Forumas: temos peržiūra
Žmogaus proto matoma ir nematoma pusės tai, kaip ir mėnulio matoma ir nematoma pusės.
Aš matau,kad vis daugiau kyla susipainijomo dėl urantų požiūrio į PROTĄ. Yra net tokių mūsų sielos broliu kvailų, tiesiogine šio žodžio prasme KVAILŲ, teiginių, kuriais tvirtinama, atseit urantai neigia protą. Tai TIKRA KVAILYSTE, kurią pateikia būtent RIBOTO PROTO mūsų sielos broliai, kurie iš viso nesuvokia, kas yra ŽMOGAUS PROTAS.
Kad jums būtų nors kiek lengivua tai suvokti, pamėginsiu jums patiekti per palyginimą su mėnuliu.
Iš mūsų planetos, Urantijos, yra matoma tik VIENA mėnulio, ir visą laiką TOJI PATI, pusė, KURIĄ APŠVIECIA SAULE, FIZINIAI SPINDULIAI. Tačiau tai tik nedidele dalis paties mėnulio, tai nera PUSĖ MĖNULIO, o tik menka dalele, matoma musuu astronomams, net ir per teleskopus. Nepalyginamai didesnė mėnulio dalis nėra matoma mūsų žvilgsniui iš tokios padėties, kurią kosminėje erdvėje užima Urantija. Tad mes negalime daryti išvadu apie mėnulį, matydami tik mažytę jo dalį, apsviestą saulės materialios energijos spindulių. Ir jeigu saulės materiali šviesa tiek apšviecia mėnulio pavirsiaus, tiek jo mes ir matome, taciau tai nereiškia, kad tamsioji, ir nepalyginaamia didesnė mėnulio dalis neegzistuoja. JI YRA, tik jos mes nematome IŠ MŪSŲ PLANETOS.
Mūsų protas taip pat turi nematomą pusę, kuri yra milžiniška dalimi nematoma, ir nejaučiama, nes ji yra toji tamsioji ir daug didesnė mūsų proto "mėnulio" pusė. Dėl to mes matome tik tuos samprotavimų, loginių sprendimų ir jų įgyvendinimų paskemes, ir tą vaadiname loginiu protu. Ir manome, kad tai jau yra visas mūsų protas, kad daugiau mes nieko neturime. Tačiau toji milžiniška ir nematoma mūsų proto dalis yra globojama ir apšviečiama vien tik Tėvo-Rojaus Trejybės šviesos iš vidaus. Sitoji šviesa, kurią skleidžia dvasinis Tėvas, yra nemateriali, ji yra dgvasinė, todėl tokios šviesos apšviesto prot IŠMDINTIES TEIGINIŲ, SPRENDIMŲ, IR JŲ ĮGYVNEDINIMO NE TIK NEMATO, BET IR NESUVOKIA VIEN TIK MATERIALIOS LOGIKOS ĮTAKOJE ESANTIS PROTAS, KURIS IR REMIASI TIK Į MATERIALIŲ AKIŲ MATOMĄ IR JUNTAMĄ IŠORINĄ ŠVIESĄ. Todėl toks protas neauga, nesivysto, ir negali matyuri nieko kito, tik materialią išorinę logiką ir šiveisą, kurią mato ir kiti tokio paties materialaus apšvietimo protai. Tačiau, taip kaip ir mėnulio atveju, kada nepalyginamai didesnė mėnulio nematoma dalis vis tiek yra neatskiriama nuo nedidelio matomo apšviesto ruoželio, taip ir žmogaus matomas fizinis GYVULINIS protas, kuriam tik ir būdinga BAIMĖ IR SAVANAUDIŠKUMAS, PUIKYBĖ IR NEPILNAVERTIŠKUMAS, IŠNAUDOJIMAS IR NIEKININIMAS, AGRESIJA IR PRIEVARTA, NUSIKALTIMAS IR NET ŽUDYMAS NE TIK KITŲ, BET IR SAVĘS, SUDARO TIK TĄ MAŽĄ APŠVIESTĄ RUOŽELĮ, O MILŽINIŠKA PROTO DALIS YRA NEAPŠVIESTA IŠ IŠORĖS, NES JI YRA TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS VIEŠPATIJA, KURI DVASINE ŠVIESA APŠVIEČIA TIKRĄJĮ ŽMOGIŠKĄJĮ-DIEVIŠKĄJĮ PROTĄ, KURIAM BŪDINGA VIEN TIK MEILĖ IR GAILESTINGUMAS, ALTTRUIZMAS IR TIESA, LOGIKA IR IŠMINTIS, GELMĖ IR SKVARBUMAS Į APLINKOS ANALIZĘ, DRĄSA IR RYŽTAS, ŠVIESA IR VEIKLA VISUMOS LABUI. Tai nuostabioji, bet nematoma, tikrojo žmogaus proto būsena, kuri susilieja su TĖVO IŠMINTIMI ir VISADA DEMONSTRUOJA DIEVIŠKĄJĄ IŠMINTĮ SAVO VEIKSMUOSE ŠVIESOS DARBAIS.
Ir ateis toji akimirka, kada žmogaus protas tikrai įgaus, vietoje DABARTINIŲ NEVERTŲ ŽMOGAUS VARDO gyvulinių bruožų, DIEVIŠKŲ BRUOŽŲ ĮSIVIEŠPATAVIMĄ. Ir tada logika tikrai nebebus sulaužyta, kokia yra dabar, o bus LOGIŠKA, O NE TOKIA, KOKIĄ DABAR MĖGINA PATEIKTI GYVULINIS PROTAS, VEIKSMAI BUS LOGIŠKI, O NE PRIEŠTARAUJANTYS LOGIKAI.
Ir jau ima pastebėti vis daugiau ir daugiau atsivėrusių Rojaus Trejybei URANTŲ, per gyvą atsivėrimą garbinant Tėvą-Rojaus Trejybę, jog politikai, verslininkai, mokslininkai, ir absoliuti dauguma žmonių priima nelogiškus sprendimus, o tada juos įgyvendina tam leisdami vėjais visas lėšas ir sulaukia skaudaus smūgio, kuris vis labiau ir labiau veržia visą pasaulio politiką, religijas, ekoniomiką, mokslą, visuomeninius, šeimyninius, ir tarp kartų santykius. Ir vienitleis kelias juos pataisyti yra ATSIVERTI TĖVUI, ATRASTI JĮ SAVYJE, IR GARBINTI TĖVĄ-ROAJUS TRJEYBĘ, IR SEMTIS IŠMINTIES IŠ ROJAUS TREJEYBĖS.
Visi kiti keliai, kad ir kiek jų bebūtų SUGALVOTA, yra kreIvi ir ilIuziniai ir veda į aklavIetę ir žmonijos SUNAIKINIMĄ.
Ir tik ROJAUS TRJEYBĖS KELIAS URANTŲ PAGALBA ATSTATYS DABAR PAŽEISTĄ ŽMOGAUS LOGIKĄ, PAKELDAMAS JĄ Į TINKAMĄ IR DIEVIŠKĄ LYGĮ IR IŠGELBĖS ŽMONIJĄ NUO SUSINAIKINIMO, BET NE NUO ARTĖJANČIOS KATASTROFOS, KURIOS NEPAVYKS IŠVENGTI URANTIJOJE NIEKAM. TAČIAU JI KIEKVIENĄ PALIES SKIRTINGAI, PRIKLAUSOMAI KIEKVIENO IŠ MŪSŲ ASMENINIO GYVO RYŠIO SU TĖVU IR ROJAUS TRJEYBE IR NUO MŪSŲ ASMENINIO PASITIKĖJIMO TĖVU IR ROJAUS TREJYBE, IR NUO JOS VALIOS VYKDYMO VISŲ LABUI.
MES, URANTAI, DĖL TO, KAD MŪSŲ YRA DAR LABAI MAŽAI, NEBEGALIME SULAIKYTI ARTĖJANČIOS ŽMONIJOS KATASTROFOS, KURI PAREIKALAUS BEVEIK PENKIŲ DABARTINIŲ MILIJARDŲ GYVYBIŲ, IR VIEN DĖL TO, KAD DABARTINIAI MŪSŲ SIELOS BROLIAI IR SESĖS MŪSŲ, ATSIVĖRUSIŲ ROJAUS TREJYBEI URANTŲ, DIEVIŠKĄ PROTĄ IR LOGIKĄ LAIKO APSVAIGIMU IR ILIUZINIU IŠSIGALVOJIMU, IR NET MUMS META KALTINIMUS NEBŪTAIS DALYKAIS, DĖL KO KALTI YRA PATYS MŪSŲ KALTINTOJAI, KAIP IR JĖZŲ KALTINO FARIZIEJAI TUO, KUO BUVO KALTI JIE PATYS, JOG MES ATMETAME PROTĄ, KAI TUO TARPU PROTĄ ATMETA JIE, NORS IR GYVENA ANT UGNIKALNIO KRATERIO, BET SAVO GYVULINIU PROTU NET NESUVOKIA, KAD JIE JAU RITASI Į JO LIEPSNOJANČIĄ GELMĘ.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
Algimantas
2009-08-25 01:30:41
Komentarai
Mielieji, dauguma iš jūsų jau suvokiate, kokią tamsą atnešė, ir tebeneša, dogmatinė ir ritualinė bažnyčia. Tačiau ar šitą patį pojūtį jaustų jūsų siela, jeigu nebūtų buvusi apreikšta URANTIJOS KNYGA, jeigu ji nebūtų išversta į lietuvių kalbą, jeigu nebūtų atsiradusi mūsų svetainė, kurioje jau dabar galite skaityti ir Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL tiek lietuviškai, tiek angliškai, jau net ir materialios knygos pavidalu, o dabar jau įpusėjo jos vertimas į rusų kalbą, jeigu nebūtų Rojaus Trejybės Asmenų apreiškiamų mokymų, jeigu nebūtų mūsų ROJAUS TREJYBĖS GYVOSIOS ŠVENTOVĖS PAMALDŲ, jeigu nebūtų mūsų pirmadieninių gyvųjų Rojaus Trejybės garbinimo maldų, ar jūsų siela ir dabar būtų tokia ūgtelėjusi ir tokia prašviesėjusi?Ne, nebūtumėte dabar tokie, deja, tik kai kurie IŠMINTINGI IR RYŽTINGI nešti tikrąją šviesą savo sielos broliams ir sesėms.
Aš dar kartą noriu paraginti URANTUS, KURIŲ SIELOS YRA JAU PABUDUSIOS IR NUŠVITUSIOS - aktyviau diskutuokite, nes gi jūs turite didesnę šviesą savyje, JŪS TURITE TĖVĄ IR TREJYBĘ SAVYJE GYVĄ, tai kodėl tokie vangūs esate savo svetainėje? Ne tik replikuokite "man patiko tavo nuomonė, o man nepatiko," nes tai tuščia, jeigu nepagrindžiate jos savo patyrimu, savo nuostatomis, ką jūs matote tuose žodžiuose, tose mintyse, kokią pramę jos atskleidžia jums, juk jus skaito daug mūsų sielos brolių ir sesių, kurie nori patys eiti šituo GYVUOJU keliu, bet dar nedrįsta. Tad suteikite savo rašymu jiems ryžtingesnį postūmį, ir tuo labiau neatkalbinėkite nuo tokio žingsnio, kad laiko turime, skubėti nėra kur.
Tai, ką dabar parašysiu turi didžiulės svarbos mūsų tolimesniam tiek Urantijos Knygos, tiek Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JKUMS VĖL studijavimui, tiek Rojaus Trejybės Asmenų apreiškimų studijavimui.
Pirmiasia skaitykite šituos mokymus KASDIEN, TIK NE SAVO GYVULINIU protu, bet atsivėrusiu SIELOS IŠMINTIES protu. Būtent tąja dar NEMATOMA PROTO "MĖNULIO" PUSE, KURIOJE VIEŠPATAUJA TĖVAS PER SAVO DVASIĄ IR PER JĄ ROJAUS TREJYBĖ.
Jeigu šitaip skaityti dar NEMOKATE, tuomet prieš skaitydami, net ir trumpai skaitydami, kaskart, pagarbinkite Rojaus Trejybę ir paprašykite Rojaus Trejybės, kad ji padėtų jums pajausti gilumines prasmes tų žodžių, kuriuos perskaitysite, kad ji padėtų pamatyti vientisą kūrinijos sistemą - visą jos visumą, visą jos šeimos veikimą mūsų, ir visų kūrinijos tvarinių, labui. Nors jūs ir skaitysite apie labai žemiškus dalykus, apie Jėzaus gyvenimą, ar bet kurią kitą knygos vietą, tačiau jums bus suteiktos nematomos gijos, kad pajausite NETIKĖTĄ RYŠĮ SKAITOMO TEKSTO IR TOS VISOS KŪRINIJOS ŠEIMOS NARIŲ JUMS SU MEILE ATLIEKAMOS VEIKLOS, KAD TIK JUS STIPRINTŲ IR PADĖTŲ JUMS ŽENGTI ŠITUO GYVUOJU ROJAUS TRJEYBĖS KELIU BE KOKIOS NORS BAIMĖS.
Žinokite, išsigąsta tik merdinti siela, o merdinti siela yra tik nevekli siela. Dėl to jūs turite leisti savo sielai DIRBTI TĖVO IR ROJAUS TREJYBĖS LABUI. TIK JIEMS, NORS DIRBATE SAVO KASDIENIUS MATERIALIUS DARBUS. Tačiau vis labiau ir labiau jūsų siela TROKŠ DALINTIS SU VISAIS SAVO DARBAIS IR LAIMĖJIMAIS, JI TROKŠ TAPTI TIKRUOJU KŪRINIJOS ŠEIMOS NARIU IR SAVO IŠGALĖMIS PRISIDĖTI TIEK MATERIALIOMIS, TIEK INTELEKTUALIOMIS, TIEK DVASINĖMIS PRIE VISUMOS ŠVIETIMO IR LAVINIMO, KAD GERIAU BŪTŲ VISIEMS DIDESNĖJE ŠVIESOJE.
Aš matau, kad mūsų Forume net tarp urantų yra nesutarimas, kokiu žingsniu žengti pirmyn - vieniems užttenka to, kas jų jau pasiekta, todėl nereikia skubėti, nereikia persistengti, juk amžinybė prieš akis, kiti sako, jog negalima ATIDĖLIOTI IR TENKINTIS TUO, KAS JAU PASIEKTA, REIKIA VIS DAUGIAU IR DAUGIAU ATSIDUOTI TĖVO VEDIMUI IŠ VIDAUS, KAD AUGTŲ SIELA IR JOS PASITIKĖJIMAS TĖVU IR ROJAUS TREJYBE, IR ŠITO PASITIKĖJIMO DĖKA IR ŽEMGTI TUOS ŽINGSNIUS, KURIE KITIEMS YRA BAUGŪS IR GĄSDINANTYS.
Kiekvienas sprendžia ASMENIŠKAI IR TIK LAISVA VALIA. Aš visada esu ryžtingųjų ir išmintingųjų pusėje, o ne intelektualių prisitaikėlių. Toks esu nuo žmogiškojo pirmojo savarankiško žingsnio žemės paviršiumi. Ir nuo pat mažumės mane Tėvas ruošė ir dar toliau teberuošia šviesos misijai, kurios dar man iki galo neatkleidžia, bet net ir tai, ką jau atskleidė, man kelia milžiniškų apmąstymų ir nemenką nerimą. Tą Jis man pasakė tik pastarosiomis dienomis, KOKS YRA MANO RENGIMAS, IR KĄ AŠ TURIU DARYTI.
Todėl, mano mielieji, aš jums ir dar kartą sakau, kad JUS RENGIU BŪTI DVASINIAIS MOKYTOJAIS. Mūsų svetainė yra skirta BŪTENT TOKIAM TIKSLUI. O dvasinis mokytrojas turi žinoti DAUGIAU NEGU JIS PASAKO. Todėl aš jums - kaip būsimiesiems dvasiniams mokytojams - pasakau DAUGIAU negu sakau kalbėdamasis su kitais sutiktais žmonėmis, tačiau MAŽIAU negu kalbėdmas Urantijos grupėje. Jūs taip pat ž,nėms pasakysite MAŽIAU NEGU ŽINOTE, KAD NEIŠGĄSDINTUMĖTE, KAD NEAPKINTUMĖTE, JŪS DERNSITĖS PRIE KALBANČIOJO SU JUMIS ASMENIŠKAI.
Tačiau ne taip yra šitame Forume. Jūsų yra labai daug, ir aš bendrauju su jumis ne asmniškai, todėl aš nesiderinu prie jūsų tų, kurie nesate NUOŠIRDŪS IR BIJOTE AUGTI SAVO SIELA. Aš visiškai nesirūpinu, kad patraukčiau kuo daugiau savo sielos brolių ir sesių. Tai nėra mano misija. Mano misija - suteikti mokymus NUOŠIRDIEMS TIESOS IEŠKOTOJAMS, KURIE TROKŠTA GYVO RYŠIO SU TĖVU IR ROJAUS TRJYBE. JŲ NUOŠIRDUMAS YRA IŠ ROJAUS TRJEYBĖS ASMENŲ, TODĖL JIE TROKŠTA NE TIK ŽINIŲ IR TIESOS, BET JIE NORI JOS NUOŠIRDŽIAI SAKOMOS IR SAKOMOS BE KOMPROMISŲ, BE PRISITAIKYMO PRIE BIJANČIŲJŲ. Kurie šviesos bijo, tie iš mūsų Forumo tik šaiposi, bet nestudijuoja nei Urantijos Knygos, nei KALBU JUMS VĖL, nei Rojaus Trejybės mokymų, nei mano mokymų. Tačiau yra daug sielos brolių ir sesių kurie yra nuoširdūs mūsų Forumo lankytojai.
Skaitydami Forumą, galite su manimi nesutikti, tai tik jūsų sielos atsivėrimo laipsnis, kuris kol kas, neatitinka manojo, dėl to jis gali daug ką gąsdinti, tačiau pamąstykite patys, juk jūs nesate verčiami skaityti mano pasisakymus. Praleiskite juos, skaitykite tuos, kurie jums yra priimtinesni.
Aš gi rašau tiems, kurie jau yra ryžtingai ir tvirtai apsisprendę SAVYJE - TAPTI ŠVIESOS NEŠĖJAIS VISIEMS.
Todėl mane žavi Arūno nuoširdumaas ir tikrumas, tas troškimas uždegti didesnę šviesą, kuri ir yra uždegama tik tada, kada ja kas nors dega pats ir trokšta ją uždegti kituose, kurie taip pat nuoširdžiai nori tokios šviesos. Mielas Arūnai, aš džiaugiuosi tavo spindėjimu ir liūdžiu dėl bijančiųjų tavosios šviesos, ir ne dėl to, kad jos nenorėtų, bet jie BIJO ATSISAKYTI SAVO GYVULINIO PROTO VIEŠPATAVIMO, NES TADA JIE PRARANDA ATRAMĄ, O ROJAUS TREJYBĖ JIEMS DAR NĖRA TOJI ATRAMA. KOL KAS. JIe bijo NETIKRUMO. O TU JAU TURI TVRITĄ ATRAMĄ SAVYJE - TĖVĄ IR ROJAUS TREJYBĘ. TODĖL AŠ TAVE IR SKATINU, PALAIKYK GYVĄ RYŠĮ SU ROJAUS TREJYBĘ DAR LABIAU IR DĖL NIEKO NESITIESINK, DĖK NIEKO NIEKADA NEATSIPRAŠINĖK, IR NIEKADA NEPERGYVNK, KAD IR KĄ SAKYTŲ KITI URANTAI PRIEŠ TAVE. TU NEŠK ŠVIESĄ TIEMS, KURIE JAU YRA PRIBRENDĘ IKI TAVOSIOS ŠVIESOS.
Dvasiniuose dalykuose kompromisų negali būti. Jie veda tik į pražūtį. Tą pademonstravo Jėzaus apaštalai. Būtent jų nesugebėjimas suvokti Jėzaus mokymų ir prisitaikymas prie aplinkinių ritualų atvedė į negyvos krikščionybės sukūrimą, kuri vėlaiu pati nebepajėgė išsilaikyti - o kitaIp ir būti negalėjo, nes būvo NEGYVA - TAD BELIKO TIK JOS SEKTANTINĖS DUŽENOS KIEKVIENAI SU SAVAIS RITUALAIS, SUSVETIMĖJIMU, IR NET SAVO PRIEŠAIS.
Todėl, mano, mylimieji, jūs, kai kurie, dažnai parenkate citatas iš Urnatijos Knygos, bet nesuvokdami jų giluminės prasmės, todėl tos citatos būtent netinka paremti jūsų nuostatas.
Melskite sau giluminio ir sisteminio suvokimo, ir ryžto nešti šviesą, o ne laikykitės save pačius nusitvėrę už savo skvernų, kad tik nereikėtų IR VĖL TAPTI RYŽTINGU, JUK TAIP GERA NIEKO NEVEIKTI, NIEKAM NEUŽKLŪTI.
Žinokite evoliuciją nukreipia ROJAUS TREJYBĖS KRYPTIMI NE MINIOS, O TIK PAVIENIAI ASMENYS.
Aš jus raginu tapti TAIS ASMENIMIS ROJAUS TRJEYBĖS - TĖVO, AMŽINOJO SŪNAUS-MOTINOS-BROLIO, IR BEGLAINĖS DVASIOS-MOTINOS-SESĖS - VARDU IR ATEINANČIŲ KARTŲ VARDAN, KŪRINIJOS ŠVIESOS VARDAN.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2009-08-28 18:14:47
Arūnai, aš ne urantas. Esu Visos Kūrinijos pilietis. Ta prasme, kad gyvenu Urantijoje (Žemėje), esu urantietis (žemietis). Urantijos knyga man labai patinka (ypač ketvirta dalis) ir nemanau, kad jos citavimas šitame forume yra klaida. Kiekvienas žmogus tas citatas supranta savo supratimo lygyje kaip ir visą kitą informaciją.
Rimantas V
2009-08-28 09:33:04
Rimantai,aš tave gerbiu ne todėl,kad esi urantas.Gerbiu už savo nuomonės turėjimą,užatkaklumą,bet suprask vieną dalyką.Pirmą kartą skaitant Urantijos Knygą matai tai,ką aš pavadinčiau Gyvuoju Vandeniu..Tai toks sielos troškulys,kurį eilę dešimtmečių negalėjau numalšinti.Neįmanoma numalšinti,nes ta siela,kurią kimšau makulatūra,liko dar labiau ištroškusi.O bent nuorodos į kur pasukti,kad atrasti jau esantį šalia,nebuvo..Urantijos Knyga buvo praryta,ji mane išvedė iš tokio liūno,kuris mane klampino ir jame mačiau kaltus kitus..Bet grįžkim prie to,ką noriu pasakyti.Tu,būdamas geras žmogus,cituoji ištraukas.Nesuklysk tame,kad jau cituodamas klysti.Kas tau šiandien atrodo galutinė gelmė yra tik įžanga.Paprastas pavyzdys mano žioplumo-jau pačioje pradžioje kalbama apie atgimimą iš dvasios.To net negalėjau pastebėti,kai skaičiau pirmą kartą...Tenoriu pasakyti,jei sulauksiu tos dienos,kai skaitysiu trečią kartą,atrasiu dar daugiau
arunas
2009-08-27 23:37:00
Pacituosiu iš Urantijos knygos dar vieną mokymą, gal kai kam pravers:
"Edrėjoje, kur dirbo Tomas ir jo pagalbininkai, Jėzus praleido vieną dieną ir naktį ir, vakarinių diskusijų metu, pateikė tuos principus, kuriais turi vadovautis tie skelbiantys tiesą, ir kurie turėtų įkvėpti visus tuos, kurie moko karalystės evangelijos. Apibendrinus ir persakius šiuolaikine frazeologija, Jėzus mokė:
Visada gerbkite žmogaus asmenybę. Teisingo reikalo niekada nereikėtų siekti jėgos pagalba; dvasines pergales galima laimėti tiktai dvasinės galios dėka. Šitas perspėjimas nenaudoti materialių poveikių apima psichinę jėgą, o taip pat ir fizinę jėgą. Neturi būti naudojama kvapą gniaužiančių argumentų ir protinio pranašumo tam, kad vyrai ir moterys būtų verčiami stoti į karalystę. Žmogaus protas neturi būti gniuždomas vien tiktai logikos svorio pagalba arba laikomas baimingos pagarbos būsenoje gudraus iškalbingumo dėka. Nors priimant žmogiškuosius sprendimus emocijų kaip faktoriaus pašalinti iki galo negalima, bet tiems, kurie karalystės reikalą norėtų vystyti, savo mokymuose nereikėtų į jas apeliuoti tiesiogiai. Kreipkitės tiesiai į dieviškąją dvasią, kuri gyvena žmonių proto viduje. Nesikreipkite į baimę, apgailėjimą, arba vien tik į jausmą. Kreipdamiesi į žmones, būkite dori; rodykite savikontrolę ir demonstruokite reikiamą susilaikymą; savo mokinių asmenybėms rodykite deramą pagarbą. Prisiminkite, kad aš esu sakęs: “‘Žiūrėkite, aš stoviu prie durų ir beldžiuosi, ir jeigu tiktai koks nors žmogus jas atidarys, tai tikrai aš įeisiu.”
Vesdami žmones į karalystę, nesumažinkite arba nesunaikinkite jų savigarbos. Nors perdaug didelė savigarba gali sunaikinti deramą nusižeminimą ir baigtis pasididžiavimu, išpuikimu, ir įžūlumu, bet savigarbos praradimas labai dažnai baigiasi valios paralyžiumi. Šitoji evangelija būtent ir turi tikslą atstatyti savigarbą tiems, kurie ją yra praradę, ir ją apriboti tiems, kurie ją turi. Nedarykite tokios klaidos, jog savo mokinių gyvenime vien tiktai smerktumėte blogus poelgius; taip pat prisiminkite suteikti nuoširdų pripažinimą jų gyvenime labiausiai pagirtiniems dalykams. Neužmirškite, jog manęs tikrai niekas nesustabdys, kad atstatyčiau savigarbą tiems, kurie ją yra praradę, ir kurie iš tikrųjų trokšta ją atgauti."
Rimantas V
2009-08-27 22:44:25
Mielas, anonime - kreipinį ir kodėl būtent savąją logiką , kuri yra grynai tavoji, kai kalbi apie Tėvo planą ,vadini urantine logika.Būtent ,kad blogis slypi evoliucijos plano sumanyme , ir, kad kas jau atsitiko ,ar dar atsitiks ,kas liečia žmonijos kančias ir yra Tėvo sumanytas evoliucijos planas , , iš kur ši būtent tavoji "logika" kyla.Jeigu kažko nesupranti savąja logika, tai kodėl ji turi būti tų , kurių tu nesupranti. Ar jie ,kurių tu būtent ir nesupranti teigė ar teigia būtent taip , kaip ir supranta tavasis protas.
rimantas ( Kaunas )
2009-08-27 16:07:25
Jėzus, nežengė nei milimetro link būsimo kulto apie save patį, priešingai nuo jo laikmečio jį supusių, ir dabartiniais laikais tokių pat Jo nesupratusių visom keturiom į sukurtą apie Jį kultą įsikabinusių. Ir lygiai taip naujas Jo mokymas, nėra Jo paties žingsnis link kažkokio naujo kulto, ar senojo palaikymo.Tai yra visiškai to kas kreiva ištiesinimas.
rimantas ( Kaunas )
2009-08-27 13:17:06
Mieleji, būtent dėl to jums ir suteikiau šį mokymą apie protą, palygindamas jį su dviem mėnulio pusėmis - matoma ir daug didesne nematoma - kad jūs suvoktumėte, kad iš viso yra SIELOS PROTAS, kuris NĖRA ŽMOGAUS GYVULINIS protas, nes tik pastarasis visko tik bijo, o aukštesnis protas, kuris GARBINA ROJAUS TREJYBĘ IŠ MEILĖS IR MYLI VISUS VIENODAI, nes tą daro jausdams Tėvo vedimą iš vidaus.
Jūs turite suvokti, kad mūsų visa Vietinė Visata yra dar labai jauna. O toje Vietinėje Visatoje, kaip ir kiekvienoje kitoje iš 700.000 dabar organizuotų Vietinių Visatų, yra po vieną šimtą Žvaigždynų, mažesnių darinių valdymo požiūrių, o kiekviename Žvaigždyne yra po vieną šimtą Vietinių Sistemų, t.y. dar mažesnių darinių VALDYMO POŽIŪRIU. Būtent Vietinėse Sistemose yra SAULĖS SISTEMOS, o šiose jau apgyvendintos žmonėmis planetos. Ir mūsų Vietinės Sistema - SATANIJA - tarp kitų Vietinių Sistemų savo Žvaigždyne yra irgi labai jauna, dar ne iki galo susiformavusi, turinti 619 žmonėmis apgyvnedintų pasaulių, o visai suformuota Vietinė Sisteme turi apie 1000 pasaulių su žmonėmis. Ir iš šitų 619 planetų su žmonėmis, Urantija - mūsų planeta - yra 606-oji. Tai irgi viena jauniausių planetų mūsų Vietinėje Sistemoje. Ką tai visa rodo? Kad mes esame tik evoliucinių kopėčių pačioje pradžioje net MATERIJOS FORMAVIMOSI ATŽVILGIU, jau nekalbant apie GYVYBĖS, o dar mažiau apie dvasinio vystymosį lygį. Tačiau dar ir pats dvasinis vystymasis buvo sutrikdytas Satanijos Vietinėje Sistemoje dėl jos vadovų, Liuciferio ir Šėtono, maišto prieš Tėvą prieš 200.000 metų.
Tad mes šituos du šimtus tūkstatančių metų dvasiškai merdėjome iki pat Jėzaus misijos užbaigimo, kada šitoji maišto sėkla buvo SUSTABDYTA.
Tačiau ir Jėzaus mokymų nesuprato nė vienas to meto žmogus, dėl to juos iškraipė, ir labai smarkiai. Tie iškraipymai pagimdė naujus iškraipymus, ir atvedė į dar kitų religijų sukūrimą, atstūmus Jėzau smokymus.
Net ir krikščionybė buvo NĖ JĖZAUS SUKURTA RELIGIJA, BET ŽMOGAUS GYVULINIO PROTO BAIMĖS KLAIDINANTIS VAISIUS, KURIS VĖLIAU DĖL SAVO NEGYVYBINGUMO IR GYVO RYŠIO SU TĖVU IR ROJAUS TREJYBE NEBUVIMO SUDUŽO Į ŠUKES, Į SEKTAS - KATALIKŲ, PROTESTANTŲ, PRAVOSLAVŲ, BAPTISTŲ, ANGLIKONŲ, MORMONŲ, NAUJOJO AMŽIAUS, ir kitokias. IR DABAR KRIKŠČIONYBĖS YRA TIK RITUALINĖS IR DOGMATINĖS DUŽENOS BE PAČIOS KRIKŠČIONYBĖS RELIGIJOS. Visa tai neglėjo nepagimdyti karingojo islamo, kuriam svarbus Alachas daugiau negu krikščionių be kurios sektos sektantui Jėzus, nes musulmonas TIKĖDAMAS MELSIS KASDIEN PENKIS KARTUS, O VADINAMASIS KRIKŠČIONIS, ŽIŪRĖK, IR NĖ KARTO NEPASIMELS, JAM UŽTEKS RETSYKIAIS NUEITI Į BAŽNYČIĄ IR JIS SAVE LAIKYS KATALIKU, PRAVOSLAVU, AR MORMONU.
Kada šeima yra suskilusi, kenčia jos VISI NARIAI, tik kančia kiekvieno turi savo niuansų. Taip ir su mūsų žmonija - kenčia VISI.
Aš jmums rodau KELIĄ KAIP ŠITĄ KANČIĄ SUMAŽINTI - PER ĮTIKĖJIMĄ Į TĖVĄ-ROJAUS TREJYBĘ, PER TĖVO ATRADIMĄ SAVYJE, IR ATSIDAVIMĄ JO VEDIMUI, KAD NUSTOTUMĖTE DOGMATIŠKAI ŽIŪRĖTI Į GYVENIMĄ, KAIP JUS VISĄ LAIKĄ MOKĖ IKI ŠIOL. Net ir dabar kai kas turi tiek užterštą savo pasąmonę intelektualiu teiginiu - į viską žiūrėti teigiamai, laikytis pozityvaus mąstymo - net nesuvokdami šio teiginio PRASMĖS. Jie mano, kad teigiamas požiūris - tai akių užmerkimas blogybėms, tiesiog dėmesio nekreipimas į bet kokias blogyves, visą laiką išliekant "teigiamos" "mąstymo" būsenoje, ir dar tuoj pat pacituoja Urantijos Knygą apie Jėzaus teigimaą mokymą, patys nesusimąstydami šiek tiek giliau, kakia gi yra toji Jėzaus TEIGIAMO mokymo PRASMĖ IR GELMĖ.
Teigiamas Jėzaus mokymas yra GĖRIO DARYMAS IŠ MEILĖS VISU SAVO GYVENIMU, tačiau neužsimerkus blogiui ir ignoruojant jį, apsimetant, kad jo nėra. Jėzus šitaip niekada nemokė. Jis net pats įsikišdavo ir panaudodavo FIZINĘ JĖGĄ, STABDYDAMAS BLOGIO PASIREIŠKIMĄ ATITINKAMOSE APLINKYBĖSE JO APLINKOJE.
Todėl ir jus aš mokau, kad suvoktumėte priežasties-veiksmo-pasekmės dėsnio veikimą, kad žinotumėte, kokios pasekmės bus gyvenant vienokį ar kitokį gyvenimą tiek aplinkoje, tiek jūsų asmeminiame kūne, tiek jūsų sieloje, kaip šito mokė ir Jėzus, tik jis mokė siauriau, nes negalėjo to meto žmonės suvokti daugybės dalykų, kurie mums yra suvokiami kaip kasdieniai dalykai.
Jėzus savo nauju apreiškimu KALBU JUMS VĖL dar giliau apšvietė mus APIE MŪSŲ KASDIENĮ DABARTINĮ GYVENIMĄ, IŠUKŠTINDAMAS TĖVO MEILĘ IR JĮ PATĮ PAŠLOVINDAMAS, BET NEUŽMERKDAMAS AKIŲ PRIEŠ BLOGĮ, KURIS VYRAUJA APLINKOJE IR DUODA LABAI KARČIUS VISUIS MŪSŲ KASDIENIAME GYVENIME. JIS MUS MOKO, KAIP MES GALIME BLOGĮ ĮVEIKTI GĖRIU IR KAS BŪNA, KAI MES ŠITO NESIEKIAME SU TĖVU SAVYJE.
Todėl jau seniai laikas vietoje to, kad dejuotumėte, kad nepatinka Tėvo mokymai ar mano mokymai, kad net TĖVĄ APKALTINTUMĖTE, kad daug kančios aplinkui DĖL JO, patys ir pradėtumėte taikyti savo ĮTIKĖJIMO PASIREIŠKIMĄ. IR ŠITUO VALYTUMĖTE SAVO IR APLINKOS BAIMĘ IR AGRESIJĄ.
Juk NET IR ELEMENTARIOSE SITUACIJOSE IŠEIKŠKITE SAVO POŽIŪRĮ, SAVO NUOSTATĄ Į TUOS, KURIE ELGIASI BLOGAI VISUMOS ATŽVILGIU, PASIMELSDAMI UŽ JUOS, JWIGU KITAIP TUO METU NEGALITE AR NEDRĮSTATE PASIELGTI IR PRAŠYKITE TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS SUTIPRINIO, KAD BŪTUMĖTE RYŽTINGESNI TOKIOSE KASDIENĖSE SITUACIJOS, KADA MATOTE DAUGYBĘ PAŽEIDIMŲ, JIEGU JUOS JAU MATOTE.
Matydami lakstančius vairuotojus ir pažeidžiančius taisykles, tuo pačiu paniekinančius kitus vairuotojus, kurie jų laikosi, sudrausminkite juos, PAGAL ESAMAS APLINKYBES, tik nelikte tam ABEJINGI. Tai lygiai tas pats kaip matant daromą akivaizdų nusikaltimą nusigręžti, kad liktum "POZITYVAUS" "mąstymo" būsenoje, kaip siūlo kai kurie iš mūsų sielos brolių ir sesių, ir nieko nedarant pagal savo išgales, kad jam būtų užkirstas kelias.
Tačiau kad ir kaip kas elgiasi gatvėje ar kelyje JŪS PATYS VISADA VAŽIUOKITE TIK PAGAL TAISYKLES IR VISADA. TAI JŪSŲ TEIGIAMAS MOKYMAS KITIEMS, KURIE JUS LENKS KELYJE.
Tačiau jūs turite žinoti, KOKIOS YRA PASEKMĖS TOKIŲ VEIKSMŲ KELYJE, DABAR IR ATEITYJE, TIEK AVARIJŲ IŠRAIŠKIA, TIEK STRESŲ IR... NAUJŲ LIGŲ ATSIRADIMO IŠRAIŠKA, IR KOKIOS YRA TOKIŲ VEIKSMŲ PRIEŽASTYS - NUDVASĖJIMAS IR GYVO RYŠIO SU TĖVU SILPNUMAS AR JO NET IR NETURĖJIMAS IŠ VISO.
Štai jums patikrinimas, kaip lakmuso popierėlis, ar jūsų PROTAS laikosi teigiamų Jėzaus mokymų KASDIENYBĖJE AR BIJO LAIKYTIS.
Ir tai tinka bet kur - gatvėje, namuose, kelyje, kelionėje, bendraujant su kitais sielos broliais ir sesėmis. Ir kuo daugiau suvoksite savo ASMENINIO INDĖLIO Į APLINKĄ PRASMĘ PER GYVĄ ATSIVĖIRMĄ ROJAUS TREJYBEI, TUO LABIAU JŪSŲ SIELA STIPRĖS IR TROKŠ ŠITUO GYVŲ ATSIVĖRIMU VIS LABIAU IR LABIAU NAUDOTIS PATI IR ŠITOKIU BŪDU JI IR ŠVARINS APLINKĄ SAVO AUKŠTESNIO DAŽNIO ENERGETINIAIS VIRPESIAIS, KURIE DIKTUOS ATITINKAMUS JŪSŲ VEIKSMUS. IR APLINKA BUS NE TOKIA AGRESYVI PER VIENO - JŪSŲ - ASMENS MEILĖS IR NUOŠIRDUMO POVEIKĮ VISAI APLINKAI. TIK ŠITO SIELOS NORO NESTABDYKITE, BET DAR DAUGIAU PALAIKYKITE.
O kai mūsų vis daugės, tai ir aplinka vis labiau jaus šį poveikį. Tai lygiai tas pats kaip vaikščioti po nusotabiai tviskančius rūmus, kurio parketas bilzgėte blizga ir grožėtis jais, kad ir minties nekyla elgtis taip, kad terštum šiuos rūmus - mėtytum popierius, nuorūkas, alaus butelius, lakstytum po juos ir garsiai šūkautum. Vos tik žmogus išeina į didesnė erdvę, kurioje yra jau kitokių sielos brolių ir sesių, kurie tuose tviskančiuose rūmuose nė karto nėra buvę ir nėra matę jų grožio, tai net ir rūmų lankytojas sumažina sau keiiamus reikalavimus, nes jam juos diktuoja APLINKA. Ir tik palaikydamas GYVĄ RYŠĮ SU ROJAUS TREJYBE PER GARBINIMĄ IR MALDĄ, žmogus visur ir visada išlieka TOKS PAT - PILNAS TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS MEILĖS IR SAVO GYVENIMĄ MOTYVUOJA ŠITA PAČIA MEILE. Tada ir jo veiksmai yra tokie, kurie atitinka tuos aukštus meilės kriterijus.
Ir kada mūsų bus daug, tada ir aplinkiniai ims taikytis prie mūsų meilės motyvuotų vieksmų, kaip mes dabar taikomės savo elgesiu prie tviskančių rūmų grožio, būdami juose. Tačiau mus valdo ne šiaip aplinka, bet Rojaus Trejybės MIELĖ, KURIAI SIELA NEGALI ATSISPIRTI. Dėl to ji ir pati pražysta ta pačia meile ir gyvena tik ja. Ir nesvarbu, kad žmogus dirba troleibuso ar autobuso vairuotoju, bet žmonės jaus JO VISAI KITOKIĄ APLINKĄ NEGU KITUOSE AUTOBUSUOSE AR TROLEIBUSUOSE. Tada ir jie norės elgits taip, kaip elgiamės mes - su meile visiems ir be baimės ir savanaudiškumo bet ne atvirkščiai.
Ir tai yra vienintelis kelias, kuriuo VISA EVOLIUCIJA VYSTO MUS IR ŽMONIJĄ, KAD ATEITŲ TOJI KARTA, KURI GYVENS BE KARŲ, LIGŲ, IR PRIEVARTOS, BE APGAULĖS, VEIDMAINIAVIMO, IR MELAGYSTĖS, BE SAVANAUDIŠKUMO, BAIMĖS, IR STRESŲ, BET JI BUS KUPINA MEILĖS IR NUOŠIRDUMO, ŠVIESOS IR TIESOS, IR DARBUOSIS VISOS ŽMONIJOS IR VISOS KŪRINIJOS LABUI IŠ MIELĖS, IR JOJE MATYDAMI SAVO PRASMĘ KASDIEN.
NUo mūsų, dabartinių mūsų, ir nuo kiekvieno asmeniškai, priklauso, KADA TOKIA KARTA UŽGIMS ATEITYJE. Ar mes ir toliau gimdysime naujas tamsos, baimės, ir negyvas kartas, kad ir jos toliau aimanuos, kiek daug aplinkui kančių ir kaip mus "apleido" toks "negailestingas" Tėvas?
Todėl su savo klaidingais apibendrinimais ir išvadomis neskubėkite, o geriau apmąstykite, kaip GYVENATE JŪS ASMENIŠKAI KIEKVIENAS, KAD APLINKA ŠVIESĖTŲ IR JOJE KANČIOS MAŽĖTŲ. KIEK ASMENIŠKAI JŪS PRISIDEDATE PIRE DIDESNĖS ŠVIESOS PASKLEIDIMO, KAD JUMS TARTŲ SU JUMIS PABENDRAVĘS SIELOS BROLIS AR SESUO - AŠ SULAUKIAU IŠ TAVĘS SUSTIPRINIMO IR DIDESNĖS ŠVIESOS, KURIOS MAN TAIP STIGO, NES NEGALĖJAU SUPRASTI, KODĖS VISKAS TAIP SUJAUKTA GYVNEIME, TARSI APVERSTA AUKŠTYN KOJOMIS, DABAR AŠ ŽINAU, KO GLAIMA TIKĖTIS IŠ ATEITIES, IR KAIP MAN JOJE REIKĖS ORIENTUOTIS SIEKIANT ATRASTI TĖVĄ SAVO VIDUJE.
Eikite šituo gyvuoju kelių drąsiai ir ryžtingai, nes Tėvas ir Rojaus Trejybė visada yra JŪSŲ VIDUJE. Tuo labiau kad pasimetusiųjų, pasiklydusiųjų, pilnų baimės yra tiek daug ir jie laukia mūsų apšvietimo.
Telydi jus ramybė.
Su brolška meile,
Algimantas
2009-08-27 11:02:57
Algimanto paskelbta pranašystė apie 5 mlrd. aukų katastrofą man irgi kaip žmogui labai nepatinka. Bet argi ji vien dėl to negali būti tiesa?
O "sumaniems" kritikams kai kas iš Urantijos Knygos:
"Religijos suvokimas niekada nepriklausė, ir niekada nepriklausys, nuo didžiulio išsimokymo ar protingos logikos. Ji yra dvasinė įžvalga, ir būtent dėl šitos priežasties kai kurie pasaulio didžiausi religijos mokytojai, net ir pranašai, kartais turėdavo taip mažai išminties apie šį pasaulį. Religinis įtikėjimas yra vienodai prieinamas mokytiems ir nemokytiems.
Religija visą laiką turi būti sau kritikas ir teisėjas; jos niekada negalima stebėti, tuo labiau suprasti, iš išorės. Vienintelę jūsų garantiją dėl asmenio Dievo sudaro jūsų pačių įžvalga, susijusi su jūsų tikėjimu į dvasinius dalykus, ir jūsų patyrimas su dvasiniais dalykais. Visiems jūsų bičiuliams, kurie turėjo panašų patyrimą, joks argumentas apie Dievo asmenybę ar realybę nereikalingas, tuo tarpu visiems kitiems žmonėms, kurie nėra tiek tikri dėl Dievo, nė vienas iš įmanomų argumentų niekada nebus iki galo įtikinantis.
Psichologija iš tiesų gali mėginti nagrinėti religinių reakcijų į visuomeninę aplinką reiškinius, bet ji niekada neturės vilties įsiskverbti į tikruosius ir vidinius religijos motyvus ir poveikius. Tiktai teologija, įtikėjimo sritis ir apreiškimo metodas, gali pateikti gamtos ir religinio patyrimo turinio tam tikrą išmintingą paaiškinimą."
____
Greičiausiai nesuprasit, bet tai jau jūsų problema...
Vaidas (VDS)
2009-08-27 10:47:13
Paskaičius kai kurių komentarus,kartais į galvą ateina abejonė-ar tikrai Liuciferis,Šėtonas ir Kaligastija yra sunaikinti,nes pasisąkiusiūjų mintys atitinka Liuciferio laisvės deklaracijai,jis taip pat skleidė,kad Tėvo-Kūrėjo niekas nematė,supervisatos Dienų senuosius vadino uzupratoriais ir t.t.Mielieji,del materialių dalykų mes kartais negailim nei savęs,nei savo sveikatos,nei artymūjų,kartais tiesiog didvyriškus žygdarbius atliekam,nepaisom net patirtų infarktų,o štai del savo sielos,del savo dvasinio augimo patys nenorim net piršto pajudinti,mums patogiau keikti Tą,mūsų materialioms akims,nematomą Tėvą-Kurėja,tiesiog tampam tokiais tinginiais,kad ir mirksėti tingim.Materialus gerbuvis kartais apvilia,kančiose įgytas turtas kartais sudega,bet mes po tokių išbandymų ir toliau didvyriškai kaunamės,kad atstatyti kas prarasta;taip mes elgiamės del laikinojo gyvenimo šioje planetoje,ir tai yra gerai;išeidami iš šio pasaulio mes turime savo vaikams palikti žydinčia planetą,o ne priteršta.Klausiu,tai kodel mes taip nemylim savo augančios sielos,besivystančios DVASIOS,kuri turi amžinybės patencialą,kodel nepakovojam del AMŽINOJO gyvenimo,nera kitokios galimybės pamatyti TĖVĄ-KŪRĖJA,būnant materialiame apvalkale,tai neįmanoma,JO akivaizdoja mūsų materialus kūnas sudegtų;materija palaipsniui turi subtylėt,materialus protas su mūsų mirtimi turi išnykti,bet jį būtinai turi pakeisti naujas-morontinis protas,o kai turėsime dvasinį kūną morontinį protą pakeisime kosminiu protu.Šitaip palengva eidami TĖVŲ-KŪRĖJŲ numatytu planu įgysime didžiulį asmenini patyrimą.Neįmanoma į pirmoko protą sugrūsti vienuoliktoko žinias tam,kad jis suvoktų ir tas žinias pritaikytų praktiškai.Tam,kad vystytusi mūsų dvasia,taip pat reikalingos mūsų pastangos,nes amžinybėja tik JI turi išlikimo vertę.
Tokia būtų mano nuomonė.
Visiems linkiu geros dienos.
Su meile
IRENA/Šakiai/
2009-08-27 09:30:54
Tomai, pasirink teigiamą variantą ir turėsi teigiamą rezultatą jau šitame gyvenime. Kaip greitai priklauso nuo to ant kiek giliai įklimpai į neigiamą variantą.
Dėl „kūrinio“ teisių pažeidimo galvoju taip: argi ūkininkas klausinėja kiekvieno sėklos grūdo ar nori jis būti įmestas į žemę? Taip, ne visi pasėti grūdai išdygs ir kai kurie sunyks jau išdygę, bet derlius vis tiek bus geras, jeigu ūkininkas yra geras.
Aš tikiu, kad mūsų Kūrėjas Dievas Tėvas yra labai geras ūkininkas.
Garbė Dievui Tėvui
Rimantas V
2009-08-27 08:06:28
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]