Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Patyrimai bendraujant su vaiku

Algimanto paraginta, pradėjau galvoti: ką parašius? Koks patyrimas būtų įdomus kitiems? Kažkokio ypatingo patyrimo neturiu.
Apie save - mano pirmieji žingsniai eiti gyvuoju trejybės keliu ir bendraujant su vaiku taip pat. Jau kelis mėnesius prižiūriu 2,9 metų berniuką. Labai enegingas, guvus vaikas. Ankščiau jis buvo agresyvus, pasireikšdavo isterijos priepuoliai. Kaip pradėjau, jį pažinti, supratau, kad vaikas tokiu būdu išsireikalauja dėmesio ir kad visi darytų to ko jis nori. Bendraudama su Bernardu, trejybės prašau pagalbos, kantrybės. Algimanto patarimu, pradėjau kelis kartus per dieną už jį melstis. Vaikas po truputi rimsta (energija liko tokia pati, mažėja agresija), gerėja, jau ir susitarti pasidarė įmanoma.
Pradėjau berniukui apie Trejybę pasakoti, noriu jo rankute paėmusi pasimelsti kartu su juo. Bet man nelabai sekasi, jis mane pertraukinėja, nukreipia dėmesį kita linkme.
Pradėjau galvoti, kaip sudominti berniuką, kad jis manęs išklausytų? Ir atėjo mintis. Pasisodinau berniuką šalia savęs - pradėjau piešti. Piešiu ir pasakoju apie mūsų trys mylimiausius tėvus, iš kur sklinda meilės energija ir kokiu būdu patenka į žmogaus (berniuko) vidų ir kaip iš jo vidaus sklinda į aplinką... Vaikas susidomėjo piešiniu, o kartu ir pasakojimu.
Kol berniukas miega, rašau šį patyrimą ir manau piešinio pagalba kartu su Bernardu kreipsimės į Trejybę.

Kriste
2011-03-30 15:29:18

Komentarai

Knygoje rašoma apie normalaus proto vaiko šeštuosius metus, kaip apie laiką, kada pasireiškia moralumas. Tai nepaprastai įspūdinga. Vaikas demonstruoja ribinį religingumą –kūno poza, sustingimas, susikaupimas veide –rodo intensyvų santykį į Dievybę. Ir tai visai nereligingų, išoriškai netikinčių tėvų palikuonys. Vaizdingiausiai šitai teko matyti laidotuvių metu (ne kart), taip pat ir kituose religiniuose-dvasiniuose momentuose. Tai fantastiška įspūdinga stipru. Taip pat šio amžiaus vaikai drąsiai pareikš –nerūkyk, negerk, nesmurtauk, nemeluok.
Tai ką tu darai, taip pat fantastiška (nuostabu)

algirdasmm@gmail.com

turiu įspūdingų elektroninių vaizdų tinkančių tavo Kriste mokymam.

Algirdas
2011-03-30 15:59:34



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal