Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kas yra skirstymas į grupes, ar jis būtinas?

Mielieji, matau kad METAS jums pažvelgti gilumine prasme į skirstymąsi į grupes ir atsakyti į panašius klausimus - ar gerai tai, ar būtina, ar čia yra kažkas tokio, kas trukdo dvasinei šviesai sklisti tarp mūsų?
Skirstymasis į grupes yra, ir amžinai bus, visoje kūrinijoje. KŪRINIJA BE GRUPIŲ NEGALĖTŲ EGZISTUOTI, NES JOJE GYVENTŲ TIK VIENODI ROBOTAI. O net ir dvasios yra sukuriamos ATITINKAMOSE GRUPĖSE IR ATITINKAMO LYGIO. Ką daro sekonafimai, omniafimai, ar tertiafimai to jokiu būdu negali padaryti serafimai ar sanobimai, nes jie priklauso skirtingoms angelų grupėms, jų yra skirtingas tiek DVASINIS LYGIS, TIEK ENERGIJOS ĮKROVA, kad galėtų atlikti savo lygio užduotis.
Ir Urantijoje žmonių grupės taip pat egzistuoja, ir egzistuos, nes TOKIA YRA ROJAUS TRJEYBĖS ASMENŲ VALIA, kad laisvą valią turintys tvariniai galėtų geriau pasireikšti susiburdami į atitinkamas grupes pagal pomėgį, pagal interesus, pagal savo dvasinį išsivystymo lygį, pagal intelekto išsivystymo lygį, pagal savo veiklos panašumą, nes yra tiek protai giminingi, tiek sielos giminingos, ir šitoji artima giminystė ir traukia.
Dar daugiau, yra angelų kategorija, kuri vadinama VISUOMENINIAI ARCHITEKTAI, kurių pagrindinė užduotis - SUVESTI GIMININGUS MŪSŲ PLANETOS ŽMONES, KAD ŠIE GALĖTŲ KUO GERIAU PASIREIKŠTI SAVO VEIKLA VISUMOS LABUI SAVO LYGIU.
Tačiau svarbiausia yra ROJAUS TRJEYBĖS EVOLIUCINIS PLANAS, kuris ir numato mūsų tobulinimą ir vystymąsi iki pat aukščiausiųjų kategorijų dvasių. O ką sako pats žodis VYSTYMASIS? O gi PROCESĄ, AUGIMĄ. Todėl vieni šitame procese yra paaugę daugiau, kiti mažiau. Dėl to, kas vieniems jau praeitis, kitiems dar tik ateitis, todėl jų yra skirtingas DVASINIS IŠSIVYSTYMO LYGIS IR SKIRTINGI INTERESAI, SKIRTINGI SAVOJO AŠ ATSISKLEIDIMO KELIAI, kas vieniems jau suvokiama, suprantama, kitiems dar iš viso neprieinama.
Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad mums NEREIKIA VERTINTI DVASINIO LYGIO, KAD MES NETURIME MATYTI DVASINIO AUGIMO ŽINGSNIŲ IR LAIPTŲ, KAD MES TURIME BŪTI TARSI AKLI. Mes ne tik turime būti atsimerkę, bet ir žvelgti dar į ryškesnę šviesą be baimės ir su dideliu sielos troškimu, tą troškimą patenkinti ją pagirdant gyvuoju Rojaus Trejybės vandeniu ir pamaitinant gyvąja Rojaus Trejybės duona - URANTIJOS KNYGOS NUOSEKLIOMIS STUDIJOMIS, ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ MOKYMŲ STUDIJOMIS, ROJAUS TREJYBĖS GARBINMIMU ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE ŠVENTOVĖJE, IR BENDRU SU ROJAUS TREJYBE GĖRIO KŪRIMU VISŲ LABUI IŠ MEILĖS IR LAISVA VALIA.
Būtent TOKIE IR ESAME MES - URANTAI. IR TIK MES NEŠAME PAČIĄ RYŠKIAUSĄ DVASINĘ ŠVIESĄ URANTIJOS ŽMONIJAI - SAVO SIELOS BROLIAMS IR SESĖMS. Tačiau tai nėra joks urantų iškėlimas virš kitų. Tiesiog mes savo laisvą valią sutapatinome su Rojaus Trejybės Asmenų valia ir mūsų sielos, su didžiuliu troškimu, ima JAU suteiktą pačią ryškiausią šviesą visai dabartinei ir dar tolimos ateities žmonijai. Ir tą darome JAU DABAR. Todėl mūsų yra labai nedaug, nes absoliuti dauguma mūsų sielos brolių ir sesių, PATYS SAVO LAISVA VALIA, ATSISAKO TOKIĄ ŠVIESĄ PRIIMTI IR RENKASI LENGVESNĮ KELIĄ. Tuo pačiu jie patys save suvaržo, ir suvaržo labai įvairiai - vieni lieka ritualinės ir dogmatinės bažnyčios tamsoje, kiti iš jos išsiveržia, bet vis tiek tebelieka Naujojo Testamento tamsoje, dar kiti lieka ateizmo spąstuose, dar kiti - įvairių ezoterinių šaltinių labirinte, kad patys nebežino kur pateko, o dabar dar kiti apsiriboja, vien tik Urantijos Knygos, arba vien tik Jėzaus Kristaus naujuoju apreiškimu KALBU JUMS VĖL, arba įvairių dvasių perduodamų mokymų skaitymu arba giliu studijavimu. Ir kiekviena iš šitų mūsų sielos brolių ir sesių GRUPIŲ gali būti labai nuoširdi ir būti patenkinta PASIEKTU. Ir tokių grupių nariai tarpusavyje suras bendrą kalbą iki tam tikro lygio, kol neprasidės kurio nors jų nario didesnis dvasinis augimas, kurio kiti bijo, ir tada šitas labiau augantis narys taps tokiu, kurio sampratų jie nebepajėgs suvokti. Ir šitam augančiajam reikės pačiam apsispręsti - likti toliau grupėje, ir tamsoje, ar augti į didesnę šviesą, ir šią grupę palikti.
Tačiau, ŠIANDIEN, tik mes - URANTAI - siekiame vis dar ir dar galingesnės Rojaus Trejybės šviesos. Todėl Rojaus Trejybė MUS ir pasirinko kaip ŠVYTURIUS, KAD DIDESNĘ ŠVIESĄ RODYDUME ŽMONĖMS. Tačiau tokiu pasirinkimu Rojaus Trejybė mūsų neužkėlė ant pjedestalo, kad kiti mus aukštintų, bet mus panaudoja kaip savo sūnus ir dukras, kad per mus veiktų ir perteiktų DAR DIDESNĘ ŠVIESĄ, NES MES ŠITOS ŠVIESOS NEATSTŪMĖME IR NELAIKOME SAVYJE, O DALINAME VISIEMS, KAS JOS NUOŠIRDŽIAI IEŠKO IR NORI TAIP PAT JOJE GYVENTI.
Būtent dėl to mes ir turime gyvąją ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĘ, KURIOS NETURI NIEKAS KITAS VISOJE URANTIJOJE - TIK MES, ČIA LIETUVOJE ESANTYS ROJAUS TREJYBĖS ŠVYTURIAI. Tačiau ROJAUS TREJYBĖS vienintelė šiuo metu pasaulyje GYVOJI ŠVENTOVĖ yra ne tam, kad pasimėgautume, jog būtent MES JĄ TURIME, o tam, kad iš mūsų ROJAUS TRJEYBĖS RELIGIJA pasklistų po visą planetą per ateinančias kartas. O kaip gi Rojaus Trejybės religija, Rojaus Trejybės valia mūsų įkurta Lietuvoje, pasklis po planetą, kad tik ji, būdama vienintelė gyva visos KŪRINIJOS religija, apimtų visą žmoniją, kuri šiandien nugrimzdusi vien tik į savo vargus visame pasaulyje, jeigu jos niekas nebūtų įkūręs. Rojaus Trejybė pasirinko urantus ir ROJAUS TREJYBĖS RELIGIJOS ĮKŪRIMUI DĖL TO, KAD JI ŽINOJO, JOG MES IR ŠIOJE SFEROJE JOS VALIĄ NE ATSTUMSIME, BET AUGSIME DIDESNĖJE JOS ŠVIESOJE, IR JI NUMATĖ, KAIP MUS PANAUDOTI JOS EVOLIUCINIO PLANO ĮGYVNEDINIME URANTIJOJE ŽVELGDAMA TOLI Į ŽMONIJOS ATEITĮ.
Todėl aš jus raginu visiškai atsiduoti Tėvo-Rojaus Trejybės vedimui iš vidaus, savo valią sulieti su Rojaus Trejybės valia, ir tada leisti savo sielos daug išmintingesniam morontiniam protui suvaldyti jūsų gyvulinį ir neišmanantį protą, pilną baimės, spyriojimosi, ambicijų, savojo gyvulinio ego demonstravimo - nedarysiu, neskaitysiu, jeigu man sako skaityti, nes turiu laisvą valią, ir imtis rimtų, nuoseklių ir giluminių Urantijos Knygos STUDIJŲ. Tada ir Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL - studijuojant Urantijos Knygą - atsiskleis dar nematyta gelme, kokios iki Urantijos Knygos studijų išvysti NEGALĖJOTE, NES JŪSŲ PROTAS BUVO PERDAUG SEKLUS TĄ GELMĘ PAMATYTI.
Dvasinis mokymasis veiksmingiausiai vyksta irgi atitinkamo dvasinio lygio grupėmis, klasėmis, nors dvasinis augimas yra asmeninis.
Tačiau kad ir kokia būtų gausybė grupių, jose turi vyrauti DVASINĖ VIENOVĖ. IR TOS GRUPĖS, KURIOS TOKIOS DVASINĖS VIENOVĖS NEPATIRIA - IŠNYKS, KAIP LAIKO ATITARNAVĘ PASTOLIAI PAKELIUI Į TĖVO ATRADIMĄ SAVO VIDUJE. Urantai ir patys jaučia, PATIRIA, ir kitus moko, jog turi būti DVASINĖ vienovė, kada savo viduje yra atrandamas TĖVAS ir patiriamas jo gyvas buvimas, štai tada net ir įvairios išliekančios interesų grupės būna suvienijamos DVASINĖJE VIENOVĖJE.
Tačiau net ir tokioje dvasinėje vienovėje yra asmeninis dvasinis kiekvkieno SKIRTINGAS lygis, kuris yra įgyjamas gautų teorinių žinių praktiniu pritaikymu visumos labui ir šitaip kaupiant savo patyrimą naujo laiptelio įveikimui dvasinio augimo kelyje.
Ir savaime suprantama, kad mūsų sielos broliai ir sesės, stovintys ant PANAŠAUS LAIPTELIO VIENI KITUS SUPRAS DAUG GERIAU, NEGU TIE, KURIE STOVI ANT KITO LAIPTELIO. IR NIEKADA STOVINTYS ANT ŽEMESNIO LAIPTELIO NEGALI IKI GALO SUVOKTI STOVINČIO ANT AUKŠTESNIO LAIPTELIO, TUO TARPU STOVINTIS ANT AUKŠTESNIO LAIPTELIO VISADA SUVOKIA TĄ, KURIS STOVI ANT ŽEMESNIO LAIPTELIO. Būtent dėl to daug mūsų Forume dalyvaujančių negali suprasti ką jiems ir sako jau ant aukštesnio laiptelio stovintys jų sielos broliai ir sesės, nors jiems labai aiškiai pateikia paaiškinimus, bet jų paaiškinimai atsimuša kaip žirniai nuo sienos. TAI IR LIUDIJA SKIRTINGĄ DVASINĮ LYGĮ.
Tačiau ir vėl jūs turite suvokti, kad žemesnis laiptelis tai nereiškia MENKESNIS LAIPTELIS. Tiesiog tai yra JŲ laiptelis.
EVOLIUCIJA YRA AMŽINAS PROCESAS, TODĖL VIENU METU NESTOVI NIEKAS VIETOJE IR ANT TO PATIES LAIPTELIO, NIEKADA. VISADA YRA JUDĖJIMAS - PIRMYN TIESIAU ARBA SU KRIEVALIOJIMAIS, IR NET RITIMASIS ATGAL. Ir visada einantys pirmyn mato kitų kreivaliojimus ir net būsimas pasekmes, kurių jie susilauks dėl savo užsispyrimo. Tai TIKROVĖS ŽAISMAS PER KIEKVIENO IŠ MŪSŲ TIKRĄ DALYVAVIMĄ ROJAUS TREJYBĖS EVOLIUCINIAME PLANE.
ŠIANDIEN LIETUVOS, BŪTENT LIETUVOS, ĮTIKĖJUSIŲ URANTŲ LAIPTELIS YRA PATS AUKŠČIAUSIAS VISOJE URANTIJOE IR DAR ILGAI NEBUS AUKŠTESNIO. Todėl kiti turės taip pat ant jo lipti, jeigu savo laisva valia sieks aukštesnio dvasinio laiptelio, net jeigu jie šiandien ir spyriojasi dėl savo neišmanymo ir ribotumo. Ir, šiandien, tik mes, Lietuvos ĮTIKĖJĘ urantai, matome, kad bus būtent šitaip, nes nuo aukštesnio laiptelio mums matosi didesnė KŪRINIJOS PANORAMA, KURI MUMS ROJAUS TREJYBĖS PATEIKIAMA GYVU SUSILIEJIMU SU JA PER JOS GARBINIMĄ ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖJE IR PAČIŲ GILIAUSIŲ DVASINIŲ ŠALTINIŲ SISTEMINGU STUDIJAVIMU IR JŲ TAIKYMŲ PRAKTIKOJE.
Tačiau daugiau turėdami, daugiau turime ir ATIDUOTI. Ir iš mūsų taip pat bus daugiau ir pareikalauta, nes MŪSŲ ASMENINĖ atsakomybė auga su šviesos augimu sielos viduje.
Tik gyvulinis protas ožiuojasi ir nenori studijuoti didesnes šviesos, kuri Rojaus Trejybės yra suteikta ne tam, kad būtų nusėsta dulkių ir laikoma užmarštyje jos nenaudojant ir situo pačiu pažeidžiant ir Tėvo-Rojaus Trejybės valią, tuo tarpu nušvitusi siela trokšta vis labiau ir labiau giluminės šviesos, ir jos noriai siekia, kad ja dalintųsi žemesnėse grupėse kaip dvasinis mokytojas. Taip pasireiškia tokia siela kaip Rojaus Trejybės švyturys.
Ar norite tapti Rojaus Trejybės švyturiu, sprendžiate kiekvienas asmeniškai, ir tik laisva valia, ir iš meilės, bet ne iš pareigos.
Aš raginu jus visus tapti tokiais urantais-Rojaus Trejybės ŠVYTURIAIS VISŲ LABUI. Bet ypač SAVO LABUI, NES PER TOKĮ ŠVYTĖJIMĄ AUGSITE JŪS ASMENIŠKAI IR TIK SAVO ŽINGSNIU, SU NIEKUO KITU NELENKTYNIAUDAMI, TIK SU SAVIMI.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas


Algimantas
2009-10-09 12:00:25

Komentarai

Deimantas,kurį tektų apšlifuoti,nugludinti,vietoj kryžiaus uždėti TREJYBĖS simbolį ir tai taptų Šventove,Rojaus Tėvų Šventove.Taip ir mes šlifuokime savo kantrybę..Tokios mintys kilo,kuomet grįžau namo iš Šiaulių.Važiuodamas tenai,pastebėjau bažnyčią,kurios architektūra buvo traukianti kažkuo.Grįždamas atgal, sustojau prie jos ir nufotografavau.Ten jau stiklinamos ar oranžerijos,ar būsimas šaltinėlis,klojamos trinkelės.Nusprendžiau būtinai pakalbėti su kunigu,jei tik išeis į lauką ir būtent Jėzaus Kristaus"Kalbu jums vėl"pasiūlyti.Sąmoningai sakau,jei tik išeis į lauką,nes toks paparacas negalėjo nepatraukti dėmesio..Deja,vyko pamaldos,laisvos valios nepažeisdamas,turėjau grįžti į mašiną..Šiauliai.Gana tolimas kelias,todėl ilgiau nepasėdėjau ir nepabendravau su sielos sesėmis ir broliu,kuris pats jau laukė prie gatvės net neprašomas.Mielieji,tenai jau skaitoma Urantijos Knyga ir man pasakė,kad Jėzaus Kristaus"Kalbu jums vėl"reikės daugiau.Taip pat ir rusų kalba..Aš žaviuosi tokiais žmonėmis,kuriems Tėvo-Rojaus Trejybės mokymai,Jėzaus mokymai tampa GYVĄJA ŠVIESA..Jie jau nori burtis į grupę,skaityti,laikui bėgant ir studijuoti visus mokymus.Tik dar truputį nedrąsūs,nes studijos giluminės.Taip pat ir į Vilnių norėtų patekti,į Trejybės Šventovę..Jų daug,ir esu dėkingas Tėvui-Rojaus Trejybei,kad gavau progą pabendrauti su tomis moterimis,kur jau net kompiutery perskaitė Jėzaus Kristaus"Kalbu jums vėl".Ir net ne po vieną kartą.Patariau garbinti TĖVĄ-ROJAUS TREJYBĘ,burtis drąsiau į grupę ir nors po atkarpėlę bandyti suvokti Urantijos Knygą..Nors naktį nedaug teko pamiegoti,bet mane džiugina tokie žmonės,kurie JAU SKLEIDŽIA ŠVIESĄ ir tikrai pailsėjau šioje kelionėje..Taigi,tikrai laimingas grįžau namo..Mielas Algimantai,manau,kad pasielgsiu teisingai,parašęs adresą,kur renkamės šeštadienį garbinimui,taip pat pasiūsiu tavo telefono numerį,kad jie patys galėtų betarpiškai pasikalbėti su tavimi..Šiai dienai tiek,mielieji.Tėvo valia Šviesa sklinda..

Arūnas
2009-10-11 19:04:23



Aciu, Algimantai,
uz aisku ir issamu atsakyma.
Mielas Tomai,
savo pasisakyma laikyciau pasitikslinanciu del " gyvosios ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖS įvardinimo",
o jeigu tamsta,
barzdotasai brolau, Tomai, :)
izvelgi jame kazka izeidziancio ar konkuruojancio, galiu tik pasakyti-
ka begalvotum, apie ka begalvotum- galvok su Tevu.
P.S.
Su meile,

Vita
2009-10-10 21:06:40



Esu tikras, kad didžioji dauguma urantų Algimanto, ką tik pateiktą mokymą supras ir liks dėkingi už tą nuoširdžiai skleidžiamą šviesą. Ir nors akivaizdu, kad šį mokymą pateikti paskatino sielos sesės Vitos klaidinantis pasisakymas dėl gyvosios ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖS įvardinimo ne vienaskaitoje, bet daugiskaitoje, drįstu suabejoti, ar ji šį mokymą supras, nes savo pasisakyme, kad patvirtinti savo svarią nuomonę pateikiamos kelios citatos iš Tėvo mokymo apie bažnyčias, kurios net neužsimena apie ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĘ daugiskaitoje. Priešingai, pirmoji ir antroji pateiktosios citatos kalba apie vieną "... VISIEMS SIELOS IR DVASIOS BROLIAMS IR SESĖMS VISOJE KŪRINIJOS APIMTYJE, kad JIS YRA GYVOJI BAŽNYČIA, ARBA DAR GRAŽESNIS ŽODIS YRA ŠVENTOVĖ." Dar pridursiu, kad nežiūrint kiek atskirų individų savyje taps čia minimomis ŠVENTOVĖMIS, kiek gyvų kolektytvinio garbinimo ROJAUS TREJYBIĖS šventovių bus įkurta Lietuvoje ar visoje Urantijoje, tai bus tik viena gyvoji ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖ, nes visoje Kūrinijoje yra tik viena GYVOJI ROJAUS TREJYBĖS RELIGIJA (liet. TIKROVĖ). Todėl, miela Vita, jeigu greta Vilniaus ŠVENTOVĖS susikūrė ir Kauno ŠVENTOVĖ neturim laikyti, kad jau yra dvi ŠVENTOVĖS, gal net dar ir "konkuruojančios". Iš tikrųjų tai yra VIENOS IR VISUOTINAI VIENINGOS, SUVIENYTOS DVASIOJE, GYVOSIOS ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖS, ĮSKAITANT IR KIEKVIENĄ ĮTIKĖJUSĮ, SAVYJE RADUSĮ ROJAUS TREJYBĘ IR GIMUSĮ IŠ DVASIOS SIELOS SESĘ IR BROLĮ, PASIREIŠKIMĄ SKIRTINGOSE VIETOSE. Ir ne daugiau. Jeigu bet kuri savarankiškai veikianti ŠVENTOVĖ imtų veikti pametusi pagrindinę mintį ir kryptį, ji prarastų savo gyvosios ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖS ęsmę ir taptų kažkuo, kas būtų labai sunkiai suvokiama, bet ir įvardinti.
Su meile,

Tomas VLN
2009-10-10 18:48:54



Miela Vita, ačiū tau už mintis.
Tavo pastebėjimą aš noriu IŠPLĖSTI.
Tėvas suteikė šį mokymą apie bažnyčią tam, kad žmonės išsilaisvintų iš klaidingos nuomonės, kad bažnyčia-šventovė yra išorinių ritualinių pamaldų lankymas, nes sielai miegant viduje, jokie išoriniai ritualai nepakeičia sielos pabudimo, o tuo labiau neatstoja GYVO RYŠIO SU TĖVU, o dabar mes jau žinome ir su VISA ROJAUS TREJYBE. Būtent dėl lengvesnio supratimo Tėvas ir paaiškina, kad mes, kiekvienas, ESAME ŠVENTOVĖ, kad ŽADINTUME SAVE, NES MŪSŲ VIDUJE GYVENA JIS.
Tačiau kada aš kalbu apie MŪSŲ Rojaus Trejybės GYVĄJĄ šventovę, APIE GYVĄSIAS PAMALDAS, aš kalbu apie MŪSŲ, IR VISOS KŪRINIJOS, VIENINTELĘ RELIGIJĄ - ROJAUS TREJYBĖS GYVĄJĄ RELIGIJĄ - KURIĄ MES, LIETUVOS URANTAI, IR PRADĖJOME MŪSŲ PLANETOJE, KADA SUSIRINKOME, IR TEBESIRENKAME KIEKVIENĄ ŠEŠTADIENĮ Į GYVĄSIAS ROJAUS TREJYBĖS GARBINIMO PAMALDAS.
Ir nesvarbu, kur jūs garbinsite Rojaus Trejybę, ir vis tiek tai bus TOJI PATI, IR VIENINTELĖ, ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖ. Kada iš mūsų ji pasklis po kitus pasaulio kraštus, ir net tada, kada Rojaus Trejybę garbins įvariomis kalbomis, ir tada bus TOJI PATI, IR VIENINTELĖ, ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖ.
Ir kiek bebūtų Rojaus Trejybės šventovių kiekvieno iš mūsų viduje, kiek yra milijardų žmonių Urantijoje, bet jie visi sutelpa į tą vienintelę ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĘ, KURIĄ SUDARO PATI ROJAUS TRJEYBĖ IR VISI JOS VAIKAI GARBINDAMI JĄ.
Būtent savo atsivėrimu ir garbinimu mes ir tapome Rojaus Trejybės sūnumis ir dukromis, kurie su GILUMINE MEILE renkasi į SAVO GYVĄJĄ ROJAUS TRJEYBĖS ŠVENTOVĘ, savyje turėdami GYVĄ ryšį su Rojaus Trejybės Asmenimis per atsivėrimą ir garbinimą.
Ateis laikas, kada mes turėsime ir Rojaus Trejybės šventovės statinius, kokių dar nėra buvę šitoje planetoje, nes juos projektuos ir statys URANTAI PAŽĮSTANTYS KOSMINĘ ROJAUS TREJYBĖS ŠEIMĄ IR SAVO TOKIU GILUMINIU PAŽINIMU PER MEILĘ ROJAUS TREJYBEI KURS IR STATYS ROJAUS TREJYBĖS ŠVENOTOVĖS STATINIUS, KAD JUOSE GALĖTŲ VIS DAUGIAU IR DAUGIAU MŪSŲ SIELOS BROLIŲ IR SESIŲ GARBINTI ROJAUS TREJYBĘ. Tai bus patys gražiau statiniai Urantijoje.
Ir ateis toji diena, kada ŽMONIJA ĮŽENGS Į DVASINĘ ŠVIESĄ, IR URANTIJOJE BUS PASTATYTA ROJAUS TRJEYBĖS ŠVENTOVĖ - PIRMOJI VISAME NEBADONE - IŠ MORONTINIŲ MEDŽIAGŲ, KURIŲ PKANETOJE NĖRA, NES JOS VISOS BUS SUKURTOS ENERGIJOS REGULIUOTOJŲ PAGALBA. šIANDIEN MORONMTINIŲ ŠVENTOVIŲ NEBADONE YRA DAUG, TIK JOS VISOS YRA TĖVO GARBINIMO ŠVENTOVĖS, O NUO MŪSŲ PRASIDEDA ROJAUS TREJYBĖS GARBINIMO GYVOSIOS ŠVENTOVĖS ŽENGIMAS PER NEBADONĄ, IR NET VISĄ KŪRINIJĄ
Ir net tada bus šita pati ROJAUS TREJYBĖS GYVOJI ŠVENTOVĖ, KURI MŪSŲ LIETUVOJE BUVO ĮKURTA, NUO DABARTINIŲ METŲ SKAIČIUOJANT, PRIEŠ SEPTYNERIUS METUS.
Ir mūsų sielos broliai ir sesės turi ŽINOTI, ir patirti, kad jie ateina į ROJAUS TREJYBĖS GYVĄJĄ šventovę, NE į RITUALINĘ bažnyčią, nors ir patys, kiekvienas, būdami šitos MILŽINIŠKOS KŪRINIJOS ŠVENTOVĖS ASMENINĖ ir GYVA DALIS.
Visa kūrinija, kiekvienas jos segmentas, kokio dydžio bebūtų - pradedant Vietine Sistema, Žvaigždynu, ir Vietine Visata, Supervisata ir baigiant CENTRINE Visata, ir net Rojumi TURI GYVOSIOS ŠVENTOVĖS GARBINIMUI SKIRTĄ IR VIETĄ, IR LAIKĄ.
O kai dėl laisvos valios panaudojimo, kad galėtumėte ją suvokti NE PAVIRŠINE, BET GILUMINE prasme, kas gi yra LAISVA VALIA, suteiksiu jums platesnį požiūrį. Kai kurie iš jūsų šiandien pirmą kartą išgirdote apie jį, kada aš sakiau pamokomąjį žodį per pamaldas Gyvojoje Rojaus Trejybės šventovėje.
Žmogus, nuo pat pirmojo akimirksnio jam pasirodžius šitame pasaulyje bejėgiu kūdikiu jau yra ASMENYBĖ. Asmenybės dovaną suteikia TĖVAS-ROJAUS TREJYBĖ. Todėl Jo dovanos negali būti kitokios, kaip tik amžinos ir nepakatojamos. Dėl to ir kiekviena asmenybė yra unikali ir nepakarotjama, su savo visu potencialu, savo tikruoju dieviškuoju aš, kuris tik kūdikiui gimus yra visiškai neatskleistas aš, neturintis net sielos embriono, BET JAU YRA ASMENYBĖ. O tai reiškia, kad ji turi iš Tėvo-Rojaus Trejybės padovantą LAISVOS VALIOS DOVANĄ.
Kol nėra sielos, tol veikia GYVULINIS PROTAS, KURIS VISADA YRA SAVANAUDIŠKAS.
Tačiau Tėvas-Rojaus Trejybė nepalieka tokio gyvulinio proto be apsaugos ir vedimo. Kūdikis gauna Penkių Pagalbinių Proto Dvasių pagalbą - intuicijos, drąsos, žinių, supratimo, ir patarimo. Visos jos pradeda veikti ne vienu metu, bet palaipsniui, kai kūdikis ima vis labiau pažinti savo aplinką. Lygiai tokias pačias Pagalbines Proto Dvasias turi visi aukštesni žinduoliai, dėl to jie ir sugeba rūpintis savo palikuonimis, juos mokyti susirasti maisto, ir siekti išgyventi tokio lygio aplinkoje.
Kadangi kūdikis yra nuo pat gimimo ASMENYBĖ, tai jo gimdytojai, aplinka gali padėti jam anksčiau atsiskleisti savo tikruoju aš, kuris vis labiau reaguoja į Pagalbinių Proto Dvasių vedimą, kad jis ima pranokti savo gyvulinio ir savanaudiško proto sprendimus. Ir kada vaikelis priima pirmąjį SAVARANKIŠKĄ IR LAISVA VALIA SPRENDIMĄ GĖRIO LABUI, sakykim, nuramnio verkiantį savo draugą, ar net vyresnį brolį ar sesę, pasidalino žaislu ar skanesniu jam maistu su draugu, ir tą pačią akimirką jam yra suteikiama PAPILDOMA PARAMA - DAR DVI PAGALBINĖS PROTO DVASIOS - GARBINIMO IR IŠMINTIES, O TAIP PAT IR TĖVO DVASIA - MINTIES DERINTOJAS, KURIS IR PRADEDA DERINTI VAIKELIO MINTIS, IŠ VIDAUS IR NEPAŽEISDAMAS LAISVOS VALIOS, link tokių SPRENDIMŲ, KURIUOS TURI PRIIMTI PATS VAIKAS, kad nukreiptų juos ir VAIKO MINTIS Į GĖRIO IR ŠVIESOS PUSĘ, KAD JIS GALĖTŲ ATSISKLEISTI SAVO TIKRUOJU ŠVYTĖJIMU, BE GYVULINIO PROTO VIEŠPATAVIMO, ir kad šitaip asmenybė skleistųsi laisva valia. Ir jeigu tam iš išorės padėtų dar ir gimdytojai, draugai, mokykla, aplinka, tai vaikas savo laisvą valią nuo anksti SULIETŲ SU TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS VALIA, ir dėl to NE TIK KAD NIEKADA NESIRGTŲ, BET JIS JAU NUO JAUNŲ DIENŲ TURĖTŲ TOKIĄ IŠMINTĮ, KOKIĄ ŠIANDIEN RETAS KURIS TURI SULAUKĘS IR FIZINE PRASME LABAI JAU BRANDAUS AMŽIAUS.
Ir dabar yra pati nuostabiausia vieta, kada vaikas VIS DAUGIAU IR DAUGIAU SULIEJA savo LAISVĄ valią su Tėvo-Rojaus Trejybės valia per ATSIVĖRIMĄ JAM, JO ATRADIMĄ SAVYJE, IR GIMIMĄ IŠ DVASIIOS. Ypač tai nuostabu jauname amžiuje, nes bus tvirtas pagrindas suformuotas nuo vaikystės, todėl ir jo ĮTIKĖJIMAS, KURIS YRA AMŽINAS IR BEGALINIS, BUS DAUG TVIRTESNIS.
Ir ateis toji akimirka, kada jis pasakys "aš naudojuosi laisva valia, kurią man suteikė Tėvas-Rojaus Trejybė, iš meilės ir visų labui ir NEBEDARAU NUODĖMIŲ, NEBEDARAU SĄMONINGO BLOGIO. Turiu laisvą valia, tačiau GYVA SIELA, KURI GARBINA ROJAUS TREJYBĘ IR GYVENA JA IR NUODEMIŲ DARYTI NEBEGALI, NES JAI TAI YRA SVETIMA, KADANGI ROJAUS TRJEYBĖS MEILĖ TIEK GILIAI UŽVALDĖ ATSIVĖRUSIĄ SIELĄ, TIEK SIELOS MORONTINIS IŠMINTIES PROTAS ĮSIVIEŠPATAVO GYVULINIO PROTO ATŽVILGIU, KAD NEBELIKO JAME BAIMĖ, BAIMĖS SIEKTI DIDESNĖS ŠVIESOS, BAIMĖS NEITI, KRYPTINGAI IR SISTEMINGAI, DIDESNIŲ IR GILESNIŲ DVASINIŲ ŠALTINIŲ STUDIJŲ KELIU, GYVU KELIU, NES GILESNES ŽINIAS SIELA IMA TAIKYTI APLINKUI KASDIENIAME GYVENIME.
Štai tada anksčiau gyvulinis, ir tik šis protas, kuris ožiuojasi, spyriojasi, ir kratosi bet kokių pastangų nušvisti, ir dangstosi LAISVOS VALIOS KLAIDINGU SUVOKIMU, KAD JIS GALI NEDARTYTI NIEKO, NES NENORI, savo vietą užleido DIEVIŠKAM SIELOS MORONTINIAM IŠMINTINGAM PROTUI, kuris savo didesne išminties gelme ir leidžia asmenybei SULIETI JOS VALIĄ SU KŪRĖJO VALIA IŠ MEILĖS IR LAISVA VALIA.
Kūrėjas - ROJAUS TREJYBĖ - VISI JOS TRYS ASMENYS - TĖVAS, AMŽINASIS SŪNUS-MOTINA-BROLIS, IR BEGALINĖ DVASIA-MOTINA-SESĖ - YRA LYGIAVERČIAI IR TOBULI TRYS CENTRAI IR ŠALTINIAI VISAI KŪRINIJAI, KIEK JI BEBŪTŲ ŠITŲ PAČIŲ TRIJŲ ŠALTINIŲ PLEČIAMA. JIE YRA VIENODAI VISAGLIAI IR VIENODAI VISAIŠMINČIAI, TAČIAU NĖ VIENAS IŠ JŲ NETURI TOKIOS GALIOS TAM, KAD ĮVYKDYTŲ NORS VIENĄ BENT PATĮ MAŽIAUSIĄ BLOGIO DARBĄ. JIE YRA VIEN TIK BE PERSTOJO DOVANOJAMA VISAI KŪRINIJAI TEKAMTI PER VISĄ KOSMOSĄ MEILĖ, GYVI MEILĖS ENERGETINIAI VIRPESIAI.
Kada jūs ką nors mylite, tada irgi jaučiate šituos pačius GYVUS MEILĖS ENERGIJOS VIRPESIUS.
Ir kada vaikas, ir kuo anksčiau, yra išmokytas atsivėrti savo TĖVAMS ROJUJE, tuo anksčiau jis ir pats suliejęs savo laisvą valią su Tėvo-Rojaus Trejybės Asmenų TOBULA IR ABSOLIUČIAI LAISVA valia, vis labiau panašės į savo Rojaus Tėvus. Ir ateis jam tokia akimirka, kada jis sau pripažins - "turiu laisvą vallią, bet nebegaliu daryti BLOGIO DARBO."
Ir tokiam mirtingajam laisva valia tampa vienpusio judėjimo laisva valia - tik meilės skleidimas, ir tik šviesos ir gėrio nešimas visų labui. Jam pasirinkimo nebeliko, liko TIK TEISĖ JO LAISVAI VALIAI PASIREIKŠTI BLOGIO DARBAIS, bet tokia TEISE nušvitusi asmenybė, kurioje viešpatauja Tėvo-Rojaus Trejybės gyvi meilės virpesiai, pasinaudoti NEBEGALI, IR NE DĖL TO, KAD LAISVA VALIA PAŽEISTA, PALAUŽTA, PARALYŽIUOTA, BET DĖL TO, KAD TOKIA ASMENYBĖ, TAIP PAT, KAIP IR ROJAUS TREJYBĖS ASMENYBIŲ, KIEKVIENOS, LAISVA VALIA YRA BEJĖGĖ PRIEŠ MEILĖS GYVĄ GALIĄ, KURI SAVO BEGALINE ENERGIJA IŠTIRPDO BLOGĮ IR SAVAIME TOKIA ASMENYBĖ SAVO DIEVIŠKUMU, PADOVANOTU IŠ ROJAUS TRJEYBĖS, NEBEGALI PASIREIKŠTI KAIP NORS KITAIP, TIK KAIP GYVA MEILE IR DAR DIDESNIU NUŠVITIMU IR TO NUŠVITIMO DALINIMU VISIEMS IR VISŲ LABUI.
Ir tokia asmenybė tai daro laisva valia, turėdama teisę daryti blogį, bet nebeturėdama galios savyje pasirinkti blogio kelią, kaip šito kelio negali rinktis ir Rojaus Trejybės Asmenys.
Šitaip ROJAUS TREJYBĖS MEILĖ, GYVA MEILĖ, PAIMA Į SAVO GLĖBĮ, "ĮKALINA," LAISVĄ VALIĄ VIEN TIK GĖRIO IR MEILĖS DARBAMS, KADA ASMENYBĖS LAISVA VALIA YRA SULIEJAMA SU ROJAUS TREJYBĖS LAISVA VALIA. IŠSAUGANT SAVO LAISVĄ VALIĄ.
Štai šitaip atsiskleidžia visa savo gelme laisva asmenybės valia, kada ji eina tik meilės ir šviesos platėjančiu keliu, o jos pasirinkimas sumažėja ir galiausiai alternatyva visiškai išnyksta tarp gėrio ir blogio, belieka tik TEORINĖ TEISĖ RINKTIS TARP BLOGIO IR GĖRIO. TIK TEORINĖ.
Ir visa tai daro pati asmenybė per savo dvasinį vystymąsi LAISVA VALIA, GAUTA IŠ TĖVO-ROJAUS TRJEYBĖS.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,


Algimantas
2009-10-10 14:51:51



Klausimas jums mielas Algimantai.
Jus sakote, kad skirstymas yra butinas:
"pagal savo dvasinį išsivystymo lygį, pagal intelekto išsivystymo lygį, pagal savo veiklos panašumą, nes yra tiek protai giminingi, tiek sielos giminingos, ir šitoji artima giminystė ir traukia."
Ar pavyzdziui as jusu skirstymo grupei galeciau priklausyti? Jeigu negaleciayu, tai ka man reiktu padaryti, kad patekciau i jusu grupe?

egidijus/Algiui
2009-10-10 14:36:52



Viskam, Algimantai, pritariu,
norisi tik pataisyti viena vieta-
-
"Būtent dėl to mes ir turime gyvąją ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĘ,..." į :
"Būtent dėl to mes ir turime gyvąsias ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVES,..." ,
nes Tėvas pateikė mums mokyma:
-
"Bažnyčia yra tik kiekvieno ASMENINIS IR GYVAS RYŠYS SU MANIMI, NES TIK TOKIAME GYVAME BENDRAVIME JŪSŲ SIELA PAJUNTA MANO GYVĄ MEIL;Ę IR PATIRIA MANO GYVĄ BUVIMĄ PAČIOS SIELOS VIDUJE. Štai tik toks gyvas komunijos ryšys yra bažnyčia, nes tik šitokiu gyvu ryšiu Mano vaikas ir gali paliudyti, pirmiausia, SAU, o vėliau ir kitiems sielos broliams ir sesėms, o dar vėliau ir VISIEMS SIELOS IR DVASIOS BROLIAMS IR SESĖMS VISOJE KŪRINIJOS APIMTYJE, kad JIS YRA GYVOJI BAŽNYČIA, ARBA DAR GRAŽESNIS ŽODIS YRA ŠVENTOVĖ."
-
"Ir visai jums nesvarbu, kada siela yra atsivėrusi Man, KUR vyksta šitas gyvas komunijos ryšys – ar tarp materialių statinio sienų, ar gamtoje, ar namie, ar laukuose, nes jūs, kiekvienas, atsivėręs Man visa savo siela, tampate Mano GYVĄJA ŠVENTOVE, kuri, kaip sraigės namelis, visą laiką keliauja su Manimi, Manyje, ir pati jaučia Mano buvimą savo viduje, jaučia per gyvą komuniją su Manimi."
-
Tai tiek butu pastebejimu.
-
Nesvarbu kur butumet ar su kuo butumet-
bukite su Tevu!


Vita
2009-10-10 11:38:11



Po tokio "mokymo" apie susiskirstymą į grupes reikėtų pateikti trumputį pasidalijimą mintim apie skirtingų grupių sąveikos principus ar santykius, vieno žmogaus priklausymą kelioms grupėms, ir kokią įtaką santykiams turi grupinis/bendruomeninis narcisizmas.
Štai du skirtingi pavyzdžiai:
Eglė kai nori, gali pagrybauti viena arba su keliomis visiškai skirtingomis grupėmis. Pabandyk įsivaizduoti Algimantą grybaujantį su žmona, vaiku, ar kelių skirtingų draugų grupėmis. Aš pabandžiau, bet man taip įsivaizduoti nepavyko. Nebent grybavimo motyvai būtų praplauti tiems žmonėms smegenis ir palenkti į savo pusę. Išvada peršasi paprasta ir aiški - kai asmuo ar grupė suserga narcisizmu, ji automatiškai izoliuojasi ir išsigimsta. O urantams yra būdingas kraštutinis patologinis narcisizmas, kuris visom spalvom žaižaruoja ir šioje pačioje temoje. Žmogui šiaip yra būdingas bendruomeniškumas, socialumas, kuris nuolat formuojasi, vystosi ir evoliucionuoja. Ir evoliucijos dėsnis yra toksai, kad sėkmingos formos išlieka ir tobulėja, o nesėkmingos - patenka į evoliucijos aklavietę ir priverstos išnykti, kartais su dideliais nuostoliais. Tokia bendruomenės forma kaip urantų yra aiškus kelias į izoliaciją ir aklavietę ir ji neabejotinai išnyks, arba norėdama išgyventi bus priversta transformuotis iš esmės. kol kas tokia transformacija negresia, nes narcisizmas yra nepajudinamas. Urantas kaip ir kitų kraštutinių sektų nariai negali lygiagrečiai priklausyti kelioms grupėms ir tą priklausymą harmoningai derinti. viena grupė yra pernelyg ryškiai dominuojanti, todėl bet koks harmoningas priklausymas kitoms grupėms yra neįmanomas. Todėl urantas (kaip ir kitų sektų nariai) negali turėti normalių santykių nei su savo šeima, nei su bendradarbiais, nei su kitaip mąstančiais, nei su tėvais, ir t.t. Išimtis - jei tos kitos grupės narys taip pat yra toks pats urantas, tada santykis vyksta per urantinės grupės ryšius. Ir jei kažkas iš urantų dar turi patenkinamus ryšius su kitomis grupėmis, tai tik todėl, kad jo izoliacija dar nėra tiek smarkiai pažengus. Jei jie nepakeis savo mąstymo ir tuo pačiu santykio, jiems gresia izoliacija nuo visų, išskyrus savo grupę. Ta izoliacija prasideda nuo emocinio ryšio su kitom grupėm nutrūkimo, kai asmuo pradeda manyti, kad jis yra išskirtinis dėl priklausymo tai grupei. Emocinis atskirtumas ilgainiui gali įveikti ir emocinį bendrumą, pvz. ryšiuose su tėvais ar žmona, jei jie yra nepritariantys. Taip ir veda tas kelias į aklavietę, nors jiems atrodo, kad tai yra augimas ir aukštesnis laiptelis.
Ta tema prisiminiau yra toks Mačernio eilėraštis, kai susirasiu, pateiksiu.

Jonas
2009-10-10 08:42:14



Na ne penkti o ketvirti metai.
rimantai, bet tikrai nesiruošiu ginčytis. Jei tu taip pasakei, vadinasi tai yra tokia tavo proto samprata. O kaip pats gerai žinai, aš proto neskirstau į gyvulinį ir augalinį. Gal todėl tau esu mįslė.

Jonas
2010-02-09 19:15:23



Visais laikais kas nors kažką padirbinėjo pvz.pinigus,visais laikais kažką kūrė pvz.sektas.Sektas kūrė remiantis Bibliją ir iš kitų dvasinių mokymų,ne nuostabu bus, jeigu kas nors sukurs sektą UK pagrindu.

Fredas
2010-02-19 17:58:18



Iškilo man šita tema kažkaip savaime.
Pasirodo, esu parašęs ir pirmąjį jos komentarą. Galiu pakviesti perskaityti.
O nuo savęs pridursiu dar ir tai, kad UK kaip knyga, kaip mokymų filosofinė sistema, kaip informacinė sistema, pati savaime yra labai kryptingai vedanti į įvairovės mažinimą, autokratiją, vienos grupės besąlygišką dominavimą.
Jei jūs priimate, kaip sako ir UK, kad viena rasė, viena tauta, viena religija, viena valdžia yra GERAI ir kad tai yra TEISINGA VYSTYMOSI KRYPTIS, tai jūs be jokio reikalo čia protestuojate ir be reikalo norite kurti savo svetainę.
Tačiau jei jūs ieškote laisvės, individualybės, įvairovės ir lygiateisio sugyvenimo kaip dabar matau deklaruojama, patikėkit manim, neišvengiamai ateis laikas kada jūs turėsite UK mesti į šiukšlyną, nes tai yra NESUDERINAMA. Tai tiesiog yra visiškai priešingos sistemos.



Jonas
2010-02-09 18:34:02




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal