Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Žalingas PAULIAUS PRAMANYTAS Jėzaus KULTAS NUTOLINO URANTIJĄ NUO GYVOJO TĖVO.

Mielieji, pamąstykime šiek tiek giliau ir pažvelkime į dabartinę aplinką.
Mūsų Sūnui Kūrėjui, Mykolui, dar prieš savęs padovanojimo misiją, įsikūnijant žmogiškuoju pavidalu kaip Jėzui iš Nazareto, buvo suteikti tam tikri apribojimai šio ypač rizikingo įsikūnijimo metu, gimstant bejėgiu kūdikiu iš moters įsčių, kaip gimsta ir visi vaikai Urantijoje.
Nuo Tėvo šiuos apribojimus jam, kaip Sūnui Kūrėjui, perdavė Emanuelis, kuris priklauso Dienų Sąjungos dvasių rangui – Rojaus Trejybės atstovams Vietinėje Visatoje.
Kiekviena iš septynių šimtų tūkstančių Vietinių Visatų turi po VIENĄ DIENŲ SĄJUNGĄ, KURI VEIKIA KAIP ROJAUS TREJYBĖS PATARĖJA VIETINĖS VISATOS VADOVAMS – SŪNUI KŪRĖJUI IR VIETINĖS VISATOS MOTINAI DVASIAI.
Taigi prieš išvykstant mūsų Sūnui Kūrėjui, Mykolui, į žmogiškojo įsikūnijimo misiją Urantijoje, Emanuelis perėmė vadovavimą visai Vietinei Visatai ir perdavė Tėvo numatytus apribojimus būsimosios misijos metu.
Taip pat Emanuelis perdavė ir Gabrielio ir savo patarimus, ir būtent tarp jų buvo ir tokie:
“Taip, kaip tau gali atrodyti tinkama, tu turi susitapatinti su egzistuojančiais religiniais ir dvasiniais judėjimais, kokie gali būti sutinkami Urantijoje, bet visais įmanomais būdais stenkis išvengti, kad nebūtų FORMALIAI SUKURTA ORGANIZUOTAS KULTAS, SUSTABARĖJUSI RELIGIJA, ar atsiskyrusi etinė mirtingųjų grupuotė. Tavasis gyvenimas ir mokymai turi tapti bendruoju palikimu visoms religijoms ir visoms tautoms.” (Urantijos Knyga, 1330-01)
“Dėl to, kad tu be reikalo neprisidėtum prie vėlesniųjų Urantijos religinių tikėjimų stereotipinių sistemų ar kitokių neprogresyvių religinių srovių sukūrimo, mes dar daugiau tau patariame: Nepalik po savęs planetoje jokių užrašų. Susilaikyk nuo bet kokio rašymo ant atsparių medžiagų; neleisk savo bičiuliams daryti tavo statulėlių ar tavęs materialiame kūne kitokių pavaizdavimų. ŽIŪRĖK, KAD PLANETOJE NELIKTŲ NIEKO, KĄ POTENCIALIAI BŪTŲ GALIMA GARBINTI TAU IŠVYKUS.” (Urantijos Knyga, 1330-02)
Jėzus labai ištikimai laikėsi visų jam suteiktų apribojimų ir patarimų visos savo misijos metu. Dėl to jos pabaigoje jis specialai dar sugrįžo ten, kur dirbo ir sunaikino visus užrašus, net ir paskaičiavimus, kokie jam buvo reikalingi, kai jis dirbo valčių gamintoju, kai gamino baldus, bet kokius išmatavimus, bet kokius užrašytus skaičius jis visus sunaikino, nes puikiai suvokė šitų patarimų SVARBĄ.
ŽMOGAUS GYVULINIS PROTAS YRA TOKS SILPNAS IR TUOJ PAT PUOLA GARBINTI IR DIEVINTI BET KĄ,KAS TIK NORS KIEK PARODO KOKĮ NORS NEĮPRASTĄ VEIKSMĄ.
Pažiūrėkite, kas vyksta su dainininko Maiklo Džeksono gerbėjais po jo mirties. Jie jau ir jį ima vadinti "dievu," kuris bus amžinai, net ir patys rengiasi kaip jis, perukus nešioja kaip jis.
Tai ir yra gyvulinio proto veikimas.
O ką padarė Paulius ir jo šalininkai? Būtent jie ir iškėlė Jėzaus KULTĄ Į PADANGES, UŽTEMDYDAMI TĖVĄ, KURIS TURĖJO PO JĖZAUS MISIJOS URANTIJOJE APŠVIESTI VISUS ŽMONES, KAD NEBELIKTŲ JOKIŲ KULTŲ, O BŪTŲ TIK GAVASIS TĖVAS IR GYVOJI RELIGIJA, KYLANTI ATRADUS TĖVO ASMENĮ SAVO VIDUJE.
O kas yra šiandien?
"Jis (mano pastaba - Jėzus) yra neregimojo Dievo atvaizdas, VISOS KŪRINIJOS PIRMAGIMIS, nes jame sukurta visa, kas yra danguje ir žemėje... Ir jis yra Kūno - Bažnyčios galva... Dabar aš džiaugiuosi savo kentėjimais už jus ir savo kūne papildau, ko dar TRUKSTA KRISTAUS VARGAMS dėl jo Kūno, kuris yra BAŽNYČIA. Aš tapau JOS tarnu Dievo man duotu paskyrimu..." (Laiškas kolosiečiams 1, 15-18-24-25)
AR MATOTE KOKS YRA TIKRAI SILPNAS ŽMOGAUS, NET IR PAULIAUS, GYVULINIS PROTAS, kad jis jau BAŽNYČIĄ PRILYGINA KRISTUI, ir jis pats jau yra BAŽNYČIOS tarnas.
O Laiške hebrajams jau Jėzus yra vadinamas ir vyriausiuoju KUNIGU.
To, ko Jėzus NEDARĖ dėl mintėtų patarimų, patys jo pasėkėjai pridarė. Oi ir dar kaip pridarė, kad srebiame iki šiol ir dar ilgai neišrėbsime, kad iš bažnyčių dingtų visos Jėzaus statulėlės, ir ne tik ant kryžiaus, BET VISOS, kad nebūtų negyvų ritualų ir dogmų, KAD GALŲ GALE ATSIRASTŲ GYVAS TĖVAS, KO IR SIEKĖ JĖZUS - NE SAVE IŠKELTI, O TĖVĄ, KAD ŠVYTĖTŲ VISA KŪRINIJA NUO TĖVO, IR ROJAUS TREJYBĖS, MEILĖS GYVŲ VIRPESIŲ ATSIVĖRUSIOSE JAM SIELOSE, kaip JIS ŠVYTĖJO ir Jėzaus atsivėrusioje sieloje.
Štai TIK TADA nebeliks IR JĖZAU SSTATULĖLIŲ, IR PARDAVĖJŲ JĖZAUS ATVAIZDŲ, IR MULKINTOJŲ IŠ VATIKANO - KARDINOLŲ IR NET POPIEŽIAUS - kurie NET IR DABAR kaišioja drobulę ir tvirtina, kad tai toji pati, į kurią buvo įvyniotas Jėzaus kūnas. Ir lengvatikių yra pilna ir tiki žmonės tais pramanais, ir VATIKANO MULKINTOJAIS.
Ir tiki vien dėl to, kad neatveria SIELOS TĖVUI, ESANČIAM JOS VIDUJE, NES GYVULINIS PROTAS NELEIDŽIA, BIJO.
Ar matote KIEK DARBO LAUKIA MŪSŲ JAU DABAR, IR ATEITYJE PER ŠIMTMEČIUS, KURIUOS PRALEISIME ČIA, URANTIJOJE, ŠVIESINDAMI IR MOKYDAMI ŽMONES - TAMSIUS IR BAIGŠČIUS ŠVIESOS - DVASINĖS ŠVIESOS, GYVOSIOS TĖVO ŠVIESOS?
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,


Algimantas
2009-07-02 12:17:22

Komentarai

Mielieji,manau,kad dabar,artėjant Tikrąjam MYKOLO(mums žinomo,kaip Jėzaus iš Nazareto)gimtadieniui,verta vėl ir vėl susimąstyti,ką per tuos 2000m.po Mykolo(SŪNAUS KŪRĖJO)septintojo Savęs Padovanojimo,(kas privaloma)kad taptų vietinės visatos-Nebadono VALDOVU,VALDANT NEPRIKLAUSOMAI NUO TĖVO,BET IR TAIP PAT,KAIP TĖVAS VALDYTŲ,nuveikė Jo apaštalai,nesuvokdami tikrosios Jėzaus misijos-Tėvo sūnystės ir žmonių brolystės,dabar jau ir išplėstos iki VISOS KŪRINIJOS BROLYSTĖS IR TREJYBĖS SŪNYSTĖS(Taip manau aš,pasakydamas TREJYBĖS,nes TĖVAS,AMŽINASIS SŪNUS-MOTINA-BROLIS,BEGALINĖ DVASIA-MOTINA-SESĖ YRA NEDALOMAS VIENETAS,NES KURIANT VIENAM,KURIA IR KITI).Jie tiek privirė ateinančioms kartoms košės,kad mes privalome tą sustabdyti,idant Tiesos ir ateinančių kartų.Mielieji,sugriuvus krikščionybei,mes galime ir turime bendrom jėgom iškuopti visą tą purvą,kuriuo mūsų protus pradėjo teršti puolęs sūnus su savo sėbrais.Nors Jėzus tą maištą užbaigė ir nuosprendis buvo įvykdytas(išdidžiai atmetus gailestingumą)prieš porą dešimtmečių,mes toliau konfliktuojame tarpusavy,vietoj to,kad suvienytume savo jėgas ir visi kartu eitume PATIRTINIU GYVUOJU ROJAUS TREJYBĖS KELIU,ATRADĘ TĖVĄ SAVYJE,GILINDAMI ĮTIKĖJIMĄ IR ATGIMDAMI IŠ DVASIOS..Ir labai klysta tie,kurie iš Jėzaus atneštos evangelijos apie Tėvo sūnystę ir žmonių brolystę,padarė evangeliją apie Jėzų..Mielieji,kviečiu dar ir dar kartą susimąstyti apie tai,kad giluminiai suvoktume,ką kalbėjo Jėzus tada ir ką kalba dabar..Mes garbiname ne tą Trejybę,maišydami Jos Asmenis.Jau vien tai pasako kur kas daugiau,nei įmanoma suvokti savo gyvuliniu protu.Tik sielos Morontiniam Protui įmanoma bent dalinai priartėti,kol mes čia,Urantijoje,prie TIKROSIOS TIESOS..Vakar aš mąsčiau apie tai ir many susidėliojo eilutės,kurias ir norėčiau pašvęsti TIKRIESIEMS ROJAUS TĖVAMS.IR ŽINODAMAS TAI,KAD ARTĖJA MŪSŲ VISŲ VYRESNIOJO BROLIO TIKRASIS GIMTADIENIS,AŠ PRAŠAU JŪSŲ NEPAMIRŠTI,KĄ IŠTIKRO SKELBĖ JĖZUS..
-------------------------------
PER AMŽIUS ATSIMINKIM IŠ KUR PRADĖTI ESAM
KĄSDIENĄ SUSIRINKIM IR GARBINKIM,IR PRAŠOM
KOKIA DIENA BEBŪTŲ-AR SAULĖTA,AR LYJA
TREJYBEI SUSIKAUPĘ,MES SIELOMIS PRABYLAM
-------
TEBUS VALIA TAVOJI,TREJYBE,KŪRINIJOJ
IR MES VAIKAI TAVIEJI VIENINGAI TAU PRABYLAM
IR ŽODŽIO NĖRA TOKIO,SKURDŽIOJ KALBOJ ŽMOGAUS
KURIUO NORĖTŲ TARTI,VIRPĖTI MEILE TAU
-------
KASDIENĄ GYVĄ NEŠKIM,TREJYBĘ,MEILĘ JAI
IR PRIEŽASČIŲ NERASKIM,VIRPĖKIM JAI GYVAI
IR TĖVAS KŪRINIJOJ,PATIRTINIS GYVAI
JIS MEILĘ NUOLAT SKLEIDŽIA,KAIP ROJAUS TRYS TĖVAI
-------
KADA IŠTIRPSTA MEILĖJ IR MYKOLAS VISŲ,
TREJYBĖS BANGOS LIEJAS,BEGARBINANT KARTU
PASKLINDA KŪRINIJOJ BERIBĖ JOS GALIA
KASDIENĄ MES PAŠVĘSKIM,TĖVŲ TEBUS VALIA
-------
KADAISE JĖZUS NEŠĖ TĖVELĮ SAVYJE
IR MYKOLAS NASAKĖ,KAD,-GARBINKIT MANE
JIS NUOLATOS TIKĖJOS,KAD MINIOS JĮ SUPRAS
KAD MES TĖVĄ ATRASIM,KADA ATRADO PATS
-------
ŠIANDIENĄ JĖZUS KALBA TĄ PATĮ TIK PLAČIAU
-JŪS GARBINKIT TREJYBĘ,KURIĄ TADA MAČIAU
BET ARGI MES IŠGIRSTAM,KĄ KALBA NUOLAT JIS?
TĖVĄ SAVY ATRASKIM,JĖZAUS TIESA PASKLIS
-------
PASKLIS NE TIKTAI ŠIČIA,PLANETOJ TOLIMOJ
PASKLIS PER KŪRINIJĄ,TREJYBĖJ MYLIMOJ
KAI GARBINSIM TREJYBĘ,IŠTIRPĘ VISUMOJ
GIMTADIENIS KASDIENĄ BUS MYKOLUI ŠVIESOJ
-------
IR KILKIME PILIEČIAI,ANT KOJŲ,PRAŠOM,STOT
NEGALIM VIEN ILIUZIJOJ BEPRASMIŠKAI GYVUOT
TADA MŪSŲ NEBUVO,BET ESAM DABAR ČIA
IR GARBINKIM TREJYBĘ SU MYKOLU ŠALIA
-------
IŠLIKIME TVIRTUME IR MEILĖJE TIKRI
IŠKELKIM ORIAI GALVAS TREJYBĘ NEŠDAMI
IR MYKOLUI KŪRĖJUI DIDŽIAUSIA DOVANA
GIMTADIENIUI ARTĖJANT-TREJYBĖ ATRASTA
-------
IR TIK URANTAS GALI,SUPRASTI,JAUČIA KĄ
KAI MYKOLAS,SŪNUS KŪRĖJAS,SAVE PADOVANOJO ČIA
RŪSČIU SKRUOSTU NURIEDA VAGA NESUPRASTA
BET,SESĖS,BROLIAI MANO,PRADŽIUKIM-PASKELBTA JAU TIESA
-------
IR MYKOLE,VISATOS TU VALDOVE,GIRDĖK,KAD IR ŽINAI
URANTAI TVIRTAI STOVI,TREJYBĘ NEŠ JIE AMŽINAI
IR TAU,SŪNAU KŪRĖJAU,URANTAS DUODA ŽODĮ
IŠ MEILĖS,KURI SNAUDŽIA,PAKILS TREJYBĘ RODYT
-------
URANTAI NEPAMIRŠO IR TAIP BUS AMŽINAI
KUOMET TAMSA ŽMONIJOS IŠKRAIPĖ VISIŠKAI
IŠKRAIPO IR DABAR,BET TAM JAU PABAIGA
URANTAS TIKRAS ŽINO-TREJYBĖJE TIESA
-----------------------------------
Man Tėvo ir Amžinojo Sūnaus,ir Begalinės Dvasios,visos Trejybės Kelias yra svarbiausia kryptis gyvenime,mokausi ja eiti,kas nusilpote ar abejojate-ateikit į mano glėbį.Nors ir mokausi,bet kalbu nuoširdžiai


arunas
2009-08-03 15:02:19



O cia visiems pamastynmui :) http://www.youtube.com/watch?v=Q5tbOVKNERI

king
2009-07-23 12:18:30



Apie gralio taurę rasi Algimanto platesnį komentarą pirminėse forumo temose.Tą temą,aš,naivuolis bereikalingai ir užvedžiau

arunas
2009-07-22 22:42:18



Vilnele bėk į Viliją,
O Vilija - į Nemuną,
Labiau mes už gyvenimą
Pamilom savo sąžinę.
Vilnele bėk į Viliją,
O Vilija - į Nemuną,
Tėvynės meilės gylį
Matuojame mes šlageriais.

Nemunui
2009-07-22 21:42:45



Vaidai, atsakymas man reikalingas besąlyginis, o neužtvertas socialinio salygotumo sienomis, kurias savo klausimais užrėmėtė Jūs.
Jei tokiam atsakymui nesate pasirengęs ir jo neturite, kol kas jums belieka tenkintis teisuolio arbitro vaidmeniu, ką Jūs ir pademostravote savuoju komentaru, manęs tai nedomina,
iki malonaus.


Vilnelė
2009-07-22 17:14:17



Oooo, apie kabalą sušnekta...taigi Kabalos akademija sėkmingai ir daugiau ką daro, pvz. skleidžia pasauliui žinias apie Šviesos pasaulį ir moko žmones pažinti dvasinį Tėvą, taip pat kaip ir urantai, jie skelbiasi vieninteliai turį teisingų dvasinių žinių ir vieninteliai esą įgalinti atnešti Šviesą iš Tėvo į šį fizinį pasaulį, bei sukurti Žemėje gerovė pagal Tėvo principus.
Urantai, žinia, nepripažįsta šio judėjimo, būtų įdomu susigaudyti, kodėl abu judėjimai, ir urantinis ir kabalistinis, laiko save vieninteliu patikimu ir teisingu dvasiniu kelrodžiu?

Vilnelė
2009-07-22 16:18:16



Vilnelei,
ar esi naujokas(ė)? Ar skaitei nors kiek Urantijos knygą ar kitą urantinę informaciją? Ar skaitei forumo temas? Kodėl bijai savo tikrojo vardo? Ar rašinėjai į forumą ir nuo kada?
Atsakyk į šiuos klausimus nuoširdžiai ir bus aišku, kokį tau atsakymą galima pateikti.

Vaidas (VDS)
2009-07-22 16:46:19



Ačiū Algimantai už tikrai išsamų atsakymą, tikrai pralaužti šią laukinio kapitalizmo sistemą, kur visos gyvenimo sritys yra pajungtos pelno darymui, bet kokia sąskaita, bet kokia kaina, kur net ir tokios sritys kaip kultūra, menas, muzika, spauda, jau nekalbant apie televiziją tapo grynai komercinėmis mašinomis, besidominčios tik kažkokiomis "pikantiškomis" detalėmis, skandalais, žmogžudystėmis ar žmonių nelaimių smulkmenomis. Ir štai kokia mintis atėjo-man atrodo pats dar nenaudoji tokio metodo - kaip audio kūrinio sūkurimas-turiu omenyje pvz. Urantijos knygos audio versiją, įgarsintą mp3 formatu keliuose diskuose, tai tikrai būtu patogu, nes dabar jau ateina toks laikas, kad žmonės dažnai visiškai neturi laiko skaitymui, o pamatę knygos storį, net ir nebandys, nes tai per ilgai užtrunka. Tarp kitko tą jau sėkmingai daro "Kabala akademija".

audrius/vilnius/
2009-07-22 15:43:55



Mielas Audriau iš Vilniaus, dvasiniu keliu pradėjau eiti jau sąmoningai PO Televizijos užgrobimo per sausio įvykius 1991 metais, nes tuo metu joje dirbau. Man asmeniškai tai buvo LŪŽIO akimirka ir aš iškėliau SAU klausimą - ar yra pateisinanti priežastis ŽUDYTI KITĄ - VARDAN KO? Man atrodė, kad tokios priežasties neturėtų būti. Ir kada 1994 metais perskaičiau Urantijos Knygą, suvokiau TVIRTĄ ATSAKYMĄ - nėrą ir negali būti tokios priežasties, kad būtų žudomas kitas žmogus. Nė vienos.
URANTIJOS KNYGOS APREIŠKIMO ŠVIESA MANE TIEK APŠVIETĖ, jog PANORAU, kad ją pamatytų VISI ŽMONĖS. Todėl pasiūliau ciklą straipsnių žurnalui, tuo metu buvo toks žurnalas ŠVYTURYS, laikraščiams Respublika, Lietuvos Aidas, Lietuvos Rytas, po kurio laiko jau ir kelioms televizijoms, ir pagrindinei televizijai, tačiau visur man buvo atsakyta NEIGIAMAI.
Tai buvo labai skaudūs man smūgiai, nes jau tada aš mačiau tai, ko nematė jie. Jau tada žinojau, kad visame pasaulyje prieisime ir tokio kracho politikoje, ekonomikoje. Ir norėjau žmones apšviesti, juos stiprionti DVASIOJE, KAD JIE KEISTŲ SAVO NUOSTATAS IR MATERIJOJE, NES TIK TAIP BUVO GALIMA NORS KIEK SUŠVENLNINTI ARTĖJANČIĄ PASAULINĘ KATASTROFĄ. Bet VISUR durys buvo užtrenktos man asmeniškai. Tačiau šie smūgiai grūdino mano sielą, charakterį, ir vystė SIELOS mąstymą. Ir po kelių mėnesių atėjo toji akimirka, kada aš pajutau, jog turiu eiti taip, kaip ėjo Jėzus - TIESIAI Į ŽMONES, kada nepriklausau nuo kitų žmonių man suteikiamų ar nesuteikiamų laikraščio ar žurnalo puslapių ar televizijos studijų priklausomai nuo tų žmonių užgaidų ir interesų. Dar vėlaiu suvokiau, jog TURIU BŪTI VISIŠAI NEPRIKLAUSOMAS NUO KOKIO NORS MATERIALAUS DARBO, KAD DARBDAVYS NEGALĖTŲ UŽDRAUSTI MAN MOKYTI ŽMONES.
Štai būdet tik dėl šios priežasties ir Tėvo vedimo iš vidaus 1995 metais vasario 18 dieną Lietuvoje įkūriau pirmąją Urantijos grupę Vilniaus Mokytojų namuose. Vėliau tą padariau Kaune, Pasvalyje, Marijampolėje. Tačiau ir toliau mąstydavau, kaip būtų galima pasiekti daugiau žmonių, todėl praėjus keliems mėnesiams po neigiamų atsakymų iš televizijos ir radijo kompanijų aš vėl pasiūlydavau savo projektų, ir nebe po vieną, bet po keturis, penkis, šešis iš karto, nes uos specialai rašiau viename laiške, kad negalėtų išsisukinėti, jog nelabai tinka, kai šalia yra net keli skirtingi variantai. TAČIAU atmesdavo visus net neskaitę rimtai, nes po neigiamų atsakymų aš vis tiek dar įtikindavau kai kurių TV ir radijo kompanijų vadovus susitkiti pasikalbėti. Ir matydavau iš jų mimikos, nepaisant to, kad nors tokių projektų nedarė ne tik Lietuvoje, nė viena televizija ar radijas, bet ir visame pasaulyje, jie nenorėjo rizikuoti, nes tai buvo perdaug jiems pavojinga. Ir iki šiol dar nedaro. Nors tokios laidos būtų ir gilios, ir įdomios, ir labai populiarios ir tarp jaunimo, ir tarp pagyvenusių, ir tarp inteligentų, ir tarp paprastų net nemokytų žmonių, tars sveikų, o ypač tarp sergančių, tarp tikinčių ir ateistų, jos būtrų visiems įfdomios. Jos būtų pačios žiūrimiausiios. Tačiau BAIMĖ, BAIMĖ, IR TIK BAIMĖ jų vadovams neleido pasirinkti nors vieno projekto, ir rinkosi lėkštus projektus. Pasiūliau užsienio TV kompanijoms visoms pagrindinėms iš Jungtinių Valstijų - CBS, PBS, CNN, ABC, NBC - JOS IRGI VISOS NEIGIAMAI PASIŽIŪRĖJO, TIESA PBS DAR SUSIRAŠINĖJO du mėnesius su manimi, paprašė išsamesnio paaiškinimo, o kada nusiunčiau, tada pasakė, kad jie tik transliuotojai, o patys programų nerengia.
Dar kitokį, bet milžinišką, tęstinį, maždaug dešimčiai- penkiolikai metų ir jau milijardus dolerių kainuosiantį, projektą pasiūliau Holivudo keturioms kompanijoms, o taip pat parašiau asmeniškai aktoriui Brusui Viliui padaryti maždaug septyniasdešimties serijų filmą, bet neaiškinau kokį, nes jie vis tiek nebūtų supratę. Aš jiems siūliai susitikti, kad galėčiau jiems daug ką parodyti, paaiškinti, atsakyti į kylančius klausimus, nes laiške to padaryti neįmanoma, nes perdaug yra jiems dar negirdėtos informacijos. Otada po pusės metų ar po metų, kada jie susipažins su medžiaga, mes jau galėtume vėl susitikti ir aptarti idėją išsamaiau, bet ir tai tik dar būtų idėjos aptarimas, nes aktoriai dar būtų nepasirengę tokio projekto įgyvendinimui.
MANO IDĖJA yra ir dabar dar neįgyvnetdint. O ji tokia - PAGAL URANTIJOS KNYGOS IV DALĮ - JĖZAUS GYVENIMĄ IR MOKYMUS - parengti visą vidieoserijalą, nepridendant nieko nuo žmogaus, tiesiog padaryti vaidybinį šios knygos dalies įgarsinimą su to laikmenčio vaizdais, apkeliaujant visas tas šalis.
Todėl visi aktoriai prieš tai būtinai turėtų perskaityti VISĄ Urantijos Knygą, kad suvoktų, KAS yra Jėzus, kad jie tuo pačiu galėtų giliai išreikšti visus dialogus, kurie jau yra pačioje Urantijos Knygoje, tik juos reikia išskirti aktorių lūpomis. Mažiau būtų teksto tik vaikams, pavaizduojant Jėzaus vaikystę, bet čia būtų suaugusiojo skaitomas tekstas "už kadro." Tuo tarpu drabužiai ir visa aplinka, nes reikėtų apkeliausti visas tas vietas natūroje, papildomai atskleistų atmosferą, laikmetį, ir Jėzų vaikystėje, šeimoje, bręstantį, jau suaugusį, keliavusi vieną, mokantį žmones po vieną asmeniškai, kaliaujantį su kupranugarių vilkstinėmis, bendraujantį su apaštalais, su Lozoriumi, su Jono Krikštytojo apaštalais, su Erodu, su Pontijumi Pilotu, Jėzaus mokymus, jo visą gyvenimą iki pat pakilimo iš Urantijos. Ir tada mokyklose, bibliotekose būtų per pamokas vaikams galima paimti bet kurią videodalį ir pasižiūrėtį, sakykim Jėzaus gyvenimą pentaisiais-šeštaisiais metais, ar devintaisiais-dvyliktaisiais. Vaikams yač būtų verta žinoti, kaip gyveno ir ką veikė Jėzus būdamas konkrečiai JŲ AMŽIAUS. Ir vaikai labai mielai žiūrėtų filmą, kada jiems taip nerangu skaityti knygą. Tuo labiau,kad jie jau matytų ir visą to meto aplinką. Juk nuo keturiolikos metų, o tai pats sudėtingiausias amžius vaikams, ir jų tėvams, Jėzus rūpinosi gausia dešimties burnų šeima, po Juozapo tragiškos mirties.
Tačiau į mano laiškus negavau nė vieno atsakymo.
Kada man pavyko vieną TV įtikinti, jie man leido rengti laidą, kurią pavadinau IŠLIKIMAS. Ir ji buvo ne tik įdomi, bet tokios nebuvo ir tada niekur, kaip ir dabar nėra ir panašios. Tačiau ji buvo matoma tik Vilniuje ir aplink jį 50-60 km spinduliu Vilsat kanalu. Tai buvo kas savaitę 45 minučių laida. Rengiau ją nemokamai, už ačiū, nes TV man nemokėjo jokio atlyginimo, sakė susirask remėją. O kaip galite suvokti rėmėjai dalina pinigus tikrai ne dvasinėms laidoms. O PO SEPTYNIŲ AR AŠTUONIŲ MĖNESIŲ nusprendė, kad geriau vietoje šitos laidos rengti laidą POLICIJA KLAUSO.
Aš skambindavau į Pūko radiją, į Lietuvos radiją, kai ten vykdavo tiesioginės laidos ir būdavo radijo klausytojai prašomi skambinti. Ir prisiskambindavau labai dažnai, ir visada kreipdavau pokalbį į giluminius dalykus, nors kalba vydavo ape politiką, ekonomiką, tai po kurio laiko, vos tik pasakau savo vardą, tuoj pat išjungia telefoną. Vieną kartą man tiesiai šviesia pasakė, jog gavo Lietuvos TV vienoo viršininko nurodymą konkrečiai manęs nesujunginėti su studija, nes nežinodavo, kaip su manimi kalbėti studijojoje esantieji, nes jie yra iš šito pasaulio ir nesuvokia dalykų, kurie pranoksta jų savanaudiškus interesus.
Pasiskaityk mano aprašymą, kai aš keliavau su Urantijos Knyga po Lietuvą ir sužinosi, kad mane iš esmės iš dviejų vienuolynų - prie Kryžių kalno ir Kretingoje - išvijo, kada aš jiems norėjau PADOVANOTI Urantijos Knygą, kad jie geriau pažintų Jėzų ir galėtų studijuoti, nes jų supratimu tai Šėtono darbas.
Todėl jūs ir turite žinoti, kad kunigai ir seminaristai bus tarp paskutiniųjų, kurie pradės studijuoti ir Urantijos Knygą, ir Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL, ir patys paskutiniai mėgins atsiverti Tėvui, nes jų pasąmonėje BAIMĖ YRA PAVIRTUSI JAU "VĖŽIO METASTAZĖMIS."
Kada patalpinsiu savo mokymą apie Naująjį Testamentą su citatomis iš jo paties, tada ir jums bus lengviau suvokti, kodėl kunigai atstumia GYVĄJĮ TĖVĄ IR GYVĄJĮ JĖZŲ IR YRA TOLIAUSIAI NUO TĖVO IR JĖZAUS. O JUK TĖVAS YRA JŲ VIDUJE, O JĖZUS ŠALIA JŲ IR BELDŽIA Į JŲ SIELAS. TAČIAU JIE SAVO SIELAS LAIKO NARVE UŽDARYTAS. TODĖL JOS IR NEGALI IŠSKLEISIT SPARNŲ LAISVAM SKRYDŽIUI, NES NIEKAS NEMOKĖ JŲ SKRAIDYTI TĖVO MEILĖS ORO SROVĖSE, KAI TIK SIELA IŠSKLEIDŽIA SPARNUS. NEMOKĖ JŲ NEI SEMINARIJOJE, NEI BAŽNYČIOJE. IR DABAR NEMOKO. IR VIENUOLYNUOSE.
TODĖL JIE IR BIJO ŠITŲ KNYGŲ ŠVIESOS IR GYVO TĖVO IR GYVO JĖZAUS MEILĖS NAŠTOS, KURI JIEMS YRA PER SUNKI. TAI GYVENIMO VISŲ LABUI NAŠTA
Aš einu ten, kur mane veda Tėvas, ir darau tai, ką pavedė man daryti Tėvas, ir darau taip, kaip mane moko daryti Tėvas, atsidavus Jo vedimui iš vidaus.
Aš pasirinkau savo kelią sąmoningu apsisprendimu ir savo valios SULIEJIMU SU TĖVO-ROJAUS TRJEYBĖS ASMENŲ VIENINGA VALIA.
O Jų valia ir yra būtent tokia, kad KALBU JUMS VĖL plistų ne komerciškai, be reklamos, vien tik per mūsų atsivėrusių Tėvui sielos brolių ir sesių įsijungimą, gyvą įsijungimą į šito apreiškimo skleidimą VISŲ LABUI. Juk tai gyvas skleidimas, kuris suteikia patyrimą kiekvienam jame dalyvaujančiajam.
Ir tam reikalingos kiekvieno asmeninės pastangos. Vienas sužino apie šitos knygos buvimą, bet dar jos neturi, tada ima jos ieškoti. Tam turi įdėti pastangų. Ir jos bus TIKRAI ATLYGINTOS. TAI visišįkai ne tas pats, kaip nueiti į knygyną ir knygą NUSIPIRKTI.
Aš tikiu, kad toliau skaitydamas knygą, tu ir pats pajausi, kad norėtum, jog šitą tiesą ir šviesą sužinotų vis daugiau tavo sielos brolių ir sesių. Ir tikiuosi, kad ir tu taip pat priimsi savo sprendimą, padėti jai pasiekti tuos sielos brolius ir seses, kurie jau yra pasirengę tokiai šviesai ir jos nuoširdžiai trokšta.
Man jau nė vienas yra labai nuoširdžiai sakęs, kad dabar jis mato ir savo prasmę padėti šitai knygai pasiekti vis daugiau žmonių.
Esant tokiai padėčiai visuomenėje, kol kas, kito kelio ir būti negali. Tik asmeninės, kiekvieno, pastangos ir padės plisti šiai šviesai ir tiesai.
Mano mielas Audriau iš Vilniaus, kas iš to, kad Jėzui buvo žinoma, jog žmogus yra toks silpnas, kad viską apverčia aukštyn kojomis, kad tik SAU TARIAMAI palengvintų gyvenimą, kad jo mokymai bus iškraipyti, juk vis tiek jis negalėjo nugyventi savo gyvnimo už kitus. Kiti gi gyvena SAVO protu. Kodėl vieniems užtenka proto nevogti net ir sunkioje materialioje padėtyje, o kiti būdami net ir milijonieriai, o vis tiek vagia? Laisva valia yra nepažeidžiama, nes būtent ji yra valdovų valdovė.
Todėl per kartų kartas įvarytos pasąmonėn baimės ir tamsos neįmanoma išgarinti per vienos ar kelių kartų gyvenimą.
ŠTAI DABAR IR TURIMĘ VIEN TIK SEKTAS IŠ JAU NEBEGYVOS KAŽKADA BUVUSIOS VIENINGOS KRIKŠČIONYBĖS.
Mes matome KAS ATSITIKO, KADA ŽMOGUS PANORO "LENGVESNIO" KELIO. O teisingiau sakant IŠKREIPTO KELIO.
TODĖL MES IR TURIME IŠTAISYTI TAS KLAIDAS, KURIAS PADARĖ IKI MŪSŲ.
Jeigu šito nedarysime mes, matantys pridarytas klaidas, tai mūsų palikuonims, po kelių kartų, bus dar sunkiau jas taisyti, nes mūsų kartos klaidos ir BAIMĖS dar labiau prislėgs jų kartą, ir bus dar baisiau jiems pakilti su šviesa prieš tamsą, kaip šiandien sunku ir kunigams palikti Naujojo Testamento siaubingą tamsą.
Kada skaitai KALBU JUMS VĖL, tada skaityk ją atidžiau, kad nepadarytum klaidingų apibendrinimų, kurie tave vestų tolyn į klaidingus samprotavimus.
Jėzus į mūsų Urantiją atėjo kaip EILINIS, NE STEBUKLINGAS mirtingais. Taip, jis buvo Visatos vienas iš dviejų Sutvėrėjų ir Valdovų. Bet jis save padovanojo VISAI VISATAI kaip EILINIS mirtingasis, kad sukauptų EILINIO mirtingojo patyrimą - kad savo patyrimu įsisavintų, ką reiškia gyventi mirtingojo pavidalu.
Tačiau būdamas TOBULAS, kaip Sūnus Kūrėjas, kuris yra gimęs iš Rojaus Trejybės pirmųjų dviejų asmenų - Tėvo ir Amžinojo Sūnaus-Kūrinijos Motinos-Kūrinijos Brolio - jis kaupė patyrimą ne tik savo kaip Jėzaus iš Nazareto patyrimą, bet ir JO VALDOMOS VIETINĖS VISATOS VISŲ PLANETŲ MIRTINGŲJŲ PAŽINIMĄ, NET IR TŲ PLANETŲ, KURIOS DAR NĖRA APGYVENDINTOS.
Tokią jis turi iš Tėvo suteiktą savybę.
Bet būdamas eilinis kūdikis, vaikas, paauglys, jaunuolis, vyras jis naudojosi savo GYVULINIU PROTU KAIP IR VISI TO METO IR ŠIO METO ŽMONĖS.
Būdamas vaikas, kaip ir visi jo amžiaus vaikai, jis negalėjo suprasti to, ką gali suprasti jau tik suaugęs žmogus. Nepasisant šito jis vis tiek buvo visų planetų ir gyvybės jose Sutvėrejas ir Valdovas.
Tau turėtų būti irgi keista, kad Jėzus turėjo augti, lankyti mokyklą, juk, anot, tavęs, jis turėjo ir tai jau žinoti, tik šiuo atveju aš laiką perkeliu į Jėzaus dar ankstesnį amžių, negu tu pateiktii savo mintį, kad tau atrodo keista, kad tik susitikęs su Jonu Krikštytoju jis pradeda suprasti savo misiją.
Pagal tavo logiką, tai Jėzus jau lopšyje turėjo viską žinoti, ir kokia jo misija, ir KAS JIS.
Laimei, kad Rojaus Trejybė nesivadovauja TAVO LOGIKA, kuri prasilenkia su TIKROVE, todėl net ir Vietinės Visatos Sutvėrėjas ir Valdovas, atėjęs žmogaus pavidalu su savęs padovanojimo misija, turi vieną vienintelį pagalbininką iš vidaus - Tėvo dvasią - Minties Derintoją. Taip, kaip ir mes, kiekvienas, ją turime.
TODĖL IR Jėzui TIKRAI teko įveikti lygiai tas pačias abejones ir nepasitikėjimą ir Dievu, ir savimi, ir kitais, IR NET SAVO BAIMĘ, kaip ir kiekvienam iš mūsų tenka įveikti.
Ir mūsų dieviškasis protas, kuris mums duotas kaip Tėvo suteiktos ASMENYBĖS DOVANOS NEATSKIRIAMA MEILĖS IR ŠVIESOS DALIS, NES JI TURI JUNGTĮ SU TĖVO DVASIA, ESANČIA PROTO VDUJE, irgi rungiasi su mūsų GYVULINIU protu, tiek persunktu, per kartų kartas, baimės, prietarų, tamsos.
Tiek, kiek Jėzus atsidavė Minties Derintojo vedimui iš vidaus, tiek jis vis labiau ir ryškiau pajusdavo, kad jis turi kąžkokią misiją, didesnę negu tik šiaip nugyventi žmogišką gyvenimą kaip visi. Tačiau gyvulinis protas ir jam trukdė, kaip ir mums trukdo, kad išvystume save kaip Tėvo padovanotą dievišką ir amžiną DVASIĄ. Ir kuo GILESNIS GYVAS RYŠSY SU TĖVU, tuo gilesnis suvokimas ir mums, kad mes nesame MATERIALŪS ŽMONĖS, BET ESAME TĖVO SŪNŪS IŠ ROJAUS, NORS DAR TEBESAME ŽMOGIŠKU PAVIDALU ŠITAME PASAULYJE.
Ir kada Jėzų pakrikštijo Jonas Krikštytojas, Jėzus buvo jau sukaupęs pakankamą ŽMOGAUS gyvenimo patyrimą, kokį jam buvo reikalinga sukaupti vykdant Tėvo valią, kad savo patyrimu per septynis savęs padovanojimus įvairių savo sukurtų tvarinių pavidalu. Jo MISIJA BUVO UŽBAIGTA. Jis jau užsitarnavo AUKŠČIAUSIĄJĄ VALDŽIĄ SAVO VIETINĖJE VISATOJE, KAD JOJE VALDYTŲ NEBE TĖVO VARDU, BET KAIP PATS TĖVAS.
Būtent pasiekus SAVO ŽMOGIŠKOJO PROTO TOKĮ SUSILIEJIMO LAIPSNĮ SU SAVO DIEVIŠKUOJU PROTU jam ir buvo galima parodyti tai, kas jis buvo ir yra. Iki tol jam kildavo tik epizodinės, bet vis tiprėjančios mintys apie savo statusą ir vietą tarp šio pasaulio mirtingųjų.
Kiekvienam kūrinijos Tėvo šeimoje atseikėjama pagal asmeninius nuopelnus. O nuopelnai nėra apmąstymai ar samprotavimai.
Nuopelnai yra įgytas patyrimą tuos apmąstymus ryžtingai įgyvendinant, atsidavus Tėvo vedimui iš vidaus, ir visumos labui.
Tai, kas tau ką nors primena perskaičius vieną ar kitą knygą, gali iš tikrųjų sutapti su kai kuriais apreiškimo teiginiais. Ir tai gali būti teisingi sutapimai ir atitinkantys tikrovę.
Tėvo dvasia veikia juk kiekviename žmoguje, ir jeigu žmogus sudeda savo gyvenimo vainiką ir pakloja jį prieš Tėvą, tai jo siela ir rašo knygas, kuriose yra ir Tėvo tiesa.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2009-07-22 13:46:43



Gerbiamas Algimantai, skaitau dabar internete "Jėzus Kristus: kalbu Jums vėl" , šiuo metu beveik įpusėjau ir štai kokie klausimai man kilo:
1. Jei pats Jėzus 2006 metais pasirinko laidininku (mediumu) tave ir panoro tau perduoti savo mokymą bei paaiškinimus lietuviškai, tai kodėl taip kukliai skleidi jo mokymą? Kodėl nenueini į kunigų seminariją, į teologijos fakultetą, į televiziją, į laikraštį, į Marijos radijo laidą, ar dar kur nors, kodėl nepasakai visiems garsiai ir aiškiai, kad gerbiami tikintieji katalikai krikščionys, įvyko stebuklas, pats JĖZUS man apsireiškė, o jūs gi visi suklaidinti, studijuojate apaštalų iškraipytą šventąjį raštą ir neteisingai suprantate JĖZAUS įsikūnijimo žmogaus pavidalu prasmę, jo mokymų bei jo mirties ant kryžiaus prasmę? Juk ruošiami ir nauji kunigai ir teologijos mokslo studijas pasirenka nemažai studentų. Nes šiuo metu praktiškai 99,9 procento Lietuvos žmonių nieko apie tai nėra girdėję?
2.Kodėl esant tokiam neeiliniam JĖZAUS apsireiškimo įvykiui, pats pasirinkai platinti knygas apie TAI kažkur Gedimino prospekte, Vilniuje; per internetinę svetainę ir bendraminčių būreliuose? Juk tokiu standartiniu keliu eina ir šiaip visokios paprastos dvasinio ugdymo bendruomenės (jogai, budistai, įvairių meditacijų, mantrų, mudrų ir kt. meistrai)?
3.Kodėl Jėzui įsikūnijus žmogaus pavidalu prieš 2 tūkst. metų, nebuvo numatyta, kad žmonės (šiuo atveju apaštalai) iškraipys jo mokymą, jo gyvenimo ir mirties faktą? Juk ten Pirmajame šaltinyje Centre tai nėra nei ateities, nei praeities-viskas yra kaip ant delno? Ir kodėl 2 tūkst. metų Jėzus laukė, kol žmonėms taip vadinamas "neteisingas šventasis raštas" įsikalė į pasamonę, o dabar staiga bandoma pasakyti, kad gerbiamieji-viskas ką jūs žinojote 2 tūkst. metų buvo klaidinga? Sutik taip žmogui sukiotis 180 laipsnių kampu tikrai nėra lengva.
4. Keistai skamba knygoje "Jėzus Kristus:kalbu jums vėl" kai jis pats nežinojo kas jis toks ir tik susitikęs su Jonu Krikštytoju, jis pamažu pradeda suprasti savo misiją. Visa tai man primena graikų rašytojo Kazantakio romaną "Paskutinis gundymas", kuriame Jėzus vaizduojams paprastu žmogumi, su visomis būdingomis žmogui baimėmis, abejonėmis, kuris nežino kodėl jis gimė žemėje, kokia jo misija žemėje ir tik kažkokios įkyrios mintys jam vis galvą suspausdavo, nors jis nelabai suprato tų minčių ir jų netgi bijojo. Tarp kitko šis romanas bažnyčios vadovų buvo įtrauktas į juoduosius sąrašus ir daugelį dešimtmečių buvo draudžiamas (todėl tau Algimantai jis turėtų patikti, rekomenduoju skaitosi tikrai įdomiai).
5.Tarp kitko dabar toks laikas (vis gi vandenio era, kai viskas taps žinoma, atsiskleis daugelis paslapčių) kai Jėzaus, Marijos, Evangelijų, Šv.Gralio ir kt. panašios temos yra labai populiarios komerciškai ir tai paliudija knygų gausa šiomis temomis ("Jėzaus kapas"; "Judo evangelija", "Šv. Gralis".ir kt) taip pat ir kino filmai yra labai populiarūs šiomis temomis.

audrius/vilnius/
2009-07-22 08:55:18




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal