Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Morontiniai ir Rojaus Kompanionai

Mielieji, įdedu mūsų aptarimui iš Urantijos Knygos 25 DOKUMENTO du skyrius apie mūsų BŪSIMUOSIUS KOMPANIONUS - ROJAUS IR MORONTINIUS.
Morontinius Kompanionus sutiksime jau neužilgo, iškart po prisikėlimo sielos pavidalu. O štai Rojaus kompanionų bičiulystės teks palaukti, mokantis ir dirbant, daugybę milijardų metų ir nukeliavus per milžinikšą kosminę erdvę, kada IŠ LAIKO IR ERDVĖS VISATŲ pateksime į AMŽINYBĘ ROJUJE. Ir net ten mums Rojaus Trejybė padeda ADAPTUOTIS PRIE NAUJOS MUMS APLINKOS, KURIOJE NĖRA NEI LAIKO, NEI ERDVĖS.
Ar įsivaizduojate, kokia yra mūųsų TIKRŲJŲ TĖVŲ meilė, kad mus taip globoja vos tik atsibundame po prisikėlimo Satanijos Vietinėje Sistemoje, o taip pat net ir mums jau pasiekus TOBULUMĄ, Rojuje. Ir ten mums atsibudus, jau AMŽINYBĖJE, pirmąjį žingsnį Rojuje mums padeda žengti mūsų TIKRŲJŲ TĖVŲ SUTEIKTI PAGALBININKAI - ROJAUS KOMPANIONAI.
Apmąstykite šituos du skyrius. Ir susimąstykite, kokie yra mūsų mylintys tikrieji TĖVAI - ROJAUS TREJYBĖ.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
7. MORONTINIAI KOMPANIONAI
Šitie vietinės visatos Motinos Dvasios vaikai yra draugai ir partneriai visų tų, kurie gyvena kylančiojo morontinį gyvenimą. Jie nėra tokie, be kurių negalima apsieiti kylančiojo realiame darbe, tvariniui žengiant į priekį, taip pat jie iš tikrųjų jokia prasme nepakeičia serafinių sargybinių, kurie dažnai lydi savo mirtinguosius partnerius kelionėje į Rojų. Morontiniai Kompanionai yra tiesiog kilnūs šeimininkai tiems, kurie tik pradeda ilgą kilimą į vidų. Jie taip pat yra sumanūs poilsio organizatoriai, ir šitame darbe jiems efektyviai padeda praeities vaizdo reguliuotojai.
Nors Nebadono morontiniuose mokymo pasauliuose jūs turėsite atlikti rimtų ir vis sunkesnių užduočių, bet visada jums bus suteikti reguliarūs poilsio ir sugrįžimų į praeitį laikotarpiai. Per visą kelionę į Rojų visada bus laikas poilsiui ir dvasinei pramogai; o šviesos ir gyvvenimo karjeroje visada būna laikas garbinimui ir naujam pasiekimui.
Šitie Morontiniai Kompanionai yra tokie draugiški partneriai, jog kada jūs pagaliau paliksite morontinio patyrimo paskutiniąją fazę, kada jūs rengsitės pradėti supervisatos dvasios jaudinantį patyrimą, tada jums tikrai bus gaila, jog šitie draugiški tvariniai negali jūsų lydėti, bet jie tarnauja išimtinai vietinėse visatose. Kylančiosios karjeros kiekvienoje pakopoje visos asmenybės, su kuriomis susitiksite, bus draugiškos ir malonios bendrauti, bet tol, kol sutiksite Rojaus Kompanionus, jūs nesurasite jokios kitos grupės, kuri būtų taip atsidavusi draugystei ir bendravimui.
[283]▼
Morontinių Kompanionų darbas yra išsamiau pavaizduotas tuose pasakojimuose, kurie aiškina jūsų vietinės visatos reikalus.
8. ROJAUS KOMPANIONAI
Rojaus Kompanionai yra sudėtinė arba surinkta grupė, sudaryta iš serafimų, sekonafimų, supernafimų, ir omniafimų gretų. Nors jie tarnauja tokį laikotarpį, kurį jūs laikytumėte nepaprasta laiko trukme, bet jų statusas nėra nuolatinis. Kada šitoji tarnystė yra užbaigta, kaip taisyklė (bet nebūtinai taip) jie sugrįžta į tas savo pareigas, kurias jie vykdė tuomet, kai buvo pakviesti į Rojaus tarnystę.
Angeliškųjų gausybių narius į šitą tarnystę paskiria vietinių visatų Motinos Dvasios, supervisatų Atspindinčiosios Dvasios, ir Rojaus Madžestonas. Juos pakviečia į centrinę salą ir Rojaus kompanionais paskiria viena iš Septynių Pargindinių Dvasių. Šalia nuolatinio statuso Rojuje šita laikina Rojaus Kompanionų tarnystė yra aukščiausioji garbė, kuri kada nors buvo suteikta tarnaujančiosioms dvasioms.
Šitie parinkti angelai yra atsidavę kompanionų tarnystei ir yra paskiriami partneriais visoms būtybių klasėms, kurioms gali tekti vienoms būti Rojuje, daugiausia pakilusiems mirtingiesiems, bet taip pat ir visiems kitiems, kurie centrinėje Saloje yra vieni. Rojaus Kompanionai neturi nieko ypatingo, ką galėtų suteikti labui tų, su kuriais jie broliaujasi; jie tiesiog yra kompanionai. Beveik kiekviena kita būtybė, kurią jūs, mirtingieji, sutiksite gyvendami Rojuje – be savo bičiulių piligrimų – turės su jumis arba jums padaryti ką nors konkretaus; bet šitie kompanionai yra paskiriami tiktai tam, kad būtų su jumis ir bendrautų su jumis kaip asmenybės bičiuliai. Dažnai jiems tarnauti padeda kilnūs ir nuostabūs Rojaus Piliečiai.
Mirtingieji atvyksta iš rasių, kurios yra labai visuomeniškos. Kūrėjai gerai žino, jog "žmogui būti vienam nėra gerai," ir dėl to yra parūpinama draugija, net ir Rojuje.
Jeigu jūs, kaip pakilęs mirtingasis, tikrai pasiektumėte Rojų savo žemiškosios karjeros kompaniono ar artimo bičiulio draugijoje, arba, jeigu jūsų likimo serafinis sargybinis kartais tikrai atvyktų kartu su jumis arba jūsų lauktų, tuomet jokio nuolatinio kompaniono jums nebūtų paskirta. Bet jeigu atvyksite vienas, tuomet kompanionas tikrai pasveikins jus, kada atsibusite iš baigiamojo laiko miego Šviesos Saloje. Net jeigu ir yra žinoma, kad jus lydės kažkas iš kilimo draugijos, tai laikini kompanionai bus paskirti tam, kad pasveikintų jus ant amžinųjų krantų ir palydėtų jus į rezervaciją, parengtą jūsų ir jūsų bičiulių priėmimui. Jūs galite būti tikri, kad jus šiltai pasveikins, kada jūs patirsite prisikėlimą amžinybėje ant amžinųjų Rojaus krantų.
Sutikimo kompanionai yra paskiriami tada, kada kylantysis paskutines dienas gyvena Havonos paskutinėje grandinėje, ir jie atidžiai tikrina mirtingojo kilmės ir kupino įvykių kilimo per erdvės pasaulius ir Havonos grandines dokumentus. Kada laiko mirtinguosius jie pasveikina, tada jie jau būna gerai susipažinę su šitų atvykstančiųjų piligrimų karjera ir tuoj pat įrodo, jog yra užjaučiantys ir įdomūs kompanionai.
Tuo metu, kada Rojuje gyvensite kaip ikiužbaigtasis, jeigu dėl kokios nors priežasties jūs būtumėte tikrai atskirtas nuo savojo partnerio kilimo karjeroje – mirtingojo
[284]▼
ar serafinio – jums bus nedelsiant paskirtas Rojaus Kompanionas tam, kad patartų ir glaudžiai bendrautų. Kada jis kartą būna paskirtas atskirai gyvenančiam Rojuje pakilusiam mirtingajam, tada šis kompanionas pasilieka su šituo asmeniu tol, kol prie jo vėl prisijungia jo kilimo partneriai arba kol jis yra deramai įtraukiamas į Užbaigtumo Korpusą.
Rojaus Kompanionai paskiriami pagal savo laukimo eilę, išskyrus tai, kad pakilusiojo niekada neatiduodama į globą tokiam kompanionui, kurio prigimtis yra ne tokia, kaip jo supervisatos tipas. Jeigu Urantijos mirtingasis šiandien atvyktų į Rojų, tai jam būtų paskirtas pirmasis laukiantis kompanionas, kuris yra arba kilęs Orvontone, arba šiaip turintis Septintosios Pagrindinės Dvasios prigimtį. Dėl to omniafimai su pakilusiais tvariniais iš septynių supervisatų netarnauja.
Rojaus Kompanionai atlieka daug papildomų tarnysčių: Jeigu kylantysis mirtingasis kartais pasiektų centrinę visatą vienas ir, jam keliaujant per Havoną, kažkurioje Dievybės jaudinančio patyrimo fazėje sukluptų, tada deramu kursu jis būtų sugrąžintas į laiko visatas, ir nedelsiant būtų duotas ženklas Rojaus Kompanionų rezervams. Vienas iš šitos kategorijos būtų paskirtas vykti kartu su nugalėtu piligrimu tam, kad būtų su juo, guostų jį, ir pakeltų jam nuotaiką, ir pasiliktų su juo tol., kol jis sugrįžtų į centrinę visatą, kad atnaujintų kilimą į Rojų.
Jeigu kylantysis piligrimas patyrė pralaimėjimą Dievybės jaudinančiame patyrime tuo metu, kai per Havoną keliavo kylančiojo serafimo, mirtingojo karjeros angelo sargo, draugijoje, tuomet šis apsispręstų lydėti savo mirtingąjį partnerį. Šitie serafimai visada pasisiūlo ir jiems yra leidžiama lydėti savo ilgalaikius draugus atgal į laiko ir erdvės tarnystę.
Bet šitaip nebūna su dviem artimai susietais mirtingaisiais pakilusiaisiais: Jeigu vienas pasiekia Dievą, tuo tarpu kitam laikinai nepasiseka, tai tas individas, kurį lydėjo sėkmė, nedvejodamas nusprendžia sugrįžti į evoliucinius kūrinius su nusivylusia asmenybe, bet šito daryti neleidžiama. Vietoje šito, duodama žinia Rojaus Kompanionų rezervams, ir parenkamas vienas iš savanorių tam, kad lydėtų nusivylusį piligrimą. Tada savanoris Rojaus Pilietis būna susiejamas su mirtinguoju, kurį lydėjo sėkmė ir kuris leidžia laiką centrinėje Saloje, laukdamas pralaimėjusiojo draugo sugrįžimo iš Havonos, ir tuo metu jis moko kai kuriose Rojaus mokyklose, pateikdamas jaudinančio patyrimo pasakojimą apie evoliucinį pakilimą.


Algimantas
2009-08-10 12:24:17

Komentarai

Tėvas myli visus ir visada ir vienodai - jam nėra nusipelniusių ir nenusipelniusių - MES GI JO MYLIMI VAIKAI - ir jam nėra jokių sunkumų pildyti mūsų užgaidas/kaprizus jei taip galėtume pavadinti :) - Jis tiesiog duoda mums visada tai ko prašome/norime/trokštame/svajojame...
NEPAMIRŠKIME TĖVAS MYLI VISUS VIENODAI - TA MEILĘ GALITE PAJAUSTI VISI - JEI TIK NORITE - ATSIVERKITE TĖVUI - JIS LAUKIA JŪSŲ VISŲ ATSIVĖRIMO - KALBĖKITE SU JUO TAIP KAIP AŠ DABAR SU JUMIS PAPRASTAI... JIS TOKS PAPRASTAS IR NEIŠDIDUS IR NEAROGNATIŠKAS IR NEPIKTAS, KAD NU SUNKU ŽODŽIAIS TAI APRAŠYTI :)
NEPAMIRŠKITE TĖVAS LAUKIA JŪSŲ VISŲ IR LABAI STIPRIAI ILGISI KAD JŪS SU JUO NEPRADEDATE KALBĖTI :)
Siunčiu Jums meilės pliupsnį, kurį turėtumėte pajusti perkskaitę pastaruosius žodžius :)
Ir iki...

Linas J
2009-09-30 07:41:16



Dar viena ,bet manau labai reikšminga citata "Niekada, per visą savo kilimą į Rojų, jūs nelaimėsite nieko, mėgindami nekantriai apgauti nustatytą ir dieviškąjį planą nedideliais sutrumpinimais, asmeniniais išradimais, ar kitomis gerinimo priemonėmis tobulumo kelyje, tobulumo keliui, ir amžinojo tobulumo kelio labui." (846)


rimantas ( Kaunas)
2009-09-29 20:23:04



MIELIEJI, tai ko trokšta sūnus ir NORI TĖVAS tas YRA.
Tokia nuostata yra per visą kūriniją ir amžinybę. Ir ji nekinta.
Tėvo noras yra VIENAS - KŪRINIJOS EVOLIUCIJA, nes Rojaus Trejybės yra toks sukurtas EVOLIUCINIS KŪRINIJOS ŠVIESINIMO IR TOBULINIMO PLANAS.
Ir niekada JOKIOS žinios nedalinamos nepelnytai PER VISĄ KŪRINIJOS EVOLIUCIJĄ.
Mielieji, žinokite, jog yra du SKIRTINGI dalykai, kuriuos žmogaus gyvulinis protas PAINIOJA - NORĄ IR KAPRIZĄ, UŽGAIDĄ.
Todėl Lino pareikštos mintys, kad jam Tėvas įpūs Urantijos Knygą, yra JO GYVULINIO IR SVANAUDIŠKO PROTO KAPRIZAS, UŽGAIDA, VISKĄ GAUTI be savo PASTANGŲ, JAU PARENGTĄ, O tai reiškia gauti NENUSIPELNIUS, kai dar iki tokio lygio nesubrendai. O brendimas vyksta labai palaipsniui, ugdant KANTRYBĘ SU TĖVU, ir visada tik dedant asmenines pastangas.
Todėl Lino samprotavimai prilygsta vaiko mintims, "aš noriu kuo greičiau būti JAU didelis." TAČIAU DIDELIS JIS BUS TIK TADA, KADA SUAIGS.
IR PATS TOKS LINO PRAŠYMAS YRA ANALOGIŠKAS mažo vaiko prašymui, kada šis prašo tarp žuvų tinkle spurdančios sugautos vandens gyvatės, nesuvokdamas, kokį pavojų ji jam kelia.
MYLINTIS IR IŠMINTINGAS tėvas niekada tokio savo vaiko kaprizo netenkins, saugodamas jį patį; kad ir kaip tam vaikui toks tėvo elgesys nepatiktų, vis tiek gyvatės tėvas jam neduos vietoje žuvies.
Taip ir Lino atveju, jeigu jo gyvuliniam ir pilnam baimės ir užgaidų protui, PER AKIMIRKĄ, TĖVAS SUTEIKTŲ VISĄ URANTIJOS KNYGOS INFORMACIJĄ, JO GYVULINIS PROTAS NEATLAIKYTŲ, PERKAISTŲ. O JO MORONTINIS SIELOS PROTAS YRA DAR NEIŠVYSTYTAS, NES JIS, BŪTENT MORONTINIS PROTAS VISADA YRA KANTRUS IR DEDANTIS SAVO PASTANGAS DVASIŠKAI AUGTI, O NE SIEKTI TO, KO NENUSIPELNĖ. MORONTINIS PROTAS BŪTENT IR MOKOMAS AUGTI SAVO ŠVIESA, KURIOJE KAPRIZŲ IR UŽGAIDŲ NĖRA.
Todėl būtent iš meilės Tėvas taip saugo Liną, kad jo tokio kaprizo nepatenkins, tik jis šito dar nesuvokia, jam atrodo, kad Tėvas yra UŽGAIDŲ TENKINTOJAS, O NE LINO VIDINIO TIKROJO AŠ PAGRINDINIS PARĖMĖJAS IR UGDYTOJAS.
Todėl mielas Linai, auk drauge su Tėvu, KANTRIAI skaitydamas Urantijs Knygą pats, prašydamas Jo sustiprinimo studijuojant Urantjis K|nygą, nes jo labai reikės, nes be šito kelio lieka tik blausus takelis ristis žemyn. Trečios alternatyvos tiesiog nėra.
SPRENDI TU PATS IŠ TĖVO TAU SUTEIKTA LAISVA VALIA.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2009-09-29 15:25:14



Dar apie laiką. Čia įdedu trumpą ištrauką apie laiką, kiek jis yra svarbus, rodo mums ir tai, kad net tam yra sukurtos konkrečios dvasios , viena iš jų kategorijų yra sekonafimai.Ir vieni iš tretinių sekonafimų tiesiog taip ir vadinasi Laiko Svarbumas.
"3. Laiko Svarbumas. Laikas yra vienintelė visuotinė dovana visiems valios tvariniams; jis yra tas “vienas talentas,” kuris yra patikėtas visoms protingoms būtybėms. Laiką jūs visi turite tam, kad užsitikrintumėte savo išlikimą po mirties; ir laikas yra švaistomas pražūtingai tiktai tada, kada jis yra eikvojamas nekreipiant į jį dėmesio, kada jo nepanaudojate taip, kad būtų užtikrintas jūsų sielos išlikimas. Nesugebėjimas savo laiko panaudojimo pagerinti, kiek įmanoma didžiausiu laipsniu, neužtraukia fatališkos bausmės; tai tiesiog sulėtina laiko piligrimo kilimo kelionę. Jeigu išlikimas yra pasiektas, tai visi kiti praradimai gali būti atstatyti.
Suteikiant pasitikėjimą Laiko Svarbumų patarimas yra neįkainojamas. Laikas yra gyvybiškai svarbus faktorius visur šiapus Havonos ir Rojaus. Laikas yra parodymų sudėtinė dalis Dienų Senųjų paskutiniojo teismo metu. Laiko Svarbumai visada turi pateikti įrodymų, jog kiekvienas ginamasis turėjo užtektinai laiko tam, kad apsispręstų, kad įgyvendintų pasirinkimą.
Šitie laiko įvertintojai taip pat yra pranašavimo paslaptis; jie pavaizduoja tokį laiko elementą, kuris bus reikalingas tam, kad būtų užbaigta bet kokia užduotis, ir kaip indikatoriai jie yra lygiai tiek pat patikimi, kiek iš kitų gyvųjų kategorijų yra patikimi frandalankai ir chronoldekai. Dievai numato iš anksto, todėl žino ateitį; bet laiko visatų kylančiųjų valdžia turi pasikonsultuoti su Laiko Svarbumais tam, kad galėtų prognozuoti ateities įvykius.
Jūs iš pradžių šitas būtybes sutiksite gyvenamuosiuose pasauliuose, ir ten jie jus mokys to, kaip naudingai panaudoti tai, ką jūs vadinate "laiku," tiek, kaip jį panaudoti pozityviai, darbe, tiek, kaip jį panaudoti negatyviai, poilsio metu. Abi laiko panaudojimo rūšys yra svarbios. " (315)


rimantas ( Kaunas)
2009-09-27 13:34:28



Mūsų laukia tikrai labai ilgas dvasinio vystymosi kelias, kada pagaliau pasieksime Rojaus krantus. Štai apie tai sako Tėvas viename iš mokymų (Tėvo mokymas apie tapatybę):
"Jūs Man esate jau dabar pasiekę Mane Rojuje, nors jūsų laukia milžiniškas kelias, kuriam įveikti prireiks jums sukaupti tiek patyrimų, kad jūs nepajėgūs tą suvokti. Lygiai taip pat tam keliui įveikti pririeks tiek laiko, kad jūs negalite įsivaizduoti. Net jūsų Saulės sistemos – Monmatijos – dar nebuvo, nors jūs savo supratimu saulę laikota amžina, jeigu jūs žvelgsite į praeities akimirką ir atseksite šitos akimirkos vystymąsi iki šios akimirkos, kaip per šį laiką vystėsi jūsų Saulės sistema, o jūsų planetos dar visiškai net nebuvo kosmose, tai jums dar daug daugiau prireiks laiko, kad patektumėte į Mano, ir kitų Lygiaverčių Mano Partnerių Rojaus Trejybėje, akivaizdą. Ir per visą šitą ilgą laiko patyrimą jūsų kelyje namo pas Mus, jūsų asmenybė atsiskleis vis naujais ir naujais patyrimų atspalviais, ..."
O mums perteiktų šviesos šaltinių UK ir JK studijavimas tikrai nė kiek nevargina ar dar kaip nors; ateina laikas, kai siela jaučiasi išalkusi dar gilesnės tiesos ir šviesos, kurios tikrai negaus iš niekur kitur, kaip tik iš Rojaus Tėvų ir šių mums žmonėms perteiktų gyvų šviesos šaltinių bei mokymų. Aš renkuosi savo laisva valia, patirdama Tėvo vedimą ir paskatinimą. Labai norint viskas gaunasi ir viskam užtenka laiko, svarbu įsiklausyti į Tėvo vedimą iš vidaus mumyse.
O šiaip geriau perskaityk šią temą ir išsakyk savo pamąstymą.

Jurgita
2009-09-24 23:32:15



Urantijos knygos studijavimas atskleidžia mums platesnę Kūrinijos panoramą, kokią dar giliau imsime suvokti būdami sielų, o po to ir ištobulintų dvasių pavidalu. Mūsų vystymosi kelias iki Rojaus yra labai ilgas, todėl tos galimos klaidos, kiek aš suprantu dabar, pasitaikyti gali dėl mūsų neištobulintų charakterio bruožų, dėl patirties neturėjimo, dėl nepilno pasitikėjimo Rojaus Tėvais ir neįsiklausymo į Jų vedimą iš vidaus. Pagaliau, atsisakę vykdyti Tėvų valią visumos šviesinimo labui, ir galim padaryti klaidą, pasirinkdami tam tikrus kompromisus ar nukrypimus, sureikšmindami save ir pan., o pasekmės tada gali būti ir būna labai skaudžios. Mus gi kiekvieną veda Tėvo padovanotas Minties Derintojas, o jo vedimas visada tobulas, tikslingas ir kryptingas, nukreiptas į mūsų dvasinį augimą, kad imdami vis labiau žvelgti į aplinką platesniu Tėvo žvilgsniu su meile, imtume veikti vis drąsiau ir ryžtingiau kūrinijos šviesinimo labui. Visa kūrinija žengia į priekį ir yra apgaubta Tėvų meilės, gailestingumo, dvasingumo, išminties ir nepaliaujamo veikimo. Todėl ir mes štai kiekvienas, kiek įsiklausysime į Jų vedimą, tiek ir augsime dvasiškai, kiek įdėmiai ir noriai studijuosime Urantijos Knygą, Jėzaus Kristaus mokymų knygą, Rojaus Tėvų mokymus, tiek tobulėsime patys, tiek praplėsime savo mąstymą ir dvasinį matymą, tiek galėsime padėti šviesėti ir atrasti Tėvą kitiems šito Jo ieškantiems žmonėms, tiek to pasekoje mažiau darysime klaidų ir suklydimų. Bendrauti su Rojaus Tėvais būtina kasdien, kaip tu ir sakei Linai kad bendrauji, bet taip pat nereikia niekada sustoti ties esamu žingsniu, reikia žengti visada dar ir dar vieną link platesnio ir giluminio visos Rojaus Tėvų kūrinijos pažinimo. Tuomet gi ir mūsų žingsnis bus vis tvirtesnis, o tuo pačiu kupinas meilės ir pasitikėjimo. O nuoširdžiai šitaip einant gyvuoju įtikėjimo keliu ir suklydimai mažėja, nors užduotys kaip kalnas po kalno iškyla vėl ir vėl prieš akis; kai įveikiame vieną, atsiranda kitas. Ir štai ankstesnis patyrimas ir suteikia pasitikėjimo naujam žingsniui - naujai užduočiai ir sumanymui įveikti, nukreiptam tik visų šviesėjimo labui.
Sakau tai todėl, kad pati aiškiau ėmiau suprasti, kad be gilesnių minėtų šviesos šaltinių studijų, neįmanoma praplėsti dvasinio matymo, neįmanoma pažinti Kūrinijos, o tuo pačiu kaip gi kitam sutiktam dvasinės šviesos ieškančiam žmogui galėčiau padėti suprasti tikrąją tiesą, kokią skleidžia tobulas Kūrinijos šaltinis ir Centras? Ir toks supratimas ateina tik per patyrimus gatvėje,namuose,kur bebūčiau. Taigi reikia imti skleisti tikrąją gyvą Rojaus Trejybės šviesą, kad kuo mažiau būtų perteikiamų iškraipymų, kad plėstųsi ir aiškėtų žmonių suvokimas apie Kūriniją ir Jos Šaltinį.


Jurgita
2009-09-23 21:22:44



Neįmanomų dalykų nėra, bet Tėvas niekad už mus nedarys to, ką galime ir turime atlikti patys!!! Manau daugelis ima maišyti šiuo dalykus, kad štai Tėvas gali viską, bet juk tai žmogus gali viską su Tėvu savo viduje - o tai du skirtingi dalykai. Nepamirškime šito,nes lengva už tai užkibti. Tai jau gaunasi suvokimas tiesiogine prasme, esmės iškraipymas. Dvasinis vysytmasis ir būna palaipsnis, kad žmogus mėgautųsi jo procesu-pačiu vyksmu kartu su Tėvu, Rojaus Tėvais kiekvieną akimirką. Ne rezultatas svarbu, tą nekart pati girdėjau iš Tėvo, ir dabar suprantu kodėl.
Kada kasdien atsiremiame į Rojaus Tėvus, iš Jų ir gauname išmintį ir stimulą veikti patys išmintingai su užsidegimu.

Jurgita
2009-09-29 08:14:08



Mes, kai kurie iš mūsų, jau dabar gali būti kompanionais čia, kažkam nežinančiam, ieškančiam, pasiklydusiam, sutrikusiam.

Arnoldas
2009-09-14 22:55:25



Būdami net Rojuje,mes gyvensime,kaip ikiužbaigtieji,kol būsime deramai įtraukti į Užbaigtųjų Korpusą.Ir yra taip,kad mes lauksime savo partnerio kilimo karjeroje-arba mirtingojo,arba serafinio,kurie,mano nuomone,gali suklysti kilimo karjeroje,nes tik Rojuje bus tobuli visi.Bet prieš tai mes būtinai turėsime patekti į rezervaciją,parengtą mūsų sutikimui.Tai aš suprantu,kaip mūsų pasitikimą,kad būtume paruošti pilnumoj,kad būtume įtraukti į Užbaigtųjų Korpusą.O Rojaus Kompanionai bus paskirti tokie,kurių prigimtis tokia,kaip jo supervisatos tipas.Ir taip yra todėl,kad Rojaus Kompanionas mums bus labiausiai artimas,kaip labiausiai artimi yra kiti Rojaus Kompanionai tiems,kurie pakyla į Rojų iš kitų supervisatų.Mūsų Rojaus Kompanionai labiausiai mus ir supras

arunas
2009-08-13 12:15:35



Šiaip aš galvoju, kad mes nė vienas nesame apsaugoti nuo suklydimų nei čia Urantijoje, nei ten dvasiniuose pasauliuose kylant link Rojaus. Tačiau jaučiu, kad vienintelis ir pats tikriausias kelias suklydimams mažinti, tiek čia tiek ten, yra mūsų nuolatinis bendravimas su Rojaus Tėvais ir iš to kylantis didesnis įsiklausymas į Jų vedimą iš vidaus. Pagal savo patyrimą galiu pasakyti, kad bendravimas su Tėvais yra malonus, suteikiantis didelį sustiprinimą žengiant į priekį, tačiau vat kame iškyla problema dar, kad kai kuriems ryžtingesniems sprendimams ir veiksmams dar priešinasi gyvulinis protas. Štai Tėvas sako viena, o dar iš baimės neišvalyta pasąmonė padaro savo darbą. Ir viską tikrai suprantu, ir Tėvas sako, kad daugiau bendraučiau su Juo ir kitais Rojaus Trejybės asmenimis, taip gilėtų pasitikėjimas Jais, bet taip pat suprantu, ir tai tinka visiems, kad ryžtingesnio žingsnio už mus visus net Jie nežengs. Tai teks padaryti kiekvienam mums asmeniškai.
Čia Urantijoje yra vienokios kliūtys, o ten dvasiniuose pasauliuose jos yra kitokios, kitokios yra ir užduotys. Ir tai priklauso nuo mūsų sielos brandumo, nuo mūsų noro pažinti Tėvus ir skleisti laisva valia Jų meilę visumai.
Taip pat suprantu, kad niekada nereikia laukti rezultato, nes tai žalinga ir stabdo mūsų vystymąsi. Apie tai rašoma ir Urantijos knygoje.
O kad patirtume prisikėlimą ir sutiktume šiuos draugiškus Morontinius ir Rojaus kompanionus, turime tai pelnyti gyvu įtikėjimu. Ir turėtume pradėti jau nuo šios akimirkos, nes kiekviena jų labai svarbi, apie tai dažnai visai nesusimąstome, kiek veltui praleidžiame laiko tuščiai.

Jurgita
2009-08-12 20:42:06




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal