Forumas: temos peržiūra
ŽVAIGŽDĖS ŽIŪRI Į ŽEMĘ
ŽVAIGŽDĖS ŽIŪRI Į ŽEMĘ
Dieve Tėve , aš paklausiau : ,, Kaip mums geriau Tave atrasti ? “ .
,, Daug kelių eina pas Mane , mano sūnau . Daug dar jų bus atrasta , nes kiekvienam iš jūsų šis kelias vis kitoks , nors ir labai panašus į broliškos sielos kelią . Pagal laisvos valios principą , kiekvienas pasirinksite savo kelią , jeigu tik Mane mylėsite taip , kaip AŠ ir mano sūnus kūrėjas Jėzus Kristus jus myli . Tačiau , kaip minėjau , daug bendro yra jūsų kelionėje pas Mane . Daug bendro yra ir Kelio radime . Vienas iš natūraliausių būdų , Mane atpažinti , tai mano Kūrinijos panorama - žvaigždėtas dangus . Aš esu Šviesa ir Meilė . Mano visa Kūrinija taip pat sukurta iš Šviesos . Žiūrėkite į Manąją šviesos Kūriniją ir mąstykite apie Mane . Suriškite visą tai su savo protu ir geriau surasite Kelią pas Mane , nes švytinti kosmoso gelmė , tai ir jūsų proto gelmė . Parašyk visą tai savo žmonėms per savo proto gelmes ‘‘
Daug amžių žmogus žiūrėjo į žvaigždes , bet dažniausiai , tamsią naktį , kai reikėjo rasti kelią į namus . Vieniems tai buvo kelias iš medžioklės ar iš tolymų kraštų sugrįžimo orenacinis kelias , kitiems tai būdavo apmąstymų kelias į paslaptingą dangaus sferą .
Tačiau dauguma žmonių mėgo , mylėjo ir žiūrėjo tik į žemę . Čia augo berželiai , čia žydėjo ramunės , čia gimdavo ir žūdavo mūsų meilės . Tačiau žvaigždės žiūrėjo į mūsų žemę , ir savo paslaptinga šviesa viliojo žmogaus žvilgsnį , pakelti akis aukštyn , pasigėrėti nuostabia panorama ir pamąstyti . Kas tu esi žmogau , koks tavo tavo gyvenimo tikslas ? Ir dauguma į šį klausimą atsakydavo labai paprastai . Pasodinti medžius , pastatyti namus , užauginti vaikus . Aišku , kad viskas vyksta gyvenime daug sudėtingiau , tačiau principe , tai visas žmogaus gyvenimas ir vyksta tame trikampyje . Mokslai - tai medžių sodinimas ; namo statyba - tai branda ir veikla viso sąmoningo gyvenimo ; vaikų auginimas - tai žemiškos meilės įprasminimas ir jos palikimas čia , vietoje savęs .
Štai ir sukasi žmogus po tas tris trikampio kraštines , sukasi ir tuo įprasmina savąjį gyvenimą . Tačiau ar jis laimingas tuo periferiniu gyvenimu , kai visą savo gyvenimą turi balansuoti ant briaunos , kad tik nenukritus nuo šio žemiškos lemties trikampio , kad tik išsilaikius egzistencinėje kovoje už būvį . Ir visame tame įtemto gyvenimo sukūryje žmogui nebelieka laiko pakelti akis į dangų , į žvaigždes , į nuostabią Dievo Kūriniją . Žvaigždės žiūri į žemę ir stebisi , kodėl žmogaus žvilgsnis nekrypsta į fizinį ir filosofinį dangų , kodėl žmogus nenori mąstyti ir kreipti savo sąmonę į centrą . Būtent į centrą , į trikampio centrą , į kosmoso Centrą . Žmonėms ir visai žmonijai reikia pagaliau suvokti , kad mūsų žvilgsnis , nuolatos ir pastoviai turi krypti tik į centrą , į save , į savo proto gelmes . Šią proto gelmę labai gražiai atspindi žvaigždėtas dangus , kurį stebėdamas ir analizuodamas mūsų protėvis taurino savo jausmus ir gilino dvasines įžvalgas , kol vieną gražią dieną , žmogus pabudęs sušuko : ,, Aš radau , aš radau Kūrėją visos šios panoramos " .
Todėl tik žvilgsnis į Centrą , į kosminį centrą , į žvaigždynų panoramos centrą , ugdo ir žvilgsnį į save , į savo proto gelmes , kuriose žmogus pagaliau suranda savo Kūrėją ir viso kosmoso Kūrėją , Dievą Tėvą . Kai žmogaus mąstymas ir gyvenimo vertybės pradeda krypti į trikampio centrą , į savo proto gilumą ir tylą - žmogus pagaliau suranda pats save . Žmogus pagaliau randa atsakymą - kas aš esu ir kam aš gyvenu ? Todėl , šiam savęs atradimui , geriausia pasitelkti tai kas yra amžina ir nekintama , tai dangaus , žvaigždėto dangaus , panorama , kurio fone labai lengvai gimsta ir žmogiško proto vertybės , išmąstytos mintys . Mūsų išmąstytos mintys leidžia mūsų prote , kuo geriausiai apsigyventi amžinosioms dieviškosioms vertybės , kurios peskrodusios begalinį kosmosą , įkrito į mūsų proto gelmes , kad tuo sidabriniu meilės spinduliu surištų mus su amžinybe . O dėl amžinybės , verta dažniau pažvelgti į žvaigždėtą dangų ir pamąstyti , kad viso to ką matome - kopija šios panoramos , jau seniai yra mūsų proto gelmėse , tereikia tik panorėti tai žinoti ir tikėti , visa širdimi ir protu . Žmogaus visos galios yra paslėptos tik jo prote . Nieko nėra didingesnio ir gražesnio nei danguje , nei žemėje , kaip dieviško proto spindesys , kaip dvasinio proto spindesys , kurį turi visos angeliškos ir kitos dvasinės asmenybės . Žmogus kaip kopija , kaip atspindys dvasinių vertybių , kurios panoro save išreikšti per planetinę materiją , gali savo protą priartinti prie dvasinių esybių švytėjimo , kadangi mes net savo fizine prigimtimi esame šviečiančios esybės . Angelai mus mato ir atpažysta pagal mūsų kūnų ir proto švytėjimo spektrą . Todėl kuo gražesnis protas , kuo gražesnės mintys , tuo ir mūsų Angelas mato gražesnį žmogų , labiau švytintį , tuo lengviau jam tokį žmogų saugoti nuo visokių negandų .
PETRAS
2009-03-01 11:59:18
Komentarai
Nikui ui ui ui uiAtsakysiu parabole.
Čia iš Knygos: "Ekonomikoje, pelno motyvacija tarnystės motyvacijai yra tuo, kuo meilei yra baimė religijoje. Bet pelno motyvo nereikia sunaikinti arba pašalinti staiga; jis verčia daugelį šiaip jau tingių mirtingųjų intensyviai dirbti."
Tai taip drauge nori, kad tau viskas būtų pateikta ant lėkštutės. Bet tavo didžiam nusivylimui taip niekada nebus. Jei nebūsi tingus, galėsi atrasti daug nuostabių dalykų, bet jei būsi tingus, taip ir liksi nekultūringas ir pasipūtęs. Tavo valia rinktis. Knygos tekstas čia pat, ieškok, ko nori, ir gali gauti atsakymus. Tereikia noro. Jei nenori, tai irgi tavo pasirinkimas.
VDS (Vaidas)
2009-03-08 11:05:12
O jeigu Tevas vardo Vaidui nepasakys, ka tai reiks? Kad nezino? Ar kad slepia?
nikas
2009-03-07 23:58:34
O TU PAKLAUSK TEVO, JUK JIS VISKĄ ŽINO, YRA PROTINGAS, APSISAKAITĘS, IŠSIAUKLĖJĘS IR MANDAGUS, JIS TAU VISKĄ APIE MANE IR PASAKYS, TUOMET MES VISI ŽINOSIME, KAD TĖVAS YRA NE BLEFAS.
(Vaidui) VDS
2009-03-07 23:37:59
Kas yra tos dvasinės praktikos ? Na , tai Algimantas , jau šimtus kartų jas yra aprašęs . Man neverta jų daugiau kartoti . Čia pilnas forumas , geriausiu dvasinių praktikų , tereikia tik pasirinkti , kas labiau prie širdies .
O ką jos duoda ? Man asmeniškai , tai optimistinį požiūrį į gyvenimą ir vidinę ramybę . Taip daug idomiau gyventi , be to turi savyje aiškią perspektyvą , toliau , už nematomos ribos .
Petras
2009-03-08 09:43:23
UI UI UI UI na negi taip sunku bent niką susigalvoti, jei taip baisu vardą parašyti.
Iš kabinėjimosi prie visų galima susidaryti įspūdį, kad tamsta esi visažinis, arba atvirkščiai nieko nesuprantantis. Užklydai į dvasinį forumą, tai gal deklaruok savo bent pažiūras - tikintis, netikintis, ieškantis, radęs,neieškantis, nerandantis, o nesikabinėk prie visų be išimties, rodydamas kad esi už visus protingesnis. Galima būtų suprasti, kad gal studijavai Urantijos knygą, o gal tik pasiskaitinėjai. Kaip įsivaizduoji galima su tavimi bendrauti? Rodai nepagarbą kitiems, tai rodo tavo arba blogą išsiauklėjimą, arba didelį pasipūtimą. Tai paprasčiausiai nemandagu, drauge.
VDS (Vaidas)
2009-03-07 22:50:52
TAI TU PETRAI NE PAMOKSLAUK O PARODYK REZULTATĄ, KAIP TAU ATSISKLEIDŽIA TIE DVASINIAI PASAULIAI IR MES MATYSIME, KAD TU KARTOJI NE ŽINOMUS DALYKUS, O TURI REALŲ REZULTATĄ, PARODYK JĮ, KOKS JIS?
KOL KAS TU NIEKO NAUJA NEPASAKAI, VISKAS ĮVILKTA I URANTIJOS KNYGOS TEKSTA IR NIEKO ORIGINALAUS.
PETRUI
2009-03-07 17:40:50
Povilai, tikrai tikiuosi, kad kas nors čia ir tau bus realiai naudinga. Visas gyvenimas toks - kažkas jame naudinga, kažkas žalinga...
Ir labai tikiuosi, kad sugebėsi atskirti, kas tikrai naudinga, o kas viso labo tik malonu, ir kad tai nėra vienas ir tas pats. Žmogaus vidus neduoda visų atsakymų. Tiksliau, TEISINGŲ atsakymų į viską. Kažką gero, be abejo, ten galima atrasti. Bet pagal ką atskirti kas yra kas? Vadovautis jausmais? Tikrai ne, juk, kiek supratau, nenorėtum tapti savo iliuzijų belaisviu. Būk atidus ir nesusireikšmink.
Geros kloties!
bičiulis
2009-03-07 13:27:59
Bičiuli, kodėl aš tau taip parūpau?
Tu kada nors rimtai ieškojai savo viduje atsakymo? Iš kur tu žinai, kad vidus neduoda visų atsakymų? Tu ilgus metus ieškojai ir radai šitai? Ar tik dediesi protingas?
Tu vaduovaujiesi protu, o tai jau didelė problema, nes protas sapnuoja ir neleidžia tau matyti realybės.
Be to reikia mokėti klausti, pasiruošti išgirsti atsakymą, nutildyti prote visus tauškalus, kad ateitų dievo palaima i vidų.
Tu taip toli nuo Vidinės tylos ir ramybės, kad tau pačiam nuo savęs turi būti bloga.
Geros kloties ir tau!
Povilas
2009-03-07 14:38:07
Bičiuli, tu nori būti išgirstas? Nori būti suprastas ir paguostas? Tada religijos gali tau tai duoti, jos pakvies tave į savo prieglaudą ir pavergs tavo protą, kad jiems tarnautum.
Aš girdžiu ką visi jūs sakote ir rašau ne tai ko jūs tikitės, todėl diskusija ir rutuliojasi. Ji iš esmės beprasmiška, bet man patinka išsakinėti savo matymą ir dalintis savo supratimu.
Man nebūtina, kad mane čia kas nors suprastų ar palaikytų mano poziciją. Tai nėra mano tikslas, todėl kai mane kritikuoja, aš atydžiai žiūriu, gal bus kas nors realiai naudinga man.
Povilas
2009-03-06 19:33:55
Tai kad ne apie tave čia parašiau, o apie tą, kuris sakosi esąs laisvas.
Bičiuliui
2009-03-06 19:35:22
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]