Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Algimanto pamokomasis žodis – Būtent Tikroji Laisvė yra Dovana iš Kūrėjo. – pasakytas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Romainiuose, 2024 10 19

Mielieji, mano vardas Algimantas. Sakau tiems, kurie žiūrite, klausote mano mokymus YouTube‘bėje. Dabar vyksta pamaldos – gyvosios pamaldos – Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje. Kadangi šį kartą mes esame prisijungę per Skype’ą, nesusitinkame akivaizdžiai, tai, natūralu, kad mes esame kiekvienas savo aplinkoje po vieną.
Aš jums esu dažnai vieną ar kitą vietą citavęs iš Urantijos Knygos Epochinio Apreiškimo ir tuo pačiu visą laiką išaukštindamas Kūrėją – Rojaus Trejybę-AŠ ESU – kaip Išminties Šaltinį, kaip Kosminės Įžvalgos Šaltinį – Šaltinį – ne Kosminę Įžvalgą išplėsdamas, bet kaip Šaltinis, pripildydamas tą Kosminę Įžvalgą – kiekvieną – kuris nuoširdžiai deda pastangas ir siekia tos Kosminės Įžvalgos. Tik su Kosmine Įžvalga galima suprasti, kas yra tikra ir netikra laisvė. Atrodytų taip paprasta – ten, kur noriu einu, reiškia, turiu laisvę. Tas, kuris yra suimtas, sėdi kalėjime, jis neturi laisvės išeiti, jis jau nebegali kalbėti apie savo laisvę. Iš tikrųjų gali būti tas, kuris gali laisvai eiti ir daryti kas jam atrodo, tai jo laisvė – daryti tą, ką jis nori, gali visiškai laisvės neturėti, o tas, sėdintis kalėjime, būti laisvas. Dėl to ir skiriasi Tikra Laisvė nuo netikros.
Kada buvo Sąjūdžio pakilimas dėl ekonominės, politinės nepriklausomybės Tarybų Sąjungos mastu, tada buvo siekis žmonių Nepriklausomybės Lietuvai. Buvo žodis skambus – laisvė, laisvė, laisvė! – bet žmonės pačios laisvės nesiekė. Jie siekė politinės, ekonominės nepriklausomybės. O Laisvė yra viduje! Ir būtent Tikroji Laisvė yra Dovana iš Kūrėjo! Nepriklausomybė politine prasme, ekonomine prasme, tai evoliuciniai žingsniai, kuriuos, tam tikra prasme, sugalvoja ir mėgina žengti mirtingieji – žmonės – bet jie neturi supratimo, kas yra Tikroji Laisvė. Kadangi Laisvės Šaltinis yra Kūrėjas, Jis suteikia laisvą valią, ir suteikia tą valią panaudoti geram ir blogam. Todėl suvokimas Tikros ir netikros laisvės yra labai reikšmingas ir svarbus. Tikroji Laisvė save sudrausmina, suvaržo. Tai nėra anarchija. Kada Laisvės nėra iš tikrųjų, tai reikalingi įstatymai, ir įstatymai – draudžiantieji ir baudžiantieji. Tai yra suvaržymas, primetamas žmogaus neišmintingo proto kitiems žmonėms, taip pat neturintiems Išmintingo proto, neturintiems Kosminės Įžvalgos. Ir tai yra prievartos jau priemonė, ir tada reikia įkurti tam tikras institucijas, joms skirti žmonių bendru mokesčių dėka sukauptų pinigų iš iždo išlaikymui ir palaikymui. Bet su Laisve tai neturi nieko bendro – Tikrąją Laisve. Prievarta nesiderina su Laisve! O valstybė išvis, kaip atitinkama visuomenės organizavimo forma, yra prievartos forma. Valstybė – ji pati neturi Laisvės! Dėl to jai reikia kariuomenės, reikia policijos, reikia įvairiausių mokesčių inspekcijų, vis primesti savo, štai prieš tai mano minėtų, draudžiančių, įvairių baudžiančių įstatymų įgyvendinimą. Tikroji Laisvė tai yra Išmintis – Išmintis iš Kūrėjo – bet jos pasisemti gali tiktai atradęs Kūrėją savo viduje, tiktai patyręs Kūrėjo gyvą atradimą savyje, ir gimęs iš dvasios. Štai tuomet įvyksta milžiniškas – milžiniškas! – branduolinis, vidinis sprogimas – šviesa, šiluma! – nes vyksta gimimas realiai naujos kokybės mirtingojo proto-sąmonės. Jis įvyksta per akimirksnį! Kaip mažylis-kūdikis gimęs iš moters-motinos įsčių, tik prieš akimirką buvo vienoje aplinkoje, po akimirkos jis yra kitoje aplinkoje. Jis nustebęs ta nauja, pasikeitusia aplinka, dėl to jis žvalgosi, nesupranta kur yra, temperatūra kitokia, virpesiai kitokie negu prieš akimirką buvo. Tai ir dvasinis gimimas iš dvasios yra nauja mirtingojo kokybinė sąmonė be ydų – kurios buvo ir kankino žmogų – nerimas, baimė, pavydas, siekimas irgi neatsilikti nuo kitų, turėti dar geresnę aplinką, kad save iškeltum, kad tu esi ne menkesnis, ne prastesnis, o dar aukščiau stovintis – nebėra noro siekti populiarumo, išnaudoti kitus, siekti valdžios kitų atžvilgiu, save sureikšminti.

TIKROJI LAISVĖ – TAI YRA SAVĘS PAŠVENTIMAS VISUMAI. VISUMAI! VISUMAI!

Ne savo biologinei šeimai, ne savo miestui, ne savo šaliai – VISUMAI! VISIEMS! Ir ta būsena yra natūrali! Tu nuo jos negali pasislėpti kaip negali šešėlis pasitraukti nuo to objekto, kuriam jis meta šešėlį saulėtą dieną. Šita būsena yra ta vidinė sąmonės energinių virpesių išraiška. Ir štai tada dingsta visos prievartinės institucijos, politinės valstybių sienos, dingsta nusikaltimai, nebetenka prasmės policinei struktūrai, bet kokiai mokesčių inspekcijai nebėra priežasties ką nors siekti surasti, kas pažeidė įstatymą, kas nuslėpė mokesčius, nebėra tokių žmonių, kurie ką nors savanaudiškai darytų, elgtųsi savanaudiškai. Todėl mokesčiai sumokami be jokių problemų. Nebėra valstybės, kuri turėtų milžiniškas išlaidas kariuomenei, nes nėra nuo ko saugoti tą valstybę. Nėra! Kitur yra taip pat. Žmonės, kurie turi tą naują dvasinę kokybę savyje, ir gyvena visumos labui. Negalima gyventi tiktai apsibrėžus tam tikrą teritorijos lopinėlį šito lopinėlio labui, o už ribos jau siekti tai teritorijos daliai visokių neigiamų emocijų, kad ten būtų blogiau. Tiesiog yra visa planeta tapusi sava – sava. Juk čia buvo net ir mūsų Sūnaus Kūrėjo paliktas įspaudas ant to paties Kalvarijų kryžiaus. Jis paliko tą įspaudą ne Palestinai, o visai žmonijai, visai kūrinijai! Dėl to net ir kūrinijoje šita planeta yra žinoma kaip kryžiaus planeta. Todėl Tikroji Laisvė yra, kada tu patiri – patiri – tą gyvybingą ir gyvą dvasinį gimimą – realų, tikrą – ir tavyje keičiasi visiškai kita kokybė. Tiesiog jinai buvo Kūrėjo suteikta, kaip potencialas asmenybei, tačiau ji tapo Tikrove per akimirką gimus iš dvasios, bet iki tos akimirkos buvo dedamos ilgalaikės pastangos, nuoširdžios pastangos, kad šita akimirka taptų Tikrovės pasireiškimu.
Ir kada aš šiandien per garbinimą išgirdau, kad Kūrėjo Glėbyje yra viskas amžina – ne viskas yra amžina Kūrėjo Glėbyje. Kūrėjas Savo Glėbyje laiko visą kūriniją, bet kūrinija turi taip pat įvairių ne tiesiogiai Kūrėjo sukurtų pasireiškimų iš energinių virpesių, ir jie nėra amžini. Jeigu jie būtų visa tai amžina, tuomet nebūtų laiko tėkmės, nebūtų laiko skaičiavimo nei mūsų planetoje, nei Vietinėje Sistemoje, Žvaigždyne, Vietinėje Visatoje, Supervisatoje, Havonos milijarde pasaulių. Amžinybė yra tiktai Rojuje – Kūrėjo gyvenamojoje buveinėje! O Jo Glėbyje yra visa kūrinija, bet ji nėra, sakykime, pasireiškiant per individus, kad kiekvienas individas yra amžinas. Tame Glėbyje yra visokių. Dėl to ir yra karai. Tada išeitų, kad karai irgi iš Kūrėjo yra sugalvoti. Nieko panašaus! Tai yra žmogaus primityvaus mąstymo mėginimas, žudant kitus, spręsti savo – savo – vidinės nelaisvės problemas. Taip, tie visi generolai, visi politikai – jie gyvena savo vidinėje nelaisvėje. Tai, kad yra politinės partijos, rodo, kad žmonės neturi vidinės Laisvės savyje. Nėra jų viduje Laisvės! Kūrėjas sumanė Evoliucinį procesą visai kūrinijai. Karo Jis nesumanė! Čia tas Laisvės neturintis ir neišmintingas protas, kaip jisai supranta netikrą laisvę, sukuria visokias sąmokslo teorijas, sukuria įvairius ambicijų patenkinimo planus save išaukštindamas ir tuo pačiu naikindamas kitus, naikindamas net ir tuos, kurie yra toje pačioje šalyje, neleisdamas jiems išsiskleisti laisva valia visumos Gerovei. Kūrėjas, suteikęs laisvą valią, Jis neįsiterpia į tų tvarinių laisvos valios sferą. Jis leidžia šitaip palaipsniui per nepaprastai sunkius patyrimus, kančias, bręsti savo protu, kad tie sprendimai, kurie veda prie kažkokių savanaudiškų tikslų įgyvendinimo, yra nelaisvės apraiškos pirmiausia jų pačių viduje, nes jie nėra atradę Rojaus Trejybės-AŠ ESU Asmenybių savyje. Dėl to jie yra pasimetę, jie neišmano, kur reikia kreipti šalies vairą, kontinento vairą, žmonijos vairą, kokia kryptimi reikia žvelgti. O žvelgti reikia į savo vidų, kad pajaustum, kas yra Tikroji Laisvė, ir kas yra netikra.

TIKROJI LAISVĖ – TAI YRA IŠMINTIS IŠ KŪRĖJO VISUMOS GEROVEI, VEIKIANT TAIP, KAIP VEDA KŪRĖJAS IŠ VIDAUS!

Ir mes dabar, tik pradėję tą Evoliucinį procesą jau taip, kaip veda Kūrėjas iš vidaus – sakydamas mes, aš turiu minty urantus – ne visi į tai kreipiame dėmesį – ne visi – ir labai dažnai mes supainiojame laisvę su nelaisve. Jeigu yra Laisvė, reiškia, negali pažeisti kito laisvos valios! Niekaip negali pažeisti! Kito laisva valia yra Kūrėjui taip pat nepažeidžiama. Tai urantui tuo labiau, ar urantei, ypač urantei. Dėl to aš jums ir noriu dar kartą pabrėžti – nelipkite vienas kitam ant galvos – nelipkite, nepažeiskite laisvos kito valios! Niekada! Patarimo neduokite, jeigu neprašo! Jeigu pasako – laikykitės atstumo – neperženkite to atstumo! Nebūtina fiziškai atstumti jau žmogų, kuris lipa ant galvos! Išgirskite žodį! Kiekvienas žmogus turi savo erdvę, kurios peržengti nevalia niekam! Ir Kūrėjas net neperžengia tos ribos, jeigu pats Kūrėjo sūnus ar dukra neatveria savęs ir nepakviečia Kūrėjo pats ar pati. Netikra laisvė – tai pražūtingas – pražūtingas – net ir sielai kelias. Liuciferis nuėjo šituo keliu, maištą sukurstęs prieš Tėvą ir apipynęs Laisvės manifestu. Todėl urantams ypač labai aktualu suvokti, jog dvasinis kelias yra platus – tai yra kūrinijos Kelias – bet jame lengva paslysti, kada pasąmoninius gaivalus, teršalus, kažkas pradeda išvedžioti, kad tai yra meilės pasireiškimai, kad tai yra kažkokie Kūrėjo perduoti mokymai-apreiškimai. Tai yra pasąmoniniai teršalai! O norint nustatyti, kas yra iš tikrųjų Kūrėjo teikiamas apreiškimas, kas yra iš tikrųjų meilė, tai pirmiausia laisva valia turi būti ir sudrausminama ta asmenybės tapatybės apraiška – sudrausminama. Ji negali taip pasireikšti, lipdama kitiems ant galvos. Tai yra diktatoriškas metodas, kuris neturi nieko bendro su Kūrėjo numatytu Evoliuciniu Planu. Tai yra maišto kelias! Kad galėtume tą atskirti – Tikrą Laisvę nuo netikros – ir būtinas Kūrėjo atradimas savo viduje ir gimimas iš dvasios. Iki to laiko tai, aišku, bus suklydimai, bus svyravimai, bus daug kančių, kada savo iliuzijas ir kuriamus kažkokius tai planus, schemas, pamatysite, kaip jie subyra kaip smėlio pilys, kaip stiklo šukės, tada būna viduje nusivylimas, skausmas, bet čia yra pasąmoniniai gaivalai! O Kūrėjas jums teikia tikrąją Šviesą, tikrąją aukščiausių energinių virpesių patyrimo bangą, ir ramina visuomet, ir tuo pačiu teikia Kosminę Įžvalgą, kad jūs matytumėte platų kontekstą, ir plačiame kontekste orietuotumėtės daug geriau, patikimiau. Ir patys savo patyrimu po kurio laiko pajuntate, kad labai gerai, labai gerai, kad jūs pasielgėte būtent ne taip, kaip prieš akimirką norėjote pasielgti, nes Kūrėjas jus gali sulaikyti nuo savavališkų veiksmų – savavališkų – kada jūs primetate savo valią Kūrėjo Valiai ir nutolstate nuo Kūrėjo.
Todėl ir egzistuoja Tikroji Laisvė ir netikroji laisvė. Tikrą Laisvę patirti įmanoma tiktai gimus iš dvasios. Netikra laisvė – tai čia yra aplinka, ta iliuzija. Joje gyvena žmonija, joje gyvena visa politinė sfera, ekonominė sfera. Dėl to yra išnaudojimas, dėl to yra melagystės, apgaulės, nusikaltimai. Dėl to yra siekis viešpatauti kitų atžvilgiu, siekti populiarumo. Dėl to yra įvairios varžybos dėl pinigų, dėl aukščiausių čempionų vardų, ir paskiau garbinimas yra tų dievukų-stabukų. Ir sekioja irgi gausybė, gausybė tų sekiojančiųjų paskui – minios – kad pro juos negali praeiti tie dievukai, reikia samdyti sargybinius. Laisvės nėra! Pirmiausia tų pačių populiarumo pasiekusių viršūnių viduje. Tuo pačiu nėra Laisvės ir pas tuos, kurie sekioja iš paskos. Jų viduje Laisvės nėra! Nors jie gali visur važiuoti paskui, po visą pasaulį klajoti. Žodžiu, pamąstykite apie tai, kas yra mano pasakyta.

Telydi mus Kūrėjo Ramybė ir Palaima.
Su Meile, Violeta (Ukmergė)

Violeta
2024-10-25 17:50:37

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal