Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Algimanto pamokomasis žodis – Kas yra reikšmė, ir kas yra prasmė? – pasakytas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Kaune, 2024 10 13

Mano vardas – Algimantas. Kiek aš kartų sakau vardą savo, bet aš gi žinau – kiti pirmą kartą žiūri, ir galvoja, koks čia diegas dabar kaip Barnabas iš kanapių išlindo? Na, Algimantas, taip – Algimantas. Aš savo vardu patenkintas. Man nereikia tų visų slapyvardžių, kaip dabar įpratę pasirašinėti – nesupranti su kuo tu bendrauji. O man patinka suprasti su kuo bendrauji. Aišku, užtenka keletą žodžių ir supranti su kuo bendrauji.
Noriu, kad jūs suprastumėte skirtumą – kas yra reikšmė, kas yra prasmė. Labai svarbus skirtumas. Žodžiai turi savo reikšmes. Norint jas sužinoti, atsiverti žodyną – patariu materialų, kad žodyną vartytumėte, ne telefone – knygą – kad jaustumėte – jaustumėte tą knygą, kuri yra jūsų rankose, ir jos jaučia svorį tos knygos. Bet ten, kas yra knygos viduje, tai tas pats kaip asmenybė. Mes matome tiktai išorinį pavidalą, tą, ką žmogus vadina žmogumi, o vidaus to turinio mes nematome. Žodyno mes matome irgi – formą, o jo vertė yra viduje. Tie žodžiai, kurie yra išaiškinami, ypač etimologiniai žodynai svarbūs, kada nori sužinoti žodžių kilmę, to žodžio vystymąsi. Tai štai, reikšmes atskleidžia žodynas – žodžių reikšmes. Mes sudėliojame iš žodžių tam tikras kaskadas teiginių, kada norime išreikšti savo mintis, ir tada tos žodžių reikšmės pavirsta į mums reikšmingus tuos teiginius, arba tokius teiginius, kuriuos mes praleidžiame pro ausis, na, nereikšmingi. Reikšmė – tai yra, kokią mes svarbą suteikiame vienam ar kitam teiginiui. Teiginio reikšmė pranoksta atskirų, pavienių žodžių reikšmes, kurias teikia žodynas, nes ta išreikšta teiginio visa visuma, jinai atskleidžia tam tikras išraiškas mūsų minčių, mūsų siekių. Ir dažnai jūs girdite tokį žodį – ai, jis susireikšminęs – labai iškilęs jo tas reikšmingumas – kaip jisai supranta savo gyvenimą. Jam tai tokia būsena, jisai kitaip negali. Jo tas mąstymo vektorius yra pasuktas taip, kad jis į kitus žiūri iš aukšto – ne iš šaukšto, bet iš aukšto – Algimantas patikslino juokaudamas – bet jisai elgiasi tarsi valgydamas kitus iš šaukšto. Susireikšminęs – sako tie, kurie tame šaukšte yra ir kuriuos valgo jisai. Bet jie taip šnekasi tarpusavyje. Jam šitą pasakyti jie bijo – vidinė baimė, kadangi jisai turi aukštesnį rangą – viršininkas yra, arba turtingesnis yra.

Aš vakar buvau Ringauduose su motociklu nuvažiavęs. Užėjau į RIMI paieškoti ryžių trapučių, ir ryžių – rudųjų ryžių – kaip tas lietuviškas žodis, užmiršau jį? Trapučiai... – Ir traškučiai – pasakė urantė. – Ir traškučiai! – pakartojo Algimantas. Taip! O man – čipsai, čipsai, čipsai. Taip! Kai ką suradau, kai ko nesuradau, išeinu – už stiklo sėdi sargybinis. Aš priėjau, pasilabinau su juo, sakau – Žinot, aš, kada tik pamatau sargybinį, aš jaučiuosi kaip kalėjime. – Jis į mane taip žiūri. – Taip ir yra. – Sakau – Tai, ko jūs čia sėdite? – Tai, ką jūs nežinote? Vagia, vagia! – Sakau – Kas, kas dabar gali vogti dvidešimt pirmame amžiuje? Aš tai, pavyzdžiui, neįsivaizduoju, ką iš jūsų ten galima vogti? – O – sako – kai anksčiau mes čia ateidavome tiktai dešimtą valandą, tai vien per rugsėjo mėnesį už tūkstantį eurų pavogė, dabar vėl pradėjome nuo aštuonių. – Tai – aš sakau – tai, kas tie, kurie vagia? Tai, ką jūs į kiekvieną žiūrite, kad čia jau jisai ar pavogęs, ar nepavogęs ką nešasi? Kaip jūs jį – areštuoti galite, patikrinate? Taigi jūs taip save pavergiate į kiekvieną žiūrėti kaip nusikaltėlį, kaip į vagį. – Ne, mes atskiriame, yra kitoks elgesys. – Tai – sakau – pagal ką jūs atskiriate? – Oi, matosi. – Tai ką – sakau – tie patys eina visą laiką? – Sako – Ir tie patys. – Na – sakau – aš, pavyzdžiui, nešuosi ką nors įsidėjęs į kišenę, taigi jūs gi nematote, iš kur jūs galite žinoti, kad aš nešuosi? – Ne, visiškai kitaip žiūri, visiškai kitaip kūnas juda ir – sako – mes matom. – Tai jūs juos pažįstat, tie patys? – Na, atpažįstam, taip. – Tai – sakau – jie turi kalėjime sėdėti. – A, nesėdi. – Tai – sakau – dėl to, kad jūs...– Ai, jis dar man taip pasakė – sako – dėl to, kad štai, kas nedalyvauja rinkimuose, tai taip ir būna taip, kad viskas yra tokioj padėty. – Sakau – Tai aš rinkimuose nuo devyniasdešimtų metų nebedalyvauju, kai pats tada irgi į seimą buvau kandidatu. Bet – sakau – žinote, kad nebūtų tų nusikaltimų, reikia atrasti Kūrėją savo viduje – sakau – aš Dvasinius Mokytojus ruošiu, kad keistųsi šita šėtoninė sistema, nes dalyvauti rinkimuose dabar negalima, nes tu tada pritari šitai sistemai. – Ai – sako – aš šito nesuprantu, nesuprantu – numojo ranka, ir jau išraudo taip, na, taip, reiškia nieko nebus geriau, bus tik blogiau jeigu šitaip. – Na – sakau – gerai, aš jūsų netrukdysiu. Ramaus vakaro su Kūrėju – pridėjau.
Štai šitas epizodas. Jisai žvelgia vienokiu žvilgsniu į aplinką. Jam tai, kad jisai sėdi čia, nekyla koks nors klausimas, kad čia yra beprasmis dalykas, ką jis daro – beprasmis! Jam atrodo svarbu – jis atlieka reikšmingą funkciją, žiūri, kad šitą mėnesį būtų mažiau negu aną mėnesį pavogta. Na, gerai. Čia jis padirbėjo gerai vieną mėnesį, antrą, bet reiškinys nuo to gi neišnyko! Aš jam dar aiškinau, tik aš čia nenoriu išsiplėsti, sakau – viskas gi priklauso nuo vidaus, kad nebūtų to noro imti svetimą daiktą, tai čia reikalingi Dvasiniai Mokytojai, dėl to aš juos ir ruošiu. Bet jam sunku tą suprasti, jo protas yra tiek, kad atlikti kaip sargybinio funkciją – funkciją. Jam jinai reikšminga, man – beprasmė, nes nešalinama priežastis tam reiškiniui. Pridėkit jūs tų sargybinių kiekvienam žingsnyje! Kiek yra kamerų mieste – pilna! Nusikaltimai auga, pažeidimai! Na, čia važiavo į Šventovę Rimtautas, ir jau jį stabdo – reikia pūsti ar nėra to alkoholio kvapo. Taigi tu kiek nori mėgink išgaudyt kiekvieną po vieną pučiant, na, tai jis turi suprasti, kad išgėręs esi, negali vairuoti – na, tai va, švietimas, viskas, mes gi šitą aiškinam, taisyklėse yra numatyti pažeidimai. Esmė ne tai, kad yra numatyti pažeidimai – esmė – dvasią reikia pažadinti – kuriai nereikalingas alkoholis, narkotikas, tabakas, kava nereikalinga – nes kofeino yra. Bet, kol yra nepažadinta ta dvasinė asmenybė, tai tu nieko nei baudom, nei baime nieko nepakeisi – reiškinys neišnyks! Žodžiu, beprasmės visos politikų pastangos, pinigai išmesti į balą! Karas Ukrainoje – beprasmiai pinigai – išmetami! Įsivaizduokite, jau Lietuva ten skirs pinigų Ukrainos atstatymui. Šaudo šaudo, griauna griauna, tada atima iš tų žmonių pinigus ir atiduoda ukrainiečiams, tuos vėl namus pastatyti. Kvailystė! Jiems, tai reikšmingi, svarbūs darbai, kaip Ukraina gina Lietuvą, Europą. Nieko ji negina – jokios Europos, jokios Lietuvos! Čia satanistinė sistema pasireiškia per kurstymą visų konfliktų, karų, kad klestėtų karo pramonė, lobtų tie, kurie gamina patrankas. Lietuvos vyriausybė, neturinti supratimo – kas yra Kūrėjas, kas yra Evoliucija, kas yra vystymasis – nori statyti kažkokias gamyklas, kuriose būtų gaminami kažkokie tai, nežinau, sviediniai, šaudmenys, ir panašiai. Tai yra beprasmis žmonių, sukauptų arba be žmonių leidimo prisiskolintų, milžiniškų lėšų tokiai mažytei šaliai, ir tautai, išlaidos! Beprasmės! Dėl to, kad nėra Dvasinių Mokytojų – nėra. O Prasmė yra viena – jinai yra aksioma – nekintanti! Kiek visa, ką aš mąstau, ką aš darau – kiekvienas turi taip savyje kelti klausimą – ką aš veikiu, kaip aš elgiuosi, atitinka Kūrėjo Evoliucinį Planą? Tai yra Prasmė!
Prasmė yra viena – įnešti indėlį į Kūrėjo Banką, paliekant geresnę aplinką ateities kartai negu buvo gauta aplinka iš praeities kartos. Tai kiekvienam Kūrėjo sūnui ir dukrai – priesakas – ir visuomenei visai – visai žmonijai, visai kūrinijai be išimties! Nė vienam išimties nėra! Štai – Prasmė – viena – kiek atitinka Kūrėjo Evoliucinį Planą mano mintis, mano veiksmas, mano elgesys, mano gyvenimas? Gyvenimas prasmingas yra tiktai pašventus jį Kūrėjui, ne kam nors kitam – ne bažnyčiai, ne kokiam nors fondui – Kūrėjui – Evoliucinio Plano Autoriui, ir Režisieriui – ir mano Tėvui, ir Motinai – ir visų Tėvui, ir Motinai! Čia yra Prasmė! Todėl Kūrėjas, kuris lieja Savo energinius virpesius, ir padovanoja Savo dalelę – Dvasią – Minties Derintoju vadinamą – kiekvienam suteikia laisvos valios pasireiškimą. Laisva valia Kūrėjui yra šventa! Jis jos negali pažeisti! Ir Jis gali sustabdyti! Bet Jis niekada šito nepadarys blogio veiksmu, nes tada neveiktų Jo Evoliucinis Planas, kuriame viskas vyksta tik laisva valia iš vidaus patiriant ir nušvitimą asmenybėje – dvasinėje asmenybėje – ir sprendimą gyventi prasmingą gyvenimą, kaip veda Kūrėjas iš vidaus.
Kada aš klausausi jūsų garbinimų – kokia yra Galia iš jūsų dvasinių asmenybių sklindanti tais teiginiais, kuriuos jūs lūpomis pagarsinate! Jie visi yra prasmingi, nes visi atitinka Kūrėjo Evoliucinį Planą. Tai yra milžiniška Galia, ir Prasmė, sklindanti iš jūsų Širdies – iš jūsų dvasinės asmenybės! Tuo pačiu jie visi yra svarbūs žodžiai, reikšmingi žodžiai – štai, Prasmė yra! Bet kokia yra jūsų viduje Šviesa! Bet jeigu jūs prisiminsit save prieš keliolika metų, ar net keliasdešimt metų, pamatysit, kokia nauja Kokybė jūsų viduje pulsuoja, kokia Prasmė jau dabar jūsų vidinėje asmenybėje! Ir kaip tada keičiasi jūsų irgi samprata į tas žodžių reikšmes, kurias žodyne skaitote, kad jos pavirstų prasmingais teiginiais, o teiginiai jūsų sprendimais – laisva valia gauta iš Kūrėjo – ir tų sprendimų įgyvendinimu Visumos Gerovei – prasmingu savo gyvenimu! Štai, na, paprasta – paprasta – belieka tiktai gyventi šitą prasmingą gyvenimą, kad jame būtų prasmingas elgesys, prasmingas veiksmas, prasmingas sprendimas, prasmingas žodis su savo reikšme! Štai, taip!
Stiprėkime Kūrėjuje ir patys patirdami Kūrėją, tada bus stipresnis pojūtis, kas yra tas Kūrėjo vedimas viduje, ir jam atsiduoti. Gera gyventi Kūrėjuje su Kūrėju, ir Kūrėjui! Ai, čia aukštas pilotažas galima padaryti. Bet reikia ir prašymų maldą dabar mums iš Širdies – dvasinės asmenybės – paskleisti virpesiais į erdvę, kosmosą, kūriniją. Tą ir darykim, taip. O jums – labanakt, jeigu tai vakaras, kada žiūrite (jutubėje), arba bendrai su Kūrėju būkit ir jūs visą laiką, tada laikas neegzistuos ir naktį bus Šviesa jūsų viduje – to ir linkiu. Atraskit Kūrėją savyje – asmenybėje – patvirtinsit mano žodžius, kuriuos girdėjote dabar. Ramybės su Kūrėju!

DDaiva
2024-10-25 22:25:57

Komentarai

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal