Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

IŠMINTIES TOBULINTOJAI

Iš Rojaus Trejybės tiesiogiai kilusios kai kurios dvasių kategorijos mane labai žavi savo veiklos galimybėmis ir savo asmenybės aktualu. Jų veikimas yra toks nuostabus savo TOBULUMU, kiek mano mirtingojo protas pajėgus tą suvokti dabartiniu metu, kad tarp tokių dvasių šitoje temoje noriu panagrinėti IŠMINTIES TOBULINTOJUS.
“Išminties Tobulintojai yra Rojaus Trejybės specializuotas kūrinys, skirtas tam, kad dieviškumo išmintį įasmenintų supervisatose. Šitų būtybių yra lygiai septyni milijardai, ir po vieną milijardą yra paskirta į kiekvieną iš septynių supervisatų.”(0215-10)
Taigi, Išmintjes Tobulintojai yra ne šiaip koks nors EILINIS DVASIŲ PADALINYS, kuris VYSTOSI, kaip vystosi visos kitos dvasios, turinčios tikslą tobulėti, bet yra sukurtas būtent specialiam tikslui, specialiai funkcijai – ĮASMENINTI DIEVIŠKUMO IŠMINTĮ SUPERVISATOJE.
Išmintis per Išminties Tobulintojus yra pateikiama ĮASMENINTA, pateikiama ASMENS PAVIDALU IR IŠRAIŠKA, o ne vien tik kaip klaidų ir jų ištaisymo patyrimas, kurį kaupia asmenybė žengdama į vis aukštesnį savo dvasinio vystymosi lygį. Ir šitų būtybių kiekviena SUPERVISATA – mūsų, ORVONTONO, taip pat – turi po VIENĄ MILIJARDĄ.

“Kartu su savo lygiaverčiais partneriais, Dieviškaisiais Patarėjais ir Visuotiniais Cenzoriais, Išminties Tobulintojai perėjo per Rojaus, Havonos, ir, išskyrus Dieviningtoną, Tėvo Rojaus sferų išmintį. Po šitų patyrimų Išminties Tobulintojai buvo paskirti į Dienų Senųjų nuolatinę tarnystę. Jie netarnauja nei Rojuje, nei Rojaus-Havonos grandinių pasauliuose; jie yra visiškai užsiėmę supervisatos vyriausybių administracija.” (0216-00)
Ši pastraipa paaiškina, kad Išminties Tobulintojai, Dieviškieji Patarėjai, ir Visuotiniai Cenzoriai, nors ir tiesiogiai yra kilę iš ROJAUS TREJYBĖS, ir dėl to būdami TOBULI, vis tik savo asmeninę išmintį savo pačių patyrimu dar papildomai TURĖJO ĮGYTI tiek Rojuje, tiek Havonoje, tiek TĖVO Rojaus sferose, išskyrus Dieviningtoną.
Rojaus sferos – tai trys žiedai su Rojaus Trejybės Trijų Asmenų dvidešimt vienu pasauliu – kiekviename po septynis pasaulius.
Vidinėje grandinėje yra septyni TĖVO pasauliai, tarp jų ir DIEVININGTONAS – MINTIES DERINTOJŲ SUSITIKIMŲ IR MOKYMO ROJAUS SFERA. Ir DIEVININGTONE lankosi tik Minties Derintojai. Štai kodėl net tokioms aukšto rango iš Rojaus Trejybės tiesiogiai kilusioms dvasioms neleidžiama lankytis jame.
Tačiau nemanykite, kad tai yra specialiai nuo jų, kaip ir nuo kitų, slepiamas pasaulis. NE. Tiesiog jo veikla neturi nieko bendro su kitų asmenybių evoliucija, todėl lankytis šiame pasaulyje joms nėra prasmės, nes vis tiek šitos Dieviningtono veiklos jos nesuprastų, kadangi ji suvokiama tik MINTIES DERINTOJAMS.
Tad Išminties Tobulintojai perėję per Rojaus, Havonos, ir Tėvo Rojaus sferas, išskyrus Dieviningtoną, veikia SUPERVISATOJE PADĖDAMI SUPERVISATŲ VYRIAUSYBĖMS IR SUPERVISATŲ SUDEDAMŲJŲ SEGMENTŲ ŽEMESNIEMS VADOVAMS.
O juk Dienų Senieji, kurie PO TRIS, administruoja kiekvieną iš dabar esančių Septynių Supervisatų, taip pat yra kilę iš Rojaus Trejybės. Tad jų išmintis taip pat yra labai aukšto lygio. Ir vis tik jie savo administravimo veikloje neapsieina be Išminties Tobulintojų pagalbos.
“Kur tik ir kada tik veikia Išminties Tobulintojas, ten ir tada veikia dieviškoji išmintis. Žiniose ir išmintyje, kurios išreiškia šitų galingų ir didingų asmenybių darbus, yra buvimo aktualybė ir pasireiškimo tobulumas. Jie NEATSPINDI Rojaus Trejybės išminties; jie YRA toji išmintis. Jie yra išminties šaltinis visiems mokytojams panaudojant visatos žinias; jie yra pasirinkimo laisvės fontanai ir nusimanymo šaltiniai mokymo ir įžvalgos institucijoms visose visatose.” (0216-01)
Štai pati nuostabiausia tikrovės išraiška – Išminties Tobulintojai PATYS YRA ROJAUS TREJYBĖS IŠMINTIS, O NE ŠIOS IŠMINTIES ATSPINDYS.
Jūs tik susimąstykite – jie YRA Rojaus Trejybės IŠMINTIS. Ne tos išminties šešėlis, bet pati toji išmmintis, nes tokia yra Išminties Tobulintojų funkcija – BŪTI Rojaus Trejybės išmintimi.
“Išmintis savo kilme yra dviguba, kylanti iš dieviškosios įžvalgos tobulumo, neatskiriamo nuo tobulų būtybių, ir iš asmeninio patyrimo, kurį įgyja evoliuciniai tvariniai. Išminties Tobulintojai yra Dievybės įžvalgos Rojaus Tobulumo ta dieviškoji išmintis. Jų administraciniai partneriai Uversoje, Galingieji Žinianešiai, Tie be Skaičiaus ir Vardo, ir Tie Aukštieji Valdžioje, kada veikia drauge, yra patyrimo išmintis visatoje. Dieviškoji būtybė gali turėti dieviškųjų žinių tobulumą. Evoliucinis mirtingasis gali kada nors pasiekti kylančiojo žinių tobulumą, bet nė viena iš šitų būtybių, atskirai paimta, neišnaudoja visos įmanomos išminties potencialų. Todėl, kada tik supervisatos elgesyje norima pasiekti administravimo išminties maksimalų laipsnį, tada visada šitie dieviškosios įžvalgos išminties tobulintojai yra suvienijami su tomis pakilusiomis asmenybėmis, kurios į supervisatos valdžios aukštas pareigas pakilo per evoliucinio žengimo į priekį patirtines kančias.” (0216-02)
Ši pastraipa kalba apie Išminties Tobulintojo DIEVŠKĄJĄ IŠMINTĮ, kuri neatskiriama nuo TOBULŲ BŪTYBIŲ, KURIOS IR KILO IŠ TOBULUMO ŠALTINIO. Tačiau išmintis taip pat turi ir PATYRIMO AUGIMĄ, NUO PATIES ŽEMIAUSIO IKI PATIES AUKŠČIAUSIO. O TOKIO patyrimo Išminties Tobulintojai ne tik neturi, bet ir turėti negali, nes jie kilo tiesiogiai iš Rojaus Trejybės - tobulumo ŠALTINIO IR CENTRO.
Tuo tarpu mirtingieji, pasiekę savojo – kaip ribinio – ištobulinimą, kada įgyvendina savo likimą ir pasikeia Rojų ir būna apkabinti Rojaus Trejybės, gali tapti ir Galingaisiais Žinianešiais, ir Tais be Vardo ir Skaičiaus, ir Tais Aukštai Valdžioje. Jie būtent ir turi sukauptą mirtingojo patyrimą pradedant žmogaus materialiu pavidalu ir baigiant ištobulintos dvasios, pasiekusios Rojų ir patyrusios Rojaus Trejybės apkabinimą, patyrimu.
Štai toks Išminties Tobulintojo bendradarbiavimas su Galingaisiais Žinianešiais, Tais Be Vardo ir Skaičiaus, ir Tais Aukštai Valdžioje leidžia pasiekti visaapimančią išmintį – tobulos kilmės ir įgyto – patirtinio – ištobulinimo išmintį.
“Išminties Tobulintojų įvairiapusiškumas juos įgalina dalyvauti kylančiųjų tvarinių iš esmės visose dangiškosiose tarnystėse. Išminties Tobulintojai ir asmenybės manoji kategorija, Dieviškieji Patarėjai, kartu su Visuotiniais Cenzoriais, sudaro būtybių aukščiausias kategorijas, kurios gali įsitraukti ir iš tiesų įsitraukia į tą darbą, apreikšdamos tiesą atskiroms planetoms ir sistemoms, nesvarbu, ar jos būtų savojo išsivystymo ankstyvose epochose, ar kada įsitvirtina šviesoje ir gyvenime. Laikas nuo laiko mes visi užmezgame ryšį su kylančiųjų mirtingųjų tarnyste, pradedant pradinės gyvybės planetomis, einant tolyn į viršų per vietinę visatą ir supervisatą, ypač pastarojoje. (0216-04)
Tad ir mes gauname jų pateikiamą Urantijos Knygos epochinio apreiškimo šviesą. Būtent jie - šios trys aukščiausių dvasių kategoprijos - yra autoriai, su labai maža išimtimi, tų Dokumentų, kurie mums apreiškia aukščiausią TIKROVĘ, pradedant jos Šaltiniais ir Centrais – Rojaus Trejybės Trimis Asmenimis, Rojumi, ir baigiant įvairiomis paties aukščiausio rango dvasiomis.

Tačiau kaip TOBULAI veikia Rojaus Trejybė, kuri sumanė EVOLIUCIJĄ, ir ją sumanė tokią, kad net PATI sukūrusi TOBULUS IŠMINTIES TOBULINTOJUS numatė jų bendradarbiavimą su IŠTOBULINTAIS jų partneriais, kurie nuo paties žemiausio laiptelio visoje evoliucijoje pradėjo savo žengimą į tobulumo Šaltinį ir Centrą ir jį PASIEKĖ – ĮGYVENDINO JIEMS SUTEIKTĄ LIKIMĄ. Ir jais galime būti MES.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2011-02-08 15:58:30

Komentarai

Tema padėjo man geriau pažinti išminties tobulintojų kategorijos dvasių veikimą, o taip pat ir platesnę sampratą kaip veikia Trejybė per įvairias savo sukurtas dvasias. Kaip tos dvasios bendradarbiauja tarpusavyje - vienos sukurtos tobulos, kitos pasiekusios tobulumą nuo santykinio netobulumo.

Man patinka ta idėja kai asmenybės kurios siekia tobulumo - auga charakteriu ar savosios asmenybės didesnio atskleidimo ir yra patirtinės bendradarbiauja ASMENIŠKAI su kitų kategorijų dvasiomis kurios buvo sukurtos nuo pradžios daug tobulesnės. Atrodytų tokie du kontrastai - ir kiekviena artėja prie kitos. Visa veikla kūrinijoje tai didesnis jos atskleidimas, kylantiesiems išminties pasiekimas (ir ne tik), o tobuloms dvasioms bendradarbiaujant su dar augančiais - patirtis kaip nusileisti iki jiems suprantamo lygio ir kaip įvairiais būdais perteikti tai kas yra dieviška.

Kūrinijoje veikia daugybė dvasinių kategorijų dvasių. Su vienomis mes galime bendrauti tiesiogiai, su kitomis tam kad bendrautume reikia kitų, pagalbinių kategorijų dvasių - pvz energijų reguliuotojų, tam kad galėtume bendrauti. Bene artimiausios mums "dvasios" - tai ikiasmenė esybė Minties Derintojas dar žinomas kaip Dievo fragmentas vedantis mus ir turintis lemtį susilieti su mumis, mūsų angelai serafimai kurie bendrai dirba su mumis visumos gerovei, mūsų vietinės visatos kūrėjas Mykolas ir jo partnerė Nebadonija. Čia pradeda kilti klausimas: o koks mūsų požiūris yra į visas tas tarnaujančias, kuriančias gėrį viena dvasioje su Trejybe? Kiek atviri mes esame jų pagalbai? Kiek dažnai išreiškiame nuostatas ir laisvą valią, kad pakviestume juos į pagalbą? Jeigu pasiklausytumėte, ką jos sako, tai greičiausiai būtų "Mes tau galime padėti", bet ir vėl nėra laisvos valios pažeidimo - žmogus turi priimti tą pagalba, sutikti ją priimti prašymu ar atsivėrimu.

[ne tiesiogiai į temą]
Pastaruoju metu šiek tiek mąsčiau apie tų žmonių pasakymus jog "va čia paklodes rašai" - prirašyta daug, o pasakyta atseit mažai. Nors tokiuose rašymuose: daug dėsnių, principų, vertybių, paaiškinimų ir taip toliau. O rašau tokius komentarus todėl - kad nežinant dėsnių, nežinant kuo vadovautis - žmogus nepildo savo "tikrojo pašaukimo", to ką galima pavadinti vedimu iš vidaus, širdies balso ir panašiai (nors čia netiksliai). Manau yra žmonės kurie dirba gan intelektualų ir loginį darbą - tuomet ir kalboje jiems norisi pamatyti aiškius trumpus faktus, ar logiką - o tada yra praleidžiamos vertybės, ir visa kas yra tarsi "akmens nugludinimas". Manau tie, kurie eina dvasiniu keliu - visi yra daug labiau besirūpinantys savo minčių būsena, savo minčių formuluotėmis, vertybėmis kuriomis gyvenama. Tai nėra taip paprasta kaip kad urvinių laikais - "meluok ar nemeluok. žudyk ar nežudyk". Yra tiek daug informacijos, kuria remiantis žmogus žino kuo vadovautis, kokiu motyvu veikti ir kur visa tai jį nuves.

Sodininkai pvz, dirbantys soduose - mato labai daug išminties augindami augalus - jie ugdosi kantrybę žinodami kiek daug METŲ reikia kol augalas duos vaisius, jie žino kiek DAUG reikia rūpintis pradžioje augalu kad jis išdygtų ir įsitvirtintų. Ta prasme kiekvienas iš jų galime pasimokyti.
Taip ir su Urantijos Knygos tekstu apie Išminties tobulintojus - mes įžvelgiame dėsningumus, vertybes. O tuo pačiu atsiveriame didesniam Trejybės pažinimui, suvokiame kad ji ir vėl peržengė mūsų iki tol buvusios vaizduotės ribas kokia ji tobula, ir kas tas tobulumas.

Augant platesniam suvokimui - visada yra svarbu matyti platesnį vaizdą. Šiuo atveju jeigu medikas tarkime labai įnirtingai pasinėręs į darbą dirba su medicinine informaciją, jis ir juokauja medicinine tematika.. žiūri serialus ar filmus su medicina - tai toks įsitraukimas į vieną sritį dar nėra blogai, bet klausimas koks yra požiūris į visą kitą veiklą gyvenime. Koks yra santykis tokio laiko ir dėmesio skyrimo medicinai ir likusiam gyvenimui. Todėl keliu klausimą - kokią vietą žinios apie išminties tobulintojus užima mūsų gyvenime? Kokį bendrą vaizdą matote? Man asmeniškai, tai kaip ir minėjau koreguoja požiūrį į dvasias, o ir atsivėrimas Trejybei didėja. O kasdienybėje indų neišplausi su išminties tobulintojais - nors plauti kaip žmogus turėdamas jau platesnį sąmoningumą galima.

Susimąsčiau dar ir apie tai, kad būtent mes žmonės, tokie pat kaip ir Algimantas rašęs temos aprašymą - galime augti suvokimu, ir šiuo atveju žiniomis apie išminties tobulintojus mes esame užaugę patirtiškai. Tuo tarpu jeigu čia įsikūnytų kokia dvasia su fiziniu kūnu ir kalbėtų net ir užsivėrusiems dvasiškai bet girdintiems materialiomis ausimis - tai viskas skambėtų daug įspūdingiau - štai dvasia atėjusi iš aukščiau pasakoja apie Dievo kūrinijos veikimą! O čia, toks žmogus kaip ir mes patys. O jeigu žmogus - tai galbūt kuris pagalvos ir "ne geresnis nei aš, negalintis pranokti mano vaizduotėje suvokiamų žmogaus galimybių ribų". Taip, kai tenka girdėti tiesioginius dvasių atsakymus.. jie savo formuluotėmis labai tiksliai ir sklandžiai ir su giluminiu požiūriu ir pritaikytai mums dėsto mintis. Tuo tarpu žmogui iki tokio "amžiaus" reikia dar priaugti. Kyla klausimas, kiek mes įsisavintumėme žinių jeigu tikrai nusileisto iš Trejybės kilęs Dievo sūnus? Ar mes klausytumėmės jo pasakojimų? Ar taikytumėme tas žinias praktikoje? O viskas prasideda nuo pasitikėjimo Dievu, kada vis daugiau ir daugiau pasitikime juo, vis daugiau taikome.. kol pabaigoje veikiame vien tik Jo valioje.

Man asmeniškai jokio įspūdžio nedaro "galia" ar koks kitoks kiekybiniu požiūriu pasiektas maksimumas. Man rūpi dėsningumai. Jeigu kokia dvasia gali skrieti greitai - taip yra tik todėl, kad ji taip gali atlikti savo funkcijas. Mes gyvename ant žemės, todėl mūsų greitis vienoks. Jei gyventume kitur - jis būtų kitoks. Manau savotiškas "maksimalizmas" ar stebėjimasis nedera su dvasiniais dalykais - čia, dvasiniuose dalykuose, esti stabilumas, ramumas, vientisumas. Čia jeigu žmogus pavalgė - jis išsiplauna dubenėli.
O visas tas augimas susidėlioja į tinkamą žmogaus sąmonę, tinkamą mąstymą - beaugantį mąstymą, vis atsiveriantį, vis išsiplečiantį, kupiną meilės. Kol kas tiek.
Klaipėda,

Vaidas
2011-02-09 19:15:38



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal