Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio mokymas apie NUOLANKUMĄ, perteiktas ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE šventovėje, 2010 08 29, KAUNE.

Algimantas:
Mylimas Tėve, mylimas Amžinasis Sūnau-Motina-Broli, mylima Begaline Dvasia-Motina-Sese, aš garbinu tave, kad tavoji gyvoji meilės virpesių banga užlieja kiekvieną, tau atsivėrusį asmenį; aš garbinu tave iš meilės ir laisva valia, gauta iš tavęs. Manoji valia, kad būtų tavoji valia. Amen.
Mylimas Amžinasis Sūnau-Motina-Broli, aš esu pasirengęs perteikti Tavo mokymą, atsakant į mūsų sesės dvasioje Violetos pateiktą Tau klausimą – KAS YRA TIKRASIS NUOLANKUMAS? – garsiai, kad visi galėtų jį girdėti.

Amžinasis Sūnus:
Mano mylimieji vaikai, Aš džiaugiuosi, kada jūs atsiveriate Man, Mums Visiems Trims. Mes esame VIENA dvasioje. Ir per šitą atsivėrimą jūs prisipildote Mūsų KOKYBINIO turinio. Jūs negalite prisipildyti jo TIEK, KIEK jūs prisipildysite PAKELIUI PAS MUS – į savo tikruosius, gimtuosius namus – pas Mūsų nuostabų, iki šiol niekada jums dar neatskleistą, tą dvasinį kūrinijos niekada nesibaigiantį Šaltinį ir Centrą, koks yra MŪSŲ TRIJŲ DVASINIS ŠALTINIS IR CENTRAS, kaip prieinamas jums, šiandien esantiems pačiu žemiausiu materialiu pavidalu, ir jau dabar garbinantiems ne tiktai Tėvą, bet MUS VISUS TRIS – Rojaus Trejybės Narius.
Šitoks Centras dar niekada – PER VISĄ PRAEITIES AMŽINYBĘ – nebuvo atskleistas net ir tiems, kurie Rojų YRA PASIEKĘ, arba KILĘ IŠ MŪSŲ TIESIOGIAI. Jiems dar nėra atskleistas tas Centras, kurį atskleisime jums Mes – pirmiesiems – KADA PASIEKSITE MUS IR STOVĖSITE MŪSŲ AKIVAIZDOJE – kada Mes išreikšime jums šitą nuostabią Mūsų padėką, kad jūs šlovinote ir garbinote jau TRIS NARIUS šitoje planetoje, kuri patyrė tiek daug tamsos ir skausmo dėl neištikimų buvusių savo dvasinių vadovų.
Ir jūs, per gyvą atsivėrimą, per gyvą ryšį ir įtikėjimą, nešėte VIS STIPRĖJANČIĄ Mūsų šviesą, ir garbinote MUS TRIS; ir tą darysite, kaip atskira grupė, ir po prisikėlimo, kada jūsų dvasiniai broliai ir sesės morontiniu sielos pavidalu garbins tik Tėvą Tėvo šventovėje – morontinėje šventovėje – jūs dar bursitės į atskiras grupes ir papildomai garbinsite ir Mus; ir Visatoje taip pat, ir Supervisatoje jūs taip pat garbinsite MUS.
Štai jūs ir klojate naują, IKI ŠIOL NEPATIRTĄ KŪRINIJOJE, Mūsų nušvitimo laipsnį, garbindami nuo paties pradinio materialaus laiptelio iki pat Rojaus pasiekimo aukščiausio laipto Mus Tris, NE IŠSKAIDYDAMI, BET SUVIENYDAMI.
TAI YRA TIKRASIS JŪSŲ NUOLANKUMAS. Jūs šitos šviesos NEIŠSIGANDOTE IR NEATSTŪMĖTE. Jūs neiškėlėte SAVĘS, per savąjį išdidumą, kad tai – netiesa, tai – susigalvojimas.
Čia, jūsų dvasinis brolis, Mūsų pasirinktas Algimantas, kad neštų didesnę šviesą, ir perteikęs ją jums, taip pat turėdamas ABEJONIŲ, bet PERTEIKĘS, turėdamas ATSIDAVIMĄ Mums iš vidaus ir ĮTIKĖJIMĄ į Mūsų vedimą. Ir jūs priėmėte šitą NUOLANKIAI, BET ORIAI, ir įsijungėte į ŠITĄ ŠVENTOVĘ. Juk ir šitoje šventovėje KEITĖSI jūsų malda; keitėsi MELDIMOSI PROCESE. Argi jūs pradžioje, kada tiktai įkūrėte šitą šventovę – GYVĄJĄ šventovę – garbinote Mus Tris? Argi jums kilo mintis IŠDRĮSTI, jūsų supratimu, net įžūliai pasielgti, garbinant Mus Tris? Apsiribojote TĖVU. Toks buvo TUO METU jūsų dvasinis laiptelis jau įveiktas. Jis jus PATENKINO. Bet kada Algimantas išgirdo mokymą, ir to mokymo nuostatą, nurodančią garbinti MUS TRIS – ne vien tiktai Tėvą – ir jūs priėmėte tai atsivėrusia savo siela – o dabar jūs jau sakote DVASIA, suvokdami, kad siela tik tarpinė grandis, asmenybė neskaidoma, viena grandis negali atstoti asmenybės visumos – tai atsivėrusia savo dvasia jūs priimate šitą RYŠKESNĮ šviesos mokymą, ir dabar jau patiriate MŪSŲ TRIJŲ ASMENŲ VIENOVĘ, ir tuo pačiu garbinate MUS.
TAI IR YRA JŪSŲ NUOLANKUMAS.
Jeigu jūs būtumėte tai atstūmę – Mes mylėtume jus vienodai. Tačiau atstūmimas ryškesnio mokymo rodo jūsų BAIMĘ. Baimė liudija jūsų IŠDIDUMĄ, SAVANAUDIŠKA PRASME; žmogiškąja prasme, išdidumą, išpuikimą. Jūs pasitenkinate ŽEMESNE šviesa, kurią turite, ir esate NENUOLANKŪS didesnei, RYŠKESNEI šviesai, jos NEPRIIMDAMI, atstumdami ją. Tai tas pats, kaip praeinantis, jūsų samprata, didelis viršininkas pro pavaldinį nesiteikia sau atsakyti į pasveikinimą. Jam perdaug menkas lygis to pavaldinio. Jo rangas neleidžia jam ištiesti rankos. Tai lygiai tas pats, dvasine prasme, atstūmus RYŠKESNĘ šviesą. Tai rodo jūsų NENUOLANKUMĄ, jūsų IŠDIDUMĄ.
Todėl tikrasis nuolankumas, tai yra jūsų ORUS augimas į vis ryškėjančią jums suteikiamą šviesą.
Štai kodėl jūs negalite apsiriboti tais apreiškimais, kuriuos Mes suteikėme, nes Mes juos PRAPLEČIAME; praplečiame, kada jūs esate pajėgūs įsisavinti ryškesnę šviesą.
Kodėl jums nebeužtenka Urantijos Knygos apreiškimo, nors jis numatytas ilgam laikmečiui, žmogiškąja samprata, daugybei kartų? Todėl, kad jūs atsivėrėte NUOLANKIAI Mūsų RYŠKESNEI šviesai, ir Mes PRIPILDĖME, jūs PATYRĖTE šitos šviesos TIKROVĘ. Todėl jūs jau praplečiate Urantijos Dokumentų apreiškimo rėmus. Jie jums yra kai kuriais teiginiais per ankšti. Jūs nesuvaržote savęs šitų rėmų nelaisve, kad liktumėte išdidūs - “Ne, aš laikysiuosi taip, kaip parašyta, nes parašyta aukšto rango dvasių, ir todėl negalima nieko keisti!”
Jūs TURITE keisti, nes kiekvienas augate TIEK, KIEK ESATE NUOLANKŪS MUMS. Ir kuo didesnis NUOLANKUMAS MUMS, tuo didesnis jūsų ORUMAS, tuo labiau jūs prisipildote Mūsų RYŠKESNĖS šviesos.
Ir tada jūs suprantate, kad jūs visą laiką plečiate save iš vidaus, plečiate save iš išorės veiksmais – studijomis, ir gyvuoju ryšiu su Mumis, kada paskiriate tam laiką nuolankiai pabendrauti su Mumis, nesigriebdami jums niekada nesibaigiančių materialių darbų, bet nurimę, suradę akimirką atsivėrimui Mums. Štai jums ir nuolankumas. Bet per tą ryšį jūs patys stiprėjate, pajuntate, kokia yra ramybė.
Štai jūs dabar meldėte vienam pasveikimo, kitam atsivėrimo. Tai yra nuostabi malda. Jūs meldėte, parodydami nuolankumą tiems, kuriems meldėte pasveikimo, atsivėrimo, tuo pačiu ir Mums, nes jūs padedate Mums. Mes siekiame atsivėrimo iš vidaus. Jūs liejate meilės virpesius iš išorės, ir šitie virpesiai ramina tą putojantį, audringą vandenyną; ramina, kad audros rimtų. Juk jūs patys suprantate – stichinės nelaimės nėra Mūsų sumanytos. Jos yra, kol dar nenusistovėjusi pati materiali planeta. Planeta dar nėra nurimusi; pluta juda, sukelia žemės drebėjimus.
Tačiau jūs taip pat savo NENUOLANKUMU, kada nenorite atsiverti RYŠKESNEI šviesai – atsiverti Mums – GARBINDAMI MUS, ir tuo pačiu paskleisdami iš savęs vis aukštėjančio dažnio gyvus energetinius virpesius, jūs taip pat prisidedate – NUOLANKIAI, ORIAI – prie pasireiškiančių, dabar jūsų vadinamų, stichinių nelaimių apraminimo, nes visos šitos oro masės – oro jėgos – yra virpesiai, jie tarpusavyje susiduria. Jūs joms neleidžiate – kaip buferis įsiterpdami - susidurti kaktomuša. Jūsų virpesiai leidžia apraminti šitas jėgas. ŠTAI – JŪSŲ NUOLANKUMAS.
BŪKITE NUOLANKŪS SAVAJAME ORUME GYVU RYŠIU SU MUMIS, IR GYVENKITE MEILĖJE VIENI SU KITAIS PRE GYVĄ ATSIVĖRIMĄ IR BENDRAVIMĄ SU MUMIS.
Mes jums nesukūrėme stebuklingų kelių.
NESITIKĖKITE, kad pasikeis kažkas BE JŪSŲ PASTANGŲ šitame nuostabiame pasaulyje, kuriame žydi dvasinių vaisių sodai nuostabiais įvairių atspalvių žiedais.
O, kokie kvapai juose!
Jie šitame pasaulyje jau REALIAI yra Mūsų apkabintame glėbyje.
BET JIE SUŽYDĖS TADA, KADA JŪS ĮNEŠITE SAVO INDĖLĮ, BŪDAMI NUOLANKŪS ORIAME ATSIVĖRIME IR GĖRIO KŪRIME DRAUGE SU MUMIS VISŲ LABUI.
Algimantas:
Ačiū Tau, Amžinasis Sūnau-Motina-Broli, už šitą mokymą, išplečiantį mūsų sampratą apie nuolankumą. Manoji valia tebus Tavoji valia. Amen.
-------------
Ačiū Violetai už šio mokymo įrašymą ir išrašymą, kad galėtų su juo susipažinti visi esantys mūsų Forume ir ne tik jame, o galbūt jį gavę per kitus mūsų dvasinius brolius ir seses, atspausdintą, kaip ir kitus padauginamus mokymus.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2010-09-02 11:10:00

Komentarai

Jonai,
tu esi galimai netikslus, kalbėdamas apie Liuciferį. Pažiūrėk, ko siekė Liuciferis, siekdamas "TIKROSIOS LAISVĖS" alternatyvos:
"Liuciferis tvirtino, kad PER DAUG LAIKO IR ENERGIJOS YRA IŠEIKVOJAMA TOKIAM PLANUI, PAGAL KURĮ KYLANTIEJI MIRTINGIEJI TAIP IŠSAMIAI YRA MOKOMI VISATOS ADMINISTRAVIMO PRINCIPŲ, PRINCIPŲ, KURIUOS JIS LAIKĖ NEETIŠKAIS IR NEPROTINGAIS. JIS PASISAKĖ PRIEŠ AMŽIUS TRUNKANČIĄ PROGRAMĄ rengiant erdvės mirtinguosius kažkokiam nežinomam likimui, ir užbaigtųjų korpuso buvimu Jeruseme rėmėsi kaip įrodymu, jog šitie mirtingieji buvo praleidę amžius ruošdamiesi kažkokiam grynai išgalvotam likimui. Su panieka jis pažymėjo, kad užbaigtųjų likimas niekuo nėra šlovingesnis, nes jie yra sugrąžinami į kuklias sferas, kurios yra tokios pačios kaip ir jų kilmės sferos. JIS UŽSIMINĖ, KAD JUOS SUVEDŽIOJO PER DIDELĖ DISCIPLINA IR IŠTĘSTAS MOKYMAS, ir kad tikrovėje jie yra savo mirtingųjų bičiulių išdavikai, nes dabar jie bendradarbiauja šioje užmačioje, jog visą kūriniją pavergtų prasimanymai apie mitinį amžinąjį likimą kylantiesiems mirtingiesiems. JIS GYNĖ SAVO NUOMONĘ, JOG KYLANTIEJI TURĖTŲ TURĖTI INDIVIDUALAUS ATSISKYRIMO LAISVĘ. Jis metė iššūkį visam mirtingųjų kilimo planui ir pasmerkė visą mirtingųjų kilimo planą, kaip jį remia Dievo Rojaus Sūnūs ir pritaria Begalinė Dvasia."

VaidasVDS
2010-09-06 10:44:26

Algimantas pasižymi tuo, kad itin mėgsta kurti racionalizacijas. Racionalizacija - tai RACIONALUS PAAIŠKINIMAS IRACIONALIAM SPRENDIMUI.
Jeigu bristi dar giliau - tai Algis dažnai nueina iki to, kad prikuria savadarbių reikšmių daugmaž visuotinai sutartiniams terminams. Vienas iš tokių žodžių yra nuolankumas.
Ir jei nebūsi nuolankus vienintelio Algio mokymams, susidursi su štai tokia siena:
"Nieko nepadarysi, patinka tau ar nepatinka, bet taip jau yra ROJAUS TREJYBĖS SUMANYTA EVOLIUCINIAME PLANE, TIK PER MANO MOKYMUS GALĖSI PATEKTI PAS SŪNŲ KŪRĖJĄ, IR NIEKAIP JŲ IŠVENGTI TAU, KAIP IR VISIEMS KITIEMS, NEPAVYKS."
.
Mielieji "nepriklausomi" urantai, jūs atsidūrėte spąstuose tarp dviejų ugnių, ir aš jums nepavydžiu. Iš vienos pusės - UK, ir kitos Algis, ir abi doktrinos perša tam tikros rūšies nuolankumą (nes joks įtikėjimas, joks atsivėrimas, joks atsidavimas be nuolankumo NEĮMANOMAS). Klausimas belieka tik toks - KAM ATSIDUOTI.
Trečioji, TIKROSIOS LAISVĖS alternatyva, jau net nesvarstoma, nes ji yra demonizuota Liuciferio vaidmenyje, kad niekas nebemaištautų.

Jonas
2010-09-06 10:36:14

Pritariu VaidoVDS mintims ir klausimams užduotiems Agimantui. Mane irgi domina, kas gi tie forumo dalyviai, kuriems jau visko pakanka. Vienas iš nesutinkančių su kai kuriais Algimanto pasiūlymais esu aš, bet aš tikrai niekada negalėjau pasakyti, kad jau man užtenka. Aš esu už savalaikiškumą. Negalima pusės metų vaiko statyti ant kojų, nes iškryps stuburas.
Dar neperskaičiau pirmadieninės maldos, bet tikiuosi, kad supratimas tarp žmonių pagerės.
Labai gerą citatą iš UK parinko EmilisPetras.
Su broliška meile

RimantasV
2010-09-06 09:41:08

Algimantai,
tai ką tu siūlai? Tapti visiems išimtinai šiame pasaulyje tik kunigais, išmokytais pagal tavo gaunamus mokymus. Nes jei kas nors nebus kunigu, o tik mokslininku, darbininku, politiku, verslininku, tarnautoju, ir jam neteks įsigilinti būtent į tavo mokymus, tai jau toks žmogus negalės patekti pas Sūnų-Kūrėją.
Algimantai, o kas tau konkrečiai pasakė, kad gana jau užteks žinių. Ar aš tą pasakiau, ar pasakė kuris nors kitas forumo dalyvis? Aš kažkaip nelabai girdėjau. Kai kurie pasisakantys tik gilina savo žinias kitose srityse, turi savitą dvasingumo siekimo sampratą ir galimai klysta. Bet jei jie klysta be jokios piktos valios, tai net tu, Algimantai, neturi teisės spręsti apie jų dvasingumo lygį, na nebent jei tu, jau dabar galintis susilieti su minties derintoju, pagal kokį nors aukštesnį mokymą, kurio suvokti aš nepajėgus, jau gali būti laikomas Dievu.
Tu gal net pats nepajutai, kaip į vieną gretą pastatei ir Bibliją, ir Urantijos Knygą. Iš tiesų aš jau senokai (nuo praeitų metų rudens) pastebėjau, kad tu nori išvengti tam tikrų tiesų, kurios yra nurodytos Urantijos Knygoje. Tu tą aiškini tuo, kad ir Urantijos Knygos tiesas reikia atrasti vis iš naujo ir tada jau ateis naujesnis aukštesnis dvasinis lygis. Žodžiai Knygoje juk tikrai ne pasikeis vietomis, prasmės tikrai ne kis. Tad gal gali konkrečiau kitaip paaiškinti citatas, kurias pateikiu aš ar kiti forumo dalyviai pagal jau žymiai aukštesnį tavąjį dvasinį lygį?
Kaip tu gali mane konkrečiai kaltinti, kad aš Urantijos Knygą skaitau "VIEN TIK ŽMOGIŠKUOJU INTELEKTU". Aš tau asmeniškai pareiškiu, kad šią Knygą aš visų pirma skaitau savo vidumi, savo dvasia ir savo siela. Tai kodėl tu imiesi Dievo pareigų taip spręsti?
Aš skaitau ir tavo gaunamus mokymus ir galiu pasakyti, kad jaučiu, kad tu juos rašai tikrai nuoširdžiai, tikrai be jokių piktų kėslų. Tačiau deja mano kai kurios įžvalgos leidžia man teigti, kad kai kurie tokie mokymai būna kai kur netikslūs. Galiu konkrečiau - apie statybas ir žemės ūkį. Aš pastebėjau, kad tai tikrai galėjo būti Tėvo mokymas, tačiau tam tikros tame mokyme nurodytos aplinkybės sukėlė didelių abejonių, bet ne pačiu Tėvo mokymu, tiek tuo, kad dėl asmeninių tavo Algimantai žinių trūkumo, pats Tėvo mokymas buvo netikslus - t.y. dvasiškai jis buvo teisingas, bet intelektualiai su klaidomis. Ir puikiai atsimenu, kad kitame mokyme tu šiek tiek bandei pataisyti tą Tėvo mokymą.
Iš tiesų pagalvok apie kai kurias savo asmenines savybes, ar jos netrukdo tau skleisti tikros Šviesos, kuri visų pirma turi būti šilta, visuotinai priimtina ir skleidžianti meilę, o ne dogmą dalyvauti būtent tavo mokymuose...

VaidasVDS
2010-09-05 21:46:14

Mielas VaidaiVDS, aš tikrai žinau, kad tu jau žinai, jog esi ne eiliniame Forume, bet DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO FORUME, kur juos rengiu AŠ - ROJAUS TREJYBĖS ĮGALIOJIMU IR JOS ŠVIESA.
Nieko nepadarysi, patinka tau ar nepatinka, bet taip jau yra ROJAUS TREJYBĖS SUMANYTA EVOLIUCINIAME PLANE, TIK PER MANO MOKYMUS GALĖSI PATEKTI PAS SŪNŲ KŪRĖJĄ, IR NIEKAIP JŲ IŠVENGTI TAU, KAIP IR VISIEMS KITIEMS, NEPAVYKS.
Todėl jums aš aiškinu KAIP BŪSIMIESIEMS DVASINIAMS MOKYTOJAMS, KOKIE YRA NIUANSAI, PAGAL KURIUOS JŪS GALITE NUSTATYTI ŽMOGAUS DVASINIO LYGIO LAIPTELĮ, KAD JIS GALĖTŲ JUMS TAPTI MATOMAS IR SUPRANTAMAS TARSI PERŠVIETUS MATERIALŲ KŪNĄ.
Todėl net ir BET KOKS - BET KURIO IŠ JŪSŲ - įsiplieskimas RODO menką dvasinio lygio laiptelį. O dvasinis mokytojas TURI PASTEBĖTI TOKĮ ĮSIPLIESKIMĄ IR JAU ŽINOTI, KOKS TO ŽMOGAUS CHARAKTERIO PASIREIŠKIANTIS ASPEKTAS LIUDIJA KIEKVIENO INDIVIDO DVASINĮ LYGĮ, kad galėtų surasti patikimą RAKTĄ, KAIP BENDRAUTI SU TOKIAIS ŽMONĖMIS, jau pažindami juos iš jų charakterio aspektų, ką ir kaip sakyti.
Todėl mielas VaidaiVDS, KAS ŠITAIP SAKO, ARBA KAS ŠITAIP SAKYS, KAD MAN DAUGIAU NEREIKIA ŽINIŲ, UŽTEKS TO, KĄ ŽINAU, jau po Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio MOKYMO APIE NUOLANKUMĄ ŽINAI, kad tai tikrai PUIKYBĖS APIMTAS GYVULINIS PROTAS, NESIEKIANTIS RYŠKESNĖS ŠVIESOS, TODĖL SU TOKIU ŽMOGUMI TURĖSI DERINTI savo teiginius PRIE JO suvokimo ribų, nes toks žmogus NĖRA AUKŠTO DVASINIO LYGIO.
Aš nieko NEKALTINU, O MOKAU IR PLEČIU JŪSŲ VISŲ KOSMINĘ ĮŽVALGĄ, KAD SAVO RUOŽTU GALĖTUMĖTE MOKYTI IR PLĖSTI KOSMINĘ ĮŽVALGĄ KITIEMS SAVO DVASINIAMS BROLIAMS IR SESĖMS JŪS.
Urantijos Knyga - NĖRA DIEVAS, todėl netapk jos VERGU, o atrask TĖVĄ SAVYJE IR ATSIDUOK JO VEDIMUI. TIK TADA ir pats pamatysi, kad Urantijos Knygą atradai VĖL IŠ NAUJO, TIK AUKŠTESNIU DVASINIU LYGIU, savo DVASINE ĮŽVALGA IR IŠMINTIMI, O NE VIEN TIK ŽMOGIŠKUOJU INTELEKTU, KOKIU JĄ SKAITAI DABAR. O tai DU SKIRTINGI LYGIAI, IR NET HORIZONTAI - DVASINIS-DIEVIŠKASIS IR INTELEKTUALUS-ŽMOGIŠKAS. VISIŠKAI SKIRTINGI
Mielas VaidaiVDS, VISADA SIEK DIDESNIO IR AUKŠTESNIO, IR JAME SAVAIME GERIAU MATYSI IR MAŽESNĮ
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2010-09-05 20:28:37

Mielieji, JŪS ESATE DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO FORUME, todėl jums aš aiškinu KAIP BŪSIMIESIEMS DVASINIAMS MOKYTOJAMS, KOKIE YRA NIUANSAI PAGAL KURIUOS JŪS GALITE NUSTATYTI ŽMOGAUS DVASINIO LYGIO LAIPTELĮ, KAD JIS GALĖTŲ JUMS TAPTI MATOMAS IR SUPRANTAMAS TARSI PERŠVIETUS MATERIALŲ KŪNĄ.
Todėl net ir BET KOKS BET KURIO IŠ JŪSŲ įsiplieskimas RODO menką dvasinio lygio laiptelį. Ir dvasinis mokytojas TURI ŽINOTI, KOKS CHARAKTERIO PASIREIŠKIANTIS ASPEKTAS LIUDIJA KIEKVIENO INDIVIDO DVASINĮ LYGĮ, kad gal;ėtumėte surasti patikimą RAKTĄ, KAIP BENDRAUTI SU TOKIAIS ŽMONĖMIS, jau pažindami juos iš jų charakterio aspektų, ką ir kaip sakyti.
Todėl mielas VaidaiVDS, KAS ŠITAIP SAKO, ARBA KAS ŠITAIP SAKYS, KAD MAN DAUGIAU NEREIKIA ŽINIŲ, UŽTEKS TO, KĄ ŽINAU, jau po Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio MOKYMO APIE NUOLANKUMĄ ŽINAI, kad tai tikrai PUIKYBĖS APIMTAS GYVULINIS PROTAS, TODĖL SU TOKIU ŽMOGUMI TURĖSI DERINTI savo teiginius prie jo suvokimo ribų, nes toks žmogus NĖRA AUKŠTO DVASINIO LYGIO.
Tu kažką painioji, nes aš nieko NIEKADA NEKALTINU, O MOKAU IR PLEČIU JŪSŲ VISŲ KOSMINĘ ĮŽVALGĄ, KAD SAVO RUOŽTU GALĖTUMĖTE MOKYTI IR PLĖSTI KOSMINĘ ĮŽVALGĄ KITIEMS SAVO DVASINIAMS BROLIAMS IR SESĖMS JŪS.
Urantijos Knyga - NĖRA DIEVAS, rodėl netapk jos VERGU, o atrask TĖVĄ SAVYJEIR ATSIDUOK JO

Algimantas
2010-09-05 20:10:16

Algimantai,
kas taip sako: "Tik iš puikybės žmogus pasitenkina sakydamas MAN ŠITOKIOS ŠVIESOS NEREIKIA, MAN UŽTEKS TIEK, KIEK ŽINAU IŠ BIBLIJOS AR URANTIJOS KNYGOS, AŠ ESU TIK ŽMOGUS, KO MAN ČIA PLĖŠYTIS, BUS LAIKO DAR TOKIEMS MOKSLAMS ATEITYJE, KAI JAU BŪSIU PAŽADINTAS PO PRISIKĖLIMO."?
Įvardink konkrečiai, na kaip galima taip visiems tėkšti grubiai? Kaltinimas puikybe yra labai grubus kaltinimas, tai kaltinimas dvasingumo neturėjimu, kas sukelia tikrai labai skaudžias pasekmes dvasine prasme. O apie dvasingumo lygį kaip mes prisimename sprendžia tik Dievai. Bet taip parašyta tik Urantijos Knygoje, ar ne.

VaidasVDS
2010-09-05 17:06:20

Štai, mano mylimieji, kokia yra NUOLANKUMO SAMPRATA, kurią mums savo apreiškime perteikia AMŽINASIS SŪNUS-MOTINA-BROLIS - PRIIMTI Į SAVO VIDŲ DIDESNĘ ŠVIESĄ, AUGTI JA SAVYJE IR DALINTI JĄ KITIEMS.
Jūs tik pamąstykite, nuolankumas Rojaus Trejybei - tai siekimas jos gilesnio pažinimo ir patyrimo, jos kūrinijos dar platesnio atskleidimo, o tada, su gilesnėmis žiniomis ir didesniu atsidavimu Rojaus Trejybei, mes dar daugiau norime PANAŠĖTI VISKUO į savo VIENINTELIUS TĖVUS - ROJAUS TREJYBĘ.
Ir iš tikrųjų, kaip KAI KURIEMS sunku pažaboti savo IŠPUIKIMĄ IR NENORĄ ATSTATYTI SAVO ŽMOGIŠKĄJĮ-DIEVIŠKĄJĮ ORUMĄ, KURĮ MUMS SUTEIKIA ROJAUS TREJYBĖ, kad gyventume VISŲ LABUI ORIAI, o ne save įkalinę savo PUIKYBĖS KALĖJIMO KAMEROSE.
DIEVIŠŲKĄ
Tik iš puikybės žmogus pasitenkina sakydamas MAN ŠITOKIOS ŠVIESOS NEREIKIA, MAN UŽTEKS TIEK, KIEK ŽINAU IŠ BIBLIJOS AR URANTIJOS KNYGOS, AŠ ESU TIK ŽMOGUS, KO MAN ČIA PLĖŠYTIS, BUS LAIKO DAR TOKIEMS MOKSLAMS ATEITYJE, KAI JAU BŪSIU PAŽADINTAS PO PRISIKĖLIMO.
Jūs prisiminkite savo laikus mokykloje, vieniems šis mokymasis buvo dar visai neseniai, kitiems jau daug kas ir užmiršta, tačiau jūs visi esate patyrę, kad klasėje būdavo neklaužadų, kurie nesistengė mokytis, ir savo NENORU MOKYTIS MĖGINDAVO VALDYTI IR PAJUNGTI SAU KITUS, SILPNESNIUS SAVO VALIOS PASIREIŠKIMU. Šitokiu elgesiu jie demonstruodavo savo GYVULINĘ PUIKYBĘ, VISIŠKAI NESUSIMĄSTYDAMI, KAD ŠITAIP JIE PAŽEIDŽIA KITŲ, NORINČIŲ MOKYTIS LAISVĄ VALIĄ, mėgindami primesti savo žaidimo taisykles MOKYMUISI, DIDESNĖS ŠVIESOS PAŽINIMUI.
Štai kodėl šis mokymas stiprins tuos, kurie TIKRAI YRA NUOLANKŪS SIEKDAMI - NUOŠIRDŽIAI SIEKDAMI DIDESNIŲ ŽINIŲ IR PATYRIMO SU ROJAUS TREJYBE, tuo pačiu jie ir TURI SAVO TIKRĄJĮ ŽMOGIŠKĄJĮ ORUMĄ, nes vykdo, ne ne priešgyniauja, TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS VALĄ.
Todėl ir toliau NUOLAT SIEKITE DIDESNĖS šviesos, kurią jūs mūsų svetainėje tikrai randate studijuodami dvasinius apreiškimus ir mano suteikiamus paaiškinimus, kurie taip pat yra iš Tėvo-Rojaus Trejybės. Tik šitaip jūs galite prisidėti, ir prisidėsite, prie Rojaus Trejybės evoliucinio plano įgyvendinimo VISŲ LABUI, KAIP KŪRĖJO SUMANYTA IR SUPLANUOTA.
Štai jūs tik APMĄSTYKITE šio apreiškimo vieną pastraipą, KURIOJE visiškai nežymiai, neišskirdamas, taip natūraliai Amžinasis Sūnus-Motina-Brolis perteikia TIKĄ MILŽINIŠKĄ ŠVIESĄ - kad mums bus atskleistas NAUJAS ROJAUS TREJYBĖS SUPRATIMAS, KOKIO NEBUVO NIEKADA ATSKLEISTA PER VISĄ PRAEITIES AMŽINYBĘ NET IR TIEMS, KURIE YRA TIESIOGIAI KILĘ IŠ ROJAUS TREJYBĖS, ir tai bus padaryta tik mums PASIEKUS Rojus, ir stovint pačios Rojaus Trejybės akivaizdoje. IR MES BŪSIME PIRMIEJI - VISOJE KŪRINIJOJE - KURIEMS BUS ATSKLEISTAS TOKS ROJAUS TREJYBĖS CENTRAS. Ar suvokiate kokia GELMĖ ŠITOJE PASTRAIPOJE? Nuo MŪSŲ - šios dienos URANTŲ - dabar pačių žemiausių MATERIALIU PAVIDALU DAR ESANČIŲ VALINIŲ TVARNIŲ, ir dar maištą patyrusioje planetoje, kur tiek viešpatauja kančių, melo, skausmo, prievartos, baimės, savanaudiško veikimo ir naikinimo, VISA KŪRINIJA ĮGAUS NAUJĄ ROJAUS TREJYBĖS KOKYBĖS ATSKLEIDIMĄ. Ir kaip? PER MUS - URANTUS.
Štai dabar būtent Amžinojo Sūnaus_Motnos-Brolio šitą mokymo teiginį ir pritaikykite Jėzaus mokymo teiginiui, ištartam prieš du tūkstančius metų, jog pirmieji, gali būti paskutiniai, o paskutinieji, gali būti pirmi. Jis aiškino savo kartos ir savojo laikmečio aplinkai, savojo teiginio NEIŠPLĖSDAMAS IR NEATSKLEISDAMAS, KAD JĮ IKI GALO SUKONKRETINTŲ, TAČIAU ŽMONĖS, KURIE TAI SUPRATO PLAČIAU, VIS TIEK TAI PRITAIKĖ SAVO GYVENIMUI URANTIJOJE. O štai dabar mums VISIEMS savo apreiškime Amžinasis Sūnus-Motina-Brolis jau tiek išplečia paskutiniojo ir pirmojo gelmes, kad apima planetas ir kūriniją, nes būtent mūsų pasaulis yra toks atsilikęs, būtent jis patyrė izoliaciją ir palyginus su kitais sklandžia besivystančiais pasauliais, atrodo tragiškoje padėtyje. Tačiau ir tokiomis sąlygomis - ASMENINIO ĮTIKĖJIMO Į ROJAUS TREJYBĘ IR ATSIDAVIMO ROJAUS TREJYBĖS VEDIMUI IŠ VIDAUS DĖKA - mes - urantai - pradėjome GARBINTI ROJAUS TREJYBĘ, O NE VIEN TIK TĖVĄ. Ir tą padarėme PIRMIEJI VISOJE KŪRINIJOJE IŠ VISŲ APGYVENDINTŲ PASAULIŲ IR IŠ VISŲ LAIKO IR ERDVĖS PASAULIŲ, NET IR TŲ PASAULIŲ, KURIUOSE VEIKIA SIELOS IR DVASIOS.
ŠTAI KAIP IŠ BJAURAUS ANČIUKO TAMPAMA PRINCU - IŠ PASKUTINIOJO PIRMUOJU, KAD NET ROJAUS TREJYBĖS ANTRASIS ASMUO PERDUODA TOKIĄ ŽINIĄ, KOKIOS NIEKAS IKI ŠIOL NEBUVO GAVĘS - BUS ROJAUS TREJYBĖS NAUJAS ASPEKTAS ATKLEISTAS MUMS PIRMIESIEMS, KADA PASIEKSIME ROJŲ IR STOVĖSIME ROJAUS TREJYBĖS AKIVAIZDOJE, O NUO TADA JIS TAPS pasireiškiantis ir visai kūrinijai.
ŠTAI KAIP TURI POVEIKIO KIEKVIENO IŠ MŪSŲ VEIKIMAS VISAI KŪRINIJAI IR NET ROJAUS TREJYBEI.
Štai kokia mūsų gyvenimo PRASMĖ - siekti DIDESNĖS ŠVIESOS IR JĄ DALINTI SU MEILE VISIEMS, KURIE JOS NUOŠIRDŽIAI IEŠKO. TIK ŠITAIP MES DEMONSTRUOJAME NUOLANKUMĄ IR ESAME ORŪS, KOKIA NUOLANKI IR ORI YRA IR ROJAUS TREJYBĖ - MŪSŲ VIENINTELIAI TĖVAI.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2010-09-05 11:28:02

Mielieji,
Tikriausiai pastebėjote, kad kalbant apie maištą yra praleistas žodelis "tūkstančių" todėl taip sutrumpėjo tamsos laikmetis, kuris būdamas tokios trukmės tikriausiai nebūtų žmonijai padaręs tiek daug žalos.

Su meile,

TomasVLN
2010-09-03 16:01:17

Mielieji skaitykime ir girdėkime:
“Ir jūs, per gyvą atsivėrimą, per gyvą ryšį ir įtikėjimą, nešėte VIS STIPRĖJANČIĄ Mūsų šviesą, ir garbinote MUS TRIS; ir tą darysite, kaip atskira grupė, ir po prisikėlimo, kada jūsų dvasiniai broliai ir sesės morontiniu sielos pavidalu garbins tik Tėvą Tėvo šventovėje – morontinėje šventovėje – jūs dar bursitės į atskiras grupes ir papildomai garbinsite ir Mus; ir Visatoje taip pat, ir Supervisatoje jūs taip pat garbinsite MUS.
Štai jūs ir klojate naują, IKI ŠIOL NEPATIRTĄ KŪRINIJOJE, Mūsų nušvitimo laipsnį, garbindami nuo paties pradinio materialaus laiptelio iki pat Rojaus pasiekimo aukščiausio laipto Mus Tris, NEIŠSKAIDYDAMI, BET SUVIENYDAMI.
TAI YRA TIKRASIS JŪSŲ NUOLANKUMAS. Jūs šitos šviesos NEIŠSIGANDOTE IR NEATSTŪMĖTE. Jūs neiškėlėte SAVĘS, per savąjį išdidumą, kad tai – netiesa, tai – susigalvojimas.---
--- Todėl tikrasis nuolankumas, tai yra jūsų ORUS augimas į vis ryškėjančią jums suteikiamą šviesą.”
Tai visiškai ne tas pats, ką Petras įvardija “ORIU NUOLANKUMU”.
Ir kuo gi nėra tapatūs šie du išsireiškimai: brolio Petro ORUS NUOLANKUMAS ir TIKRASIS NUOLANKUMAS, kuris pasireiškia ir gali būti siejamas tik su ORIU AUGIMU Į VIS RYŠKĖJANČIĄ MUMS SUTEIKIAMĄ ŠVIESĄ.
Šis pribloškiantis mylimo Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio mokymas apreiškia giluminę-dvasinę TIKROJO NUOLANKUMO prasmę, kuri įgauna nuostabų ORUMO realų, nes jį pajaučiau vidumi, atspalvį tik todėl, kad būtent TIK DABAR iš tikrųjų PIRMĄJĮ KARTĄ PER VISĄ KŪRINIJOS ISTORIJĄ VYKSTA PRECEDENTO NETURINTIS, TIKROJO NUOLANKUMO PASIREIŠKIMO VIRSMAS, SUSIJĘS SU GYVOSIOS ROJAUS TREJYBĖS RELIGIJOS ATSIRADIMU IR DRAUGE SU NAUJĄJA GYVĄJA RELIGIJA - NAUJŲJŲ URANTŲ ORIU DVASINIU AUGIMU. NAUJIEJI ŠIO LAIKMEČIO URANTAI BE BAIMĖS ŠEŠĖLIO, SU VIS GILĖJANČIU ATSIDAVIMU MYLIMOS TREJYBĖS TIKRĄJAI EVANGELIJAI, PER VIS GILĖJANTĮ ĮTIKĖJIMĄ ORIAI AUGDAMI Į VIS RYŠKĖJANČIĄ MUMS SUTEIKIAMĄ ŠVIESĄ, SAVYJE NEPASIKĖLĘ, BET NUOLANKIAI PRIIMDAMI VISUS GYVENIMO IŠŠŪKIUS, KURIŲ NAUJIESIEMS URANTAMS NEBUS GALIMA IŠVENGTI DABARTINĖJE APLINKOJE, VIS LABIAU SUVOKIAME IR NUOLAT TVIRTĖDAMI TAMPAME VIS SUNKIAU TAMSOS GAIVALO IŠPOLIŲ IR PASIREIŠKIMO PAŽEIDŽIAMI. Ir visa tą mes jaučiame vidumi, MUMYSE ESANČIA Trejybės dvasia, kuri TIKRUOSIUS MUS – DVASINES ASMENYBES vis labiau sulieja su TIKRĄJA ROJAUS TREJYBE-TRIMIS VISŲ MŪSŲ TĖVAIS, NE STABAIS, BET GYVOMIS ASMENYBĖMIS, DAR DAUGIAU, NE ILIUZINĘ, BET TIKRĄ GYVYBĘ NUOLAT LIEJANTČIAIS CENTRAIS IR ŠALTINIAIS, SU KURIAIS JAU DAUGELIS URANTŲ BETARPIŠKAI IR NUOŠIRDŽIAI BENDRAUJA, IR BE KURIŲ TIKROSIOS IR GYVOSIOS MEILĖS IR BEGALINIO ATSIDAVIMO SAVO BE PERSTOJO MYLUOJAMIEMS VAIKAMS, BEKRAŠČIUOSE KŪRINIJOS TYRUOSE MES PASIJAUSTŲME TIKRI NAŠLAIČIAI, BEVILTIŠKAI SKENDINTYS JAU DU ŠIMTUS METŲ UŽTRUKUSIOJE DVASINĖJE TAMSOJE DĖL VISIEMS ŽINOMOS IŠDAVYSTĖS, NES PRITRŪKO TIKROJO NUOLANKUMO IR ORAUS TŲ PAČIŲ BUVUSIŲJŲ MŪSŲ VALDOVŲ DVASINIO AUGIMO.
Šis jaudinantis mylimo Amžinojo Sūnaus-Motinos-Brolio mokymas atveria dar vieną didžiulį klodą giliems apmąstymams, dar ir dar kartą įtvirtinantiems mūsų-naujųjų urantų ryžtingą ir nuoširdų Laisva Valia visiems laikams priimtą sprendimą būti Mylimos Rojaus Trejybės pačiais mylimiausiais vaikais didžiulėje visos kūrinijos šeimoje.
Mielas Petrai, TIKRASIS NUOLANKUMAS yra PALAIMINGA ir ORI vidinė busena, atsispindinti į išorę ir iš išorės pastebima, ir modeliuojanti to žmogaus elgseną. Tuo tarpu ORUS NUOLANKUMAS geriausiu atveju yra tik tokia poza, kuri nieko bendro neturi su dvasingumu.

Su meile,

TomasVLN
2010-09-03 15:21:03

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal