Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

"Kalbu jums vėl" skaitymas viešumoje

Mielieji,
noričiau jus visus pakviesti į "Kalbu jums vėl" knygos skaitymą. Ir šį kartą ne tik Laisvės alėjoje.
Kviečiu visus susirinkti savo miestuose rugsėjo pirmadieniais nutartose vietose 18 valandą ir viešumoje skaityti "Kalbu jums vėl".


Vita
2009-09-14 17:18:43

Komentarai

Mielieji, kaunieciai savo viesus skaitymus vasarai nutraukia.
Saltu metu laiku "Kalbu jums vel" skaiteme Akropolyje. Kai baigeme "Kalbu jums vel", skaiteme Urantija.
Tai nuostabios akimirkos, kurias mums Tevas dovanojo vidinei brandai, pasirengimui kitiems darbams.
Aciu visiems, kas buvote kartu!

Vita
2010-06-17 12:39:25



Miela Laima,perskaičius tavo aprašyta patyrimą nejučiomis ašaros prasiveržė;negaliu ilgiau verkšlenti-maža mano auklėtinė gali dėmesi atkreipti.
Kokia buvo nuostabi tavo situacija,be jokios abejonės čia dominavo procesas,nes tai tik pirmi žingsniai,o rezultatas pasimątė,kaip aguonos grūdas:"Žiūrėkite,Jėzus knygą parašė...Jaunimas aprimo...",mažas grūdelis,bet tai balzamas ištroškusiai širdžiai,tokiai širdžiai,kuri trokšta visus savo sielos brolius ir seses patraukti prie TĖVO.Tikrai yra iš ko pasimokyti.Ačiū tau sese.
Su meile

IRENA/Šakiai/
2009-10-16 10:45:03



Rasau apie vakaryksti patyrima su jaunimu,skaitant "Kalbu jums vel" viesoje vietoje "Akropoli".Taip viska Tevelis sudeliojo,kad ant "savo" suoliuko atsisedau lygiai 17val., pasidejau salia viena knyga,o kita pradejau skaityti. Si karta sirdele buvo rami ir tyliai laiminga,kad mazu veiksmu prisideda prie brolio Jezaus sviesos skleidimo visiems.Po keliu minuciu salia manes ir greta ant kito suolo priseda 8 jaunuoliai 15-16 metu, ju tarpe 3 mergynos, mane nuo ju skyre Jezaus knyga. Na ir prasidejo...keiksmazodziai, stumdymai,juokeliai ir t.t..Sitoje situacijoje as pradejau stebeti save; ramiai sedziu, "sunki" aplinka ne erzina, skaitau, mintys nesiblasko ir dekoju Trejybei uz meile, kuria jauciu sitiems paaugliams.Tikrai, Tevai nuramina savo vaikus, kad juokia situacija nera nepalanki. Po kiek laiko jaunimas isseko ir pradejo dometis manimi;kodel as taip tyliai sedziu,skaitau, jiems neduodu pastabu, nenueinu ir ka as cia tokio skaitau,kad visiskai nesinervuoju.... Salia manes esantis energingiausias jaunuolis pradejo akivaizdziai duometis knyga,kuri gulejo greta jo."Vau!" susuko jis, toliau sako;"cia Jezaus Kristaus knyga! Jezus knyga parase!", visi kiti jaunuoliai persilenke suziuro i mane,i knyga nieko nepasake, nutilo.Tuo tarpu as jiems pasiuliau cia vietoje pasklaidyti mokymus, bet jie graziai atsisake. Nuo sio momento situacija pasikeite, jaunimas aprimo, pradejo tyliai snekuciuotis,o as ir toliau su sypsena skaiciau ir siunciau Tevelio meiles virpesius visiems, nes rezultatai akivaizdus. Po 10 min., suolo kaimynas, paima i rankas knyga,pakele aukstai ir vel garsiai sako toliau sedintiems; " ziurekite, Jezus knyga parase." Ir tai buvo pasakyta be pasaipos,o su nuostaba. Graziai i vieta padejo mokymus ir po kiek tai laiko issiskyrste. As dar pasilikau apmastyti ivykius ir kai"Akrolpolio' laikrodis pranese 18 val. susidejau knygas ir pataraukiau i namus. Stai ir dar viena diena praejo su nuostabiais gyvais patyrimais. Aciu Trejybei, aciu broliui Jezui ir visiems kitiems davsines seimos nariams uz pagalba ir ramybe.Siandiena nebuvau "darbelyje", nes rinkomes garbinti Rojaus Tevus, o rytoj tikiuosi buti ant "savo" suoliuko. Su meile, jusu sese.

Laima(Klaipeda)
2009-10-16 01:48:20



Vakar 17 val. atejau i "Akropoli", atsisedau ant "savo' suoliuko (buvo neuzimtas) ir pradejau skaityti Jezaus knyga,o kita padejau is kaires salia. Po keliu akimirku pajutau labai stipru sirdies plakima, prisiminiau,kad taip man buna pries reiksmingus ivykius. "Ramybes, ramybes.."pasakiau sau ir toliau skaitau, uz kokiu 20 min. prie manes priseda mergina ir as Tevo klausiu " ar tai tas zmogus, kuriam reikia knygos?" Supratau,kad klausimas nevykes, sedziu skaitau ir soniniu zvilgsniu retsikiais uzfiksuoju ka mergina daro, kad atitaikyti momenta ir uzkalbinti.Sese i mane nekreipe demesio, tai skaite,tai uzkandziavo. Na, o as nusprendziau, kad tai ne "JI" ir toliau skaitydama laukiu kol prie manes pribegs istroskes dvasines sviesos Tevo vaikas ir paprasys knygos.Nayvumas mus lydi visada! Staiga ateina man mintis,kad jeigu as Trejybes prasiau privesti tuos zmones kuriems reikalinga knyga,tai Trejybe ir atvede,ir dar salia manes pasodino, kad patogu butu kalbetis, tai ko gi dar man laukti. Taip,nustojau skaityti, pasimeldziau, paprasiau isminties ir zenklu,kada uzkalbinti panele. Sedziu ramybeje, siunciu meiles virpesius i visuma ir mergina sedi rami. Sedim. As klausiu Tevo "gal man eiti jau namo" , "ne , dar pasedek" atsake Tevas. Ir tada pamaciau "zenklus", mergina pradejo sukinetis ir zvilgciuoti i gulincia salia knyga ir i mane. As supratau! Uzkalbinau, ji iskarto geranoriskai pradejo su manimi bendrauti.Jos vardas Renata, ji pasake kad labai blogai girdi, turi klausos aparata,as pradejau lieciau ir aiskiau kalbeti, pasiuliau knyga, truputi papasakojau apie apreiskima ir kaip buvo isleista,kad nera knygynuose. Ji pasake, kad zino Jezu Kristu, kad skaito dabar " Pokalbiai su Dievu", kad jai gaila zmoniu kurie gyvena be Dievo. Renata nedrasiai paeme i rankas Jezaus mokymus ir truputi paskaite turyni ir pabaiga, bet mandagiai atsisake paimti knyga, nes nieko is svetimu neima,as jai bandziau paiskinti,kad mes nesvetimos,kad galima paaukoti i knygu fonda, bet...Tada man atejo mintis jai pasakyti apie tai, kad as sitoje "Akropolio" vietoje,pagal galymybes, busiu kiekviena diena nuo 17 val. ir ji gali ateiti pasimatyti,o gal ir knyga pasiimti sau ir kitam. Taip ir sutarem, apsikabinome su viltim dar susitikti ir atsisveikinome.Iki,sese. Einu laiminga, siela dziaugiasi, Tevelis pagyre,kad perzengiau per savo baimes,kad turejau kantrybes islaukti ir rezultatas puikus,aciu Teveli. Su Tevais viskas puikiai iseina.. Mano gyvenime,tai pirmas kartas,kai as kalbinu nepazistama zmogu ir siulau Jezaus knyga. Siandien vel buvau "darbe" ir buvau drasi,ir sirdis buvo rami, o patyrimas su jaunimu, kuri aprasysiu rytoj.Su meile, jusu sese.

Laima(Klaipeda)
2009-10-15 01:47:18



Miela Vita,situacijos aš nesuvokiu kažkaip kitaip,aš tik mokausi ir suprantu,kad mes esam atskiri asmenys,einantys savaip tuo keliu,kuris mums numatytas.Juk ir mokymas apie grupes man neprašvilpė pro ausis.Aš jau nebenoriu nieko vertinti ir kuo labiau gilinuos į mokymus,tuo labiau nenoriu rašyti jokių komentarų.Mano dalyvavimas forume retės,nes atsiveria tokia gelmė,kad aš nebenoriu kalbėt,bet noriu jausti.O rašyti man gali kiekvienas.Karts nuo karto aš pasitikrinu elpaštą.

Arūnas
2009-10-14 18:01:59



Arunai,
Tu esi saunuolis, smagu, kad taip nuosirdziai issisakei.
Labai dziaugiuosi, kad stiprini rysi su Tevu, vis daugiau atsiveri Rojaus Tevams.
Tai didziausia musu dovana Jiems.
Smagu, kad esame visi tokie skirtingi, turime asmenybes dovana, esame individualus, su savo nuomone, kitu vertinimu, su tolerancija ar be jos.
Tai yra zavinga Tevo plano dalis.
Mielai su Tavimi bendrauciau ir el. pastu, jeigu atsakinetum i laiskus :)
Bet mes ir toliau bendraujame ir bendrausime, matysimes Vilniuje ir Kaune ar kitur ir nesvarbu, jeigu dabar esancia situacija suvoki kaip kazkoki atskilima ar dar kazka.
Uzaugsime kartu, kitaip ir negali buti tarp broliu ir sesiu, savo laisva valia pasirinkusiems gyvenima su Trejybe!

Vita
2009-10-14 12:05:13



Arūnai,
Nepyk neatsakysiu į tavo klausimus, nes jie yra asmeniški, o mano gyvenimas yra mano rankose/galvoje/mintyse/darbuose/veiksmuose/motyvuose TURBŪT SUPRATAI MANE?
Esi šaunuolis jei esi ištikimas žmonai - tikrai pats asmeniškai labai vertinau ir vertinu ištikimybę...
Dėl pakentimo manęs urantų užsiėmimuose - matai aš einu dar ir dėl to, kad Tėvas mane paprašo - kartais Jo prašymus tenkinu bei niekada ten būdamas nelinkiu nei vienam blogio ar pikto... dėl paišymo turiu dovaną daryti kelis darbus iš karto pvz. galiu piešti - klausyti Algimanto kalbos/maldos - ir dar esmines vietas fiksuotis - nu nebent tuo netiki :)
Taip Arūnai manau tu gali būti teisus dėl vieno - gali ateiti laikas kai aš nedalyvausiu urantų studijose ir pamaldose, bet tai vėlgi bus mano laisvos valios pasirinkimas :)
SuDIE brangus broli.


Linas J / Arūnui
2009-10-14 00:39:12



Arunai, siulau klausimams is asmeninio gyvenimo atsidaryti atskira tema.
Arba paskambink, pasnekink Lina, juk vienas kito kontaktus turime.

Vita
2009-10-13 15:12:44



Laima, noriu pasidziaugti- visada kai skaitau "Kalbu jums vel" kita knyga taip pat, kaip ir Tu, pasidedu salia.
To nedarau tik skaitydama knyga autobuse :)

Vita
2009-10-13 15:10:17



Mielas Linai,noriu paklausti tavęs ir tikiuosi nuoširdaus atsakymo..Ar esi vedęs?Ar turi vaikų?Ar esi ištikimas savo žmonai,jeigu vedęs?

Arūnas
2009-10-13 12:42:02




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal