Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Rojaus Trejybės Antrojo Asmens - Amžinojo Sūnaus-Kūrinjos Motinos-Brolio mokymas apie maldą, 2008 12 06

Rojaus Trejybės Antrojo Asmens - Amžinojo Sūnaus-Kūrinijos Motinos- Kūrinijos Brolio mokymas apie maldą perduotas per mūsų Gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės šventovėje, 2008 12 06.
Prašymų maldos baigiamoji dalis.
Algimantas:
Mylimas Tėve, mylimas Amžinasis Sūnau-Kūrinijos Motina-Broli, mylima Begaline Dvasia-Kūrinijos Motina-Sese, tau kalba mūsų sielos virpesiais, ne mintimis, ne žodžiais. Žodžių stinga, kalba skurdi, kad galėtų išreikšti tai ką patiria viduje tau atsivėrusi siela.
Ir mes, atsivėrusia siela, kreipiamės į tave su savo nuostabia komunine malda, kreipiamės į tave, kada siela trokšte trokšta šito kreipimosi. Ji nori atsiverti tau. Nori prašyti gėrio kitiems. Sau ji tepasilieka prašymą dar daugiau atsiverti, dar daugiau semtis iš Jūsų sugebėjimo šitam gilesniam pasisėmimui iš Jūsų meilės, išminties, gėrio, grožio. Ir visi mūsų prašymai yra nukreipti, kad kitiems būtų geriau, nes siela pati, prisipildžiusi tavųjų, mylimas Tėve, Mylimas Amžinasis Sūnau-Kūrinijos Motina-Broli, Begaline Dvasia-Kūrinijos Motina-Sese, meilės virpesių ir trokšta gėrio kitiems, nes toks yra tavasis kūrinijos Meilės įstatymas, vienintelis visoje kūrinijoje, kuris yra meilė, pati savaime, meilė sklindanti iš Jūsų, ir mylinti.
Dėl to kiekvienas, pažadintas tavosios meilės, taip pat myli, nieko nereikalaudamas. Ir dėl, to iš meilės, trokšta gėrio kitiems – nuskriaustiems, kenčiantiems ligos patale, paimtiems į nelaisvę, kankinamiems, darantiems blogį kitiems, nusikalstantiems prieš kitus, žudantiems kitus. Siela, atsivėrusi tau, trokšta gėrio ir jiems, visiems vienodai, nors skirtingai vertina jų darbus, atsižvelgdama į motyvus, kaip ir tu kūriniją vertini pagal kiekvieno individo motyvus, kokiais motyvais yra nuspalvintas darbas, net ir visų labui, Bet myli vienodai visus, net ir tuos, kurie turi savanaudiškų motyvų, bet jie tiesiog nepajaučia Tavo paramos, nepasiremia ja, nes savanaudiški motyvai užblokuoja, užkerta kelią jų vidiniam aš semtis iš tavęs paramos.
Mylimas Amžinasis Sūnau-Kūrinijos Motina-Broli, aš noriu Tavęs paklausti apie maldą, nes Urantijos Knygos apreiškimas kalba, kad malda pasiekia Tave, o Tėvą pasiekia garbinimas, ir Urantijos Knygoje taip pat kalbama apie tai, kad malda nekeičia Jūsų, kad keičia požiūrį besimeldžiančiojo į aplinką, į Jus, į save.
Kam šitoji malda reikalinga Jums ir mums? Kaip mes galėtume suprasti maldos prasmę kiekvienam mums, ir visai kūrinijos šeimai, ir mažesnei jos dalelei, Urantijos žmonijai?
Ir jeigu tu suteiksi šitą mokymą, aš pasirengęs jį pagarsinti savo lūpomis visiems savo sielos broliams ir sesėms šitą pačią akimirką.
------------------------------------------------------
Amžinasis Sūnus-Kūrinijos Motina-Brolis:
Mano mylimi vaikai, Mano jauniausi broliai dvasioje, Aš nuostabiai džiaugiuosi kada jūs į Mane kreipiatės Vyriausiojo Brolio vardu.
Mes esam iš tikrųjų jūsų TIKRIEJI Tėvai.
Ne Kristus yra jūsų Tėvas, bet Mes esame jūsų Tėvai, nes Mes esame ir Kristaus Tėvai. Jūs gaunate iš Mūsų amžinąją dovaną, kuri nesibaigs net ir tada, kada jūs atsisveikinsite su Kristumi kaip su Šeimininku Sūnumi Kūrėju, kuris drauge su savo Partnere sukūrė Vietinę Visatą, kurioje jūs pradedate šitą amžinybės kelią, ir toliau žengsite pas Mus. Jūs žengsite atgal pas Mus, pas savo TIKRUOSIUS Tėvus. Todėl, vadindami Kristų savo Tėvu, jūs darote klaidą.
Vadinkite MUS savo Tėvais. MES esam jūsų Tėvai. Mes esam VISOS kūrinijos Tėvai.
Tėvai negali būti per kartų kartas einantys vis kiti ir kiti. Tėvai yra vieni, tie patys, ir kurie amžinai jus su meile augina ir puoselėja. Mes esam jūsų Tėvai, kurie per visą amžinybę jus auginsime, puoselėsime, ir globosime. Visi kiti yra tvariniai, kilę iš MŪSŲ, net ir dieviški Mūsų pasireiškimai, yra jūsų sielos broliai ir sesės.
NEBIJOKITE Mūsų. Atsiremkite į Mūsų meilę, ir patys patirsite, kad jūsų malda, kuri tariama iš atsivėrusios sielos, virpesiais pasiekia kiekvieną iš Mūsų Trijų, ir TĖVĄ pasiekia.
Mes neturime vienas nuo kito paslapčių. Mes esame VIENA dvasioje.
Dėl to, ką jūs bepagalvojate, viskas pasiekia Mus TRIS.
Jūs negalite turėti paslapčių nuo Manęs, arba nuo Mano Partnerės, lygiavertės Partnerės Rojaus Trejybėje, kurią jūs vadinate Begaline Dvasia-Kūrinijos Motina ir Sese.
Jeigu jūs savo viduje turite Tėvo dvasią, Minties Derintoją, ir per jį Tėvas sužino VISKĄ.
NIEKO negali būti paslėpta nuo Mūsų, ką žino TĖVAS. Viską žinome Mes VISI TRYS, nes Mes veikiame visi Trys VIENA dvasioje. Mes neturime nė šešėlio paslapčių vienas nuo kito. Dėl to kokia bebūtų jūsų malda, ištarta net menkiausiu virpesiu, ji pasiekia Mus visus Tris.
Tačiau garbinimo malda jūsų apreiškime, kuris pavadintas Urantijos Knyga, jums suteikiama tokia informacija, kad garbinti reikia tiktai Tėvą. Šitoji informacija – išplėsta, išplėsta per tave, kurį Mes įgaliojome kalbėti Mūsų TRIJŲ vardu, kaip Mūsų ambasadorių, kad jūs garbinti turite Mus TRIS, neišskirti NĖ VIENO iš Mūsų Trijų, neiškelti nė vieno aukščiau virš kito, kadangi Mes esam, ir Urantijos Knygoje įvardijami kaip lygiaverčiai Partneriai, niekada neturėję pradžios, ir neturėsiantys pabaigos. Tik jūsų paprastesniam supratimui jūs turite ir Tėvą, ir Motiną, o dabar jūs turite, simboliškai, ir antrąją Motiną, kaip Begalinę Dvasią ir Sesę, kaip Mane turite Amžinąjį Brolį. Tačiau šitie pavadinimai yra simboliniai.
Dėl to Mes esame niekada neprasidedantys ir nesibaigiantys Pirmieji Trys Šaltiniai ir Centrai visos kūrinijos ir visai kūrinijai per visą amžinybę.
Todėl jūsų maldos pasiekia Mus, pasiekia kiekvieną iš Mūsų net jeigu tai išreikšta ne žodžiu, išreikšta net ne mintimi, o jūsų menkiausiu virptelėjimu, kuris nebuvo užbaigtas. Jis pasiekia Mus visus Tris. Niekas neišnyksta šitoje kūrinijoje, nepasiekęs Mūsų.
Jūsų malda reikalinga jūsų pačių atsivėrimui, jūsų pačių augimui.
Mes jus pažįstame ir žinome, kiek jūs bijote atsiverti Mums, nes laikote Mus per daug didingus, per daug nuo Mūsų nutolusius, per daug nepasiekiamus. Malda jums ir leidžia priartėti prie Mūsų, kadangi per nuoširdų atsivėrimą jūs pajuntate, kad bet kokie jūsų anksčiau baimes kėlę bauginimai iš vidaus ištirpo. Jūs pajutote, kad suartėjote. Jūs patyrėte nusiraminimą ir palaimą savo viduje, ir šitoji palaima leidžia patirti Mūsų meilės virpesius. O per meilės patyrimą jūs priartėjate prie Mūsų, kad siela trokšte trokšta dėkoti Mums, dėkoti už tą patyrimą, nors prieš tai ji, nepatyrusi tokių atsivėrimo akimirkų, bijojo Mūsų, bijojo ir pavadinti Mus mylinčiais ir mylimais savo TĖVAIS.
Daugiau jūs buvote mokomi melstis per Mūsų BIJOJIMĄ, per dievobaimingumą, ne per MEILĘ Mums.
Dėl to ta jūsų atsivėrimo akimirka paprastais, suprantamais jums patiems žodžiais, yra jūsų pačių labui, jūsų pačių nuraminimui. O kada jūsų siela nurimsta ir kada ji pajaučia iš Mūsų sklindančią jums, be perstojo, meilę, o meilės virpesiai yra gyvi, jūsų siela taip pat yra gyva, ji TUO LABIAU atsiskleidžia. Ji tarsi iš Mūsų gauna beskausmį pleištą, kuris vis labiau ir labiau atveria jūsų sielą per sielos gilesnį patyrimą gyvame ryšyje su Mumis; ir tada siela prisipildo vis daugiau ir daugiau meilės virpesių iš Mūsų; ir per didesnį nusiraminimą, jinai šituos virpesius paskleidžia į visą kūriniją; ir kūrinijoje subanguoja šitos sielos, atsivėrusios Mums, nuostabiai nudažytu patyrimu, asmeniniu patyrimu, Gyvo ryšio su Mumis patyrimu.
Ir kada jūs sueinate į kolektyvinę maldą, jūsų atsivėrimas yra dar gilesnis ir didingesnis.
Mes šloviname jus taip, kaip jūs šlovinate Mus. Mes šloviname, kad jūs atsiveriate Mums, kada jūsų aplinka taip spaudžia iš išorės; tokia tamsa jus gąsdina, ir vis tiek jūs sugebate atsiverti Mums. Mums nieko nebelieka, tiktai šlovinti jus, pačius mažiausius Mūsų vaikus, kad jūs patyrėte Mūsų meilę.
Tai dar kartą patvirtina, kad Mūsų evoliucijos planas yra tobulas, ir nuo pat pabaigos jisai Mums yra matomas jau šitą pačią akimirką, kuri yra tik pati pradžia.
Jūs ATĖJOTE į amžinybę.
Ir Aš jus sveikinu AMŽINYBĖJE, kadangi jūs, atsiverdami Mums, savo gyva siela patiriate amžinybės pojūtį, ir šitas amžinybės pojūtis jums patvirtina, kokie laukia nuostabūs patyrimai ateityje. Jūsų siela nebenorės nuklysti į tamsą, kurioje tiek daug kančios kūnui ir skausmo jūsų protui. Jinai norės pajausti palaimos būseną, ir šitoje palaimos būsenoje išlikti kuo ilgiau.
Tačiau Mes savo tobubulame evoliucijos plane esame numatę jūsų tarnystės pasireiškimą, pasireiškimą tikruoju aš. Jūs augate per tarnystę, nes tarnystė – tai yra jūsų patyrimų, gautų iš Mūsų mokymų ir patirtų minčių per atsivėrimą Mums, pritaikymas visumos labui per meilės ir gėrio darbų darymą jūsų sielos broliams.
Ir kada jūs atsiveriate, per maldą, Mums, jūs ištikrųjų pajuntate, kad tai, ką jūs taikėte savo tarnystėje, maldoje, iš Mūsų prisipildote dar daugiau naujų minčių, naujų mokymų, kurie nusėda jums per viršsąmonę į pasąmonę. Tą pačią maldos akimirką jūs nejaučiate šitų minčių, bet jos, nurimus jūsų sielai, iškyla į jūsų žmogiškosios sąmonės paviršių, kad galėtumėte vėl panaudoti kasdienėje tarnystėje.
Ir, žinokite, kada jūs susirenkate į kolektyvinę maldą, kada jūs esate atsivėrę Mums ir prisipildę Mūsų meilės virpesių, ir juos taip pat skleidžiate iš savęs, gyvus, po visą kūriniją, ir kada kolektyvinėje maldoje subanguoja milžiniškos bangos po visą kūriniją, o jūs skaičiuojate čia, kurie yra tiktai šitame kambaryje, kaip dalyvaujančius kolektyvinėje maldoje, bet jums Algimantas yra sakęs, kad maldoje dalyvauja ir dvasios, ir tarpinės būtybės, kurios taip pat sustiprina jūsų maldos virpesius, taip pat savo meilės virpesiais.
Tada kūrinija nubanguoja visa! Nubanguoja švytinčiais, akinančiais Mūsų meilės virpesiais, kurie yra nuspalvinti jūsų asmeniniu potėpiu. Ir visa tai nubanguoja per jūsų planetą, nubanguoja per visą kūriniją.
Ir jūsų planetoje tos žemos ir tamsios bangos, kurios sklinda iš jūsų savanaudžių sielos brolių ir sesių, iš Mūsų vaikų, kurie Mums kelia tiek daug skausmo, jų žemi virpesiai taip pat yra išskaidomi, jie taip pat yra išbalansuojami. Jie taip pat nebeturi tokios milžiniškos ir vientisos masės, kuri neleidžia prasiskverbti šiluminei energijai iš jūsų Žemės planetos branduolio, kad kiltų į kosmosą, ir tada jūs jaučiate, kad klimato pokyčiai yra per daug greiti, kad atsiranda taifūnai, atsiranda cunami bangos, kurios nušluoja ištisas gyvenvietes ir miestus, atsiranda sustiprinti audros debesys.
Visa tai jūs savo kolektyvinių maldų dėka paskleisdami milžiniškus savo meilės aukštus virpesius, jūs šitaip suskaidote tą vientisą savanaudiškų žemų virpesių paklodę, kuri yra apgaubusi jūsų planetą. Štai šitaip jūs valote planetą. Šitaip jūs valote ir savo pasąmonę. Šitaip, taip pat, jūs skaistinate ir visą kūriniją.
Dėl to kolektyvinė malda turi milžinišką poveikį jūsų planetai, jūsų pasveikimui, tiek dvasiniam, tiek fiziniam.
Ji nėra reikalinga Mums, nes Mes jau suteikėm jums viską – MEILĘ, kurioje yra VISKAS – jūsų patyrimas gėrio pasireiškimo darbais sveikame kūne.
Tačiau jūs, atsiverdami kolektyvinėje maldoje Mums, taip pat padedate apvalyti tuos žemus virpesius, kurie nuolat sklinda iš jūsų savanaudžių sielos brolių ir sesių, į Mus su panieka žvelgiančių, Mūsų vaikų, ir Mums tiek keliančių daug rūpesčio ir skausmo.
Mes negalime jų laisvos valios įtakoti niekaip kitaip, tiktai savąja meile, savąja meile iš vidaus. Tuo tarpu Mūsų evoliucinis planas numato, kad prie šitokio sąmonės kėlimo prisidėti turite ir jūs, kaip Mus atradę, ir šviesos prisipildę, Mūsų vaikai, burdamiesi į grupes, į kolektyvus, atsiverdami Mums, ir prisipildydami, iš Mūsų, meilės virpesių, ir juos paskleisdami.
Ir nesvarbu, kokiais žodžiais kreipsitės į Mus. Nesvarbu kokio tikėjimo jūs būsite pripažinti savo sielos brolių ir sesių, Mes jus priimame kaip savo pačius mylimiausius vaikus.
Ir jūsų sielos atsivėrimas tik patvirtina, kad Mes tikrai esame jūsų Tėvai, Vieninteliai jūsų Tėvai.
Ir siela tada ima liudyti ir kitoms sieloms, kurios dar nėra atsivėrusios, kad Mes esame Gyvi, ir esame jūsų viduje, visi Trys, ne tik Tėvas, bet ir Aš, kadangi Aš veikiu per savojo Sūnaus Kūrėjo Tiesos Dvasią, ir Begalinė Dvasia, kuri taip pat veikia per savo Dukros Šventąją Dvasią, ir Mes esame su jumis, kur jūs bebūtumėte.
Dėl to nebijokite. Nebijokite to, kas laukia dabar neužilgo jūsų planetos. Bus milžiniški sukrėtimai, kurie padės apsivalyti visiems tiems dabar daug nerimo turintiems ir savanaudiškai gyvenantiems Mūsų vaikams.
Tačiau jūs, žinokite, kad ne veltui jūs patiriate atsivėrimą Mums. Jūs būsite panaudoti, kaip Mūsų šviesos kūrinijos vaikai, kad galėtumėte įnešti savo indėlį ir būdami Mūsų nuostabūs, meilę skleidžiantys ir šviesą demonstruojantys vaikai, raminantys ir guodžiantys kitus savo sielos brolius ir seses, kurie tuo metu turės dar daugiau kančių negu turi šią akimirką, nes kančią sukels jiems ir fiziniai virsmai, kuriuos jie matys savo akimis, ir kūnas jų nevisada galės atlaikyti tai, ką mato akys.
Ir jūsų rankos, ir širdys tada galės švytėti Mūsų meile, nešti Mūsų šviesą, ir apreikšti Mus, paliudyti Mus, nes jūs jau būsite prisigėrę Mūsų meilės Gyvų virpesių.
--------------------------------------------------------------------------------------------.
Ačiū Tau, mylimas Amžinasis Sūnau-Kūrinijos Motina-Kūrinijos Broli, už šitą mokymą, kuris tiek daug sukelia minčių ir apmąstymų. Manoji valia, kad būtų Tavoji valia. Amen.
---------------
Nuoširdus ačiū Violetai už šio mokymą užrašymą į vaizdo kamerą, o tada tokį kruopštų teksto iššifravimą ir atspausdinimą.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2008-12-12 10:23:05

Komentarai

...ir dėl to mintyse kirba susierzinimas, pagieža, pyktis, barščiai, pavydas...

gal verčiau pavalgyk?
2008-12-12 16:36:53



Ačiū miela Irena. Džiaugiuosi,kad Jūsų paieškos jau baigėsi, na mano tik prasidėjo, todėl visada palieku galimybę, kad klystu, nes esu tik žmogus, kuris turi žemišką, instinktų, prigimtį ir nori pakilti į aukštesnį, dvasinį, lygį. Suvokiu, kad to pasiekti galėsiu tik asmenine patirtimi ir asmeniniu suvokimu, ieškau tiesos, todėl ir esu čia, nes čia yra nemažai žmonių, kurie gali mane pamokyti, kiekvienas man skirtas komentaras yra naudingas, nes jis suteikia galimybę pažiūrėti į tą patį daiktą vis iš kitos pusės, gal kada ir susidarys vientisas vaizdas, tada tikrai žinosiu, kur einu ir ką tenai rasiu, o dabar aš tik paieškoje.
Su meile Jolanta

Jolanta
2008-12-12 12:38:01



Miela Jolanta,aš tikiu,kad išsamu paaiškinimą tau suteiks Algimantas,bet panorau tau pasakyti kelis žodžius.Mano galva tu labai gerai darai,kad iš karto kreipiesi į Kūrėją prašydama pagalbos susipainiojime.Iš to išplaukia vidiniai konfliktai,pasekoje ir gyvenimas tampa ne toks šviesus.Kalbu iš patirties.UK knygą studijuoju dar tik du metus,metus laiko dalyvauju šiame forume,taip pat dalyvauju ir kolektyvenėje pirmadieninėje maldoje.Pati sau laikau,kad aš praėjau pro tas metamorfozes.Aš taip pat dariau;suspaudimo valandėlėje kreipdavausi į Tėvą Dievą,o pagal UK dokumentus,tai ir yra Minties Derintojas-Tėvo Dievo dvasios fragmentas,esantis kiekviename,nesutrikusio intelekto žmoguje.Jeigu atydžiau paskaitytum šiame forume Algimanto ir kitų urantų komentarus atrastum daug naujų dalykų,ir su tavo nuosavu Minties Derintoju tikrai visas gautas žinias sugebėtum suvesti į vieną kontekstą.Bus nelengva,nes oponentai visada turės kitokią nuomonę.Plienas,taip pat grūdinasi ugnį.Bet pergalės vaisiai begalo yra saldūs.Pasidalinau tik sava,asmenine patirtimi.
Su meile

IRENA
2008-12-12 12:24:47



Miela Jolanta, aš džiaugiuosi, kad tu stengiesi MĄSTYTI.
Tačiau PRAREGĖJIMUI DVASINE PRASME to dar per MAŽA. Tam būtina įgyvendinti VIENINTELĘ sąlygą - atsiverti Tėvui, kuris yra savyje, atrasti Tėvą SAVYJE, užmegzti gyvą bendravimą su TĖVU, NE SU DIEVU KAIP ABSTRAKCIJA, BET SU ASMENIU IR MYLINČIU TĖVU, IR GIMTI IŠ DVASIOS.
O šitam reikia KSDIENIŲ ASMENINIŲ PASTANGŲ PER MALDĄ - DVASINĘ KOMUNIJĄ SU TĖVU.
Juk tu ŠIOJE TEMOJE KAIP TIK ir perskaitei ROJAUS TREJYBĖS ANTROJO ASMENS - AMŽINOJO SŪNAUS-KŪRINIJOS MOTINOS-KŪRINIJOS BROLIO MOKYMĄ BŪTENT APIE MALDĄ.
Ir koks tai yra milžiniškas ir galingas poveikis atsivėrusiai sielai.
Ne INTELEKTUI, kuris viską kaupia, kaupia, nuo informacijos apsunksta, ir galiausia išsigąsta pačios tos informacijos, nes jis suvokia, kad kuo daugaiu sužinojo, tuo mažiau žino.
Tai žmogaus gyvulinio proto-intelekto pasidavimas prieš informacijos laviną, vandenyną, kuriame bangos iš viso nesusietos į visumą, į sistemą.
Tuo tarpu atsivėrusi siela Tėvui, Amžinajam Sūnui-Motinai-Broliui, Begalinei Dvasiai-Motinai-Sesei visur pradeda vis giliau pastebėti VISOS KŪRINIJOS SISTEMOS VIENTISUMĄ, MEILĖS ĮSTATYMĄ, IR PRIEŽASTIES-VEIKSMO-PASEKMĖS DĖSNĮ.
Tu užsukai į mūsų svetainę, kurioje yra tokia akinantį šviesa, kad tu pati rašai, kad net ir Urantjos Knygos atsiradimo APLINKYBIŲ aprašymas tau kelia BAIMĘ.
Tai ir rodo, kiek tavo vidus yra užgožęs, per gausybes skaitytų knygų, matytų vaizdinių, girdėtų pokalbių, tą tikrąjį ir dieviškąjį AŠ, kuriam kuo didesnis kūrinijos pažinimas kelia vis didesnį pasitikėjimą ir troškimą tarnauti visos kūrinijos labui.
Tu dabar mėgini iš akimirkos daryti gyvenimo apibendrinimus.
Tačiau tik nugyvenusi gyvenimą, ir tai, jeigu ATRASI TĖVĄ SAVYJE IR EISI JO GYVUOJU KELIU, tu būsi pajėgi įvertinti AKIMIRKĄ.
Todėl dabar savo ASMENINES pastangas sutelk į dvi knygas - Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL ir Urantijos Knygą.
Kitas knygas atidėk į šalį, nes jos tau neduos nieko daugiau negu tu gavai iki šiol, kas pamaitintų tavo gyvą ir paslėptą sielą.
Tie šaltiniai, kuriais maitinai savo protą, turėjo tiesos ir meilės atspalvių, tačiau jie, NĖ VIENAS, neparodė tau KŪRINIJOS ŠEIMOS VISUMOS IR JĖZAUS KRISTAUS ASMENS VIETOS JOJE, KAIP IR MŪSŲ VIETOS DRAUGE SU KRISTUMI, KAIP SU MŪSŲ VYRESNIUOJU BOLIU DVASIOJE.
Kol tu šauksiesi Viešpaties vardą, tol jis tau ir bus TAVO Viešpats, nors tavo TIKRASIS TĖVAS YRA IR KRISTAUS TĖVAS, IR VISŲ TĖVAS.
Visa Kūrinijos šeima turi vienus Tėvus - Rojaus Trejybės Tris Asmenis - Tėvą, Amžinąjį Sūnų-Kūrinijos Motiną-Brolį, ir Begalinę Dvasią-Kūrinijos Motiną-Sesę.
Būtent JIE TRYS IR TIK JIE YRA AMŽINI.
Jėzus Kristus, kaip ir bet kuris kitas kūrinijos mylinčios ir mylimos šeimos narys, yra ne amžinas, nes turi pradžią. Arba,kad būtų suprantamiau, jis nėra AMŽINAS ŽVELGIANT Į PRAEITĮ, NES BUVO TOKIA PRAEITIS, KADA KRISTAUS KAIP SŪNAUS KŪRĖJO ASMENS IŠ VISO KŪRINIJOJE DAR NEBUVO.
Jėzus Kristus tik žmogaus pavidalu turėjo šitą vardą. Jo dvasinis rangas yra Sūnus Kūrėjas. Ir tokių, kaip jis, yra 700.000.
Ir visi jie yra kilę iš Tėvo ir Amžinojo Sūnaus-Kūrinijos Motinos-Kūrinijos Brolio. Tuo tarpu pastarąjį krikščionybė, dėl Pauliaus ir Petro iškraipytų Jėzaus mokymų, ir supainiojo su Jėzumi.
Tačiau jeigu tu NUOŠIRDŽIAI NORI SUPRASTI IR SAVE IR KŪRINIJOS TĖVUS, tai Urantijos Knyga ir Jėzaus Kristaus Apreiškimas KALBU JUMS VĖL tikrai daug padės. Tik skaityk juos abu NUOSEKLIAI, NEŠOKINĖDAMA IŠ VIENO SKYRIAUS Į KITĄ, KUR TIK PATENKINTUM SAVO SMALSUMĄ.
Smalsumą, kuris yra yda, pakeisk į žingeidumą, kuris yra dieviška savybė, ir šitaip ugdydama savo kitą tau, JAU suteiktą, dievišką savybę - KANTRYBĘ - grūdinsi savo asmens charakterį, plėsi suvokimą, ir palaipsniui imsi matyti visumos vientisumą ir sistemą. Ne iš karto, bet kaip milžiniško laivo korpusas išryškėja rūke, taip palaipsniui ims ryškėti ir kūrinijos sistemos ir statinys, ir jame vykdoma veikla.
Tačiau vis tik savo viršūnę patirsi tada, kada atrasi TĖVĄ ir GIMSI IŠ DVASIOS.
Ir tada pati pamatysi, savo sielos patyrimu net patvirtinsi, kad kūrinijoje, kur yra tik vienas įstatymas - MEILĖS - niekas dėl postų NESISTUMDO.
Ir niekas nesirungia užimti Amžinojs Sūnaus vietos, nes jos tiesog užimti NEĮMANOMA NĖ VIENAM TVARINIUI. Kad ir kiek tvarinys tobulėtų, prilygti Kūrėjui visumos prasme jis negali.
Visoje kūrinijoje yra tik TRYS ASMENYS - TĖVAS, AMŽINASIS SŪNUS-KŪRINIJOS MOTINA-KŪRINIJOS BROLIS, ir BEGALINĖ DVASIA-KŪRINIJOS MOTINA-SESĖ - kurie niekada nebuvo sukurti ir niekada neturėjo pradžios, kaip ir JŲ GYVENAMOJI BUVEINĖ - ROJUS - VISOS MATERIALIOS KŪRINIJOS GEOGRAFINIS CENTRAS.
Ir Šie VIENINTELIAI TRYS KŪRINIJOS ASMENYS IŠ PATIES ROJAUS PAJUDĖTI NEGALI NIEKUR, NES JIE VISADA TURI BŪTI TIK PAČIAME VIDURYJE, KAD IŠ JŲ VISUR PASKLISTŲ ENERGIJA VIENODAI Į VISUS KŪRINIJOS PAKRAŠČIUS - ASMENYBĖS MEILĖS IŠ TĖVO, DVASINGUMO-GAILESTINGUMO IŠ AMŽINOJO SŪNAUS-MOTINOS-BROLIO, IR PROTO-IŠMINTIES IŠ BEGALINĖS DVASIOS-MOTINOS-SESĖS.
Kūrinija turi ne tik savo TĖVUS, bet ir VAIKUS, KURIE VEIKIA PAGAL SAVO KVALIFIKACIJĄ IR PATYRIMĄ. Todėl ir mūsų Sūnaus Kūrėjo-Jėzaus, KILUSIO IŠ TĖVO IR AMŽINOJO SŪNAUS-KŪRINIJOS MOTINOS-BROLIO, kvalifikacija YRA sukurti, drauge su Vietinės Visatos Motina Dvasia, kuri pati yra Begalinės Dvasios-Kūrinijos Motinos Sesės Dukra, VIETINĘ VISATĄ IR JOS GYVYBĘ. IR PER SAVĘS PADOVANOJIMUS ĮSIKŪNIJANT SAVO SUKURTŲ GYVYBĖS KATEGORIJŲ TVARINIŲ PAVIDALU KAUPTI ASMENINĮ PATYRIMĄ ŠITAIP PAŽĮSTANT SAVOSIOS VIETINĖS VISATOS GYVYBĘ IŠ VIDAUS, PATIRIANT JOS AUGIMĄ IR TARNAVIMĄ ROJAUS TREJYBEI IR VALDYTI SAVO SUKURTĄ VIETINĘ VISATĄ NEBE KAIP TĖVO VICEGERENTUI, BET SAVO PATIES VARDU, NET IR TAIP,KAIP JĄ VALDYTŲ PATS TĖVAS BŪDAMAS JOJE ASMENIŠKAI.
Aš nuoširdžiai linkiu tau IŠTVERMĖS ir tave ugdančio NUOSEKLUMO STUDIJUOJANT IR VISAS MŪSŲ FORUMO TEMAS, NE TIK URANTIJOS KNYGĄ IR JĖZAUS APREIŠKIMĄ KALBU JUMS VĖL.
DALYVAUK KIEKVIENĄ PIRMADIENĮ 22 VAL. MŪSŲ KOLEKTYVINĖJE MALDOJE, KADA NESVARBU, KUR TUO METU MES ESAME, NAMIE, LAUKE, LIETUVOJE, UŽSIENYJE, SVARBU, KAD TUO METU, KADA ATSIVERIAME VIENU METU, PER TĖVO DVASIĄ MES SUSIJUNGIAME TĄ PAČIĄ AKIMIKRĄ.
Jeigu be tradicinių maldų nesimeldi niekaip kitaip, tada iš pradžių pradėk skaityti mano rašomas maldas, kurias stengiuosi Forume patalpinti sekmadienį, kad būtų galima su jomis susipažinti. Bet ir ne pardaug iš anksto, kad kvietimo pirmadienio kolektyvinei mūsų maldai tema nenusistumtų labai jau toli žemyn, kada Forume pateikiamos naujos temos.
Tačiau skaityk jas savo atsivėrusia siela, ne sausu intelektu,kad pajustum kiekvieno maldos žodžio giluminę prasmę ir virpesius viduje.
Ir palaipsniui stenkis melstis ir savais iš sielos gelmės sklindančiais žodžiais.
Maldoje svarbu ne žodis, bet sielos atsivėrimo virpesiai.
Dėl to nevisi, kurių lūpos taria "Viešpatie, Viešpatie," bus prikelti po vadinamosios materialios mirties. Prisikėlimui BŪTINA SĄLYGA - SIELOS ĮTIKĖJIMAS, KURIS YRA TIK PER ATSIVĖRIMĄ IŠ VIDAUS, BET NE VIEN TIK LŪPOMIS. Kada yra atsivėrimas ir kada lūpos ištaria tą patį sielos vidumi juntamą žodį, tada tokia malda ir pasiekia Tėvą.
Kada sielą užspaudžia žmogaus gyvulinis protas su savo interesais, ir dėl to mintyse kirba susierzinimas, pagieža, pyktis, barščiai, pavydas, tai tokiomis lūpomis ištartų maldų virpesiai Tėvo nepasiekia, nes Jį pasiekia tik ATSIVĖRUSIŲ SIELŲ AUKŠTI MEILĖS IR NUOŠIRDUMO VIRPESIAI.
Jeigu gyveni Vilniuje ir jeigu lankysi mūsų šventovės - Rojaus Trejybės - GYVĄSIAS PAMALDAS VILNIUJE, kiekvieną šeštadienį 9 val. ryte, tai Tėvą atrasi lengviau, negu siekdama šito paties Tėvo atradimo VIENA.
Tačiau bet kuriuo atveju tu tik SAVUOJU PATYRIMU PALIUDYSI, KOKS TĖVAS YRA TAU GYVAS.
Ir tada tik suprasi, kaip daug yra mūsų sielos brolių ir sesių, kurie patys BIJO eiti GYVUOJU TĖVO KELIU, KURIS VEDA Į SPINDINČIĄ IR GYVĄ PATYRIMO IR TARNAVIMO KALNO VIRŠŪNĘ, o kitiems rėkte rėkia - "mes turime Raštą, kas prie jo pridės bent žodį, tas nuo Šėtono... JŲ kelias yra apgaulė, klaidinimai, jie veda į pragarą, jie atsakys... Tai sekta, tai klystkeliai, jie pasisako prieš protą, ir pan." Ir jie, būdami šiandieniais fariziejais ir raštininkais, suranda meistriškų išvedžiojimų, pažeria nuolatinių vaikiškų priekabių, veikiančių kai kuriuos ir taip jau baimės pilnus kitus mūsų sielos brolius, Tėvo neatradusius, todėl neturinčius net tik pagrindo, kad galėtų stovėti ant jo tvirtai, bet net NIEKO IKI ŠIOL negirdėjusius nei apie Urantijos Knygą, nei apie Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL, ir šituo dar daugiau išgąsdina juos, kad šie GYVUOJU TĖVO keliu, KURIUO PAKVIETĖ, IR KVIEČIA NUOLAT, EITI IR JĖZUS KRISTUS, jokiu būdu neitų.
Ir kokį jaučia jie piktdžiugišką pasitenkinimą MĖGINDAMI BENRGŽDŽIAI viską suvelti, sujaukti, suteršti.
Tačiau jie moja rankomis kitiems, kad tik atbaidytų nuo šito GYVO TĖVO KELIO, PATYS TRYPČIODAMI TIK KALNO PAPĖDĖJE, ir net nesuvokdami, jau nesakau, kad nepatirdami, KOKĮ grožį mes ir pamatome, ir patiriame, vis aukščiau ir aukščiau eidami į šitą GYVĄ TĖVO KALNĄ, SKIRTĄ MUMS VISIEMS ŠVIESĖTI, PATIRTI, IR PANAŠĖTI Į JĮ PATĮ.
Tačiau bet kuriuo atveju tu esi savosios laisvos valios, tau, kaip ir man, padovanotos Tėvo, ŠEIMINNKĖ. Ir tik SAVO laisva valia priimsi ir savojo kelio pasirinkimą - trypčioti GYVOJO KALNO PAPĖDĖJE IR KITUS MĖGINTI BERGŽDŽIAI ATBAIDYTI NUO MEILĖS IR ŠVIESOS AR PATI TAPSI ŠITOS PAČIOS GYVOS MEILĖS IR ŠVIESOS AKTYVIA SKLEIDĖJA SAVO KASDIENIUOSE DARBUOSE VIEN TIK IŠ MEILĖS ROJAUS TREJYBEI IR VISIEMS, IR VISA KAM.

Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2008-12-12 15:45:39



Būtent.

Jonas
2008-12-12 11:11:23



Man tai primena fašizmą. Jų tikėjimą išskirtine rase. Tai jau turi būti išmoktos pamokos ir nebepasikartoti.

Jolanta
2008-12-12 11:05:33



Nuoširdžiai džiaugiuosi tavo įžvalgom, Jolanta.
Dar apie garbės troškimą, prisiminiau iš neseniai Algimanto cituoto dokumento apie valstybę:
"Valstybingumo idealai turi būti pasiekiami evoliuciniu būdu, palaipsniu pilietinės sąmonės augimu, pareigos ir privilegijos tarnauti visuomenei suvokimu. Iš pradžių žmonės valdymo naštą prisiima kaip pareigą po to, kada pasibaigia politinių parsidavėlių administravimas, bet vėliau tokios tarnystės jie siekia kaip privilegijos, kaip didžiausios GARBĖS."
'
Kaip sakoma, obuolys nuo obels...

Jonas
2008-12-12 10:53:07



Gerbiamas Algimantai, aš prašysiu Viešpaties, kad man atleistų, jei aš įžeisiu jo pasiuntinį savo netikėjimu. tačiau taip pat prašysiu viešpaties, kad man suteiktų išminties teisingai viską įvertinti. Tačiau ribotas mano žmogiškasis protas sako,kad asmuo ar jis būtų žmogus, ar aukštesnio lygio negali būti vedinas gerų ketinimų jei bando išstumti ir pažeminti savo brolį. Jūsų žodiai " TIKRUOSIUS Tėvus. Todėl, vadindami Kristų savo Tėvu, jūs darote klaidą.
Vadinkite MUS savo Tėvais. MES esam jūsų Tėvai. Mes esam VISOS kūrinijos Tėvai. " tai lyg ir kova dėl vyresniojo sūnaus, kuris paveldės sostą pozicijos. It ar yra svarbu aukščiausiai Dvasiai, kuriai svetmi tokie bruožai kaip garbė ir savigarba kokiu vardu vadina savo apšvietėją, juk svarbum kad žmogus eitų link kūrėjo. O šiame sakinyje aš išgirdau garbės troškimą. Nuoširdžiai prašau Viešpatie Dievo ar Kūrėjo ar kokiu vardu vadinamos Aukščiausiosios Dvasios apšviesti mano, šiame forume esančių, tradicinių tikėjimų tikinčiuosius ir visai netikinčius protus, kad galėtume teisingai suvokti kiekvieną išgirstą žodį ir teisingai galėtume įvertinti kiekvieną gaunamą informaciją.
Su didele meile Jolanta

Jolanta
2008-12-12 10:44:06



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal