Forumas: temos peržiūra
Tėvo mokymas apie gimimą iš dvasios, perduotas Rojaus Trejybės šventovėje per mūųs GYVĄSIAS pamaldas 2009 04 04
Tėvo mokymas – atsakymas apie gimimą iš dvasios, perteiktas per šeštadienio gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės šventovėje, 2009 04 04.
Algimantas:
Mylimas Tėve, aš esu pasirengęs perduoti tavo atsakymą į tą klausimą, kurį pateikė mano sielos sesė Jurgita, kad Tu paiškintum apie mūsų gimimą iš dvasios. Kaip Tu galėtum mums apibūdinti žmogaus gimimą iš dvasios, kada mes esame tokie skirtingi, turintys skirtingus patyrimus?
-----------------------------------------------
Tėvas:
Mano mylimi vaikai, Aš jus sveikinu čia, kada jūs sueinate į kolektyvinę dvasinę komuniją su Mumis ir tarpusavyje. Kada jūs Mus šlovinate ir garbinate, jūsų sielos prisipildo tokių aukštų Mano meilės gyvų virpesių, esančių jūsų gyvoje sieloje, kad jums iš tikrųjų stinga tų žodžių, kuriais galėtumėte apibūdinti savo vidinę būseną.
Štai šitoji būsena ir paliudija, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs neliudijate savo materialiu pavidalu, savo ŽMOGIŠKUOJU KŪNU. Jūs liudijate savo VIDUMI, kuris yra DVASINIS.
Kiekvienas jūsų sielos brolis ir sesė, kada pajunta šitą savo tikrąjį vidinį gyventoją, kurį esu Aš pateikęs jums, kaip asmenybę, kaip amžinybę, pasireiškiančią jūsų asmeniu pavidalu ir išraiška, tai ir yra jūsų gimimas iš dvasios.
Aš jums nesuteikiu nieko kito, išskyrus meilę, ir kada jūs patys pajuntate vis didesnį meilės ošimą savo viduje, kada vis daugiau šitoji Mano meilės banga užlieja jus iš vidaus, ir kada jūs ja taip pat norite užlieti savo sielos brolius, nesvarbu, kaip jie elgtųsi jūsų aplinkoje, tuo labiau nesvarbu, kaip jie elgtųsi jūsų asmens atžvilgiu, jeigu jūs šita pačia Mano meilės banga norite juos užlieti, tai ir yra paliudijimas, kad jūs nesate tas materialus pavidalas, kurį mato jūsų sielos broliai materialiu žvilgsniu, žvelgdami į jūsų materialų apvalkalą. Tai yra tas paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs juntate Mano meilės virpesių bangą ir ja norite užlieti kitus Mano vaikus, savo sielos brolius ir seses. Ir šitoks jūsų vidinis patyrimas, ir šitokia vidinė būsena jums patvirtina, kad jūs esate gimę iš dvasios.
Tai iš tikrųjų – tiktai simbolinis, metaforos, kalbinis išraiškos elementas.
Iš tikrųjų jūs esate tie tikrieji vaikai, kurie pranokstate savo materialų pavidalą, kuris buvo pagimdytas jūsų materialių gimdytojų, kuriuos jūs pavadinate tėvais.
Žinokite, jūs esate dvasia, dvasia, kurią Aš jums esu suteikęs visai jūsų amžinybei.
Dėl to, kada jūs pradedate daugiau matyti ir jausti negu jums leidžia tą patirti materialus pavidalas, jau yra paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs nebesate vien tiktai tie, kad galite vertinti savo penkiais materialiais pojūčiais, suteiktais jūsų fiziniam pavidalui. Jūs pranokstate juos. Ir šitas pranokimas paliudiją jūsų būseną, kad jūs esate daugiau negu šitie penki materialūs pojūčiai, kuriuos jūs galite patirti ir kuriais galite apibūdinti tai, ką jūs patiriate, ir tai, kuo jūs esate.
Tas jūsų dvasinis gimimas, jisai yra tikrojo jūsų aš išraiška, pasireiškimas, jūsų aplinkoje.
Aišku, jūs turite skirtingą patyrimą. Kiekvienas.
Kiekvienas patyrimas yra unikalus, nepasikartojantis, ir kiekvienas jūs esate nuėję skirtingą patyrimų kelią, kadangi jūsų fizinis amžius yra skirtingas ir, šituo keliu eidami, jūs kaupiate savyje daugybę patyrimų kas akimirką. Tačiau vieni iš jūsų, kurie gyvenate vien tiktai materialiu žvilgsniu ir materialiu mąstymu, daugybę akimirkų praleidžiate, net nesusimąstote apie savo patyrimus, kokie jie yra unikalūs ir nepakartojami. Tačiau tie, kurie žvelgiate jau savo tikruoju žvilgsniu, savo tikruoju aš, dvasiniu žvilgsniu, jūs pradedate vertinti kiekvieną akimirką, pradedate vertinti kiekvieną sekundę. Jūs nebenorite švaistyti jos veltui. Jūs norite ją nugyventi prasmingai ir ne bet kaip, bet kad ta kiekviena užpildyta sekundė jūsų veiksmais, jūsų sprendimais, jūsų darbais, turėtų kuo daugiau šviesos VISŲ labui, kuo daugiau sustiprintų jūsų sielos brolių ir sesių. Tai yra paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs pranokstate savo materialų protą, kuris rūpinasi tiktai savo gerove, savo sauga.
Jūs turite žinoti, kad šitas kelias, kuriuo einate dabar jūs, niekada nesibaigia. Jis yra toks platus, kad apima visą kūriniją. Tačiau jame jūs, savo įtikėjimu, galite pasirinkti siauresnį ar platesnį kelią. Ir kuo jūsų įtikėjimas bus ne toks gilus, seklus, tuo daugiau ieškosite lengvesnių kelių, šalutinių takelių. Tačiau gimusiam iš dvasios yra tiktai vienas kelias; kelias, kurį nutiesiau Aš, gyvąjį, einantį per Mane, ne pas Mane, bet per Mane.
Visi keliai sueina į Mane. Tačiau ne visi keliai eina per Mane. Klaidžiojimai, nors yra Manajame kelyje, bet jie neina per Mane. Jie eina per jūsų sugalvotas tradicijas, šventes, papročius, ritualus. Vis tiek jie sueina į Mane.
BET TIK MANO GYVASIS KELIAS EINA PER MANE.
Tiktai gimę iš dvasios jūs galite paliudyti: “Štai aš patiriu TAVE, esantį GYVĄ SAVYJE!“
Tai yra paliudijimas, kad jūs ne tik esate gimę iš dvasios, bet jūs jau paliudijate, kad Aš esu jūsų VIDUJE GYVAS, ir PER MANE jūs patiriate šitą buvimą, Mano paties buvimą jūsų viduje. Jūsų siela yra atsivėrusi jau giliu ĮTIKĖJIMU į Mane.
Tačiau jūs nemanykite, kad šitas įtikėjimas yra visą laiką pastovus. Jis keičiasi. Jis gali seklėt ir gali gilėt. Tai priklauso nuo jūsų asmeninio, kiekvieno, ir kasdienio atsivėrimo Man. Jeigu jūs užmegsite su Manimi ryšį dažniau, jūsų įtikėjimas gilės, ir jūsų kelias ir žingsnis jame taip pat plėsis, stiprės, tvirtės. Jūs jausite, kad šitas kelias jums suteikia ne tiktai palaimą, bet suteikia gyvenimo PRASMĘ. Jūs pajausite, kad gimimas iš dvasios jums suteikia patvirtinimą, kad šitas kelias yra teisingas, o jame žengimas priklauso nuo jūsų įtikėjimo. Ir kuo gilesnis įtikėjimas, tuo didesnė palaima bus einant juo, gyvuoju keliu, tuo didesnis paliudijimas, kad šitas kelias yra VIENINTELIS PRASMINGAS jūsų gimusiam iš dvasios aš.
Jūs nebenorėtumėte sugrįžti į menkesnius kelius, taip pat vedančius pas Mane, nors ir aplinkiniais takeliais, lengvesniais takeliais, bet jūs norite šito GYVO patyrimo. Jūs norite šito GYVO susiliejimo su Manimi, kad šitame gyvajame kelyje jūs galėtumėte taip pat kitiems patvirtinti, jog Aš esu GYVAS, ir esu JŪSŲ VIDUJE.
Ir jūs tą paliudijate savuoju patyrimu, ne tik skaitytais šaltiniais arba girdėtais pasakojimais. Jūs savo gyvu atsivėrimu Man paliudijate – gimimas iš dvasios leidžia jums eiti šituo gyvuoju keliu, atsiremiant į vis gilėjantį įtikėjimą; įtikėjimą, kurį taip pat jūs patiriate. Jis nėra jūsų teorinis samprotavimas. Tai yra jūsų gyvas ryšys su Manimi. Tai yra gyvasis Aš jūsų viduje, su kuriuo jūs bendraujate. Tai yra jūsų dvasinė asmeninė arba kolektyvinė komunija su Manimi. Dėl to, kada jūsų gyvasis įtikėjimas iš seklaus pavirsta į gelmę, tada ir siela prisipildo Mano meilės virpesių tiek, kad jai nebeužtenka savo asmeninio dvasinio bendravimo su Manimi. Ji trokšta kartu patirti savo sielos atsivėrimą Man, garbindama Mane, drauge su kitais sielos broliais ir sesėmis kolektyvinėje komunijoje. Tai yra jūsų kitas patyrimas.
Tą, ką jūs patiriate bendroje kolektyvinėje komunijoje, jūs negalite tiek patirti asmeniškai garbindami Mane, nes čia jūs patiriate ir dvasinį brolystės ryšį su kitais savo sielos broliais, kurie dalyvauja šitoje dvasinėje komunijoje, ir net su tais dvasiniais tvariniais, kurių jūsų materialios akys negali pamatyti, bet dvasiniu ryšiu per dvasinę komuniją jūs patiriate tai. Tai taip pat liudija jūsų realų gimimą iš dvasios.
Gimimas iš dvasios, tai yra jūsų tikrasis aš, kurį Aš jums suteikiu, kad gyventumėte su Manimi, Manyje ir jausdami Mane savyje per visą amžinybę.
Algimantas:
Ačiū tau, mylimas Tėve už šitą mokymą – atsakymą. Manoji valia, kad būtų tavoji valia. Amen.
-----------------------------------
Ačiū Violetai už šio nuostabaus mokymo įrašą ir iššifravimą.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-04-08 09:47:51
Komentarai
Petrui,Jei tu pripazisti, kad Biblija yra Dievo zodis tai jau puiku.
Del interpretavimo, tai jau sakiau, kad be DIEVO Dvasios zmogus interpretuodamas butinai nugrybaus ir supras kaip tu sakai zmogiskai. Net jei zmogus ir itikejes (t.y. dvasiskai atgimes) taip pat gali nuklysti ir interpretuoti zmogiskai, todel butina atsizvelgi bendro Biblijos konteksto, kad nenukryptum nuo Kristaus apreikstos Tiesos.
O del Biblijos uzrasytoju, tai tu klysti, nes jie negalejeo uzrasyti tik savo zmogisku supratimu. Visas Sventasis Rastas yra Dievo ikveptas. Ir dar svarbu tai, kad Dievas isaukstina Savo Zodi labiau nei Savo varda. Ir dar Petrai, jei skaitei Biblija tai prisimink pranasus ir jei skaitytum juos isties nuosirdziai viso Biblijos kontekste, tuomet tikrai pamatytum antgamtini Dievo veikima, kuris apdovanojo juos konkreciomis dovanomis ir ruose bei lavino ju patyrimus. Visa tai buvo reikalinga perteikti paruostai Dievo ziniai. Kiekvienas ST uzrasytojas buvo unikalus. Ir, kadangi krikscionybe savo esmeje reikalavo loginiu teiginiu, tai Dievas paruose Pauliu, suteikdamas jam logini mastyma bei atitinkama religine kilme, kurie ji islavino. Tokiu budu Dievas paruose daugybe Rasto rasytoju. Jo vedami bei Dvasios apsviesti, uzrasytojai laisvai ir spontaniskai uzrase taip, kaip norejo Dievas. Pranasas tiko ziniai, o zinia pranasui. Taip buvo issaugotas skirtingas rasymo stilius. Kiekvienas uzrasytojas atliko toki darba, kuriam joks kitas nebuvo paruostas. Ir butent Petrai, Dievas ikvepe savo zmones uzrasyti tokius dalykus, kuriu negalejo pilnai zinoti ir suprasti.
Tu sakai - "Dievas Tėvas yra ta jėga ir meilė per kurią ir kurioje yra sukurta visa kūrinija ." Taip, tai yra viena is svarbiu Biblijos tiesu, bet svarbiausia zinia - Dievas taip pamilo pasauli, jog atidave savo viengimi Sunu, kad kiekvienas, kuris Ji tiki, neprazutu, bet turetu amzinaji gyvenima. Tad idomiai gaunasi, tu paneigi sia svarbiausia tiesa ir eini prie "nauju apreiskimu". Kodel?
Kestas (buves niku Zilber
2009-05-11 14:40:42
Tu balta , kaip sniegas ir bažnyčia tavo balta ir balti debesys plaukia virš bažnyčios . Linkiu viso ko geriausio tavo baltoje bažnyčioje ir baltose mintyse . Tačiau rašalo juodulį ne urantiečiai paliejo . Jis mums visai svetimas , nes mes nekovojame , bet su meile kviečiame į bendraminčių forumą .
Petras
2009-05-11 14:20:46
Sveiki. Kai rasiau siame forume - niekada nesistengiau nieko izeisti vardindama, skaiciuodama urantieciu nuodemes. Tiesiog ieskojau rimtu, itikinanciu argumentu ir bandziau issakyti savo nuomone. Urantieciu tikejimo esme aiskiai supratau ir apie tai nebediskutuoju. Taciau mane uzkabino Algimanto pasisakymas apie baznytininkus ir biblininkus. Ne tie terminai uzkliuvo, o krikscionisko tikejimo suvokimas. Tikrai issigandau, matydama tiek ziaurios NEAPYKANTOS krikscionims. As suprantu, kad krikscioniu tikejima jus vertinat pagal tai, ka paskaitet urantijos knygoje, ar kitose jusu moksla atitinkanciose knygose, taciau be tu knygu - sis tikejimas jums visiskai nepazystamas.Jei kuris yra buves krikscionis ir perejo i urantiecius, tai as galiu pasakyti, kad jis tikrai neturejo tikro ir gyvo tikejimo, tikrai ejo i pamaldas tik kaip i ritualus, klausesi kunigo ir nieko negirdejo ar nesistenge suprasti, nezinojo kam meldesi, buka sirdimi ir buka siela bukai skaite maldaknyge...... Ir tikrai galbut atitinka Algimanto aprasyma. bet tai nereiskia, kad visi tokie. Jeigu jus nesuprantat, kas tai yra, tai, manau sitaip "varyti" neturit pagrindo ir teises. Na, mes apie jus taip slyksciai atrodo, nevarem. Suprantu, kad labai lengva skaiciuoti svetimas nuodemes, save sventu laikant, bet ar nera nuodeme tokie neapykantos zodziai. Juk jus, urantieciai, visur kalbat apie meile, apie geri, apie grozi. Tai negi, jusu lupose meile, o mintyse - neapykanta. Kazka panasaus pastebejau ir mano paprasto eilerastuko komentavime. Buvo staigus antpuolis, issidergimas, ignoravimas. O juk ten parasiau tik eilerasti, kuri sukuriau pries 12-13 metu ir komentaru neprasiau, ir nieko nereikalavau, ir neirodinejau.
Ai, dar del baznycios - pastato. Na, man idomu, ar jus, urantieciai, susirenkat i savo maldos grupe po krumais? manau, tikrai ne (bent jau ziema). Tai ka blogo matote tame, kad krikscionys turi savo nuolatine susirinkimo vieta? O baznycia istikruju reiskia ne pastata, o susirinkusiuosius Jezaus vardu. Taigi, mes turim savo pastata, i kuri susirenka tikintieji (baznycia). O siaip, turbut neskaitet Biblijoje, kaip buvo statoma Dievo sventykla. tai nuostabios pagarbos Dievui israiska, ir nematau cia nieko blogo.
Ir dar karta pakartosiu, ka jau rasiau seniau. Nenoriu jusu kritikuoti ar kompromituoti. Tiesiog susikaupe mintys. Pritariu jusu norui skleisti meile ir geri tarp zmoniu, tik labai svarbu, kad ta meile butu tikra. Sekmes.
SNIEGA
2009-05-11 14:00:17
Vaidini gerb. Kęstai kietuolį krikščionį , kuriam nors mietą tašyk ant galvos , bet savo mąstymą rems tik citatomos iš šv. Rašto .
Ką tu čia vis pateiki citatomis iš Biblijos , tai Kęstuti , man aišku , kaip du kart du . Aš visai neprištarauju tiems žodžiams , aš juos žinau ir skaičiau . Galėčiau kitame kokiame forume , pravesti didelę diskusiją Biblijos tematika , kadangi žmonės tiesmukiškai supranta Biblijos žodius . Aš nesakau , kad viską reikia suprasti kitaip , ne visai ne , tačiau atmink , kad tuo metu , tuos žodžius rašė taip pat gyvi žmonės , pamerkę žąsies plunksną į rašalą . Rašė , mąstė ir įsivaizdavo dvasinį veikimą visai kitaip . Todėl skaitant tokius raštus , kaip Biblija , daugelyje vietų reikia kviestis logiškąją Dievo Tėvo išmintį ir visur ieškoti dieviškos išminties , o ne kaip papūgoms kartoti , kad nieko šv. Rašte negalima keisti .
Tai ir nekeiskite nieko , nekeiskite nei žodžių nei sakinių , tačiau mintį iš to sakinio jūs supraskite dvasine išmintimi , o ne bažnytiniu protu ar kaup ten , ritualiniu protu . Taigi jūs brangieji , nieko nerite nei žinoti nei tobulėti . Dvasios ir tos nenuilstamai mokosi ir tobulėja , o jūs mirtingi žmonės , štai užsikabinote už sakinio , tūkstančių metų senumo , ir norite perprasti ano meto žmogaus dvasinį bagažą ir jo imlumą dvasinėms paslaptims žinoti . Tie žmonės rašė sava kalba ir savomis mintimis , tai buvo mintys tos epochos žmonių ir Jėzus Kristus mokino tos epochos žmones , jis nerašė jokių raštų ateities kartoms . tuos raštus veliau , po 40-70 metų parašė net ne 12 apaštalų , bet tų apaštalų mokiniai , na išskyrus EVANGELIJĄ pagal Joną . O kur dar žydų pranašų visokie apreiškimai parašyti , tai grįnai žydu . Tačiau jūs nieko nenorite matyti iškyrus parašytas raides ant knygos lapo ir priimate tiesmukiškai dvasines mintis . Tuo tarpu visas šventraštis alsuote alsuoja pranešimais , kad Dievas Tėvas yra ta jėga ir meilė per kurią ir kurioje yra sukurta visa kūrinija .
Jėzus Kristus yra mūsų Viešpats ir net mūsų vietinės visatos Dievas , tačiau tai ne Dievas Tėvas ir veikia toli ir atskirai nuo ŠV. ROJAUS TREJYBĖS . JĖZAUS šlovė garbė ir Jo pasiaukojantis gyvenimas Žemėje , davė milžinišką postumį visai žemiškąjai civilizacijai link geresnio supratimo apie Dievą Tėvą , tačiau imperijos ir imperinės bažnyčios išvedė savąsias tikėjimo doktrinas ir išmulkino žmones taip , kaip joms tuo metu buvo naudingiausia , tai yra , visą žmoniją laikyti nuolatinėje baimėje ir tamsoje . Net aukos ir kraujo kultą nusikopijavo iš senosios hebrajų tautos ir perkėlė sau į krikščionybę , ir sudogmino kaip konstantą . tuo tarpu jėzaus Kristaus turtingas ir dvasingas gyvenimas , Jo mokymai ir patarimai buvo nustumti į antrą planą , ir palikti domėtis tik retkarčiais , kad priminti savo avelėms per mišias ar kitas pamaldas , tik kaip priedėlis prie aukos . Taigi mąstykite protu , ką jūs turite ir ką jūsų protas ir siela nori gauti . Jeigu nieko daugiau nenorite , tai ir viso gero . NEnusiminkite , jūsų dauguma , milijonų milijonai , tačiau tikrą grūdą duos tik vienetai .
PETRAS
2009-05-11 13:31:13
Algimantai ir kiti, tai tokiu atveju labai prašyčiau neprasivardžiuoti, nes pagal tokius apibrėžimą aš nesu nei bažnytininkas, nei biblininkas. Kaip ir sakiau, labai prašyčiau vadinti mane tiesiog krikščioniu.
Jonas
2009-05-11 13:05:14
O be to, Algimantai, drįstu pastebėti vieną prieštaravimą:
Tezė Nr. 1: "BAŽNYTININKAS ir BIBLININKAS NETURI JOKIOS MENKINAMOSIOS POTEKSTĖS."
Tezė Nr. 2: "Jis gyvena SAVO GYVENIMĄ BAIMĖJE, KAD DIEVAS JĮ NUBAUSTI GALI, KAD JIS GALI PATEKTI PRAGARAN, NES TAI SAKO KUNIGAS, IR TUO PAČIU JIS PILNAS PYKČIO, APKALBŲ, PAVYDO, NORO IŠSISKIRTI PRIEŠ KITUS, BET VOS TIK PAMATO KUNIGĄ, TUOJ PAT IŠSKYSTA, KAIP SVIESTAS SAULĖKAITOJE - NET JEIGU IR BUVO PIKTAS, TUOJ PAT PYKTĮ UŽGNIAUŽIA, LIEŽUVĮ "PAPALONINA," VISKĄ PRIIMA, KĄ TIK PASAKYS KUNIGĖLIS, NES JIS KUNIGĖLIS, DIEVO TARNAS IR TARPININKAS TARP JO IR DIEVO." ir t.t.
.
Ar tai ne menkinamasis apibrėžimas? O be to, kaip tu galėtum įrodyti šiuos ir kitus teiginius, taikydamas kai kuriems forumo dalyviams? Ar tai nėra žmogaus nuteisimas be teismo? Tu mane matei vieną vienintelį kartą, ir tai ne bažnyčioje :)
Jonas
2009-05-11 13:14:26
Petrui,
Graziai sakai, bet turiu klausima, tu sakai - "Urantijos apreiškimai , būtent ir užpildė tą sprągą Šventraščiuose , kur taip mažai yra žinių apie Dievą Tėvą ir visą Jo Kūriniją ."
Kokia spraga tu matai Naujajame Testamente? Ir kodel tu manai, kad ten yra mazai ziniu apie Dieva Teva ir Kurinija?
Kestas (buves niku Zilber
2009-05-11 12:17:03
Sveikinu su džiaugsmu Vaidą VDS , Rimantą ir Arūną , kad taip nusekliai ir argumentuotai ginate Urantines tiesas , kurios Kęstui ir Jonui yra nesuprantamos , arba tyčia nesuprantamos . Aš tai negaliu atsistebėti šitokiu užsispyrimu nenorėti perprasti šio moderniško mokslo ir tikėjimo .
Na , tegu tu gerb. Jonai ir Kęstai esate patys tikrieji krikščionys ir jūsų tikėjimo požiūris yra radikaliai fundamentalus , tai ar jau taip sunku suprasti ir paremti savo fundamentaliu tikėjimo ,kito žmogaus ( urantiečio ) tikėjimą į visų Dievą Tėvą .
Mes ginčijamės ne dėl esminių savokų , bet dėl smulkmenų . Štai jūs sakote Dievas yra Šv. Žodyje , Biblijoje ,kitas jį mato bažnyčioje mišių ar pamaldų apeigose , dar kitas Jį mato tik paveiksle arba ant kryžiaus . Tai mielieji , yra tik simboliniai reginiai , kad jūsų protai vis glaudžiau glaustusi prie Dievo Tėvo dvasios , kuri yra tik žmoguje . Ir kai vieną kartą žmogus pabunda dvasioje , tada ir suvokia , kad ,,ačiū Dieve , kad mane pagaliau pažadinai " , nes aš pagaliau suradau ramybės uostą savyje ir dangaus karalystė yra manyje , nes pats Dievas Tėvas , per mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Tiesos dvasią , sujungė žmogaus protą su dieviškąją dvasia , kuri turi visas potencialias galimybes , tačiau be žmogaus laisvos valios , nei viena ši potenciali dvasinė galimybė nebus išreikšta . O jeigu nebus išteikšta , tai nebus sukurtas ir dvasinis žmogaus antrininkas , žmogiškoji siela .
Todėl mano manymu , tai labai nauja ir šviesi tiesa . Ji neignoruoja senojo tikėjimo , prie kurio milijonai prisirišę , bet siūlo naują požiūrį , naują loginį dvasinį požiūrį į krikščioniškas ir kitų religijų tiesas . Duoda išsamų kosminį Dievo kūrinijos vaizdą , kad žmonija pagaliau pakeltų akis nuo žemės ir truputi pasvajotų , pamankštintų savo protą , kad leistų savo protui nebijoti atmesti tai kas paseno , bet bandyti atpažinti tas pačias dieviškas tiesas , kurias šimtmečiais girdėjote bažnyčiose , šiandiena jas naujau pamatyti , URANTIJOS knygos apreiškimuose .
Jūs visi , neigiantys urantijos tiesas , iš tiesų jų , savo pasąmonėje , jau seniai laukėte ir ilgėjotės . Tai tik laiko klausimas , kad jūs įtikėsite į dieviškosios dvasios veikimą ir egziztavimą žmogaus prote . Kadangi pasaulis susikūrė ne iš chaoso , bet buvo sukurtas ir toliau kuriamas kryptingai ir pagal Dievo valią , o jam talkina ŠV. ROJAUS TREJYBĖ ir milijardai milijardų angeliškų dvasių . Dvasiniame pasaulyje nėra religinio susipriešinimo ir konfrontacijos garbinime . Visa Kūrinija lenkiasi ir garbina tik visų Pradžią ir Centrą - ŠV. ROJAUS TREJYBĘ . Tik mes , žmonės , vis dar neišaugę iš vaikiškų marškinėlių , su visa mūsų planetos Žemės žmonija , kuriame begales dievų ir tikėjimų , tuo susikurdami dvasinį protinį priešiškumą kitai konfesijai ar tikėjimui . Meilę propoguodami nuo Dievo , tikėjimus paverčiame nuosavais ambicijų institutais . Jeigu jau taip garbinate ir mylite Jėzų Kristų , tai Jis labai aiškiai pasakė : ,, aš atėjau apreikšti Dievo Tėvo ''
Reiškia , reikėtų ir atkrepti dėmesį , kad Urantijos apreiškimai , būtent ir užpildė tą sprągą Šventraščiuose , kur taip mažai yra žinių apie Dievą Tėvą ir visą Jo Kūriniją . Su pagarba ir meile visiems .
PETRAS
2009-05-11 12:11:05
Algimantui,
Aciu uz labai issamu paaiskinima. As nepykstu jog mane vadinate biblininku, nors as biblininko ir fariziejaus nesutapatinciau. Fariziejai zinojo isakyma, netgi zinojo is kur turi ateiti Mesijas, bet jie nebuvo dvasisikai atgime.
Jezus kalno pamoksle sake - "Iš tiesų sakau jums: kol dangus ir žemė nepraeis, nė viena raidelė ir nė vienas brūkšnelis neišnyks iš Įstatymo, kol viskas išsipildys." Taigi, zodis turi issipildyti, o ne vien tik buti iskaltas mintinai (kaip tai dare Rasto aiskintojai Jezaus laikais).
Kaip jus, Algimantai, manote, kodel Biblijoje dauguma pranasysciu jau issipilde ir net pildosi dabar, tai ar nemanote, kad tai kas pasakyta ir apie ateities ivykius tures issipildyti?
Kestas
2009-05-11 11:09:52
Kadangi šiuos terminus - BAŽNYTININKAS ir BIBLININKAS parašė pirmą kartą mano atsivėrusi siela, taip, kaip tą akimirką ji jautė viduje, kad per tą akimirką ir gimė ir vienas, o tada ir kitas terminai. Mano siela taip reagavo į kitų parašytas mintis.
Šiuos terminus pirmą kartą pavartojau NE VIENAME IR TAME PAČIAME SAVO PARAŠYTAME ATSAKYME.
Aš juos parašiau nieko neaiškindamas, ir palikau juos tokius be paaiškininmo.
Kadangi dabar matau kai kuriems iš jūsų jie yra nevisai suprantami, tai paaiškinsiu jų prasmę.
BAŽNYTININKAS ir BIBLININKAS NETURI JOKIOS MENKINAMOSIOS POTEKSTĖS.
Tai tiesiog tokie terminai, kuriuos vis daugiau ir daugiau pradės vartoti urantai, kurie pajus skirtumą tarp jų ir savo sampratų apie DIEVĄ.
BAŽNYTININKAS yra toks tikintysis, kuris kreipia dėmesį į bažnyčios pamaldų ritualus, jų uoliai laikosi, klausosi kunigo tariamo žodžio, net nemąstydamas, kiek jis turi savyje prasmės; jis švenčia visas religines šventes, bet tik išoriniais ritualais, padaro šeimynai 12 valgių per Kūčias, nudažo kiaušinius, pašventina "palmių" šakeles ir parsineša namo per Velykas, bet BIBLIJOS NESKAITO IR NET NEŽINO, KAS JOJE PARAŠYTA BE TO, KĄ NUOTRUPOMIS NUGIRSTA BAŽNYČIOJE PER PAMALDAS AR PER PAMOKSLĄ. Jis gyvena SAVO GYVENIMĄ BAIMĖJE, KAD DIEVAS JĮ NUBAUSTI GALI, KAD JIS GALI PATEKTI PRAGARAN, NES TAI SAKO KUNIGAS, IR TUO PAČIU JIS PILNAS PYKČIO, APKALBŲ, PAVYDO, NORO IŠSISKIRTI PRIEŠ KITUS, BET VOS TIK PAMATO KUNIGĄ, TUOJ PAT IŠSKYSTA, KAIP SVIESTAS SAULĖKAITOJE - NET JEIGU IR BUVO PIKTAS, TUOJ PAT PYKTĮ UŽGNIAUŽIA, LIEŽUVĮ "PAPALONINA," VISKĄ PRIIMA, KĄ TIK PASAKYS KUNIGĖLIS, NES JIS KUNIGĖLIS, DIEVO TARNAS IR TARPININKAS TARP JO IR DIEVO. BAŽNYTININKAS - TAI DAR NEPABUDĘS TĖVO SŪNUS AR DUKRA; IR NET NEŽINANTIS, KAD DAR KAIP NORS GALIMA BŪTŲ PABUSTI, KAI BAŽNYČIOJE JIS KIEKVIENĄ SEKMADIENĮ, O GAL NET IR KASDIEN.
Artimas BAŽNYTININKUI yra DAVATKA arba jeigu vyras, tai siūlau irgi naują terminą DAVATKŪNAS. Jis daro viską, ką daro BAŽNYTININKAS, irgi Biblijos neskaitė ir nesiruošia skaityti, bet papildomai jis vis stebi kunigus, kaip jie veda pamaldas, kuris veda gerai, kuris padaro klaidų, kuris kaip gyvena, renka paskalas, ir jas pats paskleidžia, dar gali parašyti ir skundą vyskupui, kad kunigėlis turi sugyventinę, pijokauja, ir pan.
BIBLIBININKAS yra toks tikintysis, kuris gali net labai retai nueiti į bažnyčią, ne, per religines šventes. Ir jam to pakanka. Bet jis tiki, kad Biblija iš tikrųjų yra Dievo žodis, tą žodį cituoja, negali net pagalvoti, kad jis gali būti pakeistas, kas nors gali būti ištrinta, kas nors papildyta, nes jo įsitikinimu turi būti per amžius tik ŠITOKS ir NE KITOKS žodis, nors žmogus pažįsta aplinką daug daugiau, negu yra Biblijoje, bet jis vis tiek NELEIDŽIA keisti NĖ ŽODŽIO. Tuo žodžiu jis stengiasi vadovautis, bet nelabai jam tas išeina, kitus UŽSIPUOLA, kad jie pažeidžia Biblijos žodį, jį net mėginant keisti, išplėsti, o tai jam nepriimtina, jis stengiasi užstoti Biblijos žodį, kad jis toks ir liktų - ĮKALINTAS IR KREIVAS - nes taip gerai jis MOKA ir GALI JĮ cituoti; ir su šitomis citatomis jis jaučiasi drąsus, net jose suranda sau LYG IR nusiraminimą, BET NEILGAM. Jis Dievo nepažįsta, nes nėra atradęs savyje Tėvo. Tuo tarpu Tėvą, atrastą savo viduje, ir jau šituo gyvu atrastu Tėvu gyvenantį sielos brolį ar sesę vadina paklydusiu, savo apgaudinėjančiu, gyvenančiu savo fantazijomis, gali net iš Šėtonui tarnaujančiu apšaukti, pragare toks tik degs. BIBLININKAS nėra ĮTIKĖJĘS, IR NĖRA ATRADĘS TĖVO SAVYJE PATS, TODĖL ŠITAS PATYRIMAS JAM NESUVOKIAMAS.
BIBLININKAMS YRA LABAI ARTIMAS TEOLOGAS, KURIS TYRINĖJA DIEVO SAMPRATAS ĮVAIRIUOSE ŠALTINIUOSE, TAČIAU PATS PRIKLAUSO VIENAI KURIAI RELIGIJAI IR LYGIAI TAIP PAT BESĄLYGIŠKAI PRIPAŽĮSTA SAVOJO ŠALTINIO NEKLYSTAMUMĄ IR PILNATVĘ - BIBLIJĄ, NAUJĄJĮ TESTAMENTĄ, KORANĄ, BHAGAVATGITĄ, MORMONO KNYGA, SMITO APREIŠKIMUS, ir t.t.
BIBLININKAS YRA TAS PATS, KAIP Jėzaus laikais buvę raštininkai-fariziejai.
O tai reiškia, kad jie, net ir Bibliją cituojantys, ja besivadovaujantys, ar net bažnyčioje vietas prasėdintys TREČIĄJĄ DIENĄ NEBUS PRIKELTI. RAKTAI NUO RISIKĖLIMO VARTŲ SPYNOS YRA GYVASIS ĮTIKĖJIMAS.
O jiems visiems iki įtikėjimo labai toli, nes tarp savęs ir Tėvo jie iš tiesų pastatė tarpininką - BAŽNYČIĄ arba BIBLIJĄ, ir tai jiems UŽKERTĄ KELIĄ Į PSIRIKĖLIMĄ, kurio spyną jie turi atraklinti SAVYJE, ATRASDAMI TĖVĄ. TIK TOKS RAKTAS. KITO NĖRA.
Tas pats galioja ir urantams. Jeigu jie per dešimtis metų skaitys vien tik Urantijos Knygą, o patys NEĮTIKĖS, nors ir puikiai žinos Urantijos Knygos tekstą, prisikėlimo irgi nepatirs, nes spyną reikia atrakinti ne akimis, skaitant tekstus, ar liežuviu tariant maldas, bet ATVERIANT SIELĄ TĖVUI, ROJAUS TREJYBEI ir patiriant gyvą komuniją su Jais be jokių tarpininkų. Už mus to niekas padaryti negali joks tarpininkas. Net Jėzus. Net pats Tėvas. Jėzaus savo darbą jau padarė - išliejo savo Teisos Dvasią, Tėvas suteikė mums kiekivenam savo dvasią - Minties Derintoją. O įtikėti, jau būkite malonūs, turite patys - ir asmeniškai.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-05-11 11:00:28
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]