Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kas yra dvasinis Mokytojas? Dėll ko ir kam jis reikalingas? Koks dvasinis Mokytojas buvo Jėzus?

Kas yra dvasinis mokytojas? Dėl ko ir kam jis reiklaingas? Koks dvasinis mokytojas buvo Jėzus prieš du tūkstančius metų? Koks dvasinis mokytojas Jis yra šiandien, kada yra jau visagalis mūsų visatos, Nebadono visatos Valdovas, Šeimininkas Sūnus Kūrėjas, mūsų Mykolas? Ar visiems reikalingas dvasinis mokytojas?


Algimantas
2006-01-29 13:51:15

Komentarai

"Buvo tautoje ir netikrų pranašų, kaip ir tarp jūsų bus netikrų mokytojų, kurie paslapčia įves pražūtingų erezijų, išsigindami net juos atpirkusio Viešpaties, ir užsitrauks greitą žlugimą. Daugelis paseks jų pražūtingais keliais, ir dėl jų bus piktžodžiaujama tiesos keliui. Iš godumo jie išnaudos jus suktais žodžiais. Bet nuo seno pasmerkimas jų laukia ir žuvimas nesnaudžia."(Šv.Raštas, 1Petro2:1-3)
Bet kaip keista, kad pati bažnyčia pati sau netaiko šito pasakymo. Į save žiūri, kaip į vienintelę tiesą, net pamindama Rojaus TĖVO valią. Sakau pamindama, nes nuo pirmųjų dienų krikščionybė susiskladė ir tapo susikaldžiusi šeima (tokios šeimos neišlieka, tą irgi skelbia bažnyčia, bet sau netaiko), ir elgėsi kaip tie klaidinantys mokytojai apie kuriuos ir skelbia bažnyčia. Argi Rojaus TĖVO valia buvo vesti kryžiaus karus??? Eretikų deginimai ir kiti žiaurūs darbeliai apie kuriuos neverta toliau kalbėti, kad neteršti ir taip suterštos sąmonės. Argi JĖZUS neapreiškė, koks yra TĖVAS MYLINTIS? Ar JIS mokino ŽUDYTI savo priešus? Ne, JIS MOKĖ MEILĖS MEILĖS MEILĖS, pirma savo KŪRĖJUI, tada savo ARTIMUI. Bet nuo pirmų dienų bažnyčia nemokino nei vieno nei kito nes ji paskendusi savo ritualuose ir savo egoizmo vandenyje. Ji pasisavina TIESĄ, MEILĘ ir GROŽĮ, lyg mes neturėtume teisės tai gauti tiesiogiai iš TĖVO. VISGI ŽMONIŲ AKLUMAS YRA MILŽINIŠKAS, O KVAILUMAS YRA BERIBIS. Žmogus šiandieną nusiritęs net gi žemiau nei "homo sapiens", nes nesugeba naudotis Rojaus TĖVO suteikta malone - MĄSTYTI.

Evaldas
2011-07-02 14:40:23



Mielas Sausi, sakydamas, kad J4zus yra Gelbėtojas, tu esi visiškai teisus. Bet ar Jis GALĖTŲ gelbėti, ir tave asmeniškai, be TAVOJO ĮTIKĖJIMO? Ar Jėzus galėtų bent vieną sielą išgelbėti be TĖVO, o tiesiog PATS VIENAS? Pamąstyk apie tai savo širdyje, nebūtinai Forume? O sau vis tik pasistenk atsakyti į klausimą, KO GI JĖZUS MOKO? AR TU LAIKAISI JO MOKYMO? JEIGU TAIP, TAI KAIP, O JEIGU NE, TAI KODĖL?


Algimantas
2006-01-31 11:09:17



Nepykit, bet Sai Bababa yra melagis. Nors ir dabar madinga jį tikėti, vadinti mokytoju, bet jis tik apgaudinėja klaidinga savo filosofija. Dievo Žodyje apie tokius parašyta: "Nes ateis laikas, kai žmonės nebepakęs sveiko mokslo, bet, pasidavę savo įgeidžiams, pasikvies sau mokytojus, kad tie dūzgentų ausyse; jie nukreips ausis nuo tiesos ir atvers pasakoms."(2Tim4:3) Jėzus yra Gelbėtojas, ir tik po to Mokytojas. Žmogus save tobulindamas neatras tiesos, nes žmogus iš prigimties yra nusidėjelis, ir jam reikalingas Gelbėtojas, kad išlaisvintų iš nuodėmingos prigimties. Ir tapęs Dievo vaiku, iš Jo malonės žmogus keičiamas ir mokomas. Net tikintieji gali būti suklaidinti, nekalbant jau apie pagonis.
"Buvo tautoje ir netikrų pranašų, kaip ir tarp jūsų bus netikrų mokytojų, kurie paslapčia įves pražūtingų erezijų, išsigindami net juos atpirkusio Viešpaties, ir užsitrauks greitą žlugimą. Daugelis paseks jų pražūtingais keliais, ir dėl jų bus piktžodžiaujama tiesos keliui. Iš godumo jie išnaudos jus suktais žodžiais. Bet nuo seno pasmerkimas jų laukia ir žuvimas nesnaudžia."(Šv.Raštas, 1Petro2:1-3)
Su meile, norėdamas perspėti.

sausis
2006-01-30 23:26:26



Dvasinis mokytojas yra tas, kuris mokiniui gali atsakyti į jam iškylančius klausimus, patarti, padrąsinti, paguosti, suteikti tinkamą kryptį, padėti nenusivažiuoti "į lankas" ir t.t. ir pan. Jis reikalingas dvasiniam ieškotojui, kad galėtų tobulėti, teisingai elgtis savo dvasiniame kelyje, nes teisingas elgesys yra svarbus, kaip ir tiesa, dora, meilė bei kitos didžiosios vertybės. Jėzus be jokios abejonės buvo tobulas dvasinis mokytojas, nes jis buvo Dievo Sūnus, nusileidęs iš dangaus, jo mokymo reikšmė iki šiol neįkainojama visiems jį pripažįstantiems tikintiesiems.
Tačiau šiuo metu yra toks laikmetis, kada dvasiniu mokytoju kiekvienam to norinčiam gali būti pats Dievas,taip sako didysis avataras Šri satja Sai Baba. Kiekvienas gali kreiptis, ir gaus dvasinį vedimą iš paties Dievo. Tai patvirtina ir Algimanto patirtis, bendraujant su savo Minties Derintoju. Yra ir kitų šaltinių, kurie tai patvirtina. Kurie moka klausytis, tie išgirsta :)

Aida
2006-01-29 16:41:33



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal