Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Neskubėkite su apibendrinimais ir išvadomis, kol neturite savyje platesnio konteksto į praeitį, ir ateitį.

NEDARYKITE APIBENDRINIMŲ PAGAL AKIMIRKOS SUPRATIMĄ

Man dažnai priekaištauja, jog aš TARSI esu perdaug KATEGORIŠKAS, net NEMYLINTIS žmonių, kalbantis be MEILĖS.

Tokias išvadas, apibendrinimus padaro tie, kurie yra NEKANTRŪS, SUSIPAINIOJĘ, IR SKUBA SU APIBENDRINIMAIS, net nesuvokdami KĄ JIE KALBA, ŽVELGDAMI IŠ SAVOJO – LABAI SIAURO – MATYMO TAŠKO. Tuo tarpu išvadą padaro visada klaidingą, nes patys painioja MEILĘ su SENTIMENTALUMU, kuris žmogų ŽALOJA ir yra visiškai nereikalingas jo charakterio ugdymui. Tai tas pats kaip ir GAILESTIS, degraduojantis asmenybę, ir neturintis nieko bendro su GAILESTINGUMU, kuris asmenybės charakterį ugdo.
Tačiau žmonės yra tamsūs, todėl tokių sąvokų neskiria, o dėl to daro klaidingas ir skubotas apibendrinančias išvadas ir jų dėka patys DAR DAUGIAU SUSIPAINIOJA IR PATENKA – GALŲ GALE – Į SAVO PATIES PASPĘSTUS SPĄSTUS – nebežino iš viso, kur jiems gyvenime pasukti, tada puola prie gausybės siūlomų tuščių knygų, įvairių grupių, naujų sektų, o mano jiems pasiūlytą daug ryškesnę ir platesnę šviesą patys, savo laisva valia, atstūmę, net nesusimąsto, kad per mane jiems Rojaus Trejybė jau buvo suteikusi PAGALBĄ, ir atsakymus į jiems KYLANČIUS klausimus, tačiau jie NENORĖJO jų išgirsti PATYS.

Ir taip jie pasielgia dėl to, kad padaro apibendrinančias išvadas patys nesuvokę savosios dabarties ryšio su praeitimi, ir ateitimi.
Jie vadovaujasi vien emocijomis, kurios nustelbia net jų intelektą. Tačiau net ir intelektas – pats savaime – taip pat nepajėgus padaryti teisingų išvadų, remdamasis tik šios akimirkos logika. Todėl teisingoms išvadoms būtina IŠMINTIES ĮŽVALGA, ATREMTA Į KŪRĖJĄ – ROJAUS TREJYBĘ – VISOS KŪRINIJOS ŠALTINĮ IR CENTRĄ IR VISOS KŪRINIJOS PRIEŽASTĮ.

Tik Rojaus Trejybė – Tėvas, Amžinasis Sūnus-Kūrinijos Motina-Kūrinijos Brolis, ir Begalinė Dvasia-Kūrinijos Motina-Kūrinijos Sesė – niekada neturėjo pradžios ir priežasties savo atsiradimui, nes jie VISI TRYS VISADA EGZISTAVO PRAEITIES AMŽINYBĖJE BE PRADŽIOS. Ir jie visi trys visada egzistavo savo energetinio sutelkimo centre – ROJUJE – iš kur ir paskleidė KOSMINĘ ERDVĘ IR ENERGIJĄ Į KOSMOSĄ, tam, kad įgyvendintų savo sumanymą – EVOLIUCIJĄ PAGAL SAVO ATVAIZDĄ ĮVAIRIOSE PLANETOSE IR ĮVAIRIUOSE EVOLIUCIJOS LYGIUOSE.

Štai kodėl BE KŪRĖJO, negali joks mokslas daryti net vadinamųjų mokslinių apibendrinimų, kurie nuosekliai ir susistemintai atskleistų TIKROVĘ. Visi tokie vadinamieji moksliniai apibendrinimai bus tik iš dalies atitinkantys tikrovę, bet nepateikiantys šitos pačios tikrovės giluminės panoramos su KŪRĖJU JOS CENTRE, IR IŠTAKOSE.
Štai Urantijos Knygoje APREIŠKĖJAI mus perspėja, jog
“Tokioje toli nusidriekiančioje visatų visatoje visada egzistuoja didžiulis pavojus pasiduoti tokiam suklydimui, kuris kyla dėl požiūrio ribotumo, tokiam blogiui, kuris yra neatskiriamas nuo segmentinės sampratos apie tikrovę ir dieviškumą.” (0215-01-02)
Ką tai reiškia? O gi toliau šio Dokumento autorius – Dieviškasis Patarėjas – pats taip pat kilęs tiesiogiai iš Rojaus Trejybės, ir paaiškina mums, Urantijos mirtingiesiems:

”Pavyzdžiui: Žmogaus protas paprastai trokštų priartėti prie kosminės filosofijos, pateikiamos šiuose apreiškimuose, einant nuo to, kas yra paprastas ir ribinis, į tai, kas yra sudėtingas ir begalinis, nuo žmogiškosios kilmės į dieviškąjį likimą. Bet tas kelias neveda į dvasinę išmintį. Toks metodas yra lengviausias kelias įgyti kai kurių genezės žinių, bet geriausiu atveju jis gali atskleisti tiktai žmogaus kilmę; jis mažai ką atskleidžia arba nieko neatskleidžia apie jo dieviškąjį likimą. (0215-02)
”Net studijuojant žmogaus biologinę evoliuciją Urantijoje, yra rimtų prieštaravimų dėl išskirtinio istorinio požiūrio į jo šiandieninį statusą ir į jo dabartines problemas. Bet kokios tikrovės problemos – žmogiškosios ar dieviškosios, žemiškos ar kosminės – teisinga perspektyva atsiveria tiktai tada, kada visapusiškai ir nešališkai yra IŠNAGRINĖJAMI IR TARPUSAVYJE SUSIEJAMI (pastaba – mano išskirta didžiosiomis raidėmis) trys visatos tikrovės aspektai: KILMĖ, ISTORIJA, IR LIKIMAS. Šitų trijų patirtinių realybių tinkamas supratimas suteikia pagrindą DABARTINIO statuso IŠMINTINGAM įvertinimui.”(0215-03)
Vakar per vieną Rusijos televizijos kanalą buvo kaip didžiausia sensacija paskelbta informacija apie archeologų surastą Rusijoje žmogaus kaukolę, kuri – jų manymu – gali būti jau apie 40 tūkstančių metų senumo, IR JOS PROPORCIJOS RODO, KAD RUSIJOJE GYVENO KITOKIO TIPO ŽMONĖS NEGU NEANDERTALIEČIAI TUO PAČIU METU, KADA GYVENO IR ŠIE. Iki tol antropologai, tyrinėjantys žmogaus istoriją, buvo vienos nuomonės, kad iš neandertaliečio atsirado šiuolaikinis žmogus, o dabar ši teorija šituo archeologų radiniu paneigiama, nes tai paliudija, kad jau tuo metu gyveno ir kitoks žmogus.
O atrodo taip nedaug tereikia, kad archeologai, antropologai ramiai savo kambaryje PASTUDIJUOTŲ Urantijos Knygą, ir patys pamatytų, kad užsiiminėja NIEKAIS, kuriems skiriami REALŪS pinigai, kada VISA URANTIJOS IR JOS GYVYBĖS KILMĖ IR EVOLIUCIJA PUIKIAI YRA PATEIKTI EPOCHINIAME URANTIJOS KNYGOS APREIŠKIME.
Kiek tokios studijos sutautpytų lėšų ir kiek kūrybingų žmonių atsisakytų tuščio užsiėmimo – kasinėti griaučius ir gyventi praeitimi, o atradus kieno nors kaukolę šaukti, kad dabar jau nauja kuriama teorija apie žmonijos evoliuciją. IKI NAUJOS KAUKOLĖS SURADIMO.
Štai kodėl ir vystosi visa žmonija KLAIDINGŲ SAMPRATŲ IR TEORIJŲ TAMSIAME LABIRINTE.
“Kada žmogiškasis protas ima naudotis tokiu filosofiniu metodu, kada pradeda nuo to, kas yra žemesnis, kad priartėtų prie to, kas yra aukštesnis, nesvarbu, ar tai būtų biologijoje ar teologijoje, jam visada iškyla pavojus, kad jis padarys keturias logines klaidas:
”1. Jis gali visiškai nesuvokti nei asmeninio pasiekimo, nei kosminio likimo galutinio ir užbaigto evoliucinio tikslo.(0215-05)
Tai reikia suprasti taip, kad eidami nuo paprasto prie sudėtingo mes galime nesuvokti, absoliuti dauguma ir nesuvokia, nei savo asmeninio gyvenimo prasmės, nei ateities kartų gyvenimo prasmės, ir kiek tai tarpusavyje susieta į vieną gyvą visumą, ir tuo labiau nesuvokia, kad KIEKVIENAS TURI SAVO LIKIMĄ – ROJAUS TREJYBĖS PASIEKIMĄ ROJUJE.
”2. Jis gali padaryti didžiausią filosofinę klaidą per daug supaprastindamas kosminę evoliucinę (patirtinę) tikrovę, šitokiu būdu eidamas prie faktų iškraipymo, prie tiesos iškreipimo, ir prie likimo klaidingo supratimo.(0215-06)
Ši klaida veda prie TIKROVĖS IR JOS TIESOS IŠKRAIPYMO, visiško nesuvokimo, KAS GI YRA ŽMOGAUS LIKIMAS, IR KAIP JĮ ĮGYVENDINTI. Tai ypač akivaizdu mūsų DABARTINĖJE aplinkoje VISAME PASAULYJE, kada žmogus visą savo energiją ir pastangas nukreipia savo likimo GRIOVIMUI, O NE ĮGYVENDINIMUI, TODĖL PAŽEISDAMAS ROJAUS TREJYBĖS VISŲ TRIJŲ AMENŲ VALIĄ, JIS NUSISUKA NUO PAČIOS ROJAUS TREJYBĖS, TARP JŲ IR KUNIGAI, IR VISĄ DĖMESĮ SKIRIA TIK RITUALO VYKDYMUI IR KOMFORTIŠKO GYVENIMO, MATERIALIAM KŪNUI, PLĖTIMUI IR VYSTYMUI BET KOKIA KAINA – NET IR VISUMOS KAINA.

”3. Priežastingumo studijavimas yra išsamus istorijos analizavimas. Bet žinojimas, kaip tampama būtybe, nebūtinai suteikia tokios būtybės dabartinio statuso ir tikrojo charakterio išmintingą supratimą.”(0215-07)
Štai kodėl MUMS NEUŽTENKA ISTORIJOS ŽINIŲ, NES VIEN TIK JOS NIEKO NEREIŠKIA, JOS NESUTEIKIA MUMS TO, KAD MES IŠMINTINGAI SUPRASTUME ŽMOGAUS DABARTINĮ STATUSĄ IR JO CHARAKTERĮ, JAU NEKALBU APIE LIKIMĄ. O be šito visos istorijos žinios tikrai nieko nevertos net šios dienos požiūriu.
”4. Vien tiktai istorija nesugeba adekvačiai atskleisti ateities vystymosi – likimo. Ribinės kilmės yra naudingos, bet tiktai dieviškosios priežastys atskleidžia galutines pasekmes. Amžinieji tikslai nėra parodomi laiko pradžioje. Dabartis gali būti teisingai aiškinama tiktai abipusiškai susietos praeities ir ateities šviesoje. (0215-08)
Būtent todėl mes ir turime neskubėti su savo apibendrinimais, su savo šios akimirkos išvadomis, imdami pagrindu tik labai seklias žinias iš dabarties ar praeities akimirkos ir to nesiedami su VISA PRAEITIMI IR VISA ATEITIMI AMŽINYBĖJE.
Kūrinija yra gyvas energetinis organizmas, kuriame VISKAS – PRAEITIS, DABARTIS, IR ATEITIS – yra susieta į VIENA – Į KŪRĖJĄ IR MŪSŲ – KIEKVIENO ASMENINĮ – GYVĄ RYŠĮ SU KŪRĖJU – ROJAUS TREJYBE.
Ir ne kitaip, o tik taip, nes tokia yra sumanyta ROJAUS TREJYBĖS EVOLIUCIJA VISAI KŪRINIJAI – ŠVIESĖTI KIEKVIENAM ROJAUS TREJYBĖS ŠVIESA IR PATIRTI MEILĘ VISUMAI, IR KIEKVIENAM.
Ir tik atsivėrusieji Rojaus Trejybei išdrįsta žengti GYVUOJU keliu ir semtis žinių pačia giliausia prasme, šiandien prieinama mums visiems per Urantijos Knygos epochinį apreiškimą, per Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖ apreiškimą, per Rojaus Trejybės Asmenų mokymus, kad nebijotume TIKROVĖS ŠVIESOS, NORS JOS IR NESAME PAJĖGŪS DABAR SUPRASTI IKI GALO, o kad jos siektume, ir siektume ryžtingai ir drąsiai, ir dalintumėmės ja su kitais BE BAIMĖS IR SU MEILE.
Ir tik turėdami vis platesnį tikrovės kontekstą savo proto išmintyje – o tai reiškia ASMENINIAME GYVAME RYŠJE SU ROJAUS TREJYBE – mes ir sugebėsime pažvelgti į aplinką Rojaus Trejybės žvlgsniu iš vidaus, o ne iš išorės, ir neskubėsime su INTELEKTUALIOMIS išvadomis, KURIOS LABAI GREITAI GALI PASIKEISTI DIDESNĖJE ŠVIESOJE.

Į mūsų – urantų – grupę ateina daug įvairių žmonių – tiek jaunų, tiek senų – ir visi iš jų labai greitai padaro skubotus ir tuo pačiu KLAIDINGUS apibendrinimus, KUR ČIA JIE PATEKO, ir nustoja lankyti tiek mūsų grupę, tiek ir gyvąsias pamaldas ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE ŠVENTOVĖJE. Šitaip jie patys užkerta kelią SAVO gyvam augimui ir išsivadavimui iš SAVOJO pasimetimo ir vidinių kančių negyvo kelio, kuriame jie yra vien dėl savojo intelekto išvedžiojimų, susipainiojimų, ir pasąmoninės BAIMĖS.

TĖRA TIK VIENAS GYVASIS KELIAS – URANTŲ. Ir būtent jame mes patiriame pačią ryškiausą – šiuo metu – šviesą ir gyvą meilę visiems, ir kiekvienam, per gyvą komuniją su Rojaus Trejybe.
Ir nėra jokio kito kelio, kuris pranoktų šį – TIKROVĖS – kelią, nes juo eina VISA KŪRINIJA, URANTAI – TAIP PAT.

Visi kiti keliai yra iliuzijų ir kančios keliai, kurie išsekins tiek protą, tiek sielą, nes jie nenumato KILMĖS, ISTORIJOS, IR LIKIMO POŽIŪRIO SUVIENIJIMO Į VIENĄ VISUMOS DVASINĘ VIENOVĘ SU ROJAUS TREJYBE, ROJAUS TREJYBĖJE, IR PATIRIANT ROJAUS TREJYBĖS ASMENIS SAVYJE.


Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2011-01-20 14:38:50

Komentarai

Neseniai teko skaityti literatūrą, kuri iškėlė klausimus apie tai kiek, ką ir kaip reikėtų sakyti kitiems žmonėms, apreiškiant didesnę šviesą. Pirmas ir geriausias variantas būtų, jeigu žmogus gyvena tuo kas yra tiesa, ir natūraliai ir nuoširdžiai gyevndamas tuo nerodo jokių dogmų, ritualų, ar tikėjimo tuo ko nežino - tokį žmogų ir kitam lengva suprasti.
Tačiau jeigu tekstas yra parašytas, ar pasakomas tik trumpas teiginys reikėtų suprasti šitai:
* Jeigu gyvena sau žmogus, kaip ir visi kiti. Ir jami yra pasiūloma kokia nors tiesa apie Dievą, jo veikimą ir panašiai - o žmogus kuriam buvo siūloma tos tiesos atsisako - nes jam ji nebuvo aiškiai suprantama, pagal jo paties akinius, tai drįstu teigti - kad toks žmogus susiformuoja ENERGETIŠKAI nuostatą atsisakyti to kas dieviška, atsisakyti Dievo. Ir tai galėjo padaryti būtent žmogus, kuris manė pažįstąs Dievą, ir norėjo padėti kitam neįsigilindamas į to žmogaus supratimą.

Apie tai dar galima plačiau parašyti, bet apsiribosiu tiek.

Vaidas
2011-01-25 11:01:51



Geros naujienos Algirdai , ir tepadeda mums Dievas Tėvas įgyvendinti pačius geriausius mūsų visų dvasinės brolystės ateities planus .
Iš tiesų tai visi ir visas proto vizijas , turėtume kreipti tik į ateities brolystę tarp tautų , nacijų ir bažnyčių , o praeities nesutarimus palikime tik kaip praeties pamoką , gyvulinio , nesubrendusio dvasioje proto , kurio veikloje vystėsi tautų ir bažnyčių savanaudiškos teorijos ir veiksmai . Istorija tegu palieka istorijai , nes :
”4. Vien tiktai istorija nesugeba adekvačiai atskleisti ateities vystymosi – likimo. Ribinės kilmės yra naudingos, bet tiktai dieviškosios priežastys atskleidžia galutines pasekmes. Amžinieji tikslai nėra parodomi laiko pradžioje. Dabartis gali būti teisingai aiškinama tiktai abipusiškai susietos praeities ir ateities šviesoje. (0215-08)

emilispetras
2011-01-21 13:37:44



Emili pasidalinsiu pora nuogirdų; JAV jau atsiranda tradicija-paprotys prie mirusiojo materialaus kūno giedoti "Jėzaus prisikėlimo giesmes -taigi, Velykinė nuotaika; kunigas dėvi baltus rūbus; artimieji rengiasi šviesiom spalvom". -Matu logikos tame, kad UK pasirodė būtent JAV, vietine kalba -tad jų pirmavimas plačiąja-visuomenine raiška -suprantamas, logiškas.
Antra nuogirda; Anglijoj -anglikonų bažnyčios kunigus pervedant-įšventinant į katalikų -tik pagalvok -pats popiežius įšventina naują kunigą kartu su žmona (nesvarbu kad anglikonai turi žmonas; naujiena -kad Vatikanas tikį faktą patvirtina-įsileidžia į katalikybės erdvę.

Algirdas
2011-01-21 09:24:37



Gerb. Algimantai , labai gera tema , super gera , nes joje yra klausimas , kodėl žmonės nenori žinoti savo dvasinių genealoginių šaknų , bet labai nori žinoti savo protėvių genealoginio medžio šaknis ir šakas .
Žinau , Algimantai , kad tu tokio klausimo nepateikei , tai aš jį išgalvojau , tačiau jis išplaukia iš šios tavo temos ir minties , todėl per savo klausimo prizmę , aiškiau matau ir tavo temos prasmę ir reikšmę .

Dieviškos išminties visada trūko žmonių protuose , nes niekas ir niekada neskatino šių protų domėtis savo tikrąja žmogiškąja praeitimi. Žmogaus kilmė ir jo evoliucija visada ėjo per išgalvotas mokslines teorijas , kurios būdavo sukuriamos kabinetuose , pasitelkus neaiškios kilmės ir neaiškaus auteniškumo radinius iš vienų ar kitų planetinių mokslinių ekspedicijų . Aš tikrai nesu mokslininkas ir nedrąsu kritikuoti mokslininkus , tačiau esu prisiskaitęs labai daug mokslo pasaulio mokslinių teiginių , kuriuos vieni mokslininkai taip aiškina , tio tarpu kiti , kitos valstybės mokslininkai , jau visai kitaip aiškina .

Todėl iš tiesų , kol nėra mokslo pasaulyje dieviškai išmintingo proto , tol visos teorijos apie žmogaus kilmę ir apie žmogaus genealoginę migraciją išlieka spėlionių fazėje ir spėlionių teorijose . Kol žmogus dirbtinai yra atskiriamas nuo Dievo , nuo dieviškojo kosminio CENTRO ir PRADŽIOS , kol žmogaus siela ir dvasia surišama planetiniame , žemiškajame , dieviškųjų energijų veikime , tol ir visos žmonijos kilmės teorijos išlieka tik kaip gamtinis gyvybės evoliucijos modelis , be dieviškumo šaknų , be dieviškumo globos ir be ateities dievybėje .

Tačiau šis Urantijos knygos apreiškimas , kad Dievas atėjo pas žmogų ir pasiliko žmoguje yra labai netikėtas ir negirdėtas teiginys . Nors , kažkas panašaus , anais laikais ir buvo paskelbta Jėzaus Kristaus ir jo apaštalų , tačiau vėlesnės bažnyčios to neplatino ir neaiškino . Todėl nenuostabu , kad ir šiandieniniai religininkai sunkiai lipa iš savo tikėjimo dogmų , kurios yra aiškios ir suprantamos tik tokioje šviesoje , kokia šviesa ir tebuvo įlietos į tikinčiųjų protus . Aukščiau kilti yra labai sunku , o daugeliui ir net daugumai , tai tiesiog net neįmanoma pradėti , jeigu nėra išugdytas kilimo jausmas ir noras .

emilispetras
2011-01-20 20:02:26



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal