Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Mano pamokomasis žodis apie inkvizicines velykas per pamaldas Rojaus Trejybės šventovėje, 2010 04 03

Mano pamokomasis žodis, pasakytas per gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės šventovėje, 2010 04 03
Kaip nuostabu nešvęsti velykų! Tai yra nuostabu!
Aš vakar pasižiūrėjau per televiziją prie Vatikano tampomą kryžių. Su deglais eina. Tai yra inkvizitorių kolona. Ir tai yra dvidešimt pirmasis amžius, kada yra Urantijos Knygos gyvasis Epochinis Apreiškimas, kada yra žmogaus atsivėrimas ir ĮTIKĖJIMAS, ir šitokia viduramžių tamsa – gyventi. Tai yra baisu!
Ir šiandien man sako, tai ką? draudžia velykas švęsti? Mielieji, nedraudžia jums švęsti velykų, bet ASTIVĖRUSI siela NEGALI jų švęsti, kaip negyvo ritualo! Kaip gali GYVA siela švęsti NEGYVĄ šventę? Inkvizicinę šventę! Sektantų šventę! Reiškia, siela yra negyva. Tada atverkite ją giliau! Atverkite vožtuvą, kad į ją pritekėtų gyvas meilės vanduo. Juk neveltui mes sakome, kad GYVASIS vanduo yra.
Kristus kalbėjo apie GYVĄJĮ vandenį.
Dabar mes JĮ PATIRIAME, JEIGU ATVERIAME SIELĄ. Tai argi gali siela, atsivėrusi ir gerianti gyvąjį vandenį, švęsti tokią ritualinę inkvizicinę šventę, tamsos šventę, nors liežuvis taria šviesos žodžius, o širdis laiko akmenį. Išėję iš bažnyčios vieni kitus niekina.
Šiandien per BBC aš išgirdau anglikonų Kenterberio arkivyskupo Viljamso žodžius. Tai yra kitas sektantas. Popiežius – vienas sektantas, katalikai vieni sektantai, anglikonai – kiti sektantai, tos pačios krikščionybės BUVUSIOS religijos. DABAR JOS NEBĖRA. Yra tiktai sektos. Tai šitas sektantas kitam sektantui sako, kad pedofilijos skandalai, kurie sukrėtė visą pasaulį – jau per dešimtmečius, tik jie dabar iškyla į viešumą - sako, suteršė visos Airijos visuomenės nuostatą į katalikus dvasininkus. Jie dabar nebegali žiūrėti į dvasininko drabužį su pasitikėjimu, į tą dvasininkų apykaklę, kuri reprezentuoja skaistybę. Jie nebegali su pasitikėjimu žiūrėti, ir Airijos visuomenė nebeturi pasitikėjimo dvasininkija! Ir sako, rugsėjo mėnesį atvažiuoja popiežius į Didžiąją Britaniją, sako, aš nenoriu su juo susitikti, aš nenoriu su juo bendrauti.
Ką reiškia tos temos slėpimas, visų tų skandalų, kurie yra po sutana? Jie gi Lietuvoje taip pat yra, ir slepiami; slepiami, kadangi tai yra ta organizacija, kuri nešioja kryžių ir per velykas dažo kiaušinius ir bruka kitiems.
Vaikams bruka – eikite žaiskite su kiaušiniais, ridenkite. Tai yra inkvizicinis, aksominis kankinimas. Tai yra vedimas vaikų nuo gyvosios šviesos ir gyvojo vandens, kurį jie turi atrasti savyje. Bet gi šito nemoko niekas: nei bažnyčioje, nei šeimoje, nei mokykloje. Reiškia, ta inkvizicija čiuptuvais tiek apraizgo jais sielą, kad ji negali atsiverti; o jauna siela yra imli siela. Ji atsivertų, jeigu kažkas pamokytų juos atsiverti, bet juos iškart užsmaugia ir gąsdina!
Negi jūs manote, kad mes žaidžiame nekaltą žaidimą, kada aš jums sakau šituos žodžius? Kad velykos yra nekaltas žaidimas? Labai kaltas! Labai kaltas. Jis atitraukia vaikus nuo Tėvo, kuris taip pat yra jų viduje. Bet aš jums šitą sakau, nes jūs turite laisvą valią kaip pasielgti. Nežinote kaip? Sėdate prie stalo? Sėskite. Jūsų valia!
Bet atverkite daugiau sielą Tėvui. Atverkite, kad žinotumėte, kaip prie stalo pasielgti. Ir ateis laikas kada jūsų siela bus tiek pripildyta meilės, kad jums nebereikės šito stalo, šitų valgių nebereikės. Pilvui – valgiai – tai ne sielai! O visi laukia susėst prie stalo kiaušinius sudaužyti. Ir vaikams dar kiša. Štai – kieno stipresnis?! Reiškia, tai yra pilvo šventė, o ne sielos! Vaikas net ir nežino, prie stalo sėdėdamas, kodėl čia tie kiaušiniai, kokia yra čia šventė? Ar išdrįstų nors vienas aiškinti vaikams apie Tėvą, apie Jėzų, ko jis čia buvo atėjęs iš tikrųjų?
Todėl šita šventė yra inkvizicijos šventė. Norite gyventi inkvizitoriais? Švęskite.
Aš jus keliu GYVAM GYVENIMUI ir raginu jus, kad žengtumėte GYVUOJU keliu, kuris tik SIELAI pajuntamas. Jo nepajaučia bažnyčia. Dėl to ištuštės; neliks žmonių bažnyčioje. Bus TUŠČIOS bažnyčios!
Ir tada įeisim į JĄ mes – URANTAI. Įeisim. Tai – GYVASIS KELIAS!
Šventovės turi priklausyti GYVIESIEMS, NE MIRUSIESIEMS!
O ritualines šventes švenčiantys yra mirusieji. Ir jie bus mirę tol, kol nepažadins savo gyvų sielų, kurias ir taip Tėvas žadina savo dvasia nuo pat vaikystės kiekvieną. Bet iki šiol jie yra mirę.
O mes savo sielą pažadinome; pažadinome, ir šitą gyvąjį kelią jau patiriame. Tai iš mūsų bus pareikalauta daug daugiau, negu iš tų, mirusiųjų, kurie yra bažnyčiose, jeigu jūs ir toliau liksite taip pat su tom pačiom inkvizicinėm šventėm ir joms pataikausite.
Tai jums iššūkis!
Amen.
---------
MĄSTYKITE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2010-04-07 13:36:42

Komentarai

Nepakanka skelbti Tėvo – Rojaus Trejybės meilę ir mokymus. Tai reikia praktikuoti gyvu patyrimu.
Iš visos širdies pritariu čia pasisakiusioms moterims: „Jėzus Kristus PRISIKĖLĖ ! PRISIKĖLĖ IR GYVENA TARP MŪSŲ! TOKIA MAN YRA VELYKŲ PRASMĖ.“ „Manau, kad Velykos – tai yra dvasinė žmogaus būsena – nuolatinė komunija su Tėvo ir Jėzaus dvasia. Tam nereikia jokios ypatingos progos – laiko – datos. Rytą žmogus atmerkia akis – ir jam Velykos - nes atsivėrusi siela pilna Meilės.“
Aš dar pridurčiau: ir harmonijos su savimi, su pasauliu!
Iš tiesų sakau visiems ir sakysiu, kad moterys yra daug arčiau Dievo, negu mes, vyrai, kaip bebūtų liūdna tai pripažinti.
„Kodėl manai (Algimantai –mano red.), kad tik Tu vienas esi dvasioje su Jėzumi? Juk Tiesos Dvasia buvo išlieta VISIEMS :)), kad per Tiesos Dvasią pajustume Jėzų, esantį gyvą, tikrą, realų, o ne išgalvotą, ne mistinį, ne ritualinį, bet esantį mūsų viduje“.
3. APAŠTALŲ KOJŲ MAZGOJIMAS Jėzus yra pasakęs: „Kada šį vakarą aš įėjau į šitą kambarį, tada jūs nepasitenkinote tuo, kad išdidžiai atsisakėte numazgoti kojas vienas kitam, bet jūs taip pat turėjote įsivelti ir į tarpusavio ginčą dėl to, kas turėtų užimti garbės vietas prie manojo stalo. Tokių GARBĖS ŽENKLŲ SIEKIA fariziejai ir šito pasaulio vaikai, bet ŠITAIP NETURĖTŲ BŪTI tarp dangiškosios karalystės AMBASADORIŲ“ (1940-01-01)
Lenkiu galvą prieš tas ir tuos, kurie sugeba suvokti tikrąją Velykų prasmę.
Nuoširdžiai jus gerbiantis ir mylintis.

Tadas
2010-04-08 23:46:44

Aš palyginčiau situaciją su dviem pyragais - vienas iškeptas normalioje skardoje iš gerų produktų ir tinkamas valgyti; o kitas lygiai toks pats tik jame dar pridėta didokų vinių. Algimantas kalba apie tai kas geriausia, nors dar nėra kažkam taip lengva persiorientuoti gyvenant ĮPROČIAIS, kada svarbu yra gyventi sąmoningai, natūraliai ir nuoširdžiai, būnant savimi ir palaikant ryšius su visos kūrinijos Tėvu. Tuo tarpu kiti bando įžvelgti net ir velykų šventime tai kas gero - ir jie teisūs, nes nors mano minėtame pavyzdyje yra vinių, ir net jei jos gali pakenkti ir galbūt kenkia - visgi traukliojant vinis lauk galima paragauti ir pačio pyrago, kitaip sakant to kas gyva, ir kas dar yra Tėvo valioje.
Aišku gerai jei ir negyvose tradicijose žmonės sugeba atpažinti tai kas yra gera/gyva, kiti tuo tarpu nėra sąmoningi šiose srityse iš viso. Bet galbūt reikia tokio pavyzdžio, tokio kontrasto kaip kad pateikiau, kad būtų aiškiau pasirinkimas - ar balta, ar balta su pilku atspalviu. Ir pasirinkimas yra visada kiekvieno. Nors Tėvo valia aiški. Vieni pamažu auga paskui Tėvo valios vykdymą ar bandymą ją vykdyti ir įgauti pasitikėjimą tame, kiti vykdo Tėvo valią ir prašo net ir daugiau iš Tėvo pavedamų užduočių.
Vienas sprendimas tarp balta ir pilka gali atrodyti nežymus žmogui gyvenančiam šimtą metų viename mieste, tačiau visos kūrinijos ir milijono ar milijardo metų atžvilgiu kiekvienas mažiausias sprendimas turi labai daug įtakos.
Manau svarbiausia, kad žmonės pamatytų aiškiau tą kontrastą tarp kokių variantų jie renkasi, o pats sprendimas paliekamas jiems.
Man taip pat būtų labai įdomu išklausyti minčių - apie gyvos šventės rengimą.

Vaidas
2010-04-08 14:58:14

O ką tai , tas dvigubumas turi bendro su tikrove su tiesa su dvasingumu. Kas tą dvigubumą evoliucijos eigoje sukuria, ir paskui pateikia kaip tikrovę tiesą ,tarsi toliau jau nėra kur , tai viskas. Nei velykos nei kalėdos nėra nei tiesa nei tikrovė ir nesvarbu dvigubos jos ar viengubos ar trigubos.Ar gal katalikui ir Dievo įstatymai ar kaip tu sakai Jonai dėsniai yra dvigubi ar trigubi. Na žmogaus gyvuliniam protui tai stadartai gali būti ir trigubi.Galvoti būtent reikia tau Jonai ir labai dauk. Tiesiog sėsk vieną kartą ir galvok ir labai dauk galvok.

rimantas ( Kaunas )
2010-04-08 13:14:16

Na tai pats ir galvok - Velykos turi dvigubą reikšmę, kaip beje ir Kalėdos. Velykos yra ir pavasario atgimimo šventė. Prisikėlimas yra ir simbolis. Ir ne visose šalyse ridenami margučiai.

Jonas
2010-04-08 12:16:48

Visiškai pritariu Algimantui,ir iš tikro netrukus pasipils kaip iš gausybės rago gėdingi kunigų pedofilijos skandalai,va neseniai laikraštyje skaičiau kaip Lietuvos autostradoje kelių policijos inspektoriai vijosi girtą katalikų sektos dvasininką,o kiek dar yra neišaiškintų ir neištrauktų į dienos šviesą kunigų tamsių darbų,kiek? kas pasakys?..Tai va mano brangieji griūna katalikų sekta tikrai griūna,nes pastatė savo tikėjimą ne ant uolos,bet ant smėlio,ir audros šėlo ir pūtė smarkūs vėjai kol nuplovė net pačią didžiausią iš smėlio pastatytą katalikų pilį,o paskui nuplovė ir visas likusias,kitokio tikėjimo sektų pilis.

Fredas
2010-04-07 14:12:49

/Tai ar dabar tu suvoki, miela Laima iš Vilniaus - KUO TU RIZIKUOJI? Tu rizikuoji savo VAIKŲ IR VAIKŲ VAIKŲ PRISIKĖLIMU, jeigu ir toliau žaisi šį NEŠVARŲ MARGUČIŲ RIDENIMO ŽAIDIMĄ TŲ PAČIŲ VAIKELIŲ, NEKALTŲ VAIKELIŲ PRISIKĖLIMO SĄSKAITA, KADA NIEKO JIEMS NEAIŠKINSI APIE TĖVĄ, ESANTĮ JŲ VIDUJE, APIE JO ATRADIMĄ SAVYJE, APIE GYVĄ RYŠĮ SU TĖVU. APIE ĮTIKĖJIMĄ IR JO GILINIMĄ, O NE RITUALINIUS UŽSTALĖS PASISĖDĖJIMUS./
/Todėl darykite, kaip jus mokė JĖZUS, IR KAIP MOKAU JUS AŠ, IR NEDARYKITE TO, KO JĖZUS JŪSŲ NEMOKĖ IR KO NEMOKAU JŪSŲ AŠ, NES JĖZUS IR AŠ ESAME VIENA DVASIOJE IR MOKOME JUS JŪSŲ LABUI, KADANGI TOKIA YRA ROJAUS TREJYBĖS VALIA - NEGYVI RITUALAI TURI UŽLEISTI VIETĄ GYVAJAI ROJAUS TREJYBĖS MEILEI, KURI SUKURS PRASMINGAS ŠVENTES GYVAI SIELAI, IR KURIŲ TAIP STINGA VAIKŲ TOKIOMS IMLIOMS IR PASIRENGUSIOMS ATSIVERTI TĖVUI SIELOMS. Tik šito jūs nedrįstate mokyti, net ir tie, kurie jau patys einate gyvuoju keliu. O juk tai rizika ir jūsų vaikų ir vaikų vaikų ATEIČIAI IR NET FIZINEI SVEIKATAI./
*
Mielas Algimantai, mano vaikai savo prisikėlimu rūpinasi patys - abu studijuoja Urantijos Knygą :))
*
Kodėl manai, kad tik Tu vienas esi dvasioje su Jėzumi? Juk Tiesos Dvasia buvo išlieta VISIEMS :)), kad per Tiesos Dvasią pajustume Jėzų, esantį gyvą, tikrą, realų, o ne išgalvotą, ne mistinį, ne ritualinį, bet esantį mūsų viduje.
*
/Visos ribinės žinios ir tvarinio supratimas yra santykiniai. Informacija ir duomenys, gauti net iš aukščiausiųjų šaltinių, yra užbaigti tiktai santykinai, tikslūs tiktai vietiniu atžvilgiu, ir teisingi tiktai asmeniniu požiūriu. 0042-02/
*
Ramybės ir meilės visiems :))
*

Laima (Vilnius)
2010-04-08 13:38:55

Šiandien perskaičiau aukščiau įdėtą tekstą.
Nesuprantu – juoktis ar verkti.
Ar ši, per šimtmečius susiformavusi tradicija mūsų tautoje (kaip ir kitose krikščioniškose šalyse) yra verta tokios nepagarbos?
Ar vaikai dažantys kiaušinius – taip lavindami savo išradingumą ir estetinį skonį - po to juos ridenantys - juk tai toks linksmas žaidimas! – krykščiantys iš džiaugsmo ! – nusikaltimas?
Ar žmonės, švęsdami Velykas, tik kasmet iš naujo kala Jėzų prie kryžiaus?
Ar tai nėra šventė, kuri sukviečia visą giminę ar šeimą vėl susitikti, pabūti kartu – pabendrauti, kas taip retą šiame amžinai skubančiame ir užimtame darbais mūsų pasaulyje?
Nuo pat vaikystės žinojau, kad šv. Velykos pati didžiausia šventė po šv. Kalėdų, nes tą dieną
Jėzus Kristus PRISIKĖLĖ !
PRISIKĖLĖ IR GYVENA TARP MŪSŲ!
TOKIA MAN YRA VELYKŲ PRASMĖ.
Ir ji niekur nedings, nes Velykas švęs ir mano vaikų vaikai.
Tikiuosi.

Laima (Vilnius)
2010-04-08 00:09:55

Galbūt vertėtų baigti diskusijas apie Velykas.Mano sielos sesė labai teisingai pasakė:
/Manau, kad Velykos – tai yra dvasinė žmogaus būsena – nuolatinė komunija su Tėvo ir Jėzaus dvasia.
Tam nereikia jokios ypatingos progos – laiko – datos.
Rytą žmogus atmerkia akis – ir jam Velykos - nes atsivėrusi siela pilna Meilės./
Ir tradicijos tėra iliuzija,kuri prabėgs laikui bėgant.Bet esmė yra tame,kad mes kasmet KRYŽIUOJAME JĖZŲ.TUOM TIK PARODOM,KAD TRADICINIS IR KASMETINIS ŽUDYMAS IR DŽIAUGSMINGAS PIETAVIMAS PARODO MŪSŲ DVASINĮ LYGĮ..Kaip ten senovės Romoje sakė?Žmonėms reikia linksmybių ir dar kažko,neatsimenu.Vadinasi,mums tik blizgučiai svarbiausia.Tampa savaime aišku,jog Jėzui vietos nėra,bet mes BŪTINAI JĮ KRYŽIUOJAME..Tai kas,mielieji,veidmainiai?.Kai palanku,tai situaciją pritaikome kryžiuodami Jėzų.Taip pat ir kitu atveju-kai išverčiame skūrą,tuomet jau tai tik tradicinė pramoga,reikalinga,kad linksmintų vaikus.Bet tikrai tai bus masinis genocidas,jei vaikas prieš švęsdamas Kristaus prisikėlimą,bus priverstas matyti nukryžiuotąjį.Ir nebūtinai bažnyčiose.O KIEK DAUG DUODA MASINĖS INFORMACIJOS SKLEIDŽIAMOS PER INTERNETĄ,SPAUDĄ,TELEVIZIJĄ.Štai ir dabar,rašant į forumą kalbėjo per TV viena „matrona“apie nuodėmes,atpirkimą..Ką girdi ir mato mūsų vaikai?Ir ar tai jau tikrai jie bus tokie,kokius mes tikimės užauginti?Galbūt masinių informavimo priemonių pagalba mes auginame būsimus žudikus?Kaip absurdiškai nuskamba teiginys,kad mano vaikai STUDIJUOJA Urantijos Knygą.Skaito,bet be atgimusio iš dvasios Dvasinio Vadovo studijos neįmanomos.Neįmanoma net apytiksliai suvokti be garbinimo,gyvojo garbinimo ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖJE..Jėzus Tiesos Dvasią išliejo tuom,kad visi gavo Minties Derintojus,išmintį,kurią galime pasiekti per garbinimą.Ir tai bus SEPTINTOJI PROTO DVASIA IR JOS PASIREIŠKIMAS VIETINĖJE VISATOJE NEBADONE.Tik problema tame,kad MES UŽSISPYRUSIAI NENORIME UŽMEGZTI RYŠIO SU ROJAUS TREJYBE PRIEŠ TAI ATRASDAMI TĖVĄ-TREJYBĘ SAVYJE..PERSKAITYTA DAR NEREIŠKIA IŠMOKTA,JUO LABIAU-ĮSISAVINTA.
/Visos ribinės žinios ir tvarinio supratimas yra santykiniai. Informacija ir duomenys, gauti net iš aukščiausiųjų šaltinių, yra užbaigti tiktai santykinai, tikslūs tiktai vietiniu atžvilgiu, ir teisingi tiktai asmeniniu požiūriu. 0042-02/
Ši citata parinkta nevykusiai.Kodėl jos neišplėtus daugiau?
/7. DIEVIŠKOJI TIESA IR GROŽIS
Visos ribinės žinios ir tvarinio supratimas yra santykiniai. Informacija ir duomenys, gauti net iš aukščiausiųjų šaltinių, yra užbaigti tiktai santykinai, tikslūs tiktai vietiniu atžvilgiu, ir teisingi tiktai asmeniniu požiūriu.
Fiziniai faktai yra gana vienodi, bet tiesa visatos filosofijoje yra gyvas ir lankstus faktorius. Besivystančios asmenybės bendraudamos vienos su kitomis yra tiktai iš dalies išmintingos ir santykinai teisingos. Jos gali būti tikros tiktai tiek, kiek nusidriekia jų asmeninis patyrimas. Tai, kas akivaizdžiai gali būti visiškai teisinga vienoje vietoje, gali būti tiktai santykinai teisinga kitame kūrinijos segmente./
Kuomet sielos brolis sako,kad:
/ Velykos turi dvigubą reikšmę, kaip beje ir Kalėdos. Velykos yra ir pavasario atgimimo šventė. Prisikėlimas yra ir simbolis. Ir ne visose šalyse ridenami margučiai./
galbūt jis teisus,nes KŪRINIJOJE NĖRA DVIPRASMIŠKUMO,BET TIKRAI YRA NE IKI GALO ATSKLEISTA TIESA?
Tikrai skambėtų ne tik nejuokingai,bet ir verstų susimąstyti,jei SUVOKTUME,KAD KRIKŠČIONYBĖS NEBĖRA,YRA TIK KRIKŠČIONYBĖS DUŽENOS.Ir yra tik sektos,kurios nuolat bruka savo nesąmones taip sujaukdamos žmonėms protus.VISKAS YRA NEGYVA,KAS REMIASI UŽRAŠYTA ŽMOGAUS RANKA NESIREMIANT Į TĖVĄ-TREJYBĘ ATRASTĄ SAVYJE.Ir tikrai tai nėra šventė,kur nėra vietos ROJAUS TĖVAMS IR GYVĄJAM JĖZUI.TIK NEGYVA TRADICIJA,KAI TEIGIAMA:
/Ar tai nėra šventė, kuri sukviečia visą giminę ar šeimą vėl susitikti, pabūti kartu – pabendrauti, kas taip retą šiame amžinai skubančiame ir užimtame darbais mūsų pasaulyje?/.
Būtent per tą iliuzinį skubėjimą mes ir esam pasmerkę savo sielas lėtai mirčiai.Kur šiame bėgime vieta TĖVUI-TREJYBEI,JĖZUI,KURIS DABAR YRA ŠEIMININKAS IR VALDOVAS MŪSŲ VIETINĖS VISATOS NEBADONO.IR VALDO JĄ TAIP PAT,KAIP IR TĖVAS VALDO KŪRINIJĄ.Ir tikrai nebus taip,kad vaikai švęs ateity Velykas.Švenčiame mes,gyvulinio proto sujauktomis mintimis,nesusimąstydami,kad Liuciferio maištas protui tedavė degradaciją,sielą užverdamas ilgam.Ir Jėzaus atėjimas buvo klaidingai suprastas ir jo atnešta evangelija buvo iškraipyta.VIENO ŽMOGAUS SPRENDIMAS SUŽLUGDĖ ŽMONIJOS ĖJIMĄ Į ŠVIESOS IR TIESOS AMŽIŲ.Tad nekalbėkite,kad Velykos yra šventos.Jos-MASINIS GENOCIDAS MŪSŲ IR PALIKUONIŲ ATŽVILGIU..Ir tame nėra jokios PRASMINGOS DVASINGUMUI PRASMĖS,BET YRA TIKTAI ŽLUGDANTI ASMENYBĘ BEPRASMYBĖ.

Arūnas
2010-04-08 21:30:15

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal