Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Tai, ką dabar žmonės vadina dešimt Dievo įsakymų, buvo žmonėms perteikta JAU PRIEŠ TRIS ŠIMTUS TŪKSTANČIŲ METŲ. Bet ar šito UŽTENKA mums ŠIANDIEN? Šiandien reikia ATRASTO SAVYJE GYVO TĖVO MEILĖS.

Planetos Princas, Kaligastija, į mūsų planetą atvyko prieš 500.000 metu. Tuo metu žmogus jau buvo daug ką patyręs per savo vystymosi ankstesnius pusę milijono metų.
Gaila tik kad mūsų Planetos Pirncas, Kaligastija, sulaužė savo ištikimybę Tėvui, ir Vietinės Visatos Sūnui Kūrėjui, MYKOLUI, kurį dauguma iš jūsų žinote tik Jėzaus iš Nazareto žmogiškuoju vardu.
Kol Kaligastija buvo ištikimas, tol jis prisidėjo prie didesnės šviesos skleidimo tarp Urantijos genčių, ir veiksmingai prisidėjo. Dalamatijos kultūra vystėsi tris šimtus tūkstančių metų, kada geriausi genčių atstovai būdavo apmokomi didesnės šviesos, o tada sugrįždavo į savo gentis kaip dvasinės šviesos nešėjai savose gentyse.
Tačiau laukinis gentainių charakteris ir nežabotas savanaudiškumas reikalavo ir atitinkamo mokymo lygio. Būtent tam, kad būtų toks LAUKINIO charakteris sutramdytas ir atsirado sugalvoti DIEVO ĮSAKYMAI. Ne Tėvo "nuleisti" iš dangaus, bet sugalvoti KALIGASTIJOS, taip, kaip jis manė galima būtų pažaboti LAUKINIUS.
Tai yra "Dievo įsakymų" pradžia Urantijoje.
Kokie jie buvo, pamatysite perskaitę šį Urantijos Knygos epochinioo apreiškimo žemiau pateiktą jūsų analizei skyrių:
"7. GYVENIMAS DALAMATIJOJE
Princo būstinė, nors nuostabiai graži ir suprojektuota taip, kad sukeltų to amžiaus primityviųjų žmonių baimingą pagarbą, buvo visiškai kukli. Pastatai nebuvo ypatingai dideli, nes šitų atvykusių mokytojų motyvas buvo skatinti, kad pagaliau ateityje būtų vystomas žemės ūkis, iš pradžių pradėjus auginti gyvulius. Miesto teritorijoje, apsuptoje sienos, žemės buvo pakankamai ganykloms ir daržininkystei, kad išmaitintų maždaug dvidešimt tūkstančių gyventojų.
Centrinės garbinimo šventovės ir superžmonių prižiūrinčiųjų grupių dešimties tarybų būstinių interjeras iš tikrųjų buvo nuostabūs meno darbai. Ir nors gyvenamieji pastatai buvo tvarkingumo ir švarumo etalonas, bet viskas buvo labai paprasta ir visiškai primityvu lyginant su vėlesniųjų laikų išsivystymu. Šitoje kultūros būstinėje nebuvo naudojama jokių metodų, kurie Urantijoje nebuvo atsiradę natūraliai.
Princo materialusis personalas turėjo paprastas ir pavyzdines buveines, kurias jie prižiūrėjo kaip namus, sumanytus tam, jog įkvėptų ir palankiai veiktų studentus stebėtojus, gyvenančius pasaulio visuomeniniame centre ir švietimo būstinėje.
Konkreti šeimos gyvenimo tvarka ir vienos šeimos gyvenimas drauge vienoje santykinai pastovioje gyvenamojoje vietoje kyla iš šitų Dalamatijos laikų, ir iš esmės dėl šios šimtinės ir jos mokinių rodomo pavyzdžio ir mokymų. Šeima kaip visuomeninis vienetas niekada nesivystė sėkmingai iki to meto, kada Dalamatijos supervyrai ir supermoterys atvedė žmoniją į tai, kad ji imtų mylėti ir puoselėti savo anūkus ir anūkų vaikus. Laukinis žmogus myli savo vaiką, bet civilizuotas žmogus taip pat myli ir savo anūką.
Princo personalas gyveno drauge kaip tėvai ir motinos. Tas tiesa, jie neturėjo savo vaikų, bet šie penkiasdešimt Dalamatijos tėviškųjų namų visada glaudė ne mažiau kaip penkis šimtus įsūnytų mažylių, surinktų iš Andoninių ir sangikų rasių labiau išsivysčiusių šeimų; daugelis iš šitų vaikų buvo našlaičiai. Jiems buvo palankiai suteikiama šitų supertėvų disciplina ir mokymas; ir tuomet, po trejų metų mokymosi Princo mokyklose (jie įstodavo mokytis nuo trylikos metų ir mokymąsi baigdavo penkiolikos metų amžiaus), jie galėdavo vesti ir buvo pasirengę gauti užduotis kaip Princo emisarai vykti į savo atitinkamų rasių gentis, kurioms taip reikia tokio mokymo.
[751]▼
Fadas parengė Dalamatijos mokymo planą, kuris buvo įgyvendinamas kaip gamybinė mokykla, kurioje mokiniai mokėsi dirbdami ir lavinosi kasdien atlikdami naudingas užduotis. Šitas lavinimo planas neignoravo mąstymo ir jausmo, vystant charakterį; bet pirmenybę teikė fiziniam parengimui. Mokymasis buvo individualus ir kolektyvinis. Mokinius mokė tiek vyrai, tiek moterys, tiek abu tuo pačiu metu. Pusė šio grupinio mokymo buvo skirta atskirai berniukams ir atskirai mergaitėms; kita pusė buvo bendra. Mokiniai fizinio darbo įgūdžių buvo mokomi kaip individai ir buvo suvisuomeninami grupėmis arba klasėmis. Jie buvo mokomi broliautis su jaunesniųjų grupėmis, su vyresniųjų grupėmis, ir su suaugusiais, o taip pat atlikti grupinį darbą su vienmečiais. Jie taip pat buvo supažindinami su tokiais susivienijimais, kaip šeimos grupės, žaidimų komandos, ir mokyklos klasės.
Tarp vėlesniųjų studentų, kurie buvo mokomi Mesopotamijoje, kad dirbtų su savo atitinkamomis rasėmis, buvo Andonitai iš vakarinės Indijos aukštumų kartu su raudonųjų žmonių ir mėlynųjų žmonių atstovais; dar vėliau buvo priimtas nedidelis skaičius geltonosios rasės narių.
Ankstyvosioms rasėms Hapas pateikė moralinį įstatymą. Šitas kodeksas buvo žinomas kaip "Tėvo Valia" ir jį sudarė tokie septyni priesakai:
1. Nejausk baimės ir netarnauk jokiam kitam Dievui, išskyrus visų Tėvą.
2. Paklusk Tėvo Sūnui, pasaulio valdovui, ir rodyk pagarbą jo viršžmogiškiesiems padėjėjams.
3. Nemeluok, kada esi pakviestas prieš žmonių teisėjus.
4. Nežudyk vyrų, moterų, ar vaikų.
5. Nevok mantos ir galvijų iš savo artimo.
6. Neliesk savo draugo žmonos.
7. Nerodyk nepagarbos savo tėvams ar genties vyresniesiems.
Toks buvo Dalamatijos įstatymas beveik prieš tris šimtus tūkstančių metų. Ir daugelis iš tų akmenų, ant kurių šis įstatymas buvo išraižytas, dabar guli po vandeniu prie Mesopotamijos ir Persijos krantų. Tapo įpročiu vieną iš šitų priesakų turėti galvoje kiekvieną savaitės dieną, panaudojant jį sveikinantis arba kaip atsidėkojimą valgio metu.
Tų dienų laiko matas buvo mėnulio mėnuo, šitas periodas buvo skaičiuojamas kaip dvidešimt aštuonios dienos. Tai, išskyrus dieną ir naktį, buvo vienintelis laiko skaičiavimas, kuris buvo žinomas ankstyvosioms tautoms. Septynių dienų savaitę įvedė Dalamatijos mokytojai, ir ji atsirado dėl to fakto, kad septyni sudarė dvidešimt aštuonių ketvirtąją dalį. Skaičiaus septyni reikšmė supervisatoje be jokios abejonės jiems suteikė galimybę dvasinį elementą įtraukti į įprastą laiko skaičiavimą. Bet savaitės periodas neturi jokios natūralios kilmės.
Teritorija aplink miestą buvo gana tankiai apgyvendinta vieno šimto mylių spinduliu. Betarpiškai aplink miestą šimtai Princo mokyklų absolventų užsiėmė gyvulininkyste ir kitaip praktiškai taikė tuos mokymus, kuriuos buvo gavę iš jo personalo ir jo personalo didelio skaičiaus žmogiškųjų padėjėjų. Kai kurie užsiėmė žemdirbyste ir sodininkyste.
Žmonijai nebuvo paskirtas sunkus žemdirbio darbas kaip bausmė už tariamą nuodėmę. "Sunkiai dirbdamas tu tikrai valgysi šių laukų vaisių" nebuvo
[752]▼
bausmės nuosprendis, paskelbtas dėl to, kad žmogus dalyvavo Liuciferio maišto kvailystėse vadovaujant išdavikui Kaligastijai. Žemės apdirbimas yra neatskiriamas nuo besivystančios civilizacijos sukūrimo evoliuciniuose pasauliuose, ir šitas nurodymas buvo Planetos Princo ir jo personalo viso mokymo šerdis per visus tuos tris šimtus tūkstančių metų, kurie įsiterpė tarp jų atvykimo į Urantiją ir tų tragiškųjų dienų, kada Kaligastija savo likimą susiejo su maištininku Liuciferiu. Žemės įdirbimas yra ne prakeikimas; vietoje šito tai yra aukščiausias palaiminimas visiems tiems, kuriems tokiu būdu yra leidžiama patirti pačią žmogiškiausiąją iš visų žmogiškųjų veiklos sričių.
Maištui prasidėjus, Dalamatija turėjo beveik šešis tūkstančius gyventojų. Šitą skaičių sudaro nuolatiniai studentai, bet į jį nėra įtraukti svečiai ir stebėtojai, kurių visada būdavo daugiau negu vienas tūkstantis. Bet jūs galite turėti menką supratimą arba iš viso jo neturėti apie tai, kokia nuostabi pažanga buvo pasiekta tais tolimaisiais laikais; praktiškai visus tų laikų nuostabius žmogaus laimėjimus nušlavė tas siaubingas sąmyšis ir didžiausias dvasinis tamsumas, kuris buvo po Kaligastijos išdavystės ir maišto katastrofos. "
-----------------------------------------------------
Dabar, po trijų šimtų tūkstančių metų, vadinamuosius jau DEŠIMT Dievo įsakymų BŪTINA PAKEISTI Į VIENĄ - atrask TĖVĄ SAVYJE, BENDRAUK SU JUO KASDIEN, GIMK IŠ DVASIOS IR MYLĖSI VISUS IR KIEKVIENĄ NET IR TAIP, KAIP MYLI TĖVAS.
Ar jaučiate koks yra MILŽINIŠKAS SKIRTUMĄ tarp vadinamųjų Dievo įsakymų, ir tai, ką aš jums dabar sakau? Koks yra SKIRTUMAS? Kaip jūs jį jaučiate? Kodėl jūs šį skirtumą jaučiate?
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2009-05-07 13:37:16

Komentarai

Kaip sakoma, what's up, Algimantai? Kokios problemos tave šįsyk užkamavo kad vėl susinervinai? Ar aš tau neaiškiai pasakiau, kad ateinu ir išeinu tada kada pats jaučiu reikalinga? Linkiu baigti pageidavimų koncertą.
O dėl satanistų, skaityk įdėmiai dar kartą mano komentarą. Lygiai kaip ir Rolandui, linkiu atsisakyti pozos, klausyti, suprasti ir išgirsti. Gaila, kad sugebate girdėti tik save.
Geros tamstai dienos ir geros nuotaikos, tenetemdo tavo nuotaikos tavo paties mintys :)

Jonas
2009-05-09 15:57:41



Mielas Jonai, satanizmo žaidimus gali žaisti PATS, tik neteršk dar ir jais mūsų Forumo. Kodėl į satanistų puslapį nulėkei, vos tik tau paiūlė, o Urantijos Knygos nenori studijuoti.
Aš tavęs prašiau palikti mūsų Forumą, nejaugi dėl tavęs VIENO KAPRIZINGO VAIKO NORI VISIEMS APSUNKINTI MŪSŲ FORUMĄ, KAD ĮVESTUME REGISTRACIJĄ VISIEMS, NORINTIEMS PATEKTI Į FORUMĄ?
Perskaityk TEMĄ.
Ką daro mokytojas su neklaužada mokiniu, kuris ateina ir per pamokas elgiasi TAIP, kad trukdo VISIEMS, O Į PRAŠYMUS NEKREIPIA DĖMESIO?
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2009-05-09 15:00:30



Šiandien dar truputį pavarčiau satan.lt
Susidariau įspūdį, kad jie nėra tikri satanistai. Tai nėra sekta, jie netiki nei Dievu, nei Šėtonu, neaukoja juodųjų mišių ir pan. Jie yra šmaikštūs ateistai, su pakankamai brutaliom nuostatom, tačiau viskas, kas jų tinkalpyje yra susiję su Šėtono vardu, yra tik žaidimas, kaip ir Kęstas sakė. Ir jų paklydimas yra ne tame, kad jie netiki (kiekvienas renkasi kuo tikėti), o veikiau tame, kad ateizmui propaguoti jie renkasi tokį įžeidinėjantį ir žeminantį būdą, kuris kompromituoja juos pačius ir neleidžia vertinti rimtai.
Prisipažįstu, aš tikrai labai daug radau bendro tarp savęs ir tų žmonių. Tačiau tai nėra rėmimasis Biblija. Mus sieja vienodas požiūris į mokslą, tačiau ne į religiją ar šventus raštus. Aš neskaičiau visko, ją jie prirašė, tačiau tai, ką perskaičiau čia
http://www.satan.lt/Main/Default.aspx?l=lit&o=754a795e-8219-4539-b358-18d048fa59cf&p=24de35de-9d27-4834-8d42-9864a7683535#lit_06f38121-c22a-44c1-851a-d9c4eab3a6b0
man pakankamai gerai atskleidė jų pažiūras. Jie laikosi požiūrio, kad mokslas ir religija yra didžiausi priešai. Pastebėjau, jie labai stipriai remiasi šia knyga, Carl Sagan "Demonų apsėstas pasaulis: mokslas kaip žvakė tamsoje": http://skaityta.lt/review/get/444
Iš tikro, ši knyga verta dėmesio, skaičiau ją su įdomumu. Tačiau nebūtina sutikti su galutinėmis išvadomis, kad Dievo nėra. Apie tai liudija kad ir kita knyga: Fransis S. Collins "Dievo kalba" http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?ISBN=9789955290896 kur pakankamai aiškiai perteikiama pasaulėžiūra, kad mokslą ir tikėjimą galima ir reikia suderinti.
Mielas Rolandai, aš kviečiu tave atsisakyti formalios pozos ir blaiviau bei atsakingiau pažiūrėti į tave supančią aplinką ir žmones. Tavo žodžiai "Ir ka tu cia rengiesi paneigti? Tavo snekos tiesiog beprasmes." man rodo tavo nenorą ir nebrandą klausytis, išgirsti ir dalintis.

Jonas
2009-05-09 10:56:59



Jonui
Taip, jie zmones. Labai paklyde zmones. Ir labai kalta del to negyva, godi, ritualine baznycia. Jie tyciojasi konkreciai is tavo cituojamu rastu. Tu jiems isdrisai ka pasakyti? Labai seniai as jiems sakiau, nes jauciau, kad turiu sakyti. Taciau jie, kaip ir tu, aklai laikesi tik uzrasytu zodziu (zinoma, jie juos interpretavo dar kitaip, nei tu). Taigi, bendri dalykai yra tarp satanistu ir taves - nes tiek jie, tiek tu apsikaise Biblijos citatomis. Zinoma, kodel va taip ivyko tokia tragedija su religija ir kodel taip buvo susilpninti gyvi rysiai su Tevu is dalies atsakyma duoda brolio Algimanto pateikta citata. As nezinau, ar ji tau ka nors sako, nes cia - ne Biblija. Bet ji kai ka sako man. Taigi, Biblijoje sios is Urantijos Knygos citatos nera. Ir ka tu cia rengiesi paneigti? Tavo snekos tiesiog beprasmes.

Brolis Rolandas
2009-05-08 19:34:06



Taigi ir užėjau. Neturėjau daug laiko skaityti ir naršyti iš eilės, bet kažką paržvelgiau, šiokį tokį įspūdį susidariau. Norėčiau tavęs paklausti, kas pagal tave yra bendro tarp urantiečių ir satanistų, kad pareklamavai satanistų tinklapį? Kuo tau jie patiko? Aš manau, kad apie satanistus, lygiai kaip ir urantus, galima kalbėti, analizuoti ir vertinti jų idėjas ir įsitikinimus, nieko tame smerktino nematau. Jei tik tai atskleistų kažką naudingo ir prasmingo. Kažkas norėdamas įrodyti savo teisybę, pasitelkia sarkazmą ar išsityčiojimą, kažkas nihilizmą, kažkas demagogiją ir melą. Aš nedarau nei vieno dalyko iš aukščiau paminėtų. Satanistai irgi žmonės, kaip ir urantai, ir detaliau panagrinėjus satanistus, tarp jų ir urantų manau rastum nemažai bendrumų, nepaisant to kad stilius skiriasi.

Jonas
2009-05-08 18:28:48



Jonui,
O aš tau siūlyčiau išbandyti savo tikėjimą ir nueiti mano nurodytu adresu. Ten tu ir gausi pakankamai tau reikalingų argumentų apie Bibliją. Čia, brolis Algimantas jau minėjo, yra Urantijos Knygos, o ne biblinių studijų, forumas. Aš nesirengiu narsyti čia Biblijos - pora komentarų pateikiau, jei matau, kad beviltiškas reikalas - kam gaišti laiką? Aš čia apskritai esu naujokas, man tiesiog patinka skaityti nuoširdžius žmonių išgyvenimus ir jų klausimus. Patinka skaityti brolio Algimanto patyrimus - lyginti su tuo, ką pats kadaise esu išgyvenęs ar sužinojęs. Gal į tikrai rimtesnes diskusijas su bendraminčiais įsitrauksiu vėliau - labai norisi pirma kuo daugiau visko priskaityti. O su ne bendraminčiais diskutuoti nematau reikalo.

Brolis Rolandas
2009-05-08 09:49:10



Va taip ir būna, kai pritrūkstama argumentų diskusijai. Tada skęstantys griebiasi šiaudo - bandymai išplūsti ir sukompromituoti patį asmenį. Mielieji, tai žemina ne mane, o tik jus pačius.
Draugas Rolandai, su nekantrumu laukiu tavo poezijos :)))

Jonas
2009-05-08 09:19:39



Miela,Sniega,viskas gerai,neatsiprašinėk.Aš tik trumpam atitrauksiu tavo dėmesį..Urantai atlieka misiją ateičiai ir nieko nuostabaus,kad jų nesupranti.Sėklos pasėtos prieš 200 000 metų,o piktžolės yra ravimos dabar,nes išravėti nepavyko po Jėzaus prisikėlimo.Ačiū,kad išklausei

arunas
2009-05-07 21:11:55



Arunui,
O iskur ta data paimta - 200 000 metu?
Jezui viskas pavyko. Jis sake savo mokiniams- "Aš jums tai kalbėjau, kad manyje turėtumėte ramybę. Pasaulyje jūs turėsite priespaudą, bet būkite drąsūs: Aš nugalėjau pasaulį!” (Naujasis Testamentas)

Kestas (buves niku Zilber
2009-05-07 21:21:52



Sese Sniega,
Pasinaudok mano komentare "2009-05-07 19:56" isdestytu pasiulymu ir suprasi pati, kas ko ten bijo ar nebijo.

Brolis Rolandas
2009-05-07 21:11:51




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal