Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Tėvo-Rojaus Trejybės gyvąją šviesą ir kūrinijos dvasinės šeimos realų veikimą-paramą mums dabar atstumia tik savo viiduje dar neatvėrę savo tikrojo aš, savosios asmenybės dovanos, gautos iš Tėvo-Rojaus Trejybės.

Tėvo-Rojaus Trejybės gyvąją šviesą ir kūrinijos dvasinės šeimos realų veikimą-paramą mums dabar atstumia tik savo viiduje dar neatvėrę savo tikrojo aš, savosios asmenybės dovanos, gautos iš Tėvo-Rojaus Trejybės.

Štai kodėl absoliuti visos žmonijos dauguma yra neįtikėjusi, nors turi daugybę prisistačiusi įvairių bažnyčių, yra prikūrusi įvairių religijų, tačiau įtikėjimo nė viena iš jų taip ir nesuteikia.

O kada nėra GYVOJO ĮTIKĖJIMO ATSIVĖRUSIOJE TĖVUI-ROJAUS TREJYBEI SIELOJE-DVASIOJE, tada ir negali būti GYVOJO PATYRIMO SU ATRASTU SAVYJE TĖVU-ROJAUS TREJYBE. Todėl tokios negyvos religijos yra pilnos negyvų ritualų ir įvairiausių negyvų religinių švenčių, kurių metų gali būti didžiulis šurmulys, gausios minios, bet ASMENIŠKAI KIEKVIENO VIDUJE NEBUS GYVO RYŠIO SU TĖVU-ROJAUS TREJYBE, NES IŠORINIS KLEGESYS IR ŠURMULYS BŪTENT IR UŽKERTA KELIĄ GYVAM ASMENINIAM RYŠIUI SU KŪRĖJU.

Štai kodėl Jėzus septyniolikmečiui indui, Ganidui, aiškino, KODĖL JIS NEGAIŠTA laiko ir nesustoja prie pagonio, kuris NĖRA ATSIVĖRĘS IR NET NENORI TOKIO ATSIVĖRIMO TĖVUI, nes jam patogiau likti savojoje tamsoje ir įprastoje aplinkoje.

"Jėzus, Gonodas, ir Ganidas penkis kartus buvo išvykę už Romos į įdomias vietas aplinkinėse vietovėse. Jiems lankantis prie šiaurės Italijos ežerų Jėzus ilgai šnekėjosi su Ganidu apie tai, jog neįmanoma žmogui suteikti žinių apie Dievą, jeigu šis žmogus netrokšta pažinti Dievo. Pakeliui prie ežerų jie atsitiktinai buvo sutikę nemąstantį pagonį, ir Ganidas buvo nustebintas, kad Jėzus nepasinaudojo savo įprastu metodu, jog tą vyrą įtrauktų į pokalbį, kurio metu natūraliai būtų prieita prie dvasinių klausimų aptarimo. Kada Ganidas paklausė savo mokytojo, kodėl jis parodė tiek mažai susidomėjimo šituo pagonimi, tada Jėzus atsakė: (1466-01)

“Ganidai, tas vyras nebuvo išalkęs tiesos. Jis nebuvo nepatenkintas savimi. Jis nebuvo pasirengęs prašyti pagalbos, o jo vaizduotė nebuvo atsivėrusi tam, kad priimtų šviesą sielai. Tas žmogus nebuvo prinokęs išgelbėjimo derliui; jam turi būti suteikta daugiau laiko gyvenimo išbandymams ir sunkumams, kad jį paruoštų priimti išmintį ir aukštesnį mokymą. Arba, jeigu jis galėtų gyventi su mumis, tada mes galėtume savo gyvenimu parodyti jam Tėvą danguje, ir šitokiu būdu jį patrauktų mūsų kaip Dievo sūnų gyvenimas, kad jis būtų priverstas pasiteirauti apie mūsų Tėvą. Tu negali atskleisti Dievo tiems, kurie jo neieško; tu negali nenorinčių sielų vesti į išgelbėjimo džiaugsmus. Žmogus turi pajusti alkį tiesai dėl gyvenimo patyrimų, arba jis turi trokšti pažinti Dievą dėl ryšių su gyvenimu tų, kurie yra susipažinę su dieviškuoju Tėvu, prieš tai, kada kita žmogiškoji būtybė gali veikti kaip priemonė, kuri tokį bičiulį mirtingąjį vestų pas Tėvą danguje. Jeigu mes pažįstame Dievą, tai mūsų tikrasis reikalas žemėje yra gyventi taip, kad leistume Tėvui save atskleisti mūsų gyvenimu, ir šitokiu būdu iš tikrųjų visi Dievo ieškantys žmonės pamatys Tėvą ir paprašys mūsų pagalbos, kad sužinotų daugiau apie tą Dievą, kuris šitokiu būdu pasireiškia mūsų gyvenime." (1466-02)

Kada aš stoviu su Jėzaus Kristaus apreiškimu KALBU JUMS VĖL ir Urantijos Knyga gatvėje, pro mane praeina šimtai ir tūkstančiai žmonių. Ir jie YRA LYGIAI TOKIE PATYS, kaip ir tas nemąstantis ir neišmintingas PAGONIS, prie kurio nepriėjo, kad pasikalbėtų, Jėzus.

Jie eina pro mane, net į gatvę išėjusiį jiems PADĖTI ROJAUS TREJYBĖS - KŪRĖJO - vardu, ir nestoja, eina pro šalį pilni nerimo viduje, susiraukę, susirūpinę, su fizinio kūno negaliomis, tačiau nenori paimti jiiems ištiestą Tėvo-Rojaus Trejybės pagalbos ir šviesos ranką. Ir juos dar daugiau prispaus ligos, stresai, depresija, prievarta, pyktis, nes jie NENORI NET PIRŠTO PAJUDINTI, KAD PATIRTŲ TĖVĄ-ROJAUS TREJYBĘ SAVYJE IR PAMATYTŲ JO GYVĄ ŠVIESĄ SAVO VIDUJE.

Todėl, kaip tam, neišmintingam IR AKLAM, pagoniui, Jėzus nieko nesakė, taip ir aš dabar stoviu nieko net nebekviesdamas prie mano staliuko su knygomis, tegul prieina TIE, KURIE JAU YRA PASIRENGĘ TOKIAI ŠVIESAI, KURIE JOS JAU YRA IŠTROŠKĘ, KURIE NUOŠIRDŽIAI JOS JAU IEŠKO.

KITI GI DAR YRA KAIP NEIŠMINTINGI PAGONYS, NORS SAVE IR VADINA TIKINČIAIS Į JĖZŲ IR LANKANČIAIS BAŽNYČIĄ.

Tol, kol jie patys neperžengs savojo GYVO NORO PAŽINTI TĖVĄ-ROJAUS TREJYBĘ slenksčio, tol jų visos bažnyčios ir ritualinės šventės yra beprasmės. Iir jiems patiems kaskart jos paaukština jų pačių šitą asmeninį slenkstį, kad jie jau iš viso bijo per jį žengti, tarp ir likdami to neišmintingo pagonio kailyje.

Nuoširdaus noro patirti Tėvą-Rojaus Trejybę savyje ir pažinti Jo dvasinės šeimos veikimo pasireiškimą išorėje suteikti negali niekas, tik pats mirtingasis turi jį pajausti. O aplinka gali jam padėti arba trukdyti. Dabartinė aplinka trukdo.

Todėl teik mažai Urantijoje ĮTIKĖJUSIŲJŲ.

Tačiau būtent per mūsų svetainę ir per Rojaus Trejybės GYVĄJĄ šventovę Tėvas-Rojaus Trejybė suteikia pačią ryškiausią gyvąją šviesą, kad atsirastų Urantijoje jau įtikėjusioji karta, ir ateities įtikėjusios kartos.

Telydi jus ramybė.
Su brolišįka meile,
Algimantas

Algimantas
2010-06-07 20:05:44

Komentarai

Sveiki mieli sielos broliai ir sesės,
Perskaičiau Jurgitos komentarą. Geras, gražus, nuoširdus, protingas komentaras. Bet vis tiek tų BET būna. Va tik klausimas yra tame, ar žmogus yra pasirengęs tuos BET iškelti. Tai ką jūs visi čia man bandote pasakyti aš puikiai suprantu tiek intelektualiai, tiek dvasiškai.
Būtent iš dvasinio savo suvokimo aš atskleisiu savo dvasinio kelio posūkį. Aš viską dariau pagal Jūsų patarimus. Ir iš tiesų dvasiškai šviesėjau, tačiau santykiai su aplinkiniais tapo įtempti. Tuomet aš būdamas savo dvasiniuose apmąstymuose kreipiausi į Tėvą, prašydamas jo, kad jis padėtų man ne tik pačiam būti dvasiškai tobulesniu, tačiau manąją dvasinę energiją daugiau paskirti kitų žmonių švietimui ir pritraukimui.
Iš pradžių greitų rezultatų nebuvo. Bet palaipsniui jie atsiranda. Todėl aš labai džiaugiuosi savo pasirinkimu. Čia prisiminkime Urantijos Knygos žodžius: "Ir tai, ko sūnus trokšta ir Tėvas nori, tikrai įvyks."
Matau, kad jūs visi siekiate savo dvasinio tobulumo ir be abejo tas jūsų sielos vidaus grožis yra matomas. Bet ar vien to pakanka. Aš jau matau ir atsakymą į mano klausimą. Jį yra pateikusi Jurgita: "Ir vis gilėjanti dvasinė įžvalga leidžia suvokti, kad ne tiek svarbu kuo daugiau visas mases patraukti, kaip svarbu tinkamu laiku suteikti dvasinę pagalbą ir pamokymą tam sielos broliui ar sesei, su kuriuo ir suveda Tėvas, Rojaus Tėvai. Man ne kartą yra pasakęs Tėvas, kad ir bendraudama atsiduočiau Jo vedimui iš vidaus ir leisčiau Jam kalbėti per savo atsivėrusią sielą... taigi jau savaime atpuola nežinojimas ką sakyti IEŠKANČIAM PAGALBOS." O štai čia ir yra tas manasis BET. Galbūt daug žmonių ieškotų dvasinės pagalbos, bet vieni iš jų nežino kad jie turėtų ieškoti dvasinės pagalbos, kiti yra pasirinkę klaidingus pagalbos paieškos kelius, dar kiti klaidingai galvoja, kad jiems jokios dvasinės pagalbos nereikia. BET tai nereiškia, kad jiems nereikia suteikti tos dvasinės pagalbos. O štai būdai ir metodai, kaip tą pagalbą suteikti yra labai įvairūs, o tokios pagalbos suteikimą intelekto pagalba atmesti paprasčiausiai yra kvaila.
Algimantui norėčiau padėkoti už maldą, kuri skiriama daugiausiai man ir tokiems kaip aš. Bet aš jam kitą kartą siūlau pasimelsti už mažos mergaitės gyvybės išsaugojimą, už tai, kad niekam nepavyktų sunaikinti jos proto, kuris leistų jai tobulėti dvasiškai dar šiame gyvenime, taip pat pasimelsti už visus žmones, kurie yra neabejingi mergaitės likimui. Negi jūs nustebsite, kad tokių žmonių yra labai daug, apie 90 procentų. Ar matote koks tai dvasinis potencialas? Kartu galima pasimelsti ir už tuos, kurie nesupranta, ką daro. Už politikus ir už teisėsaugininkus.

VaidasVDS
2010-06-20 18:32:10



Mielieji, mūsų pirmadienio kolektyvinė komunija bus už tuos mūsų sielos brolius ir seses dvasioje, kurie nėra TIEK atsivėrę, kurių ir yra absoliuti dauguma, todėl Urantijos Knygą, Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL, ir Rojaus Trejybės Asmenų mokymus kaii kurių iš mūsų pasisakymus Forume skaito vien tik savo intelektu, be giluminio atsivėrimo.
Štai kodėl ir šio pirmadienio maldą siūlau dėl šitoje temoje, kaip ir kitose temose, jų reiškiamų samprotavimų, kurie prasilenkia su tikrove, nes jie šitos tikrovės dar nepatiria, todėl jiems ir sunku suprasti dvasines gelmes, toli pranokstančias intelektualius samprotavimus.
Po mano šiuo paaiškinimu yra ir malda tiek anglų, tiek lietuvių kalba, nes nesąmoningai suklydau ir nusiunčiau ją net neatskyręs lietuviško teksto nuo angliško, ir nusiunčiau ne į maldos puslapį, bet į šitą temą. Būtent dėl to ir rašau šį paaiškinimą.
Dabar nusiųsiu maldą ir į tinkamą puslapį ir atskirsiu anglišką maldą nuo lietuviškos.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2010-06-19 19:27:28



My dears, I call on you for our collective Monday communion (June 21, 2010 at 7p.m. GMT) with the Paradise Trinity and among us for our spiritually blind and deaf brethren who read The Urantia Book only intellectually so that they would begin to see and hear spiritually rather than intellectually their own selves and the ambience around.

At first let us worship the Paradise Trinity.
Those of you who find it too difficult to worship and pray in your own words or thoughts, please, read SINCERELY my prayers which I write specially for you.
-------------------------------------------------------
My beloved Father, Eternal Son-Mother-Brother, Infinite Spirit-Mother-Sister, I worship you for your existence and operation in creation which – made by you in space – for our evolution, for our development through experiencing.
I worship you for your living presence within each of us through your fragment – our Thought ADJUSTERS – bestowed upon us to help us grow spiritually so that we can experience your being within each of us once we open our hearts-souls to you.
I worship you for leading us to our personal growth to our true spiritual height which has been designed for us, each, according to your evolutionary plan and which is our spiritual personality in operation for the benefit of all.
I worship you for your living love, which is bathing the whole of creation in this living ocean of love vibrations, and each soul, and spirit, experiences its operation within if the soul, or spirit, opens to you and adheres to your leading from within.
I worship you that you have made creation as our play ground to accumulate our new experiences and by this ever more reflect your image to our brethren by our common every day deeds.
I worship you out of love and of my own free will bestowed by you. My will is that your will be done. Amen.
----------------------
After the worship of the Paradise Trinity sit in peace for a while and let your soul enjoy this blissful moment, and then pass to the petition prayer.
--------
My beloved Father, Eternal Son-Mother-Brother, Infinite Spirit-Mother-Sister, thank you for opening our souls and hearts ever deeper so that we desire to participate in this collective communion with you and among ourselves.
This time I called on my brethren to pray for our brethren who do read the Epochal revelation of The Urantia Book and the revelation by Jesus Christ I SPEAK TO YOU AGAIN, and other teachings revealed to us by the THREE PERSONS of the Paradise Trinity intellectually rather than spiritually, therefore they remain spiritually blind and deaf.
Thus, we pray for them that they would open their hearts rather than their mere intellect to you so that they begin to see and hear spiritually what is the TRUE light and truth in creation – and which starts and ends within their own selves and their living relationship with you made into real deeds in your living love and light for others and for the benefit of all.
We pray that they would begin to live in this LIVING light and truth – all submerged in your ETERNAL Love – rather than TO REMAIN in their subconscious and conscious INTELLECTUAL fear which generates their distrust in you and among them and which blocks them from making wise decisions in whatever capacity they might make them and pass this living love and light to others leaning exclusively upon you.
I pray that such brethren of ours, in any country, would feel our love vibrations while we are praying in this collective communion and would calm down their mind so that their souls might start feeling your living presence within them – at least for a moment – so that they would begin to EXPERIENCE that there is some living power WITHIN THEM which calms down their SELVES, and their current INTELLECTUAL FEAR diminishes, and they will begin to think and act in a more peaceful manner and after some time they will also begin to realize that this sort of peace SURPASSES THEIR INTELLECT and therefore allows them to see new colors around them and to hear new sounds and words in their environment to which they have been blind and deaf before.
I pray that such brethren of ours should start feeling your energy force from within and would give up all outer means to suppress all stress and fear but rather apply their sincere prayers so that their mind would be calmed down and their souls would be filled with your living water to quench their spiritual thirst and which would also lead them to their real experience that IT IS ONLY YOU WHO CAN GIVE THEM THE CLUE TO THE SPIRITUAL REVELATIONS TO EXPERIENCE THEIR SPIRITUAL LOVE AND LIGHT AND LIVE THE TRUTH IN THEIR LIVING RELATIONSHIP WITH YOU.
I pray for these brethren of ours that our greater devotion to your leading from within would radiate your love vibrations out of us to all of them so that they might be awakened from this spiritual slumber and that they might also find a way out of their INTELLECTUAL MAZE they are currently in, and which is so harsh to them, even though they do not know it yet since they are still blind and deaf by their spiritual vision and hearing.
My will is that your will be done. Amen.
----------
After the prayer carry on sitting in peace and listen to the Father’s teaching to your soul as to how it might be possible to help such brethren of ours now and in the future.

Peace be upon you.
With brotherly love,
Algimantas
-------------
Mielieji, kviečiu jus į mūsų pirmadienio kolektyvinę maldą (2010 06 21 – 22 val.). Šįkart pasimelskime už dvasiškai aklų ir kurčių mūsų sielos brolių ir sesių – skaitančių Urantijos Knygą, Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės Asmenų mokymus vien tik intelektualiai – DVASINĮ praragėjimą ir girdėjimą.

Iš pradžių pagarbinkime Rojaus Trejybę.
Kurie dar negalite savais žodžiais ar mintimis garbinti ir melstis, skaitykite mano jums rašomas maldas. Tik skaitykite jas BŪTINAI atsivėrusia siela, kad pajaustumėte maldos žodžiuose meilės virpesius, kurie pasiektų ir jūsų sielą, atsivėrusią Tėvui.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Mylimas Tėve, mylimas Amžinasis Sūnau-Kūrinijos Motina-Broli, mylima Begaline Dvasia-Kūrinijos Motina-Sese, aš garbinu tave, nes tik tavo dėla gimė mano siela, kuri pati atsivėrė tau, pajutusi tavo meilės virpesius savyje.
Aš garbinu tave, kad tu mus, kiekiveną, žadini iš vidaus dvasiškai ir vedi vis pirmyn ir artyn savęs, kiekvienam iš mūsų pasireiškiant vis ryžtingiau savąja tikrąja DVASIOS ASMENYBE, KOKIĄ TU JĄ IR PADOVANOJAI KAIP AMŽINĄJĄ ASMENYBĖS DOVANĄ.
Aš garbinu tave, kad tik tavo meilės dėka aš taip pat trokštu vesti dvasinius vaisius, net ir taip, kai juos vedi tu – pripildytus vien tik meilės, ir visiems vienos ir tos pačios, ir visų labui.
Aš garbinu tave, kad tavoji meilė pasiekia kiekvieną iš mūsų, kuris tik tau atsivėria laisva valia, ir šito trokšdamas nuoširdžiai, nes tau nėra jokių kliūčių lieti savo meilę visiems; tik mes sau patys padarome kliūtis neatverdami savojo aš tau, esančiam kiekvieno iš mūsų viduje.
Aš garbinu tave, nes tik tu visą kuriniją žadini ir vedi VISŲ LABUI dalintis meile ir kurti gėrį drauge su tavimi, ir tą darai be perstojo, ir vis ragini būti ryžtingiems ir nebijoti NIEKO, nes tu esi VISAGALIS IR ESI MŪSŲ VIDUJE, TAI KO GI MUMS BIJOTI NEŠTI MEILĘ, TIESĄ, IR ŠVIESĄ.
Aš garbinu tave iš meilės ir laisva valia. Manoji valia, kad būtų tavoji valia. Amen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Po Rojaus Trejybės pagarbinimo dar pasėdėkite tyloje keletą minučių, dabar jūsų dvasinis ir tikrasis aš yra taip atsivėręs Tėvui-Rojaus Trejybei, kad jis gerte geria Jo meilės nektarą, jau esantį jūsų – kiekvieno atsivėrusio – viduje. Po to pereikite prie prašymų maldos.
----------------------------------------
Mylimas Tėve, Amžinasis Sūnau-Motina-Broli, Begaline Dvasia-Motina-Sese, ačiū tau už mano vis gilesnį ir tvirtesnį atsivėrimą tau, už vis stipresnį gyvą ryšį su tavimi.
Ačiū tau už visus patyrimus, ir už šitos akimirkos patyrimą mūsų kolektyvinės dvasinės komunijos su tavimi ir tarpusavyje metu.
Šią akimirką mes galime būti, ir dauguma esame, vienas nuo kito toli savo fiziniu pavidalu, bet esame sujungti dvasioje per mūsų Minties Derintojus, nes tavoji dvasia apjungia mus visus be jokių kliūčių, jeigu tik mes atsiveriame tau iš vidaus..
Šį vakarą aš pakviečiau pasimelsti už mūsų sielos brolius ir seses, kurie skaito Urantijos Knygą, skaito Jėzaus Kristaus apreiškimą KALBU JUMS VĖL, skaito Rojaus Trejybės Asmenų apreiškimus mūsų svetainėje, tačiau skaito tik INTELEKTUALIAI ir dėl to jų tikrasis dvasinis aš dar miega, dar nėra pažadintas.
Aš meldžiuosi drauge su savo sielos broliais ir sesėmis, kad vien tik intelekto vedami mūsų sielos brolai ir sesės ATRADĘ TAVE VIS GILIAU ĮTIKĖTŲ, ATSIREMTŲ Į TAVE, IR PASITIKĖTŲ TAVIMI, TIK TAVIMI IR NIEKUO DAUGIAU.
Aš meldžiuosi, kad tokie intelekto IR BAIMĖS valdomi mūsų sielos broliai ir sesės ATSIVERTŲ TAU SAVO DVASIA – SAVO TIKRUOJU AŠ, atsiremtų į tave gilumine ir dvasine prasme, o ne ritaline-intelektualia. Jiems tą DARYTI ATODO SUNKU, IR NEVISI ŠITO IR NORI, nes jų intelektas juos tuoj pat išgąsdina, jog nereikia kalbėti apie TAVE ir minėti TAVOJO VARDO BENDRAUJANT SU KITAIS BROLIAIS IR SESĖMIS DVASIOJE, NEREIKIA MINĖTI TAVO MUMS PERTEIKTŲ DVASINIŲ ŠALTINIŲ, NEREIKIA GYVENTI TIESA IR ŠVIESA, JEIGU APLINKUI NIEKAS JA NEGYVENA IR NORI LIKTI SAVO BAIMĖS TAMSOJE. Jie BIJO IR TAVĘS, NES NĖRA TAVĘS ATRADĘ SAVO VIDUJE IR NEPATYRĖ TAVOJO VEIKIMO TOKIU LYGIU, KAD PASITIKĖTŲ VIEN TIK TAVIMI.
Aš meldžiu, kad tokie mūsų broliai ir sesės GIMTŲ IŠ DVASIOS, nes dabar jie vis dar neišdrįsta GARSIAI IŠTARTI TAVO – JŲ TIKROJO TĖVO IR TIKROSIOS MOTINOS – VARDO KITIEMS, nes būdami savojo intelekto nelaisvėje suvaržo savojo dvasinio aš realų veikimą ir stengiasi save vis apriboti nuo tiesos ir šviesos ryžtingo skleidimo visų labui.
Aš meldžiu, kad jie praregėtų dvasiškai per gyvą ryšį su tavimi, per tavęs GARBINIMĄ KASDIEN, PER GYVĄ KOMUNIJĄ SU TAVIMI, IR GYVĄ TAVOSIOS ŠVIESOS SKLEIDIMĄ SU TAVUOJU VARDU IR VISŲ LABUI.
Aš meldžiu, kad dabar mūsų meilės gyvi virpesiai iš išorės pasiektų jų vidų, jų tikrąjį ir dvasinį aš, ir sustiprintų jį net ir taip, kaip jį tu stiprini iš vidaus nuolat, be perstojo. Deja, iki šiol, jie nepajuto šito tavojo sustiprinimo iš vidaus tiek, kad galėtų patys prabilti kitiems LIUDYDAMI RYŠKESNĘ IR GYVĄ ŠVIESĄ DRAUGE SU TAVIMI, nes jie dar nepatyrė tokio gyvo ryšio su tavimi, kuris ištirpintų jų vidinę intelekto baimę nešti šviesą ryžtingai ir drąsiai su tavąja išmintimi ir atsidavus tavajam vedimui iš vidaus.
Mes meldžiame jiems tokio dvasinio praregėjimo ir girdėjimo, kad jie atsivertų tau ir pradėtų patirti, kad tik su Tavimi yra gyvenimo tikroji prasmė ir vertybė, o našlaitiškas vien tik intelekto valdomas gyvenimas, kada tu esi gyvas, net esi kiekviename iš mūsų, mūsų viduje, yra panašus į dykumoje augantį silpną medį, kuris savosiomis šaknimis niekaip jau nebegali pasiekti vandens, kad pagirdytų taip akyse nykstančius žalius lapelius.
Ir tik tau atsiverus ir gali dvasinis tikrasis mūųs aš PATIRTI, koks tu esi nuostabus ir mylintis, kiek tu daug jau mums, kiekvienam, esi suteikęs, net save padovanojęs, padovanodamas savo dvasią ir patalpindamas ją mūsų prote, KAD TIK MES DVASIŠKAI PRAREGĖTUME IR NUSTOTUME TAVĘS BIJOTI.
Mano valia, kad būtų tavoji valia. Amen.
--------------------------------------------------
Po maldos dar kelias minutes pasėdėkite tyloje, mylintis mus Tėvas suteikia mums mokymus, kaip gi padėti praregėti mūsų broliams ir sesėms dvasiškai.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2010-06-19 19:01:54



Mielieji,nuo šiol aš viską ką kalbėčiau ar rašyčiau,bus skiriama ROJAUS TREJYBEI ŠLOVINTI,GARBINTI.Ir per MYLIMUS IR MYLINČIUS mūsų TIKRUOSIUS ROJAUS TĖVUS,tegul mano žodžiai pasieks jūsų visų atvertas sielas..Mes visi ESAME IR LIKSIME TREJYBĖS SŪNŪS..Nelaukite manojo atsakymo į asmeniškumus.Tai visiškai nereiškia,kad nemoku atsakyti,bet tikrai yra tai,kad ŠIS FORUMAS YRA SKIRTAS DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMUI..Myliu jus visus.Dar man toli iki TIKROSIOS MEILĖS,bet aš sieksiu TO PER MYLIMĄ IR MYLINTĮ TĖVĄ,MYLIMĄ AMŽINĄJĮ SŪNŲ-MOTINĄ-BROLĮ,MYLIMĄ BEGALINĘ DVASIĄ-MOTINĄ-SESĘ,NEDALOMĄ IR TOBULĄ VIENYBĘ,ŠALTINĮ VISAKO KAS YRA GĖRIS,MEILĖ,DVASINGUMAS,GAILESTINGUMAS,TEISINGUMAS,IŠMINTIS IR VIENYBĖ SUSILIEJIME ROJAUS TREJYBĖS GLĖBYJE,MEILĖS GLĖBYJE..Ramybės jums,mano mylimi broliai ir sesės sieloje ir dar didesnio TĖVO VALIOS ATPAŽINIMO BROLIAMS IR SESĖMS DVASIOJE.NETOLI TA AKIMIRKA AMŽINYBĖS MĄSTAIS IR MES JUOS PATIRSIME GYVAI,TIEK ROJAUS TĖVŲ VAIKUS DVASIAS,TIEK SAVO SESES IR BROLIUS JAU EINANČIUS GYVUOJU KELIU..Nuolat atminkit tai,kad MŪSŲ VISŲ INDĖLIS Į TĖVO BANKĄ-MŪSŲ PAČIŲ ĮTIKĖJIMO GELMĖ.TA BEDUGNĖ GYVOJO ŠALTINIO PAŽINIMO SIELŲ ATVIRUMU IR DIEVIŠKUOJU MĄSTYMU,GILIOS IŠMINTIES MĄSTYMU,GĖRIO DARBAIS VISUMOS LABUI VEDAMIEMS ROJAUS TREJYBĖS SAVYJE IR PAŠVENČIANT GĖRIO DARBUS ROJAUS TĖVAMS JŲ TOBULYBĖS VIETOJE-ROJUJE.TAI MŪSŲ LIKIMAS IR DAR DAUGIAU..TE NEGĄSDINA JŪSŲ TIKROJO URANTO KELIO KLIŪTYS.ĮVEIKĖME DAUG VIRŠŪNIŲ,BET LIKO ĮVEIKTI DAR DAUGIAU.EIKIME RYŽTINGAI IR DRĄSIAI,ATSKLEISDAMI TĖVO DOVANOS-ASMENYBĖS NUOSTABIUS ŽIEDUS.IR DARYKIME VISKĄ IŠ MEILĖS MŪSŲ ROJAUS TĖVAMS,TAM GYVYBĖS SALDŽIĄJAM NEKTARUI,KURĮ MES VADINAME TREJYBE.MUMS NUOLAT PASIRUOŠĘ PADĖTI VISA KŪRINIJA.TAD EIKIME JŲ IŠTIESTŲ RANKŲ LINK.NIEKAS NEGALI PAŽEISTI TĖVO VALIOS,TAD NUOŠIRDŽIAI PAKVIESKIME JUOS Į PAGALBĄ IR JIE TIKRAI PADĖS..Likite ramybėje ir ROJAUS TĖVŲ,JĖZAUS,KŪRINIJOS MEILĖJE..

Arunas
2010-06-19 17:37:53



Atsiprašau už techininį nesklandumą,kuris įvyko paspaudus ne tą mygtuką.

IRENA
2010-06-19 12:22:22



Sveiki mielieji. Malonu yra skaityti įvairius pasisakymus, kuriuos pateikia broliai ir sesės dvasioje. Šitaip galima pamatyti įvairias mūsų dvasinio augimo pakopas; labai gerai pasimato įvairi dvasinio augimo patirtis.
Parašysiu truputį ir apie savo menką patyrimą ir šiokį tokį suvokimą.
O suvokimas pastarosiomis dienomis atėjo toks:
atrodo,kad būsimiesiems dvasiniams Mokytojams reikėtų dar labiau būti kantresniems;laikas daug ką padaro.
Vienai jaunai moteriai,katechetei,truputį pasitarnavau-pasidalinau su ją lysve kolektyviniame darže,tą patį padariau dar vienai moteriai.Bendraudama daržuose su jomis nepraleidau progos su jomis pakalbėti apie Naujaji Epochinį apreiškimą;pasiųliau Knyga:"Kalbu jums vel".
Atmetimo reakcija buvo staigi.Katechetė susitikusi su manimi gatvėje-nesisveikindavo.
Kai apie tai papasakojau savo bendražygiems,viena iš jų pasakė,kad gal aš nesugebėjau surasti priėjimo prie tos moters,gal per šiurkščiai brukau NAUJA ŠVIESĄ.
Pasiteisindama turėčiau paprėžti,kad aš iš tiesų gerbiu tuos sutiktus žmones,kuriems mėginu pateikti NAUJA DVASINE ŠVIESĄ,šito mokiau ir tąs pačias savo bendražyges.
Ir štai praėjo metai laiko.Su mano aukščiau paminėtomis moterimis vel susitikome daržuose.Viena iš jų iškart pradėjo pasakoti apie savo žemiško gyvenimo didelias problemas,kurios privedė ja beveik griebtis drąstišku priemonių prieš savę.Griežti tonu jai pasakiau,kad nustotų net galvoti apie tai.Va,tuomet ir galėjau gana ilgokai papasakoti APIE MŪSŲ VISŲ TĖVĄ;kaip atrasti JĮ,ir kaip GYVAI draugauti su JUO, kaip atsiduoti JO vedimui.
Katechetė labiausiai manę nustebino.Beveik valandą laiko jinai man uždavinėjo klausymus apie Dievą, apie Tėvą,apie dvasinius dalykus.
Turėjau puikia progą papasakoti jai apie Urantijos knygą, apie Tėvo Dvasios dalelyte-Minties Derintoja-josios sieloje.
Ir iki šios dienos,kaip tik susitinkame su ją darže,jinai visada pateikia bent vieną klausymą apie dvasinius dalykus,apie Dievą/apie Dievą-pagal Bažnytine sąmprata kol kas/.
Tokia būtų mano menkutė patirtis.
Visiems linkiu geros dienos.
Su meile,

IRENA
2010-06-19 12:19:57



Sveiki mielieji. Malonu yra skaityti įvairius pasisakymus, kuriuos pateikia broliai ir sesės dvasioje. Šitaip galima pamatyti įvairias mūsų dvasinio augimo pakopas; labai gerai pasimato įvairi dvasinio augimo patirtis.
Parašysiu truputį ir apie savo menką patyrimą ir šiokį tokį suvokimą.
O suvokimas pastarosiomis dienomis atėjo toks:
atrodo,kad būsimiesiems dvasiniams Mokytojams reikėtų dar labiau būti kantresniems;laikas daug ką padaro.
Vienai jaunai moteriai,katechetei,truputį pasitarnavau-pasidalinau su ją lysve kolektyviniame darže,tą patį padariau dar vienai moteriai.Bendraudama daržuose su jomis nepraleidau progos su jomis pakalbėti apie Naujaji Epochinį apreiškimą;pasiųliau Knyga:"Kalbu jums vel".
Atmetimo reakcija buvo staigi.Katechetė susitikusi su manimi gatvėje-nesisveikindavo.
Kai apie tai papasakojau savo bendražygiems,viena iš jų pasakė,kad gal aš nesugebėjau surasti priėjimo prie tos moters,gal per šiurkščiai brukau NAUJA ŠVIESĄ.
Pasiteisindama turėčiau paprėžti,kad aš iš tiesų gerbiu tuos sutiktus žmones,kuriems mėginu pateikti NAUJA DVASINE ŠVIESĄ,šito mokiau ir tąs pačias savo bendražyges.
Ir štai praėjo metai laiko.Su mano aukščiau paminėtomis moterimis vel susitikome daržuose.Viena iš jų iškart pradėjo pasakoti apie savo žemiško gyvenimo didelias problemas,kurios privedė ja beveik griebtis drąstišku priemonių prieš savę.Griežti tonu jai pasakiau,kad nustotų net galvoti apie tai.Va,tuomet ir galėjau gana ilgokai papasakoti APIE MŪSŲ VISŲ TĖVĄ;kaip atrasti JĮ,ir kaip GYVAI draugauti su

IRENA
2010-06-19 12:05:37



Labai geras tavo Arūnai komentaras, tik matai nevisi jį supranta...
Aš manau, Vaidai, čia nėra jokių BET. Mes, einantys šiuo gyvu dvasiniu keliu dažnai labai skubame, norime į save patraukti kuo daugiau žmonių sielos brolių ir sesių. Man irgi kyla tokios mintys, bet žinai kas patiekia pamokymus ir nuostabius patarimus bei atsakymus? Ogi Tėvas bei kiti Rojaus Trejybės Asmenys ir Asmenybės. Jie suteikia tokius patarimus, kad imu vis aiškiau suprasti kiekvienos akimirkos su Jais prasmę, ir tai mane stebina ir džiugina. Atsiduodant Tėvų vedimui iš vidaus vis mažiau klystama, kai klausoma gautų patarimų priimant juos su meile. Būtent per pastovų ryšį su Jais Kūrinijos Tėvais ir ateina aiškūs ir dažnai konkretūs patarimai, kaip augti dvasiškai, kaip ir kur skliesti gyvąją šviesą. Ir vis gilėjanti dvasinė įžvalga leidžia suvokti, kad ne tiek svarbu kuo daugiau visas mases patraukti, kaip svarbu tinkamu laiku suteikti dvasinę pagalbą ir pamokymą tam sielos broliui ar sesei, su kuriuo ir suveda Tėvas, Rojaus Tėvai. Man ne kartą yra pasakęs Tėvas, kad ir bendraudama atsiduočiau Jo vedimui iš vidaus ir leisčiau Jam kalbėti per savo atsivėrusią sielą... taigi jau savaime atpuola nežinojimas ką sakyti ieškančiajam pagalbos. Tėvas pats geriausiai žino ką pasakyti, ką patarti, Jis ir visi Trys asmenys yra juk mūsų viduje, tad ko dar stebėtis ir nerimauti?
Mums tikslas yra tik kuo dažniau ir nuoširdžiau palaikyti su Rojaus Tėvais gyvą ryšį, kad sustiprėję ir gavę asmeninius mokymus, galėtume veikti taip, kaip ir yra mums asmeniškai kiekvienam numatyta nuostabiame evoliuciniam plane - tai ir yra Tėvo valios vykdymas iš meilės ir laisva valia. Šitokį pamokymą dar vakar išgirdau iš Tėvo, nors atrodo tai ir žinojau, bet asmeninis mokymas įsiskverbia daug giliau ir leidžia pajausti daug gilesnę prasmę ir gelmę suteikto atsakymo.
Be to gyvi iš Rojaus Tėvų virpesiai turi tokią galią ir šviesą, kurią neįmanoma suprasti ir pajausti, mes tam turėsime visą amžinybę. Jie tikrai palaipsniui transformuos visą šią planetą, bet tik per asmeninį kiekvieno mūsų šviesėjimą, palikant pastovų ir nuoširdų ryšį su Kūrinijos Tėvais.

Jurgita
2010-06-19 08:20:03



Arūnai,
o kas tau pasakė, kad aš dvasiškai neaugu. Iš kur tu tai žinai? Tą, ką tu čia parašei - aš viską žinau ir tam neprieštarauju. Tačiau yra vienas, bet labai didelis BET. Bet atkreipk dėmesį į tai, kad visos labai aukštos dvasinės būtybės, kurios lankėsi mūsų Urantijoje, visuomet siekė vieno - kad kuo daugiau žmonių sužinotų dvasines tiesas ir pasirinktų dvasinį kelią.
Kas iš to jei aš tapsiu dvasiniu ąžuolu, o mano broliai ir sesės klaidžios tamsoje? Aš tikrai jausiuosi nevykėliu. Niekada nesureikšminsiu savojo Aš ir visada ištiesiu broliui ar sesei ranką, jei tik jam to prireiks...
Dar rašai, kad čia dvasinių mokytojų rengimo forumas, tą teigia ir Algimantas, bet palaukite, kas jums leido uzurpuoti Urantijos Knygą tokiam gana siauram tikslui (ta prasme forumą skirti tik siauram žmonių ratui)? Forumą tik dvasinių mokytojų rengimui reikėtų daryti uždarą, ir į jį reikėtų neįsileisti pašalinių stebėtojų, nes jie iš tikrųjų negalėtų suprasti, apie ką kalba Algimantas, ar tu, ar kai kalbama sudėtingesnėmis temomis bei daugumai negirdėtais terminais. Juk daug ką tokie dalykai atbaido. Aš jau turiu nemažai patyrimų, kai tik paminėjus mūsų planetos vardą daug kas išsigąsta, o būtent iš patyrimų ir semiamasi patirties...

VaidasVDS
2010-06-18 20:37:48



Mielas Vaidai(VDS),tikrai yra taip,kaip tu ir sakai“Na čia ir lygis pasiektas“Tik tuo neturėtum stebėtis.ŠIS FORUMAS YRA DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO FORUMAS.IR BŪTENT TAIP,O NE“Tai kam čia tuos komentarus dar rašinėti.“.Komentarai ne rašinėjami,bet jais TARPUSAVY DALIJAMASI,AUGANT DVASIŠKAI,GILINANT ĮTIKĖJIMĄ VISUMOS LABUI.Nejau tu manai,kad tai kas parašyta yra nežinoma VISAI KŪRINIJAI?Kuo komentaras giliau subrandintas,tuo labiau jis KALBA VIRPESIAIS,MEILĖS VIRPESIAIS.Ir skrodžia KŪRINIJĄ.Aš tuo įsitikinęs.Net ir menkiausias sielos virptelėjimas ROJAUS TĖVŲ MEILĖS TROŠKIMO PAJUTIMUI,JUOS IR PASIEKIA.Bet esmė ne tame.Jau vakar rašiau,kad mes esam dvasios,tik to dar nežinom.Ir kam skirtas materialus kūnas,taip pat.Ir tikrai“Čia einama tokiu gyvuoju keliu“.,kad NĖRA LIETUVOS TIKROVĖJE.NĖRA NEI TAVĘS,NEI MANĘS,NEI URANTIJOS,KOL JI NEPASIEKS ŠVIESOS AMŽIAUS.Mes gyvename(paimčiau šį žodį į kabutes)ILIUZINIAME PASAULYJE.Ir laikas tai suprasti.Suvokimas ateis tolygiai ĮTIKĖJIMUI.Tu,mielas Vaidai LABAI KLYSTI,kuomet sakai“Jeigu ta šviesa yra tokia ryški, ją turėtų pastebėti bent jau dauguma“.Būtent DAUGUMĄ IR APAKINA TAS RYŠKUMAS,NES JIS YRA TOKIO AUKTO DAŽNIO VIRPESIŲ,KAD MES IR LAIKOMĖS ĮSIKIBĘ PRIE TŲ ŽEMIŠKŲJŲ(MATERIALIŲ) VERTYBIŲ.Tu esi teisus,kuomet sakai,kad gerai jok žmonės dvasiškai tobulėja.IR ČIA YRA TIKRASIS ATSAKYMAS TEIGINIUI,KAD MES ESAM DVASIOS,BET TO DAR NEŽINOM..Tai ne mano teiginys,bet aš visiškai su tuo sutinku.Dar daugiau,AŠ TĄ ŽINAU PATIRTIMI.KAS PAKYLĖJA SIELĄ IŠSKLEISTI SPARNUS?..DVASINGĖJIMAS,mielas Vaidai.Ir tas dvasingėjimas palaipsniui įrodo tai,kad mes ir esam jau čia dvasiomis.Argi ne urantai JAU GYVAI GARBINA ROJAUS TREJYBĘ JOS ŠVENTOVĖJE VILNIUJE IR GYVAI PATIRIA ROJAUS TREJYBĖS VIRPESIUS,KURIE TAIP IŠPLAUNA SIELĄ GYVUOJU VANDENIU IR ATGAIVINA TĖVŲ MEILĖS NEKTARU,KAD NET NEREIKIA ŽODŽIŲ IEŠKOTI,NES JŲ NĖRA MŪSŲ SKURDŽIOJE KALBOJE,KAD TAI APIBŪDINTUM.IR GARBINAM GYVAI JAU ČIA,KĄ DARO DVASIOS ROJUJE.Tad pasakyk man,mylimas broli,apie kokį baląstą kalbame?Apie tavo paminėtą katastrofišką padėtį?Bet čia ir yra tau atsakymas tavajame teiginyje.MES PATYS SAU UŽSIKABINOME VISUS PRISIRIŠIMUS IR PROTO MAIŠALYNĘ,DĖKA PUOLUSIO SŪNAUS IR JO SĖBRŲ.Satanijos maištas kiek truko?200 000 metų.Ar bent gali įsivaizduoti,kokiu mąstu buvo sujauktos mūsų sampratos?Ar įskaičiuoji į tai MATERIALAUS SŪNAUS IR DUKROS(ADOMO IR IEVOS)NENUSISEKUSIĄ MISIJĄ?AR PAMIRŠAI KAD IR MAKIVENTA MELKIZEDEKAS 2000 METŲ PRIEŠ KRISTŲ BUVO ATĖJĘS MUS MOKYTI IR MOKĖ LABAI ILGAI,NET PER ILGAI,NES MES IR VĖL DŽIAUGIAMĖS KUNIGAIS,KAIP TAVO PAMINĖTASIS VARKALA.Aš kalbėjau su juo.Jis pasakė,kad tik bažnyčioje jis kunigas,bet atėjęs teigia kaip PASAULIETIS.KOKS GALI BŪTI PASAULIETIS,JEI PO KAKLU RYŠI(Pamiršau pavadinimą)BALTĄ“APKAUSTĄ“?IR PRIMENU TAU,KAD YRA URANTIJOS KNYGA,JĖZAUS KRISTAUS KALBU JUMS VĖL,TĖVO-TREJYBĖS ASMENŲ mokymai,KURIUOS TU STUDIJUOK SIELOS ATVIRUMU VISŲ LABUI,BET NE SAVO PAVIRKAVIMAIS APIE KATASTROFIŠKĄ LIETUVOS PADĖTĮ.Kodėl,mielas sielos broli VENGI GYVAI PATIRTINIO ROJAUS TREJYBĖS EVOLIUCINIO KELIO?KODĖL NEGILINI ĮTIKĖJIMO?KODĖL NEATVAŽIUOJI Į PAMALDAS GYVOJOJE ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖJE?ĮTIKĖK TIK Į TAVYJE LAUKIANČIUS PRABUNDANT ROJAUS TREJYBĖS ASMENIS.ARGI NEŽINAI NIEKO APIE MINTIES DERINTOJĄ?JAUSK JO MOKYMUS NE PROTU,BET SIELOS ATVIRUMU.TUOMET IR SUVOKSI,KAD ESI JAU DABAR DVASIA..Manieji žodžiai neįžeidžiantys,bet nurodantys kryptį.Taip juos ir priimk,kaip aš mielai ir su meile priimu tiek tavuosius,tiek ir kitų sielos brolių ar sesių,kunigų ar kitų TAPSIANČIŲ KŪRINIJOS PILIEČIAIS žodžius.Mes nuolat išbandomi,net smulkmenose,kurių netgi nepastebime,bet ATĖJUS PASEKMEI SAVO VEIKSMŲ,MĄSTOME TĄ PATĮ PER TĄ PATĮ.Ir tik nedaugelis SUVOKIA,KAD NIEKAIP NEIŠVENGSIME PRIEŽĄSTIES-VEIKSMO-PASEKMĖS DĖSNIO..O tu jau TRAUKIESI ATGAL NUO ROJAUS TĖVŲ ŠVIESOS IR TIESOS NEŠIMO SAVIMI..Aš negaliu numatyti ateities,nes mes ir gyvename dar balastiniame-iliuziniame pasaulyje.BET VIENĄ ŽINAU TIKRAI-URANTAI EINA TIKRUOJU KELIU,KURIS YRA NE TIK KAD GYVAS,BET IR AMŽINAS.Mylėk savo brolius ir seses,PASITIKĖK ROJAUS TĖVAIS IR ATSIDUOK JŲ VEDIMUI,ATSIREMDAMAS Į TĖVĄ-TREJYBĘ SAVYJE.Tu kalbi apie visus,bet SUPRASK,KAD VISKĄ LEMIA MŪSŲ ĖJIMAS DVASINGĖJIMO KELIU,BET TIK GALI PAKEISTI TIK SAVE,O NE KITĄ.JUOLAB MĄSES (NESINORI RAŠYTI/ŽMONIŲ/)DVASIŲ,KURIOS NETGI DAR NEŽINO,O DAUGELIS IR NESUŽINOS,JOG YRA DVASIOS.IR TAVO PAMINĖTI,KAD IR BLOGĮ SĖJANTYS,VISIEMS YRA SIELOS BROLIAI IR SESĖS.IR TIK JŲ PAČIŲ DVASINGĖJIMAS LEMS AR BUS KATASTROFIŠKOS PASEKMĖS,AR JAS SUŠVELNINS.IŠVENGTI NEĮMANOMA,BET TAPK ĄŽUOLU,KURIS TAU IR ATĖJUSIAM PAS TAVE,BUS TVIRTA UOLA Į KURIĄ CUNAMIAI BLIŪKŠTA..Ramybės tau

Arunas
2010-06-18 19:07:43




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal