Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kokia galinga Atsiskyrusiųjų Žinianešių tarnystė, Skaitykite ir mąstykite, koks nuostabus yra KŪRĖJAS, sukuręs TOKIAS dvasias - Atsiskyrusiuosius Žinianešius.

3. ATSISKYRUSIŲJŲ ŽINIANEŠIŲ LAIKO IR ERDVĖS TARNYSTĖ
Atsiskyrusieji Žinianešiai yra tobulos ir slaptos asmenybės aukščiausiasis tipas, panaudojamas visose valdose svarbių ir skubių pranešimų greitam pasiuntimui, kada nenaudinga panaudoti tiek transliavimo tarnybą, tiek atspindėjimo mechanizmą. Jie tarnauja su be galo įvairiomis užduotimis, padėdami valdų dvasinėms ir materialioms būtybėms, ypač ten, kur yra įtrauktas laiko elementas. Iš visų kategorijų, kurios yra paskirtos į supervisatos sferų tarnystę, jie yra aukščiausios ir įvairiapusiškiausios įasmenintos būtybės, kurios gali priartėti taip arti prie to, kad mestų iššūkį laikui ir erdvei.
Visata yra gerai aprūpinta tokiomis dvasiomis, kurios tam, jog keliautų, panaudoja gravitaciją; jos gali nuvykti bet kur bet kuriuo metu – akimirksniu – bet jos nėra asmenys. Kai kurie kiti gravitaciniai keliauninkai yra asmenės būtybės, tokios, kaip Gravitacijos Žinianešiai ir Transcendentiniai Registruotojai, bet jie neprieinami super- ir vietinių visatų administratoriams. Pasauliuose knibždėte knibžda angelų ir žmonių ir kitų labai asmenių būtybių, bet jas apriboja laikas ir erdvė: Didžiajai daliai neįserafimuotų būtybių greičio riba yra 186.280 jūsų pasaulio mylių per jūsų laiko sekundę; tarpiniai tvariniai ir kai kurie kiti tvariniai gali pasiekti, ir dažnai tikrai pasiekia, dvigubą greitį – 372.560 mylių per sekundę – tuo tarpu serafimai ir kiti gali keliauti erdve trigubu greičiu, maždaug 558.840 mylių per sekundę.
[261]▼
Tačiau nėra jokių kitų keliaujančiųjų arba žinianešių asmenybių, kurios veikia tarp gravitacinių keliauninkų akimirksninio greičio ir palyginti lėtų serafimų greičių, išskyrus Atsiskyrusiuosius Žinianešius.
Dėl to Atsiskyrusieji Žinianešiai apskritai yra naudojami tam, kad būtų pasiųsti ir tarnautų tose situacijose, kur asmenybė yra esminė tam, jog būtų įvykdyta užduotis, ir kur pageidautina išvengti laiko praradimo, kuris atsirastų, pasiuntus bet kurį kitą prieinamą asmenį pasiuntinio tipą. Jie yra vienintelės aiškiai įasmenintos būtybės, kurios gali sinchronizuotis su didžiosios visatos sujungtomis visuotinėmis srovėmis. Jų greitis, keliaujant erdve, keičiasi, priklausomai nuo didžiulės įvairovės įsiterpiančių poveikių, bet rekordas rodo, jog kelionėje tam, kad būtų įvykdyta šita misija, mano pagalbininkas žinianešys keliavo 841.621.642.000 jūsų mylių per jūsų laiko sekundę greičiu.
Tai pranoksta mano sugebėjimus paaiškinti materialiam proto tipui, kaip dvasia gali būti realus asmuo ir tuo pačiu metu keliauti erdve tokiais milžiniškais greičiais. Bet šitie patys Atsiskyrusieji Žinianešiai atvyksta į Urantiją ir iš jos išvyksta šitais nesuvokiamais greičiais; iš tikrųjų, jeigu šito nebūtų, tai visuotinės administracijos ištisa sritis didele dalimi netektų savo asmeninio elemento.
Atsiskyrusieji Žinianešiai sugeba veikti kaip nepaprasto ryšio linijos per visus nutolusius erdvės regionus, per valdas, kurios nėra įtrauktos į nustatytas didžiosios visatos grandinių sferas. Pasirodo, jog vienas žinianešys, kada veikia šitaip, tada savo bičiuliui žinianešiui gali perduoti pranešimą arba pasiųsti impulsą maždaug už vieno šimto šviesmečių, kaip nuotolius tarp žvaigždžių skaičiuoja Urantijos astronomai.
Iš miriadų būtybių, kurios bendradarbiauja su mumis tvarkant supervisatos reikalus, nė vienos nėra svarbesnės suteikiant praktinę paramą ir laiką taupančią pagalbą. Erdvės visatose mes turime atsižvelgti į laiko kliuvinius; dėl to tokia svarbi yra tarnystė, kurią atlieka Atsiskyrusieji Žinianešiai, kurie, savo asmeninių išskirtinių komunikavimo teisių dėka, tam tikra prasme yra nepriklausomi nuo erdvės, o dėl savo milžiniško keliavimo greičio, yra beveik visiškai nepriklausomi nuo laiko.
Aš esu pasimetęs, kad Urantijos mirtingiesiems galėčiau paaiškinti, kaip Atsiskyrusieji Žinianešiai gali būti be formos ir vis vien būti realios ir konkrečios asmenybės. Nors jie ir yra be tos formos, kuri būtų natūraliai susiejama su asmenybe, bet jie iš tikrųjų turi tokį dvasinį buvimą, kurį mato visi aukščiausieji dvasinių būtybių tipai. Atsiskyrusieji Žinianešiai yra vienintelė būtybių klasė, kuri atrodo, jog turi beveik visus beformės dvasios privalumus, kartu su visiškai subrendusios asmenybės visomis teisėmis. Vis vien jie yra tikri asmenys, apdovanoti beveik visais neasmenių dvasių pasireiškimo požymiais. Septyniose supervisatose, paprastai – bet nevisada – visa kas, kas turi polinkio į tai, jog padidintų tvarinio išlaisvinimą iš laiko ir erdvės apribojimų, proporcingai sumažina asmenybės teises. Atsiskyrusieji Žinianešiai yra išimtis iš šito bendro dėsnio. Savo veikloje jie neturi apribojimų panaudojant dvasinės išraiškos, dieviškosios tarnystės, asmeninio veikimo, ir kosminio komunikavimo bet kokį ir visus beribius kanalus. Jeigu jūs galėtumėte matyti šitas nepaprastas būtybes manojo patyrimo administruojant visatą šviesoje, tada jūs suvoktumėte, kaip būtų sunku koordinuoti supervisatos reikalus, jeigu nebūtų jų įvairiapusio bendradarbiavimo.
[262]▼
Nesvarbu, kiek daug galėtų padidėti visata, bet galbūt daugiau jokių Atsiskyrusiųjų Žinianešių nebebus sukurta niekada. Visatoms augant, išsiplėtusį administravimo darbą vis daugiau turi atlikti dvasinių tarnų kiti tipai ir tos būtybės, kurios atsiranda šituose naujuose kūriniuose, kaip antai, Sūnų Aukščiausiųjų Valdovų ir vietinių visatų Motinų Dvasių tvariniai.
4. ATSISKYRUSIŲJŲ ŽINIANEŠIŲ SPECIALI TARNYSTĖ
Atrodo, jog Atsiskyrusieji Žinianešiai yra asmenybės koordinatoriai visiems dvasinių būtybių tipams. Jų tarnavimas visas toli nusidriekusio dvasinio pasaulio asmenybes padeda padaryti panašiomis. Jie daug prisideda prie to, kad būtų vystoma, visose dvasinėse būtybėse, grupinės tapatybės sąmonė. Kiekvienai dvasinių būtybių grupei tarnauja Atsiskyrusiųjų Žinianešių specialios grupės, kurios skatina tokių būtybių sugebėjimą suprasti visas kitas rūšis ir broliautis su visomis kitomis rūšimis, kad ir kokios jos būtų nepanašios.
Atsiskyrusieji Žinianešiai demonstruoja tokį stebinantį sugebėjimą suderinti visas ribinių asmenybių rūšis ir kategorijas – net užmegzti ryšį su pagrindinės visatos kontrolierių iš viršaus absonitiniu režimu – kad kai kurie iš mūsų postuluoja, jog šitų Begalinės Dvasios žinianešių sukūrimas tam tikru būdu yra susijęs su Bendrai Veikiančiojo Aukščiausiojo-Galutiniojo Proto padovanojimu.
Kada užbaigtasis ir Rojaus Pilietis bendradarbiauja "laiko ir amžinybės vaiko" sutrejybinime – tokioje transakcijoje, kurioje dalyvauja Aukščiausiojo-Galutiniojo neapreikšti proto potencialai – ir kada tokia neklasifikuota asmenybė yra pasiunčiama į Vicegeringtoną, tada Atsiskyrusysis Žinianešys (tokio dieviškojo proto padovanojimo numanoma asmenybės pasekmė) visada yra paskiriamas tokiam tvarinio sutrejybintam sūnui sargybiniu-kompanionu. Šitas žinianešys naująjį likimo sūnų lydi į jo paskyrimo pasaulį ir daugiau iš Vicegeringtono nebeišvyksta niekada. Kada Atsiskyrusysis Žinianešys šitokiu būdu yra priskirtas prie laiko ir amžinybės vaiko likimų, tada jis amžiams yra perkeliamas į visišką Pagrindinės Visatos Architektų priežiūrą. Kokia galėtų būti tokio nepaprasto susivienijimo ateitis, mes nežinome. Per amžius šitos unikalių asmenybių poros susirinkdavo ir susirenka Vicegeringtone, bet iš ten niekada neišvyko nė viena pora.
Atsiskyrusiųjų Žinianešių skaičius yra pastovus, bet likimo sūnų sutrejybinimas yra akivaizdžiai neapribotas metodas. Kadangi kiekvienas sutrejybintas likimo sūnus turi jam paskirtą Atsiskyrusįjį Žinianešį, tai mums atrodo, jog kažkuriuo metu tolimojoje ateityje žinianešių parūpinimas bus išeikvotas. Kas imsis jų darbo didžiojoje visatoje? Ar jų tarnystę prisiims koks nors naujas išsivystymas tarp Trejybės Įkvėptųjų Dvasių? Ar didžiąją visatą kažkuriuo tolimu metu daugiau administruos būtybės, kilusios iš Trejybės, tuo tarpu viengubos ir dualios kilmės tvariniai persikels tolyn į išorinės erdvės valdas? Jeigu žinianešiai sugrįš prie savo ankstesniosios tarnystės, ar likimo sūnūs juos lydės? Ar sutrejybinimai tarp užbaigtųjų ir Rojaus-Havonos gyventojų pasibaigs, kada Atsiskyrusiųjų Žinianešių kaip šitų likimo sūnų sargų-kompanionų tiekimas bus išnaudotas? Ar visi mūsų sumanūs Atsiskyrusieji Žinianešiai bus sutelkti Vicegeringtone? Ar šitos nepaprastos dvasinės asmenybės bus amžinai susietos su šitais neapreikštos lemties sutrejybintais sūnumis? Kokią reikšmę mes turėtume suteikti tam faktui, jog šitoms poroms, besirenkančioms Vicegeringtone, išimtinai vadovauja tos galingos paslaptingos būtybės, Pagrindinės Visatos Architektai? Šituos
[263]▼
ir daug panašių klausimų mes klausiame patys save, ir klausiame didžiulį skaičių dangiškųjų būtybių kategorijų, bet atsakymų mes nežinome.
Šitoji transakcija, kartu su daugeliu panašių veiksmų visatos valdyme, neklystamai rodo, jog didžiosios visatos personalas, net Havonos ir Rojaus personalas, konkrečiai ir tikrai yra pertvarkomas derinantis prie galingų energetinių evoliucijų, ir sąsajoje su galingomis energetinėmis evoliucijomis, dabar vykstančiomis per visas išorinės erdvės sferas.
Mes linkę manyti, kad amžinoji ateitis pamatys tokius visatos evoliucijos reiškinius, kurie toli pranoks visą tą, ką patyrė amžinoji praeitis. Ir mes laukiame tokių milžiniškų jaudinančių patyrimų, net kaip ir jūs turėtumėte laukti, su didžiuliu pasitenkinimu ir visą laiką augančiu lūkesčiu.
[Pateikta Dieviškojo Patarėjo iš Uversos.]


Algimantas
2009-06-05 23:49:56

Komentarai

Laitmano pakalbis mokslininku.http://www.biopole.ru/node/3230

IRENA
2011-01-16 10:05:20



Mieli mano broliai,

Skaitant ištraukas iš Urantijos Knygos apie Trejybės Įkvėptųjų Dvasių ir Atsiskyrusiųjų Žinianešių tarnystę užgniaužia kvapą iš nuostabos ir pasigėrėjimo Rojaus Trejybės sukurtu mirtingųjų evoliuciniu išvystymo planu, kuriame ir mes kiekvienas dalyvaujame. Rojaus Tėvai sukūrė visas esybes, visas priemones, numatė visus būdus šiam planui įgyvendinti.
Šių dokumentų ištraukos rodo, kad įvairių kategorijų Rojaus Sūnus, atvykę į planetą apreikšti Tėvo, mokyti, vykdyti kitas misijas, gali naudotis ne tik įprastomis priemonėmis, tačiau reikalui esant pasitelkti į pagalbą ir šias būtybes, kurios laike ir erdvėje veikia beveik akimirksniu. Tai garantas, kad kiekvienai planetai numatytas evoliucinis kelias, nežiūrint laiko uždelsimų, bus praeitas tobulai, taip, kaip numatė Rojaus Trejybė.
Tokių esybių, kaip Trejybės Įkvėtųjų Dvasių, buvimo dabartinis paslaptingumas rodo, kad visa Kūrinija savo lygmeniu vystosi, tobulėja, įgauna aukštesnį patyrimą, kad įvairių kategorijų dvasių ( ir mūsų, mirtingųjų) likimo užbaigtumas yra nusitęsęs į dabar dar neapreikštą amžinybę.
Mes, mirtingieji, irgi esame tame vis besiplečiančiame šviesos ir gyvenimo vyksme. Planetiniu laiko matavimo mąstu esame pagyvenę tik po kelis, keliolika ar kelis dešimtis metų, tuo tarpu kaip dvasios gimę tik šią akimirką, o mus jau moko, veda ir globoja pačios aukščiausios esybės, Minties Derintojai, o kitos asmenybės ir esybės, kaip Atsiskyrusieji Žinianešiai, Trejybės Įkvėtosios Dvasios bet kurią akimirką gali atsirasti planetoje ir padėti vykdyti mirtingojo dvasinio vystymo užduotis.
Tokia galybė yra sumanyta tam, kad mes pajustume egzistencijos džiausmą, kurį jaučia visos dvasinės būtybės. O tas nuostabus raktas, atveriantis gyvenimo ir šviesos duris, yra ĮTIKĖJIMAS. Ir tuo raktu dar ilgai mums reikės naudotis, nes Urantijos knygoje sakoma: “Ir iš viso šito, jūs mirtingieji, kaip tik dabar žengiantys savo pirmąjį žingsnį į amžinąją kelionę, galite gerai suvokti, kad jūs turėsite nueiti pirmyn ilgą kelią iki to meto, kada jūs imsite vystytis “regos” ir “materialaus” užtikrinimo dėka. Jūs ilgą laiką naudositės įtikėjimu ir pasitikėsite apreiškimu, jeigu tikitės žengti į priekį greitai ir saugiai.” 0221 02.
Todėl negailėkime pastangų studijuodami dvasinių žinių šaltinius: Urantijos Knygą, Kalbu jums vėl, Rojaus Asmenų mokymus, per garbinimą užmegzdami vis glaudesni ryšį su Kūrėju. Tai mūsų indėlis į Rojaus Trejybės sumanytą evolicinį mirtingųjų išvystymo planą.
Su broliška meile visus apkabinu

Laima
2011-01-06 15:23:42



Mielieji, štai čia ir yra nuostabiausia kūrinjos gyvybės pasireiškimo galia - kiekviena GYVYBĖS KATEGORIJA IR RŪŠIS įneša savo indėlį į bendrą evoliucijos visoje kūrinijoje vyksmą. Jeigu nebūtų TAIP, tuomet Rojaus Trejybė ir iš Rojaus Trejybės kilusių dvasių kitų gyvybės rūšių atsiradimas būtų NEREIKALINGAS, tiesiog tebūtų pati Rojaus Trejybė ROJUJE - SAVO ENERGETINIO SUSITELKIMO CENTRE - ir tuo būtų patenkinta BE JOKIOS KOSMINĖS KŪRINIJOS ŠEIMOS IR EVOLIUCIJOS. Tačiau šitaip Rojaus Trejybė elgtis tiesiog negali, nes jos MEILĖS MILŽINIŠKAS SPAUDIMAS JOS VIDUJE, IR NUKREIPTAS Į IŠORĘ, VERČIA JĄ IŠ MEILĖS KURTI IR PLĖSTI KŪRINIJĄ IR JOJE ESANČIĄ GYVYBĘ.
Štai ir sukuria ATSISKYRUSIUOSIUS ŽINIANEŠIUS, ir dar kokius, kuriems prieinami tokie judėjimo greičiai, kuriems teprilygsta Trejybės Įkvėptosios Dvasios.
Čia jums siūlau paskaityti skyrių iš Urantijos Knygos, kad pamątytumėte, KOKS NUOSTABUS IR ĮVAIRIAPUSIS YRA KŪRĖJAS - ROJAUS TREJYBĖ.

"5. TREJYBĖS ĮKVĖPTOSIOS DVASIOS ( 0219 )

"Aš labai mažai ką galėsiu jums papasakoti apie Trejybės Įkvėptąsias Dvasias, nes jos yra viena iš tų nedaugelio egzistuojančių visiškai slaptų būtybių kategorijų, slaptų, be jokios abejonės, nes iki galo joms neįmanoma atsiskleisti net ir mums, o mūsų kilmė yra taip arti jų sukūrimo šaltinio. Jos yra sukuriamos Rojaus Trejybės veiksmu, ir jas gali panaudoti bet kuri viena ar dvi iš Dievybių, o taip pat ir visos trys. Mes nežinome, ar šitos Dvasios turi užbaigtą skaičių, ar nuolat auga, bet linkę tikėti, kad jų skaičius nėra fiksuotas.
"Mes visiškai nesuprantame Trejybės Įkvėptųjų Dvasių nei prigimties, nei elgesio. Jos galbūt gali priklausyti viršasmenių dvasių kategorijai. Jos atrodo, kad veikia visose žinomose grandinėse, ir veikia beveik nepriklausomai nuo laiko ir erdvės. Bet apie jas mes mažai ką žinome, išskyrus tai, jog pagal jų veiklos pobūdį, pagal rezultatus, kuriuos visatose tai čia tai ten tikrai pastebime, dedukcinio samprotavimo dėka sprendžiame apie jų charakterį.
"Tam tikromis sąlygomis šitos Trejybės Įkvėptosios Dvasios gali pačios individualizuotis pakankamai, kad jas atpažintų tokios būtybės, kurios yra kilusios iš Trejybės. Aš jas mačiau; bet nė vienos iš jų niekada nebūtų įmanoma atpažinti dangiškųjų būtybių žemesnėms kategorijoms. Kartas nuo karto besivystančių visatų elgesyje taip pat kyla tam tikros aplinkybės, kurioms susidarius, bet kokia būtybė, kilusi iš Trejybės, gali tiesiogiai panaudoti šitas Dvasias tam, kad įvykdytų savo užduotis. Dėl to mes žinome, kad jos egzistuoja, ir kad tam tikromis aplinkybėmis mes galime paprašyti jų pagalbos ir ja pasinaudoti, kartais suvokti jų buvimą. Bet jos nėra dalis tos matomos ir aiškiai atskleistos organizacijos, kuriai yra patikėtas laiko-erdvės visatų elgesys iki to meto, kada tokie materialūs kūriniai įžengs į šviesą ir gyvenimą. Besivystančių septynių supervisatų dabartinėje pakopoje ir administravime jos neturi aiškiai matomos vietos. Jos yra Rojaus Trejybės paslaptis.
"Nebadono Melkizedekai moko, jog Trejybės Įkvėptosios Dvasios turi lemtį kada nors amžinojoje ateityje veikti vietoje Atsiskyrusiųjų Žinianešių, kurių gretos lėtai, bet tikrai mažėja dėl jų paskyrimo kai kurių sutrejybintų sūnų partneriais.

"Įkvėptosios Dvasios yra visatų visatos atsiskyrusios Dvasios. Kaip Dvasios jos yra labai panašios į Atsiskyrusiuosius Žinianešius, išskyrus tai, jog pastarieji yra aiškios asmenybės. Mes gauname daug žinių apie Įkvėptąsias Dvasias iš Atsiskyrusiųjų Žinianešių, kurie jų artumą nustato Įkvėptųjų Dvasių buvimui įgimtu jautrumu, kuris veikia lygiai taip neklystamai, kaip magnetinė rodyklė rodo į magnetinį polių. Kada Atsiskyrusysis Žinianešys yra netoli Įkvėptosios Dvasios, tada jis sąmoningai suvokia tokio dieviškojo buvimo kokybinį žymenį, o taip pat labai aiškų kiekybinį registravimą, kuris jį įgalina iš tikrųjų sužinoti tokios Dvasios buvimo ar buvimų klasifikaciją ar kiekį.
"Aš galiu papasakoti kitą įdomų faktą: Kada Atsiskyrusysis Žinianešys yra tokioje planetoje, kurios gyventojų viduje gyvena Minties Derintojai, kaip Urantijoje, tada jis žino apie kokybinį sužadinimą savo jautrume, kuris nustato dvasinį buvimą. Tokiais atvejais nebūna jokio kiekybinio sužadinimo, būna tiktai kokybinis sužadinimas. Kada jis būna tokioje planetoje, į kurią Minties Derintojai neatvyksta, tada kontaktas su vietiniais gyventojais tokios reakcijos nesukelia. Tai leidžia manyti, jog Minties Derintojai tam tikru būdu turi ryšį arba yra sujungti su Rojaus Trejybės Įkvėptosiomis Dvasiomis. Kažkokiu būdu jie galbūt gali būti susieti tam tikrose savo darbo fazėse; bet mes iš tikrųjų šito nežinome. Tiek vieni, tiek kiti atsiranda netoli visų daiktų centro ir šaltinio, bet jie nėra ta pati būtybės kategorija. Minties Derintojai kyla vien tiktai iš Tėvo; Įkvėptosios Dvasios yra Rojaus Trejybės palikuonys.

"Įkvėptosios Dvasios akivaizdžiai nepriklauso atskirų planetų ar visatų evoliucinei schemai, ir vis tik atrodo, kad jos yra beveik visur. Net ir dabar, kada aš esu užimtas šito dokumento formulavimu, mano pagalbininko Atsiskyrusiojo Žinianešio asmeninis jautrumas tokios kategorijos Dvasios buvimui rodo, jog būtent šituo metu kartu su mumis ne didesniu kaip aštuonių metrų atstumu nuo mūsų yra Įkvėptosios kategorijos ir energijos buvimo trečiojo dydžio Dvasia. Šis trečiasis energijos dydis leidžia mums manyti apie galimybę, jog trys Įkvėptosios Dvasios veikia susivienijusios.
"Iš daugiau kaip dvylikos kategorijų būtybių, susijusių su manimi šiuo metu, tik Atsiskyrusysis Žinianešys vienintelis žino apie šitų paslaptingųjų Trejybės esybių buvimą. Ir dar daugiau, nors mus šitaip informuoja apie šitų dieviškųjų dvasių artumą, bet mes visi vienodai nieko nežinome apie jų misiją. Mes iš tikrųjų nežinome, ar jos yra tiesiog susidomėjusios mūsų veiklos stebėtojos, ar, kažkokiu mums nežinomu būdu, jos realiai prisideda prie mūsų užduoties sėkmės.

"Mes žinome, jog Trejybės Sūnūs Mokytojai yra atsidavę visatos tvarinių sąmoningam švietimui. Aš priėjau prie tvirtos išvados, jog Trejybės Įkvėptosios Dvasios, viršsąmoniniu metodu, taip pat veikia kaip šių valdų mokytojai. Aš esu įsitikinęs, jog yra milžiniška esminių dvasinių žinių gausa, tiesa, be kurios neapsieina išsivystęs dvasinis pasiekimas, kurios negalima įsisavinti sąmoningai; savimonė sukeltų didžiulę grėsmę įsisavinimo patikimumui. Jeigu šitaip samprotaudami mes esame teisūs, o visa manoji būtybių kategorija tam pritaria, tai gali būti taip, jog šitų Įkvėptųjų Dvasių misija yra šitą sunkumą įveikti, per šią bedugnę nutiesti tiltą visuotiniame moralinio švietimo ir dvasinio vystymo plane. Mes manome, kad šitie du tipai mokytojų, kilusių iš Trejybės, savo veikloje turi tam tikros rūšies ryšį, bet šito mes nežinome iki galo.
"Supervisatų mokymo pasauliuose ir Havonos amžinosiose grandinėse, aš broliavausi su tobulėjančiais mirtingaisiais – sudvasintomis ir pakilusiomis sielomis iš evoliucinių valdų – bet iš tikrųjų jie niekada nieko nežinojo apie tas Įkvėptąsias Dvasias, kurias Atsiskyrusiųjų Žinianešių registravimo sugebėjimai kartas nuo karto užfiksuodavo, kad jos yra labai netoli mūsų. Aš laisvai bendravau su visomis Dievo Sūnų kategorijomis, aukštomis ir žemomis, ir jie lygiai taip pat nieko nežino apie Įkvėptųjų Trejybės Dvasių perspėjimus. Jie gali peržvelgti savo patyrimus ir iš tiesų peržvelgia juos ir išsamiai papasakoja atsitikimus, kuriuos sunku paaiškinti, jeigu neatsižvelgiama į tokių Dvasių veikimą. Bet išskyrus Atsiskyrusiuosius Žinianešius, ir kartais būtybes, kilusias iš Trejybės, daugiau niekas iš dangiškosios šeimos niekada nesuvokė, jog arti yra Įkvėptosios Dvasios.
"Aš netikiu, jog Trejybės Įkvėptosios Dvasios su manimi žaidžia slėpynių. Galbūt jos bando lygiai taip įtemptai atsiskleisti man, kaip ir aš mėginu bendrauti su jomis; mūsų sunkumai ir apribojimai turi būti abipusiai ir neatskiriami. Aš esu patenkintas dėl to, jog visatoje nėra savavališkų paslapčių; todėl aš iš tiesų niekada nenutrauksiu savo pastangų, kad įminčiau šitų Dvasių, priklausančių sukūrimo manajai kategorijai, izoliacijos paslaptį.
"Ir iš viso šito, jūs mirtingieji, kaip tik dabar žengiantys savo pirmąjį žingsnį į amžinąją kelionę, galite gerai suvokti, kad jūs turėsite nueiti pirmyn ilgą kelią iki to meto, kada jūs imsite vystytis “regos” ir “materialaus” užtikrinimo dėka. Jūs ilgą laiką naudositės įtikėjimu ir pasitikėsite apreiškimu, jeigu tikitės žengti į priekį greitai ir saugiai." (0221-02)
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-01-05 13:27:16



Manau beprasmiškas yra tavo pasiūlymas, Algimantai, kuris nieko neduoda, skirtas tik užbaigti anai diskusijai, ir vietoj to užsiimti stebėjimusi, ak kokiais greičiais.

Niekas nepasikeistų jei prirašytum ar nubrauktum ten dar keletą skaičiukų. Analizuokite verčiau tokią informaciją, kuri gali kažką atskleisti ir būti pritaikoma.

Šis skaičius 841.621.642.000 manau yra trauktas iš užančio. Seka pakankamai tvarkinga, kiekvieni trys skaičiai eina mažėjimo tvarka pasikartodami. Jaučiasi tam tikras skaičiaus ritmiškumas. gal kažkas galėtų išskaityti tam kokius nors rašytojo charakterio bruožus ar kodus iš UK pateikiamų skaičių.

Nežinau kaip su skaičiais, bet terminų fantazija nėra labai toli siekianti.
Havona, Rojus yra padarytas iš anlg. heaven (dangus)
Jerusemas padarytas iš Jerusalem (Jeruzalė), pagal Biblijos naująją Jeruzalę, simbolizuojančią naująją žemę.
Salvingtonas kilęs nuo salvation, išgelbėjimas, išganymas.

Jonas
2011-01-05 11:17:54



Mielieji, aš noriu jus sugrąžinti prie temos nagrinėjimo, o tas Satanijos sistemos atstumų lygtis išspręsite ateityje ir labai tiksliai, tik turėkite KANTRYBĖS AUGTI KOSMINE ĮŽVALGA.
Taigi tik susimąstykite - ATSISKYRUSIOJO žINIANEŠIO ASMENYBĖS greitis KOSMOSE -
"841.621.642.000 jūsų mylių per jūsų laiko sekundę..." Tai sudaro daugiau kaip vieną trilijoną tris šimtus milijardų kilometrų per sekundę greitį. Ar įmanoma suvokti mūsų protui tokį greitį ir dar šitam asmeniui pačiam skrendant ir sąmoningai suvokiant skriejimo kryptį ir padarant skriejimo metu reikalingas korekcijas, kad būtų pasiektas numatytas tikslas. O juk tai ir yra RojausTrejybės evoliucinio plano dalis sukurti tokius asmenis, kurių pagalba galėtų pasinaudoti kiti, šitokių greičių patys nepasiekiantys, bet kuriems būtina perduoti kokią nors svarbią informaciją ne ryšio grandinių dėka, bet panaudojant asmenį. Ar įsivaizduojate, kokia yra Rojaus Trejybės numatyta evoliucija visai kūrinijai, kada net atskiri asmenys yra Jos sukurti tam, kad padėtų šitą evoliucinį planą įgyvendinti veikdami asmeniškai patys ir suteikdami pagalbą tokią, kokią jie yra kvalifikuoti suteikti.
Kokią tai rodo Kūrėjo įžvalgą ir konkrečios priemonės sukūrimą, kad Kūrėjo planas būtų įgyvendintas toks, koks sumanytas.
Jie taip pat gali vienas kitam perduoti pranešimą maždaug už vieno šimto šviesmečių, kaip nuotolius tarp žvaigždžių skaičiuoja Urantijos astronomai. Ir be jokios KLAIDOS, KOKS BEBŪTŲ PRANEŠIMAS, IŠKRAIPYMŲ NEBUS JOKIŲ, IR LINIJA VISADA BUS PATIKIMA.
Tada ir susimąstai, o ką gi daro Urantijos mokslininkai, kad būtų įsisavinamas patikimas ryšys VISŲ LABUI, IR BE PINIGŲ DAR? O GI NIEKO, nors seniai atėjo tam laikas. O juk yra iš ko imti pavyzdį - kaip mums padeda kūrinijos Apvaizda, kurinijos šeimos dalelė, taip ir mes turėtume atsilyginti JAI veikdami visų šviesos labui.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-01-04 14:15:03



Jonai, kas yra centras Dievas ar žmogus ir kas yra tobulumo šaltinis ir yra centre ir pats yra centras. Ir kas link to turi vystytis tobulėti kurinys link kūrėjo ar kūrėjas link kūrinio. Ar tobulumo šaltiniui centrui reikia vystytis .Taigi viskas vystosi link centro nuo pačios tolimiausios išorės. Taigi mielas Jonai kaip evoliucinės religjos atstovas ir imi tiek planetą tiek save žmogų už kurinijos centrą.

rimantasKaunas
2011-01-04 12:41:07



Algimantai, neapsimesk labai protingu.
AV yra aškus dydis, atstumas iki Saulės irgi yra aiškus dydis. Nežinau iš kur tu traukei 90mln km atstumą iki Saulės, jis yra 149,6mln km.
Nežinau ir iš kur tu trauki tuos atstumus nuo 12 iki 17mlrd km.

Nežinau, koks atstumas nuo Jerusemo iki gyvenamųjų pasaulių, tu sakai didelis, bet jei dvaselės skraido ten ir atgal šimtus ir tūkstančius kartų pasisvečiuoti, tai neatrodo labai toli, palyginti su atstumu iki Žemės, o tu sakai atvirkščiai. Juk tie gyvenamieji pasauliai yra Jerusemo palydovai, jie negali būti toli.

Niekur neradau paminėta, ar Žemė/Urantija yra arčiau ar toliau Jerusemo negu vidutiniškai vietinės sistemos planetos. Tačiau iš konteksto matosi kad toliau, nes Urantija pastoviai paminima kaip menkiau išsivysčius, o vystymasis kaip žiniai vyksta iš centro į išorę. Bet net ir tai nesvarbu. Juk pažadinimas trečią dieną, kiek supratau, galioja ne tik
Urantijai, o apskritai visai vietinei sistemai, todėl visiškai pagrįstai galima šį laiką ir atstumą priimti kaip pagrindą apskaičiuoti vietinės sistemos dydį.
Taip kad tie paskaičiavimai yra tokie kokie yra.

Jonas
2011-01-04 12:14:14



Mielas Jonai, na, kiek aš tau turiu kartoti, kad studijuotum Urantijos Knygą nuosekliai, o ne po Vikipediją naršyti.
Pirmiausia astrofizikai net nežino TIKSLAUS atstumo nuo mūsų planetos IKI SAULĖS, ir jį pateikia labai skirtingą nuo 90 milijonų kilometrų iki beveik150 milijonų kilometrų, bet ir tai yra tik HIPOTETINIAI ATSTUMAI, IR TIK TIEK, pamėgink patikrinti. Todėl tavo astronominiai vienetai čia visiškai ne argumentas.
Tačiau svarbiausia yra kitkas - tavojo mąstymo nenuoseklumas, kurį tikrai padarytų daug nuoseklesnį Urantijos Knygos nuoširdžios ir nuoseklios studijos. Serafimas skrenda iki PIRMOJO GYVENAMOJO PASAULIO TRIS PARAS VIETINĖS SISTEMOS LAIKU, TAI SUDARYTŲ DEVYNIAS PARAS MŪSŲ LAIKU ir per tą laiką įveiktą 680 milijardų kilometrų atstumą, kuris toli pranoksta saulės sistemos ribas, kurių iki šiol tiksliai taip pat nežino astrofizikai ir pateikia skirtingus duomenis tai 12 milijardų kilometrų, tai 17 milijardų, tai dar kitokį skaičių, priklausomai, kas kokia LINIUOTE matavo. TUO TARPU NUO GYVENAMŲJŲ PASAULIŲ iki Vietinės Sistemos sostinės, Jerusemo, yra nepalyginamai tolesnis atstumas negu nuo mūsų planetos, URANTIJOS, iki pirmojo gyvenamojo pasaulio. Todėl kalbėti apie 0,1 ŠVIESMEČIO, arba kilometrais išreikštą šį atstumą - 940 milijardų kilometrų - kaip apie VISOS VIETINĖS SISTEMOS RIBAS JOKIU BŪDU NEDERA, nes tai būtų beveik tas pats atstumas kaip nuo mūsų planetos iki gyvenamojo pasaulio, kuriame bus mūsų asmenybės pažadinimas morontinės tapatybės pavidalu, kad žengtume toliau į SAVOSIOS DVASIOS LYGĮ, o tau, mielas Jonai, kad dar tik PRIIMTUM SPRENDIMĄ, AR IŠ VISO NORI EITI GYVUOJU URANTŲ KELIU, AR JO ATSISAKAI GALUTINAI, NES GYVOJO URANTŲ KELIO GALI IŠVENGTI TIK VIENU ATVEJU - PASIRINKTI SAVOSIOS TAPATYBĖS SUNAIKINIMĄ TIKROVĖS KOSMINĖJE ŠEIMOJE.
PATIKIMESNIŲ DUOMENŲ UŽ URANTIJOS KNYGĄ ŠIANDIEN PASAULYJE NEEGZISTUOJA. todėl ŠIS EPOCHINIS APREIŠKIMAS IR LEIS astrofizikams savo apskaičiavimus pakeisti ir juos pastatyti nuo galvos ant kojų, ko patys padaryti jie negalėtų NIEKADA, NES URANTIJOS PLANETOS PADĖTIS KOSMINĖJE ERDVĖJE NELEIDŽIA PAMATYTI KŪRINIJOS IŠ VIDAUS, O ŽVELGIANT Į JĄ IŠ IŠORĖS IR DAR TOKIU KAMPU, KOKĮ SUTEIKIA URANTIJA, PRIDAROMA DAUGYBĖ KLAIDŲ, O JUK PALYGINTI NĖRA SU KUO, KAD ŠITOS KLAIDOS BŪTŲ IŠTAISYTOS.
Štai dėl to ir buvo ŠITO EPOCHINIO APREIŠKIMO suteiktos gilesnės žinios iš astrofizikos, kad būtų išplėstas kosminis žvilgsnis į kūriniją ir į tas pačias saules-žvaigždes, kad ir kaip būtų nepriimtina, kai kuriems iš jūsų padaryti tokias korekcijas, o vis tik teks šokti pagal šią tiesą ir šviesą, o ne vėl sugrįžti prie menkesnių minčių, tarsi planeta stovėtų, kaip buvo irgi teigiama, ant trijų dramblių.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile

Algimantas
2011-01-04 10:42:08



Šiaip Frederick L. Beckner yra labai gerai išanalizavęs čia vykstantį ginčą - http://urantia.ru/author_other/05.asp . Netikslumų iš tiesų yra, bet jie gal būt nėra atsitiktiniai. Tai matyti iš išvadų.
Papildomai norėčiau pridėti, kad yra dar vienas svarbus faktorius, kodėl UK gali būti klaidų. Tai Knygos paruošimas spausdinimui. Spausdinimo klišės buvo paruoštos berods 1942 metais. Tuo pačiu metu buvo sunaikintas rankraštis. Klišių paruošimas spausdinimui tuo metu nebuvo toks paprastas ir lengvas darbas. Jį dirbo paprasti darbuotojai, ir tai buvo labai sunkus darbas. Dirbant tą darbą galėjo būti padaryta klaidų. Kiek studijavau šį momentą, tai manau, kad nedidelių klaidų tokio darbo metu buvo iš tiesų padaryta, o UK apreiškėjai neleido tų klaidų taisyti dėl vienos priežasties, kad UK netaptų tokia, kad kiekvienas jos žodelis būtų dievinamas, kad kaip ir kiekviename apreiškime tam tikrų klaidelių pasitaikytų...

VaidasVDS
2011-01-04 10:16:56



Algimantai, dėl vietinės sistemos supainiojmo su vietine visata, na taip, aš suklydau. Bet tik tu vienas pastebėjai klaidą, o kiti, atrodo, jos taip ir nepastebėjo.
Dabar pasakysiu iš kur traukiu 0,1 šviesmečio.
Kadangi serafimo greitis yra 3x šviesos greitis, skrenda 3 dienas, x 3 dienų vietinės sistemos laiku, gaunasi 27. 27/365 = 0,073 šviesmečio.
Suapvalinus į didesnę pusę, kadangi primetam jog Saulės sistema dar nėra pati tolimiausia, gaunam 0,1 šviesmečio.

Iki žvaigždžių skaičiuojami atstumai skiriasi nuo realybės šimtus kartų.
Palyginimui, atstumas iki tos pačios Andromedos, nors skaičiuojamas milijonais šviesmečių, skiriasi tik truputį daugiau negu du kartus. Aš nesu nei mokslininkas, nei dvasininkas, kaip ir tu. Todėl verčiau žiūrėkim patikimesnių duomenų.

Jonas
2011-01-04 09:50:19




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal