Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Žmogiškojo Aš išlikimas

UK 112 dokumento 5 skyriuje rašoma:
„Minties Derintojas jums primins ir atstatys tik tuos prisiminimus ir patyrimus, kurie yra jūsų visatos karjeros dalis ir kurie yra esminiai jūsų karjerai visatoje. Jeigu Derintojas kokioje nors evoliucijoje buvo partneris žmogiškajame prote, tada tikrai šitie verti patyrimai išlieka Derintojo amžinojoje sąmonėje. Bet didelė dalis jūsų praėjusio gyvenimo ir atsiminimų, neturinčių nei dvasinės prasmės, nei morontinės vertės, išnyks su materialiomis smegenimis; didelė dalis materialaus patyrimo dings kaip kažkada buvę pastoliai, kurie jus perkėlė į morontinį lygį ir daugiau nebeturi jokio tikslo visatoje. Bet asmenybė ir ryšiai tarp asmenybių niekada nebūna pastoliai; mirtingojo atmintis apie asmenybės ryšius turi kosminės vertės ir išliks. Gyvenamuosiuose pasauliuose jūs pažinsite ir jus pažins, ir dar daugiau, jūs prisiminsite savo vienu metu buvusius draugus trumpame, bet intriguojančiame gyvenime Urantijoje ir jie prisimins jus.“
UK 112 dokumento 6 skyriuje rašoma:
„Tvarinio valia negali egzistuoti be proto, bet jis iš tiesų išlieka, nepaisant materialaus intelekto praradimo. Per tą laikotarpį, kuris eina tuoj pat po išlikimo, kylančiajai asmenybei didžiule dalimi vadovauja charakterio savybės, paveldėtos iš žmogiškojo gyvenimo, ir naujai atsirandantis morontinės motos veiksmas. Ir šitie mansonijos elgesio gidai priimtinai veikia morontinio gyvenimo ankstyvaisiais etapais ir prieš tai, kada atsiranda morontinė valia kaip kylančiosios asmenybės visiškai susiformavusi valingumo išraiška.“
Supratau, kad po fizinio kūno mirties mūsų sukauptas intelektas prarandamas ir didelė dalis patirties dingsta. Tai kam gi kaupti tai, kas yra laikina? Ar verta visaip grąžinti ir tobulinti tuos pastolius, kurie vis tiek bus sunaikinti. Svarbu, kad jie būtų tvirti ir patogūs.
Amžini yra tik asmenybės ryšiai. Štai iš kur tas „Mylėk savo artimą“.
Taip pat svarbu išsiugdyti teisingą charakterį. Kas gi čia per daiktas?
Ką apie tai galvojate?


Rimantas V
2009-09-25 20:14:31

Komentarai

Dėkoju Algimantai už nuoširdų,išsamų paaiškinimą;mums,Šakiuose, tikrai pravers šis mokymas studijuojant UK knygą.
Mano patyrimas sakytų taip:kada žmoguje atsiranda tokia savybė,kaip darbštumas,tada daug dalykų ir materialių ir dvasinių galima kuo puikiausiai suderinti,nes iškart pajunti,kad tau talkina tas nematomas pasaulis,manau,kad tai talkina Apvaizdos agentūra.Dirbi ištisą dieną,beveik be sustojimo,nors ir nejaunas esi;gerai susiderina individualus,kolektyvinis Rojaus Dievybių garbinimas,materialūs darbai surišti su duona kasdienine,UK knygos studijomis,pokalbiai su asmenimis,kuriuos domina dvasiniai dalykai,parduotuvės,maisto gaminimas šeimai;ir nakti, numigęs keleta valandų, vel pasineri į UK dokumentų studijas,tam,kad ant rytojaus galėtum pasidalinti naujomis žiniomis iš UK knygos,ar iš forumo iškeltų temų.
Panašiai tokia yra mano kasdienybė.
Su meile

IRENA/Šakiai/
2009-09-26 13:21:26



Mielas Rimantai, kada skaitai Urantijos Knygą pirmą kartą, tada jos suvokti žmogaus protas nėra pajėgus, nes perdaug informacijos ir ji sudėta priešingai negu įpratintas skaityti žmogiškasis gyvulinis protas - nuo paprastesnio eina prie sudėtingesnio. Tuo tarpu čia, Urantijos Knygoje, yra viskas priešingai, pateikiama informacija nuo paties sudėtingiausio - Tėvo - ir baigiama žmogumi.
Tačiau matau, kad skaitei knyga nelabai atidžiai, nes net tavo pateiktoje temoje, šitose keliose pastraipose yra atsakymai į tavo paties teiginius, kuriuos išsakai temos pabaigoje, ir būtent TAVO TEIGINIUS šitos pastraipos ir PANEIGIA. Tik tu dar šito NEMATAI.
Apie tai aš sakiau ir kitoje temoje, KODĖL REIKIA STUDIJUOTI Urantijos Knygą, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, IR ROJAUS TREJYBĖS MOKYMUS.
Tačiau tu MENĘS NEIŠGIRDAI SAVO SIELA, O TAVO GYVULINIS PROTAS APSIDŽIAUGĖ, KAD SURADO KAŽKĄ, KUO GALĖTŲ tarsi save sustiprinti ir apgauti, dėl to pateikei šitą temą. BET IR ČIA JIS NESUVOKĖ, KAD PATS PATEKO Į AKLAVIETĘ.
Todėl pasiskaityk, ką tau parašiau anoje temoje apie Sūnus Kūrėjus, ir SUVOK GILUMIME PRASME TAU PASAKYTUS ŽODŽIUS, NORS JIE PASAKYTI PAPRASTAIS ŽODŽIAIS.
Na, o tavo pasiūlytą temą pamėginsiu lūkštenti kaip svogūną, kad pamatytum ir tu savo paties teiginių paneigimą.
Urantijos Dokumento citata:
„Minties Derintojas jums primins ir atstatys tik tuos prisiminimus ir patyrimus, kurie yra jūsų visatos karjeros dalis ir kurie yra esminiai jūsų karjerai visatoje. Jeigu Derintojas kokioje nors evoliucijoje buvo partneris žmogiškajame prote, tada tikrai šitie verti patyrimai išlieka Derintojo amžinojoje sąmonėje."
Kas yra PATYRIMAS? Tai teorinio mokymo pritaikymas PRAKTIKOJE VISŲ ŠVIESĖJIMO LABUI.
Jeigu gauta ŠVIESESNE INFORMACIJA NESIDALINI SU KITAIS, JOS NEPRITAIKAI PRAKTIKOJE, TAI PATYRIMO NESUKAUPI. O tai reiškia, kad to mokymo informacijos tu NEĮSISAVIMNAI IR TAU NEUŽSKAITOMAS TOKS LYGIS, IŠ KURIO TU JAU NORĖTUM LYG IR ŽENGTI TOLIAU. Tačiau dvasinėje kelionėje "nusirašinėjimų" per egzaminus NĖRA.
Esi toks, ką patyrei, o ne ką sumąstei, kad galėjai patirti.
Minties Derintojas turi visų tavo minčių KOPIJĄ per visą tavo gyvneimą, ir nieko nepamesdamas išsaugo, kas VERTINGA ŠVIESOS KELYJE - visatos tavo asmeninėje karjeroje.
Todėl Minties Derintojas visus tavo patyrimus, kurie turi tavo tikrojo aš atsiskleidimui, išsaugos iki vieno nepraradęs absoliučiai nieko - visą informaciją, kuri buvo tavo panaudota kaupiant patyrimą žmogiškuoju pavidalu.
Dar daugiau, visa tai išliks tavo NUOSAVYBE PER VISĄ AMŽINYBĘ.
URANTIJOS DOKUMENTO CITATA:
"Bet didelė dalis jūsų praėjusio gyvenimo ir atsiminimų, neturinčių nei dvasinės prasmės, nei morontinės vertės, išnyks su materialiomis smegenimis; didelė dalis materialaus patyrimo dings kaip kažkada buvę pastoliai, kurie jus perkėlė į morontinį lygį ir daugiau nebeturi jokio tikslo visatoje.“
Kaip suprasti šitą citatą? Kada mes einame šviesos keliu, o aplinka yra nyki ir tamsi, dėl to kyla įvairių neigiamų veiksmų, kurie žeidžia orų asmenybės aš, tai sudaro BALASTĄ, KURIS TRUKDO ASMNEYBEI IŠSISKLEISTI.
Sakykim, jūs turėjote gausybę patyrimų, kada niekinote kitus, gėrete alkoholį, vartojote keiksmažodžius, begiojote į bažnyčia, ejote išpažinties pas kunigą, kalbėjote poterius, skaitėte daug informacijos iš įvairiausių šaltinių, sakykim, apie astrologiją, mediciną, religiją, ir t.t. kam tokia informacija jums reiklainga tolimesniame asmeninio augimo kelyje? JI sielos morontiniam proto vystymui yra bereikšmė, nes jo vystymasis yra nukreiptas link dieviškojo dvasios proto. TODĖL Minties Derintojas tokią šiukšliną informaciją apvalys iš morontinio proto.
Tačiau viską, ką tu sukaupsi Rojaus Trejybės šventovėje garbindamas Tėvą-Rojaus Trejybę, viskas bus palikta, kiekvienas virpesys, nes tai jau buvo tavo morontinio proto vykdomas garbinimas dar esant tau žmogaus materialiu pavidalu. Tuo tarpu, jeigu garbinai Jėzų dogmatinėje ir ritualinėje bažnyčioje šitas garbinimo patyrimas bus apvalytas, kaip nereikalingas, nes Jėzus nėra tas asmuo, kuris turi būti garbinamas MORONTINIU SIELOS PAVIDALU, nes jis NĖRA TĖVAS, NĖRA ROJAUS TREJYBĖS ASMUO, jis nėra Dievas, jis yra Dievo PASIREIŠKIMAS, KAIP IR MES, KIEKVIENAS, KADA ESAME GYVAME DVASINĖS VIENOVĖS RYŠYJE SU ROJAUS TREJYBE, KAIP JAME BUVO IR JĖZUS. JIS YRA MŪSŲ BROLIS.
TODĖL pastoliai nukrenta NEVISI, tik tie, kurie mums nebereikalingi, tuo tarpu visa TIESOS IR TIKROVĖS INFORMACIJA MUS LYDĖS PER VISĄ AMŽINYBĘ, KAIP MŪSŲ PATYRIMAS, NET IR MUMS SUKAUPIANT NAUJĄ IR NAUJĄ INFORMACIJĄ IR PATYRIMĄ.
UK 112 dokumento 6 skyriuje rašoma:
„Tvarinio valia negali egzistuoti be proto, bet jis iš tiesų išlieka, nepaisant materialaus intelekto praradimo. Per tą laikotarpį, kuris eina tuoj pat po išlikimo, kylančiajai asmenybei didžiule dalimi vadovauja charakterio savybės, paveldėtos iš žmogiškojo gyvenimo, ir naujai atsirandantis morontinės motos veiksmas. Ir šitie mansonijos elgesio gidai priimtinai veikia morontinio gyvenimo ankstyvaisiais etapais ir prieš tai, kada atsiranda morontinė valia kaip kylančiosios asmenybės visiškai susiformavusi valingumo išraiška.“
Dabar garbindami Rojaus Trejybę mūsų gyvojoje Rojaus Trejybės šventovėje mes jau pajuntame ne tik morontinio sielos proto pasireiškimą, bet net ir dvasios amžinojo proto veikimą, nes Rojaus Trejybė nėra garbinama PER VISĄ SIELOS AUGIMO ETAPĄ, KURIS UŽTRUKS TŪKSTANČIUS METŲ, ir net tapus amžinąja davsia, iki pat to Havonos žiedo, kur mes mokomės atpažinti asmeniškai TĖVĄ, iki tol jau atpažinę Amžinąjį Sūnų-Motiną-Brolį ir Begalinę Dvasią-Motiną-Sesę. Per visą šitą laiką garbinamas yra Tėvas. Ir būtent dėl to mes garbinsime Rojaus Trejybę ATSKIRAI, po to, kai su visais pagarbinsime TĖVĄ su kitomis sielomis, jau po mūsų prisikėlimo, nes mes jau garbiname Rojaus Trejybę DABAR. IR ŠITĄ MŪSŲ PATYRIMĄ IR POREIKĮ MINTIES DERINTOJAS TAIP PAT IŠSAUGOS MUMS PO PRISIKĖLIMO IŠ ŠITO PASAULIO MIRTIES MIEGO BŪSENOS.
TIE, KURIE LANKO ROJAUS TREJYBĖS GYVĄJĄ ŠVENTOVĘ IR TOLIAU GARBINS ROJAUS TREJYBĘ PO PRISIKĖLIMO, IR JŲ CHARAKTERIO GYVULINIŲ SAVYBIŲ JAU TOKIŲ GRYNŲ NEBĖRA ŠIANDIEN, TODĖL MORONTINIS PROTAS MUMS VADOVAUS IŠ KARTO PO PRISIKĖLIMO, IR MES SAVO TOLIMESNĮ ŽENGIMĄ Į ROJŲ PRADĖSIME JAU PERŠOKĘ DAUG MORONTINIŲ PASAULIŲ. Ir tai bus dėl to, kad mes studijavome šituos apreiškimus ir juos taikėme savo kasdieniame gyvenime Urantijoje.
Todėl VISA ŠITA MUMS REIKALINGA INFORMACIJA BUS MINTIES DERINTOJO IŠSAUGOTA KAIP AMŽIMIEJI PATYRIMAI SUKAUPTI MŪSŲ PRADINIAME PASAULYJE, URANTIJOJE.
IR MUS PANAUDOS kaip dvasinius mokytojus, kad pasidalintume savo žiniomis ir patyrimu mokydami mūsų sielos brolius ir seses, kurie bus žemesniuose pasauliuose, nors jie ir bus palikę savo materialų kūną daug metų anksčiau už mus.
Ir tokį žingsnį mes žengsime dėl mūsų įdėtų asmeninių ir nuoseklių pastangų studijuojant Urantijos Knygą, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės apreiškimus, garbinant Rojaus Trejybę mūsų šventovėje, ir visą sukauptą informacija padalindami kitiems VISŲ LABUI IŠ MEILĖS IR LAISVA VALIA.
Tik šitaip vyksta mūsų sielos brendimas.
O dabar tavo mintis:
"Supratau, kad po fizinio kūno mirties mūsų sukauptas intelektas prarandamas ir didelė dalis patirties dingsta. Tai kam gi kaupti tai, kas yra laikina? Ar verta visaip grąžinti ir tobulinti tuos pastolius, kurie vis tiek bus sunaikinti. Svarbu, kad jie būtų tvirti ir patogūs.
Amžini yra tik asmenybės ryšiai. Štai iš kur tas „Mylėk savo artimą“.
Kaip matai, MINTIES DERINTOJO APVALOMA tik toji informacija, kuri yra BALASTAS, ARBA KUPINA BLOGIO, ŠIUKŠLIŲ, KAM MUMS REIKALNGI URANTIJOJE TIEK DAUG LAIKO ATĖMĘ PLEPALAI, BUKI ANEKDOTAI, IR T.T. TUO TARPU VISA ŠVIESOS INFORMACIJA NIEKUR NEPRADINGSTA, NES MINTIES DERINTOJAS NIEKO, KAS YRA VERTINGA TAVO ASMENYBĖS SUSPINDĖJIMUI NEPAMETA.
Po prisikėlimo tu netampi kitoks DVASINE PRASME. Esi toks, kokį tave ištiko mirtis. Todėl tau ir išsaugoma tavo augimui reikalinga informacija. Ant jos dėliosi naujo lygio informaciją ir ją taikysi praktikoje VISŲ LABUI.
KIEK SUKAUPSI SAVO TIKROJO AŠ ATSKLEIDIMO URANTIJOJE, NUO TOS VIETOS IR PRADĖSI TOLIMESNĮ ŽENGIMĄ PO PRISIKLĖIMO.
O TAU PAČIAM ASMENIŠKAI SPRĘSTI LAISVA VALIA, AR TU NORI AUGTI DAUGIAU AR MAŽIAU.
Dėl tavo dvasinio žengimo žingsnio tau niekas nepriekaištaus.
Tuo labiau puikiai žinodami gyvulinio proto tingumą ir viešpatavimą morontinio proto atžvilgiu tokiuose pasauliuose, kur maištas prieš Tėvą sustabdė dvasinį žmonijos sklandų vystymąsi.
TAČIAU TĖVO DVASIA TAVE NUOLAT RAGINA IŠ VIDAUS - AUK DAR VIENU ŽINGSNIU EIDAMAS PIRMYN BE BAIMĖS.
TAVO KLAUSIMAS:
"Taip pat svarbu išsiugdyti teisingą charakterį. Kas gi čia per daiktas?"
TEISINGAS CHARAKTERIS YRA RYŽTINGAS APSISPRENDIMAS ATRASTI TĖVĄ SAVYJE, TĖVO ATRADIMAS SAVYJE, SAVOSIOS VALIOS SULIEJIMAS SU TĖVO VALIA, IR SAVOJO GYVENIMO SULIEJIMAS SU TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS RITMU. Tada toks charakteris gyvena DORAI, TEISINGAI, SVEIKAI, RYŽTINGAI, MEILĖJE IR GĖRIO KŪRIME SU ROJAUS TREJYBE.
Tai yra tavo tikrojo aš atsiskleidimas taip, kaip sumanė Tėvas savo evoliuciniame plane. Tačiau tu gali šį planą koreguoti leisdamas savo gyvuliniam, tingiam, ir bailiam protui ir toliau viešpatauti tavo viduje.
Ir dėl šito taip pat tu nesulauksi JOKIŲ priekaištų, kada po prisikėlimo tau bus parodytas tavo nugyventas gyvenimas Urantijoje. Tik tada bus tau nepriimtina dėl to, kad pasirinkai tokius sprendimus, kurie DIRBTINAI STABDĖ TAVO PATIES TIKROJO AŠ ATSISKLEIDIMĄ, KAI TAU TAIP SU MEILE TĖVAS SIŪLĖ NEBIJOTI IR VIS TIK ŽENGTI PIRMYN RYŽTINGAI. O tu nesiryžai...
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,



Algimantas
2009-09-25 23:44:22



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal