Forumas: temos peržiūra
Tėvo mokymas apie gimimą iš dvasios, perduotas Rojaus Trejybės šventovėje per mūųs GYVĄSIAS pamaldas 2009 04 04
Tėvo mokymas – atsakymas apie gimimą iš dvasios, perteiktas per šeštadienio gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės šventovėje, 2009 04 04.
Algimantas:
Mylimas Tėve, aš esu pasirengęs perduoti tavo atsakymą į tą klausimą, kurį pateikė mano sielos sesė Jurgita, kad Tu paiškintum apie mūsų gimimą iš dvasios. Kaip Tu galėtum mums apibūdinti žmogaus gimimą iš dvasios, kada mes esame tokie skirtingi, turintys skirtingus patyrimus?
-----------------------------------------------
Tėvas:
Mano mylimi vaikai, Aš jus sveikinu čia, kada jūs sueinate į kolektyvinę dvasinę komuniją su Mumis ir tarpusavyje. Kada jūs Mus šlovinate ir garbinate, jūsų sielos prisipildo tokių aukštų Mano meilės gyvų virpesių, esančių jūsų gyvoje sieloje, kad jums iš tikrųjų stinga tų žodžių, kuriais galėtumėte apibūdinti savo vidinę būseną.
Štai šitoji būsena ir paliudija, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs neliudijate savo materialiu pavidalu, savo ŽMOGIŠKUOJU KŪNU. Jūs liudijate savo VIDUMI, kuris yra DVASINIS.
Kiekvienas jūsų sielos brolis ir sesė, kada pajunta šitą savo tikrąjį vidinį gyventoją, kurį esu Aš pateikęs jums, kaip asmenybę, kaip amžinybę, pasireiškiančią jūsų asmeniu pavidalu ir išraiška, tai ir yra jūsų gimimas iš dvasios.
Aš jums nesuteikiu nieko kito, išskyrus meilę, ir kada jūs patys pajuntate vis didesnį meilės ošimą savo viduje, kada vis daugiau šitoji Mano meilės banga užlieja jus iš vidaus, ir kada jūs ja taip pat norite užlieti savo sielos brolius, nesvarbu, kaip jie elgtųsi jūsų aplinkoje, tuo labiau nesvarbu, kaip jie elgtųsi jūsų asmens atžvilgiu, jeigu jūs šita pačia Mano meilės banga norite juos užlieti, tai ir yra paliudijimas, kad jūs nesate tas materialus pavidalas, kurį mato jūsų sielos broliai materialiu žvilgsniu, žvelgdami į jūsų materialų apvalkalą. Tai yra tas paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs juntate Mano meilės virpesių bangą ir ja norite užlieti kitus Mano vaikus, savo sielos brolius ir seses. Ir šitoks jūsų vidinis patyrimas, ir šitokia vidinė būsena jums patvirtina, kad jūs esate gimę iš dvasios.
Tai iš tikrųjų – tiktai simbolinis, metaforos, kalbinis išraiškos elementas.
Iš tikrųjų jūs esate tie tikrieji vaikai, kurie pranokstate savo materialų pavidalą, kuris buvo pagimdytas jūsų materialių gimdytojų, kuriuos jūs pavadinate tėvais.
Žinokite, jūs esate dvasia, dvasia, kurią Aš jums esu suteikęs visai jūsų amžinybei.
Dėl to, kada jūs pradedate daugiau matyti ir jausti negu jums leidžia tą patirti materialus pavidalas, jau yra paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs nebesate vien tiktai tie, kad galite vertinti savo penkiais materialiais pojūčiais, suteiktais jūsų fiziniam pavidalui. Jūs pranokstate juos. Ir šitas pranokimas paliudiją jūsų būseną, kad jūs esate daugiau negu šitie penki materialūs pojūčiai, kuriuos jūs galite patirti ir kuriais galite apibūdinti tai, ką jūs patiriate, ir tai, kuo jūs esate.
Tas jūsų dvasinis gimimas, jisai yra tikrojo jūsų aš išraiška, pasireiškimas, jūsų aplinkoje.
Aišku, jūs turite skirtingą patyrimą. Kiekvienas.
Kiekvienas patyrimas yra unikalus, nepasikartojantis, ir kiekvienas jūs esate nuėję skirtingą patyrimų kelią, kadangi jūsų fizinis amžius yra skirtingas ir, šituo keliu eidami, jūs kaupiate savyje daugybę patyrimų kas akimirką. Tačiau vieni iš jūsų, kurie gyvenate vien tiktai materialiu žvilgsniu ir materialiu mąstymu, daugybę akimirkų praleidžiate, net nesusimąstote apie savo patyrimus, kokie jie yra unikalūs ir nepakartojami. Tačiau tie, kurie žvelgiate jau savo tikruoju žvilgsniu, savo tikruoju aš, dvasiniu žvilgsniu, jūs pradedate vertinti kiekvieną akimirką, pradedate vertinti kiekvieną sekundę. Jūs nebenorite švaistyti jos veltui. Jūs norite ją nugyventi prasmingai ir ne bet kaip, bet kad ta kiekviena užpildyta sekundė jūsų veiksmais, jūsų sprendimais, jūsų darbais, turėtų kuo daugiau šviesos VISŲ labui, kuo daugiau sustiprintų jūsų sielos brolių ir sesių. Tai yra paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs pranokstate savo materialų protą, kuris rūpinasi tiktai savo gerove, savo sauga.
Jūs turite žinoti, kad šitas kelias, kuriuo einate dabar jūs, niekada nesibaigia. Jis yra toks platus, kad apima visą kūriniją. Tačiau jame jūs, savo įtikėjimu, galite pasirinkti siauresnį ar platesnį kelią. Ir kuo jūsų įtikėjimas bus ne toks gilus, seklus, tuo daugiau ieškosite lengvesnių kelių, šalutinių takelių. Tačiau gimusiam iš dvasios yra tiktai vienas kelias; kelias, kurį nutiesiau Aš, gyvąjį, einantį per Mane, ne pas Mane, bet per Mane.
Visi keliai sueina į Mane. Tačiau ne visi keliai eina per Mane. Klaidžiojimai, nors yra Manajame kelyje, bet jie neina per Mane. Jie eina per jūsų sugalvotas tradicijas, šventes, papročius, ritualus. Vis tiek jie sueina į Mane.
BET TIK MANO GYVASIS KELIAS EINA PER MANE.
Tiktai gimę iš dvasios jūs galite paliudyti: “Štai aš patiriu TAVE, esantį GYVĄ SAVYJE!“
Tai yra paliudijimas, kad jūs ne tik esate gimę iš dvasios, bet jūs jau paliudijate, kad Aš esu jūsų VIDUJE GYVAS, ir PER MANE jūs patiriate šitą buvimą, Mano paties buvimą jūsų viduje. Jūsų siela yra atsivėrusi jau giliu ĮTIKĖJIMU į Mane.
Tačiau jūs nemanykite, kad šitas įtikėjimas yra visą laiką pastovus. Jis keičiasi. Jis gali seklėt ir gali gilėt. Tai priklauso nuo jūsų asmeninio, kiekvieno, ir kasdienio atsivėrimo Man. Jeigu jūs užmegsite su Manimi ryšį dažniau, jūsų įtikėjimas gilės, ir jūsų kelias ir žingsnis jame taip pat plėsis, stiprės, tvirtės. Jūs jausite, kad šitas kelias jums suteikia ne tiktai palaimą, bet suteikia gyvenimo PRASMĘ. Jūs pajausite, kad gimimas iš dvasios jums suteikia patvirtinimą, kad šitas kelias yra teisingas, o jame žengimas priklauso nuo jūsų įtikėjimo. Ir kuo gilesnis įtikėjimas, tuo didesnė palaima bus einant juo, gyvuoju keliu, tuo didesnis paliudijimas, kad šitas kelias yra VIENINTELIS PRASMINGAS jūsų gimusiam iš dvasios aš.
Jūs nebenorėtumėte sugrįžti į menkesnius kelius, taip pat vedančius pas Mane, nors ir aplinkiniais takeliais, lengvesniais takeliais, bet jūs norite šito GYVO patyrimo. Jūs norite šito GYVO susiliejimo su Manimi, kad šitame gyvajame kelyje jūs galėtumėte taip pat kitiems patvirtinti, jog Aš esu GYVAS, ir esu JŪSŲ VIDUJE.
Ir jūs tą paliudijate savuoju patyrimu, ne tik skaitytais šaltiniais arba girdėtais pasakojimais. Jūs savo gyvu atsivėrimu Man paliudijate – gimimas iš dvasios leidžia jums eiti šituo gyvuoju keliu, atsiremiant į vis gilėjantį įtikėjimą; įtikėjimą, kurį taip pat jūs patiriate. Jis nėra jūsų teorinis samprotavimas. Tai yra jūsų gyvas ryšys su Manimi. Tai yra gyvasis Aš jūsų viduje, su kuriuo jūs bendraujate. Tai yra jūsų dvasinė asmeninė arba kolektyvinė komunija su Manimi. Dėl to, kada jūsų gyvasis įtikėjimas iš seklaus pavirsta į gelmę, tada ir siela prisipildo Mano meilės virpesių tiek, kad jai nebeužtenka savo asmeninio dvasinio bendravimo su Manimi. Ji trokšta kartu patirti savo sielos atsivėrimą Man, garbindama Mane, drauge su kitais sielos broliais ir sesėmis kolektyvinėje komunijoje. Tai yra jūsų kitas patyrimas.
Tą, ką jūs patiriate bendroje kolektyvinėje komunijoje, jūs negalite tiek patirti asmeniškai garbindami Mane, nes čia jūs patiriate ir dvasinį brolystės ryšį su kitais savo sielos broliais, kurie dalyvauja šitoje dvasinėje komunijoje, ir net su tais dvasiniais tvariniais, kurių jūsų materialios akys negali pamatyti, bet dvasiniu ryšiu per dvasinę komuniją jūs patiriate tai. Tai taip pat liudija jūsų realų gimimą iš dvasios.
Gimimas iš dvasios, tai yra jūsų tikrasis aš, kurį Aš jums suteikiu, kad gyventumėte su Manimi, Manyje ir jausdami Mane savyje per visą amžinybę.
Algimantas:
Ačiū tau, mylimas Tėve už šitą mokymą – atsakymą. Manoji valia, kad būtų tavoji valia. Amen.
-----------------------------------
Ačiū Violetai už šio nuostabaus mokymo įrašą ir iššifravimą.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-04-08 09:47:51
Komentarai
As ir gi taip manau, kad valgis yra Dievo palaiminimas. Ir dar kai nepavalgai, tai daraisi piktas:)O tai kodel jus, Algimantai, susilaikote nuo maisto? Kokiu tikslu?
Zilbersteinas
2009-04-09 15:16:51
Aciu Teve uz nuostabius mokymus, aciu broliui Algimantui uz darba musu visu labui, kantrybes ir stiprybes tau broli. Slove ir Garbe Rojaus Trejybei! Linkiu visiems mums kiekviena akimirka praleisti Tevo Meiles glebyje.Sese laima.
Laima(Klaipeda)
2009-04-09 13:22:38
Nežinau,kaip kitiems,bet man, remiantis šių dienų patirtimi,šis Algimanto mokymas labai svarbus pasidarė.
Atrodo,kad esu didžių išbandymų take.
Palinkėkit,mano mieli broliai ir sesės,man sekmės.Ačiū.
Su meile
IRENA
2009-04-09 12:35:05
Mielieji, pats valgymas yra nei gėris, nei blogis.
Svarbu VALGYTOJAS - AR JIS VALGO SU MEILE TĖVUI,AR JIS PADĖKOJA JAM IŠ ŠIRDIES UŽ MAISTĄ, KURĮ TAIP SU MEILĖ IŠAUGINO, IR PAGAMINO KITI JO SIELOS BROLIAI IR SESĖS, AR JIS PAPRAŠO TĖVO, KAD MAISTĄ SU MEILE PATIRTŲ KIEKVIENA KŪNO LĄSTELĖ IR NUSILPUSI ATSITIESTŲ, O SVEIKA DAR LABIAU SUSTIPRĖTŲ, KAD KŪNAS BŪTŲ SVEIKAS GERŲ DARBŲ DARYMUI VISUMOS LABUI, KADA ATSIVĖRUSI TĖVUI SIELA PRISIPILDO JO MEILĖS GYVŲ VIRPESIŲ.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-04-09 14:09:35
Miela Rita, baimės neturi morontinis protas, tačiau mūsų gi protas yra tik PAKELIUI į MORONTINĮ protą. Viename jis jau daugiau viešpatauja gyvulinio proto atžvilgiu, kitame - mažiau, o dar kitame - iš viso valdo gyvulinis protas, pilnas baimės.
Tuo tarpu gimęs iš dvasios NETURI BAIMĖS SĄMONĖS LYGYJE, kas susiję su savojo AŠ KASDIENIU GYVENIMU. Bet gi yra MILŽINIŠKAS IR NEMATOMAS, DAUGYBĘ KARTŲ KARTŲ DIDESNIS UŽ SĄMONĖS BAIMĘ, BAIMĖS KLODAS ŽMOGAUS PASĄMONĖJE, NES JI VIS TIK YRA GYVULINĖ, O NE MORONTINĖ. Ir tokią ją mums padarė mūsų PROTĖVIAI SU SAVO VISOKIOM VELYKOM IR KALĖDOM, VISŲ ŠVENTĖM IR NEGYVOM DOGMOM IR NEGYVAIS RITUALAIS.
Tačiau Tėvas mus tiek myli ir tiek padeda mums patiems apvalyti ir mūsų pasąmonę, ir suteikia tam priemones - suteikia savo dvasią - Minties Derintojus.
Būtent dėl pasąmonės skaistinimo ir laisvinimo iš PASĄMONINĖS BAIMĖS, KURI IR SUKELIA DAUGYBĘ LIGŲ, NET ŽMOGAUS KŪNO LYGIU, būtinas savojo ĮTIKĖJIMO GILINIMAS PER GYVĄ BENDRAVIMĄ SU TĖVU.
Pasąmoninės baimės klodų mes žinoti negalime, nes jie yra perdaug gilūs, nusidriekia per kartų kartas, kuriuos mums jos suteikė, dėl to ji pasireiškia tada, kada susilpnėja GYVAS RYŠYS SU TĖVU, arba kada savo asmeninio dvasinio augimo karjeroje įžiangiama į KOKYBIŠKAI NAUJĄ STADIJĄ, KURI NET IŠ TOLO NEPANAŠI Į TAI, KAS BUVO IKI TOS STADIJOS.
Pavyzdžiui, man gimus iš dvasios, aš maniau, kad man dingo IŠ VISO baimės jausmas. Aš jaučiau MEILĘ, IR NIEKO DAUGIAU, IR VISIEMS. Ir mūsų Forume rašydavau, kad išsivadavau iš BAIMĖS.
Ir aš buvau TEISUS taip tvirtindamas, nes tikrai jokios baimės nejaučiau nei dėl ateities, nei dėl ligų, nei dėl mirties, ir tą PATYRIAU PATS ir susirgęs, ir net visiškai buvau prie mirties, tačiau mano išėjimą iš Urantijos TĖVAS ATIDĖJO, KAD VYKDYČIAU PLATESNĘ MISIJĄ NEGU IKI TOL IR AUKŠTESNIU LYGIU.
Ir tas aukštesnis lygis man buvo nežinomas ir tada apie jokią baimę ir minties neturėjau. O ji pasireiškė, kada siekiau išgirsti Tėvą, ir kada Jį išgirdau, tuo labai apsidžiaugiau. Bet po kiek laiko atsirado BAIMĖ, kad tik kuo tiksliau išgirsčiau JĮ, kad tik nepridėčiau ko nors iš savo pasąmonės. Tokio patyrimo iki tol neturėjau, dėl to NEGALĖJAU ŽINOTI, KOKIA YRA BAIMĖ, KYLANTI IŠ PASĄMONĖS.
Kada pradėjau valgyti ne tris kartus per dieną, o tik du, iškilo iš pasąmonės NAUJA BAIMĖ - KAD TIK UŽTEKTŲ MAITINIMO, nes niekada anksčiau taip nesimaitinau. Bet kai vėliau perėjau prie valgymo vieną kartą per dieną, tada kilo BAIMĖ, kad tik užtektų maisto, ir atrodė, kaip lengva dabar būtų valgyti tik du kartus. Kada po pusės metų pradėjau valgyti kas antrą dieną, ir kartą per dieną, tada iškilo NAUJA BAIMĖ - KAD TIK UŽTEKTŲ MAISTO, ir atrodė, kaip būtų dabar lengva valgyti vieną kartą per dieną, bet kasdien. O kada po pusės metų pradėjau valgyti tik šeštadieniais, tada kilo milžiniška BAIMĖ, KAD TIK UŽTEKTŲ MAISTO, IR ATRODĖ VALGYMAS KAS ANTRĄ DIENĄ TOKS PAPRASTAS IR LENGVAS KAIP KAŽKADA BUVUSI VAIKYSTĖ. Kada dar po pusės metų pradėjau valgyti jau nebe kas savaitę, bet neribodamas dienų, kai nevalgau, tada vėl IŠKILO BAIMĖ IŠ PASĄMONĖS. Ir visais paminėtais atvejais žengiant vis NAUJĄ ŽINGSNĮ ŠITAME KELYJE pradėdavo stigti ENERGIJOS, KRISTI SVORIS, IR T.T. O tai BAIMĘ TIK STIPRINO. Todėl vien tik Tėvo suteikiamas NURAMINIMAS IR SKATINIMAS VEDĖ MANE, KAD SAVO BAIMĘ ĮVEIKČIAU IR ATSTATYČIAU ENERGIJĄ, GAUDAMAS MAITINIMĄ IŠ TĖVO. Tačiau aš esu tik šitame kelyje, todėl dar visiškai maisto neatsisakiau, nes BAIMĖ DAR DARO SAVO DARBĄ.
Todėl tu turi atskirti SĄMONĖS BAIMĖS dingimą, gimus iš dvasios, nuo PASĄMONINĖS BAIMĖS PASIREIŠKIMO NAUJOMIS, KOKYBIŠKAI NEPANAŠIOMIS, APLINKYBĖMIS SIELOS AUGIMUI.
Baimė turi LABAI DAUG ATSPALVIŲ.
Nepasitikėjimas TĖVU irgi yra ne kas kita, KAIP BAIMĖ, PASIREIŠKIANTI JAU SĄMONĖS LYGIU.
Ir ją įveikti, visuose savo dvasinio augimo laipteliuose-stadijose, gyvenant materialų gyvenimą žmogiškuoju pavidalu, įmanoma tik per gyvą bendravimą su Tėvu, šitaip gilinant savo ĮTIKĖJIMĄ.
Kuo gilesnis ĮTIKĖJIMAS, TUO MAŽESNĖ IR PASĄMONINĖ BAIMĖ. Tačiau ir mūsų įtikėjimo dabartinis šulinys turi labai daug rentinių, per kuriuos mes turime leistis gilyn, kad išvalytume savojo įtikėjimo šulinį.
Dėl to garbink TĖVĄ IR ROJAUS TREJYBĘ, KAD BAIMĖ, KADA PASIEKS TAVO SĄMONĖS LYGĮ IR NELEIS RAMIAI IR RYŽTINGAI ŽENGTI KOKYBIŠKAI NAUJĄ ŽINGSNĮ TAVO DVASINIO AUGIMO KELYJE, ATSIDAVUS TĖVO VEDIMUI IŠ VIDAUS, BŪTŲ ĮVEIKTA. IKI NAUJO ETAPO.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-04-08 23:14:27
Aciu TEVUI uz mokyma. Savo prote buvau nustacius tokia riba, kad gimimas is dvasios yra tada, kada nelieka baimes. Pagal tai maniau, kad kol jos, tos baimes ar net nepaaiskinamo jaudulio yra, tai gimimas is dvasios dar toli.
"Jūs turite žinoti, kad šitas kelias, kuriuo einate dabar jūs, niekada nesibaigia".
Algimanatai, esi minejes, kad morontinis protas baimes nezino. Man tai buvo suprantama kaip gimimas is dvasios.
rita
2009-04-08 21:36:33
Butu idomu suzinoti jusu nuomone apie si saita www.iamuniversity.org/iamu/iamu/aboutdrstonegloria/3046-About-Joshua-David-Stone.html
Sitas saitas ikurtas psichologijos daktaro,db jau mirusio.Jo dukte tesia tevo mokyma.Jis ikures dvasinio mokymo universiteta,savo mokyme junge siela ir psichologija.turi net 27 filialus pasauli,parase 40 knygu.Studijavo daugeli religiju.Savo laiku jo ''Sielos psichologija'' man labai padejo.Tvirtina,kad Urantija perduota is auksiau,is principo tai dievo zinia,bet reinkarnacija pagal ji visgi yra.Tai ne reklama.Idomu ir tiek.Jei norit trinkit.Taip pat,ponas Algimantas, jei nera nesunku,galetu paklausti ''aukstesniu'',butu idomu suzinoti ''aukstesniu'', nuomone apie si mokyma-informacija,kuria naudojasi daug zmoniu visame pasauli.Aciu
Tomas
2009-05-12 02:27:40
Gerbiamam Tomui. Nesu susipažinęs su minėtu šaltiniu ir negaliu komentuoti. Norėčiau tik replikuoti dėl vadinamo karmos dėsnio bei reinklarnacijos. Parodoksaliu būdu, karmos dėsnio pripažinimas yra ir argumąntas už Evangelijoje pateiktą Jėzaus Kristaus misijos versiją (apie auką ir atpirkimą). Pabandysiu tai paaiškinti. Yra ne tik asmeninė, bet ir kolektyvinė karma, tame tarpe ir visos žmonijos karma. Jeigu dėsnį visa žmonija tuo metu jau tiek prisidarė nuodėmių, kad pagal karmos dėsnį tapo neišvengiama jos "mirtis" (sunaikinimas), bet "Dievas taip pamilo pasaulį...", Jis atsiuntė Jėzų Kristų ne tik kaip Mokytoją, bet ir kaip Gelbėtoją, kurio misija priimti visą "karminį smūgį" į save, tampant auka vietoje visos žmonijos. Aš netvirtinu, kad tai, ką aš čia parašiau, yra "vienareikšmiška tiesa". Prisipažįstu, kad aš pats po "Kalbu jums vėl" esu "pasimetęs" ir nežinau atsakymų į kai kuriuos svarbius klausimus, kurie man buvo "visiškai aiškūs" prieš pasirodant "Kalbu jums vėl". Vertinkite tai tik kaip mano viešą "pamąstymą" svarbia tema, o ne kaip kategorišką tvirtinimą ar įrodinėjimą. Idomu, ką tuo klausimu galvoja kiti Forumo dalyviai?
Pagarbiai,
Saulius Pečiulis
Saulius Pečiulis
2009-05-12 09:34:21
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]