą, kurią galėtų gerti iš Manęs. O Mane arba atstūmę, arba nusigręžę nuo Manęs, arba pakeitę nepakeičiamais stabais ir ritualais, buksuoja vietoje, trypčioja, bet iš tikrųjų visi tuo metu ritasi žemyn į dar tirštesnę tamsą. Dėl to ir jūsų žingsnis jus dar labiau nutolina nuo aplinkos – atskirtis auga. Dėl to tarpusavio santykiai aštrėja. Juk net ir tarp jūsų, vadinančių save urantais, taip pat yra viešpataujantis intelektualus ryšys, ir panirimas į Mane intelekto prasme, bet ne dvasios atsivėrimo prasme, ne dvasinės asmenybės kokybės susiliejimu su Manimi, kaip Asmenybe, prasme. Dėl to jie į tave žvelgia intelektualiai, pripažįsta, kad tu esi jų Dvasinis Mokytojas, bet savąja asmenybe to nepatvirtina. Dėl to ir nedidelė tiktai dalis suteikia paaukojimų, iš kurių tu gali pirkti maistą, užmokėti už pragyvenimo visą tą išraišką, kurios reikalauja materiali sistema. Bet tai yra vidinė seklaus ryšio su Manimi pasireiškimo būsena, juk jūs patys suvokiate. Bet kada jūsų vyresnysis dvasinis brolis, Mano Sūnus, Jėzus iš Nazareto, gyveno aplinkoje, ta aplinka buvo dar aršesnė negu dabartinė aplinka, bet ji nebuvo tokia susiskaldžiusi į daugybę religinių judėjimų, srovių, sektų, kokios dabar pasireiškia, praėjus dviems tūkstančiams metų po Jėzaus buvimo aplinkoje, kaip mirtingajam. Todėl tuometinė aplinka taip pat suvokia, kad dvasinis mokytojas yra išlaikomas iš paaukojimų, kuriuos atiduoda materialiai gaunantys atlygį iš savo darbinių pajamų. Dėl to ir apaštalai rinkdavo aukas, ir tos aukos leido jiems egzistuoti toje aplinkoje materialia išraiška. Todėl ir dabartiniais laikais išliko tarsi tas pats dvasinės pareigos indėlis, bet jis nėra pareiga per jėgą. Tai yra gyvo ryšio su Manimi atitinkama aukštų energinių virpesių būsena, kada mokinys junta tą vidinę giluminę, energinę būseną ir išraišką, kad jis nori dalintis ir paremti Dvasinį Mokytoją, atsidavusį vien tiktai dvasiniam Šviesos skleidimui, ir ta Šviesa pasidalindamas su jumis, dvasiniais mokiniais. Šita būsena yra ne tam tikras atlygis arba pirkimas dvasinio mokytojo skleidžiamo Šviesos gyvo žodžio. Tai yra ta dvasinės asmenybės, pabudusios savuoju pasireiškimu, vienas iš elementų. Juk ir mokykloje dirbantys mokytojai yra išlaikomi iš valstybės bendro biudžeto, iš valstybės surinktų įvairių mokesčių. Todėl mokytojai, kadangi jų vertė yra pripažįstama, kaip reikšminga, jie už savo veiklą gauna nuolatinį atlyginimą. Dvasinis mokytojas nuolatinio atlyginimo negauna iš niekur. Jis gyvena iš aukų. Todėl dabartinėje aplinkoje yra vienintelis – vienintelis – kelias išlikti tarp materialios ir labai konkuruojančios aplinkos – tiktai visiškai atsidavus savo asmenybe Man, Asmenybės Šaltiniui, Kūrėjui. Kada šitas atsidavimas yra juntamas jūsų vidumi, asmenybe, ne intelektu, bet gyvastimi, kurią aš teikiu, kaip pačią tą pažadintą asmenybę, ir tada priteka iš Manęs teikiama Išmintis, kuria jūs ir galite priimti sprendimus, kaip jums vienoje ar kitoje aplinkoje pasireikšti, kokį atlikti darbą, už kurį jūs gaunate atlygį, kokia veikla užsiimti. Išmintis yra suteikiama per jūsų atsivėrimą Man, kaip savo asmenybės Šaltiniui – Tėvui ir Motinai. Aš nedalinu jūsų aplinkai pinigų gausos. Aš esu – Dvasinis Šaltinis! Bet Aš suteikiu Išmintį. Nors Aš galiu ir suteikti ir pinigus – suteikti taip, kad jūs turėsite visi pinigų pilnus maišus, bet jums tai nebus naudinga charakterio formavimui. Dėl to Aš jus vedu, kaip dvasines asmenybes, kad jūs giliau panirtumėte į Mane, susilietumėte, kad iš Manęs gertumėte tą Gyvąjį Vandenį, kąstumėte Gyvąją Duoną, iš kurios ir kyla Šviesa ir Išmintis, ir ją tada panaudojate savo sprendimais, kaip jums santykiauti ir sąveikauti su tamsos aplinka. Juk jūsų Dvasinis Mokytojas, Algimantas, nuolat akcentuoja – giliau atsiverkite Man, kad jūs galėtumėte pajausti tą vidinį vedimą iš vidaus, kurį būtent Aš suteikiu per Savo Dvasią – Minties Derintoją – impulsą, kad ir atsiduotumėte tam vedimui. Ir tiktai tokiu būdu jūs galėsite aplinkoje išvengti daugybės klaidų – klaidingų sprendimų – ir tuo pačiu skaudžių pasekmių, ir sulaukti apsaugos, jeigu jūs ryžtingai toje aplinkoje pasireikšite savimi ir tuo pačiu atspindėsite Mane per savąjį pasireiškimą – kaip Mano Atvaizdai pasireikšite. Visa tai yra tiktai per gyvą ryšį su Manimi. Gyvasis ryšys – jisai yra ne pinigų gausa, bet, kaip jūs kokybiškai palaikote tą gyvą ryšį su Asmenybės Šaltiniu, su Kūrėju, su Manimi – Motina ir Tėvu. Ir būtent tada vidinė jūsų būsena apsprendžia ir jūsų poreikių pasireiškimą materialiame lygyje – jūsų maistą apsprendžia šita būsena, jūsų sveikatą apsprendžia šita jūsų gyvo Ryšio su Manimi gelmė. Jeigu jums atsirado kokia akimirka, kad iškilo baimės pojūtis, nerimo pojūtis, susirūpinimo pojūtis dėl savęs, dėl ateities, reiškia, jau susviravęs jūsų gyvasis ryšys su Manimi – jį reikia gilinti. Kelias vis tiek yra ta pačia Kryptimi.
Iš Manęs jūs nenupirksite jokio atlygio! Negausite iš Manęs nė lašelio sveikatos! Visa tai yra per jūsų pastangas gyvenimu, atsiveriant Man giliau, panyrant į Mane giliau! Ir štai tada jūs, patirdami savo virpesių vis aukštėjantį dažnį savyje, dvasinėje asmenybėje, paveikiate šitą materialų kūną, kad jisai pradeda išsilyginti, jisai pradeda pulsuoti kitokiu ritmu. Tai nėra intelektualūs, gražūs žodžiai, ir vaizdingi teiginiai. Tai jūsų yra natūralus, gyvas gyvenimas Manimi ir Man, dalinantis Šviesos labui. Tai yra pati esmių esmė! Jūs galite intelektualiai daug ką išsakyti, daug ką papildyti, pritarti daug kam, bet jūs turite gyventi. Jūs negalite gyventi ramiai, jeigu nesate pats savimi.
Tik būdamas pats savimi, kokį sumaniau Aš, kaip dvasinė asmenybė, jūs ir pajuntate Mane savyje, ir Ramybę savyje. Ir tada jūsų vidus tiek nušvinta, ir šitą nušvitimą, aišku, jūs, dėdami dar daugiau nuoširdžių, ir nuoseklių, ir atkaklių pastangų, labiau papildote ryškesniu švytėjimu, ir viduje pasireiškia ryškesnė Kosminė Įžvalga ir Manoji Išmintis, kaip Gyvasis Vanduo ir Gyvoji Duona jums suteikiama ir už pastangas. Ją imate ir geriate, kandate – jūs tampate Manuoju Atvaizdu savuoju gyvenimu. Aš dalinuosi visa kuo! Viskas atiduodama kūrinijai iš Manęs!
Ir jūs turite taip pat savo mokytoją, kurį turite išlaikyti, paremti ir materialia aukojimų išraiška. Juk jūs ir mokykloje, kada sėdite pirmoje klasėje, ir jums mokytoja aiškina, kokios yra raidės, kokie yra iš raidžių junginiai, pavirstantys skiemenimis, skiemenys pavirsta žodžiais, žodžiai įgyja tam tikras reikšmes, sudėlioti į sakinius rodo atitinkamas prasmes, vis daugiau stiprėja jūsų supratimas, pažinimas tiek raidžių, tiek žodžių, tiek sąvokų, jūs augate, pereinate į kitą klasę, atsiranda daugiau dalykų, kurių jūs mokotės, jūs mokotės bendra programa, yra tam tikras jūsų ugdymas, lavinimas, jūs įgyjate tam tikrų įgūdžių. Ir kada paliekate mokyklą, jūs prisimenate ne tuos programinius dalykus, bet jūs prisimenate mokytojus, kaip asmenybes, kaip asmenis – vienus daugiau, kitus mažiau – kad mokytojai, net ir palikus mokyklą, užbaigus ją, kai kurie iš tikrųjų išlieka jūsų atmintyje, kaip šviesūs mokytojai, kaip asmenybės, galbūt su kai kuriomis palaikote ryšį. Augdami toliau savo šviesėjime ir lavinimesi, jūs žengiate į kitą aukštesnę pakopą, ir ten vėl yra pasireiškimas ne programos, bet tam tikrų mokytojų, kurie suteikia dar didesnį žinojimą, išplečiant jūsų mąstymą, formuojant jūsų įgūdžius praktinėse užduotyse, o atsiminimai lieka apie mokytojus, ne apie programas.
Taip ir dvasiniame Kelyje, jūs taip pat žiūrėkite ne į būsenas ir energijas, kurios nereaguoja viena į kitą, bet žiūrėkite į Mane, į dvasinę Asmenybę! Žiūrėkite į savo mokytoją, kaip į dvasinę asmenybę, ne kaip į išorinį pavidalą. Jūs žiūrėkite ne tai, kad suteikiami jums mokymai, bet, kiek jie yra gyvybingi jūsų gyvenime, kiek jie teikia jums to Tikrovės patvirtinimo savo įgyjamu nauju patyrimu. Ir visa tai yra gyvybinga sistema. Visoje kūrinijoje yra tas bendradarbiavimas ir savęs atidavimas. Juk net ir tas pats žodis, kada yra sakoma – juk jums Aš parengiau daugybę iššūkių, kuriuos jūs įsisavinsite, taikydami savo, jūsų sukauptas, žinias praktikoje, tai yra jūsų įgūdžių suformavimas, tuo pačiu ir informacijos pasidalinimas su kitais, kad ta informacija būtų užskaityta, kaip įsisavinta. Bet iš tikrųjų tai yra – bendradarbiavimas tarp įvairių kategorijų asmenybių. Visur yra dalinimasis savęs visumos Gerovei. Nėra taip, kad kūrinijoje viename segmente būtų tai, kad viskas daroma taip – šviesinama asmenybė, ir jinai paskiau siekia vardan savęs, kad gautų patogesnę vietą, patogesnį gyvenimą sau. Ne! Viskas formuojama tų programų dėka, atiduodant asmenybę visumos Gerovei, nieko sau nepasiliekant, bet geriant aukštesnio laiptelio ryškesnę Šviesą, ir vėl ją atiduodant praktiniais veiksmais. Ir jūs turėsite tų iššūkių, kuriuose jūs bendrausite ir bendradarbiausite su įvairiausių kategorijų dvasinėmis asmenybėmis, ir jums neužteks tų bendrų pastangų, veikiančių vienoje komandoje. Tada jūs gausite papildinį iš Manęs – taip pat dvasinę asmenybę, kuri bus Manoji jums teikiama Išmintis įsisavinti tą iššūkį, vėl bendradarbiaujant visumos Gerovei. Ir tai dar neužteks Mano jums suteikiamo asmens papildinio arba papildomo asmenybės įjungimo į jūsų komandos sudėtį bendrai – iššūkio įgyvendinimui – užduočiai išspręsti. Jūs tada turėsite sutelkti visas savo pastangas vidines, ir žinias teorines, įgytus praktinius įgūdžius, ir tą papildomą Mano atsiųstą pagalbininką, tą asmenybę, taip pat įjungti, kad bendromis pastangomis surastumėte geriausią sprendimą. Aš turiu galimybes suteikti ir kitus pagalbininkus, kad jau būtų parengtas jums atsakymas galutinis ir teisingas, bet Aš tą sulaikau. Jums duodu papildomą pagalbą, bet ne iki galo, kad jūs turėtumėte, net jau nužengus iki Manęs Rojuje visą kelią, ir gaunant jau papildomų iššūkių ir užduočių, kad jūs turėtumėte vis tiek įjungti savo mąstymą, savo protą, bendradarbiaudami ir atiduodami save – savo įgūdžius ir žinias – nieko sau nepasilikdami. Ir taip kiekvienas iš komandos narių, ir viską taikant to naujo iššūkio įsisavinimui, kuris ir numatytas Mano visumos Gerovei.
Taip veikia Mano sistema pagal Mano Evoliucinį Planą visoje kūrinijoje. Jūsų planeta nėra išimtis. Jūs taip pat turite tą nuostabią urantų grupę, turite savo Išmintį, kurią galite jau dabar papildyti iš Manęs per gyvą ir gilėjantį atsivėrimą Man, kaip savajam Tėvui ir Motinai, kaip savajam Šaltiniui ir Centrui. Gerkite Mane, valgykite Mane, spindėkite Manimi! Gyvenkite Manimi Tikrovėje, kurią Aš jums suteikiu. Ir būkite visą laiką Palaimoje.
Algimantas – Mylima Begaline Motina, ačiū Tau už šitą nuostabų mokymą. Manoji valia sulieta su Tavąja, ir su Tėvo, Amžinosios Motinos, ir AŠ ESU Valia.
2024-09-25 13:18:25