Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kaip bendrauti su Dievu Tėvu, su Jėzumi tiesiogiai?

Zita paklausė kaip užmegzti ryšį su dvasinėmis asmenybėmis? Tai tikrai nuostabus dalykas, kuris pakeis visą planetą, Urantiją, kada mes patys, kiekvienas, bendrausime su Tėvu ir tarsimės su Juo. O tą pasiekti galima tikrai KIEKVIENAM, NES TOKIA YRA TĖVO VALIA. Pradžioje laikykitės tokių laiptelių sekos.
1)Susiraskite ramią vietą, kad jūsų netrukdytų niekas bent penkiolika minučių. Geriausia prieš miegą, kai viskas nurimsta. Atsisėskit patogiai, kad kūnas nejaustų įtampos. Jeigu negaluojat, tuomet tąkart atsisakykit šito bendravimo, nes neįpratus, vis tiek mintys bus nukreiptos į skausmą ir blogą savijautą, o ne į bendravimą.
2)Giliai įkvėpkit ir iškvėpkit tris-keturis kartus, kad po truputį įgautumėt kitokį ramybės ritmą.
3)Pasikalbėkit su Dievu Tėvu, kaip praleidot dieną, kas pasisekė, kas nepavyko. Kalbėkit nuoširdžiai, kaip su pačiu pačiu patikimiausiu ir intymiausiu draugu.
4)Pasimelskit ne už save, bet už ką nors kitą savais žodžiais, savomis nuoširdžiomis mintimis.
5)Pagarbinkit Dievą Tėvą, kad Jis yra, kad Jis dovanoja ir Meilę ir visą Kūriniją, kad Jis moko mus Tiesos, Meilės, Gailestingumo, Gėrio ir Grožio.
6)Kada jūs meldėtės ir garbinot, tai jūs kalbėjot Dievui, kai vaikas kalba savo žemiškajam tėvui. Bet kai vaikas nori išgirsti savo tėvą, tai jis ir klausosi. Tad šitoji pakopa yra ir vadinama TYLOS PRAKTIKA. Dabar pasakot, kad jūs norit išgirsti, ką Jis kalba jums. Ir sėdit tyliai, ramiai apie dešimt minučių. Iš pradžių tai sunkus išmėginimas - dešimt minučių sėdėti tyloje nuraminus savo mintis. Nuraminti mintis, tai reiškia nelėkti paskui jas, o jos iš pradžių labai laksto, sunku jas nuraminti. Bet neįsitempkit ir sąmoningai nesiekit išguiti esamas mintis. Tiesiog ramiai laukit. Jeigu koks garsas patraukia dėmesį, neprisiriškit prie jo, nelėkit mintimi, prie durų, jeigu tą garsą sukėlė durų uždarymas. Iš pradžių bus sunku, bet nenusiminkit. Kiekvieną kartą vis labiau įgusite. Ir po kelių savaičių kaasdienio tylos praktikos taikymo, pamatysit, kad ima ateiti mintys, kurios tikrai ne jūsų. Ir ateina labai rišliai ir nuostabiai nuramindamos, kad nori dar ir dar jų patirti. Pirmyn, link Minties Derintojo - Dievo Tėvo dvasios mokymų kiekvienam individualių! Bet tik darykit tai KIEKVIENĄ DIENĄ. Dvasinė tylos praktika taip pat reikalauja įgūdžių, kaip ir bet kokia kita materiali veikla. Bet su laiku tie įgūdžiai leis jums daug lengviau užmegzti šį ryšį ir bet kurioje vietoje.


Algimantas
2005-03-29 12:32:58

Komentarai

Iskeliu sia sena tema i prieki, vel perskaiciau tai, kas buvo parasyta taip seniai bet galioja ir siandien. pridedu prie to ir savo pamastymus.

Mielas Algimanatai,

Kada mirtingasis pradeda atsiverti ir eiti atsiverimo, dvasios keliu tai jame po truputi pradeda vykti transformacijos, kai jo gyvulinis, evoliucinis protas pradeda rimti ir po truputi pradeda pasireiksti aukstesnis morontinis protas. Vieniems tai atsitinka lengviau, kitiems reikia labai daug laiko ir pastangu, kad ta transformacija ivyktu. Kai kurie mirtingieji yra taip apraizgyti savo vidiniuose iprociuose ir ju protas veikia beveik automatiskai, reaguodamas atitinkamai i ivairias situacijas, arba kazkokius dirgiklius. jis uzsigauna arba isizeidzia, nuliusta arba issigasta visada, kai bendraujant nukrypstama nuo tokiam mirtingajam iprasto bendravimo modelio arba komforto zonos. Viduje, zmogaus prote, vistiek lieka egzistuoti tie iprociai, reaguoti i apinka emocijomis ir nera tos vidines ramybes. Jo busena diktuoja jam toki elgesi.

iki siol, o dar ir dabar daugelis mirtinguju, siekianciu sviesos, sioje planetoje medituoja, uzsiima ivairiom kvepavimo praktikom, valo savo kuna, nevalgo. Gyvo rysio su atrasto savyje Kureju tokie siekiantieji dar neturi nes kreipiasi i Dieva, Brahma, Atma, Shiva, ir kitus, o krikscioniai kreipiasi i Jezu tik uzrasytomis maldomis. Ivairiausios sektos yra suklaidintos ir kaip aklos avys aklai seka biblijos ir ivairiu rastu saltiniais nuo ju niekaip nenukrypdami. Eilinis tikintysis atskyres savo gyvenima nuo savo dvasines praktikos. Tiki reinkarnacija arba jo protas uzgostas dogmu. Sitas laikas mano darbams atlikti o stai sitas laikas Dievui – sukalbesiu keleta Teve Musu ir Sveika Marija ir vat bus jau gerai. Arba meditatorius pamedituoja keleta minuciu ir jam irgi jau uztenka.

Mano brangus broliai ir seses einantys `Gyvuoju Keliu, kaip skambiai mes bepavadintume save siame Gyvajame Kelyje Urantais, mes, taip pat, kaip ir visi kiti, ivairiais keliais einatys planetos zmones turime pereiti per tas pacias proto vidines transformacijas, niekur nesidesi ir sio laiptelio vistiek nepersoksi. Norint atsiverti Kurejui vis labiau reikalingos vidines pastangos. Reikalinga praktika – realus kasdieniai veiksmai. Be sito bus tiktai skambus Uranto vardas. Neuztenka vient tik ateiti i sventove Sestadieni ar Sekmadieni, reikia sulieti save, savo veiksmus savo valia savo gyvenima su Kurejo valia. Reikalingas itikejimas, o itikejimas ateina irgi tik dedant vidines pastangas, atsiveriant Kurejui. Kada atsiveriama Kurejui tai atsiranda nuosirdumas viduje, atsiranda skaidrumas ir nukrinta kaukes po kuriomis dauguma slepia vidines baimes, o tada daug lengviau be baimes atverti save ir kitiems savo broliams ir sesesms nes nera ka slepti nera ko bijoti, kad kas nors pasmerks, arba izeis. Tai yra laisve, laisve buti savimi, kada viduje yra Kurejo meiles energija issklaidanti visasa baimes ir suteikianti tvirta tikejima, kad su Kureju yra saugu ir ramu kur bebutum ir ka bedarytum. Atsiranda stai tokia nuostabi busena.

As ir pats esu einantis siuo gyvuoju keliu ir kiekviena karta kai atveriu burna pasakyti koki nors mokyma, tai is mokytojo gaunu dovana, kai jis savo mokymu dar labiau isplecia suvokima ir atskleidzia tam tikrus gyvojo kelio subtilumus ir niuancus. Nebijokite klysti brangieji, drasiai rekskite savo mintis bet tai pat nebukite prie savo tvirtos nuomones prisirise, laisvai leiskite kristi mokymams ir ivairioms situacijoms, ivairioms busenoms i vidu, zinodami kad Kurejas yra jusu viduje, ir pasitikint Kureju, suvokiant kad ivairios situacijos atsirandancios jusu gyvenime visu pirma yra tam, kad praturtinti save dar vienu patyrimu, pajausti skirtingas busenas ir dar labiau pazinti zmogaus prota, kaip jis veikia ir kokia ivairove busenu jis gali patirti.

Jezus gyvendamas sioje planetoje, savo aplinkoje visada sieke pazinti zmogu, suvokti kaip jis masto, kaip jis elgiasi vienoje ar kitoje situacijoje, o tuo paciu to mastymo subtilumus atrasdamas ir savo viduje, pereidamas per ivairiausius isbandymus. Jis bendraudavo su skirtingu tautybiu ir rasiu zmonemis, kokios buvo Romos Imperijoje tuo metu, kad labiau pazintu mirtingaji ir is patyrimo suvoktu jo paprocius mastyma proto sandara. Juk panasiai turetume daryti ir mes, visu pirma gilidamiesi i save, suvokdami save. Pazinti save. Gyvajame Kelyje tai yra paprasciau nes mes turime savyje atrasta Kurejo Fragmenta,( jeigu dar Kurejas viduje neatrastas, tai butinai reikia stengtis Ji atrasti) paties Saltinio ir Centro Fragmenta per kuri mes turime gyva rysi su Didziaisiais Saltiniais ir Centrais - Kureju - Rojaus Trejybes Asmenybemis - AS ESU. Bet visgi niekaip nepersoksi skirtingu Gyvojo Kelio laipteliu, niekur nesidesi. Jeigu viduje Kurejas dar neatrastas, tai neuztenka save paguosti viena mintimi, kad man nesigauna, neiseina, arba kada nors tai atsitiks savaime ir panasiai, reikia priimti sprendimus, nuspresti atlikti praktika, nuspresti atkakliai siekti savo vidinio tiklso, perdaug negalvojant, tiesiog praktika atlikti kiekviena diena, Tegul tai bus is pradziu net ir mehaniskai, bet atsiras iprotis, o tada po truputi viskas atsistos i savas vietas nes pastangos visada yra atlyginamos. Reikia paskirti laika tam, o veliau naturaliai bus taip, kad bus neimanoma gyvenima net kitaip ir isivaizduoti, kaip tik veikiant kartu su Kureju visumos labui, kai veikimas visumos labui taip pat yra vidine busena ir nieko nereikia daryti o tiesiog buti, buti atsiverus Krejui.

Paprastu zmogiskuoju protu besivadovaujantis mirtingasis ’’daro’’ o savyje atveres morontini prota ’’yra’’. Ka tai reiskia? tai reiskia kad zmogaus gyvulinis protas visada klaidzioja praeityje arba ateityje, ir nebuna siame momente. Jis arba gailisi praejusiu dienu ir sprendzia praeities problemas, nukreipdamas i jas savo energija ir sukurdamas jas per nauja savo atetyje, arba gyvena rytojaus diena, vildamasis, kad rytoj bus geriau, tokiu budu nebudamas cia ir dabar, Kurejui jis yra nerealus. Morontis, Dvaisinis zmogaus protas yra cia ir dabar, siame momente, praeitis jam yra tik patirties aruodas, o ateitis yra vektorius ir kryptis kur viduje atrastas Kurejas veda is vidaus. Todel jis gyvena busenoje ir save apibudina busenomis, todel jis yra realus Kurejui kuris yra Saltinis Ir Centras, yra skleidziantis meile, egzistuojantis amzinybeje. Taigi taip zmogus panaseja i Kureja ir susilieja su kureju i viena.

As tik vel ir vel noriu paskatinti visus labai rimtai paziureti i Gyvaji Kelia ir tapti savimi atradus Kureja viduej, visumos labui.

Telydi jus ramybe.

ValdasA
2018-11-05 01:53:16



Aš irgi norejau pasakyti, kad jaigu toks atsakymas isspusta, taitik rodo kad siela dar labai jauna, Ir dar neturi pakankamai pasitikėjimo Tėvo vėdimu, ir galvoja kad į tokias pamaldas ateina pasikrauti tik sau, kad laimigai galetu gyventi. Bet reiketu suprasti, kad už dyka gauni už dyka ir atiduok. Čia tiesiog trukumas dar samoningumo. Ateina toks metas žmogaus Dvasiniame kelyje, kai pasakai kad aš nebwpriklausau vien tik sau, aš priklausau tėvui ir esu tik jo instrumentas. Va tada ir prasideda tikras darbas ir tikras atsidavimas. Tada daliniesi viskuom visada ir su visais, lieji visa isminti visiemsir išnaudoji kiekviena proga pasidalinti, nes supranti kad tu esi Dievo darbininkas ir darai viską dėl jo plano is meiles ir laisva valia, o kai taip gyveni, tavo gyvenimas pasidaro pasakiskas. Viskas iki smulkmenų suplanuota ir padaryta ir jauti kaip esi saugomas ir mylimas. Bet apie tai kitam patyrime.

valdasAirija1
2011-06-23 23:12:41



Algimantas aiskiai parase:"meiles trukumas kitiems jusu viduje"-stai ir atsakymas

vvita
2011-06-23 20:43:19



"O kur dar patyrimai pamaldu metu ir po ju."
Štai tokių patyrimų ir norisi daugiau, nes vaizdas toks, kad ten turintys puikią galimybę lankyti pamaldas ir užsiėmimus sulindę į pogrindį kaip kokio sąjūdžio laikais. Bet kodėl neskleisti šviesos? Ir jeigu net ten yra klausiančiųjų, ko tu ten lendi, - tai nenuostabu, kad taip mažai dalinamasi patirtimi visų labui, nes dar meilės mažai prisikaupę, dar indas tuščias. O atrodytų turėtų būt priešingai. Iš tokio ŠVIESOS centro, ir su tokiu vedliu kaip Rojaus Trejybės Ambasadoriumi, tokią naują religiją pradedantys visose supergalaktikose turėtumėt taip suspiginti kad oho, bet vyksta priešingai, jungiate pirmą pavara ir važiuojate pasyviai kaip per kamščius didžiausius nors kelias platus ir tuščias.

Evaldas
2011-06-23 16:45:08



Kiekviena diena,kiekviena karta, po Garbinimo Rojaus Trejybes, mano malda prasideda padeka.Padeka Tevui,kad atvede mane i Gyvaja Sventove.Is stai pagal tai jau is karto galima spresti kokia vieta uzima Sventove mano gyvenime,o taip pat ir ja lankanciuju.Kitaip ir būti ir negali.Gyvoji Sventove ne be reikalo taip vadinasi-ji is tikruju gyva.Gyvaja šventove lankantys sielos broliai ir seses tiesiog tampa tavo nauja seima.Ir kiekviena karta juos ten susitikdamas labai džiaugiesi.Na,ne su ovacijomis pasitinki,nepuoli sukauti kaip myli ir pan.,bet viduje džiaugiesi ir linki visiems geroves,didesnio nuoširdumo,didesnio atsiverimo.Arba garsiai,kada buna prasymai melstis uz kitus.Apsilankes Sventoveje tiesiog pasikrauni energijos daryti gerus darbus su dar didesniu atsidavimu ir is meiles ir visiems.Zinoma,tu mokaisi.Darai klaidas,bet tave VEDA IS VIDAUS,parodo teisinga krypti JEIGU tu apsisprendi eiti gyvuoju keliu.Reikalingos tavo asmenines pastangos,kasdienes pastangos.Dar,Gyvojoj sventovej juntama meile.Tas mus ten ir atveda kas antra sekmadieni Kaune,o kitur kitomis dienomis.O kur dar patyrimai pamaldu metu ir po ju.As savo patyrimu keleta parasiau,bet ten musu daugiau.O jau jei apie savo patyrimu pasakojima prakalbau.. Vienas mano sielos brolis pamates,kad parasiau i foruma vel ir vel manes klausia:“ko tu ten lendi?“.Apstulbau nuo tokio klausimo.Atsigavus ir pamasčius sakau:“bet juk man forumas taip padeda!skaitydama kitu patyrimus mokausi ir as.Kitiems gal but padedu ir as,taip as noriu atsidekoti“.Toks mano atsakymas ji itikino.Apsidziaugiau.Bet,tokie „klausimėliai“ kažkokia abejone paseja galvoje.Tada vel gyvulinis protas su savo abejonėmis bando paimti virsu,kaip visada.Ir kas gi tokiu atveju padeda?Malda, Urantijos ,Rojaus Trejybes mokymu studijavimas,Jezaus Kristaus“Kalbu Jums Vel“ ir žinoma forumas.Atsiverti foruma ir randi atsakyma.Visada.Taip MYLIMAS TEVAS mus ir veda.Taip mes pradedame savo kelione pas ji.Taip dabar viska suprantu as.Mielieji,ryzto jums gyvajame kelyje.Su meile,Vita

vvita
2011-06-23 14:21:25



Mielieji, EVALDO KLAUSIMAS IR PARODO, KAD JŪSŲ PATYRIMAI REIKALINGI, KĄ JUMS AŠ NUOLAT AKCENTUOJU, KAI PRAŠAU PASIDALINTI JAI FORUME. Tai, kad nerašote, AŠ JUMS SAKIAU YRA VIENA VIENINTELĖ PRIEŽASTIS IR JŪSŲ VIENA SAVYBĖ - MEILĖS TRŪKUMAS KITIEMS JŪSŲ VIDUJE, IR JOS VIETOJE ESANTI BAIMĖ - REALI BAIMĖ - IR SAVĘS GAILĖJIMAS, KAD TIK KAIP NORS ĮSITEIKTI SAVO GYVULINIAM PROTUI, IR BŪTI NEGAILESTINGU SAVO DIEVIŠKAJAM PROTUI, KURIS SUVOKIA, KAD TIK DALINANTIS SU KITAIS SAVO PATYRIMAIS YRA UŽSKAITOMA JŪSŲ DVASINIO AUGIMO LAIPTELIO ĮSISAVINIMAS.

NEPRALEISKITE LAIPTELIO, NES JĮ REIKĖS VIS TIEK ĮSISAVINTI, JEIGU NE URANTIJOJE, TAI PO PRISIKĖLIMO, PER JĮ PERŠOKTI NEPAVYKS, KAD IR KIEK TO NORĖTUMĖTE.

DALINKITĖS SAVIMI FORUME.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-06-22 18:38:46



Vilniuje rengiami uzsiemimai, vyksta gyvosios pamaldos. Manyčiau būtų šaunu pasiklausyti daugumos dalyvių patyrimų kiekvieną susitikimą. Nejau nieko neįvyksta?

Evaldas
2011-06-22 17:02:25



Mielieji, nedarykite klaidos, siekdami ir gyvendami ITKSLU,O NE JO SIEKIMU.

Pats tikslas yra NE DAUGIAU KAIP GAIRĖ. KADA JIS PAVERČIAMAS SAVO VEIKLOS VEKTORIUMI, JIS AUTOMATIŠKAI TAMPA STABDŽIU, NES ŽMOGUS DEGA NORU IŠGIRSTI TĖVĄ, SUŽINOTI JO MOKYMUS, ATSAKYMUS Į KLAUSIMUS, IR TAS DEGIMAS JAU SUKELIA VIDINĘ ĮTAMPĄ, ir tuo pačiu nutolimą Tėvo išgirdimo akimirką. Tuo tarpu Tėvą išgirsti reikia nuraminti SAVO ŠOKINĖJANTĮ IR NERIMSTANTĮ GYVULINĮ protą, nes Tėvas girdimas tik nurimusiam protui.
Dar daugiau, Tėvo girdėjimas nerodo, kad jūs pasiekėte dvasinių aukštumų laiptelį, TAI TIK PALIUDIJA, KAD JŪS NURAMINOTE SAVO PROTĄ, IR TIK TIEK.
Štai kodėl svarbu ne girdėti Tėvą savyje, bet gyventi mokymais, kuriuos jūs turite galimybę skaityti ir studijuoti mūsų svetainėje.
Tai visiškai skirtinga jūsų veiklos vektoriaus kryptis.
Juk tai, kas yra aprašyta šitoje temoje, ir galite praktikuoti kiekvienas asmeniškai be jokių užsiėmimų.
Tačiau ir asmeniškai sau užsidėsite apynasrį, jeigu sieksite išgirsti Tėvą - kaip savo pagrindinio tikslo - o ne GYVENSITE TĖVU-ROJAUS TREJYBE.

TELYDI JUS RAMYBĖ.
SU BROLIŠKA MEILE,

Algimantas
2011-06-22 14:33:01



PRITARIU.

Noriu užsiėmimų VARĖNOJE.

AČIŪ.

Evaldas
2011-06-22 12:46:11



Ar galėtų būti organizuojama kokie nors "kursai" ar tarkime kolektyviai kokie užsiėmimai, kad tie kurie pareikštų norą dalyvauti tarkime susirinkę po valandėlę ar užsiimtų tylos praktika, kad būtų bendraujama kaip jiems sekasi, kad žmonės išmoktų to atsivėrimo ir įsiklausymo.. galbūt jeigu būtų koks mokytojas šalia, ir kuris sustiprintų ir padrąsintų žengti tuo keliu, tai tokiu būdų daugiau žmonių praktiškai užmegztų ir galėtų palaikyti ryšį su Tėvu.

Mano supratimu, kad ir atrodo žmonės studijuoja Urantijos Knygą, garbinimas duoda daugiau, trūkstamą grandį, bet ir čia vien garbinimas nenuveda atrodytų galbūt taip toli - žmogui reikia nuolatinio ryšio su Tėvu, kad jis galėtų girdėti Tėvo valią, ir žinoti kaip kur jis turėtų ką daryti, kaip vykdyti jo valią, gauti pats mokymus.

Algimantai, ar būtų kažkas panašaus įmanoma. Ar patys Urantai norėtų kažkokių panašių vedamų užsiėmimų? Ar kiti galėtų būti tokiais mokytojais? Manau tai itin svarbūs klausimai ir tema.

Vaidas
2011-06-22 12:30:18




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal