Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

PAAIŠKINIMAS APIE FORUMĄ

Mielieji, daug kam Urantijos Knygos šviesa yra per daug akinanti. Dėl to nevisi išdrįsta ją studijuoti.
Tam, kad jus, VISUS, PAAKINTI ŠITOMS GILUMINĖMS STUDIJOMS, Saulius ir aš sumanėme ir diskusijų skyrėlį mūsų svetainėje.
Iš pradžių jis buvo toks, koks ir kitose ne tik Lietuvos, bet ir PASAULIO svetainėse, kada kalba nukrypdavo apie įvairiausius dalykus, kad galų gale nuo pradinės temos buvo šokinėjama į diskusijas vos ne apie asmeninius ir labai individaulius pasiplepėjimus.
Kadangi iš dalyvavimo patirties kituose Jungtinių Valstijų panašiose pokalbių svetainėse net ir apie Urantijos Knygą mačiau, kaip tie pokalbiai virsta stichiškais ir chaotiškais, jog iš esmės praranda didelę, labai didelę dalį prasmės, kada nustoji suvokti kur pokalbio pradžia ir apie ką ir kas su kuo ir dėl ko diskutuoja, tai mėgindavau tuos amerikiečių forumus kreipti daugiau dvasine kryptimi atsisakant plepalų lygio. Ten šito pasiekti nepavyko. Dėl to mūsų svetainėje pasiūliau kitokį variantą. Kas nori dvasinėmis temomis diskutuoti, o tų temų tikrai be galo daug, tegu ir siūlo atskirą temą, ją įvardindamas, kaip naują temą. Štai tuomet svarstymus pavyko nukreipti labiau dalykine kryptimi. Priedo, atsirado tarsi pokalbių svetainės turinys. Juk dabar naujai įsijungęs į svetainę gali atsiversti jam dominančios temos puslapį ir pasiskaityti tuo klausimu diskusiją. Jam nebereikia skaityti viso forumo, kad suprastų, ko čia jis ar ji gali tikėtis, ar verta iš viso ilgiau užtrukti būtent šitame Forume. Kaip viena lankytoja ką tik pastebėjo, kad po trijų dienų diskusijų nusivylė. Nusivylė kuo ir dėl ko? Savimi, Tiesa, meile? Ne šito forumo jai reikia dėl to ir nusivylė. Šitas Forumas yra MOKYMOSI, O NE PLEPĖJIMO FORUMAS. MOKYMOSI VIS GILIAU IR GILIAU ŽVEGTI Į APLINKĄ, Į KIEKVIENĄ TVARINĮ, NE TIK ŽMOGŲ, BET Į SKRUZDĖLYTĘ, DRUGELĮ, LIŪTĄ, GYVATĘ... SU TĖVO MEILE, NES EVOLIUCIJOS KIEKVIENAME ETAPE YRA PATYS REIKALINGIAUSI TVARINIAI. TIE, KURIE NEREIKALINGI IR YRA LAIKINI, TIE IR IŠNYKS. BET TAI JAU BUS VĖLIAU. O KOL JIE YRA, JIE TAIP PAT YRA TĖVO MEILĖS ĮKŪNIJIMAS.
Kadangi į Forumą užklysta ir atsitiktiniai lankytojai, tai jie gali būti iš viso nesusidūrę su dvasiniais mokymais. Jiems Forumas yra kaip pokalbiai su ateiviais iš kitų planetų, nes jų gyvenimo matas yra visiškai kitoks. Šis Forumas yra skirtas net ir jiems, jeigu jie nori keistis, augti, ir bręsti savo charakteriu. Tai nėra lengvas procesas, bet jis BŪTINAS ŽENGIANT Į GILESNĮ TĖVO PATYRIMĄ IR JO KŪRINIJOS PAŽINIMĄ.
Vakar naktį bendraudamas su Tėvu apie Forume plykstelintį nepakantumą kitam ASMENIUI aš klausiau, kodėl taip yra. Iš Minties Derintojo gavau tokį atsakymą, skirtą man asmeniškai, bet leistą pateikti visiems Forumo dalyviams. Dėl to aš jį įdedu visą.
"Mano mylimas sūnau, tavasis Forumas yra nuostabus augimas daugeliui tavo sielos brolių, kurie apie tokį Forumą jau seniai svajojo. Ir dabar jie gali augti, skaitydami tavo mintis ir išgirsti manuosius žodžius, kuriuos tau perduodu šitą pačią akimirką.
Bet Aš kalbu tuos pačius žodžius ir visiems kitiems, tik deja, jie mano žodžių negirdi. Ir negirdi ne dėl to, kad yra kurti, bet dėl to, kad negali patikėti ir pasitikėti savo jėgomis, jog mane iš tikrųjų gali išgirsti. Bet tai labai laikinas nepasitikėjimas, nes manoji Meilė ir Tiesa prasiskverbia per bet kokias užtvaras ir Šviesa vis vien pasklinda į širdį, kad ji galėtų mane patirti ir atsiverti man meilėje.
Dėl to visiškai natūralu, kad šis Forumas, tik prasidėjęs, pritrauks įvairių pažiūrų žmones, kurie mane yra pažinę įvairiomis aplinkybėmis ir yra sukaupę skirtingą patyrimą. Todėl vieniems yra svarbūs vieni niuansai, kitiems - kiti. Bet ir vieni, ir kiti auga patys tik tada, kada man atveria savo širdis, ne protą; kada apie mane ne samprotauja, bet kada vykdo mano valią kasdieniame veikime. Ir visiškai nesvarbu, ką ir kas daro, svarbu, kad viską darytų nuoširdžiai, viską pašvęstų man, tuomet tas žmogus jaus tokį pasitenkinimą, kuris pranoksta jo sugebėjimą tą patį pasitenkinimą apibūdinti žodžiais. Ir tie, kurie patiria šitokį malonumą, jie suvokia apie ką tu kalbi Forume.
Šito nepatyrę, jaučia nepasitenkinimą dėl visko - dėl pasitikėjimo savimi, dėl mokymo, dėl tono, dėl kokių nors nepakankamų darbų visuomenei, dėl smulkmenų, kurios visiškai mano žvilgsniui yra nereikšmingos, nes Aš stebiu darbų motyvus ir pagal juos vertinu kiekvieną savo sūnų ir dukrą.
Ir motyvai nulemia kiekvieno darbo pobūdį - ar jis yra šventas ar ne. Jeigu man pašvenčiate savo darbą, jis tampa, tą patį akimirksnį, šventas. Ir tą patį akimirksnį pajuntate, kaip malonu šitą patį darbą dirbti. Ir nesvarbu, kokio reikšmingumo tas darbas, žmogiškuoju supratimu, jis tampa šviesus ir lengvas, nes tą darbą padedu dirbti ir Aš.
Bet tik atsivėręs man visa savo širdimi ir pašventęs tą darbą man mano sūnus ar dukra pajus mano paramą. Ir pajus tą lengvumą, kuris iki šiol tokį monotonišką ir sunkų darbą staiga pavertė grakščiu ir lengvu dieviškos kūrybos veiksmu. Ir nors tai gali būti auklės darbas, indų plovėjo darbas, mokytojo darbas, gaisrininko darbas, policininko darbas, daktaro darbas, politiko darbas, šventiko darbas, bet koks darbas netikėtai ir tuoj pat pasikeičia tiek, kad jis įgauna prasmę padaryti jį taip gerai, kad juo būčiau patenkintas Aš. Ne kiti, bet Aš. Jeigu esu patenkintas Aš, kiti taip pat bus patenkinti, nes jie irgi pastebės didžiulį skirtumą. Jeigu tai gaisrininkas, jis būtinai pasirinks sunkiausią ruožą ir bus ten, kur pavojingiausia. Ir bus su mano pagalba. Jei tai bus daktaras, jis padarys darbą su mano meile ir iš meilės man, bet jokiu būdu ne dėl to, kad gautų atlygį kaip ligonio pasveikimą. Tiesiog pasveikimas bus natūralus rezultatas ir daktaro visiškai nestebins, kad Aš išgydžiau ligonį. Daktaras džiaugsis suteikta galimybe pasidalinti manąja meile su ligoniu, kuri savaime jau gydys. Jeigu tai mokytojo darbas, tai mokytojas visus vaikus klasėje matys Dievo sūnumis ir dukromis ir stengsis jiems paskleisti manosios meilės virpesius iš savosios širdies ir aiškins bet kokį dėstomą dalyką, susiedamas su manimi kaip viso ko Šaltiniu. Ir tą darys drąsiai, nes jaus mano vedimą iš vidaus. Jeigu tai policininkas, jis net ir su nusikaltusiuoju elgsis kaip su pasiklydusiu mano vaiku, o ne kaip su nepalaužiamu ir beviltišku priešu, kurį būtina pažeminti ir parodyti jo bejėgiškumą. Jeigu tai valytojos darbas, tai jis bus atliekamas su tokia meile, kad net praeiviai stebėsis, koks kruopštus požiūris į tokį, žmogaus akimis nereikšmingą darbą, jeigu tai indų plovėjo darbas, tai indai bus suplaunami taip švariai ir be jokių chemikalų, kad kiti jo kolegos stebėsis, kaip jam taip išeina tarsi groti simfoniniame orkestre ir jie pajus jo nepaprastą energingumą ir norą viską padaryti kuo geriau. Ir ne dėl to, kad prie jo nesikabinėtų virtuvės vyresnysis, bet tą jis darys, kad pajaus neapsakomą palaimą, jog gali kartu su manimi atlikti šitą nuostabų šokį prie indų plovimo. Ir nebereikės indų plovimo mašinos, kuri chemikalais tik užteršia tuos pačious indus, kurie atrodo blizgantys iš paviršiaus. Bet jūsų akys nemato to, kas lieka ant išplautų indų paviršiaus kaip cheminiai mikroelementai.
Dėl to, šitas Forumas patrauks vis daugiau ir daugiau jame dalyvaujančiųjų mano sūnų ir dukrų, nes jame jie patirs vis daugiau ir daugiau manojo pasireiškimo per kiekvieną iš jūsų, kurie vis daugiau ir daugiau išsivaduos iš savojo aš tamsumo.
Todėl drąsiai sakyk tai, ką gauni iš manęs, nebijok nieko, nes tokia yra manoji valia, kad vis daugiau ir daugiau būtų panaudojamas atviras žodis rengiant naujus dvasinius mokytojus, kuriems reikalinga didesnė šviesa, negu kokią jie regėjo iki šiolei. Ir Forumas yra vienas iš tokių spindulėlių, kurie pažadins ne vieną tam, kad susitiktų su manimi savo viduje. O šitas patyrimas paverčia kiekvieną tvarinį visiškai kitokiu negu iki susitikimo su manimi. Dėl to jiems ir reikalingas toks Forumas, kuriame jie galėtų dalintis tokiu patyrimu, kokį patyrė ir Jėzus prieš du tūkstančius metų bendraudamas su manimi. Kol kas tokių patyrimų neturi niekas. Bet tai labai laikina. Tavasis patyrimas kai kuriais aspektais yra kaip Jėzaus. Ir tokių mano sūnų vis daugės ir daugės. Ir tavoji pagalba jau įnešė indėlį. Bet tai, kas laukia, yra dar didingesni darbai ir šitie darbai suteiks paguodą daugybei tavo sielos brolių. O kada jūs susivienysite ir tą šviesą skleisite kaip dvasiniai mokytojai, tada toji šviesa užlies ne tik Lietuvą, bet pasklis ir už jos ribų. Visa tai bus. Ir tuo keliu Forumas jau eina tavo dėka ir manojo vedimo dėka.
Žinok, kiek tu atsiveri kitiems, tiek kiti gali neatsiverti. Bet tu turi matuoti ne kitų atsivėrimo matu, bet Jėzaus atsivėrimo matu. Būtent Jėzus suteikia tą įkvėpimą. Ir tas įkvėpimas, sustiprintas manojo vedimo iš vidaus, ir įgyvendintas kiekvieno iš jūsų įtikėjimo į mane konkrečiais veiksmais, skleidžiant dorą, teisingumą, tiesą, gailestingumą, meilę, gėrį, grožį ir sudaro žmogaus gyvenimo prasmę - gyventi manimi ir dalintis savuoju patyrimu su kitais savo sielos broliais ir seserimis.
Tai nėra sunkus nurodymas kiekvienam iš jūsų. Bet jeigu atsiduosite man iki galo, tai pajusite, kad šitas nurodymas yra vienintelis tikras, realus nurodymas, koks tik gali egzistuoti visoje kūrinijoje, jeigu noriu kūriniją paversti MYLINČIA ŠEIMA.
Dėl to nebijok jokių priekaištų, jokių įžeidžiančių žodžių, o jų tikrai sulauksi daug. Aš esu visada su tavimi ir tavyje, kaip ir su kiekvienu kitu savo žemiškuoju vaiku. Aš tau patikėjau šį darbą ir žinau, kad jį tu įvykdysi iki galo." 2006 01 10


Algimantas
2006-01-11 11:22:38

Komentarai

Brangūs Broliai ir Seses,

Kada jūs rašote į foruma tai askirkit prašau pastraipas, nesuplakite viso teksto i vieną ilgą ištisą sakinių bloką, labai sunku skaityti tokį parašymą. Daug yra lengviau kada yra atskiros pastraipos, učbaigta mintis, ir naujoje pastraipoje nauja mintis.

Aciū

ValdasA
2022-01-02 01:09:30



Suprantu forumo paskirtį ir svarbą. Labai džiaugiuosi, kad galiu skaityti. Stengiuosi savo gyvenime daryti viską visumos labui sutinkant su Rojaus trejybės valia. Apėmė džiaugsmas ir didelis pasitenkinimas, kad galiu kažką padaryti, kad apsaugoti žemę nuo užteršimo, lietuvių tautos apsaugojimo. Rinksiu parašus referendumui savanoriškai, pamaniau, kad ir kiti rastų džiaugsmą ir prasmę tame, pasidalinau informacija. Dar esu surašiusi daug juridinių dokumentų dėl kankinimo stabdymo Lietuvoje. O tai vyksta-žmonės kankinami, net iki mirties, ar net iki sunkaus suluošinimo. Dabar viskas persikėlė į EŽTT. Raštus, kuriuos diktavo, aš tik surašiau. Pati stebiuosi, kaip gerai jie surašyti, o aš to net nebūčiau žinojusi. Kankinimų Lietuvoje stabdymas-kasdienis Dievo per mane veikimas. Tai tikroji Žmogaus teisių gynyba. Esu pastoviame pavojuje, bet nejaučiu jokios baimės, tik džiaugsmą

Sinte
2013-08-10 12:57:18



Mielas Nagli, juk tu pateiki KITŲ KŪRYBĄ, O KUR YRA TAVOJI?
Šis FORUMAS NĖRA KITŲ SVETAINIŲ REKOMENDACIJOS, TAI - STUDIJŲ SVETAINĖ - KAIP TAPTI DVASINIU MOKYTOJU, IR NE BET KOKIU, O NAUJOJO VISATOS AMŽIAUS DVASINIU MOKYTOJU.
SUSITELKITE TIES ESME, IR NEŠVAISTYKITE TUŠČIAI ENERGIJOS KAM NORS KITAM.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2013-08-09 23:31:09



Atsiprašau, Forumo temos pavadinimas "Kviečiu kurti drauge"
Tai darau sekdamas Algimanto mokymu, esančiu šios temos aprašyme:
..."Būtent Jėzus suteikia tą įkvėpimą. Ir tas įkvėpimas, sustiprintas manojo vedimo iš vidaus, ir įgyvendintas kiekvieno iš jūsų įtikėjimo į mane konkrečiais veiksmais, skleidžiant dorą, teisingumą, tiesą, gailestingumą, meilę, GĖRĮ, GROŽĮ ir sudaro žmogaus gyvenimo prasmę - gyventi manimi ir DALINTIS savuoju patyrimu su kitais savo sielos broliais ir seserimis."...

Naglis
2013-08-09 14:59:27



Algimantai
Suprantu Forumo paskirtį ir studijuoju Mokymus. Tačiau yra tema "Kurkime drauge", kuriame yra puikių eilėmis išreikštų emocijų. Kartais malonu, pertraukose tarp kitų mokomųjų Forumo temų skaitymo, pasižiūrėti ir mūsų dvasios brolių ir sesių kūrybos. Mano įdėta nuoroda, pagal kurią galima surasti ir pasiklausyti nepaprasto grožio dainos labai prasmingais žodžiais "Būk mano amžiams", kurią atlieka vyrų grupė "Quorum". Klausantis jos kyla labai gražios emocijos ir didelis dėkingumas Rojaus Trejybei ir Amžinajam Tėvui už Minčių Derintoją - neįkainojamą Dovaną žmonijai, kuris tiesiogiai dalyvauja ne tik kuriant tokią harmoningą muziką, bet ir leidžia pajusti ir suprasti jos Poveikį. Labai visiems rekomenduoju paklausyti , kas dar negirdėjo, šios dainos.

Naglis
2013-08-09 14:36:35



Mielieji, kai kurie iš jūsų dar iki šiol nesugebate suvokti, kad esate DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO FORUME. O juk ir pačiame Forume yra ir ši tema, KOKS TAI yra FORUMAS, TAD DAR KARTĄ IŠKELIU JUMS PERSKAITYTI ŠIĄ TEMĄ, KURIOJE TĖVAS MAN DAR 2006 METŲ SAUSIO MĖNESĮ PAAIŠKINO, KĄ AŠ TURIU DARYTI ŠIAME FORUME, IR KO TURIU REIKALAUTI IŠ KITŲ FORUMO LANKYTOJŲ, IR KĄ TURIU KAIP NEREIKALINGUS IR VISIŠKAI ŠALUTINIUS PASISAKYMUS ŠALINTI, KAD NETRUKDYTŲ TIEK MAN RENGTI ATEITIES DVASINIUS MOKYTOJUS,
TIEK IR TIEMS, KURIE NORI JAIS TAPTI.
PASISAKYMAI, KUPINI GINČŲ EMOCIJŲ IR PILNI ŽEMO DAŽNIO VIRPESIŲ NETINKA ŠIAM DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO FORUMUI, IR BLAŠKO JŪSŲ DĖMESĮ NUO ESMINIŲ DALYKŲ, KAIP IR JŪSŲ TALPINAMOS KITŲ SVETAINIŲ NUORODOS.
Todėl prieš pradėdami kaip KAPRIZINGI maži vaikai rodyti savo nuotaikas, PERSKAITYKITE FORUMO VISAS TEMAS, KAD SUVOKTUMĖTE PATYS, KUR JŪS VIS TIK ESATE - KITO TOKIO FORUMO VISOJE URANTIJOJE NĖRA - IR KĄ TURITE DARYTI JŪS, KAIP TURITE MOKYTIS KANTRYBĖS IR NUOSEKLIŲ - IR NUOŠIRDŽIŲ - PASTANGŲ ĮGYVENDINIMO SIEKDAMI GYVO ROJAUS TREJYBĖS ATRADIMO SAVO VIDUJE, KAD ĮGYTUMĖTE DAUGIAU SUVOKIMO, KAS ESATE JŪS, IR KOKS YRA JŪSŲ VAIDMUO ŠITAME PASAULYJE, KAD PRADĖTUMĖTE ĮGYTI NET KOSMINĖS ĮŽVALGOS.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2013-08-09 14:17:23



ValdaiAirija , tu esi išmintingas žmogus , tai tau jau nebekyla jokių klausimų . Aš esu pradžiamokslis , tai aš noriu daug ką sužinoti. Pav. kaip negyvas gali reikštis gyvame .

emilispetras
2012-06-29 20:25:41



Mielas Emili, už kiekvieno uzrasyto žodžio sakinyje ir jo tvarkos slypi energetine išraiška. Visas šio pasaulio pagrindas yra dvasinis- energetinis ir visa materija yra tik energijos atspindys. Kaip žmogus sudeda zodzius, tai tai visiškai identiskai atitinka to žmogaus energetine dvasinę ar intelektualinę būsena. Kai žmogus priima mokymus arba tiesiog išreiškia minti, tai tie zodziai taip klojasi, kad atitiktų tuos energetinius virpesius.

Jeigu žmogus tiek yra atsiveres, kad gali laisvai jausti energetines vibracijas, tai jis laisvai gali isskaityti kas yra už kito žmogaus ištartu ar uzrasytu žodžiu ir
iš kur sklinda ta informacija - iš intelekto ar iš dvasinio 'aš', ar iš gyvulinio 'aš'.

Kada žmogus priima mokymus iš aukštu energetinių šaltiniu, tai informacija - energija "nudazo" zodzius nuosirdumu ir nesijaučia tame jokio savanaudiskumo - informacija ir zodziai tiesiog liejasi. Kada žmogus isgrazina savo kalba ir savo mintis uzraso labai imantriai, tai jis dažniausiai turi tikslą atkreipti kitu dėmesį į savo asmenį, o tokie ketinimai sklinda iš zemesniojo ego, nes atsiverus dvasia zmogui į save atkreipti dėmesį nėra jokio reikalo - jo tikslas dalintis ir atiduoti tai kas sklinda.

Dar rašai kad esi prastas lietuvių kalbos žinovas, tai kam tuomet imiesi spręsti ir aptarinėti tai kas ne tavo kompetencijoje?

valdasAirija1
2012-06-29 18:23:50



Jeigu manęs dar neištrynėte , tai pafilosofuosiu toliau .

Gyvoji šventovė , gyvasis garbinimas , lyg ir labai gražu ir puiku , tačiau užveda ant tokio klausimo . Ar yra negyva šventovė , kurioje garbinamas Dievas ? Ar yra negyvas Dievo garbinimas ?
Jeigu taip sąžiningai pamąstysime , tai visose bažnyčiose , turiu omenyje krikščioniškas , visos pamaldos ar mišios vyksta , dalyvaujant tik gyviesiems tos parapijos žmonėms . Vyksta kolektyvinis dievybių garbinimas tarp kunigo ir bažnyčios susirinkimo . Tai reiškia , kad vyksta gyvos pamaldos ar gyvos mišios , su tam tikra religine ceremonija . Tačiau tai gyvų žmonių religinė Komunija , ne vien tik kunigo Komunija su Dievu , bet ir viso susirinkimo gyvo reagavimo Komunija . Tai ar galime sakyti , kad bažnyčiose vyksta negyvas dievybių garbinimo ritualas ?

Urantijos forume , atsirado kaip išskirtinai pabrėžta sąvoka , gyvoji Komunija , gyvos pamaldos , gyvoji šventovė , tarsi visas likęs pasaulis ir jo bažnyčios , veda negyvas Komunijas su Dievu Tėvu , arba su Jėzumi Kristumi arba su Šventąja Dvasia .

Čia aišku , tos ,,gyvosios‘‘ sąvokos žodžiai išplaukia iš to , kad susirinkę urantai garbina Rojaus Trejybę , savo spontaniška , momentine religine iškrova , gyvu žodžiu . Tas spontaniškas , asmenybės proto religinis išsireiškimas per asmeninę dvasinę Komuniją , tariamai tampa gyvas , arba manoma , kad jis tampa daug gyvesnis , negu ritualinėje bažnyčioje , per besimeldžiančią ten žmogiškąją asmenybę .

Tačiau juk žmonės ten , tose bažnyčiose , tai gyvi sutvėrimai ir gyvi protai , kurie savo gyvais protais , asmeniškai reaguoja į bendrą kolektyvinį ritualą . Na ir kas , kad tas ritualas kolektyvinis , tačiau juk kiekvienas yra gyvas žmogus ir visas tas žmogiškas bendravimas , tose maldose ar mišiose vystosi per gyvą žodžio kalbą . Tai kodėl čia niekas nesako , kad štai mes einame į bažnyčią į gyvąsias pamaldas ? O urantai pabrėžia , kad štai mes renkamės į gyvąsias pamaldas , Gyvoje Rojaus šventovėje .

Tai aš visas urantines , gyvąsias dvasines Komunijas , vadinčiau gyvo žodžio Komunija , arba asmenine Komunija su Rojaus Trejybe , bet ne gyvosiomis pamaldomis arba gyvąja šventove . Kodėl taip ?
Todėl , kad jūsų šventovėje , kiekvienas dalyvis kalba apie savo asmeninį santykį su Dievu , su Rojaus Trejybe . Jis tai išreiškia savo garbinimo kalboje , gyvu žodžiu ir to žodžio garsu . Reiškia tas žmogus garbina Rojaus Trejybę per savo subjektyvią dvasinę Komuniją , visai normaliai ir nieko nėra išskirtinai gyvesnio jo garbinime . Tai tikrai tikra , asmeninė garbinimo Komunija . Ar kiti dalyviai seka jo mintis ir ar tos jo asmeniškos mintys kitiems dalyviams yra tapačios , tai dar didelis klaustukas ?

Todėl žodžiai ; gyvoji šventovė , gyvosios pamaldos yra dirbtinai pakilėtos kitų tikinčiųjų atžvilgiu ir neatitinka realybės religinėje pasaulėžiūroje .

emilispetras
2012-06-29 17:57:43



POST SCRIPTUM tam , kas dar neparašyta

Aš esu labai menkas lietuvių kalbos žinovas , tačiau kartais perskaitęs net ir labai širdingą išsireiškimą šiame Forume pamąstau , ar nebūtų gražiau , jeigu šį sakinį , autorius , būtų suredagavęs kitaip .

Štai Rimantas vis kviečia į ,, ... renkamės į Gyvąsias Rojaus Trejybės Garbinimo Pamaldas Kaune. ‘‘

O jeigu , truputi padirbėjus su šiuo sakiniu , ar nebūtų gražiau , jeigu rašytume ;
,, Mieli urantai , šį sekmadienį , renkamės į pamaldas Kaune , garbinimui Rojaus Trejybės , gyvu žodžiu . ‘‘

Ir taip kiti , labai gražius ir dvasingi pamokymai , yra surėdyti nesilaikant mūsų lietuviškos rašybos taisyklių . O kaip jums atrodo ?

Juk parašyto sakinio stilistikoje ir sakinio dalių konstrukcijoje , slypi labai plati ir turtinga informacija , labai plati dvasinė interpretacija arba nerišli tiesa .

Prašau priimti tai , kaip draugišką patarimą .

emilispetras
2012-06-28 23:01:52




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal