Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Ką žmogui suteikia kančia, įžeidimas, niekinimas, šmeižtas?

Ką žmogui suteikia kančia, įžeidimas, niekinimas, šmeižtas? Žmonės aplinkui mato daug skausmo, dau neteisingumo? Daugumai tai pakerta rankas, jos nusvyra... Kam visa tai, jeigu daugumą tai vargina?


Algimantas
2005-11-25 14:47:10

Komentarai


Mes gyvename tokiame pasaulyje, kur yra geris, bet kartu ir blogis, meile, bet kartu ir neapykanta. Tas dualizmas vercia zmogu ismokti atitinkamai reaguoti i pasireiskiancias neigiamybes. Tie, kurie pasirinko eiti dieviskuoju keliu, puikiai supranta ir zino, kaip jie turi gyventi ir elgtis, bet jie neisvengiamai susidurs, kaip Algimantas sake, su tom davatkom - krikscionem ar i jas panasiais zmonemis, kurie visada provokuos tam tikra elgesi. Zmogus turi issiugdyti imuniteta tokiems pasireiskimams ir sugebeti islikti ramus - o tai, sutikite, nera labai lengva! Reikia nuolat galvoti apie tai, kiekviena situacija analizuoti, taip mokant save neatsakyti i pykti pykciu ir panasiai. Kol gyvename cia, sitame materialiame pasaulyje, kitaip nebus. Zmones skirtingu greiciu kyla ir bunda, todel tie, kurie labiau prabude, savo islaikytu elgesiu, ramumu ir harmonija gali padeti atsiliekantiems. O tai yra kasdienis musu visu darbas!

Lijana
2005-11-28 11:39:00



Dievas Tėvas su begaline meile sukuria sukuria savo tvarinius, pačius žemiausius, mus , gyvulinės kilmės mirtinguosius ir pačias aukščiausias dvasines būtybes. Ar gali mylintis Tėvas sukurti dar ir kančią ar blogį savo mylimiems vaikams ? Ne. Visos kūrinijos Kūrėjas savo tvariniams dalina tik Šviesą, tik Meilę, tik Gėrį ir Grožį. Ar gali žmogus, atradęs Dievą savo viduje, pažinęs, pajutęs Jo meilę ir suvokęs, kad visi aplinkiniai yra tavo broliai ir seserys ir juos myli taip kaip myli Tėvas kiekvieną savo vaiką ,skaudinti savo artimą įžeidžiančiais žodžiais, grubiu elgesiu ? Manau, kad ne. Kai tariam žodį meilė, mes suprantam, kad tai yra gražu. Tad atverkime savo širdis Dievo Tėvo meilei ir tapkime gražūs ir teisingi, ir gailestingi vienas kitam. Ne Dievas, bet mes patys sukuriam sau ir kitiems kančią ,nes dar neišgirdom ir neatsigręžėm į savo viduje esančią Dievo dvasios dalelę.

Violeta
2005-11-28 09:44:40



Yra tik musu poziuris, musu vertinimas to, kas vyksta aplinkui. Atsisakyk vertinimo - ir busi laimingas! Jei zmogus sugebetu islikti ramus, kai ji izeidineja, jei nereaguotu i piktus zodzius - tai visas pyktis atsitrenktu lyg i siena ir griztu paciam izeidejui. Kam reaguoti i tai, ka daro kiti? Svarbu tai, ka darai tu pats. Visos nelaimes, kancia - tai tavo paties poziuris. Jei suvoksi tai kaip siunciama pagalba tavo dvasiniam tobulejimui - tai nebus kancia, tu tiesiog kitaip visa tai vertinsi ir busi dekingas. Juk Tevas savo vaikui nori tik gero... Jei pasirenki buti laimingu - toks ir busi! Skausmui ir kanciai vietos kaip ir nebelieka...

Lijana
2005-11-28 00:06:20



kagi,algimantai,is tamsteles to ir reikejo tiketis-duodat mums kruopu ilgoje tobulejimo distancijoje..atsakysiu,bet tai tik mano nuomone,ne urantijos knygoje perskaityta.jeigu zmogus gyvena toki gyvenima,kuriame formuojasi teisingas poziuris tiek i save,tiek i aplinkinius,tiek i reiskinius.jeigu jis auklejamas remiantis tikrosiom vertybem,paveldi gerasias savybes didesne dalimi,jeigu dominuoja teigiamos charakterio savybes,jeigu deka charakterio ir paziuru jo elgesys ivairiose situacijose turi dauguma geruju savybiu,vadinasi ir jo gyvenimas klostysis teigiama linkme.be abejo,jam teks daug ka patirti,bet jo supratimas ir neigiamu reiskiniu ivertinimas bus giluminis ir supratimas apie tai jam paprasciausiai neleis pajusti nei smeizto,nei neigiamu kitu reiskinu.jis,paprasciausia,i tai kitaip zvelgs ir reaguos.o jei dar ir dvasiskai bus pasiekes auksta lygi,suvoks,kad tai ne kancios.zadejau nesiremti urantija,bet kad kitaip neiseina..zmogus pats sau susikomplikuoja gyvenima ir jo vertinimai tampa klaidingi.kad to nebutu,saitykite nuo pradziu.juokauju,zinoma-skaitykite urantija,tuomet suprasite kas tai yra musu tevo meile ir itikejimas.tai uzkerta kelia kanciom,intrigom,smeiztui,etc.ir ju poveikiui.tai tik mano nuomone,as tik dar ieskau,ir labai daug kur klystu.iki malonaus

arunas
2005-11-27 22:27:32



Hūs visi mąstote teisingai. Tik ką jūs pasakysite į tai, jeigu pasakysiu, kad kančios NĖRA IŠ VISO, ĮŽEIDIMO NĖRA IŠ VISO, ŠMEIŽTO NĖRA IŠ VISO... Kaip tą susiesite ir išgvildensite?

Algimantas
2005-11-27 16:29:51



Lengva buti geru, kai aplink geri zmones, viskas vyksta pagal tavo plana, visi pritaria tavo nuomonei, vykdo tavo norus... Bet tik situacija pasikeicia - is karto pradeda listi ego ir pamatai visai kitoki savo paties paveiksla! As manau, kad mes turime dekoti savo izeidejui, nes jo deka mes pamatome patys save, savo trukumus ir galime juos taisyti. O kaip kitaip suzinosi, koks tu esi ir koks gali buti?
O kancia - tai lyg ispejimas, kad eini ne tuo keliu. Pradziai ispejimui gal pakanka mazos nelaimes. Jei nedarai isvadu - skausmo gausi daugiau. Ir taip tesis tol, kol susivoksi, busi priverstas susimastyti ir pasikeisti. Mums yra duota galimybe rinktis - tai ir renkames, koki gyvenima norime tureti: pilna kancios ir skausmo, ar dvasinga, pilna meiles ir dziaugsmo. Juk yra pasauliu, kuriuose nera mirties, nes ten kitoks samoningumo lygis. Kada mes pasieksime toki lygi, priklauso nuo musu paciu. O mokytoju, kaip pasiekti tai, mes turime pakankamai, tik truksta noro daryti namu darbus...

Lijana
2005-11-25 22:54:52



visa tai pradzioje labai sokiruoja-ap[e mane sitaip neteisingai pasake,taip nepelnytai iskaudino,izeide,apsmeize,etc..nurimus emocijoms,pradedi galvoti ne ka pasake,o kodel taip ivyko.jeigu sugebi pazaboti savo tuscias ambicijas,pradedi analizuoti situacija ir save.mastai,kas mano elgesyje isprovokavo tokias neigiamas reakcijas mano atzvilgiu.ir jei sugebi i save pazvelgti is salies,dazniausiai supranti ka darai negerai ir ka reiketu keisti savyje.ir zinote,idomiausia tai,jog dingsta pyktis agresoriui.ilgiau ir atkakliau pasistengus,gali netgi i reikala pazvelgti izeidejo akimis.tampa dar idomiau-pajunti jam tarsi gailesti,tarsi svelnuma.ir norisi pasakyti jam-nurimk,zmogau,nezudyk savo asmenybes ir nekenk sau,nes ilgas pyktis,nuoskaudos ar akmens nesiojimas uzantyje prades slegti ne tik tavo siela,bet sugraus ir kuna.potencialus blogis gaus komanda naikinti.kartais gali buti per velu issigelbeti siame gyvenime.

arunas
2005-11-25 20:05:26



Galima ir taip manyti, taciau zmones neretai nebepakelia kancios ir baigia savo gyvenima savizudybe, atlieka kitus destruktyvius veiksmus.

Julius
2005-11-25 15:13:11



Aš manau,kad visa tai mus grūdina ir skatina augti ir tobulėti dvasiškai. Jeigu nebūtų skausmo mes nesiektume, kad jo nebūtų. DIEVAS savo galia galėjo iš karto sukurti mus tobulais, bet šito JIS napadarė. Nes šitaip būtų atėmęs iš mūsų galimybę ir nuostabų patyrimą tapti iš pačių žemiausių pačiais aukštaisiais . O žmogus nuleidžia rankas susiduręs su sunkumais todėl ,kad jis dar nežino gerosios naujienos, kad jis DIEVO sūnus .Jeigu tik jis šitą žinotų, tikėtų pasitikėtų ir įtikėtų jis tikrai nenuleistų rankų.

rimantas
2005-11-25 15:10:06



Man atrodo, kad sitie dalykai yra zmogaus rysio su dievu nebuvimo pasekme, kuris su juo gali buti uzmegztas itikejimo budu. tai ytam tikra negalia. Man atrodo, kad zmones kitus kankina, izeidineja, menkina del to, nes juos pacius kamuoja si negalia.


Julius
2005-11-25 15:04:14




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal