Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

LIETUVOS URANTAI - NAUJIEJI GYVOSIOS TIKROVĖS PASAULIO RELIGIJOS IR DVASINIAI LYDERIAI, 2010 08 08

Mielieji, skaitydami šitą temą – URANTAI – NAUJIEJI GYVOSIOS TIKROVĖS PASAULIO DVASINIAI LYDERIAI – pamąstykite kiekvienas apie save – TAI JŪS IR ESATE – JAU DABAR EINANTYS GYVUOJU JĖZAUS MEILĖS VISIEMS IR ŠVIESOS VISŲ LABUI KELIU – NAUJIEJI RELIGIJOS IR DVASINIAI URANTIJOS LYDERIAI, apie kuriuos tik užsimena Tarpinių Būtybių Komisija URANTIJOS KNYGOS epochiniame apreiškime, kada sako:
“Religijai tikrai reikia naujų lyderių, dvasingų vyrų ir moterų, kurie išdrįs pasikliauti vien tiktai Jėzumi ir jo neprilygstamais mokymais. Jeigu krikščionybė toliau ignoruos savo dvasinę misiją, tuo tarpu ir toliau užsiiminės visuomeninėmis ir materialiomis problemomis, tuomet dvasinis renesansas turi laukti, kada ateis šitie naujieji Jėzaus religijos mokytojai, kurie bus išimtinai atsidavę žmonių dvasiniam atgimimui. Ir tuomet iš tiesų šitos iš dvasios gimusios sielos greitai suteiks tą vadovavimą ir įkvėpimą, reikalingą visuomeniniam, moraliniam, ekonominiam, ir politiniam pasaulio pertvarkymui.” 2082-09
Tai buvo pasakyta 1935 metais. Tada mūsų dar nebuvo, todėl Tarpinės Būtybės tik numatė, kad religija turi turėti naujus lyderius, kurie atsirėmę į ROJAUS TREJYBĖS MELĘ IR ŠVIESĄ, IR DRAUGE SU JA vadovautų pasaulio ekonomikai ir politikai, šeimai ir švietimui. Tačiau pats teiginys yra AKINANATIS IR REVOLIUCINIS – JIS ATSKLEIDŽIA, KAD TUOMETINIAI PASAULIO IR RELIGINIAI LYDERIAI JŲ IDEALŲ IR LŪKESČIŲ NEPATENKINA, ŽMONIJA EINA NE TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS VALIOS VYKDYMO KRYPTIMI, BET PRIEŠINGA – PRIEŠ TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS VALIĄ. Būtent toliau tylėti nebegalima, nes toks žengimas visą pasaulį išbalansuos ir atves į milžiniškus sukrėtimus, nuo kurių ašaros VISA žmoniją. Vokietijoje valdžioje buvo nacionalsocialistai su Adolfu Hitleriu priešakyje, Tarybų Sąjungoje – Josifas Stalinas. Šių dviejų tuo metu galingiausių jėgų susidūrimas buvo neišvengiamas, nes jų lyderiai – pamindami Rojaus Trejybės meilę ir šviesą – rūpinosi tik savo ASMENINIAIS INTERESAIS, KAIP FIGOS LAPELIU PRISIDENGDAMI PATRIOTINIAIS IR IDEOLOGINIAIS ŠŪKIAIS. Tačiau jie rengėsi masinėms žudynėms – savo dvasinių brolių ir sesių, taip pat Tėvo-Rojaus Trejybės vaikų – masiniam naikiinimui, kad petenkintų SAVO ASMENINES ILIUZINES IR GYVULINES AMBICIJAS.
Urantijos Dokumentai buvo parengti spausdinimui ir atspaustinti URANTIJOS KNYGOS pavidalu net dešimčiai metų praėjus nuo antrojo pasaulinio karo, kurį ir sukėlė šitie du politiniai SAVIŽUDŽIAI. Būtent jie demonstravo pasauliui TOKIĄ idelogiją, kuri NEIGĖ MEILĘ, GĖRĮ, GROŽĮ, GAILESTINGUMĄ, TEISINGUMĄ, IR TIESĄ. Todėl tokia pasaulio vystymosi kryptis turėjo patirti nesėkmę ir anksčiau ar vėliau iš viso išnykti. Tačiau tuo metu neatsirado tokio dvasinio lyderio, kuris būtų galėjęs tokią įvykių eigą pakreipti kita linkme – Rojaus Trejybės MEILĖS IR ŠVIESOS LINKME.
Antrasis pasaulinis karas buvo neišvengiamas, kada du savanaudžiai ir tamsuoliški lyderiai stovėjo kaktomuša – kaip du ožiai ant tilto – pajungę SAU savo valstybių AKLUS IR TAMSIUS gyventojus PRIEVARTA IR GĄSDINIMU, ŽUDYMAIS IR KONCENTRACIJOS STOVYKLOMIS.
Tarpinės Būtybės jau tada žinojo, kad tokia įvykių eiga bus žiauri Europai ir Azijai, žinojo taip pat, kad užbėgti natūrialiai besirutuliojantiems įvykiams už akių neturi jokių galimybių, nes perdaug tamsos ir baimės buvo žmonių viduje, kad jie patikėtų nedidelės saujelės žmonių mintimis, išplėstomis Urantijos Knygos šviesa ir gyvuoju ryšiu su TĖVU – VISŲ TĖVU. Štai kodėl Urantijos Knygos spaudinimas buvo atidėtas ne tik kai pasibaigs karas, bet dar net visam dešimtmečiui po jo, kad žmogaus protas – GYVULINIS PROTAS, PILNAS SIAUBO IR BAIMĖS– nurimtų, kad jo viduje užsitrauktų skausmą keliančios gilios žaizdos, kad nors kiek atsigautų ir pailsėtų nuo negandų.
Nuo Urantijos Knygos atspausdinimo anglų kalba Čikagoje praėjus keturiasdešimt ketveriems metams ji man buvo įteikta Vilniuje. Didžiulė knyga, specialiai jai pagamintoje kartoninėje dėžutėje, atitinkančioje knygos dydį, taip pat su užrašu angliškai Urantijos Knyga. Tada nieko net nemąsčiau, jog ši knyga pakeis mano visą gyvenimą. Būtent ji man padės aiškiau, drąsiau, ir ryžtingiau pažvelgti į tai, ką savo vidue jau seniai jutau, jog žmonija vystosi ne ta kryptimi, kurią jutau aš, kai asmeninės draugystė, giminystė, ar savanaudiški išskaičiavimai koreguoja politiką ir ekonomiką, kada karjierą nulemia ne žinios ir kvalifikacija, bet sugebėjimas pataikauti viršininkams ir prisiderinti prie daugumos, kad tik neišsišokti iš visumos, nors ir paminant tiesą. Tokia aplinka lyderių neruošia. Ji tesugeba štampuoti negyvos ir neveiklios sistemos nemąstančius SRAIGTELIUS-ROBOTUS, VYKDANČIUS ĮSAKYMUS IR NURODYMUS IŠ VIRŠAUS, O APIE PASEKMES VISŲ POŽIŪRIU NET NESUSIMĄSTANT IŠ VISO.
Ir tik Urantijos Knygos giluminis studijavimas, bet YPAČ jos vertimas į lietuvių kalbą drauge su Tėvu-Rojaus Trejybe, serafimais ir Tarpinėmis Būtybėmis, kurių poveikį jaučiau per visą tą dešimties metų tiek vertimo, tiek redagavimo laikotarpį, ir gimimas iš dvasios, kada tiesiog dingo mano charakterio gyvulinės savybės per akimirksnį – dvasinis sprogimas, ir nebėra charakterio gyvulinių savybių – yra meilė, tik meilė, ir nieko daugiau be meilės, ir meilė visiems ir visa kam, kas planetoje sukurta – augmenijai, gyvūnijai. Štai tada pajutau visiškai kitokią sampratą, šitos pačios minties – reikalingi NAUJI RELIGINIAI LYDERIAI, DABARTINIAI LYDERIAI – JAU NE 1935 METŲ, BET 20-OJO AMŽIAUS PAČIOS PABAIGOS – NETINKAMI, NES JIE AKLI IR VEDA AKLUS, TODĖL NEIŠVENGIAMAI ĮKRIS Į DUOBĘ VISI.
Tačiau dar liūdniau man buvo matyti, kad ir tie, kurie leidžia Urantijos Knygą, nors ir susiję su tokiu ŠVIESOS IR MEILĖS APREIŠKIMU, patys JĖZAUS KELIU NEINA, VIETOJE ŠITO PABERIA TIK CITATAS IŠ URANTIJS KNYGOS, ir dėl to naujaisiais religijos lyderiais būti TIESIOG NEGALI – YRA NEPEJĖGŪS SUVOKTI DVASINIŲ DALYKŲ GYVOSIOS GELMĖS, nes patys nėra atsivėrę savąja dvasia. Todėl jie iš manęs nuolat reikalavo, kad aš susirasčiau dar bent du pagalbininkus į savo vertimo komandą, nes vienas negaliu jos išversti. Mano atsakymas – Aš verčiu NE VIENAS, o DRAUGE su Tėvu – jų buvo priimamas kaip juokas, kaip pašaipa iš mano pusės jų atžvilgiu. Jie vis man tvirtindavo, kad keli vertėjai komandoje gali tarpusavyje pasitarti ir surasti patį geriausią sprendimą, o nesutarimų atveju priimti bent jau daugumos sprendimą. Aš jiems sakydavau vėl tą patį – Aš verčiu NE VIENAS, O SU TĖVU, IR AŠ GARANTUOJU ŠIO VERTIMO KOKYBĘ SU TĖVU. O TEISUS GALI BŪTI IR VIENAS, O NE DAUGUMA, TAČIAU JEIGU DAUGUMA PRIIMS KLAIDINGĄ SPRENDIMĄ, TAI VERTIME IR LIKS KLAIDA VIEN DĖL TO, KAD NUGALĖJO DAUGUMOS PERSVARA. TIESA NETURI NIEKO BENDRO SU JĄ PATIRIANČIŲ SKAIČIUMI. Todėl į mane jie žvelgė su NEPASITIKĖJIMU.
Ėjo metai, ir aš pamačiau, jau iš Urantijos Fondo organizacijos vidaus, iš jos veiksmų ir ketinimų, kad NE TOKIE ŽMONĖS, TURĖJO PERIMTI VADOVAVIMĄ URANTIJOS FONDUI IŠ JO ĮKŪRĖJŲ, KADA ŠIE PALAIPSNIUI PALIKDAVO ŠĮ PASAULĮ, IŠKELIAUDAMI Į MORONTINĮ LYGĮ, KADA PER TEISMUS JIE DRAUDĖ KITIEMS SPAUSDINTI URANTIJOS KNYGĄ IR VERSTI Į KITAS KALBAS, NES ŠITĄ TEGALĖJO DARYTI TIK JIE – URANTIJOS FONDO PENKI TUOMETINIAI VALDYTOJAI. Į mano klausimą, ar jie gali save įsivaizduoti Jėzaus vietoje, kad jis būtų tampęs po teismus savo apaštalus, norinčius platinti šviesą, jie tik niršdavo ir man replikuodavo – TU NE JĖZUS. Ir visa kalba. Ir vėl nauji teismai, vėl milžiniškos išlaidos atvokatams, o jos taip reikalingos naujiems vertimams., kurie taip reikalingi šiai šviesai plisti po pasaulį, kalbantį – KOL KAS – NE VIENA KALBA, bet tokia įvairove kalbų.
Kada iš vidaus aš pažinau ir kitą amerikiečių organizaciją – The Fellowship – BIČIULYSTĖ – su kuria Urantijos Fondas nuolat aiškinosi teismuose savo santykius dėl Urantijos Knygos spausdinimo ir vertimų autorinių teisių – tada po kurio taip pat priėjau išvados, kad jų požiūris yra taip pat labai ribojamas gyvulinio proto troškimų. Jie trokšta turėti lyigia tokias pačias teises leisti Urantijos Knygą kaip ir Urantijos Fondas. Ir šis jų troškimas yra teisus ir teisingas, nes Urantijos Knyga NĖRA PAPRASTA KNYGA – JI YRA GYVOJI ŠVIESOS IR MEILĖS KNYGA VISAI ŽMONIJAI, TODĖL JAI NEGALI BŪTI TAIKOMOS ĮPRASTOS ŽMONĖMS AUTORINĖS NUOSAVYBĖS TEISĖS JOS SPAUSDINIMUI IR VERTIMUI. O būtent šito visą laiką siekė teismuose Urantijos Fondas. Ir Fellowship’o organizacija būtent tam priešinosi, kol galų gale Jungitnių Valstijų Aukščiausiasis Teismas padėjo GALUTINĮ tašką, autoprines teises Urantijos Knygos leidimui ir vertimui atiduodamas į VISUOMENĖS rankas – kas nori, tas ją ir leidžia, ir verčia. Ir tai teisingas sprendimas.
Tačiau Fellowship’o RIBOTUMAS yra toks, kad jų pagrindinė nuostata laikyti Urantijos Knygą NEKINTANČIA DOGMA. Būtent dėl to jie nepripažįsta mūsų Vietinės Visatos Sūnaus Kūrėjo-Mykolo-Jėzaus sumanytos ir įgyvendinamos Ištaisomojo laikmečio programos, kurios sudėtine dalimi yra ir Mokymo Misija. O Mokymo Misija galėjo pradėti veikti tik paskelbus supervisatos būstinėje, Uversoje, Dienų Senųjų – supervisatos pagrindinių administratorių – teismo nuosprendį byloje Gabrielis prieš Liuciferį. Tas ir įvyko 1985 metais. Ir nuo tų metų Urantijos izoliacija yra PANAIKINTA. Urantijos Knygos informacija datuojama 1935 metais. Jeigu tokios informacijos NĖRA URANTIJOS KNYGOJE, reiškia Fellowship’ui neegzistuoja nei pati Mokymo Misija, nei joje sklebiami TŪKSTANČIAI APREIŠKIMŲ-MOKYMŲ, kuriuos priima daugybė žmonių, nes dabar ryšio grandinės palaipsniui atstatomos, kurios planetos izoliacijos sąlygomis buvo nutrauktos net 200.000 metų, iki 1985 metų. Būtent šitomis grandinėmis ir atkeliauja dvasinių mokytojų mokymai žmonėms. Mokymai yra skelbiami, tačiau tiek Urantijos Fondas, tiek Fellowship’as, kaip Jėzaus laikų fariziejai, neleidžia nė raidelės pridėti SAVOJOJE SĄMONĖJE IR PASĄMONĖJE, TODĖL IR JIEMS RYŠKESNĖ ŠVIESA YRA BAISI, GERIAU JAU LAIKYTIS TO, KAS YRA TEIGIAMA URANTIJOS KNYGOJE, IR TIK TAIP, KAIP JIE SUVOKIA. Dėl to jie nenorėjo pripažinti nei mano gautų, ir jiems siųstų, TĖVO MOKYMŲ, nei Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL vertimo į anglų kalbą, sakydami, kad tai mano paties fantazijos ir nereikia teršti Froumo PAŠALINIAIS dalykais, o jeigu ir toliau aš dar juos siuntinėsiu, tai mane iš Forumo pašalins. Į tai aš parašiau, jog ten, kur nėra vietos Jėzui ir Tėvui, aš ir pats būti NENORIU. Jau nekalbant apie mano jiems nuolat rašomus patyrimus, kada aš vis PRIMINDAVAU, NORĖDAMI SUPRASTI MANO JIEMS RAŠOMUS MOKYMUS, BŪTINA GIMTI IŠ DVASIOS, KAS JUOS NEPAPRASTAI PAŠIAUŠDAVO KAIP EŽIUS. O kada po vienos Fellowship’o konferencijos Jungtinėse Valstijose parašiau savo patyrimą su australu ir GYVOSIOS – DIEVO TĖVO IR JO SŪNAUS JĖZUAS – DABAR JAU ROJAUS TRJEYBĖS – GYVOSIOS ŠVEOTVĖS IR RELIGJOS ĮKŪRIMĄ LIETUVOJE, KURI IR YRA TOJI GYVOJI RELIGIJA APIMSIANTI VISĄ URANTIJĄ, tai buvau ne tik nesuprastas, bet net sukritikuotas, kad religijos niekas įkurti negali, ji turi palaispniui natūraliai per ilgą laiką išsivystyti. Mano paaiškinimas, kad ją įkūriau ne palaipsniui, o per vieną akimirksnį, kada mane apšvietė Tėvas iš vidaus, nes aš ir pats iki tos apšvietimo akimirkos laikiausi tokios nuomonės, kaip ir jie, jiems kelė juoką. Todėl kai kurie atvirai Forume iš manęs išsišaipė ir siūlė pasitikrinti pas psichiatrą.
Mokymo Misijos dalyvių reakcija į mano jiems nusiųstus man suteikiamus Tėvo mokymus tuoj pat buvo griežta ir neigiama – kaip aš išdrįsau juos atsiųsti jiems, jeigu jie yra ASMENINIAI. Aš jiems paaiškinau, jog būtent Tėvas man ir suteikė leidimą pasidalinti šiais mokymais ir su jais. Iš jų NĖ VIENAS NEBENDRAVO SU TĖVU. Todėl jie net nežinojo, kaip gauti iš Tėvo mokymus. Aš ie jiems aiškinau, kaip aš tą darau. Ir kai kuire iš Mokymo Misijos dalyvių asmeniškai man parašydavo jau elektroniniu paštu pritarimą mano veiksmams DALINTIS TĖVO MOKYMAIS, ir prašydavo manęs tik nenustoti siųsti Tėvo mokymus, nes jiems jie labai padeda žengti dvasiniu šviesos keliu. Tačiau FORUME šitaip pritarti JIE BIJOJO.
Kada aš jiems nusiunčiau VISĄ Jėzaus Kristaus APREIŠKIMĄ – KALBU JUMS VĖL – tai net ir patys tie, kurie gauna mokymus iš savo dvasinių mokytojų, ėmė mane pulti, kad tai NĖRA Jėzaus apreiškimas, tai MANO PATIES mintys. Jiems buvo PSICHOLOGIŠKAI nepriimtina, kad, jų supratimu, kažkokiame užkampyje gali gimti tokia akinanti šviesa, ne Amerikoje, na gal dar kur nors Kanadoje, bet Europoje, tai jau ne, o Lietuvoje, tai TUO LABIAU NE, kas ten ją iš viso žino. Taip, LYGIAI TAIP, KAIP ir Jėzaus laikais vertino ir patį Jėzų, na jeigu jis yra iš GALILĖJOS, tai tikrai nieko doro iš jo nėra, kas gi gali vertingo kilti iš tos varganos Galilėjos, štai iš Judėjos, tai jau visai kita kalba.
Tačiau VIENAS IŠ MOKYMO MISIJOS DALYVIŲ VIS TIK PAJUTO SAVO VIDUJE VIRPESĮ, GYVĄ VIRPESĮ, IR TODĖL IŠDRĮSO PEREIKŠTI NET TOKIĄ MINTĮ – AŠ JAUČIU, JOG TAI TIKRAI JĖZAUS MINTYS, IR SAVO SVARBA ŠIS APREIŠKIMAS NĖRA MAŽESNIS NEGU PATI URANTIJOS KNYGA, NES JIS TURĖS POVEIKIO VISAI ŽMONIJAI.
Mokymo Misijos reakcjia į mano patyrimą įkuriant GYVĄJĄ ŠENTOVĘ IR GYVĄJĄ RELIGIJĄ – DIEVO TĖVO IR JO SŪNAUS JĖZAUS – DABAR ROJAUS TREJYBĖS – BUVO VIEN TIK AKIVAIZDUS IGNORAVIMAS IR ABEJINGUMAS. Jokio susidomėjimo, jokios minties, viskas kaip į vandenį. Grynas ABUOJUMAS IR NESUVOKIMAS TO, KĄ AŠ JIEMS RAŠAU DVASINIU POŽIŪRIU. Visiškas DVASINIS GYVOJIO KELIO IGNORAVIMAS IR ATSISAKYMAS JUO ŽENGTI PASITENKINANT VIEN TIK INTELEKTUALIAIS SVARSTYMAIS SU DVASINIŲ MINČIŲ PAVIENIAIS INTARPAIS.
Aš turėjau su kuo palyginti – LIETUVOS žmonių reagavimą ir Amerikos. Ir TRIUŠKINANTI persvara buvo LIETUVOS PUSĖJE.
Amerikiečiai šiose trijose grupėse yra – SANTYKINAI – visi vienodi – JIE PASISAKO PRIEŠ ROJAUS TREJYBĖS GYVĄJĄ RELIGIJĄ, NES VIENI KITUS RAGINA ASMENIŠKAI GARBINTI TĖVĄ INDIVIDUALIAI, O KOLEKTYVIAI – PRIKLAUSYTI SAVOJO TIKĖJIMO KONFESIJAI, O SUVAŽIAVUS Į KOKIĄ NORS KONFERENCIJĄ AR MAŽESNĮ SAMBŪRĮ TADA JAU PAGARBINTI TĖVĄ GYVAI. BET JOKIOS GYVOSIOS ŠVENTOVĖS, JOKIOS GYVOSIOS RELIGIJOS NEREIKIA DABAR, GAL KADA ATEINANČIOSE KARTOSE. Fellowship’o organizacija, kaip ir Urantijos Fondas, net atsiribojo nuo kokių nors apibūdinimų, kad tai RELIGINĖS organizacijos. Aš jiems rašiau ne kartą, kaip jie gali save laikyti NERELIGINĖMIS organizacijomis, kada rūpinasi tokia knyga, kurios ŠALTINIS YRA TUO PAČIU IR GYVOSIOS RELIGIJOS ŠALTINIS. Kaip gi galima atsiriboti nuo TIKROVĖS ŠALTINIO, KADA RELIGIJA IR ATSPINDI PATĮ JOS ŠALTINĮ.
Matydamas amerikiečių SEKLŲ požiūrį į GYVUS dvasinius dalykus, matydamas jų reakciją į GYVĄJĄ RELIGIJĄ, aš nusprendžiau vienoje Fellowship’o konferencijoje jiems gyvai parodyti GYVOSIOS ŠVENTOVĖS GYVĄSIAS PAMALDAS. Dar prieš kelis mėnesius iki konferencijos, kada buvo sudarinėjama jos programą, aš specialiai nusiunčiau savo pageidavimą pasisakyti ir pademonstruoti gyvąsias pamaldas, kad tik jie NEBIJOTŲ GYVOSIOS ŠVENTVĖS, ir įtrauktų tai į programą. Įtraukė. Deja, konferencijos metu norinčiųjų sužinoti apie GYVĄJĄ ŠVENTVĘ gal iš 500-600 dalyvių teatsirado gal kokie septyni ar aštuoni. O tarp jų keturi ir taip buvo sisiję su Lietuva. Tačiau ir šiai nedidelei saujelei aš aiškianau apie gyvąją švenotvę, apie gyvąją JAU ĮKURTĄ relijgiją, apie jos svarbą Urantijai, o tada vedžiau gyvąsias pamaldas, kurias tik sutrumpinau. Tada jos dar vyko su muzika, tad man dar papildomai buvo reikalingos ir techninės priemonės, nes su keturiomis giesmėmis kompaktinį diską atsivežiau iš Lietuvos. Trys giesmės buvo jų gimtąja anglų kalba, o viena – lietuvių, tad aš jiems prieš pamaldas trumpai paaiškinau, koks tos giesmės tekstas, kad tik jiems neprailgtų ir nesuprantama giesmė.
Per keliolika bendravimo su amerikiečiais metų aš pamačiau, kad tarp jų dvasinių naujų religijos lyderių NĖRA. Intelektas viešaptauja DVASIOS ATŽVILGIU. O tai yra milžiniškas stabdis religijos lyderio atsiradimui. Toks žmogus juo nebus. Jis perdaug dairosi į šalis, į KITŲ NUOMONĘ, JIS NEJAUČIA TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS VEDIMO IŠ VIDAUS.
Tad iš ko Tėvui-Rojaus Trejybei rinktis naujus religijos lyderius, kada kviečiami yra VISI, o jie bėga į krūmus ir slepiasi už ritualinių ir negyvų religijų lyderių. Argi gali tokie vesti pirmyn į šviesą pasaulį tiek religijos, tiek politikos, tiek ekonomikos, tiek švietimo, tiek šeimos, tiek teisingumo, tiek mokslo sferose BE ROJAUS TREJYBĖS? Tikrai NE.
NAUJIEJI RELIGIJOS LYDERIAI ESAME MES – LIETUVOS URANTAI – ATSIVĖRĘ ROJAUS TREJYBEI, GARBINANTYS ROJAUS TREJYBĘ.IR KURIANTYS GĖRĮ DRAUGE SU ROJAUS TREJYBE VISŲ LABUI, DALINDAMIESI MŪSŲ JAU ĮSISAVINTA INFORMACIJA IŠ URANTIJOS KNYGOS, IŠ JĖZAUS KRISTAUS APREIŠKIMO – KALBU JUMS VĖL – IŠ ROJAUS TREJYBĖS MOKYMŲ, IR ŠIUOS ŠALTINIUS IR TOLIAU IR DAR GILIAU STUDIJUODAMI TOLIAU, IR PALIUDYDAMI, SAVUOJU PATYRIMU, SAVO ŽENGIMĄ GYVUOJU JĖZAUS KELIU.
Tai ir yra NAUJOSIOS-SENOSIOS IR VIENINTELĖS KŪRINJOS GYVOSIOS RELIGIJOS – TIKROVĖS ATSPINDŽIO – NAUJŲ URANTIJOS religijos lyderių kelias.
Rašau NAUJOSIOS-SENOSIOS GYVOSIOS RELIGIJOS, nes tokios Urantijoje dar IKI ŠIOL nebuvo per visą žmonijos istoriją, bet tuo pačiu ji yra amžina KŪRINIJOJE, kaip amžina PATI GYVOJI ROJAUS TREJYBĖ.
MES – URANTAI – NESISLEPIAME UŽ KITŲ NUGARŲ, BET PRIEŠINGAI NEŠAME PAČIĄ RYŠKIAUSIĄ – ROJAUS TREJYBĖS – ŠVIESĄ VISIEMS PASAULIO DABARTINIAMS POLITINIAMS, FINANSINIAMS, EKONOMINIAMS, RELIGINIAMS LYDERIAMS, KAD JIE GALĖTŲ SAVO POŽIŪRĮ Į TIKROVĘ IŠPLĖSTI, NES MŪSŲ MINTYS, SAVO GALINGESNIAIS AUKŠTESNIO DAŽNIO VIRPESIAIS, PASKLINDA PO VISĄ PLANETĄ IR TURI POVEIKIO BŪTENT JIEMS, KADA MES RENKAMĖS Į ROJAUS TREJYBĖS GYVĄJĄ ŠVENTOVĘ Į GYVĄSIAS PAMALDAS IR MELDŽIAMĖS UŽ JUOS VISUS ŠITOKIU BŪDU JUOS VISUS APKABINDAMI SAVO GYVĄJA MEILE, GAUNAMA IŠ ROJAUS TREJYBĖS.
ŠITAIP MES KEIČIAME PLANETOS NE TIK DABARTĮ, BET IR ATEITĮ, JOS EVOLIUCIJĄ IŠ TAMSOS SUGĄŽINDAMI Į ŠVIESOS IR TIESOS TIKROVĖS KELIĄ – DRAUGE SU ROJAUS TREJYBE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2010-08-08 16:43:42

Komentarai

Neesu tikras kad si mokymą patalpinau svetainėje, nes daznai buna kad parašai, neistaisai ir neidedi i forumą.

Brangieji, norisi paaiškinti las gi tie urantai yra. Juk nėra taip, kad tu ateini garbinti Rojaus Trejybe i Rojaus Trejybes šventovę ir tu jau užsidedi zenkliuka, kad esi urantas. Šis pavadinimas tiesiog sugalvotas pabrėžti atskirti, arbs pažymėti tam tikrą kokybę tam tikra zmoniu grupe. Urantas tai zmogus einantis gyvuoju keliu, garbinantis Rojaus Trejybe, ir studijuojantis dvasinius šaltinius - mokymus, gautus iš Rojaus Trejybes Asmenų o taip pat ir kitų dvasių. Urantijos Knyga yra Rojaus Trejybes tvariniu - dvasių dokumentas. Urantas tai nauja kokybe. Ir iš tikrųjų, mes skiriames kokybe. Tai visai nauja kokybe. Tampant urantu, kokybės prasme galima issilaisvinti iš baimes, atsiremus ir per nauja savo gyvenimą pastačius ant pasitikėjimu Rojaus Trejybe grysto pagrindo, kuriant viska, visada ir visur su Rojaus Trejybe. Neįmanoma atsisakyti baimes ir issilaisvinti, nededant pastangų ir tik vadinant save skambiu Uranto vardu. Čia ir yra skirtumas. Vistiek reikia dėti pastangas atsiverti, dėti pastangas ipratini save vietoj panikos ir baimes, pasitikėti atsiverti, ir kurti drauge su Rojaus Trejybe, atrasta savo viduje. Gali urantu vadintis kiek tik nori, tai tavęs nepakeis jeigu nedesi kasdieninių pastangų, kad savo atsiverimu isilietum i gyva Rojaus Trejybes vandenyną. Kiek tenka žmonėms aiškinti su jais bendraujant apie gyva kelia, apie proto integracija i gyva dvasinį procesą, rodyti jiems skirtumą tarp Dievo (idėjos) ir Visuotinio Tėvo( gyvybes ir Asmenybes). Kai pasakai žmonėms ta paprasta dalyką, kad su idėja kalbėti neina, o su Tėvu kaip asmeniu tik ir įmanomas abipusis bendravimas naudojant prota, tai zmonems atrodo, kad tu kalbi kazkokius tai neimanomus dalykus ir net ir tokie kurie laiko save isprususiais dvasioje, vistiek nesupranta apie ką as kalbu. Ir tik retai, labai retai pavyksta žmonėms parody ta nauja kokybe, kad pagaliau suprastų, ta paprasta teiginį, kad pagaliau patikėtų tokiu paprastu Reiskiniu Bendravimu su Gyvais Rojaus Trejybes Asmenimis. Juk Dievo baime taip isisaknijusi žmonių pasamoneje, (taip deja, buvo ir su manim) kad jiems sunku peržengti ta riba ir suvokti, kad tai tikrai įmanoma ir Tėvui užtenka laiko ir dėmesio kiekvienam savo vaikui ir net tiek kiek jo reikia.

Taip, žmones bijo, bet kaip dažnai mūsų baimes pasiteisina? Ir to ko mes bijome dažniausiai niekada neįvyksta,
o Afrikoje žmones miršta iš bado ne dėl to, kad jų neina pamaitinti, bet tik dėl to kad pasaulio "stipriesiems" tai naudinga, jiems naudinga Afrika laikyti badaujancia ir kariaujancia, vien tik dėl to, kad jiems butu lengviau paimti iskasenas ir kitas Afrikos gėrybes, iš berasciu kariaujanciu ir badaujanciu žmonių, dazniausiai, deja, dar ir mainias uz ginklus, Liudna.

Išeiti i gatves ir rėkti ir tokiu budu skleisti dvasine šviesa yra laiko ir jegu švaistymas. Taip kalbantis zmogus nesupranta kas yra deimantu metymas kiaulems po nosim. Juk degla kitam neimanoma uždegti už ji ar ja, savo dvasines sviesos degla zmogus gali uzsidegti tiktai pats - atrasdams tikrąją šviesa savo viduje - Tris Rojaus Trejybes Asmenis. Ir ne tik atradęs, bet ir pastoviai, gyvai gyvendamas ir kurdamas iš tos šviesos iš tos gyvos meiles, gyvos meiles pagrindu.
I gatve žinoma reikia eiti ir tai daryti galima, tik ne rėkti ar įtikinėti.

Zmogus kuris negerbia ir nemyli kitu, visu pirma negerbia nepazysta ir nemyli savęs - savo asmenybes, dovanos iš Kūrėjo - Rojaus Trejybes. O rašyti iš mažosios raides Didziuju Saltiniu Ir Centru Vardus, kaip mes juos vadiname, specialiai tik rodo, kad žmogus dar neatrado ir nepataria Rojaus Trejybes Asmenu veikimo savyje. Bet tai irgi nei gerai nei blogai, tai tik nuogas faktas. O žmones pradės keistis ir tikėti ir suvokti šiuos teiginius tik tada, kai pamatys ir suvoks nauda, sau ir visumai gyvenimo su Kūrėju, isileidziant Kureją i kiekvieną sago veiklos sritį, mints ir darbus, tik tada, kai pajaus kokia lame ir vidinis dziaugsmas yra pirma savo gyvenima kurti kaip bendrakurejui su Rojaus Trejybe, taciau kol žmones priešinasi tam, nenori suvokti, nenori pabandyti, tai ir išlieka našlaičiais, savo laisva valia ir neteisingais iprociais atsiriboje nuo Saltinio ir Centro, Rojaus Trejybes.

Teigti, kad Urantai nieko nedaro ir susirinkę tik dalinasi isminti tarp savęs yra gryniausia nesąmone, kai pagrindinis, siuo metu, šio pasaulio materialus svertas - internetas, pilnai panaudojamas, Gyvos Dvasines Sviesos skleidimui. kai Rojaus Trejybes internetine svetaine "luzta" nuo Dvasingiausiu ir siuolaikiskiausiu mokymų; nereikia net skaityti galima jau ir tik klausyti. Tereikia tik ateiti ir pasiimti, nemokamai. Vėlgi to neužtenka tam kad būti urantu, tam kad juo būti reikia tapti kita kokybe, o tai ymanoma TIK, ir TIK su Kūrėju-Rojaus Trejybe, tai galiu pasakyti iš savo patirties.

Telydi jus Ramybė, siekiant dar gilesnio atsiverimo.

valdasAirija1
2014-05-12 02:26:14



Evoliucija – Kūrėjo – nėra numačiusi jokių išimčių, nes evoliucija yra DVASINĖ. Tai nėra materiali evoliucija; materiali civilizacija tai jau yra DVASINĖS EVOLIUCIJOS pasekmė materialioje visuomenėje, materialioje žmonijoje. Tai – materialus rezultatas, kaip atsirėmę į Dvasios Šaltinio ir Centro dalelę, dvasiniai asmenys – kol kas
turintys materialų žmogiškąjį pavidalą – veikia drauge su Kūrėju, ir tokią materialią civilizaciją, matomą materialiam žvilgsniui, jie sukuria šitoje planetoje. ( Iš Vietinės Visatos Motinos Dvasios, Nebadonijos, mokymo-atsakymo apie per didelio aktyvumo vaikus. TEVO - ROJAUS TREJYBES ASMENU mokymai ).

rimantasKaunas
2013-08-03 10:03:10



Valdai Airija , si nuoroda http://www.tmarchives.com

rimantasKaunas
2013-08-01 10:35:19



Brangieji, Algimantas Gyvuju pamaldu metu vis pamini kita foruma Amerikoj kuriame patalpintas Jezaus Kristaus apreiskimas "Kalbu Jums Vel" anglu kalba. Gal kas galite patalpinti nuoroda i ta foruma ir kur visa tai yra. Aciū

ValdasAirija
2013-08-01 09:33:16



Mielieji, tai, kad urantai yra DVASINIAI LYDERIAI VISAME PASAULYJE, vis akivaizdžiau pamato ir patys urantai, kurie dar taip neseniai šito nematė, ir BIJOJO net sau pripažinti, kad BŪTENT JIE IR YRA DVASINIAI PLANETOS-ŽMONIJOS LYDERIAI.
Urantai - tai visiškai NAUJA KOKYBĖ, tai visiškai NAUJI žmonės, kokių planetoje dar nebuvo, išskyrus pranašus, ir įsikūnijusius žmogiškuoju pavidalu Adomą ir Ievą bei Makiventą Melkizedeką ir Jėzų, IR JAU MŪSŲ LAIKŲ-KARTOS įsikūnijimą žmogaus pavidalu SAI BABĄ.

Tad urantų ir fizinis kūnas palaipsniui keisis iš vidaus, kad fizinės ląstelės atitiktų dvasinio atsivėrimo poreikius, o ne ATVIRKŠČIAI, kaip yra DABAR. Todėl jų pasikeis net ir DNR, ko žmonijos istorijoje dar nėra buvę.

Vakar Kaune po gyvųjų pamaldų Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje kai kurie iš mūsų akivaizdžiai pamatė kaip su meile bendravo du vos kelių mėnesių kūdikiai, laikomi ant rankų - kokie buvo plastiški ir švelnūs jų išoriniai judesiai, kokie jie buvo labai harmoningi ir ramūs, bet tuo pačiu atitinkantys tos akimirkos šitų dviejų asmenybių vidinius poreikius. Jie man atrodė kaip du mažyliai fizinio nesvarumo būklėje, kada dingsta fizinio kūno trauka. Ir kokie jų buvo atviri žvilgsniai vienas kitam, koks TIKRUMAS IR ABIPUSIS SUPRATIMAS.

TAI NE TIK KITA KARTA, BET TAI JAU NAUJOS KOKYBĖS KARTA NUO PAT GIMIMO, KURIAI BUS SVETIMOS KAUKĖS IR SAVANAUDIŠKUMAS.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile

Algimantas
2013-07-22 17:11:30



Ačiū Valdui. Suprantu Tave. Su meile

Sinte
2013-05-13 19:34:52



Sinte, viskas visada evoliucijoje vyksta palaipsniui. ir taip kaip nebuvo pasaulio pabaigos, kokia ja visi isivaizdavo busiancia 2012 gruodzio menesi, taip lygiai ir dvasiniai lyderiai neatsiras per viena nakti. Gimimas is dvasios irgi neivyksta per viena nakti, tai yra rezultatas pastoviu atkakliu ir kryptingu pastangu, dvasiniu pastangu i saves atverima ir suliejima su Saltiniu ir Centru. O dabar, kaip mes zinome, su Trimis Saltiniais ir Centrais – Rojaus Trejybe. Tam kad gimti is Dvasios zmogus turi atitikti Minties Derintojo ir Rojaus Trejybes jam numatyta lygi, jeigu taip galima issireiksti. Rojaus Trejybe zino kiekvieno is musu atskirai potenciala, ir zino kokio lygio atsiverima turi pasiekti kiekvienas askiras individas, tam, kad gimti is Dvasios. Manau kad paaiskinau aiskiai. Urantijos Knygoje, toje dalyje kur kalbama apie Minties Derintoja, Jo apsigyvenima zmogaus prote, Jo veikla zmogaus prote ir vaidmeni jo gyvenime, galima rasti visa sita informacija ir giliaus pastudijuoti.

Ir ipatingai dabar, kai visos rysio grandines yra atstatomos pagal zmoniu poreikius ir kai visiems laisvai yra prienama ta sviesa, del kurios, noriu atkreipti zmoniu demesi, kai planeta buvo izoliuota, zmones aukodavo savo gyvybes, kad sviesa rasti ir gauti. Zmones turi deti pastangas patys kad Rojaus Trejybei atsiverti ir ne tik parodyti nora, bet savo veikla visu labui, savo pastangomis atsiveriant ir vykdant Rojaus Trejybes valia, gimti is dvasios.

Vis labiau atsiveriant, vis labiau prisipildant Meiles ir gyvybes ir sviesos, kasdien bendraujant su Tevu–Rojaus Trejybe, garbinant Rojaus Trejybes asmenis, kurie yra gyvi ir gyvena kiekvieno is musu viduje, studijuojant dvasinius saltinius, ir veikiant visumos labui savo aplinkoje kartu, kaip bendrakurejai su Rojaus Trejybe, tokiu budu palaipsniui ir gimstama is Dvasios, vis labiau tampant ir supanasejant savo harakterio savybemis Su Rojaus Trejybes Asmenimis. ispildant savo potenciala kiek tik galima siame materialiame pasaulyje.

Prie sio mokymo noriu prideti trumputi savo patyrima, kuris jau tampa vis daznesnis, kai garbinant Rojaus Trejybe visur, ir bendraujant su Jais darbe, vaziuojant, einant gatve, jauciu kaip i mano vidu, per kakta srovena gyvybe ir ramybe ir gyva meiles energija is Rojaus Trejybes – visa ko Saltinio ir Centro. Kaip atsipalaiduoja kiekviena kuno lastele... kokia palaima uzlieja vidu. Vis dazniau jau nebegalvojant, tarsi automatiskai pradedi kalbeti apie sviesa praeiviui ka tik sutiktam gatveje, arba griezta zodi istari tam kuris gailisi saves, arba bega nuo problemu sprendimo del savo silpnumo. Girdziu, kaip staiga pasikeicia net balso tembras kai tvirta zodi istari kunigui, kuris nori atversti tave i krikscionybes tamsa, apsiginklaves nuvalkiotomis ir tik intelektualiai suprantamomis Biblijos frazemis, kurioje pats klaidzioja, ir sarkastiskai is taves saiposi, kai jam pasakai apie gyvaja Rojaus Trejybes religija, ir tai, kad man nereikia eiti jokiais aplinkiniais keliais, kad as pats galiu kalbeti su visu Tevu ir netik su juo, bet ir su kitais dviem Rojaus Trejybes Asmenimis ir juos jausti savo viduje visada, kad to moke ir pats Sunus Kurejas, kuri mes zinome tik kaip Jezu Kristu. Kai pasakai jam, kad ne to moke Jezus, ka tu cia man bandai pasakoti, o tai ka tu pasakoji moke Jezaus mokymus iskraipes Paulius. Tai kieno gi religija tu cia propoguoji? Is kur atsirado popiezius ir visa sita, sviesa zudziusi ant erezijos lauzu, kunigu hunta? Ir pajunta zmones ta jega, ir prisimena gryze namuose vienatveje, kai uzgesta namuose sviesa ir lieka vieni su savimi, nes lygiai tuos pacius virpesius skleidzia jiems ir ju Minties Derintojas is vidaus, kad ir jie atsivertu, kad ir jie praregetu ir pajaustu ta gyvybe, ta tikrove, ta palaiminga vidine tikrove, kurios perduoti zodziais jos nejaucianciam, tiesiog neimanoma.

As gerai prisimenu, kai skaitydavau knygas apie zmones kurie gimdavo is dvasios, rytu tautose, jau tada as jauciau tas gyvas energijas ir galedavau per virpesius knyga rasancio zmogaus pajausti ta tikrove kuria jis aprasineja, kaip pasikeisdavo zmogaus, kuri autorius aprasinejo vidus jam gimus is Dvasios. Ir tiesiog jausdavosi, kad jis jau nepriklauso siam pasauliui, jausdavosi ir tai, kad jis likusiai zmoniu bendrijai jau negali ir nesugeba paaiskinti kaip viskas yra, nes tikrove yra, arba tuometu buvo tokia skirtinga, I ja gimusiajam, kad yra per didelis tarpas, kad neiskraipant tos tiesos, per zmogaus intelekta, perteikti tai kas ta tikrove yra. Ir tai visa tai budavo dar su dideliais pasamoniniais tersalais, atsiradusiais del zmonijos neteisingo ir iskreipto Dievybes ir kurinijos supratimo.

Bet Stai mielieji siuo nuostabiu metu mes turim sviesa – Rojaus Trejybes Sventove, Rojaus Trejybei atsiverusius keleta zmoniu, Turim dvasini mokytoja gimusi is Dvasios atsiverusi Rojaus Trejybei, Rojaus Trejybes sunu. Kaip be abejo ir visi kiti tikri Rojaus Trejybes sunus ir dukros, tik dar miega ir to nezino. Ir turim nuostabius Rojaus Trejybes Asmenu perduodamus mokymus ir nors ta realybe gali priimti dar ne kiekvienas, nes nelengva nusimesti sena ruba ir apsinuoginti. Bet vistiek tai yra nuostabu, kad toks procesas jau yra pradetas, ir ne bet kur bet sioje, kol kas dar tamsos apsuptoje planetoje. Lietuvoje. Del to brangieji, pasistengim labiau, Daugiau bendraukim Su mus taip mylinciais, mylimais Rojaus Tejybes Asmenimis Visuotiniu Tevu, Amzinuoju Sunumi Motina-Broliu, ir Begaline Dvasia Motina-Sese. Darykim darbus su jais kiekviena diena, Apgenekim ir apsvieskim savo viduje ta kelia vedanti I nuosirdu gyva bendravima su jais, kad kuo daugiau sviesos ir meiles priteketu I musu vidu ir skleistusi I musu betarpishka aplinka, kad kuo daugiau atsirastu tokiu gimusiu is dvasios Rojaus Trejybes sunu ir dukru, kad vis labiau sklistu ta gyva sviesa, kad kuo daugiau zmoniu pajustu I ju vidu tekancia, Gyva Rojaus Trejybes Meile is Sviesa.
Amen.

Telydi jus ramybe

ValdasAirija
2013-05-12 23:46:53



Romiečiams 7:6 'O dabar, numirę tam, kuris mus laikė surištus, esame išvaduoti nuo įstatymo, kad tarnautume, laikydamiesi DVASIOS NAUJUMO, O NE RAIDĖS SENUMO.' Su meile

Sinte
2013-05-12 16:16:59



Visiems, kurie įsikabina į Apreiškimus Romiečiams 4:14 'Jei paveldėtojai tebūtų tie, kurie remiasi įstatymu, tai tikėjimas taptų tuščias, o pažadas liktų bevertis.' Su meile

Sinte
2013-05-12 15:50:34



Gimimas iš Dvasios 1 Korintiečiams 2:12-16 'O mes gavome ne pasaulio dvasią, bet iš Dievo einančią Dvasią, kad pažintume Dievo mums suteiktas dovanas. Apie tai ir kalbame ne žmogiškosios išminties išmokytais žodžiais, bet tais, kurių išmokė Dvasia, dvasiniais žodžiais aiškindami dvasinius dalykus. Deja, JUSLINIS ŽMOGUS NEPRIIMA TO, KAS ATEINA IŠ DIEVO DVASIOS. JIS TAI LAIKO KVAILYSTE IR nepajėgia suprasti, kad apie tuos dalykus reikia spręsti dvasiškai. DVASINIS ŽMOGUS GALI SPRĘSTI APIE VISKĄ, BET NIEKAS NEGALI SPRĘSTI APIE JĮ. Kas gi yra suvokęs Viešpaties mintį, kad galėtų jį pamokyti? O mes turime Kristaus išmonę.'

Sinte
2013-05-12 15:31:26




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal