Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kas yra juodosios skylės kosmose?

Astronomų vadinamos juodosios skylės yra ne kas kita, kaip išdegusios ir savo energiją išnaudojusios saulės. Jų materijos koncentracija įgauna tokį tankį, kad pro ją neprasiveržia jokia šviesa, ir ji pati nebeatspindi jokios šviesos. Dėl to susiddaro toks įspūdis tarsi erdvė prasmenga į juodą bedugnę. Ir tokia išdegusi turi tokią milžiniška, gigantišką masę, kad savo milžiniškos traukos dėk sugeba savo grybšnyje išlaikyti net ištisas vietines sistemas, kuriose yra tūkstančiai planetų.


Algimantas
2005-03-23 15:55:28

Komentarai

Gerb. Evaldai , mokslas visada yra šiek tiek arogantiškas , o žmonių dvasingumas visais laikais buvo ir liko siaurai dogmatiškas . Štai tu iškėlei seną temą apie juodąsias skyles . Aš tai ne astronomas , tačiau visą laiką domėjausi kosmosu ir Visata , todėl įkėliau sutrumpintą ištrauką iš astronomų simpoziumo . Nori tikėk , nori netikėk , bet nuo kosminės realybės , kaip ir nuo dvasinės realybės , niekur nenubėgsime .
Dievai kuria Visatas ir kosmosą , tačiau toje kūryboje naudojami ir griežtai laikomasi visų materijos egzistavimo dėsnių ir principų .
Žmogus taip pat kosminės kūrybos principas . Protas , proto dvasingumas , taip pat dieviškos kūrybos principas , prie planetinių kosminių dėsnių prijungtas ir suderintas.
Viskas yra suderinta su materijos tvermės ir egzistavimo dėsniais ir principais . Tik sintezėje protas ir dvasia duoda nuostabiausią kosminį rezultatą .

emilispetras
2011-04-11 18:25:56



Geras, smagu skaityti :)
Pridursiu, kad mokslas netyrineėjantis savo priežasties, arba šaltinio, o tik pasekmes yra bukas, tiessiog.

Evaldas
2011-04-10 19:18:15




Bandyčiau paprieštarauti tam "astonomui" , nes jūsų rašinys , pone , yra pasenęs keletą dešimtmečių . Naujausi astronominiai atradimai , kaip kryptinas kosminės energijos tekėjimas , siūlo prielaidas , moksliniu pagrindu , apie kosminį Protą ir Dievo kūriniją . Visa tai rimtuose astronominiuose simpoziumuose keliamas moksliškai pagristas klausimas , kur yra Visatos Kūrėjas . Vienas iš įdomesnių ir naujausių atradimų , rodančių kryptingą ir protingą kosminės energijos tekėjimą Visatoje yra surištas kaip tik su kosmoso "juodosiomis skylėmis" , kurios yra ir energijos ištekėjimo šaltiniai ir materijos surijimo objektai.
Juodųjų skylių kosminį energetinį žiedą sudaro labai didelio tankio materijos sankaupos . Tai ir milijonai užgesusių žvaigždžių , pritauktų iš artimiausio kosmoso , tai ir kosminės "dulkės" , tai ir asteroidai ir sudužusios planetos . Visa ši milžiniška materialios prigimties masė kosminėje erdvėje sudaro milžinišką žiedą , keleto šviesmečių deametro . Šis milžiniškas žiedas atlieka analogišką žemiško GREITINTUVO modelį. Čia milžiniška kosminė energija sukūriama , dėl gravitacinės jėgos ir kitų kosminių jėgų palaikymo , kurios yra panaudojamos dėl viso komplekso galatikų ir žvaigždymų stabilaus egzistavimo kosminėje erdvėje . Kitais žodžiais tariant , juodosios skylės atlieka kosminės erdvės ir visų žvaigždynų prižiūrimajį ir stabilizuojantį darbą , o tai leidžia manyti apie protingas jėgas funkcionuojančias šioje ,,juodoje skylėje''.


Petras
2007-11-18 22:23:32



Ačiū už daug konkrečių žinių. Kaip rašai: "netgi mūsų Žemė gali virsti juodąją skyle jei susitrauktų į 1 cm kamuoliuką" tai tikriausiai kaip girdėjau dėl tarpų atomuose: juk yra branduolys santykinai mažas ir elektronai skriejantys aplink jį santykinai maži, kuomet tarpai tarp išsidėstymo ir orbitos skersmuo labai dideli santykinai. Todėl panaikinus tokius tarpus ir viską suspaudus ir būtų 1cm kamuoliukas.
Kai pagalvoji, aplinkui tiek daug daiktų ir žmonės vaikšto, bet kažkuria prasme tame beveik absoliuti dauguma "tuštumos" kaip muilo burbuluose.

Vaidas
2007-11-17 11:47:18



čia sakyčiau, kad čia yra gryna nesąmonė; juk visatoje pagal visokius straipsnius ir naujienas juodosios skylės susidaro iš supernovos arba jei žvaigždės kritinė masė yra daugiau nei 8 Saulės masės;jei branduolys dar yra masyvesnis, jis ima nesulaikomai trauktis, kol virsta juodąją skyle. šio kūno gravitacijos laukas yra toks stiprus, kad šviesos spindulys negali ištrūkti.Tačiau į ją krintančios dalelės spinduliuoja stiprų rentgeno spinduliavimą, kurį galima stebėti. Viena fizikos paslapčių yra kaip skylei pavyksta „praryti“ ją supančią medžiagą: pagal įprastinius gravitacijos dėsnius, ji tiesiog turėtų suktis orbita aplinkui, nenukrisdama žemyn. Gravitacija, net ir labai stipri, pati viena „nukritimo“ paaiškinti negali. Manoma, jog arba šiame procese dalyvauja stiprūs elektriniai bei magnetiniai laukai [1], arba, galbūt, greta juodosios skylės pasireiškia specifiniai, kasdienėje aplinkoje nestebimi fizikos dėsningumai (kūno orbita greta juodosios skylės jau nebėra elipsė).juodoji skylė susideda iš supertankios masės, jei žmogus skrietų ervėlaiviu netoli juodos skylės net nepasiekes įvykių chorizonto erdvėlaivį taip suspaustų juodos skylės gravitacija, kad žmones ištiktų mirtis nuo nežinomų naujų fizikos dėsnių ir žūtų su erdvėlaiviu.
netgi mūsų Žemė gali virsti juodąją skyle jei susitrauktų į 1 cm kamuoliuką.jei koks objektas papuolą į juodąją skylę,jis išnyksta į nieką.
Žinomos nedidelės juodosios skyles (iki 20 saulės masių), susidariusios iš atgyvenusių žvaigždžių. Galaktikų centruose yra itin didelių (daugelis tūkstančių saulės masių) skylių. Nėra aišku, kaip jos atsirado – galbūt iš labai senos kartos pirmųjų žvaigždžių, kurios buvo daug didesnės už dabartines
Termodinamiškai juodosios skylės nėra stabilūs dariniai. Jos "garuoja" dėl taip vadinamojo Hokingo spinduliavimo. Yra žinoma, kad vakuumas yra kvantinių fliuktuacijų jūra. Joje nuolat atsiranda dalelių-antidalelių poros. Normaliai jos vėl tuoj pat anihiliuoja. Tačiau jei tokia dalelių-antidalelių pora atsirastų išorėje įvykių horizonto, tačiau prie pat jo, yra galimybė, kad viena dalelė nuskries į juodąją skylę, o kita išlėks. Išoriniam stebėtojui atrodys, kad juodoji skylė prarado truputį masės.
Žinoma, kad be tokio "garavimo" proceso, juodoji skylė sugeria ir bet kokį spinduliavimą. Energijos balansas priklauso nuo juodosios skylės masės. Taip Mėnulio dydžio juodoji skylė gaus tiek pat energijos (atitinkamai ir masės) iš reliktinio spinduliavimo, kiek išgaruos iš jos dėl Hokingo spinduliavimo. Dar didesnės juodosios skylės sugers daugiau energijos nei jos "išgarins".
Žinoma, laikui bėgant reliktinis spinduliavimas silpnėja. Ir dėl to, maždaug po 10100 metų, "išgaruos" ir pačios masyviausios/didžiausios juodosios skylės.
juodojoj skylėj niekas neegzistuoja, išskyrus supertankią materiją,kurioje įprasti fizikos dėsniai nebegalioja; kuri į save viską traukia.taip pat joje laikas neegzistuoja, jei kam pavyktų ten gyvam papulti, laikas sustotų visiškai, taptų amžinybė.


astronomas
2007-11-16 23:58:10




Gerb. Jonai , štai tau naujausios žinios iš kosmoso.
Juodųjų skylių kosminį energetinį žiedą sudaro labai didelio tankio materijos sankaupos . Šis milžiniškas žiedas atlieka analogišką žemiško GREITINTUVO modelį. Čia milžiniška kosminė energija sukūriama , dėl gravitacinės jėgos ir kitų kosminių jėgų palaikymo , kurios yra panaudojamos dėl viso komplekso galatikų ir žvaigždymų stabilaus egzistavimo kosminėje erdvėje .
Dvasinis pasaulis labai komfotstabiliai gyvena šio milžiniško žiedo viduje , kur vyrauja štilis ir absoliuti ramybė . Jokie kosminiai kataklizmai negali sudrumsti dvasinio pasaulio , apsupto galingo ir stabilaus materialios energijos apsauginio žiedo , kuris mūsų astronomams , iš toli , tikrai atrodo kaip juodoji skylė . Šis ,tankiosios materijos , žiedas galingai apvalo visa materialią erdvę aplink save , pritaukdamas amžiams į savo glėbį kokią pasiklydusią žvaidždelę arba avantiuristų kosminį laivą .
Iš tikrųjų , tai šio galingo žiedo viduje egzistuoja milžiniškas gyvas pasaulis su savo savo nuostabiais , dvasių sukurtais , architektūriniais dariniais , kurių grožis ir jų stabilumas pranoksta bet kokio žmogaus vaizduotę . Jokios kosminės audros ar jėgos negali prasimušti per galingąjį , tankiosios materijos žiedą ir jis stabiliai saugo dvasinį pasaulį , nuo išorinės erdvės ir pulsuojančio kosmoso. Štai tau , Jonai , ir ,,juodoji skylė'' .


Petras
2007-07-31 10:08:00



Nu kodėl tuos vyrus taip traukia tos juodos skylės? Jie visokiomis išgalėmis braunasi prie tų juodųjų skylių, o ten gi nieko ypatingo nėra - mechanizmas pradėti naujus pulsuojančius darinius.

Nomija
2007-07-28 08:32:03



"mokslas man visada buvo ir yra nepalyginamai patikimesnis dalykas už tai, kas vadinama pseudomokslu (UK vienas iš pavyzdžių)"
http://www.kabbalahmedia.info/index.php?DLANG=RUS&UILANG=RUS
2007-07-23 Наука Каббала и философия, урок 6
2007-07-22 Наука Каббала и философия, урок 5
2007-07-19 Наука Каббала и философия, урок 4
2007-07-17 Наука Каббала и философия, урок 3
2007-07-16 Наука Каббала и философия, урок 2
2007-07-15 Наука Каббала и философия, урок 1

Jonui
2007-07-27 20:11:39



Petrai ir Algimantai,
Na koks gi skirtumas, kaip pavadinsi tuos darinius, juodosiom skylėm ar kaip kitaip. Žiūrėkim esmės. Algi, pats rašei: "Jų materijos koncentracija įgauna tokį tankį, kad pro ją neprasiveržia jokia šviesa, ir ji pati nebeatspindi jokios šviesos." Esmė yra šiek tiek kitokia (pagal vikipediją): "Juodoji skylė arba juodoji bedugnė – kosminis darinys, kurio paviršiuje traukos jėga (gravitacija) stipresnė už kritinę reikšmę, kuriai esant šviesa dar gali palikti objekto paviršių". O tankis (kaip sakai - materijos koncentracija) gali būti ir nedidelis, yra nemažai tyrimų ir rezultatų įvairiuose šaltiniuose. Pasidomėkite, gerbiamieji, prieš ginčydamiesi. Juodoji skylė nėra kažkoks stebuklingas ar nepaaiškinamas reiškinys, mikro juodąsias skyles teoriškai galima net sukurti dalelių greitintuvuose. Be reikalo jūs iš jų darote "sostines". Be abejo, daug yra ir bus neatsakytų klausimų, net tokie mokslo vyrai kaip S. Hawkingas, atradęs tai, kad juodosios skylės gali laikui bėgant sunykti dėl spinduliavimo (vėliau pavadinto Hawkingo spinduliavimu), dar nėra pateikę savo galutinių atsakymų, užbaigiančių teoriją, kad ir dėl vadinamojo "informacijos paradokso". http://www.delfi.lt/news/daily/science/article.php?id=7497887
Nepaisant to, kad neatsako į visus klausimus ir daug kur yra neįrodytų teorijų lygyje, mokslas man visada buvo ir yra nepalyginamai patikimesnis dalykas už tai, kas vadinama pseudomokslu (UK vienas iš pavyzdžių). Straipsnis apie pseudomokslą: http://lt.wikipedia.org/wiki/Pseudomokslas Bent man šis straipsnis pasirodė labai įdomus.

Jonas
2007-07-27 19:45:07



Jonai , už netikėjimą , tau tikrai gali būti paskirtas tik kambarys su vietiniu apšvietimu ir špižiniais radiatoriais . O jeigu rimčiau , tai seniai reikėjo suprasti , kad visatos ir galaktikos valdomos iš energetinių centrų , kur kondensuojasi visi jėgos ir energijos centrai. Žinok . Jonai , kad Dvasia valdo pasaulį , bet ne žmogaus protelis , kuris kažkodėl milžiniškus energijų centrus ir perdavimo linijas pavadino labai kvailu žodžiu ,,juodoji skylė''. Gal būt , nesąmoningai -žmonėms kvailinti ir gązdinti.

Petras
2007-07-27 17:57:18




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal