Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

kadangi cia kartais vyksta gincai ir diskusijos rades, ankstesniuose muokymuose ydedu.

Tėvo mokymas apie mūsų intelektualius skirtumus ir dvasinę vienybę, 2008 05 14

Ankstesnis dokumentas | Kitas dokumentasDokumentų sąrašas

Mylimas Tėve, aš garbinu Tave, kad Tu suteiki mums kūriniją ir galimybę patirti Tave, kad Tu mus vedi link savęs ir pas save. Mylimas Tėve, aš garbinu Tave, kad tik Tavoji meilė nušviečia mums kelią, kuriuo Tu mus ir vedi iš vidaus. Manoji valia, kad būtų Tavoji valia. Amen.
Sūnau Kūrėjau, Visatos Motina Dvasia, Tėve, ačiū tau už visus mūsų patyrimus, praeities, dabarties, ir ateities, nes tik tu žinai, kokie patyrimai augina mūsų vidų. Aš meldžiu didesnio tavosios šviesos supratimo kuo didesnėje tavo išmintyje. Manoji valia, kad būtų Tavoji valia. Amen.

Mylimas Tėve, aš trokštu Tavoji pamokymo, kaip mūsų sielos broliai galėtų patirti dvasinį bendrumą, kad jų troškimas atvestų į santarvę ir mūsų visų augimą, o ne į ginčus?
***
Mano mylimas sūnau, šitoks pasiekimas yra tik tolimos perspektyvos dalykas. Jūs ir šiandien, kiekvienas, mąstote skirtingai, ir savo mąstymą daugiausia grindžiate tik savo patyrimu arba tikėjimu. Argi jūs visi esate mokslininkai, kad galėtumėte atlikti eksperimentus ir tik tų eksperimentų dėka patikėtumėte, kokie reiškiniai yra šiuo metu jums pasiekiami, o kokie dar ne? Tie mokslininkai, kurie dalyvauja įvairiuose bandymuose, net ir su gyvūnais, jie savo išvadas daro remdamiesi savo tyrinėjimų rezultatais. Tuo tarpu jūs apie jų rezultatus, pasiektus ar tik menamus, sužinote iš informacinių pranešimu. Ir jais arba patikite, arba juos atmetate. Kitokio kelio jūs tiesiog neturite. Dėl to jūsų visas pažinimas ir atsiremia į asmenį patyrimą ir tikėjimą tuo, ką sužinote.
Jūsų mąstymo intelektualus lygis yra skirtingas. Kiekvienas iš jūsų turite savo protėvių geną, kuris didele dalimi nulemia jūsų individualų suvokimą. Ir ne tik artimiausių savo protėvių – senelių, prosenelių, proprosenelių, bet siekiančius tūkstančius metų praeitį jūsų protėvių genus.
Dėl to jūsų intelektualus mąstymas, visada, jūsų dabartiniame pasaulyje išliks ne tik individualus, bet jus atskiriantis pagal jūsų asmeninio tikėjimo laipsnį vienais ar kitais faktais. Būtent dėl to jūs niekada ir nepasieksite vienovės net ir dvasinius dalykus nagrinėdami intelekto lygiu.
Aš jums suteikiau savo dvasią ne šiaip sau, o būtent tam, kad ir padėčiau įveikti jūsų, kiekvieno, asmeninius intelektualius patyrimus ir tikėjimus dvasinio PATYRIMO VIENOVE, nes dvasinį patyrimą jūs gaunate tiktai vienu, ir visi, TUO PAČIU KELIU – Mano paties ASMENS atradimu savo viduje.
Tik dėl to, kad kiekvienas iš jūsų nešiojate Mano asmens dalelę, Minties Derintoją, jūs ir galite suvokti savuoju patyrimu, ką patiria kitas jūsų sielos brolis, kuris taip pat atrado Mano asmenį savyje.
Ir šitas dvasinis atradimas jus suvieniją GYVU RYŠIU, kurį nutiesia Manoji dvasia kiekvienam iš jūsų ir pasiekia gyvais meilės virpesiais kiekvieną jūsų asmenį, kiekvieną jūsų aš, atsivėrusį Man ir atradusį Mane savo paties viduje. Ir nors patyrimai visada yra individualūs ir nepakartojami, ir tokie jie visą laiką išliks, bet jūs jau jausite DVASINĮ BENDRUMĄ IR GYVĄ RYŠĮ IR SU MANIMI, IR SU SAVO SIELOS BROLIAIS, kad ir kokius jie ir toliau turėtų savo individualius samprotavimus apie Mane. Ir nesvarbu, kokius šaltinius jie bus perskaitę, bet gyvoji dvasinė jungiamoji grandis jus suvienys PER MANO DVASIĄ, ESANČIĄ JŪSŲ VIDUJE.
Ir tik tada atsiras tarpusavio sutarimas ir nuoširdus troškimas augti savo pažinimo ir patyrimo srityje DRAUGE SU MANIMI ir dalinantis MANIMI SU KITAIS SAVO SIELOS BROLIAIS.
Ir kada šito norės visi Mano vaikai, dabar taip nesutariantys tarpusavyje dėl intelektualių skirtumų, tada ir gims dvasinė brolystė, nors intelektualus kūrinijos pažinimas ir toliau išliks kiekvieno skirtingas, bet jis neišliks intelektualiai supriešintas dėl to, kad vieno požiūris yra paneigiamas, o kito primetamas.
Jūs patys iš vidaus jausite Mano vedimą į šviesą ir patirsite meilės virpesius savo pačių viduje.
O kada tokius pačius virpesius jaus kiekvienas jūsų sielos brolis, tai net ir intelektualūs skirtumai nebeerzins jūsų daugiau niekada.
Vietoje šito siela godžiai klausysis kito sielos brolio mokymų, kad ir ji galėtų prisipildyti didesnės šviesos, kuria spindi ją patiriantis sielos brolis ir ją dalijantis kitiems.

Šiandien jūs gyvenate tuo laikotarpiu, kai vienas požiūris turi pakeisti kitą požiūrį nebe ritualų pakeitimu, kaip tai būdavo daroma anksčiau, ir kada stipresnė fizinė jėga nugalėdavo silpnesnę jėgą; vien tik dėl to jūs ir Manojo Sūnaus Kūrėjo, jums žinomo Jėzaus iš Nazareto vardu, mokymus iškraipėte, kad prisiderintumėte prie galingesnės jėgos, kad ji nenušluotų jūsų nuo planetos paviršiaus iš viso; bet dabar jūs turite ritualinį požiūrį pakeisti į gyvą, be ritualų.
Ir tokia dvasinė transformacija gąsdina jus, nes tokia kaita vyksta pirmą kartą visos Urantijos istorijoje. Niekada iki šiol, per visą vieno milijono metų žmogaus evoliuciją nebuvo žmogus tokioje kryžkelėje, kada jam reikia priimti sprendimą – atsisakyti iki tol buvusio kelio visiškai, ir atsiduoti VIEN TIK MAN – JŪSŲ VISŲ TĖVUI. Ir Jėzaus Tėvui. Ir pasitikėti VIEN TIK MANIMI. Ir remtis VIEN TIK Į MANE.

Niekas kitas jums nebepadės šitokio požiūrio keitime. Tik AŠ.

Būtent dėl to Aš jums ir suteikiu didesnę šviesą palaipsniui, per jūsų PATYRIMĄ, kad savo asmeniniu patyrimu galėtumėte patvirtinti, jog Mano kelias yra TIKRAS ir PATIRIAMAS.

Ir tik šitas patyrimas jums suteiks drąsos žengti žingsnį šituo Mano jums parengtu, ir pasiūlytu drąsiai juo žengti, keliu. Ir tik patyrimas jums padės labiau pasitikėti ir Manimi. Ir tik dėl patyrimo jūs labiau trokšite dar didesnio ryšio su Manimi per Mano dvasią, esančią kiekvieno iš jūsų viduje, kuri jus ir SUVIENIJA DVASIOJE TIEK SU MANIMI, TIEK SU JĖZUMI, TIEK IR TARPUSAVYJE.

Ir tik tada jūsų tarpusavio intelektualūs samprotavimai, dabar jus taip atitolinantys vieną nuo kito, o daugelį ir nuo Manęs, ištirps Mano meilėje, patiriamoje jūsų atsivėrusios sielos.

Štai kodėl nesiekite dvasinės vienovės intelektualių diskusijų keliu, nes šituo keliu dvasinė vienovė neprieinama.

Aš jums parengiau dvasinį kelią, kuriuo ir vedu kiekvieną iš jūsų.

Ir kiekvienas iš jūsų apsisprendžiate savo laisva valia, kurią taip pat jums suteikiau jūsų pačių augimo labui, ar trokštate Manojo gyvo ir patiriamo kelio, kuriame esate Mano meilės virpesiuose ir juos jaučiate savo viduje, ar apsiribojate vien tik intelektualiais svarstymais ir apie Mane, ir apie Mano Sūnų Kūrėją, jūsų sielos brolį Jėzų.

Pasirinkimas yra jūsų, ir patyrimas yra jūsų, Tačiau VIENOVE yra MANO. Aš ją suteikiu VISIEMS. Tačiau ją patiria tik NUOŠIRDŽIAI MAN ATSIVĖRĘ IR PAJAUTĘ MANO DVASIOS VEIKIMĄ SAVO VIDUJE.
***
Mylimas Tėve, ačiū Tau už šitą nuostabų mokymą. Manoji valia, kad būtų Tavoji valia. Amen.
-------
Mielieji, viskas yra jūsų valioje. Ginčai taip pat. Tik jie neneša šviesos. Bet atima daug energijos. Dėl to nedalyvaukite juose. O tiesiog dalinkitės savo ŠVIESA SU VISAIS MŪSŲ FORUME.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

2008 05 14
16.10

satrebor
2011-03-28 02:24:48

Komentarai

TIKRASIS mokytojas savo intelektualų VIENTISUMĄ išlaiko tuo, kad visą laiką jis LIEKA MOKINYS." (1433-02)
Labai teisingas teiginys , nes mokslui nėra ribų , kaip dvasiniam vystymusi nėra ribų . Žmogiško proto suvokimu , dvasinė iš mintis taip pat gimsta tame pačiame prote kur gimsta ir vystosi proto intelekto mintys . Viskas yra viename ir vienas yra visame.

Žmogus yra vientisas kosminis - planetinis , gyvo biologinio proto darinys . Be fizinio kūno , be galvos materialių lastelių - niauronų , be kraujo sistemos , be virškinamojo trakto sistemos , be nervų sistemos ir t.t. , žmogus nieko nepatirtų ir jokių minčių ir virpesių nesuprastų . Tik visų fizinio kūno sistemų harmonijoje , sveikatoje ir vienovėje , kosminis - dvasinis darinys , kaip Dievo Tėvo dvasios fragmentas , randa galimybę geriausiai išreikšti dievišką dvasią ir žmogaus proto mintį , sintezėje su žmogaus laisva valia , kuri noriai ir su meile jungiasi prie Dievo Tėvo valios ir prie Dievo suplanuoto šio žemiško gyvenimo Plano .
Mažai kas gyvenime vyksta atsitiktinai , daugiausia mes savo norais ir laisvėmis prisišaukiame įvairiausius gyvenimo modelius darinius , tačiau reikia atminti , kad mūsų dieviškasis minčių Derintojas , siada randa galimybes kreipti mūsų norus link dieviškumo , jeigu nors mažiausia užuomazga mūsų prote , gimsta kaip asmeniškas noras , kaip laisva valia , kaip laisvas noras , siekti gėrio ir laimės pažinimo .

Žmogus , kaip tai eina link šių gražių savo dvasinio tobulėjimo norų , per tam tikras žinias , struktūras ir žmones , kurie netikėtai atsiranda mūsų gyvenimo kelyje , kaip šaltiniai ar asmenybės , prisidedančios prie to ar kito žmogaus tobulėjimo , mokymo , pagalbos ir kitokių bendradarbiavimo formų , mūsų gyvenimuose .

Todėl manau , kad tai ką vienas ar kitas žmogus patiria , kaip savo malonias dvasines būsenas , kaip tariamus savo dvasinius tobulėjimus , reikėtų atiduoti reikiamą padėką ir žmogiškajam protui ir intelektui , kurie koja kojon eina kartu su dieviškuoju minčių Derintoju . Tik vienovėje atsiranda Tiesa .

emilispetras
2011-03-29 19:14:20



Tai kas yra teisinga o kas ne negali isspresti jokie gincai ar nuomoniu siderinimas, tai beveik neymanoma, nes kiek asmenybiu tiek nuomoniu. Kiekvieno zmogaus sirdyje yra Toks nezinau kaip pavadinti, matas, kuriuo ir pajauciam, Tiesa, jaigu aisku jis nesulauzytas, tevu auklejimo, mokyklos, visuomenes ar kitu gyvenimo instituciju. Juk beveik kiekvienas jauciam kai mums meluoja. Kartais pasiimi knyga ,skaitai ir jauti kad faktai pakraipyti ir informacija atskiesta savo intelektualiom ziniom o ne tikra informacija. O kas liecia draugu ir priesu ieskojima gyvenime tai Dvasioje gyvenanciam zmogui nera nei prieso nei draugo, viskas yra viena ir vienodai mylima, nieko neteisiant ir nekaltinant. Oapreiskimo teisinguma galima pajausti tik atsiverusia sirdimi, intelektas visada ras prie ko prikibti, ar prie zodzio ar prie minties, toks jauintelektas, tokia jo prigimtis.ieskoti kas teisus kas ne. ir kabintis prie to kas intelekto poziuriu yra neteisinga. viskas ko reikia tai paprasciausias nuosirdumas. arba atverta sirdis,

satrebor
2011-03-28 18:54:38



Kartais tenka susidurti su žmonėmis kurie ne negali suvokti kaip galima myleti viską, visus žmones nusikaltėlius skorpionus gyvates ir kitus tvarinius. Bet čia noriu paaiškinti, kad tik atsiverus tėvo dvasiai ir jo vedimui tai įmanoma, nes is tikro myli is dvasios ir myli ta dvasinę energija o tuksliau paty tėvą kiekviename tvariny. Ir myli ta tikrąją Jo meile o ne emocija kuria žmones vadinasi meile. Myli ta būtybę visą su visom jos problemom ir suvokdamas jos prigimtį. Ir matudamas trūkumus. Ir dar tampi labai griežtas ir tvirtas, is meiles tvariniui ji tiesindamas ir sudarydamas sąlygas jam augti. O tai trumpai matanciam zmogui gali atrodyti neteisinga. Bet tėvui atsiveres ir jauciantis Jo dvasios virpesius, žmogus gyvena kitokiam laike ir zymiai placiau savo zvilgsniu gautu is tevo, mato priežastis tokio tvariniu arba žmonių elgesio. Dėl to ir myli visus ir visa. Visa apimancia tėvo ir trejybes meile.
Valdas Pranskevicius
Is savo patyrimo noriu pasakyti. Kad, ateina laikas ir is meiles tėvui ir visai kurinijai, sau pasakai. Aš sau net nepriklausau. Aš priklausau Tėvui, ir is meiles visiems ir jam eini ir darai visiškai altruistinius darbus. Net nedvejodamas apie jokį atlygį. Aukoji ir daliniesi savo turtais ir pinigais nes tau rupi tėvo planas tau rupi visos kūrybinis gerove. Toks yra mano patyrimas

satrebor
2011-03-28 14:09:27



Mielas Valdai, tu tikrai esi teisus, kada tvirtini, kad GINČUOSE TIESA NEATSIRANDA, nes tiesa visada yra - buvo ir bus - toji pati ir VIENA - ROJAUS TREJYBĖ IR JOS PASIREIŠKIMAS KŪRINIJOJE, KIEKVIENAME JOS SEGMENTE ATITINKAMU LYGIU, BES VIS RYŠKĖJANČIA ŠVIESA IR TAME SEGMENTE, O NE SĄSTINGIO BŪSENOJE.

PER GINČUS TIESOS NEMATO, IR NIEKADA GINČUOSE NEPAMATYS, BESIGINČIJANTYS, nes jie neturi giluminio požiūrio įsiveldami į patį ginčą dėl savojo aklumo.

Ginčai tik EIKVOJA energiją ir žemina žmonių SĄMONĖS ENERGETINIŲ VIRPESIŲ DAŽNĮ, net ir jame nedalyvaujančių, o tik skaitančių tuos pačius ginčininkų samprotavimus.

Būtent dėl to aš ir šalinu iš mūsų Forumo tokius beverčius ginčininkų pasisakymus, palieku tik PRASMINGUS DVASINE PRASME, KUPINUS ŠVIESOS, O NE PILNUS BAIMĖS ŽEMŲ VIRPESIŲ.

Taip pat atkreipiu jūsų dėmesį, kad net ir tie iš jūsų, kurie parašote vertus dėmesio samprotavimus, bet atsiliepiate į kokio nors priekabiautojo teiginius į priekabiautoją kreipdamiesi vardu, tai pašalinęs iš Forumo priekabiautojo tekstą turiu pašalinti ir jūsų gerą komentarą, nes jūs atsakote į tuos teiginius, kurie buvo jau pašalinti, todėl tampa nebeaišku, KODĖL JŪS RAŠOTE.

Todėl, kad jūsų šviesūs samprotavimai išliktų nepašalinti, nerašykite kreipdamiesi ASMENIŠKAI Į TĄ PRIEKABIAUTOJĄ, nes jo tekstas vis tiek bus išmestas, o rašykite kriepdamiesi į VISUS, ir patiekdami kokį nors teiginį ABIBENDRINDAMI - sakykim, KAI KAS TEIGIA ŠITAIP, O MANO SUPRATIMU YRA ŠITAIP, IR TAIP YRA DĖL TOKIŲ JŪSŲ SAMPRATA PRIEŽASČIŲ.

Štai tuomet ir pašalinus priekabiautojo tekstą iš Forumo, jūsų komentaras liks, nors jį jūs parašėte būtent to priekabiautojo teiginių paveikti.

O dabar noriu jus sugrąžinti būtent prie šito Tėvo mokymo. Iš tikrųjų savo patyrimu liudiju jo TIESĄ IR TEISINGUMĄ. Tik per Tėvo atradimą savyje ir gimimą iš dvasios PAMILAU VISUS IR KIEKVIENĄ, NET IR ŽMOGŽUDŽIUS, SU KURIAIS DAUG KARTŲ BENDRAVAU ATĖJĘS Į KALĖJIMĄ JIEMS NEŠDAMAS URANTIJOS KNYGOS ŠVIESĄ, PAMILAU TĖVO-ROJAUS TREJYBĖS MEILE VISUS AUGALUS IR GYVŪNUS, ŽVĖRIS, GYVATES, PELES, ŽIURKES, KROKODILUS, UODUS, MUSES, BITES, VAPSVAS, SKORPIONUS, SKĖRIUS, VISUS VABALUS IR VABZDŽIUS, VISUS IR VISKĄ.

Ir kada ėmiau apie savo DVASINĮ PATYRIMĄ aiškiinti savo užsiėmimuose dar prieš keliolika metų, manęs niekas nesuprasdavo, kaip šitaip gali būti, manė, kad fantazuoju, kad pats nelabai susigaudau, ką kalbu.

Tuo tarpu ŠIANDIEN, tie, kurie buvo atkaklūs ir mano žodžių ne tik klausėsi, bet ir tuos mokymus dėjosi į galvą ir siekė žengti savo tikrus žingsnius GYVAJAME KELYJE, taip pat pasiekė tą akimirką, kada ATSIVĖRĖ IR ATRADO TĖVĄ SAVYJE, O VĖLIAU IR VISĄ ROJAUS TREJYBĘ, ir šitie mano dvasios broliai ir sesės, kurie lankė Rojaus Trejybės šventovę, patys PATYRĖ IR SAVO PATYRIMU LIUDIJO DVASINĘ BROLYSTĘ NE TIK TARPUSAVYJE, NE TIK SU VISA MŪSŲ PLANETOS ŽMONIJA, BET BET IR SU VISA KŪRINIJOS ŠEIMA.
Tuo tarpu tie, kurie gyvųjų pamaldų nelankė, taip ir liko INTELELKTUALIŲ GINČŲ IR BAIMĖS sąmonės lygyje, nors ir ateidavo į mūsų Urantijos grupę, tačiau su jais DVASINĖS VIENOVĖS NEBUVO, NES JIE MŪSŲ PATYRIMŲ NEGALĖDAVO SUVOKTI, IR JŲ SAMPROTAVIMAI VISADA BŪDAVO SEKLŪS IR PAGRĮSTI TIK KOKIA NORS CITATA, BET NE GYVU ATSIVĖRIMU IR TĖVO ATRADIMU SAVYJE, BE DVASINĖS GYVASTIES.
Mes juos puikiai supratome, O JIE - NE. Ir priežastis - vienintelė - nebuvo jų gyvo ryšios su mumis DVASIOJE PER TĖVĄ-ROJAUS TREJYBĘ.
Būtent apie šį gyvą ryšį ir kalba mums Tėvas ir savo mokyme.
Štai kodėl Urantijos Knyga yra TIK informacija tiems, KURIE NEATSIVĖRĘ, IR JOS JIE NEDRĮSTA PAPILDYTI IR NUSPALVINTI NAUJOMIS SPALVOMIS.
Tuo tarpu atsivėrusiems Urantijos Knyga yra GYVAS APREIŠKIMAS IŠ DVASIŲ, KURIOS MUMS YRA REALIOS IR GYVOS DVASIOS, MŪSŲ DVASINIAI BROLIAI IR SESĖS, BESIDALINANTYS SAVO RYŠKESNE ŠVIESA SU MUMIS IŠ MEILĖS. Ir mes savo patyrimai jau daug labai daug kur ne tik PATVIRTINOME Urantijos Knygos teiginių teisingumą ir tiesą, bet ir IŠPLĖTĖMĖ TOS PAČIOS TIESOS MATYMĄ DVASINIU GILUMINIU ŽVILGSNIU IR DVASINE IŠMINTIMI IŠ ROJAUS TREJYBĖS, O NE VIEN TIK MATERIALIU PROTU ŽVELGDAMI Į JĄ, KURIS IR YRA LINKĘ Į GINČUS.
Štai kodėl MES - URANTAI - KAI KUIRE, NEVISI - VIS GILIAU PATIRIAME BROLYSTĘ TARPUSAVYJE IR VISOJE KŪRINIJOS ŠEIMOJE. KARTOJU - PATIRIAME DVASINĘ BROLYSTĘ, IR VIENOVĘ DVASIOJE, O NE TEORIŠKAI SAMPROTAUJAME APIE BROLYSTĘ IR VIENOVĘ. Ir ją patiriamę vien tik per gyvą ryšį su Rojaus Trejybe ją garbindami Rojaus Trejybės gyvojoje šventovėje, apreikštojoje gyvojoje Rojaus Trejybės mūsų - URANTŲ - RELIGIJOJE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-03-28 12:32:54



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal