Forumas: temos peržiūra
Begalinės Motinos mokymas apie dirbtinį intelektą, pasakytas Rojaus Trejybės-AŠ ESU gyvojoje šventovėje, Kaune, 2026 04 26
Algimantas – Mano Tėve, Amžinoji Motina, Begaline Motina, AŠ ESU, man skambino Violeta prieš porą dienų, paprašė kreiptis į Tave mokymo apie dirbtinį intelektą. Galbūt galima iš tikrųjų išgirsti Tavo paaiškinimą, kad mes labiau suprastume ir galėtume žvelgti tolyn į ateitį, ko tikėtis.
Begalinė Motina – Mano mylimieji vaikai, esu Trečiasis Šaltinis ir Centras iš Rojaus Trejybės, jūsų su meile vadinamas Begaline Motina. Esu Šaltinis, kaip Epochiniame jums suteiktame apreiškime Urantijos Knygoje apibūdinamas esu – Proto Dievas, Proto Šaltinis, nutiesęs iš Savęs Proto Grandinę. Jūs gaunate protą iš Manęs. Kiekviena proto modifikacija neateina tiesiogiai iš Manęs, bet ateina per kiekvienos Supervisatos Pagrindinę Asmenybę, kuri suteikia tam tikrą modifikaciją gaunamam iš Manęs absoliučiam protui. Tuo tarpu toliau į Vietines Visatas proto grandinė transformuojama į Vietinės Visatos Dukros Kūrėjos protą. Ir iš jos jūs galite betarpiškai pasinaudoti jau tuo protu, kuris yra transformuotas ir nužemintas virpesiais palyginus su Mano skleidžiamais. Jūs per viso evoliucinio proceso patyrimus savojoje planetoje daugybę kartų patyrėte, kaip mirtingieji, nuopuolius, kilimus, agresiją, pasireiškimus dar be mūsų pasiųsto Planetos Princo. Ir tai truko nei daug nei mažai – pusę milijono metų. Po pusės milijono metų jūsų protas buvo Pagalbinių Proto Dvasių veikimo dėka pasireiškiantis tiek, kad galėtų suprasti mokymus iš aukštesniojo mokytojo negu Pagalbinių Proto Dvasių mokymai. Todėl Planetos Princo atsiuntimas ir veikimas per savo šimtinę jūsų planetoje 300 000 metų taip pat protą lavino nuosekliais darbais, teorijos perteikimais, bet pradedant nuo paprasčiausių elementarių buitinių higienos dalykų, tarpusavio bendravimo tarp genčių, nes tai buvo dar ta giluminė mirtingojo laukinio būsena, bet gebanti jau pasiekti aukštesnį ir dvasinį daigo išskleidimą. Tačiau sutrikdyta sklandi ir nuosekli dvasinimo ir švietimo proceso veikla maištu prieš Mane – Kūrėją - prieš Tėvą - dabar suteikia jums liūdnas pasekmes, kada jūs civilizaciją per pastaruosius 200 000 metų kūrėte be Mano pamato, be Mano proto, be Mano vedimo iš vidaus, bet grynai intelektualaus ir maištaujančio proto, siekiančio garbės sau bet kokia sąskaita, garbės ir puikybės pasireiškimo kitų kaina. Jūs išlavinote, išgryninote tas ydas, kurios subujojo kaip vėžio apimto organizmo metastazės. Ir šitomis metastazėmis jūs užkrečiate - be Manęs, kuris turėtų veikti iš vidaus kaip pamatas - savo intelektą dar žymesniu ir gilesniu mastu. Intelektas be dvasinio pamato yra save griaunantis. Civilizacija, kuriama be Manęs, yra kaip tuščiai eikvojamas kuras, kada jūsų judėjimo priemonė, mašina, yra ant ledo, ir ji buksuoja nejudėdama, arba judėdama ne ta kryptimi, kuria turėtų judėti. Todėl jūs eikvojate energiją, eikvojate resursus, ir savo protą alinate, bet jūs pasiekiate staigių pokyčių ir greitų rezultatų, kurie atneša naudos nedidelei grupei Mano vaikų, jūsų dvasinių brolių ir sesių, kurie turi sugebėjimo dabartinėje civilizacijoje, apimtoje vartotojiškumo sindromo, pasiekusio jau pandemijos išraišką pasaulyje, jie turi tą galimybę už kiekvieną suteikiamą naują intelekto proveržį pasiekti didžiulį materialų atlygį, ir net pripažinimą. Tačiau, kokia kaina? Visos žmonijos kaina!
Juk jūs seniai turėjote ir kompiuterines programas - vadinote skaičiavimo mašinomis, kurios užimdavo ištisus kambarius savo dydžiu, bet tai leisdavo toms skaičiavimo mašinoms apdoroti techninius duomenis, kokių negalėdavo greitai atlikti mirtingojo protas. Todėl intelektas be Mano pamato, be dvasios pamato, gauna vienpusę naudą ir toji nauda nenusveria tos kainos, kurią moka mirtingasis. Tie, kurie sugeba savo intelektu Manąsias idėjas išvystyti ir įprasminti materialiais pasireiškiančiais gaminiais, gauna atitinkamą atlygį. Tuo tarpu kiti, sakykim, net ir dėl įvedamų monotoniniam darbui robotų diegimo, netenka pragyvenimo šaltinio. Bet tie, kurie atsakingi už šitą evoliucinio etapo pasireiškimą, džiaugiasi didesniu pelnu, kadangi robotą reikia tiktai prižiūrėti, technine prasme - jis neturi nuovargio. Mirtingasis, turintis dvasią, reikalauja ne tiktai poilsio, bet ir atitinkamų darbo sąlygų, ir tose sąlygose atitinkamos tarpusavio atmosferos ir geranoriškų ryšių. Tačiau jūs šiuos dalykus visiškai pašalinote iš ekonominio vystymosi proceso. Įdiegėte dar siaubingesnį konkuravimo elementą, o tai dar daugiau susvetimėjimas pasireiškia akivaizdžiai net ir vienoje įmonėje tarp atskirų ten veikiančių padalinių. Jūs visiškai nemąstote, kokių galite sulaukti pasekmių, kada robotizuojate aplinką. Juk, įsivaizduokite, ir autopiloto panaudojimas važiuojant mašina atima iš jūsų galimybę įgyti gilesnį vairavimo įgūdį. Jūs pasitikite ta technine, kaip jūs dabar vadinate, intelektualaus dirbtinio proto veikimo išraiška, ir manote, kad jūs gausite atitinkamą teigiamą galutinį pergalės himną. Visa civilizacija, kurią jūs dabar matote, stovi ant klaidingo konkurencijos ir kuo didesnio pelno siekimo pamato. O tai yra prieš Mano Valią. Jeigu jūs idėjas iškreiptai – net gaudami iš Minties Derintojo, nors neturėdami jokio supratimo, kad toks yra jūsų prote – taikote siekdami sau naudos ir tuo labiau vien tiktai materialia išraiška, tai nereiškia, kad jūsų pasiekimai šią akimirką yra naudingi visiems. Jums – taip, naudingi, bet jeigu jūs manote prikūrę dirbtinio intelekto produktų, pasiekę robotizavimą aplinkoje, kuris pasireikštų įvairiose sferose, šitaip aprūpinsite žmoniją laime, taika, tarpusavio sutarimu, tai jūs einate būtent į priešingą pusę. Ir dirbtinis intelektas – tą jau dabar jūs puikiai matote, kaip nebebūtina žygiuoti, kaip žygiuodavo anksčiau - faraonų laikais - kariuomenė, žygiuoti ten, kur laukia kita kariuomenė, kad susiremtų dėl savo puikybės patenkinimo, kurią demonstruoja faraonas. Dabar jūs galite išmokyti savo intelektą, panaudoti net ir savo dirbtinio intelekto sukurtus gaminius, kad jie nugabentų naikinantį ginklą, o jūs liktumėte kabinete net nepajudėję iš vietos.
Klaidingai jūs vadinate tą dirbtinį intelektą dirbtiniu intelektu. Jūs nesugebate sukurti patys intelekto. Juk aš jums sakiau, kad Proto Šaltinis esu Aš. Jūs nesate ne tik kad Šaltinis, bet jūs net ir iš Manęs gauto proto nesugebate panaudoti taip, kaip sumaniau Aš. Tai kaip jūs galite sukurti, kokį nors dirbtinį intelektą, nebūdami patys aukščiau intelekto? Juk kūrėjas visuomet turi stovėti aukščiau to produkto, kurį jis sukuria. Jūs sukūrėte, jūsų supratimu, dirbtinio intelekto įvairių priemonių, laikydami, kad tai yra jūsų sukūrimas. Jūs tiesiog leidžiate apdoroti tuos techninius duomenis, kaip Aš prieš tai minėjau, pradžioje, kada buvo skaičiavimo mašinos, užimančios visą kambarį, tai dabar tos skaitmeninės programos gali užimti miniatiūrinę išraišką ir pasireikšti iš tikrųjų dideliais sukurtais bendrais informaciniais duomenimis. Vienas mirtingasis, net ir savo intelekto dėka, negali sukurti kompiuterinių programų be kito mirtingojo intelekto įnašo - nebūtinai vienoje komandoje - tai gali būti ir idėjos anksčiau neįgyvendintos, bet paskleistos. Bet tai yra vis tiek tam tikras kolektyvinis pasireiškimas, nors ir ne vienoje komandoje. Bet sėkmingiausias veiksmas visuomet yra komandinis veiksmas, jeigu ta komanda veikia darniai ant dvasinio pamato. Todėl dabartinis laikotarpis jūsų kiekvieno gyvenime yra taip pat tas laikotarpis, kuris negali tęstis ilgą laiką, nes be Mano dvasinio pamato kuriama civilizacija kenksminga jums patiems. Ir įvairių intelektualių programų sukūrimas - tai nereiškia jūsų dirbtinio intelekto sukūrimo, tai yra bendra programa. Juk yra atitinkami algoritmai kuriant tam tikrą procesą, kur yra baigtinės ir ryškios gairės ir konkretus tikslas. Tai tas procesas - aiškus gairėmis pavaizduojamas procesas, kad būtų pasiektas atitinkamas tikslas. Dirbtinio intelekto, jūsų supratimu, pasireiškimo tikslo nėra apskritai. Jūs kuriate neturėdami jokio tikslo. Kiekvienam uždaviniui jūs iškeliate savo reikalavimus, bet atsižvelgiant į to, kuris teikia finansavimą šito tikslo įgyvendinimui jau turimus konkrečius planus, ko jis būtent siekia finansuodamas šitą sferą. Jis nemąsto apie visos žmonijos dvasinimą, ir gyvenimą Šeimoje kaip Brolystėje, paremtoje bendradarbiavimu ant Manojo gyvojo Meilės pamato. Todėl jūsų siekiai be tikslo į tolimą ateitį neturi jokios perspektyvos. Tie, kurie ir dabar mėginate kur nors keliauti, dažnai galite atsidurti tokiose aplinkybėse, kad jūs nebegalite iš tos šalies išvykti numatytu laiku, nors ir turite skrydžio rezervavimą, ir net bilietą, dėl to, kad tas skrydis yra sulaikomas – sulaikomas dėl kažkokių trikdžių - trikdžių, kuriuos gali atlikti tas dirbtinis intelektas. Jisai gali sukurti tokias aplinkybes, nepalankias keliavimui arba komerciniam pergabenimui įvairių prekių dėl tam tikrų pasireiškiančių savanaudiškų siekių tų Mano vaikų, kurie turi materialia dabartine išraiška valdymo galią ir svertus. Ir kuo yra didesnis jūsų robotizavimo laipsnis tiek gamyboje, tiek jūsų pačių gyvenime, jūs patys atitinkamai tampate dirbtinio intelekto aukomis. Jūs dabar negalėtumėte aplinkoje išgyventm, jeigu jums atjungtų elektros energiją – jūs tiesiog neturite įgūdžių. Tie, kurie gyvena be šitų patogumo sąlygų, jie ramiausiai išgyventų. Be jokios naftos, be jokios elektros, jie išgyventų, nes jie žino, kaip išgyventi, nepažeidžiant gamtos dėsnių, kaip prisitaikyti prie tos aplinkos. Juk jie yra gyvenantys ir tame šaltyje, kur yra žemiau penkiasdešimt-šešiasdešimt laipsnių pagal Celsijų. Jūs ten neišgyventumėte, nes nemokėtumėte. Todėl dabar pasitikėti vien tiktai tariamo dirbtinio intelekto teikiamu patogumu ir manyti, kad tai yra civilizacijos gyvenimo kokybės išvystymas, tai save apgaudinėti ir trumparegiškai žvelgti į šitą Mano pasaulį ir Mano sūnų ir dukrų žmoniją, į jos ateitį ir perspektyvą. Jeigu jūs dabar išeinate iš namų ir pamirštate telefoną, jūs jaučiatės nesaugiai. Ne dėl to, kad jums kas nors grasintų, bet jūs nebemokate gyventi, kaip gyveno tie, kurie neturėjo telefono. O jaunesni apskritai nesupranta, ką reiškia gyvenimas be telefono, be kompiuterio, bet jų mąstymas yra robotizuotas, dėl to jie moka tiktai pagal algoritmą – nuo iki – kas jiems yra aišku pasirinkimas, kokį paspausti simbolį, kada tas simbolis suteiktų atitinkamą atsakymą. O išmąstyti pačiam, nebėra poreikio. Patogumas – taip, bet nudvasinimas, kuris yra nepastebimas, milžinišku laipsniu yra ir aktyvesnis, ir kenksmingesnis negu jūs gaunate patogumo jūsų kūnui, materijai. Ir taip visur. Jeigu jūs dirbtinį – tariamai – jūsų kuriamą intelektą, o tai iš tikrųjų tiktai programinė įranga, ne intelektas, tai jeigu jūs šitą dirbtinę programinę įrangą panaudotumėt - ant dvasinio pamato patys stovėdami - visumos Gerovei, jūs neprikurtumėte jokių dronų, neprikurtumėte jokių dangoraižių, neprikurtumėte jokių milžiniškų, netinkamų gyventi milijoninių miestų, besitęsiančių šimtus kilometrų. Visa tai turės sugriūti, nes tai yra prieš Mano Valią, nors jums blizga ir teikia užimantį kvapą gyvulinės kilmės protui milžiniškos viršūnės ir pasitenkinimo būseną, žvelgiant į tokius veiksmus arba tarp jų patekus patiems. Ir jūs tuo mėgaujatės, bet tai tas pats mėgautis driežui pačiam kandant savo uodegą ir manant, kad tai yra pasotinimas. Todėl kalbėti apie bet kokią ateitį netenka prasmės, kada jūs kiekvieną sukurtą naują ir patogesnį jūsų gyvenimui produktą pirmiausia panaudojate tiktai pelno siekimui. Ir tuo pačiu dar prisidengdami įvairiais šūkiais panaudojate karinės pramonės srityje, kurdami naikinančias priemones. Naikinančias ir tą patį intelektą, kuris yra šitų produktų pasireiškimas. Būti Mano sūnumi ar dukra - reiškia gyventi Manimi Tikrovėje. Jūsų dabartinė civilizacija dėl Mano maištininkų vaikų 200 000 metų žengė klaidinga kryptimi. Mano siųstieji vaikai mėgino nors kiek išlyginti tą tamsoje esančią klaidingą kryptį, atstatant į Manąją dvasinę Šviesos kryptį, bet aplinka savo galia visą laiką juos mėgindavo sunaikinti. Tas tęsiasi dabar. Dabar tas tęsiama ir jūsų prikurtų - prieš jūsų pačių naudą - įvairių dirbtinių programų dėka - jus naikinančių tiek iš vidaus, tiek iš išorės - blizgučių, kurie nėra Mano numatyti, ir jie neturės jums jokios perspektyvos. Perspektyva yra Mano amžinybė, ir brolystės ant meilės Mano pamato išraiška jūs galite siekti tada Gerovės žmonijai. Gerovės, kada jūs suvoksite – iš pradžių savyje – kas yra svarbiau, ar jūsų pačių aklų vedlių vedimas aklos žmonijos, ar jūsų sielos likimas, kurį suteikiau Aš. Jūsų gyvenimas yra nužymėtas iki pat išėjimo iki šito pasaulio. Aš žinau tai, kas bus jūsų kiekviename posūkyje. Žinau jūsų išėjimą iš šito pasaulio. Žinau šitos civilizacijos žlugimą, kuri jau vyksta Manyje. Todėl dirbtinis intelektas - tai ne jūsų sukurtas, koks nors intelektas, bet jūsų programinės bendros programos, tik klaidingai įvilktos į dirbtinio intelekto sampratas. Jos nėra naujos, bet ideologinė jų išraiška pasireiškia taip masiškai, kad jums įkalami ir nauji terminai. Todėl rūpindamiesi savimi ir savuoju gyvenimu, matydami, koks yra skirtumas, neturėkite vilties, kad yra kitas būdas, negu Manasis apšvietimas dvasioje kiekvieno Mano sūnaus ar dukros visoje dabartinėje žmonijoje. Todėl neturėkite jokios vilties, kad yra kitas būdas, kaip galima būtų šitoje tamsoje, iliuzinėje tėkmėje, pasiekti kokią nors Manosios civilizacijos sukūrimo būdą be nušvitimo savyje, be Manęs atradimo savyje, nors dabar yra aštuoni milijardai Mano sūnų ir dukrų šitame pasaulyje, bet kito būdo Aš nesumaniau jums išlikti šitame pasaulyje. Ir neturėkite taip pat vilties, kad kažkas gali ateiti iš išorės kaip Mesijas, ir padarydamas stebuklą, paversti jus iš plėšrūnų į taikius ir švelnius kačiukus. Jūs esate Manieji vaikai jau šiek tiek lyžtelėję dvasinio gyvojo atsivertimo iš iliuzinės tamsos. Ir jūs žinote, kiek tai reikalauja kiekvienam iš jūsų asmeninių pastangų. Todėl susitelkite ties savo dvasiniu ryškėjimu, ties dvasiniu ryšiu su Manimi, ir savosios valios išreiškimu, atitinkančiu Manąją Valią, kad jūs suprastumėte, jog dabartinio jūsų vystymosi etapo tolimesnis pasireiškimas tuose vingiuose, kurie laukia žmonijos, nežada šviesos išėjimo iš iliuzinės tamsos tunelio – šito Aš jums negaliu žadėti, nes tai būtų tada iš Mano pusės iliuzinė jums teikiama viltis. Aš jums sakau, kas yra tikra, ir kas yra iš Manęs, ir ką jūs jau turite savyje – užtikrinimą. Išlikite Mano sūnūs ir dukros Manaisiais sūnumis ir dukromis visada stovėdami ant Manojo Pamato. Nežiūrėkite, kas yra aplinkoje – aplinka yra šitame pasaulyje ir iš šito pasaulio, jūs nesate iš šito pasaulio. Jūs esate iš Manęs, bet esate šitame pasaulyje. Todėl remkitės į Mane ir kreipkite savo žvilgsnį į savo Širdį, joje jūs šeimininkaukite taip, kaip Aš sumaniau jums kiekvienam šeimininkauti tiktai suliejus save su Manimi. Suliekite save su Manimi. Išsiliekite į Mane jau dabar. Neatidėliokite iki išėjimo ir pažadinimo kitame pasaulyje, nes Mano numatyti darbai jums yra skirti šitos žmonijos šviesinimui, kokia yra šitame iliuziniame tamsos labirinte. Ir kuri nemato Manosios Šviesos Tikrovės, todėl ir kuria įvairias dirbtines priemones dar labiau tapdama įkaitu. Ir tas įkaitas pasireiškia skausmu ir tragedijomis jūsų aplinkoje. Ne vien tiktai kariniais konfliktais, bet ir nusikalstamumu, veidmainiavimu, korupcija, sunkiu gyvenimu materialia išraiška, be atjautos ir gailestingumo, susvetimėjimu, jausmų nykimu, gražių ir skambių darbų aprašymu, melodijų kūrimu - visa tai nyksta. Aš neturiu kito pagalbininkų būrio, kuris galėtų šviesti savuoju gyvenimu, kaip jus, pažadintus dvasioje. Intelekto lygiu studijuojančių ir Epochinį Apreiškimą Urantijos Knygą yra daugiau negu jūsų šita saujelė, bet intelektas nepažadintas dvasioje, jis yra pavojingas. Jis nepakeičia gyvulinio proto į dieviškąjį protą. O jūs jau keičiate gyvulinio proto apraiškas į Manąsias jums padovanotas dieviškojo proto pasireiškimo apraiškas. Todėl nekreipkite dėmesio į tai, ką jums siūlo tamsos labirinte jūsų vadinamieji mokslininkai arba atskiros privačios laboratorijos, įvairūs ekonomikos gigantai ar finansiniai magnatai. Jie yra trumpalaikiai. Būkite amžini su Manimi ant Manojo pamato. Ramybė jums yra iš Manęs, ne iš aplinkos. Bet jūs galite raminti aplinką. Todėl Aš jumis pasitikiu. Iliuzija yra aplinkoje, jūs esat tikrovėje – Manyje.
Algimantas – Ačiū Tau mylima Begaline Motina. Manoji valia sulieta su Tavąja mylimas Tėve, Amžinoji Motina, Begaline Motina, AŠ ESU.
2026-05-01 15:24:37