Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Laikas skirtas dvasiniam gyvenimo įprasminimui (Kiek, kaip, kodėl, kada tam skiriate laiko? Patyrimai, apmąstymai ir perspektyvų aptarimas)

Įžanga: manau tai prasminga, svarbi ir aktuali tema - nes viskas prasideda nuo to, kiek ir kokiomis aplinkybėmis mes atrandame laiko per savaitę garbinimui, maldoms, skaitymui įvairios literatūros ar mokymų, bendravimui dvasine tematika. Dažnas žmogus bėga tokį maratoną: darbas, šeima, nakties poilsis, įvairių problemų sprendimas ir viskas iš naujo. Didesnis DVASINIŲ mokymų įsisavinimas - keičia žmogaus gyvenimo kokybę iš pamatų, ir skirti tam laiko - prasminga. Tačiau, aš manau jog viena iš priežasčių, kas trukdo ir neleidžia žmogui, kad ir šioje svetainėje nagrinėti dokumentus ir mokymus, diskutuoti, dalintis - yra tai kad žmogus tam sunkiai atranda laiko. Priešingai nei kiti, kurie galbūt pensijoje, arba bedarbiai. Todėl platesnis aptarimas, sąmoningesnis požiūris į šį reiškinį manau turėtų duoti teigiamus pokyčius visiems veiksmų lygyje.

Veiklos dvasiniam gyvenimo įprasminimui: Bendravimas su žmonėmis dvasinėmis tematikomis pasidalinant patyrimais ir išklausant kitus, dvasinių mokymų studijavimas skaitymas ir komentavimas, diskusijų vystymas interneto forumuose, dalyvavimas kolektyviniame garbinime ir maldose, asmeninis bendravimas su dvasinėmis asmenybėmis, "Tylos praktika", asmeninis apmąstymas ankstesnių patyrimų, pokalbių ar perskaitytos medžiagos, dvasinių mokymų užrašymas, organizacinė veikla padedanti kitiems augti ir tobulėti dvasiškai.

Temos aprašymas: Siūlau pirmiausia pasidalinti, savo paties vykdomu gyvenimo būdu - kiek jums pavyksta ir kiek norėtumėte skirti laiko dvasinėms veikloms; 2) kokie būdai, metodai, aplinka ar sąlygos tam būtinos, tinkamos ar tikrai praverstų; 3) Kokią reikšmę skiriate šiai veiklai, kokie yra jūsų prioritetai. 4) Ką patartumėte kitiems.

Be abejo, galima atsakyti, jog galima visiškai pasikliauti Trejybe ir kada ji suves mus užsiimti ta veikla tai mes tai ir padarysime tą ar aną, kad iš anksto to suplanuoti negalime. Tačiau pagalvokite apie dirbančius žmones, auginančius vaikus - kaip manote kiek sunku tai padaryti jiems? Dažnas atsakymas galėtų būti, jog pirmiausia yra vidinis noras, o kuomet jis nuolatos yra - atsiranda ir laikas ir vieta. Bet konkrečiau ir su praktiniais pavyzdžiais šia tema, manau vieni ras - ĮKVĖPIMO, kiti naujų SUPRATIMŲ, ir SAMPRATŲ, o galbūt ir APSISPRENDIMŲ. Geros diskusijos!

Vaidas
2010-12-14 18:14:47

Komentarai

Paėmiau šią temą , kad pakartočiau VAIDO VDS komentarą . Gal jūs brangieji ir nepastebėjote labai tobulai parinktų Vaido VDS komentarų . Tai tikras citatų trasportavimo meistras , nes labai gerai parinktomis citatomis galima tobulai perteikti daug dvasinių tiesų .
Emilis-Petras

Vaidas VDS rašo :
,,...Ar Jums baisu? Bet turėtų būti juk labai baisu. Jūs gi tuoj susirgsite ir mirsite. O gal vis dėl to Jūs teisūs? Neeeeee. To negali būti, nes taip pasakiau AAAAAAAššššššššššš.
Kad šiek tiek būtų ramiau tiesiog paskaitom Urantijos Knygą:
“Užuojautą rodykite drąsiems ir BEBAIMIAMS, tuo tarpu susilaikykite nuo to, kad reikštumėte per didelę užuojautą toms BAILIOMS sieloms, kurios gyvenimo išbandymams priešinasi neryžtingai.“
„Kaip gali kūrybinė vaizduotė sukurti vertus vaisius, kada toji arena, kurioje ji veikia, jau yra pripildyta prietarų, neapykantos, BAIMĖS, apmaudo, keršto, ir fanatiškumo?“
„Vargas tau suteiks jėgos; nusivylimas skatins tave eiti toliau; sunkumai tau mes iššūkį; o kliūtys tave stimuliuos. Kilk, jaunasis žmogau! Pasakyk sudie keliaklupsčiaujančios BAIMĖS ir bėgančio bailumo gyvenimui.“
„Gyvenimo reiškinių tyrinėjimas anksčiau ar vėliau sugriauna žmogaus tikėjimą atsitiktinumu, pasisekimu, ir vadinamosiomis nesėkmėmis, visa tai pakeisdamas dėsnio ir tvarkos visata, kurioje prieš kiekvieną pasekmę eina konkreti priežastis. Tokiu būdu egzistencijos BAIMĘ pakeičia gyvenimo džiaugsmas.“
„Net Urantijoje jie pataria žmogiškiesiems tiesos ir teisumo MOKYTOJAMS laikytis "vedančio į atgailą Dievo gėrio" mokymo, skelbti “Dievo meilę, kuri pašalina bet kokią BAIMĘ.”
Ar Jūs vis dar bijote? Jei jau šiek tiek mažiau, tuomet ramybės Jūsų sieloms.
VaidasVDS"

emilispetras
2011-01-02 17:45:05



Sveikas mielas Vaidai . Man tai jokiu problemų dėl dvasinės nuotaikos , nes aš visas esu dvasioje , nuo ryto iki vakaro, o kai užmiegu mane kalbina mano dieviškasis minčių DERINTOJAS . Šitos būsenos nei aprašysi , nei apsakysi , tiesiog taip reikia gyventi ir viskas , tačiau daug kas kambariuose tiesiog ieško penkto kampo , tai yra ypatingos savo dvasinės būsenos . Tačiau ta ypatinga dvasinė būsena yra mumyse visada , tai yra visuose keturiuose kambario kampuose . Dvasinis pagrindas yra keturiuose kampuose , nes namo pamatai yra ne trikampiai , bet keturkampiai . Kas turi ausis teklauso .

emilispetras
2010-12-14 19:24:01



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal