Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Realus sielos skausmas ir situacija šiai dienai (2011-05-06)...

Paskatintas Nerijaus drįsiu parašyti savo pastaruosius pojūčius / suvokimus / patyrimus, net ir žinodamas, kad deja galiu dėl vienokkių ar kt. priežasčių būti ištrintas...
Jaučiu/girdžiu/regiu skausmą ir neviltį žmonių veiduose, jaučiu jų sielos skausmą veriantį juos iš vidaus ir spaudžiantį jų gležną fizinį kūną...jaučiu jų klausimus ir prašymus ir maldas: "...ką daryti?... kaip išgyventi?... kaip išmaitinti šeimą irartimuosius? ... kaip atiduoti paskolas?... kur aš esu - ar Dievo žemėje ar pragare? ... kodėl aš negaliu iš atlyginimo išgyventi savo gimtojoje Lietuvoje? ... kiek tai tęsis? ... kada bus atstaytas teisingumas? ir pan."..................
ir mano siela verkia su jais deja :( bet aš stengiuosi pakalbinti kartais bei prajuokinti nusiminusius žmones, nors jie ir nepažįstami, kad nors kažkiek, kad ir kelias sekundes ar minutes jie pasijaustų laisvi ir nedepresuotų nuo tų aplinkybių, kurios juos supa - juk Dievas Tėvas sukūrė ir jumorą - jis kaip apsauginis vožtuvas reikalingas tam, kad mums "nenučiuožtų stogelis" :)... žinau kaip išeiti iš šios situacijos, bet daugeliui sunku tuo patikėti - sakau padėkit vieni kitiems visame kame (bėdose ypač ir darbuose) ir už dyką (tuo labiau, kad db krizė... ir daugelis tikrai centus skaičiuoja)...nes tik tame tikroji mūsų gyvenimo esmė ir prasmė - vienas už visus - visi už vieną arba padėk kitam ir tau padės kiti...juk tam esame sutverti mano nuomone, o ne tam, kad tik savim rūpintumęsi...juk altruizmas/idealizmas - yra mūsų širdyse---tik be visi tą jaučiame...iš MEILĖS esame sukurti - mes meilės vaikai....
Apmaudu, bet tikrai dar dauguma žmonių, kad kai sunkumai užpuola reikia rūpintis tik savim-nors atsalymas kitoks - sunkumai dėl to ir užpuolė, nes per ilgai mes rūpinomės savimi - savo ego - gerbūviu - patogumais išoriniais, o dvasines vertybes užmigdėme - paslėpėme, bet jos juk dvasinės - jos amžinos ir jos visada buvo ir bus - ko nepasakytina apie materialias...
Linkiu visiems - sudaiginame vienybę ir aukso amžius arba gyvenimo ir šviesos amžius prasidės :) tapsime visi be išimties laimingi...
Žinau ir ne tik tikiu, bet ir regiu, kad viskas bus gerai - o laikas mūsų visų rankose...

Linasj
2011-05-06 18:44:26

Komentarai

Mes visi esame teisūs iš savo prizmės zvelgdami...šaunu, kad tarp mūsų atsirastų daugiau tokių, kurie mato ne tik iš savo prizmės arba iš savo bokšto, bet ir iš kitų - tai vadinasi visais pjūviais ir iš visų pusių - aišku tai arti Tėvo įžvalgos arba matymo...bet tai visi galim-jei tik to norėsim... dėl laiko - tai laikas man jau senokai nėra rodiklis-lieku prie savo nuomonės laikas atiduotas mums sutiks turbūt daugelis iš jūsų, kad nei nei aš, nei Petras, nei Vaidas negalim už visus nuspręsti, bet galim suintriguoti-išjudinti mąstymą-sužadinti laisvės pojūčio realumą---vardan to, kad visi išsilaisvintume iš to kur esame.........šiai dienai visi esame viename laive, kurį vadiname įvairiai Žemė / Urantija - jūra/vandenynas, kuriuose plaukiojame mūsų dvasinis vandenynas...ar išplauksime mums gi atiduota nuspręst-niekam kitam - mums visiems...jei tik prašysime pagalbos ji visada bus pateikta...

Linasj
2011-05-08 21:56:28



Mielas, Emilipetrai, sakai, kad "nei pozityviu , nei negatyviu požiūriu mes pasaulio tikrai nepakeisime", o as sakau, kad tikrai pakeisime. Jezus sake: turekite tikejimo kaip aguonos gruda ir galesite perkelti kalnus ir as tuo tikiu. Ne tik tikiu, bet ir zinau is patirties.
Su broliska meile

RimantasV
2011-05-07 21:44:07



Gerb. RimantaiV , nei pozityviu , nei negatyviu požiūriu mes pasaulio tikrai nepakeisime . Mes galime pakeisti tik savo požiūrį į gėrį ir blogį , tačiau šios gyvenimo funkcijos išlieka tokios kokios ir buvo prieš mano galvojimą ar mąstymą . Aš keičiu tik požiūrio kampą , nuo kurio keičiasi ir mano psichologinis pasaulio vertinimas - tai yra , į geresnę ar blogesnę pusę .
Pasaulis pilnas mokyklų ir šventyklų su savo išskirtiniais požiūriais , kurie ir lemia šių mokyklų mokinių požiūrį į pasaulį , į supantį gyvenimą , tačiau pasaulis koks buvo toks ir lieka , su savo per amžių amžius sukurtais gyvybės egzistencijos dėsniais ir žmonijos sukurtomis tiesomis ir teorijomis , pagal kurias funkcionuoja reali žemiška valstybinė valdžia , bažnyčios ir visuomeninės organizacijos .
Tie mūsų šiandienos , kai kurių žmonių vienetų požiūriai , sakykime dvasin iai požiūriai , dvasiniai individualūs įtikėjimai , dvasinės komunijos , yra tik lašas poveikio visos žmonijos jūroje , kuri nenuilstamai banguoja jau milijonus metų , tarp gimimų ir mirties maratonų , bėgančių per laikmečius ir atnešančių atsitiktinių gyvenimo pergalių , atsitiktinių gerbūvio pagerėjimų , atsitiktinių proto prašviesėjimų ir išplaukimų į šviesesnius dvasinius vandenis . Tačiau gerbiamasis Rimantai V , tokių žmonių visais amžiais buvo ir bus tik vienetai , kurie labai gerai žino kas jie yra , iš ko susideda ir ko jie trokšta šiame gyvenime .
Taip žmogaus mintis iš tiesų yra labai galinga dvasinė funkcija , tačiau aš juk apie tai ir rašau . O kas tomis mintimis naudojasi ? O jeigu ir naudojasi tai tik savo ,, abrakadabra " , savo asmeniniams norams tenkinti . Noras brolystei , noras save atiduoti visuomenei , visumai trokšti gėrio , yra užslėptas po devyniais asmenybių egoistiniais troškimais .
Rimantai V , aš konstantuoju faktus , taip , kaip matau šalia savęs tekantį gyvenimą .
Aišku , aš gyvenu visai kitais gyvenimo kriterijais , aš gyvenu visai kitomis mintimis ir aš matau aplink save tik šviesą , tačiau tie žmonės su kuriais aš bendrauju , su kuriais kartu dirbu , su kuriais mokausi ar gyvenu - jie turi visai kitą ir savitą požiūrį , jie gyvenimą vertina tik iš naudos principo vertybių . Kiek man tai naudinga , štai daugelio , sakyčiau net visų lietuvių gyvenimo kredo ?

emilispetras
2011-05-07 12:18:51



Kiekvienoje blogoje situacijoje galima rasti kazka naudingo ir teigiamo. Tai turi buti iprotis - visur ieskoti tik gero. Reikia matyti ir blogi tam, kad jeigu yra galimybe, ji istaisyti. Padaryk ka gali ir pamirsk, nes pastovus galvojimas apie blogi atitolina nuo Rojaus Trejybes, kaip rasoma UK.
Jezus moke, kad kiekvienam bus pagal tikejima. Tai ko gi jus tikites galvodami, kad "Žmonės visada ieškos darbo ir mažai turės pinigų , brangs maistas , energetika . Žmonės sirgs ir pilnos ligoninės bus dejuojančių ir mirštančių . Prabangos ir turto spindesys akins skurstančius ir alkstančius , kuriems tas spindesys niekada nesuspindės jų gyvenimo kelyje .", kaip raso emilispetras.
Is patirties zinau, kad kaip galvoju/sakau, taip ir turiu. Pvz visiems sakau, kai paklausia, kad turiu tiek daug darbo, kad nespeju. Taip ir yra. O pinigu, sakau, yra tiek kiek reikia, bet kiek yra, tiek ir isleidziu. Cia jau mano klaida, reikia sakyti, kad dar ir lieka :)
Isvada visiems seniai girdeta, bet neisgirsta: nori keisti pasauli - KEISK SAVE.

RimantasV
2011-05-07 07:59:03



Linai , tu viską teisingai ir gerai rašai ir Nerijų gražiai pagyrei , tai labai šaunu ir tikra . Tačiau ta situacija , kurią matai aplink save , kurią matai kituose žmonėse - dar ilgai nesikeis ir dar ilgai išliks tokia pat . Žmonės visada ieškos darbo ir mažai turės pinigų , brangs maistas , energetika . Žmonės sirgs ir pilnos ligoninės bus dejuojančių ir mirštančių . Prabangos ir turto spindesys akins skurstančius ir alkstančius , kuriems tas spindesys niekada nesuspindės jų gyvenimo kelyje .
Tokia gyvenimo dialektika ir nieko nepakeisi . Čia žemiškas gyvenimas , pilnas ir džiaugsmo , ir meilės , ir brolystės , ir niekšystės . Kas ieško tas randa , kas beldžiasi , tam atsidaro durys . Čia žemėje niekas nieko veltui nedalina , už viską turime užsimokėti , vienokia ar kitokia forma . Veltui pietų nebūna . Jeigu kas nors ir iš galestnigumo ir pakeičią šią teoriją , tai tik išimtis iš bendros taisyklės .

Linai , žmonės nenori nei mąstyti , nei skaityti . Žmonės nori žiūrėti ir laisvai ir lengvai gyventi . Žmonės nori skaniai valgyti , skaniai gerti ir audringai linksmintis .
Priversti savo protą mąstyti mažai kas nori , todėl , kad žmogaus protas susikurs aibę priežasčių , kad tik nereikėtų mąstyti , kad tik nereikėtų mintinai nieko skaičiuoti , kad tik nereikėtų nieko prasmingo kurti ir ieškoti atsakymo savyje . žmogaus protas yra baisus tinginys ir jeigu žmogus neugdo savo valios ir valingai neverčia proto dirbti , tada toks laisvas protas dažniausiai vedą žmogų į aludę , dar labiau atsipalaiduoti .

Aš dažnai pagalvoju , kad už tokią informaciją , kurią gauname per šį Urantijos forumą šiandieną , tai prieš kokį trisdešimt metų , už visą tai būtų tekę užmokėti per psichiatrinę ligoninę arba įkalinimą . Tuo tarpu šiandieną , pasikeitus politinei santvarkai ir atsiradus jūroms informacinio srauto , jūroms spaudinių , žurnalų ir knygų , dvasinė informacija nebeteko skonio . Jos buvo ištroškę žmonės prieš dvidešimt , trysdešimt , keturiasdešimt metų , bet šiandieną žmonės yra persisotine tiek visokia informacija , kad ir pati geriausia dvasinė informacija nebe užkabina žmogaus proto , nebe suteikia žingeidumo , nes labai panašiai , tačiau labai paprastai , kai nereikia visai mąstyti , patarinėja tūkstančiai ezoterinių ir dvasinių leidinių .
Ir pabandyk tu žmogau susigaudyti , kur tiesa , o kur pasakos . Na, pav. aš žinau , tu žinai , dar vienas kitas žino tikrą tiesą , tačiau milijonai jos nenori nei skaityti , girdėti . Štai ir viskas .

emilispetras
2011-05-06 21:36:50



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal