Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Algimanto pamokomasis žodis – Įsivaizduokite, gamta susieta su tuo, koks yra mąstymas ir veikimas kiekvienos asmenybės toje aplinkoje. – pasakytas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Romainiuose, 2024 10 05

Mylimieji mano vardas Algimantas. Sakau tiems, kurie žiūri mane ir klausosi manęs jutubėje (YouTube). Dabar vyksta gyvosios pamaldos Gyvojoje Šventovėje – Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje. Esu namuose – Romainiuose. Kas nežino, kur jie yra, tai – Kauno pakraštys, link IX forto. O tie, kurie dalyvauja mūsų gyvosiose pamaldose, per Skype’ą prisijungę, jie žino mūsų Gyvąją Šventovę, patyrimu paliudija jos prasmę ir reikšmę visai žmonijai. Tai – pirmoji Šventovė, kurioje nėra materialaus ritualo – yra gyvas atsivėrimas dvasinio asmens, dvasinės asmenybės. Štai atverti mes turime tą gyvąjį turinį, kurį suteikia Pats Kūrėjas šitam asmeniui, kurį jūs matote, kaip materialų pavidalą žmogaus kūnu, bet aš esu ne šitas pavidalas, nors aš pakraipau tą galvą, bet aš nesu ta galva. Aš esu tai, kas yra viduje – dvasia – tas gyvasis turinys, tos visos gyvosios charakterio atspindinčio Kūrėjo Charakterio savybes. Tos savybės yra dvasinės asmenybės, kurią dovanoja Pats Kūrėjas, ne aš sukūriau dvasinę asmenybę, bet aš juntu vedimą iš vidaus – Kūrėjo Dvasią – kuri veikia jau nuo pačios vaikystės – Minties Derintojas – jaučiu jos vedimą, ir štai tada aš prisigeriu gyvų energinių virpesių iš Kūrėjo, ir gyvenu tą gyvenimą, kaip veda Kūrėjas iš vidaus. O kūnas tai tik atlieka tuos veiksmus. Jis yra laikina buveinė – Kūrėjo taip pat sumanymu – šitai dvasinei asmenybei, kuri yra amžina, ne laikina, kūnas tiktai pradiniam žingsneliui pradiniame pasaulyje – įtikėjimui. Įtikėjimui!
Kad galima būtų suprasti, kas yra ir Kūrėjas, ir gamta, kas yra dangus, kas yra planeta, kas yra tos žvaigždės, kūrinija, žmogaus protui savarankiškai išmąstyti per daug sudėtinga. Dėl to Kūrėjas suteikia jam nuostabią pagalbą! Pirmiausia apgyvendina Savąją Dvasią – Minties Derintoją – ir kita vertus, mokymus suteikia – mokymus – tiek per Dvasinius Mokytojus, tiek per apreiškimus. Štai Dvasinių Mokytojų mokymai irgi yra apreiškimai, kai yra apreiškiama daug plačiau, daug giliau negu yra pati ta aplinka, ir įtikėti būtina, kada tu girdi to dvasinio mokymo apreiškimą, kada yra kalbama apie tai, kas nėra dar patiriama šitame pasaulyje. Štai yra paliudijimas dvasinių įvairių, įvairaus statuso asmenybių paliudijimai savosios aplinkos, tuo pačiu ir mokymai suteikiami. Tai – Epochinis kolektyvinis Apreiškimas – Urantijos Knyga. Ir joje yra nuostabūs paaiškinimai. Pavyzdžiui, koks yra Dievo ryšys su visata. Niekas negali be šitokio Apreiškimo žmogiškuoju protu išmąstyti, kaip gi yra tas Kūrėjo veikimas Visatoje, kokį Jis palaiko ryšį? Štai tam, kad mes gautume didesnę Šviesą, didesnę Tiesą, plačiau mąstytume, plėstume savo Kosminę Įžvalgą, ir tuo pačiu sampratą ir apie gamtą, apie gamtą, tą pačią gamtą, kurios aplinkoje mes ir veikiame, reikalingi aukštesnio proto apreiškimai. Kitaip pasakius, Tikrovės atskleidimo platesnis požiūris aukštesniu lygiu, pritaikant žmogaus protą. Ir dokumentas ( 4 dokumentas, Dievo ryšys su Visata, 0054 psl.) skirtas Dievo ryšiui su Visata yra pateikiamas Dieviškojo Patarėjo – Dieviškasis Patarėjas. Mes čia turime daugybę visokiausių patarėjų – tai ministro patarėjas, tai ten premjero patarėjas, tai prezidento patarėjas, bet yra ir Dieviškieji Patarėjai. Tai – aukščiausio statuso Rojaus Trejybės asmenybė, kilusi iš Rojaus Trejybės Trijų Šaltinių ir Centrų, ir jie būtent pateikia šitą dokumentą, net ir kitus dokumentus, apie Patį Kūrėją, bet čia šitas dokumentas skirtas Kūrėjo ryšiui su Visata. Ir Dieviškasis Patarėjas pateikia tokias nuostatas, žvelgdamas į dabartinę žmoniją, kad žmogus net ir pasiekęs išsivystymo, materialia prasme, civilizacijos aukštą lygį, iš tikrųjų klaidžioja susipainiojimuose – kas yra Dievo idėja, kas yra Dievo Asmuo, kas yra Trejybė, kas yra ryšys su gamta, ir garbina gamtą, gamtos reiškinius, kokius nors ženklus, keliaklupsčiauja tam įniršusiam ir baudžiančiam Dievui, bijo Jo. Tai yra praeities įvairiausių šaltinių apie Dievą, kuriuos kūrė žmonės, ir kurie yra net ir dabartiniu laiku pripažįstami, kaip tiesos šaltiniai, tikrovės atspindys, kurių negalima iškraipyti, nors patys tie šaltiniai ir buvo iškraipyti. Jie nebuvo tokie, kokie dabar yra. Net ir Senasis Testamentas arba Naujasis Testamentas – jie iškraipyti. Tai tam ir buvo sumąstytas Epochinis Apreiškimas, kolektyvinis Apreiškimas, įvairių rangų dvasinių asmenybių, kad galima būtų pateikti kuo mažiau iškreiptą Tikrovės įvaizdį žmogaus protui, kada jis įtikėjimu į Kūrėją – įtikėjimu – galėtų, tiesiogine prasme, viduje paliudyti tai, ką mato akys aplinkoje – aš jau dabar žvelgiu platesniu, gilesniu matymu, dvasine samprata, susieju su Kūrėju tai, nes ir Dieviškasis Patarėjas, šito dokumento autorius, taip pat sako, kad jam, kilusiam iš Rojaus Trejybės, yra daug kas dar nepaaiškinta. Jis žino – žino – įvairių energijų, išeinančių iš Rojaus, pasireiškimą įvairiuose lygiuose – tiek Rojaus, Havonos lygiu – tai yra Centrinė Dieviškoji Visata – Havonos Centrinė Visata – tiek Supervisatos lygiu – tai yra, kas yra mūsų, pavyzdžiui, virš galvos esančiame dangaus skliaute – tiek žemesniuose segmentuose – Vietinėje Visatoje. Tai yra viena šimtatūkstantoji dalis šito skliauto. Tai Visata taip pat yra skirstoma į mažesnius segmentus. Mažesnis segmentas yra Žvaigždynas. Vietinėje Visatoje – šimtas žvaigždynų. Žvaigždynas turi savo segmentus – šimtą Vietinių Sistemų. Ir tiktai Vietinėse Sistemose yra Saulių sistemos, o Saulių sistemose yra jau mirtingųjų apgyvendintos planetos. Tai mes ir gyvename tokioje planetoje, kuri yra Saulės sistemoje. Tai yra pati žemiausia grandis, kurioje yra fizinė gyvybė turinti laisvą valią – asmenybė – aptraukta fiziniu apvalkalu, ta pati asmenybė yra dvasinė, bet pradiniame pasaulyje pradeda savo kilimą į Rojų nuo žemiausio laiptelio, kuriam reikalingas materialus patyrimas. Ir toji gamta, kokia yra, tam tikras yra atspindėjimas žmonijos sampratos apie Kūrėją. Tai štai, kai sako Dieviškasis Patarėjas, šito dokumento autorius, kad – Aš ne viską galiu paaiškinti, kokie yra reiškiniai, kada yra Absoliutai, Trys Absoliutai – Dievybės Absoliutas, Beribis Absoliutas, ir Visuotinis Absoliutas – kada Jie, kažkuria prasme, gali turėti Savo tam tikrą pasireiškimą. Kaip atsiranda toks pasireiškimas – sako – aš negaliu paaiškinti, nors reiškinį aš matau ir be tų Trijų Absoliutų pasireiškimo, kad Jie tikrai kažkaip pasireiškia – sako – aš negaliu paaiškinti tų reiškinių. Jie vyksta, bet tada turi būti tam tikras ir Absoliuto lygio įsiterpimas. – Tai štai, iš Rojaus Trejybės kilusi dvasinė asmenybė turi klaustukų, ir daug klaustukų! Ir jisai teigia – Dieviškasis Patarėjas – kad ir Rojuje taip pat yra skirtingų nuomonių, kas susieta su Kūrėjo Evoliuciniu Planu. Koks Jo yra visuotinis galutinis tikslas, Rojaus asmenybės laikosi skirtingų sampratų. Žodžiu, nėra užantspauduota, kad tai yra būtent taip, kaip sako vienos nuomonės reiškėjai arba, kad yra būtent taip, kaip sako kiti arba kaip sako treti, ketvirti. Ir Dieviškasis Patarėjas pateikia tam tikrą apibendrinimą, kad Kūrėjo Evoliucinis Planas yra suprantamas tiktai Kūrėjui ir galbūt aukščiausioms, tiesiogiai iš Kūrėjo kilusioms, dvasinėms asmenybėms, galbūt. Aišku, tik Kūrėjui tai yra suprantama, nes net ir tobulos asmenybės, kaip ir, sakykime, Dieviškasis Patarėjas, kilęs iš Rojaus Trejybės Trijų Šaltinių ir Centrų, tai jis yra jau tas, kuris patarimu išreiškia Rojaus Trejybę. Tai yra Rojaus Trejybės patarimas to supratimo, to lygio, bet jis negali pasakyti, koks yra Kūrėjo galutinis tikslas, koks yra to Evoliucinio Plano tikslas. Ir kuo toliau nuo Rojaus, atsiranda kūrimas jau kosminėje erdvėje už Havonos Centrinės Dieviškosios Visatos, kuo toliau segmentuojami ir tie esantys Supervisatos sektoriai – Didieji sektoriai, Mažieji sektoriai, dar toliau žiūrint, Vietinės Visatos, Žvaigždynai, Vietinės Sistemos, ir planetos – tuo labiau nutolstama nuo Dieviškojo Plano supratimo. Kūrėjo Tobulumas – jisai neklystantis ir nesikeičiantis, bet yra judėjimas – judėjimas – Kūrėjo Glėbyje, Grybšnyje. Ir štai tas judėjimas – kuo toliau nuo Kūrėjo Centrinės Buveinės, tų Kūrėjo energinių virpesių sankaupos, Rojaus, tuo tas judėjimas gali turėti nuokrypių dėl asmenybės laisvos valios ir proto suklydimų, ir ne tik suklydimų, dėl blogio pasireiškimų, dėl nuodėmės išraiškos, dėl maišto prieš Kūrėją. Ir visa tai atsispindi gamtos Evoliucijoje. Įsivaizduokite, gamta susieta su tuo, koks yra mąstymas ir veikimas kiekvienos asmenybės toje aplinkoje. Viskas susieta į harmoningą visumą. Kūrėjas susieja su Savimi viską, kas egzistuoja kūrinijoje. Bet Jis suteikia Savo Vaikams laisvą valią, ir pagal šitos laisvos valios sampratas, kokias išreiškia asmenybės protas, tada pasireiškia tie virpesiai ir aplinkai, kuri sudaro tą vadinamąją, tariamą, gamtą. Bet tai yra iš tikrųjų gyvastis tiktai neturinti laisvos valios ir tokio sąmonės lygio, kokį turi galintys judėti gyvybės atitinkamomis formomis apvilkti gyvybės dariniai, įvairiapusiai dariniai – ir paukščiai, ir žvėrys, ir gyvuliai, ir žuvys, ir aukščiausia kategorija – dvasinė asmenybė, nors ir turinti materialų kūną – žmogus – mirtingasis. Nuo mūsų priklauso, kokia bus ateityje gamta, nuo mūsų dvasios atvėrimo, tai yra nuo mūsų asmenybės atvėrimo, esančio šitame pavidale, kokie bus viesulai, cunamiai, taifūnai, audros. Nuo mūsų priklauso ar bus pasaulis be audrų, be potvynių, be milžiniškų pūgų, be šalčio. Mes dabar jau apie tai turime mąstyti, žvelgdami į ateities kartas, kad jos gyventų tą gyvenimą, kurį formuos gamtos aplinka, kurioje nebus plėšrių gyvūnų, kad reikėtų bijoti vienam žvėriui kito. Tai tas pats yra mums Kūrėjo Evoliucinis Planas numatytas. Mes Jo tikslo negalime žinoti, bet Jis visuomet pasireiškia Gėrio, Šviesos vienpuse kryptimi – vienpuse kryptimi – tiktai į didesnį Šviesos spindėjimą, išreiškimą visumos Gerovei, gausesnį Gėrio darbų vaisių derlių visumos Gerovei. Nėra jokio, net ir šešėlio, blogio! Blogį iškart pateikia žmogaus siauras suvokimas, kas yra Evoliucija, kas yra sumanyta evoliuciniu vystymusi civilizacijos kryptyje, ką sumanė Kūrėjas – atspindėti Jo Charakterio savybes savo, kiekvieno, asmens asmenybėje, kaip ta asmenybė per savo tapatybę, tai yra per savo tą tapatumą tos akimirkos akimirkoje išreiškia Kūrėjo Charakterio savybes visumos labui. Kūrėjo Evoliucinis Planas sumanytas visumos, visos kūrinijos, labui. Bet Jis atidavė šitą veikimą, laisvą valią turinčių Savo Vaikų ir aplinkos tos, kurioje tie Vaikai veikia, laisvos valios išraiškai, pasireiškimui, ir kryptį nurodė – visumos Gerovę – visumos Gerovei veikimas.

TODĖL IR NEGALI BŪTI JOKIO KERŠTAUJANČIO, JOKIO BAUDŽIANČIO KŪRĖJO!

Ir kada materialūs ritualai, kurie pasireiškia bažnyčioje, mečetėje, sinagogoje, bet kokiose budistų bendruomenėse, jie patraukia žmones, tos siauros mąstysenos žmones patraukia, o plataus dvasinio požiūrio neatskleidžia ta asmenybė, kurią Kūrėjas sumanė, kad ji išsiskleistų laisvai visumos Gerovei, kaip dvasinė asmenybė, turinti šitą materialų pavidalą, kad veiktų visumos Gerovei. Tai štai, be urantų nėra to aplinkoje Šviesos gyvo – gyvo – patyrimo. Nėra! Bet ir urantai – jie gi turi taip pat savo ribotą protą, ir patyrimą ribotą, plius skirtingą – kiekvieno individualus. Tai tiktai panirus vis giliau į Kūrėją, atsivėrus Kūrėjui vis nuoširdžiau, tuo pačiu ir patiriant šitą atsivėrimo atitinkamą atlygį pašvęsti save, savo gyvenimą, savo darbą, savo veiklą, savo mąstymą, Kūrėjui, ir nuolat tą daryti, ne priešokiais. Nuolat! Tai yra būtent tas Kelias, kaip įnešti savo indėlį veiksmingiausiai į Kūrėjo Evoliucijos Plano įgyvendinimą bet kokioje veiklos sferoje, bet kokioje.
Save jūs galite šviesinti, net, jeigu ta aplinka tam ir nepalanki, kad galėtumėte ištarti viešai kokį nors žodį, Šviesos žodį – nepriima. Bet jūs save galite šviesinti bet kada ir visom priemonėm, bendraudami su Kūrėju, skaitydami Urantijos Knygą nuolat, Kalbu Jums Vėl, Kūrėjo knygas. Mes tuos šaltinius turime. Jie gi perteikti ne šiaip sau, bet jūsų studijoms. Skaitykite literatūrą, kuri yra rimta literatūra. Skaitykite Levą Tolstojų. Tai – urantas devyniolikto amžiaus! Ir tokius kūrinius rašo! Ir apie Kūrėją kokius kūrinius jis rašo! Pasaulyje nėra tokio rašytojo! Kūrėjas – iš tikrųjų tai yra ne rašytojas – tai yra kūrėjas – Levas Tolstojus. Skaitykite, ypač rusų kalba skaitykite. Kokia kalba jo yra! Ir kada aš skaitau jo apysakas, apsakymus, aš žaviuosi, koks jis buvo energingas, koks jis buvo veiklus, veiksmingas! Nėra tokio rašytojo! Aš nesurandu su kuo tokį ąžuolą galėčiau palyginti. Nėra nė vieno tokios mąstysenos gelmės! Tai yra atskiras išvis literatūros klodas! Jį galima nagrinėti, kaip nagrinėja Senąjį Testamentą, kaip nagrinėja Naująjį Testamentą. Tik jį nagrinėti jau taip, kaip jisai, kaip urantas, rašo savo literatūros kūrinius. Štai šviesinkite save! Dvasinkite save! Niekas to negali sustabdyti! Net ir ta tamsi aplinka! Jūs tik galite save sustabdyti nuo šviesinimo, savosios asmenybės tapatybės kopimo į ryškesnę Šviesą. Štai Kūrėjo Evoliucinis Planas mūsų planetai – šviesinti – kad nebūtų jokio prievartos veiksmo, kad nebūtų jokio išnaudojimo, kad nebūtų stichinių nelaimių, priklausomai nuo jūsų dvasinės asmenybės tapatybės gyvenimo.

Būkite su Kūrėju! Pašvęskite save Kūrėjui! Ir būkite veiklūs!

Būkite su Kūrėju! Pašvęskite save Kūrėjui! Ir būkite veiklūs!

Telydi mus Kūrėjo Ramybė ir Palaima.
Su Meile, Violeta (Ukmergė)

Violeta
2024-10-10 12:24:16

Komentarai

Labai pritariu Algimanto išsakytoms mintims apie Levą Tolstojų, kuris buvo 19a. urantas, šviesi, niekada tobulėti nesiliovusi dvasinė asmenybė. Levas Tolstojus yra pasakęs:

„Kas regi gyvenimą tobulėjime, negali tikėti tuo, kad tobulėjimas nutrūksta su mirtimi. Tai, kas tobulėja, tik keičia formą“

Jis yra puikus pavyzdys mums, šio laikmečio urantams.

Su meile
Laura

Vilniete
2024-10-10 15:02:48

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal