Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Tėvo mokymas apie gimimą iš dvasios, perduotas Rojaus Trejybės šventovėje per mūųs GYVĄSIAS pamaldas 2009 04 04

Tėvo mokymas – atsakymas apie gimimą iš dvasios, perteiktas per šeštadienio gyvąsias pamaldas Rojaus Trejybės šventovėje, 2009 04 04.
Algimantas:
Mylimas Tėve, aš esu pasirengęs perduoti tavo atsakymą į tą klausimą, kurį pateikė mano sielos sesė Jurgita, kad Tu paiškintum apie mūsų gimimą iš dvasios. Kaip Tu galėtum mums apibūdinti žmogaus gimimą iš dvasios, kada mes esame tokie skirtingi, turintys skirtingus patyrimus?
-----------------------------------------------
Tėvas:
Mano mylimi vaikai, Aš jus sveikinu čia, kada jūs sueinate į kolektyvinę dvasinę komuniją su Mumis ir tarpusavyje. Kada jūs Mus šlovinate ir garbinate, jūsų sielos prisipildo tokių aukštų Mano meilės gyvų virpesių, esančių jūsų gyvoje sieloje, kad jums iš tikrųjų stinga tų žodžių, kuriais galėtumėte apibūdinti savo vidinę būseną.
Štai šitoji būsena ir paliudija, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs neliudijate savo materialiu pavidalu, savo ŽMOGIŠKUOJU KŪNU. Jūs liudijate savo VIDUMI, kuris yra DVASINIS.
Kiekvienas jūsų sielos brolis ir sesė, kada pajunta šitą savo tikrąjį vidinį gyventoją, kurį esu Aš pateikęs jums, kaip asmenybę, kaip amžinybę, pasireiškiančią jūsų asmeniu pavidalu ir išraiška, tai ir yra jūsų gimimas iš dvasios.
Aš jums nesuteikiu nieko kito, išskyrus meilę, ir kada jūs patys pajuntate vis didesnį meilės ošimą savo viduje, kada vis daugiau šitoji Mano meilės banga užlieja jus iš vidaus, ir kada jūs ja taip pat norite užlieti savo sielos brolius, nesvarbu, kaip jie elgtųsi jūsų aplinkoje, tuo labiau nesvarbu, kaip jie elgtųsi jūsų asmens atžvilgiu, jeigu jūs šita pačia Mano meilės banga norite juos užlieti, tai ir yra paliudijimas, kad jūs nesate tas materialus pavidalas, kurį mato jūsų sielos broliai materialiu žvilgsniu, žvelgdami į jūsų materialų apvalkalą. Tai yra tas paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs juntate Mano meilės virpesių bangą ir ja norite užlieti kitus Mano vaikus, savo sielos brolius ir seses. Ir šitoks jūsų vidinis patyrimas, ir šitokia vidinė būsena jums patvirtina, kad jūs esate gimę iš dvasios.
Tai iš tikrųjų – tiktai simbolinis, metaforos, kalbinis išraiškos elementas.
Iš tikrųjų jūs esate tie tikrieji vaikai, kurie pranokstate savo materialų pavidalą, kuris buvo pagimdytas jūsų materialių gimdytojų, kuriuos jūs pavadinate tėvais.
Žinokite, jūs esate dvasia, dvasia, kurią Aš jums esu suteikęs visai jūsų amžinybei.
Dėl to, kada jūs pradedate daugiau matyti ir jausti negu jums leidžia tą patirti materialus pavidalas, jau yra paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs nebesate vien tiktai tie, kad galite vertinti savo penkiais materialiais pojūčiais, suteiktais jūsų fiziniam pavidalui. Jūs pranokstate juos. Ir šitas pranokimas paliudiją jūsų būseną, kad jūs esate daugiau negu šitie penki materialūs pojūčiai, kuriuos jūs galite patirti ir kuriais galite apibūdinti tai, ką jūs patiriate, ir tai, kuo jūs esate.
Tas jūsų dvasinis gimimas, jisai yra tikrojo jūsų aš išraiška, pasireiškimas, jūsų aplinkoje.
Aišku, jūs turite skirtingą patyrimą. Kiekvienas.
Kiekvienas patyrimas yra unikalus, nepasikartojantis, ir kiekvienas jūs esate nuėję skirtingą patyrimų kelią, kadangi jūsų fizinis amžius yra skirtingas ir, šituo keliu eidami, jūs kaupiate savyje daugybę patyrimų kas akimirką. Tačiau vieni iš jūsų, kurie gyvenate vien tiktai materialiu žvilgsniu ir materialiu mąstymu, daugybę akimirkų praleidžiate, net nesusimąstote apie savo patyrimus, kokie jie yra unikalūs ir nepakartojami. Tačiau tie, kurie žvelgiate jau savo tikruoju žvilgsniu, savo tikruoju aš, dvasiniu žvilgsniu, jūs pradedate vertinti kiekvieną akimirką, pradedate vertinti kiekvieną sekundę. Jūs nebenorite švaistyti jos veltui. Jūs norite ją nugyventi prasmingai ir ne bet kaip, bet kad ta kiekviena užpildyta sekundė jūsų veiksmais, jūsų sprendimais, jūsų darbais, turėtų kuo daugiau šviesos VISŲ labui, kuo daugiau sustiprintų jūsų sielos brolių ir sesių. Tai yra paliudijimas, kad jūs esate gimę iš dvasios, nes jūs pranokstate savo materialų protą, kuris rūpinasi tiktai savo gerove, savo sauga.
Jūs turite žinoti, kad šitas kelias, kuriuo einate dabar jūs, niekada nesibaigia. Jis yra toks platus, kad apima visą kūriniją. Tačiau jame jūs, savo įtikėjimu, galite pasirinkti siauresnį ar platesnį kelią. Ir kuo jūsų įtikėjimas bus ne toks gilus, seklus, tuo daugiau ieškosite lengvesnių kelių, šalutinių takelių. Tačiau gimusiam iš dvasios yra tiktai vienas kelias; kelias, kurį nutiesiau Aš, gyvąjį, einantį per Mane, ne pas Mane, bet per Mane.
Visi keliai sueina į Mane. Tačiau ne visi keliai eina per Mane. Klaidžiojimai, nors yra Manajame kelyje, bet jie neina per Mane. Jie eina per jūsų sugalvotas tradicijas, šventes, papročius, ritualus. Vis tiek jie sueina į Mane.
BET TIK MANO GYVASIS KELIAS EINA PER MANE.
Tiktai gimę iš dvasios jūs galite paliudyti: “Štai aš patiriu TAVE, esantį GYVĄ SAVYJE!“
Tai yra paliudijimas, kad jūs ne tik esate gimę iš dvasios, bet jūs jau paliudijate, kad Aš esu jūsų VIDUJE GYVAS, ir PER MANE jūs patiriate šitą buvimą, Mano paties buvimą jūsų viduje. Jūsų siela yra atsivėrusi jau giliu ĮTIKĖJIMU į Mane.
Tačiau jūs nemanykite, kad šitas įtikėjimas yra visą laiką pastovus. Jis keičiasi. Jis gali seklėt ir gali gilėt. Tai priklauso nuo jūsų asmeninio, kiekvieno, ir kasdienio atsivėrimo Man. Jeigu jūs užmegsite su Manimi ryšį dažniau, jūsų įtikėjimas gilės, ir jūsų kelias ir žingsnis jame taip pat plėsis, stiprės, tvirtės. Jūs jausite, kad šitas kelias jums suteikia ne tiktai palaimą, bet suteikia gyvenimo PRASMĘ. Jūs pajausite, kad gimimas iš dvasios jums suteikia patvirtinimą, kad šitas kelias yra teisingas, o jame žengimas priklauso nuo jūsų įtikėjimo. Ir kuo gilesnis įtikėjimas, tuo didesnė palaima bus einant juo, gyvuoju keliu, tuo didesnis paliudijimas, kad šitas kelias yra VIENINTELIS PRASMINGAS jūsų gimusiam iš dvasios aš.
Jūs nebenorėtumėte sugrįžti į menkesnius kelius, taip pat vedančius pas Mane, nors ir aplinkiniais takeliais, lengvesniais takeliais, bet jūs norite šito GYVO patyrimo. Jūs norite šito GYVO susiliejimo su Manimi, kad šitame gyvajame kelyje jūs galėtumėte taip pat kitiems patvirtinti, jog Aš esu GYVAS, ir esu JŪSŲ VIDUJE.
Ir jūs tą paliudijate savuoju patyrimu, ne tik skaitytais šaltiniais arba girdėtais pasakojimais. Jūs savo gyvu atsivėrimu Man paliudijate – gimimas iš dvasios leidžia jums eiti šituo gyvuoju keliu, atsiremiant į vis gilėjantį įtikėjimą; įtikėjimą, kurį taip pat jūs patiriate. Jis nėra jūsų teorinis samprotavimas. Tai yra jūsų gyvas ryšys su Manimi. Tai yra gyvasis Aš jūsų viduje, su kuriuo jūs bendraujate. Tai yra jūsų dvasinė asmeninė arba kolektyvinė komunija su Manimi. Dėl to, kada jūsų gyvasis įtikėjimas iš seklaus pavirsta į gelmę, tada ir siela prisipildo Mano meilės virpesių tiek, kad jai nebeužtenka savo asmeninio dvasinio bendravimo su Manimi. Ji trokšta kartu patirti savo sielos atsivėrimą Man, garbindama Mane, drauge su kitais sielos broliais ir sesėmis kolektyvinėje komunijoje. Tai yra jūsų kitas patyrimas.
Tą, ką jūs patiriate bendroje kolektyvinėje komunijoje, jūs negalite tiek patirti asmeniškai garbindami Mane, nes čia jūs patiriate ir dvasinį brolystės ryšį su kitais savo sielos broliais, kurie dalyvauja šitoje dvasinėje komunijoje, ir net su tais dvasiniais tvariniais, kurių jūsų materialios akys negali pamatyti, bet dvasiniu ryšiu per dvasinę komuniją jūs patiriate tai. Tai taip pat liudija jūsų realų gimimą iš dvasios.
Gimimas iš dvasios, tai yra jūsų tikrasis aš, kurį Aš jums suteikiu, kad gyventumėte su Manimi, Manyje ir jausdami Mane savyje per visą amžinybę.
Algimantas:
Ačiū tau, mylimas Tėve už šitą mokymą – atsakymą. Manoji valia, kad būtų tavoji valia. Amen.
-----------------------------------
Ačiū Violetai už šio nuostabaus mokymo įrašą ir iššifravimą.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2009-04-08 09:47:51

Komentarai

Arūnai, jei tai padėjo tau nusiraminti, tebūnie :)
Nes aš su niekuo šiame forume nekariauju ir tavo mojavimus žodiniais kumščiais priimu kaip žaidimą. Tu priimi rimtai, o aš su tavimi tiesiog žaidžiu. Tik kiek tave pažįstu, manau kad nusiraminsi neilgam, ir ta kovinė poza tave grauš ir grauš, deja. Todėl linkiu taikos - tiek su savimi, tiek ir su kitais.
O kol mieli urantiečiai savo energiją skirs kovai su menamais priešais ir pergalės iliuzijoms, ar bebus kam ginti urantiečių idėjas?

Jonas
2009-05-10 19:08:50

Jokio piktumo,mielieji nėra.Tik mes,urantai,nuoširdžiai prašom-nelįskit į urantų patirtinio dvasinio augimo forumą.Mes norim augti dvasiškai,atrasdami Tėvą savyje.Jūs tą neigiat.Čia mes dedame tašą.Neperauklinėjam jūsų,nelendam pas jus,nes esam ĮSITIKINĘ PASIRINKTU GYVUOJU ROJAUS TREJYBĖS KELIU.TAD NELĮSKIT SU SAVO PAŽIŪROM.ATSAKYMUS NETINGĖKIT PERSISKAITYTI.ČIA MES,URANTAI,DALIJAMĖS SAVAISIAIS PATYRIMAIS

arunas
2009-05-10 19:03:21

Arunui,
Ir vel tas pats...tu meluoji, degraduoji, dogma ir daugiau nieko...
Ar nepavargai? Atsiprasau, kad pamirsau apie "urantinius broli ir sese". Skaiciau as Ur. knyga, ir tikrai nemazai skaiciau, na ne visa knyga, bet nemaza dali. Pvz., kad suprasti, jog Jehovos liudytojai yra sekta, nejau butina skaityti visus "Sargybos boksto" numerius ir juos atsiminti? Dabar gal man tave melagiu pastoviai vadinti jog tu neskaitei Biblijos (bent jau tikrai nesi jos visos perskaites)? Kaip tu gali evoliucionuoti, ir gilintis i "Nauja apreiskima" jei nuosirdziai nepastudijavai "senojo"?
Kam tas pyktis, Aruna, neaju sunku ramiai atsakyti? Jei paprasysiu dar karta, nesupyksi, na klausiu apie bananus, tikrai nesupratau, kas pagal tave tie bananai?

Kestas
2009-05-10 18:19:06

Mielas Jonai,niekad nebūčiau pagalvojęs,kad tvirtas savo protu vyras yra taip lengvai įveikiamas.Ne aš tave įveikiau savo meile,bet mylintis TĖVAS,KURĮ TU DAR TIK ATRASI SAVYJE.Ir dabar,tau net nesuvokiant,jau esi įveiktas.Aš niekad neprilygsiu savo meile tau,kaip tave myli Tėvas.....Ačiū,kad pasidavei be kovos,aš tai vertinu,kaip tavo pripažinimą esant Tėvo Dvasios Fragmentą(Minties Derintoją)tavyje.Tai ir įrodo,jog tu pats pripažinai,jog Tėvą pirmiausia reikia atrasti savyje.Ačiū.Džiaugiuosi tavim

arunas
2009-05-10 18:02:03

Arūnai, tu šaunuolis, ir man tavo žaidimas primena nuostabią ariją iš operos Karmen:
"nemyli tu, bet aš mylėsiu, aš mylėėėėsiu ir bus taaau blo-gai"

Jonas
2009-05-10 17:30:17

Mielas Kęstai,tu tik dar kartą įrodei,kad meluoji visiems ir visomis savo jėgomis.Tu net visiškai esi neskaitęs Urantijos Knygos,nes būtum žinojęs,kas tie brolis ir sesuo,kurie paliko gentainius ir tapo pirmaisiais valiniais tvariniais.Tu meluoji netgi ne citatomis,tu meluoji jau savais žodžiais.Ką iš tavęs padarė dogmatizmas,net graudu žiūrėti.Tapai ne marionete,kurią tampo tradicinė bažnyčia.Esi jau pats,savaime traukulių tampomas homo melagius,kas parodo,jog tu net negali blaiviai vertinti pats savęs.Sakai,kad urantai panašūs į jehovos liudytojus ir kitų sektų atstovus.O kaip gali tą teigti,net nesusipažinęs su urantiniais mokymais.Degraduoji tiesiog akyse ir jau nusitempinėji gilyn Tomą.Suprantu Joną,jis piktybiškai kenkia.Bet tu net savęs suprast negali.Argi tai neįrodo,kad tapai dogma ir daugiau niekuo..Aš jau minėjau apie dvasinio augimo forumą.Net neužsiminiau,kad tai urantų dvasinio augimo forumas.Kadangi urantų augimas yra patirtinis(to tu net nesuvoktum,kad galėtum kalbėti),skelbiu tave turinčiu dvasinio neįgalumo statusą.O tai reiškia,kad šiame forume tavo ištartas bet kuris žodis yra melas..Tu net apie bananus nesupratai.Esi skaitomas laikraštis,daugiau nieko..Sekantis būsi tu,Jonai.Kaip piktybiškai kenkiantis,turėsi tolygų atoveiksmį,ne fizinį,aišku..Primenu dar kartą-čia urantų dvasinio augimo forumas ir tu būsi įveiktas meile,Jonai

arunas
2009-05-10 16:32:47

O tu didelis despotas...truks plyš, bet vis tiek...

arūnui
2009-05-10 18:05:09

Arunui,
kokie dar bananai ir kas tie brolis su sese, ar galetum aiskiau? Nepyk, bet nieko nesupratau.

Kestas
2009-05-10 14:47:48

Pirmiaji valiniai tvariniai Urantijoos istorijoje buvo brolis ir sesuo.Bet valiniais jie tapo tik tada,kuomet dideliu pastangu deka,nusprende palikti savo miegancius gentainius,kurie niekaip negalejo suprasti ju tarpusavio bendravimo,pasitelkiant tiek garsus,tiek zestus,atspidincius ju pokalbi.Dangiskosios gausybes lauke ju sprendimo-likti su su gentainiais ar palikti juos,pakilti nuo lauzo ir iseiti i dziungles.Kaip apsidziauge Dangiskosios gausybes kuomet brolis ir sese nusprende palikti gentainius ir iseiti.Butu gerai jei nebutu liudna.Kol dangiskosios gausybes glebesciavosi,prmatai issigando dziungliu tamsos ir grizo pas savuosius.O dziunglese jau buvo maisto.Ir kai dangiskosios gausybes pazvelge zemyn,pamate tos tvarinius vel besedincius toje pat vietoje.Atsibudes ju tevas pamate ta apgailetina vaizda-brolis ir sesuo jau nemokejo kalbeti ir tapo priimtini savo genciai...Zvelgiant is laiko perspektyvos-liudna,kad genetiskai perduodama informacija atsispindi musu sielos broliuose,musu Kesto,Tomo ir Jono bejegiskame trukciojime,norint kazka pasakyti.Nezinau ka daryti su sijonu,kaip ji uzmauti Kestui,kuris vel tapo papuga ir tupi narvelyje,bijodamas islysti,o i narveli dar lenda Tomas,stumiamas ju tevo Jono.,Primenu-forumas dvasino augimo,o ne degradavimo populiatoriu.Kestai,jei tau reikia,tu ir begiok po negyvus tinklapius,as ton pusen net nepazvelgsiu,nes galiu tapti papuga...O dabar paprasysiu iroduti,kad jus esat ne urantai savais zodziais,be citatu.Kitaip teks pripazinti,kad tarp musu atsirado smirinejantys tarp palmiu ir beieskantys nukritusiu ir supuvusiu bananu.Juk tereikia pakelti akis ir pamatyti sviezius ir tebenokstancius bananus.Ir ju tiek daug,kad tereikia nebijoti ir ikopti i palme...Aciu,atsiprasau uz gramatika,nes kompas stringa.

arunas
2009-05-10 10:27:28

Arunui,
Labas.
"urantai neatsako į klausimus,nes jie tikri savo tikėjimu,o tau rūpimi klausimai jau yra forume."
Nepyk, bet atsakymu forume neradau, todel ir klausiu, bet atsakymu deje nera. Nepuolu as nei urantu, nei satanistu.
Pvz., prasau atsakyk, jei nesunku i si klausima
http://www.urantia.lt/?pid=13&id=23631&all=0&sort=atsakymas

Kestas
2009-05-09 21:20:16

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal