Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kuo demokratija skiriasi nuo vergovės

KAIP DEMOKRATIJA SUSIJUSI SU LAISVE?

Paklauskime tiksliau, kuo skiriasi demokratija nuo vergovės, ir panagrinėkime naujesniu rakursu.

Keitėsi santvarkos, keitėsi valdžios ir kiekviename fone politologai atitinkamai klastojo istoriją. Kiekviena ideologija, sukurta valdyti ir pasipelnyti, evoliucinės raidos įvykius, kurių nepavyksta nuslėpti, nudažo savomis spalvomis, kaip antai dvidešimt pirmojo amžiaus aušroje banditai tapo didvyriais ir atvirkščiai. Neturiu tikslo čia gilintis ir plėstis, nebūtina grįžti ir į senovės imperiją Romoje, prieš keturis tūkstančius metų, kai sukaustyti grandinėmis vergai pirmą kartą išgirdo žodį laisvė. Pažiūrėkime, ką šiandienos žmogui reiškia žodis laisvė.

Ką gali žinoti apie tikrąją laisvę žmogus, nepažindamas savęs ir savo Kūrėjo? Dvasia jo įkalinta tamsos kalėjime, ir jo tikrasis aš nutildytas. Jo gyvenimas pavergtas laike, erdvėje ir suvokimuose. Už jį jau nuspręsta, jis negali daryti savų sprendimų, nes jo gyvenimo vairas ne jo paties rankose. Tokį apgailėtiną egzistavimą jis dar išdrįsta vadinti gyvenimu, nes žmogaus dvasia net ir užmūryta, po devyniais užraktais - ji gyva, nesunaikinama.

Eilinių žmonių protai taip išvarginti kasdieninių rūpesčių, kaip sudurti galą su galu, kaip sukurti vaikams tvirtesnį materialų pagrindą, išmokyti juos ir pastatyti ant kojų, kad globaliau į gilesnes peripetijas jų protas net nesiskverbia. Pastovi žmonių baimė dėl rytdienos jiems neleidžia pakilti aukščiau gyvulio. Instinktas išlikti bet kokia kaina, gyvūnijos normalų polinkį gerokai pralenkia.

Be Tėvo-Rojaus Trejybės žmogui nesaugu.

Pabandykime panagrinėti, kas už viso to slepiasi, kam naudinga nemąstanti žmonija ir kas iš tikrųjų ją valdo. Dauguma atsakytų – pinigai. Teisingai, pinigams lenkiasi visi, kas neturi kosminės įžvalgos ir nežino kūrinijos vystimosi dėsnio. Jie savo vergiško darbo negali paversti džiaugsmingu darbu visų labui, ir pelnytai gauti užmokestį pinigine išraiška. Tačiau pasaulinę ekonomiką valdo ne pinigai. Kiekvienas stambus kapitalistas – magnatas, įeinantis į didžiąją laisvės chartiją, dar yra priklausomas nuo oligarchų – nedidelės grupelės ekonomiškai galingiausių žmonių valdžios, kuriems mes esame tik šachmatų lentoje stumdomos figūrėlės, ne daugiau. Visos valdymo struktūros tai didelės žuvys ryjančios mažesnes. Visos žuvys alkanos, ir visų maistas – pinigai, pinigai ir pinigai... Kuo daugiau tokių rajų struktūrų, tuo daugiau žmonės kuria įvairių mechanizmų didžiajai žuviai pasotinti, aklai tikėdami, jog kuria savo gerovei. Tokiu būdu, vardan pinigo, žmonės, visi nuo aukščiausios grandies, pagal finansinę padėtį, iki vargingiausio sluoksnio, dėka psichologinės hipnozės, tampa vienos pragariškos mašinos gyvi sraigteliai, kuriantys iliuzinę tikrovę.

Pažiūrėkime, ką apie demokratiją sako Jėzus savo naujausiame apreiškime „Kalbu jums vėl.“ Jūsų politikų propaguojamas demokratijos modelis veda į jūsų iniciatyvos užgniaužimą ir vidutinybės iškėlimą. Būtent tokiomis sąlygomis pradedama skaidyti visuma, kad bet kuri iš susiskaidžiusių grupuočių primestų visumai savo sprendimus, kurie tikrai prasilenkia su Tėvo meilės įstatymu. Ir tą jaučia didžioji dalis giliau mąstančių jūsų sielos brolių ir seserų. Jūs pradedat suprasti, kad politinės partijos siekia savų grupinių tikslų, kad jos yra korumpuotos, kad valdžia yra sutraukusi į savo vidų visą įmanomą žmonijos purvą, kuris yra ne kas kita, kaip korupcija ir pagrindinis demokratijos variklis.
Nemąstantis ir nesuvokiantis Visatos, visos Kūrinijos dėsnio – priežasties-veiksmo-pasekmės – kuris kyla iš Tėvo meilės, žmogaus protas tuo pačiu nesupranta ir kokiu būdu jam galima iš tokios padėties išbristi.
Demokratija yra jūsų duobkasys, o kastuvą laikote savo rankose kiekvienas, kuris atsisakote mąstyti Tėvo meilės virpesiais. Dėl to politikai jumis tiktai prisidengia, kad toliau plėstų korupciją visame pasaulyje.
Demokratinė visuomenė turėjo pažangų tikslą tik pradinėje jos stadijoje, kada vergovė neleido žmogui išsakyti savo nuostatos ir turėti savo balsą, priimant sprendimą. Kada vergovė buvo panaikinta, su laiku demokratija pradėjo stabdyti visuomenės ne tik dvasinį, bet ir moralinį, ekonominį ir politinį jos vystimąsi.“(112-/72/

Štai kaip aiškiai Sūnus Kūrėjas Mykolas, Aukščiausiasis mūsų vietinės visatos valdovas, mums žinomas Jėzaus iš Nazareto vardu, šiandieną kviečia susimąstyti Urantijos žmoniją, įspėdamas, jog demokratija – pati pavojingiausia iliuzija, įtraukusi milžinišką skaičių žmonių. Pavojinga ji tuo, kad, prisidengus skambiais lozungais, visas demokratines šalis gali valdyti mažytė grupelė ar net vienas žmogus, į kurio banką suplaukia daugiausia pinigų. Nereikia jam būti ekonomikos genijumi ar sumaniu politiku. Jo jurisdikcijoje veikia gerai parengta psichologų ir politechnologų komanda. Karta iš kartos patys spraudžiame savo palikuonių sąmonę į iliuzinį pasaulį, labiau ir labiau nugręždami nuo Tėvo į priešingą pusę.

Ką reiškia žodis demokratija, mes jau žinome iš mokyklinių vadovėlių. Tačiau suvokimo nepasiekėme, jeigu einame balsuoti, tikėdamiesi geresnės valdžios. Pagrindinis demokratijos principas – visų piliečių lygybė ir daugumos valdžia. Jau patys rinkimai – utopija. Absurdo spektaklis, butaforija! Jokie rinkimai nevyksta. Tai begėdiškiausiu būdu finansuojamos suinteresuotų grupuočių tarpusavio varžybos dėl valdžios, išradingiausiomis masinės informacijos priemonėmis psichologiniu spaudimu paveikiant žmonių protus.
Pažadai užmirštami. Žmonių gyvenimas nepagerėja. Iliuzijom tebemaitinamas kiekvienas nuo Kūrėjo nusigręžęs žmogus. Ir kitos išeities iš aklavietės nėra, kaip tik pažvelgti į savąjį vidų ir atrasti GYVĄ TĖVĄ.

gaile
2010-07-04 17:31:29

Komentarai

Jo, įdomiai čia pasaulio reikalai aiškinami. Neik balsuoti, nerink valdžios ir viskas bus tvarkoje – nebeliks jokios demokratijos duobės. O aš manau taip, jei tu neisi, neis tavo vaikai , tai nueis tie, kurie neskaitė Algimanto KJV ir Lietuvoje išrinks tokią valdžią, kuri man visai ne prie širdies...laimės ta partija, nuo kurios demagogijos mane vemti verčia. Ir aš einu, ir mano vaikai eina ir visi balsuojam už tą pačią partiją, ir ji laimi rinkimus!
O su valdžia mūsų šeimoje tai yra toks santykis: jūs valdykit, bet tik mums netrukdykit...na, galvoti ir dirbti savo galva... Ir ką? Jie valdo, o mes, vadovaujami Dieviškosios išminties, dirbam savo darbus. Ir, žinokit, visai neblogai gaunasi, nes su Tėvu įmanoma viskas.
Pagarbiai

Tadas
2010-07-05 19:29:42



Algimantas pasaulyje mato tik vieną grupę, nors atrodo mačiau, kad pagal Uk teoriją kalbama apie grupes...
Gerb Algimanatai, pasaulyje matau dar bent vieną didžiulę veiklią, skaitlingą ir darančią milžinišką dvasinę įtaką pasauliui grupę, ir sakau, kad palyginti su ja, urantų tik didelių ambicijų ausys kyšo.

Arnika
2010-07-04 21:51:12



Miela Gaile, tavo tema yra tikrai labai svarbi, ir ne tik Lietuvai, visai Urantijai. Ir tu ją labai giliai gvildeni, ir parodai išeitį - tik per atrastą Tėvą savyje mes ATSISAKYSIME DEMOKRATIJOS DUOBĖS, KURI ŠIANDIEN JAU YRA ATGYVENA IŠ PRAEITIES.
Tačiau KIEK gi yra MĄSTANČIŲ Lietuvoje? Be urantų nėra, ir nebus nė vieno, todėl be urantų jokie KOKYBINIAI pokyčiai nevyks nei pasaulio, nei Lietuvos ekonomikoje, finansuose, politikoje, šeimoje, švietime, tautoje, vaikų auklėjime, religijoje. Jie nevyks NĖ VIENOJE ŽMONIŲ GYVENIMO SFEROJE, KAD JOJE PRASIDĖTŲ ŠVIESA IR IŠĖJIMAS IŠ AKLAVIETĖS.
šTAI KODĖL BUVO PERTEIKTAS EPOCHINIS APREIŠKIMAS Urantijos Knyga, Jėzaus Kristaus apreiškimas KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės Asmenų mokymai, kad žmonės mūsų planetoje vis labiau ATSIVERTŲ TĖVUI-ROJAUS TREJYBEI, STUDIJUOTŲ ŠIUOS ŠALTINIUS, DALYVAUTŲ ROJAUS TREJYBĖS ŠVENTOVĖS GYVOSIOSE PAMALDOSE ATSIVERDAMI SAVO GILUMINIU TIKRUOJU DVASINIU AŠ, ir tik šitokiu būdu vis labiau įsilies Rojaus Trejybės IŠMINTIS Į ATSIVĖRUSIOJO PROTĄ. O tada išmintis ir diktuos tolimesnius sprendimus kasdieniuose reikaluose. Ne įtikinėjimas ar bauginimas, bet Tėvo balsas išmintingai diktuos verslo ir politikos, šeimos ir švietimo vystymosi kryptį. Ir tie sprendimai bus priimami visų šviesos labui ir iš meilės visiems, o ne siekiant pelno ir naudos tik sau ar savo giminei, ar savo partijai. Visi tokie DABARTINIAI KONKURENCIJA PAGRĮSTI SPRENDIMAI IR JŲ ĮGYVENDINIMAS BUS PAKEISTI IŠMINTINGU BENDRADARBIAVIMU KAIP TARP BROLIŲ IR SESIŲ DVASIOJE. Todėl ekonomika bus daug našesnė, panašiai, kaip darbuotojas dabar dirbtų pakilios nuotaikos, tuomet tokia nuotaika būtų visada, nes kiekvienas suvoks savosios asmeninės ir kolektyvinės veiklos prasmingumą VISŲ ŠVIESOS LABUI, NET VISOS KŪRINIJOS LABUI.
Kiekviena žmogaus vystymosi sritis - ekonomika, politika, kultūra, šeima-vaikų auklėjimas, suaugusiųjų lavinimas-švietimas, religija vyks daug didesnės DVASINĖS ŠVIESOS APLINKOJE IR REMIANTIS MEILĖS MOTYVU, kuris yra pats galingiausias visoje kūrinijoje. Ir tik toks žmogus ir yra LAISVAS. Jis laisvai mąsto, analizuoja, ir turi kosminę įžvalgą. Todėl jam bendradarbiavimas su savo angelais serafimais ir Tarpinėmis Būtybėmis, kaip ir Rojaus Trejybės garbinimas bus tapęs natūraliu dalyku. Ir tik tada mes galėsime pasakyti, kad iš tikrųjų gyvename prasmingai, ir remiamės ne vergišku demokratijos FETIŠU, bet DIEVIŠKĄJĄ IŠMINTIMI, KURI BE JOKIŲ RINKIMŲ ATSKIRIA AUKŠTESNĘ IŠMINTĮ IR UŽLEIDŽIA VIETĄ DIDESNĘ ŠVIESĄ ĮSISAVINUSIEMS, KAD JIE VADOVAUTŲ VALSTYBEI, KAD JO MOKYMAIS GALĖTŲ PASINAUDOTI IR KITI, ESANTYS ŽEMESNĖSE GRANDYSE. IR BE JOKIŲ RINKIMU, TIK DIDESNIO ATSIDAVIMO ROJAUS TREJYBEI IR DIDESNĖS ŠVIESOS IR IŠMINTIES PATYRIMO DĖKA DAUGIAU PASITIKINT ROJAUS TREJYBĖS VEDIMU IR TAIS, KURIE YRA JOS VEDAMI IŠ VIDAUS I RVALDO VALSTYBĘ VISŲ LABUI IR IŠ MEILĖS VISIEMS, IR KIEKVIENAM.
Tai yra gyvasis - IR VIENINTELIS - kelias iš dabar laikomo fetišu demokratijos klystkelio į ateities Urantijos šviesą ir gyvenimą be iliuzijos, vien tik ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE KŪRINIJOS TIKROVĖJE IR TIK SU PAČIA ROJAUS TREJYBE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2010-07-04 20:14:32



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal