Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Mano atsalymas į Laimos iš Velžio klausimą apie mirtingojo pasiekusio susiliiejimo su Derintoju lygį, dvasinius poveikius pasauliui.

Miela Laima,

kadangi mano atsakymas tau, taip pat yra svarbus ir VISIEMS kitiems, tai jį talpinu mūsų Forume, kad nereikėtų kitiems aiškinti to paties iš naujo, jeigu šį atsakymą tau siųsčiau tik asmeniškai atsakydamas i tavo klausima, pateiktą po šios dienos gyvųjų pamaldų Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje Kaune, kai tu paklausei apie besivystančių pasaulių septynias dvasias.

Aš žemiau pateikiu šiuos dvasinius poveikius, kad būtų aiškiau visiems:

"Tam tikra prasme, žmoniją veikia visatos dvasinių poveikų septinkarčio kreipimosi dviguba įtaka. Ankstyvąsias evoliucines mirtingųjų rases veikia vietinės visatos Motinos Dvasios septynių pagalbinių proto dvasių progresinis ryšys. Žmogui vystantis aukštyn protingumo ir dvasinio suvokimo skalėje, galiausiai pradeda virš jo sklandyti ir gyventi jo viduje septynios aukščiausiosios dvasinės įtakos. Ir šitos septynios besivystančių pasaulių dvasios yra tokios:

"1. Padovanotoji Visuotinio Tėvo dvasia – Minties Derintojai. 2062-02

"2. Amžinojo Sūnaus dvasinis buvimas – visatų visatos dvasinė gravitacija ir bet kokio dvasinio bendravimo patikimas kanalas.

"3. Begalinės Dvasios dvasinis buvimas – visos kūrinijos visuotinė dvasia-protas, visų progresuojančių protingų būtybių intelektualaus giminingumo dvasinis šaltinis.

"4. Visuotinio Tėvo ir Sūnaus Kūrėjo dvasia – Tiesos Dvasia, apskritai laikoma Visatos Sūnaus dvasia.

"5. Begalinės Dvasios ir Visatos Motinos Dvasios dvasia – Šventoji Dvasia, apskritai laikoma Visatos Dvasios dvasia.

"6. Visatos Motinos Dvasios protas-dvasia – vietinės visatos pagalbinės proto dvasios.

"7. Tėvo, Sūnų, ir Dvasių dvasia – šių sferų kylančiųjų mirtingųjų naujo vardo dvasia po to, kada mirtingojo, gimusio iš dvasios, siela susilieja su Rojaus Minties Derintoju ir po to, kada vėliau pasiekia Užbaigtumo Rojaus Korpuso statuso dieviškumą ir pašlovinimą.

"Ir šitaip iš tiesų Tiesos Dvasios padovanojimas pasauliui ir jo tautoms atneša paskutiniąją iš dvasinių dovanų, sumanytų tam, kad būtų suteikiama pagalba, kada kylant ieškoma Dievo."2062-09

Taigi tu manęs Kaune paklausei apie naujo vardo dvasią, kuri ir minima paskutiniame -septintame - punkte

Taigi važiuodamas patogiu ir šiltu dviaukščiu traukiniu atgal i Vilnių dar karta paskaičiau iš Urantijos Knygos tą vietą, su platesniu kontekstu.

Dabar galiu tau atsakyti, ko negalėjau padaryti kai paklausei, nes neturėjau galimybes susipažinti su platesniu kontekstu, nes buvo tamsu ir neturėjau laiko kada susipažinti su kontekstu, o be platesnio konteksto ne iš karto viskas tampa aišku, kas paaiškėja iš platesnio konteksto.

Taigi, platesnis kontekstas toks:

"Iki Pentakosto, religija buvo atskleidusi tiktai žmogų, ieškantį Dievo; po Pentakosto, žmogus vis vien ieško Dievo, bet pasauliui spinduliuoja Dievo, taip pat ieškančio žmogaus ir pasiunčiančio savo dvasią, kad apsigyventų žmogaus viduje, kada šis yra jį suradęs, vaizdas.

"Iki Jėzaus mokymų, kurie kulminaciją pasiekė Pentakostu, senųjų religijų dogmos moterims skyrė labai menką dvasinį svorį arba iš viso neskyrė jokio. Po Pentakosto, karalystės brolijoje moterys Dievo akivaizdoje atsistojo į vienodą padėtį su vyrais. Tarp to vieno šimto dvidešimties dalyvių, kurie gavo šitą ypatingą dvasios apsireiškimą, buvo daug mokinių moterų, ir jos buvo palaimintos vienodai su tais tikinčiaisiais vyrais. Vyras daugiau nebegali drįsti toliau monopolizuoti religinės tarnystės darbą. Fariziejus galėjo ir toliau dėkoti Dievui, kad jis “negimė moterimi, raupsuotuoju, ar pagonimi,” bet tarp Jėzaus pasekėjų moteris buvo amžiams išlaisvinta iš bet kokio religinio diskriminavimo lyties pagrindu. Pentakostas ištrynė bet kokį religinį diskriminavimą, paremtą rasiniu išskirtinumu, kultūros skirtumais, visuomenine kasta, ar prietarais lyties pagindu. Nieko nuostabaus, kad šitie tikintieji į naująją religiją sušukdavo, 'Ten, kur yra Viešpaties dvasia, ten yra laisvė.'”

"Jėzaus tiek motina, tiek brolis buvo tarp tų vieno šimto dvidešimties tikinčiųjų, ir kaip šitos bendros tinkinčiųjų mokinių grupės nariai, jie taip pat gavo šią išlietą dvasią. Jie negavo šitos gerosios dovanos daugiau už savo bičiulius. Jėzaus žemiškajai šeimai nebuvo padovanota jokios ypatingos dovanos. Pentakostas pažymėjo pabaigą šventikų išskirtinumui ir bet kokiam tikėjimui į šventąsias šeimas.

"Iki Pentakosto apaštalai buvo daug ko atsisakę dėl Jėzaus. Jie buvo paaukoję savo namus, šeimas, draugus, pasaulietiškas gėrybes, ir padėtį. Pentakosto metu jie Dievui atidavė save, o Tėvas ir šis Sūnus atsakė atiduodami save žmogui – pasiųsdami savo dvasias, kad gyventų žmonių viduje. Šitas patyrimas prarandant savąjį aš ir surandant šią dvasią nebuvo emocinis patyrimas; tai buvo savojo aš išmintingo atsisakymo ir begalinio pasišventimo veiksmas.

"Pentakostas buvo raginimas į dvasinę vienybę tarp evangelijos tikinčiųjų. Kada ši dvasia nusileido ant šių mokinių Jeruzalėje, tas pats atsitiko Filadelfijoje, Aleksandrijoje, ir visose kitose vietose, kur gyveno tikri tikintieji. Tiesiogine prasme tai buvo teisinga, kad 'tikinčiųjų gausybės turėjo vieną širdį ir sielą.' Jėzaus religija yra pats galingiausias vienijantis veiksnys, kurį kada nors pažino šis pasaulis.

"Pentakostas buvo sumanytas tam, kad sumažintų individų, grupių, nacijų, ir rasių perdėtą pasitikėjimą savimi. Būtent šitoji perdėto pasitikėjimo savimi dvasia tiek padidina įtampą, jog periodiškai ji ištrūksta į laisvę naikinančiais karais. Žmoniją gali suvienyti tiktai dvasinis požiūris, o Tiesos Dvasia ir yra toks pasaulinis veiksnys, kuris yra visuotinis.

"Tiesos Dvasios atėjimas žmogaus širdį apvalo ir tą, kuris ją priėmė, veda į tai, kad jis suformuluotų gyvenimo tikslą, kuris būtų paskirtas vien tiktai Dievo valios vykdymui ir žmonių gerovei. Materialią savanaudiškumo dvasią pasiglemžia šita naujoji dvasinė nesavanaudiškumo dovana. Pentakostas tada reiškė, ir dabar reiškia, kad tas istorinis Jėzus tapo dieviškuoju gyvojo patyrimo Sūnumi. Šitos išlietos dvasios sukeliamas džiaugsmas, kada žmogiškajame gyvenime ji yra sąmoningai patiriama, tonizuoja sveikatą, stimuliuoja protą, ir suteikia sielai neišsemiamos energijos.

"Pentakosto dieną šios dvasios neatnešė malda, bet ji iš tiesų buvo didele dalimi susijusi su tuo, kad nulėmė imlumo sugebėjimą, kuris buvo būdingas atskiriems tikintiesiems. Malda dieviškosios širdies nesujaudino, kad ši imtų dosniai dalyti dovanas, bet ji iš tikrųjų taip dažnai iškasa platesnius ir gilesnius kanalus, kuriais gali tekėti dieviškosios dovanos į širdis ir sielas tų, kurie šitokiu būdu prisimena palaikyti nenutrūkstamą komuniją su savo Sutvėrėju per nuoširdžią maldą ir tikrąjį garbinimą." 2066-00

Taigi iš šito konteksto matom, kad Tiesos Dvasios padovanojimas IŠPLĖTĖ DIEVO VEIKIMO POJŪTĮ ANO METO ŽMOGUI NET IR PRIEŠ DU TŪKSTANČIUS METŲ.

TAIP IR PASIEKUS MIRTINGAJAM NAUJĄ DVASINIO AUGIMO PAKOPĄ - SUSILIEJIMO SU SAVO MINTIES DERINTOJU LYGĮ IR VĖLIAU ROJAUS UŽBAIGTUMO KORPUSO STATUSO DIEVIŠKUMĄ IR PAŠLOVINIMĄ Tevo dvasia - Minties Derintojas, Sūnų - Amžinojo Sūnaus ir Sūnaus Kurėjo ir Sūnaus Arbitro dvasia - Tiesos Dvasia, ir Begalinės Dvasios ir Vietinės Visatos Dvasios dvasia - Šventoji Dvasia taip pat įgauna naują KOKYBĘ IR GELMĘ, KURIĄ IR PAJUNTA MIRTINGASIS, GYVENANTIS SUSILIEJIMU SU TĖVO DVASIA IR TEVO-ROJAUS TREJYBĖS VALIOS VYKDYMU.

KODĖL TAI YRA NAUJO VARDO DVASIA, O GI TODĖL, KAD MIRTINGASIS GYVENA ROJAUS TREJYBĖS RITMU IR GYVENIMU.

Šiandien TIESOS DVASIA LEIDŽIA MIRTINGAJAM GERIAU PAJUSTI TIESOS IR TEISINGUMO, GAILESTINGUMO IR KANTRUMO PASIREIŠKIMĄ SAVO PATIES VIDUJE, NES BŪTENT ŠITO TAIP DABAR STINGA ŠIOS DIENOS URANTIJAI, ŽMONIJAI.

Tai tik rodo, kad žmonija gyvena BE TIESOS IR TEISINGUMO. Todėl ir Sūnaus Kūrėjo ir Sūnaus Arbittro dvasia ir turi TIESOS Vardą, būtiną šios dienos žmonijia, kad ir ji pajustų TIESĄ SAVYJE, PAJUTUSI TIESOS DVASIOS veikimą.
Tuo tarpu SUSIELIEJUS SU MINTIES DERINTOJU atsiranda kosmine įžvalga, todėl nebe tiesos siekia mirtingasis, nes jis jau TIESA GYVENA, bet jis ir toliau gilina dvasinį savo lygį ir siekia TOKIOS GYVENIMO IR TOKIOS ŠVIESOS GELMĖS KAIP JA SUTEIKIA TEVAS-ROJAUS TREJYBE.

Štai ką tik pamačiau filmo epizodą, kada per gražias vestuves atneša gražiai įpakuotą dovaną jaunas žmogus, pasirėdęs juodu fraku, ir aš jau žinau, KĄ jis neša, ir kuo tai baigsis, nors šio filmo nebuvau matęs. Ir kada epizodas išsitęsė, aš net nustebau, kodėl gi nevyksta tai, ką jutau savo vidumi labai tvirtai turi įvykti.
Galų gale po šalutinių paaiškinimų padovanojama ši gražiai įpakuota dovana- siurprizas.

O ten, gražioje dėžėje, nuėmus dėžės dangtį - dvi granatos, ir kurių saugiklių kaištis ištraukiamas būtent atidarant dovanų dėžę. Jaunosios tėvas greitai sureaguoja, kas įvyks, čiumpa dėžę ir savo kūnu krisdamas ant žemės uždengia granatas ir išgelbsti kitus žmones nuo tragiškos mirties.

Taigi, Tiesos Dvasia veikia ir tuos, kurie šį filmą apmąstė, režisavo, filmavo, kurie jame vaidino, tiek teigiamus, tiek neigiamus personažus, kurie ji žiūrėjo.

Ir KOKS KONTRASTAS tarp Tiesos Dvasios meiles suteikiamos gyvos dovanos ir granatų sprogimo.

Štai kodėl septintasis dvasios poveikio lygis numato pasaulyje tokį mirtingojo dvasios lygio pasiekimą, kad realiai prasidėtų pradinės harmonijos ir kūrybos amžius visu labui.

Todėl tik mirtingojo dvasinis lygis, pasiekus susiliejimo su Minties Derintoju lygį, ir suteikia galimybę Tėvo, Sūnų, Dvasių naujo pavadinimo dvasiai pasireikšti SAVO lygiu, kuris atitiktų žmogaus susiliejimo su Minties Derintoju dvasinį išsivystymo lygį, ir vėlesnį net Rojaus Užbaigtųjų Korpuso pasiekimą. Viskas tarpusavyje susisieta i vientisa tikrove,

Todėl tokiame apgyvendintame pasaulyje ir dabartinis Minties Derintojas, ir dabartinė Tiesos Dvasia, ir dabartinė Šventoji Dvasia įgaus naują vardą, kuris ir atitiks to mirtingojo dvasinį lygį tame pasaulyje.
Tai bus toks naujas vardas - ne Minties Derintojas - o MEILĖS IR ŠVIESOS BENDRAKŪRĖJAS, Tiesos Dvasia - jau vadinsis nebe Tiesos Dvasia, bet Amžinybės Tikrovės Bendrakūrėjas, o Šventoji Dvasia vadinsis jau nebe Šventoji Dvasia, bet Harmonijos ir Dvasinės Saviraiškos Dvasia. Ir tie pavadinimai bus taip pat laikini, kol mes nužengsime vėl naują gyvojo kelio pakopą, kuri atitinkamai veiks ir šituos dvasinius pasireiškimus, savo naujais vardais atitinkančiais mirtingojo dvasios lygį.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2011-01-02 21:17:46

Komentarai

Algimantai, jūs jau susiliejote su savo derintoju?

Kajus
2011-01-04 21:51:21



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal