Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Esksperimentas?

Lankantiems Urantijos Knygos grupę pasakojau asmeninius patyrimus su Rojaus Trejybe– tokius patyrimus, kuomet „prašai ir gauni“. Tie patyrimai man buvo tarsi koks bandymas – prašiau Rojaus Trejybės pagalbos, ilgai prašiau ir laukiau pasikeitimo. Bet laukiau žinodama, kad jis ateis. Tiesa, kai atėjo, nustebau. Vadinasi, širdies gilumoje turėjau abejonių. Tų abejonių, matyt, turiu ir dabar, todėl tęsiu savo eksperimentą toliau.

Šį kartą prikibo prie manęs virusėlis – pradėjo stiprokai skaudėti gerklę. O aš, patyrusi, kaip Rojaus Trejybė puikiai malšina skausmą, vakare pasimeldžiau, kad sustiprėtų sveikata, sumažėtų gerklės skausmas. Ir sumažėjo, tiksliau skausmas praėjo. Ryte jaučiau, kad gerklę vis viena skauda, tiesa, ryjant skausmo nesijaučia, bet raudonumas ir perštėjimas liko. Aš dar pasimeldžiau, meldžiausi kokią valandą – kol susiruošiau ir išėjau į darbą, važiuodama autobuse vis prašiau ir prašiau numalšinti skausmą, išgydyti mano gerklę, prašiau sustiprinti visas mano kūno ląsteles, kad jis taptų nuostabia Rojaus Trejybės šventove, kartu su Rojaus Trejybe, darančia šviesos ir gėrio darbus visų labui. Skausmas nurimo visai, raudonis sumažėjo. Darbe ir skausmą ir meldimąsi pamiršau. Ir gavau rezultatą – vakare vėl pajutau skausmą.

Tuomet supratau esminį dalyką – GYDYMAS VYKO TOL, KOL BUVAU ATSIVĖRUSI, T.Y. TOL, KOL MELDŽIAUSI. Vadinasi, nepakanka pasimelsti kažko prašant ir tai pamiršti, vadinasi reikia daug ir ilgai melstis. Svarbiausia – PRAŠANT DUODAMA.

Kas jaučiate, kad įtikėjimas seklus, melskite jo, melskite nuolat, prašykite. Kas jaučiate, kad pasitikėjimas menkas ir negalite gydytis Rojaus Trejybės pagalba, melskite ir melskite gilesnio pasitikėjimo. Svarbiausia, JŪS TAI GAUSITE. Žinoma, veiksmingiausia kolektyvinė malda, tačiau ir asmenybei suteikta didžiulė galia semtis iš Rojaus Trejybės visko ko mums reikia. O Rojaus Trejybės mums siunčiamoje meilėje yra viskas: sveikata, nuskausminamieji, vaistai, išmintis, nuraminimas, teisingumas, ramybė, nesavanaudiškumas ir dar daug, daug to, kas mums veda Gyvuoju Keliu.

Darykit ir jūs, kaip aš vadinu, eksperimentus ir įsitikinsite, kad tai VEIKIA. Kad kiekvienam duodama ir net daugiau nei jam reikia.

Su meile

Gitana
2011-03-10 06:32:47

Komentarai

Mielieji noriu pasidalinti balandzio 10 dienos patyrimu. Musu miestelyje vyko tradicines laidotuves, kuriu metu buvau ipareigota bendruomenes vardu pakalbeti.Isejusioji 20 su virs metu vyresne uz mane. Pazinojau ja kaip ramia, protinga, darbscia moteri. Apie jos nelengva gyvenima istoriniu ivykiu verpetuose buvau girdejusi is savo tevu. Viskas, ka galejau pasakyti, tilpo 3-4 sakiniuose. Peradresuoti kalbos nebuvo kam, buvau tikrai sutrikusi, kai staiga supratau, kad kalbesiu tai, kas apie zmogaus isejima parasyta Urantijos knygoje.
Nors saulute nedrasiai zvalgesi pro debesis, bet oras buvo saltas, pute stiprus vejas.Palydinciuju daug, o laidojama buvo senojoje kapiniu dalyje, kurioje kapavietes viena prie kitos, arciau prieiti sunku. Jau kalbedama pamaciau, kad zmones pasklido gana placiai. Kai pasakiau, jog siandien mes atsisveikinam su Marijonos sielos zemiskaja buveine, jos materialiu kunu, o ji kartu su angelu sargu yra uz daugybes sviesmeciu nuo musu daug subtilesniame ir tobulesniame pasaulyje, kad ten ji gyva, pamaciau jog labai tyliai zmones eina artyn. Supratau, kad jiems idomu, jiems to reikia. Kalbejau ramiai, sklandziai ir net pakiliai. Be visa kita priminiau Jezaus zodzius, kad " Niekas nenueis pas Teva kitaip kaip tik per mane", Jo pries 2000m. atnesta tikraja evangelija, kad"Dievas tevas yra visu musu Tevas, o mes broliai ir seserys dvasioje". Pasakiau, kad visi nuosirdziai palinketume musu sielos sesei toliau tvirtai zengti amzinybes keliu pas Teva i amzinuosius musu namus, i Roju.Uzbaigiau tradiciskai. Aplinkui buvo tylu, tylu, net artimieji neverke. Po laidotuviu paskambino isejusios marti. Ji pasake:" Aciu tau uz grazius ir gerus zodzius. Laidotuves tapo visai kitokios; iskilmingos ir viltingos". Isgirdusi tai, padekojau Tevui, uzvedima ir pagalba.
Su meile Nijole.

Krapauskiene
2011-04-13 22:53:04



Dar truputi parašysiu eksperimentą prie šio eksperimento .
Skaitau Urantijos forumą , skaitau dar ir kitas nuostabias knygas apie kitų žmonių išmąstytas mintis ir patyrimus , kalbuosiu su žmonėmis , dirbu gražius darbus, mąstau ir garbinu DIEVĄ TĖVĄ , su viltimi žiūriu į ateitį , tikiu šio gyvenimo pozityvumu ir viso ko prasmingumu .

Ar to užtenka žmogui , kad atlikčiau savo gyvenimo eksperimentą ? Manau , kad užtenka , jeigu dar kiekvieną savojo gyvenimo dedamąją dar išskaidysiu į šimtus gražių ir malonių akimirkų , kurie vienaip ar kitaip savo gyvaisiais egzistenciniais virpesiais , rezonuos su aplinka , su šalia gyvenančiais žmonėmis , su šių žmonių viltimis ir svajonėmis . Kartais kitame žmoguje sužadinti viltį gyvenimui , meilei ir kūrybai yra geras ir pozityvus asmeninis dvasinio charakterio veiklos išplėtimas link kito žmogaus laimingos vilties , link laimingesnio ir suprantamesnio jo gyvenimo prasmės .

Štai šimtai žmonių eina į bažnyčias , tūkstančiai eina į koncertus , dešimtys tūkstančių eina į futbolo rungtynes , milijonai dalyvauja komercinėje veikloje , o vienetai , tik vienetai ieško Dievo atvaizdo žmoguje .

Didysis kosminis eksperimentas , išskleistas per visatas ir galaktikas , randa svirealizacijos sąlygas tik vienetuose planetų , tik vienetuose protų ir širdžių . Taigi perlai ir brangenybės nesimėto po visą kosmosą ir po visas planetas , bet užauga tik palankiomis gyvybės eksperimento sąlygomis , palankiomis protui ir intelektui , dvasios būviais ir būsenomis .

Dabartinis urantiškas eksperimentas , taip pat yra vienetų eksperimentas , labai retas , tačiau unikalus , mažai kam suprantamas , tačiau kai kam žingeidus , o dar mažiau ir žingeidus ir įtakus . Eksperimento procesas turi tikimybę plėstis ir sąveikauti , tačiau vėl , tik tam tikrų ir unikalių vienų lygmenyje .

emilispetras
2011-03-29 12:00:09



PATYRIMAS SU APVAIZDA.
Mano mama, kuri yra 85 metų amžiaus, smarkiai apsinuodijo maistu. Nežiūrint senyvo amžiaus ji yra sveika ir gyvybinga, todėl negalavimo būsena iššaukė jai labai didelę baimę, nes tai nutyko pirmą kartą gyvenime. Ji plaškėsi, dejavo, buvo labai nekantri. Nepadėjo visoso žinomos naminės priemonės. Slaugiau ją kelias valandas, nes viduje žinojau, kad viskas gerai baigsisi, nereikia kreiptis į gydytojus, kurie būtų mamą paguldę į infekcinę ligoninę. Beslaugydama prisiminiau, kad Kaune Rojaus Trejybės Šventovėje Begalinė Dvasia perdavė mokymą, kad, gydydami ligonius, galime kreiptis Apvaizdos pakalbos.
Maam yra netikinti, bet aš atsisėdau prie jos apkabinau ir garsiai pradėjau melstis Rojaus Trejybei prašydama Apvaizdos pagalbos. Dariau tai pirmą kartą, niekada jokio ligonio nebandžiau gydyti. Meldžiasusi neilgai, tačiau maldos metu mama pradėjo rimti, nustojo dejuoti, viskas susitvarkė. Nereikėjo jokių gydytojų. Mama pasveiko.
Buvau apstulbinta tokio rezultato. Tai vyko prieš kelias dienas. Iš karto nerašiau patyrimo į forumą. Mąsčiau apie tai, tačiau dabar esu tikra, kad man buvo pademonstruota, jog Apvaizgos pagalba, kai į ją kreipiesi ir , kai tai neprieštarauja Tėvo valiai, tikrai yra.
Su meile visus apkabinu.

Laima
2011-03-26 18:02:06



Tema ,,Eksperimentas " , siūlo ir kiek kitu kampu žvelgti į visas mūsų lietuviškas problemas , tik dvasioje , tiek ir materialiame pasaulyje . Niekada šioje Lietuvos žemėje nebuvo brolystės sėklos , dvasios ir meilės . Geriausiu atveju tai buvo tik fanatiškas klerikalinis tikėjimas , kad už viską bus atlyginta , o blogiausiu atveju , tegu liaudyje ir toliau gyvena juodas skurdas . Nemačiau brolystės , arba net gražios pilietybės dvasios čia tarp brolių lietuvių , na pavyzdžiui tokios , kokią aukšto dvasinio ir moralinio lygmens dvasią demonstruoja , katastrofos ištikta Japonija .
Žodis brolis , Lietuvoje niekada nebuvo nei meilė , nei aukšti sielos virpesiai , tai buvo tik vardas konkuruojančių ir besivaidijančių asmenybių . Todėl ir šiandiena , kai aš sakau , kad reikia vystyti ir stiprinti šios , Dievą Tėvo dvasios , įtikėjusios visumos , praktikuojančios patirtinį individualų vystymasį ir norinčios atkurti prarastus brolystės ryšius ir brolystės dvasią , mažai kas supranta , kad tai yra pamatai ir geri pamatai tai Šventovei , kuri augins sielas ir turtins dvasią , šiuose dabartiniuose , naujos dieviškos dvasios , broliuose ir sesėse .

Aš ne prieš Trejybės garbinimą , aš už Dievybių Trejybės garbinimą ir tikėjimą jų visagalybe ir jų kuriančiąją meilės galia . Tačiau matau , kiek čia gimsta ambicijų , kai siūloma normalia žmoniška dvasia broliuotis ir bičiuliuotis , o dalykiniame , savo asmeninių sampratų išsiaiškinimo dialoge , ieškoma sąmokslo teorijų . Tuo yra rodomas mūsų nepasitikėjimas vieni kitais ir ieškoma kaltininkų , kaip šios religinės sistemos griovėjų . Taigi aiškiai matosi , kad ir kaip vystysime Aukštąjį garbinimo ritualą , tačiau visur sekiojanti tolerancijos stoka kitaip mąstančiam , nesukurs brolystės dvasios šiame naujame religiniame judėjime , o tuo pačiu nepasitarnaus ir Šventovės pamatų stiprinimui.
Tokia būtų mano nuomonė , šiai temai papildyti , apie eksperimentą , kuris matomai vyksta nuolatos mumyse .

emilispetras
2011-03-17 22:33:52



Mielas VaidaiVDS, tavo atsakymas tik patvirtino mano teiginį - TU NEMYLI NIEKO.
Negalima meilės skaidyti, vienus mylėti, kitų nemylėti. TURI MYLĖTI VISUS - IŠPUIKUSIUS TAIP PAT.
Taip pat tu nesuvoki, kas yra IŠPUIKIMAS, NES ESI PATS IŠPUIKĘS.
Rojaus Trejybė - VISI TRYS ASMENYS - MYLI VISUS VIENODAI - IR TAVE, IR MANE, IR NET TUOS, KURIE KEIKIA ROJAUS TREJYBĘ.
Todėl tavo atsakymas, kad tu myli TIK NUOŠIRDŲ, O NENUOŠIRDAUS JAU NEBEMYLI, ir patvirtina, kad tu segmentuoji nesegmentuojamą meilę. O TAI LIUDIJA KAD TU NEMYLI NIEKO, NES MEILĖS BŪSENOS NEJAUTI, NES JOJE JAU NEBEĮMANOMA VIENUS MYLĖTI, O KITŲ NE.
Ir meilės neįmanoma išmokti, ją būtina PATIRTI GERIANT JĄ IŠ MEILĖS ŠALTINIO - ROJAUS TREJYBĖS - JAI ATSIVERIANT IR JĄ GARBINANT.
Būtent dėl to aš jau tau sakiau - mūsų Forume, kuris yra DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO Forumas, skaityk viską LABAI atidžiiai,i ir apmąstyk ATSIVĖRUSIA DVASIA, O NE NUOGU IR ŠALTU SAVO INTELEKTU, KURIS TAVE NUVES Į BRUZGYNUS IR PRIDARYS TAU DAUG KANČIŲ.
Aš jus mokau, kad jums būtų LENGVIAU IR ŠVIESIAU, IR KAD JŪS GALĖTUMĖTE MOKYTI KITUS IR JUOS STIPRINTI.
i
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-03-16 10:42:39



Atsakau: Nuoširdų - myliu; išpuikusį - ignoruoju...

VaidasVDS
2011-03-15 23:29:52



Mielas VaidaiVDS, tu NESUPRANTI mano ne tik mokymų, bet net ir klaidingai - panašu, kad sąmoningai - imi aiškinti tai, ko aš niekada neteigiau, ir net interpretuoji mano teiginius visiškai priešingai negu aš juos pateikiu ir tavo asmens atžvilgiu. AŠ NIEKADA NEI TAU, NEI KAM NORS KITAM NESU NĖ KARTO PALINKĖJĘS NĖ VIENOS LIGOS. Aš jau keletas mėnesių kaip asmeniškai UŽ TAVE meldžiuosi.
Tačiau tavo - kaip ir kitų atveju - aš žinau, kaip pasireikš PRIEŽASTIES-VEIKSMO-PASEKMĖS dėsnis, kurio veikimą aš ŽINAU. Todėl ir tavo atveju aš lygiai taip sakiau žinodamas šio dėsnio veikimą, o kad jis pasireikštų KUO ŠVELNIAU IR TAVO ASMENS ATVEJU AŠ ĖMIAU MELSTIS BŪTENT UŽ TAVO GEROVĘ, IR KAD TU DVASIŠKAI PABUSTUM.
Kol kas tu NEMYLI NĖ VIENO URANTO. NEAPGAUDINĖK SAVĘS TAIP TEIGDAMAS, MĖGINDAMAS ĮSITEIKTI SAVO INTELEKTUALIAM ŽMOGAUS PROTUI, KURIS ŽINO, KAD MYLĖTI BŪTŲ TIKRAI GERAI, BET TAI TOLI NUO TO, KĄ SAKO LŪPOS.
MEILĖ YRA NE LŪPOMIS IŠTARTI ŽODŽIAI, KAD MYLI, BET GYVA KASDIENĖ BŪSENA VISŲ ATŽVILGIU.
O ši būsena ateina tik iš Rojaus Trejybės, kuriai tu esi užsidaręs. Jos negali susikurti PATS. niKEAS TOKIOS BŪSENOS SUSIKURTI, ĮTEIGTI NEGALI, KAIP NUSIPELNYTI RANGAIS, TURTAIS, POPULIARUMU, VALDŽIA, FIZINE GALIA AR KITOMIS IŠORINĖMIS PRIEMONĖMIS. Tik GYVU ATSIVĖRIMU TĖVUI-ROJAUS TREJYBEI IR TEGALIMA SUSILIETI SU JA IR PATIRTI IŠ JOS GYVUS MEILĖS VIRPESIŲ TEKĖJIMUS.
Ir jeigu tu patirtum GYVĄ MEILĘ, TU BŪTUM IR PATS URANTU IR ROJAUS TREJYBĖS GARBINTOJU ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE ŠVENTOVĖJE. TADA TU NUOŠIRDŽIAI IŠPAŽINTUM ROJAUS TREJYBĖS RELIGIJĄ, KURI YRA VIENINTELĖ MEILĖS GYVOJI APREIŠKIMO RELIGIJA URANTIJOJE. O TU JĄ NEIGI, TAI APIE KOKIĄ MEILĘ TU GALI KALBĖTI, KADA TU BIJAI ROJAUS TREJYBĖS?
UŽDUOK SAU KLAUSIMĄ - SAU - IR ATSAKYK VIEN TIK SAU PAČIAM, TIK NUOŠIRDŽIAI - AR TU MYLI MANE?
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-03-15 22:49:22



Turėjau aš labai panašius patyrimus jau apie 2 metus, jei kokia ligelė ir griebdavo, tai labai greitai ir išnykdavo...
Bet šiemet per gana trumpą laiką susirgau du kartus. Ir išgyti buvo gerokai sunkiau. Abu kartus susirgau beveik iš karto po to, kai Algimantas po mano komentarų parašydavo, kad mane aplankys ligos. Greičiausiai čia mano pasąmoninė baimė prieš Algimantą suveikė, kad ligas sunkiai sekėsi tramdyti ir įveikti. Bet aš vėl sveikas. Tikiuosi kitą kartą Algimantas ligų nelinkės...
O aš vis tiek mylėsiu visus, ne tik Algimanto grupėje besilankančius :)

VaidasVDS
2011-03-15 21:57:10



Sekmadieni buvau paakinta parasyti savaji praejusios savaites patyrima.
Dvi savaites slaugiau virusiniu gripu serganti ligoni. Buvau truputi pavargus, nes reikejo bent du kartus nakti keltis. plikinti vaistazoles, ruosti garintuva gerklei. Praejusia savaite pajutau saltkreti ir gerkles skausma. Vaistu neturejau, todel gerkle ir nosi isskalavau druskuotu vandeniu. Labai nuosirdziai pasimeldziau Tevui-Rojaus Trejybei. Dar besimeldziant supratau, kad viskas bus gerai. Tai dar labiau sustiprino mano pasitikejima. Atsiguliau ir uzmigau. Nakti pabudau taip isprakaitavus, lyg buciau sugerusi didziausia vaistu nuo karscio doze. Rubus pakeiciau sausais ir cia pat padekojau Rojaus Tevams uz pagalaba. Ryta jauciausi puikiai. Lauke pute stiprus vejas, todel nusprendziau, kad niekur neisiu, pabusiu kambaryje. Po kurio laiko paskambino is Bendruomenes Tarybos, kad turime Vietos Veiklos Grupei nusiusti anketa apie musu bendruomene, kad siandien jau galutinis terminas, o bendruomenes pirmininkas po gripo komplikaciju ligoninej. Anketa paruosem, bet paskutinej pastraipoj buvo prasymas prideti kelias bendruomenes gyvenimo nuotraukas. Nuotraukos buvo patalpintos bibliotekos kompiutery. Nuejau i biblioteka, nuotraukas pasiuntem. Grizau pries toki zvarbu veja, kad atrode jog perpucia kiaurai. Po kurio laiko vel prasidejo saltkretis, temperatura pakilo beveik iki 38. Vyras siule vaistu, bet as atsisakiau. Vel praskalavau nosi ir gerkle vandeniu su druska, su didziausiu pasitikejimu, pasimeldziau Rojaus Tevams ir atsiguliau. Viskas kartojosi kaip ir praejusia nakti. Ryta pabudau sveika. Pagarbinau Rojaus Trejybe ir padekojau uz pagalba. Vyras negalejo patiketi; temperaturos nera, nosis svari, gerkles neskauda. Jautesi lengvas nuovargis, kuris pamazu tirpo. Mielieji, pagalba yra reali ir mes jau mokomi ja pasiimti.
Su meile Nijole

Krapauskiene
2011-03-15 20:46:07



Tai paaiškina 03 05 netikėtą mokymą: <...>LABAI GREITAI PRIPRASTUMĖTE viską gauti VELTUI<...>
Iš tiesų dabar aišku kas yra ne VELTUI. Atsiverti - tai ne VELTUI. Kada atsiversiu tada viskas duodama ne veltui. Tikrai gyventi kiekviena sekunde atsivėrus yra viso gyvenimo tikslas. Atsivėrus visa kūrinija ant delno, net dabar rašant protas įkiša savo pagalį ir trukdo atsiverti, kad perteikti visą ŠVIESĄ kuri čia mane taip šauniai nušviečia. Ne tik dvasiškai, bet materialiai, pažėkite kiek saulės gauname per paskutinį mėnesį... Gal kokius 7 kartus daugiau ne per gruodį-sausį. :)

Evaldas
2011-03-12 08:58:18




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal