Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio mokymas apie NUOLANKUMĄ, perteiktas ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE šventovėje, 2010 08 29, KAUNE.

Algimantas:
Mylimas Tėve, mylimas Amžinasis Sūnau-Motina-Broli, mylima Begaline Dvasia-Motina-Sese, aš garbinu tave, kad tavoji gyvoji meilės virpesių banga užlieja kiekvieną, tau atsivėrusį asmenį; aš garbinu tave iš meilės ir laisva valia, gauta iš tavęs. Manoji valia, kad būtų tavoji valia. Amen.
Mylimas Amžinasis Sūnau-Motina-Broli, aš esu pasirengęs perteikti Tavo mokymą, atsakant į mūsų sesės dvasioje Violetos pateiktą Tau klausimą – KAS YRA TIKRASIS NUOLANKUMAS? – garsiai, kad visi galėtų jį girdėti.

Amžinasis Sūnus:
Mano mylimieji vaikai, Aš džiaugiuosi, kada jūs atsiveriate Man, Mums Visiems Trims. Mes esame VIENA dvasioje. Ir per šitą atsivėrimą jūs prisipildote Mūsų KOKYBINIO turinio. Jūs negalite prisipildyti jo TIEK, KIEK jūs prisipildysite PAKELIUI PAS MUS – į savo tikruosius, gimtuosius namus – pas Mūsų nuostabų, iki šiol niekada jums dar neatskleistą, tą dvasinį kūrinijos niekada nesibaigiantį Šaltinį ir Centrą, koks yra MŪSŲ TRIJŲ DVASINIS ŠALTINIS IR CENTRAS, kaip prieinamas jums, šiandien esantiems pačiu žemiausiu materialiu pavidalu, ir jau dabar garbinantiems ne tiktai Tėvą, bet MUS VISUS TRIS – Rojaus Trejybės Narius.
Šitoks Centras dar niekada – PER VISĄ PRAEITIES AMŽINYBĘ – nebuvo atskleistas net ir tiems, kurie Rojų YRA PASIEKĘ, arba KILĘ IŠ MŪSŲ TIESIOGIAI. Jiems dar nėra atskleistas tas Centras, kurį atskleisime jums Mes – pirmiesiems – KADA PASIEKSITE MUS IR STOVĖSITE MŪSŲ AKIVAIZDOJE – kada Mes išreikšime jums šitą nuostabią Mūsų padėką, kad jūs šlovinote ir garbinote jau TRIS NARIUS šitoje planetoje, kuri patyrė tiek daug tamsos ir skausmo dėl neištikimų buvusių savo dvasinių vadovų.
Ir jūs, per gyvą atsivėrimą, per gyvą ryšį ir įtikėjimą, nešėte VIS STIPRĖJANČIĄ Mūsų šviesą, ir garbinote MUS TRIS; ir tą darysite, kaip atskira grupė, ir po prisikėlimo, kada jūsų dvasiniai broliai ir sesės morontiniu sielos pavidalu garbins tik Tėvą Tėvo šventovėje – morontinėje šventovėje – jūs dar bursitės į atskiras grupes ir papildomai garbinsite ir Mus; ir Visatoje taip pat, ir Supervisatoje jūs taip pat garbinsite MUS.
Štai jūs ir klojate naują, IKI ŠIOL NEPATIRTĄ KŪRINIJOJE, Mūsų nušvitimo laipsnį, garbindami nuo paties pradinio materialaus laiptelio iki pat Rojaus pasiekimo aukščiausio laipto Mus Tris, NE IŠSKAIDYDAMI, BET SUVIENYDAMI.
TAI YRA TIKRASIS JŪSŲ NUOLANKUMAS. Jūs šitos šviesos NEIŠSIGANDOTE IR NEATSTŪMĖTE. Jūs neiškėlėte SAVĘS, per savąjį išdidumą, kad tai – netiesa, tai – susigalvojimas.
Čia, jūsų dvasinis brolis, Mūsų pasirinktas Algimantas, kad neštų didesnę šviesą, ir perteikęs ją jums, taip pat turėdamas ABEJONIŲ, bet PERTEIKĘS, turėdamas ATSIDAVIMĄ Mums iš vidaus ir ĮTIKĖJIMĄ į Mūsų vedimą. Ir jūs priėmėte šitą NUOLANKIAI, BET ORIAI, ir įsijungėte į ŠITĄ ŠVENTOVĘ. Juk ir šitoje šventovėje KEITĖSI jūsų malda; keitėsi MELDIMOSI PROCESE. Argi jūs pradžioje, kada tiktai įkūrėte šitą šventovę – GYVĄJĄ šventovę – garbinote Mus Tris? Argi jums kilo mintis IŠDRĮSTI, jūsų supratimu, net įžūliai pasielgti, garbinant Mus Tris? Apsiribojote TĖVU. Toks buvo TUO METU jūsų dvasinis laiptelis jau įveiktas. Jis jus PATENKINO. Bet kada Algimantas išgirdo mokymą, ir to mokymo nuostatą, nurodančią garbinti MUS TRIS – ne vien tiktai Tėvą – ir jūs priėmėte tai atsivėrusia savo siela – o dabar jūs jau sakote DVASIA, suvokdami, kad siela tik tarpinė grandis, asmenybė neskaidoma, viena grandis negali atstoti asmenybės visumos – tai atsivėrusia savo dvasia jūs priimate šitą RYŠKESNĮ šviesos mokymą, ir dabar jau patiriate MŪSŲ TRIJŲ ASMENŲ VIENOVĘ, ir tuo pačiu garbinate MUS.
TAI IR YRA JŪSŲ NUOLANKUMAS.
Jeigu jūs būtumėte tai atstūmę – Mes mylėtume jus vienodai. Tačiau atstūmimas ryškesnio mokymo rodo jūsų BAIMĘ. Baimė liudija jūsų IŠDIDUMĄ, SAVANAUDIŠKA PRASME; žmogiškąja prasme, išdidumą, išpuikimą. Jūs pasitenkinate ŽEMESNE šviesa, kurią turite, ir esate NENUOLANKŪS didesnei, RYŠKESNEI šviesai, jos NEPRIIMDAMI, atstumdami ją. Tai tas pats, kaip praeinantis, jūsų samprata, didelis viršininkas pro pavaldinį nesiteikia sau atsakyti į pasveikinimą. Jam perdaug menkas lygis to pavaldinio. Jo rangas neleidžia jam ištiesti rankos. Tai lygiai tas pats, dvasine prasme, atstūmus RYŠKESNĘ šviesą. Tai rodo jūsų NENUOLANKUMĄ, jūsų IŠDIDUMĄ.
Todėl tikrasis nuolankumas, tai yra jūsų ORUS augimas į vis ryškėjančią jums suteikiamą šviesą.
Štai kodėl jūs negalite apsiriboti tais apreiškimais, kuriuos Mes suteikėme, nes Mes juos PRAPLEČIAME; praplečiame, kada jūs esate pajėgūs įsisavinti ryškesnę šviesą.
Kodėl jums nebeužtenka Urantijos Knygos apreiškimo, nors jis numatytas ilgam laikmečiui, žmogiškąja samprata, daugybei kartų? Todėl, kad jūs atsivėrėte NUOLANKIAI Mūsų RYŠKESNEI šviesai, ir Mes PRIPILDĖME, jūs PATYRĖTE šitos šviesos TIKROVĘ. Todėl jūs jau praplečiate Urantijos Dokumentų apreiškimo rėmus. Jie jums yra kai kuriais teiginiais per ankšti. Jūs nesuvaržote savęs šitų rėmų nelaisve, kad liktumėte išdidūs - “Ne, aš laikysiuosi taip, kaip parašyta, nes parašyta aukšto rango dvasių, ir todėl negalima nieko keisti!”
Jūs TURITE keisti, nes kiekvienas augate TIEK, KIEK ESATE NUOLANKŪS MUMS. Ir kuo didesnis NUOLANKUMAS MUMS, tuo didesnis jūsų ORUMAS, tuo labiau jūs prisipildote Mūsų RYŠKESNĖS šviesos.
Ir tada jūs suprantate, kad jūs visą laiką plečiate save iš vidaus, plečiate save iš išorės veiksmais – studijomis, ir gyvuoju ryšiu su Mumis, kada paskiriate tam laiką nuolankiai pabendrauti su Mumis, nesigriebdami jums niekada nesibaigiančių materialių darbų, bet nurimę, suradę akimirką atsivėrimui Mums. Štai jums ir nuolankumas. Bet per tą ryšį jūs patys stiprėjate, pajuntate, kokia yra ramybė.
Štai jūs dabar meldėte vienam pasveikimo, kitam atsivėrimo. Tai yra nuostabi malda. Jūs meldėte, parodydami nuolankumą tiems, kuriems meldėte pasveikimo, atsivėrimo, tuo pačiu ir Mums, nes jūs padedate Mums. Mes siekiame atsivėrimo iš vidaus. Jūs liejate meilės virpesius iš išorės, ir šitie virpesiai ramina tą putojantį, audringą vandenyną; ramina, kad audros rimtų. Juk jūs patys suprantate – stichinės nelaimės nėra Mūsų sumanytos. Jos yra, kol dar nenusistovėjusi pati materiali planeta. Planeta dar nėra nurimusi; pluta juda, sukelia žemės drebėjimus.
Tačiau jūs taip pat savo NENUOLANKUMU, kada nenorite atsiverti RYŠKESNEI šviesai – atsiverti Mums – GARBINDAMI MUS, ir tuo pačiu paskleisdami iš savęs vis aukštėjančio dažnio gyvus energetinius virpesius, jūs taip pat prisidedate – NUOLANKIAI, ORIAI – prie pasireiškiančių, dabar jūsų vadinamų, stichinių nelaimių apraminimo, nes visos šitos oro masės – oro jėgos – yra virpesiai, jie tarpusavyje susiduria. Jūs joms neleidžiate – kaip buferis įsiterpdami - susidurti kaktomuša. Jūsų virpesiai leidžia apraminti šitas jėgas. ŠTAI – JŪSŲ NUOLANKUMAS.
BŪKITE NUOLANKŪS SAVAJAME ORUME GYVU RYŠIU SU MUMIS, IR GYVENKITE MEILĖJE VIENI SU KITAIS PRE GYVĄ ATSIVĖRIMĄ IR BENDRAVIMĄ SU MUMIS.
Mes jums nesukūrėme stebuklingų kelių.
NESITIKĖKITE, kad pasikeis kažkas BE JŪSŲ PASTANGŲ šitame nuostabiame pasaulyje, kuriame žydi dvasinių vaisių sodai nuostabiais įvairių atspalvių žiedais.
O, kokie kvapai juose!
Jie šitame pasaulyje jau REALIAI yra Mūsų apkabintame glėbyje.
BET JIE SUŽYDĖS TADA, KADA JŪS ĮNEŠITE SAVO INDĖLĮ, BŪDAMI NUOLANKŪS ORIAME ATSIVĖRIME IR GĖRIO KŪRIME DRAUGE SU MUMIS VISŲ LABUI.
Algimantas:
Ačiū Tau, Amžinasis Sūnau-Motina-Broli, už šitą mokymą, išplečiantį mūsų sampratą apie nuolankumą. Manoji valia tebus Tavoji valia. Amen.
-------------
Ačiū Violetai už šio mokymo įrašymą ir išrašymą, kad galėtų su juo susipažinti visi esantys mūsų Forume ir ne tik jame, o galbūt jį gavę per kitus mūsų dvasinius brolius ir seses, atspausdintą, kaip ir kitus padauginamus mokymus.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2010-09-02 11:10:00

Komentarai

"O gavę mokymą dėsis jį į savo vidų, o ne tuoj pat išmes kaip nereikalingą daiktą į šiukšlių dėžę ir vėl sieks kur tik sumenkinti ir paniekinti mokytoją, o JO mokymus visiškai atstūmę." Algimantas.
Mielas Algimantai, niekas tavęs nenori sumenkinti ir paniekinti. Tu tiesiog pjauni tai, ką pasėjai. Žinai gi, kad kokiu saiku seikėsi, tokiu ir tau bus atseikėta. Nori pagarbos, gerbk kitus. Nori kažką keisti, keiskis pats. Juk tai elementaru, Vatsonai :)
Man patinka, mielas Jonai, toks pavadinimas - nepriklausomas urantas. Dar sutikčiau pasivadinti atsiskyrusiuoju urantu :) Tikrai, kad Algimantas gali ir nori sukurti priklausonybę nuo savęs. Jis rašo:
"bet aš kviečiu atvykti ėį mano pamaldas, kad patirtumėte giluminį gyvųjų pamaldų už KŪRĖJĄ IR KŪRINIJĄ patyrimą, kokio tokia galia ir gelme kitur nepatirsite." Čia gi kažkoks opiumas liaudžiai :)
O dėl prilausomybės nuo UK manau, kad tai labai geras pasirinkimas. Priklausyti kažkam vistiek reikia, o šita knyga moko mylėti savo artimą, kaip patį save ir tai yra labai naudinga ir sveika.
Su broliška meile

RimantasV
2010-09-07 09:02:35

Algimantai,
Rašai: „dvasinis mokytojas gali jau aiškiai matyti to žmogaus, kuriam nori tarti savo šviesos žodį, dvasinį lygį, kad parinktų savo perteikiamo mokymo lygį, būtent pagal to žmogaus dvasinį imlumą, arba priešingai, atsisakytų savo ketinimo, išgirdęs vos kelias frazes ir iš jų jau matantys, KIEK TOKIAM ŽMOGUI REIKIA AR NEREIKIA DVASINĖS ŠVIESOS DABAR.“ Labai teisingos mintys. Bet, kodėl šiame forume tu nepritaikai šios išminties. Kodėl tu kartais pradedi mokytis kitus asmenis (tavo nuomone ženkliai mažiau dvasiškai pažengusius ar turinčius nepakankamas žinias), dar sudėdamas ir į krūvą ir labiau pažengusius ar turinčius šiek tiek skirtingą nuomonę nei tavo. Juk tai yra labai neišmintinga. Ir kas labiausiai būdinga visus šiuos skirtingus asmenis tu mokai lygiai tais pačiais metodais, tokiomis pačiomis frazėmis ir būtent neatsižvelgdamas nei į pašnekovo numanomą dvasinį lygį bei dvasinį imlumą ir tą darai daugybę kartų.
Kategoriškai nesutinku, kad Žmogaus dvasinį lygį vertinti dvasiniam mokytojui TIESIOG BŪTINA. Galima tiesiog savo nuojauta suvokti, matyti kito žmogaus dvasinį lygį, bet vertina žmonių dvasinį lygį tik Dievai. Žodžius „nedrįsta spręsti” negalima išversti į „leidžia vertinti“ pagal jokius suvokimo lygius.
Kodėl tu darai išvadą, kad manoji siela kol kas į Rojaus Trejybės gyvąją religiją žvelgia su nepasitikėjimu? Aš nuoširdžiai džiaugiuosi, kad susikūrė tokia religija, kuri pritraukia tokias šviesias ir dvasingas asmenybes, kaip Gailė, Violeta, Laima iš Klaipėdos ir kiti. Šioje religijoje nematau nieko blogo, tačiau manau, kad tam tikras kuklumas žmonėms tikrai nepakenktų, atsižvelgiant į šias Urantijos Knygos nuostatas: „Aukščiausiąja prasme, mes garbiname Visuotinį Tėvą ir tiktai jį.“, „Kada mes garbiname Visuotinį Tėvą, tada mes iš tikrųjų tuo pačiu metu garbiname Dievą Sūnų ir Dievą Dvasią.“ Ar yra kokia nors prasmė, kuri būtų aukštesnė už aukščiausiąją prasmę? Tad kam reikia tokio sureikšminimo? Tačiau aš pastebėjau, kad plėtojant šią religiją, kažkodėl tai buvo nueita tokiu keliu, kuomet siekiama jau tokių aukštų dvasinių žinių, su kuriomis tarsi galima būti patekti tiesiai į Rojų, o į kitus asmenis jau žiūrima tarsi iš aukšto ar su tam tikru dvasiniu gailesčiu. Manau toks kelias yra neteisingas, šiame gyvenime mes turime vis tik pirmiausiai siekti visų žmonių brolystės, o susiliejimai su derintojais ateis savaime ir be jokių reklamų. Ir turime tobulinti visas įmanomas dvasines žinias, savo įžvalgas ir išmintį, kad pasiektume šio tikslo. O šio tikslo tikrai ir garantuotai nepasieksime, jei pradėsime būtent vertinti kitų žmonių dvasinius lygius ir tik pagal asmeninius vertinimus spręsti siekti brolystės su kuo nors ar ne.
Kas toje mano citatoje apie Tėvo mokymą buvo klaidinančio ir prie ko čia nuoširdumas? Priminsiu, kad tame Tėvo mokyme buvo nurodyta: „ką daryti Lietuvai tokiomis sunkiomis ekonominėmis sąlygomis – valstybės pagrindinį dėmesį nukreipti į statybą ir žemės ūkį“. Krizė Lietuvoje kilo pagrinde dėl nekilnojamojo turto burbulo sprogimo, kuris pasireiškė tuo, kad buvo pristatyta tiek nekilnojamojo turto ir taip išpūsta jo vertė, kad visas tas burbulas sprogo, statybos tapo nereikalingos, o statybų bendrovės masiškai pradėjo bankrutuoti. Akivaizdu, kad kiek vėliau atsigaus tas statybų sektorius, bet būtent šios krizės metu pradėti dar daugiau statybų tiesiog buvo neįmanoma, todėl Tėvas taip neišmintingai tikrai negalėjo pasisakyti. Ir tik nereikia pradėti išvedžioti, kad „nukreipti dėmesį“ gali reikšti nebūtinai pačias statybas, kadangi toliau buvo nurodyta: „nes statybos vysto mažiausiai dar penkias kitas šakas – transportą, komunikacijas, kelių tiesimą ir priežiūrą, statinių priežiūrą, ir statybinių medžiagų gamybą.“...
Rašai: „Ir mūsų Forumas nėra skirtas tiems, kurie nenori augti.”... „Tuo labiau, kad toks žmogus net nenori augti ir siekti DVASINIO MOKYTOJO LYGIO.” Visų pirma taip ir nesugebėjai įvardinti nei vieno, kuris nenori augti. Ir kodėl taip būtina siekti DVASINIO MOKYTOJO LYGIO. Bet kuris mokytojas turi norėti, kad jo mokiniai praaugtų mokytoją, nes tam net yra numatytas ir evoliucinis planas, kuris ir reiškia palaipsnį augimą, kuomet vis dvasingesnės ir protingesnės ateityje gyvensiančios asmenybės sieks vis aukštesnių dvasinių aukštumų. Negi Algimantai tu manai, kad tu jau tikrai neturi iš kokio nors žmogaus pasimokyti vien todėl, kad tavo dvasinis lygis pats aukščiausias visoje Urantijoje? Aš vis tik esu už kitokį požiūrį: aukime kartu, šviesėkime kartu, mokykimės vieni iš kitų, netgi klyskime (nepiktybiškai) kartu, bet nuoširdžiai bei išmintingai siekime pritraukti prie mūsų vis didesnę dalį ieškančių gėrio ir meilės žmonių. Manau, kad tokių žmonių potencialiai yra dauguma, tik daug iš jų nežino kur kas paprastesnių ir tikrai nesunkiai suvokiamų tiesų, tokių kaip meilė, nuoširdumas, nesavanaudiškumas, rūpinimasis ne tik savo draugais ir giminėmis, bet visais žmonėmis vienodai, materializmas – ne laimės, o tuo labiau ne dvasios šaltinis. Kai išspręsime tokias nesudėtingas (nors realiai labai sudėtingas) užduotis, žymiai lengviau ir laisviau galėsime siekti ir kur kas sudėtingesnių tikslų...

VaidasVDS
2010-09-06 23:44:36

man anaiptol neatrodo skanu leistis į tokias pošlykštes rimanto provokacijas, bet kartais tenka, paskui pats jaučiuosi apsitaškęs. Bet grįžtam prie temos.
Sakiau "Situacija yra simbolinė, nes maištas yra neišvengiamas - ar prieš Algimantą, ar prieš UK, ar prieš visuomenę, ar prieš bažnyčią - mes visi esame savos rūšies Liuciferiai :)"
Mano nuomonė apie Liuciferį ir apie maištą iš tikro ilgą laiką nebuvo originali. Tačiau į visą šį reikalą galima žiūrėti iš tokių išeities taškų:
-Biblijoje minėtasis Aušrinis, kuriam vėliau buvo suteiktas Liuciferio vardas, vaizduojamas kaip Babilonijos karalius, o ne angelas; valdovas, o ne maištininkas;
-Liuciferio nupuolimas galėjo ilgą laiką būti traktuojamas ne kaip nuodėmė, o kaip nesėkmė;
-Liuciferis buvo mitologizuotas ir demonizuotas jau gerokai vėliau;
-maištas irgi buvo priskirtas Liuciferiui jau gerokai vėliau;
-maištas pats savaime nėra nei geras nei blogas, viskas priklauso nuo aplinkybių; arba jis gali būti tiek geras, tiek blogas;
-nuolankumas kaip maišto priešingybė savo esme irgi gali būti tiek geras, tiek blogas;
-konfliktas slypi tarp šių dviejų teiginių: "būkite tobuli kaip dangiškasis tėvas yra tobulas", ir Liuciferio, kuris, pasak mito, norėjo prilygti Dievui ir buvo nutrenktas žemėn. Jei Dievas nori, kad kažkas jam prilygtų, jis privalo duoti laisvę ir pareikalauti atsakomybės, kaip iš esmės ir vyksta su žmogumi. Jei Dievas to nenori, jis tą laisvę turi varžyti. Asmeninis kilimas ir tobulėjimas vyksta per ieškojimus, klaidas ir atradimus, o ne per apreiškimus.
-laisvė yra matas, kuriuo matuojamas šitas konfliktas, o ne kažkoks mistinis vienas planas.

...daugiau gaila neturiu laiko. Kitą sykį pratęsiu.

Jonas
2010-09-06 17:45:17

Mielieji, aš nežinau, KODĖL jūs vėl ir vėl lipate ant TO PATIES grėblio? Juk aš jums DAUG KARTŲ SAKIAU, kad čia yra DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO FORUMAS, tačiau aš niekada nesakaiu, kad VISI JŪS TURITE TAPTI DVASNIAIS MOKYTOJAIS URANTIJOJE. Šitame pasaulyje jūs galite tikrai būti KUO TIK ŠIRDIS GEIDŽIA, ir kaip VaidasVDS rašo, galite būti ir mokslininku, ir verslininku, ir tarnautoju, ir jam tikrai nebus noro įsigilinti į mano mokymus.

Tačiau KAS GI PAS SŪNŲ KŪRĖJĄ GALI PATEKTI BŪDAMAS URANTIJOJE? Aš gi nieko nesakiau, kad be mano mokymų jūs NEBŪSITE PRIKELTI. Būsite, jeigu TURITE ĮTIKĖJIMĄ. Tačiau PO PRISIKĖLIMO, EIDAMI PER VISĄ MORONTINIO VYSTYMOSI ETAPĄ, kad taptumėte AMŽINĄJA DVASIA, SAVO TAPATYBE PASIEKĘ TOKĮ DVASINIO IŠSIVYSTYMO SĄMONĖS LYGĮ, KAD GALĖTUMĖTE STOVĖTI SŪNAUS KŪRĖJO AKIVAIZDOJE ASMENIŠKAI, vis tike turėsite įsisavinti TOKIO LYGIO DVASBIUS MOKYMUS, KOKIUS KAI KUIRE IŠ JŪSŲ ĮSISAVINA DABAR, DAR NET NAPATYRĘ VADINAMOSIOS MATERIALIOS MIRTIES IR MORONTINIO PRISIKĖLIMO. Pasiskaitykite apie mano patyrimus, kada aš susitikau su Sūnumi Kūrėju vidurnaktį miške prie Kretingos, kada savo pirmosios kelionės su Urantijs Knyga po Lietuvą metu aš buvau apsistojęs toje vietoje nakvynei, kai niekaip negalėjau išsilaikyti neparpuolęs ant kelių, kokia milžinikška energetinė galia sklidoo iš Sūnaus Kūrėjo.
Todėl mano mokymai ir jums URANTIJOJE SUPRANTAMI ne visiems, nes nevisi jų TROKŠTATE savo siela-dvasia-širdimi DABAR GYVENDAMI URANTIJOJE, tačiau jau PO PRISIKĖLIMO VIS TIEK ŠITUOS PAČIUS MOKYMUS TURĖSITE ĮSISAVINTI, NES JUOS VIS TIEK SUTEIKS JUMS TAM, KAD DVASIŠKAI AUGTUMĖTE TOLIAU. O toliau augti jūs negalėsite neįsisavinę to, ką dabar kalbu jums mūsų Forume DAR ŠIUO MATERIALIU PAVIDALU ESANTIEMS JUMS VISIEMS. Būtent todėl pačių mokymų įsisavinimo išvengti negalėsite niekaip, bet juos gausite jau po PRISIKĖLIMO, nes šiandien LABIAU norite būti DABARTINIAIS mokslininkais, policininkais, daktarais, tarnautojais, verslininkais. Tačiau net ir policininkas, verslininkas, darbininkas, tarnautojas, susipažinęs su mano mokymais, KEISIS, NES PLĖS SAVO POŽIŪRĮ Į VISKĄ, NET IR Į URANTIJOS KNYGĄ, ne siaurins, kad ją DOGMATIZUOTŲ, bet plės, kad pažvelgtų į jos DVASINĘ ŽINIĄ – KŪRINIJOS ŠEIMOS TARPUSAVIO BENDRADARBIAVIMĄ VISŲ LABUI VYKDANT TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS VALIĄ IŠ MEILĖS IR LAISVA VALIA, GAUTA IŠ ROJAUS TREJYBĖS. Ir tada jis ims kitaip dirbti savo KASDIENĮ DARBĄ.
Todėl dar kartą KARTOJU, mano mokymai nėra tapatūs PRISIKĖLIMO RAKTUI, KURIS YRA VIEN TIK ĮTIKĖJIMAS Į TĖVĄ-ROJAUS TREJYBĘ, NESVARBU KOKIU VARDU. Mano suteikiami mokymai VISIEMS, NESVARBU KOKIĄ JIE BEIŠPAŽINTŲ MŪSŲ PLANETOS RELIGIJĄ, ar neišpažintų jokios, yra patekimo pas Sūnų Kūrėją asmeninio dvasinio augimo PROCESAS.
VaidasVDS labia karštai reaguoja:
”Algimantai, o kas tau konkrečiai pasakė, kad gana jau užteks žinių. Ar aš tą pasakiau, ar pasakė kuris nors kitas forumo dalyvis? Aš kažkaip nelabai girdėjau. Kai kurie pasisakantys tik gilina savo žinias kitose srityse, turi savitą dvasingumo siekimo sampratą ir galimai klysta. Bet jei jie klysta be jokios piktos valios, tai net tu, Algimantai, neturi teisės spręsti apie jų dvasingumo lygį, na nebent jei tu, jau dabar galintis susilieti su minties derintoju, pagal kokį nors aukštesnį mokymą, kurio suvokti aš nepajėgus, jau gali būti laikomas Dievu.”
Mielas VaidaiVDS, aš nekalbu apie konkrečius asmenis, aš jums pateikiu REIŠKINIUS, BRUOŽUS, ASPEKTUS, AR PANAŠIUS NIUANSUS, iš kurių dvasinis mokytojas gali jau aiškiai matyti to žmogaus, kuriam nori tarti savo šviesos žodį, dvasinį lygį, kad parinktų savo perteikiamo mokymo lygį, būtent pagal to žmogaus dvasinį imlumą, arba priešingai, atsisakytų savo ketinimo, išgirdęs vos kelias frazes ir iš jų jau matantys, KIEK TOKIAM ŽMOGUI REIKIA AR NEREIKIA DVASINĖS ŠVIESOS DABAR.
Aš aiškindavau amerikiečiam Mokymo Misijoje, kad jie turi GIMTI IŠ DVASIOS, IR TARPUSAVYJE DALINTIS MEILE IR GĖRIU, o rietis tarpusavyje, net neužsimindami KAIP JIE TAIKO DVASINIUS MOKYMUS, KURIUOS PRIIMA IŠ DVASINIŲ ASMENYBIŲ, SAVO KASIDENIAME GYVENIME. Tai jų reakcija buvo kaip vilkų bandos prieš ėriuką – jie akimirksniu visi ir vienu ypu užsipuolė mane, IŠ KUR TU ŽINAI, KAD MES NEGIMĘ IŠ DVASIOS, MES JAU SENIAI GIMĘ IŠ DVASIOS, NEMOKYK MOKYTŲ, NES PATS NIEKO NEMATAI. Aš jeims aiškinau, kad jų žodžiai ir rodo, kad jie NĖRA GIMĘ IŠ DVASIOS, kad jie nesidalina savo asmeniniais patyrimais, kaip gi jie keičia savo gyvenimą vadovaudamiesi dvasiniais mokymais, o juk mokymai yra sutiekiami ne šiaip sau, bet kad jais gyventume, todėl aš ir noriu sužinoti KAIP JIE JUOS TAIKO KASDIENYBĖJE, KOKIOS IŠKYLA PROBLEMOS. Ir aš jiems rašydavau savo mokymus, kurie kai kuriems patikdavo, ir tą jei patvirtindavo parašę, kad mano mokymai labia dažnai niekuo nesiskiria nuo jiems sutiekiamų dvasninių mokytojų sutieiamų mokymų. Tačiau kada aš jiems pradėjau siųsti Tėvo mokymus, tai jie dar labiau mane užsipuolė, ką aš čia sumaniau, juk tai asmeniniai mokymai, o ne vieši. Aš jiems aiškinau, kad kaip tik turiu leidimą iš Tėvo pagarsinti šituos mokymus ir kitiems. Ir jie vis tiek mane puldavo, kad negalima šitaip elgtis, nors mano priimti mokymai savo šveisa buvo tolli pažengę piprmyn ir juos akino, todėlo jiems ir kėlė BAIMĘ. O juk jie TVIRTINO, esą gimę iš dvasios ir seniai. Todėl dvasinis mokytojas turi ŽINOTI koks yra kitų dvasinis lygis, kad matytų kokia prasmė jam toliau tęsti bendravimą tokiu lygiu, ar tai dar visiškai nepasirengęs žmogus, kuriam tai bus tik kančia, o ir dvasinio mokytojo taip pat bus eikvojamas laikas. Kodėl vienu metu Jėzui einant su pora savo apaštalų gatve jis net nesustojo prie išmaldos prašančio pagonio ir taip nustebino savo apaštalus? Jis paaiškino apaštalams, kad tas pagonis dar nėra pasirengęs, kad jo klausytųsi ir jį išgirstų, tai kam gaišti laiką su tuo, kuris dar nėra tam pasirengęs, kad nuoširdžiai klausytųsi. Jam dar reikia arba daugiau patirti gyvenimo kančių, kad pradėtų ieškoti šviesos, arba drauge su jais pagyventi, kad pats pamatytų didesnę šviesą kasdien būdamas tarp jų.
Žmogaus dvasbiį lygį vertinti dvasbiam mokytojui TIESIOG BŪTINA, NES KITAIP JIS NIEKADA NEGALĖS BŪTI DVASINIU MOKYTOJU. Kaip gi mokytojas gali pradėti mokyti NAUJOS pamokos prieš tai nesužinojęs mokinio pasirengimo LYGIO, ko jam aiškinti jau ir nebereikia, o nuo ko pradėti naujus dalykus atskleisti taip, kad jam būtų įmanoma suprasti ir juos, nors ir sunkiai, nes tai NAUJI dalykai, dar nesuprasti.
O žmogaus dvasinį lygį – kaip veidrodis – parodo jo elgesys, manieros, eisena, net pati veido išvaizda. Tačiau tai dar subtilesni dalykai negu kalbos vartojimas.
Tačiau nepainiokite KITŲ DVASINIO LYGIO VERTINIMO SU JŲ DVASINIO LYGIO MENKINIMU AR AUKŠTINIMU. Būtent šito jūs neturite daryti niekada – nei menkinti, nei aukštinti.
MYLĖKITE VISUS, IR AUKŠTINKITE TIK ROJAUS TREJYBĘ IR TIK JAI ATSIDUOKITE BE JOKIOS BAIMĖS, BET IR BE SPYRIOJIMOSI, KADA JUS TAIP SU MEILE IR NUOLAT JI VEDA Į TEN, KUR GERIAU VISIEMS, IR KIEKVIENAM ASMENIŠKAI.
Toliau VaidasVDS rašo:
”Tu gal net pats nepajutai, kaip į vieną gretą pastatei ir Bibliją, ir Urantijos Knygą. Iš tiesų aš jau senokai (nuo praeitų metų rudens) pastebėjau, kad tu nori išvengti tam tikrų tiesų, kurios yra nurodytos Urantijos Knygoje. Tu tą aiškini tuo, kad ir Urantijos Knygos tiesas reikia atrasti vis iš naujo ir tada jau ateis naujesnis aukštesnis dvasinis lygis. Žodžiai Knygoje juk tikrai ne pasikeis vietomis, prasmės tikrai ne kis. Tad gal gali konkrečiau kitaip paaiškinti citatas, kurias pateikiu aš ar kiti forumo dalyviai pagal jau žymiai aukštesnį tavąjį dvasinį lygį?”
Būtent PRASMĖS IR KEIČIASI AUGANT DVASINEI ĮŽVALGAI, NORS ŽODŽIAI IŠLIEKA TIE PATYS, BET JŲ VERTĖ ĮGYJA MILŽINIŠKĄ GELMĘ, KURIOS NEMATEI IKI DVASINIO NAUJO, IR AUKŠTESNIO, LAIPTELIO ĮSISAVINIMO. Taip visą laiką bus ir su Urantijos Knyga. Jeigu lankytum Urantijos grupę, pats ne tik pamatytum, bet patirtum, kaip aš mokau IŠ NAUJO SKAITYTI Urantijos Knygą ir kaip SUNKU ĮŽVELGTI ŽODŽIŲ KOKYBINĘ GELMĘ. Tačiau jau dabar po kurio laiko tokių Urantijso Knygod studijų ima vis labiau aiškėti PATI SAMPRATA – SKAITYMAS GILOUMINIU ŽVILGSNIU, ko anksčiau net ir mintyse nekildavo. Būtent dėl to aš įvedžiau ir mūųs Forume labia svarbią temą – įvairių pastriapų KOMENTAVIMAS. Tai ir yra sieimas pamatyti tų pastraipų, teiginių gelmę, jų kokybines prasmes. Ir vieno dvasbiio lygio žmogas bus vienoks žvilgsnis, o kito – kitoks. Ir kuo aukštesnis dvasinis lygis, tuo gilesnės gelmės yra atskleidžiamos, nors perskaitomi vieni ir tie patyus žodžiai.
Visame Forume, ar mano mokymuose, kuriuos aš suteikiu Urantijos grupėje, ar Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje ar gatvėje, nerasite NĖ VIENO MANO TEIGINIO, KURIS PRIEŠTARAUTŲ URANTIJOS KNYGOS TEIGINIAMS, ARBA MANO PATIES ANKSTESNIEMS TEIGINIAMS, TAČIAU JŪS TIKRAI ATRASITE MANO PLATESNIUS ANKSTESNIŲ TEIGINIŲ AIŠKINIMUS, JŲ GELMĖ BUS KITOKIA, BET TAI BUS NE SENESNIO TEIGINIO PANEIGIMAS, O JO IŠPLĖTIMAS.
Todėl skaitykite mano mokymus SIELA-DVASIA, kad ir patys pajustumėte jų SIELĄ-DVASIĄ ir taikykite juos kasdieniame gyvenime. Aš visą save atiduodu TIK JUMS IR KŪRINIJOS DVASINEI ŠEIMAI, IR NIEKAM DAUGIAU, NES TOKIA YRA ROJAUS TREJYBĖS VALIA, KAD MANE PANAUDOTŲ JŪSŲ VISŲ LABUI JUS APŠVIEČIANT DIDESNE ŠVIESA. Aš nesiekiu JOKIOS ŠLOVĖS IR GALIOS, NES MANOJI ŠLOVĖ IR GALIA YRA TIK MANO GYVAME RYŠYJE SU ROJAUS TREJYBE, BE JOS AŠ NEGALĖČIAU PASAKYTI NIEKO ŠVIESAUS IR PRASMINGO NIEKAM.
Mielas VaidaiVDS, tu rašai:
“Kaip tu gali mane konkrečiai kaltinti, kad aš Urantijos Knygą skaitau "VIEN TIK ŽMOGIŠKUOJU INTELEKTU". Aš tau asmeniškai pareiškiu, kad šią Knygą aš visų pirma skaitau savo vidumi, savo dvasia ir savo siela. Tai kodėl tu imiesi Dievo pareigų taip spręsti?”
Aš jau ne kartą sakaiu, aš nieko nekaltinu. Tiesiog konstatuoju faktą, ir tiek, ir nurodau JO PRIEŽASTĮ. Aš labau džiagiuosi, kad tu skaitai Urantijos Knygą savo vidumi, savo dvasia ir savo siela, tačiau tu turi ĮSISĄMONINTI, kad DVASIA IR SIELA YRA GYVOS TIEK, KEIK JOS TROKŠTA DALYVAUTI GYVOJOJE KOLEKTYVINĖJE KOMUNIJOJE SU TĖVU-ROJAUS TREJYBE IR KURTI GĖRĮ VISŲ LABUI DRAUGE SU TĖVU-ROJAUS TREJYBE. Tavoji siela kol kas į Rojaus Trejybės gyvąją religiją žvelgia syu nepasitikėjimu, pati abejodama tuo, ką darau AŠ, todėl ir jos abejonėms nugalėti, nors kiek jas apraminti, reikia daug išeikvoti TUŠČIAI ENERGIJOS, KURI TURI BŪTI NUKREIPTA KŪRYBAI VISŲ LABUI, IR GIELSNIAM ATSIVĖRIMUI ROJAUS TREJYBEI, o tad air bus GILUMINIS PATYRIMAS, KOKIO DAR NEBUVO TAVO SIELAI IKI TOL, IR VĖL APSIKEIS TOJI GELMĖ, KURIĄ PAMATYSI URANTIJSO KNYGOS TOSE PAČIOSE PASTRAIPOSE, KURIŲ TAVOJI SIELA IKI TOL NESUPRATO TAIP, KAIP SUPRAS PO GILUMINIŲ PATYRIMŲ. Juk ne šiaip sau aš kviečiu jus atvykti į Rojaus Trejybės gyvąją šventovę į Vilnių ar kas antrą sekmadienį į Kauną, nors Rojaus Trejybę garbina ir Šakuose, ir Klaipėdoje, ir Telšiuose, ir Kaune kas savaitę, bet aš kviečiu atvykti ėį mano pamaldas, kad patirtumėte giluminį gyvųjų pamaldų už KŪRĖJĄ IR KŪRINIJĄ patyrimą, kokio tokia galia ir gelme kitur nepatirsite. TAI GYVOJO DVASINIO RYŠIO GELMĖS PATYRIMAS, O MEILĖS ATŽVILGIU VISUR GARBINIMAS VYKSTA TOKS PAT, TIEK LIETUVOJE, TIEK BET KUR UŽSIENYJE, KUR TIK GARBINAMA ROJAUS TREJYBĖ, AR BET KOKIU KITŲ VARDU ĮVARDINTA DIEVYBĖ, JEIGU JI GARBINAMA NUOŠIRDŽIAI.
Tavo paskutinė pastraipa yra klaidinanti:
”Aš skaitau ir tavo gaunamus mokymus ir galiu pasakyti, kad jaučiu, kad tu juos rašai tikrai nuoširdžiai, tikrai be jokių piktų kėslų. Tačiau deja mano kai kurios įžvalgos leidžia man teigti, kad kai kurie tokie mokymai būna kai kur netikslūs. Galiu konkrečiau - apie statybas ir žemės ūkį. Aš pastebėjau, kad tai tikrai galėjo būti Tėvo mokymas, tačiau tam tikros tame mokyme nurodytos aplinkybės sukėlė didelių abejonių, bet ne pačiu Tėvo mokymu, tiek tuo, kad dėl asmeninių tavo Algimantai žinių trūkumo, pats Tėvo mokymas buvo netikslus - t.y. dvasiškai jis buvo teisingas, bet intelektualiai su klaidomis. Ir puikiai atsimenu, kad kitame mokyme tu šiek tiek bandei pataisyti tą Tėvo mokymą.
Iš tiesų pagalvok apie kai kurias savo asmenines savybes, ar jos netrukdo tau skleisti tikros Šviesos, kuri visų pirma turi būti šilta, visuotinai priimtina ir skleidžianti meilę, o ne dogmą dalyvauti būtent tavo mokymuose...”
Aš jau esu skaęs, bet jums galbtū dėl tokios informacijos gausos, ir jos neįprasto turinio, vis tik sunku prisiminti, kad neklaidintumėte kitų, todėl dar kartą pakartoju tiek tau, mielas VaidaiVDS, tiek kitiems mano dvasiniams broliams ir sesėms, jog iš Rojaus Trejybės Asmenų gaunami mokymai neturi nieko bendro su NUOŠIRDUMU. Aš tiesiog veikiu kaip laidininkas. Tuo labiau turėti tolkių minčių apie piktus kėsalus, jau pats minties perteikimas liudija tavo BAIMĘ, nes tokios mintys APIE KAŽKOKIUS KĖSLUS, KADA NEATVERI SAVO SIELOS GELMĖS MOKYMAMS, ateina iš pasąmonės ir susidėlioja sąmonės lygiu į teiginį, kurį ir pateiki savo samprotavime.
Tėvas man nuo pat pirmųjų mokymų, vis prašo daugaiu su Juo bendrauti, o VĖLIAU JAU ir su visa Rojaus Trejybe, KAD LABIAU PASITIKĖČIAU JUO, IR SAVIMI, O TADA GALĖSIU PIRIMTI VIS SUDĖTINGESNIUS MOKYMUS, SKIRTUS ASMENIŠKAI MAN, O KAI KURIUOS IR VISIEMS. IR PER GYVĄ BENDRAVIMĄ IR MOKYMŲ PRIĖMIMĄ VALOSI IR MANO PASĄMONĖS TERŠALAI, KURIE GALI PATEKTI IR Į MOKYMO TEKSTĄ. Kada priiminėji mokymą, jeigu tik nors kiek savo gyvą ryšį paveiki savo gyvulinio proto impulse, nesvarbu, kokiu, abejonės, baimės, džiugesio,, gali tą pačią akimirką iš pasąmonės įsilieti į mokymą ir teršalai. Todėl ypač svarbu, kad pasąmonė jų turėtų vis mažiau ir mažiau. Aš ir pats matau, kaip kaičiasi mano mokymų priėmimo lygis ir kokybė, palyginus su pirmaisiais gautais mokymais. Todėl ir mokymus man gali sutiekti vis ryškesnius, priklausomai, kiek aš pats esu susiliejęs savo gyva jungtimi, kad iš Jo skriejantys mokymai lietųsi į mano viršsąmonę sklandžiai, be jokių suaižiojimų pačiame kanale, kad per juos iš manosios pasąmonės neįsiveržtų teršalai. O juk buvo toks metas, kada aš taip pat netikėjau tokiais dalykais, kaip galimybe pačiam priimti mokymus iš Tėvo. O kada tai įvyko, ėmiau ir kirems aikšinti, kad tą gali padaryti VISI, BE IŠIMTIES. Tačiau taip pat PABRĖŽIU – PRIIMTI TĖVO MOKYMUS DAR NEREIŠKIA BŪTI AUKŠTO DVASINIO LYGIO, NES DVASINĮ LYGĮ APSPRENDŽIA BŪTENT TŲ MOKYMŲ ĮGYVENDINIMAS SAVO KASDIENĖJE APLINKOJE.
O šiandien su Tėvu bendrauja ne vienas iš urantų ir jiems suteikiamais mokymais stiprėja ir savo apsireikšiku kaip Rojaus Trejybės vaikai, todėl jie ir ateina Į ROJAUS TEJYBĖS GYVĄJĄ ŠCENTOVĘ NE IŠ PAREIGOS, BET IŠ MEILĖS, NES JUOS ATVEDA TĖVO-ROAJSU TRJEYBĖS DVASIA – MINTIES DEIRNTOJAS IŠ VIDAUS. Tačiau juk ne iš karto taip buvo.
Ir tai, ką aš skleidžiu yra GILUMINĖ ŠVIESA, ATREMTA VIEN TIK Į MEILĘ IR Į NIEKĄ DAUGIAU.
Tėvas-Rojaus Trejybė irgi nuolat skleidžia vien tik meilę, o ar daug kas ją jaučia, patiria? Net ir tu vienu metu manęs klausei pasimetęs, KODĖL AŠ VARTOJU TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS sąvokas, tarsi Tėvas nebūtų Rojaus Trejybės narys? Jau vien toks klausimas parodo, kad tu nesirūpini KITAIS SAVO DVASINIAIS BROLIAIS IR SESĖMIS GILUMINE PRASME, NES PATS NESUPRATAI MANO ŽODŽIŲ VARTOJIMO. Todėl aš tam ir esu, kad praplėsčiau tavo požiūrį ne tik į patį save, bet ir į kitus, KURIEMS ROJAUS TREJYBĖ DAR NĖRA TAPUSI TOKIA ARTIMA IR SAVA, DAR NETAPO TIKRAISIAIS JŲ TĖVAIS, TUO TARPU APIE TĖVĄ JIE YRA JAU NEMAŽAI GIRDĖJĘ, TODĖL BŪTENT DĖL JŲ I RTIK DĖL JŲ AŠ IR VARTOJU TĖVO VARDĄ-ASMENĮ, KAD PADĖČIAU JIEMS IŠPLĖSTI JŲ MĄSTYMĄ IKI ROJAUS TREJYBĖS, KAD JI JIEMS TAPTŲ TAIP PAT, PO KURIO LAIKO, PRIIMTINA IR SAVA, JEIGU JOJE NEBUS PAVARTOTAS TĖVO ASMENS VARDAS ATSKIRAI.
Ir mūsų Forumas nėra skirtas tiems, kurie nenori augti. O tie, kurie NORI nuoširdaus ir ryškesnio šviesos spindulio, tie ir gauna jį iš mūsų Forumo, kokio nėra visame pasaulyje. Todėl jie visada paklaus, ką nori nuoširdžiai išsiaiškinti, ko nesuprato, o ne priekabiaus ir puls patį dvasinį mokytoją. O gavę mokymą dėsis jį į savo vidų, o ne tuoj pat išmes kaip nereikalingą daiktą į šiukšlių dėžę ir vėl sieks kur tik sumenkinti ir paniekinti mokytoją, o JO mokymus visiškai atstūmę. Tai tiesiog reiškia, kad toks žmogaus dvasinis lygis dar nėra priaugęs iki mūsų Forumo dvasinių virpesių lygio. Tuo labiau, kad toks žmogus net nenori augti ir siekti DVASINIO MOKYTOJO LYGIO. Tai reiškia, kad, KOL KAS, jam reikia ieškoti silpnesnio ryškumo šviesą skleidžiančių forumų. Tai DAR NE JO DVASINIO LYGIO FORUMAS.

Aš žinau, ką sakau ir darau.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2010-09-06 14:49:48

Iš savo dvasinių patyrimų galiu pasirašyti po kiekvienu Violetos pateiktu žodžiu. Ir nei oriai, nei nuolankiai, bet supratingai ir išmintingai.

VaidasVDS
2010-09-06 14:14:55

Žinojimas yra materialaus arba faktą suvokiančio proto sfera. Tiesa yra ta sfera, kuri priklauso dvasiškai apdovanotam intelektui, kuris suvokia, jog pažįsta Dievą. Žinojimas yra įrodomas; tiesa yra patiriama. Žinojimas yra proto nuosavybė; tiesa yra sielos patyrimas, besivystantis savasis aš. Žinojimas yra nedvasinio lygio funkcija; tiesa yra visatų intelektualaus-dvasinio lygio fazė. Materialus protas suvokia faktinio žinojimo pasaulį; sudvasintas intelektas suvokia tikrųjų vertybių pasaulį. Šitie du požiūriai, sinchronizuoti ir harmonizuoti, atskleidžia tikrovės pasaulį, kuriame išmintis paaiškina visatos reiškinius, besivystančio asmeninio patyrimo požiūriu. (1435-03, Tarpinių Būtybių Komisija)

Violeta
2010-09-06 13:28:08

Mielas Jonai ar iki šiol taip ir nesi supratęs,kad šitame forume visiškai nėra reikalinga tavoji biblijinė katalikška Liuciferio maišto versija ir būtent ji ir yra tik versija, sugalvota baimingo gyvulio žmogaus proto ir nieko daugiau, nes tai nieko bendro neturi nei su tiesa nei tikrove.Tai tik dar kartą rodo,kiek pats esi giliai patekęs savo pasąmonęs spąstus.Ir kiek giliai tave vaikystėje yra suoluošinęs tavo biologinių tėvų tavęs auklėjimas dogmatine biblijine katalikiška dvasia. Tokių pačių baimės apimtų žmonių nieko nežinančių apie tikrovę ir net nenorinčių žinoti ir nesiekiančių tai žinoti nes niekas nėra jiemas apie tai aiškinęs niekur. Na o jeigu ir pradeda po truputį kas aiškinti tai visa tai yra pavadinama aiškinimu nuo šėtono.

rimantasKaunas
2010-09-06 12:11:37

Mielas Jonai, spąstuose ir jau labai senai esi atsidūręs būtent tu ,kaip ir didžioji dauguma žmonijos. Savo baimingo gylinio proto pasamonės spąstuose ir pati žmonija savo laisva valia tuos spąstus pati sau spendžia ir toliau ir tokių kaip tu pagalba. O tikrosios pagalbos ji niekaip nenori priimti . Primti iš juos mylinčių dvasinių ir gyvų šaltinių , kurie ir yra tikrieji žmonijos Tėvai. Taigi mielas Jonai ar nebuvai mokomas dar ankstyvoje vaikystėje kas tau įkalta dabar į tavo pasamonę,kad žmogus yra tik dulkė ir niekas daugiau , kad žmogus yra kaltas ir turii muštis į krutinę kad kaltas .Kad jam užtenka gyventi tik penkiais pojūčiais , kad jis yra niekas daugiau o tik žmogus ir kitokiu jis būti ir negali. Ir net noras būti kažkuo kitu ,o jau apie norą būti panašiu į Dievą negali būti ir kalbos. Juk į žmogaus pasąmonę tame tarpe ir tavo Jonai ir yra įkalta,kad tas noras jau savaime yra maištas prieš Dievą. Todėl atėjus tokiai minčiai , kuri tikrovėje ir yra iš Dievo tikro Dievo, o ne žmogaus evoliucinio gyvulinio proto sukurto Dievo , žmogus turi klauptis ir žegnotis ,kad yra kaltas. Taigi tas protas sukūrė pagal save pagal savo protą Dievo paveikslą į save panašų viską apvertęs aukštyn kojom, įrėmino visa tai ir savo santykį su tuo Dievu savo pilnam baimė prote įvairiais papročiais ir tradicijom pavertė juos net įstatymu.Ir niekaip dabar negali išbristi iš to savo paties proto spąstų. Nors jam ir suteikta ir toliau suteinėjama didžiulė pagalba tikrojo Dievo ir tikrovėje žmogus yra to paties tikrojo Dievo tikrasis dvasinis sūnus ar dukra. Bet šito mokymo jis nepriima ir vadina tai daugžodžiavimu , apsėdimu, ar tarnavimu šėtonui ar Liuciferiui šitą sūnystės planą jis vadina maištu prieš Dievą nors tikrovėje tai paties tikrojo Dievo planas ir yra , kad mirtingasis ir taptų Jo dvasiniu sūnumi ar dukra. Taigi kas čia yra tikrasis maištininkas atsidūręs savo proto spąstuose ir esantis Liuciferio šąlininku ar ne tu Jonai ir į tave panašūs, teigiantys viską priešingai, ir toliau nebekraunantys ir jauno žmogaus o tuo labiau vaikų pasąmonę,kad žmogus viso labo tik žmogus tik dulkė todėl ir jo pasireiškinimai ir negali būti kitokie.

rimantasKaunas
2010-09-06 11:57:31

Situacija yra simbolinė, nes maištas yra neišvengiamas - ar prieš Algimantą, ar prieš UK, ar prieš visuomenę, ar prieš bažnyčią - mes visi esame savos rūšies Liuciferiai :)

Jonas
2010-09-06 10:55:56

Ačiū VaidaiVDS, kadangi aš netyčia išprovokavau diskusiją apie Liuciferį, tai niekur dabar nedingsiu, teks pratęsti. Reikalas tas, kad aš turėčiau išsamiai pateikti savo supratimą apie Liuciferio mitą ir nuolankumą. Kadangi tai užims laiko, kažkada turėdamas galimybę parašysiu wordu ir įkelsiu. O tuo tarpu tik sakau, kadangi iš esmės netikiu UK Liuciferio interpretacija, tai ir laisvės bei nuolankumo samprata pas mane yra kitokia nei jūsų.
Nepaisant to tikiu kad diskusija įmanoma.

Jonas
2010-09-06 10:53:05

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal