Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Teorija Ir praktika Dvasiniame kelyje

Kadangi šios temos forume neradau, taigi sukūriau. Mano vidinis dvasios vadovas paskatino atkreipti I tai visu demesi. Si tema yra labai labai svarbi. Tai ką rasysiu turėtu apmąstyti kiekvienas, besilankantis šiame forume, tiek tas kuris ateina čia tik pafilosofuoti tiek tas kuris išreiškia savo nuomone, jai tokia dar turi ir nėra jos suliejes su Tėvo valia, tiek tas kuris tvitai atsidejes garbina Rojaus Tevus.

Dvasiniame kelyje teorija be praktikos yra nulos 0. teorija be praktikos tai filosofija. O filosofija tai Pilstymas is tuscio I kiaura. Vien žinių kaupimas, jų neisbandant nenaudojant ar nepaverciant savasties dalimi yra tuščias reikalas. Tai tas pats kas visa diena kalbant Apie darbą, taip ir nepajudinti piršto.

Visi labai dažnai girdime žodžius DVASINE PRAKTIKA. DVASINIS KELIAS, eiti dvasiniu keliu. Visa tai tik patvirtina, kad Dvasiniame kelyje butina praktika, nuolatine praktika. Žmones kurie ateina į si forumą tik pasiskaityti arba pasiginčyti arba tik išreikšti savo nuomone, tik tuščiai švaisto savo laiką ir dar kitus atitraukia nuo esmės

Šiame Rojaus Trejybes garbinimo kelyje, ir dirbant su Rojaus tėvais, praktikos dalis yra pokalbiai su Tėvu, Tevo garbinimas, nuolankiai siunciant jam meile, ir pastangos, visaip vykdyti Tėvo valia, ją atpazystant ir suliejant su savo esybe, taip pat bendravimas su kitais žmonėmis , sielos sesemis ir broliais aiskinant ir skleidziant si kelia. Tiek forume tiek realioje savo aplinkoje. taip PAT pridesiu, kad reikalingos ir kiekvieno einanciojo pastangos, išlaikyti ryšį su Rojaus Tėvais, ir savo harkterio tvirtinimas bei atsiverimas jiems. Taip PAT malda už visa kurinija ir uz save. Taigi tai yra šio dvasinio kelio praktika. Čia paminejau vos keletą dalių, kurios liečia einanti dvasios keliu. Tai galima papildyti komentaruose, parašiau tai ką praktikuoju pats. Praktikuojant kas minėta aukščiau, kiekvienas gauna savo darbo vaisius. Kas išgirsta, minties derintoja savo viduje, kai kas pradeda jausti kaip Tėvas arba aukstesnysis dieviskasis mūsų Aš reiškiasi vis labiau kasdieniniuose mūsų darbuose.

Tema trumpa bet labai svarbi. Net ir tie kurie lankosi Rojaus Trejybes garbinimo pamaldose jai taip galima si aktą pavadinti turėtu pamąstyti ar pakankamai praktikuoja. Labai dažnai patingima arba nesulaukus rezultatu viskas paliekama. Neuzmirskim kad dvasineje praktikoje turime būti kantrūs ir nuolankus, tik gerai isbandytam ir kantriam zmogui patikimas rimciausias darbas.

Visiems linkiu kantrybės ir kasdienes praktikos. O filosofuojantiems suvokti. Kad vien paistyt kas dharmas tai nest palankina, jo paisyt sedet viduje.

Telydi jus ramybe
Su Meile

valdasAirija1
2011-06-02 16:59:42

Komentarai

Kada atradau gyvąjį Rojaus Trejybės kelią, kada ėmiau vis gyviau ir realiau patirti Tėvą, o dabar ir Rojaus Trejybę savyje, tuo mano gyvenimas tik tapo nepalyginamai spalvingesnis, nors atsigręžusi atgal į praeitį suvokiu, kad mane nuolat vedė iš vidaus link šio tikrojo gyvo atradimo savyje. Dabar esu patenkinta tuo kas esu ir kokia galiu būti, nes prisimenu, kad daug anksčiau norėdavau būti kaip ir visi kiti, nes išsiskirdavau savo vidumi, o dabar džiaugiuosi, kad Tėvas-Rojaus Trejybė padėjo man teigiamai įvertinti save, patardami, kiek daug ir kokiais būdais galiu padėti visų gerovei. Dabar vis labiau suprantu, kiek daug galime kiekvienas, tereikia nuoširdžiai savais žodžiais atsiverti Tėvui-Rojaus Trejybei. Tik dėdami kasdienes pastangas kantriai ir nuoširdžiai nugriausime visas mumyse esančias neįveikiamas sienas, o jas nugriovę pamatysime, kokie didingi esame veikdami kartu su Rojaus Tėvais kaip bendrakūrėjais.
Turėjau tokį patyrimą... Štai šią savaitę vieną vakarą vakare ėmė skaudėti kelį, ėmiau masažuoti. Vienas iš mano šeimos narių man patarė pasitepti tepalu ir skausmas praeis. Aš jam atsakiau, kad pasimelsiu ir man nustos skaudėti, nes ir taip nevartoju jokių vaistų. Tuomet jis atsakė – ooo kokia tu galinga! O aš į tai tariau, kad galinga ne aš, o Tėvas! Štai tokia netikėtai užsimezgusio pokalbio apie skaudamą koją pabaiga man dabar atrodo labai svarbi tuo, jog tai iš tikro yra reali tikrovė. Juk atsivėrę Tėvui-Rojaus Trejybei mes iš tikro tampame galingais, nes prisisemiame gyvybingos šviesos ir meilės kupinos energijos, kuri išjudina veikti kiekvieną kūno ląstelę, kad ir kokia pažeista ji būtų. Viename asmeniniame mokyme, man palikusiame didelį dvasinį impulsą ir suvokimą, Tėvas pasakė, kad jokia liga, kad ir kokia didelė mūsų požiūriu vertinat ji būtų, nėra neįveikiama, kada mūsų siela nuoširdžiai atsiveria ir geria Kūrėjo išlietą tobulą gyvąją meilės energiją. Ji pripildo mūsų kūną gyvybingumo, sveikatos ir kitų dvasinių turtų, kad tapdami sveiki ir stiprūs veiktume kartu su Rojaus Tėvais kaip bendrakūrėjais savo kasdieniais veiksmais bet kokioje aplinkoje, kokioje tenka atsidurti. Svarbiausia, kad iš to mokymo man išliko gilus ir realus dvasinis pajautimas to, kad gyvas įtikėjimas visiškai ir tikrai išgydo. Ir tai yra tiesa, ne kartą kreipiausi pagalbos dėl įvairiausių skausmų, kuriuos anksčiau įveikdavau vaistais, dabar jų nebereikia, nes tikiu ir realiai patiriu tobulą ir gydantį Rojaus Trejybės veikimą.
Dabar man Tėvas nuolat primena pašvęsti kiekvieną savo dieną, kiekvieną savo veiksmą, mintį Jiems Rojaus Tėvams. Dedu pastangas, be to imu pastebėt ir pokyčius, kada dienos darbai išsisprendžia sklandžiau ir ramiau. Taigi šis gyvas kelias yra realus kasdienis gyvenimas su Rojaus Trejybe, kupinas naujų atradimų.

Jurgita
2011-06-09 22:44:08

Mielieji, kada ĮSIVIEŠPATAUJA pasąmonė, tada yra suskaidoma ASMENYBĖS nematoma šviesos dalis, ir žmogų ištinka TOKIA BŪSENA, KURI dabartinėje psichiatrijoje vadinama ŠIZOFRENIJA.
Gyvajame kelyje mėginimas ŠUOLIUOTI, o ne žengti NUOSEKLIUS IR RAMIUS - BET TVIRTUS - ŽINGSNIUS yra pirmasis simptomas, kad PASĄMONĖ JAU TIESIA SAVO RANKAS, KAD PAIMTŲ Į SAVO SPĄSTŲ GLĖBĮ.
Aš jau sakiau ne kartą, kad pasąmonės įtaka yra milžiniška, ir jos pagrindinis nuodas yra JUNTAMAS VIDUJE NEKANTRUMAS, NENORAS KRAUTI SAVO ŠVIESOS VEŽIMĄ PO ŠAPELĮ, BET VISADA NUOSEKLIAI, NESIBLAŠKANT IR NEEIKVOJANT ENERGIJOS ANTRAEILIAMS DALYKAMS, BET STUDIJUOJANT URANTIJOS KNYGĄ, JĖZAUS KRISTAUS APREIŠKIMĄ - KALBU JUMS VĖL, ir ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ MOKYMUS-APREIŠKIMUS.
Šitos NOSEKLIOS DVASINĖS studijos labai ugdo studijuojančiojo kantrybę ir glūdina MINTIES NUOSEKLUMĄ, LOGIŠKUMĄ, IR SKAIDRUMĄ, tuo pačiu VALO PASĄMONĖS TERŠALUS IR JĄ ŠVIESINA, kad ji nebetektų tokio gaivališko poveikio sąmonės atžvilgiu įvairių troškimų pasireiškimu.
ROJAUS TREJYBĖS MEILĖS GYVŲ VIRPESIŲ VANDENYNAS YRA NE TIK GILUS, BET IR IŠ VISO BE DUGNO - BEGALINIS - BET JAME YRA RAMYBĖ IR PALAIMA PER GYVĄ SUSILIEJIMO RYŠĮ SU ROJAUS TREJYBE. Jame audrų NĖRA IR BŪTI NEGALI, nes meilė neturi AISTRŲ ŠELSMO, kurios visos yra iš PASĄMONINIŲ SRAUTŲ, dėl to jie ir pridaro pasauliui daugybę problemų, kad net ir sąmonės lygiu žmogus jau nebesuvokia KAIP jas išspręsti bet kurioje pasaulio valstybėje ar šeimoje.
Rojaus Trejybės garbinimas, ypač KOLEKTYVINIS, suteikia nepaprastos gyvybinės energijos, ir brolystės patyrimą su kūrinijos visa dvasine šeima ir tarpusavyje.
Tam, kad žmogus nepasiduotų pasamonės klaidinimams, ir būtinos GILUMINĖS ŽINIOS IR KOSMINĖ ĮŽVALGA, KURIA BŪTINA NUOLAT PLĖSTI, O NE GYVENTI PRAĖJUSIA DIENA.
PER- YPAČ KOLEKTYVINĮ - ROJAUS TREJYBĖS GARBINIMĄ PALAIMA IR RAMYBĖ IMA VIEŠPATAUTI PASĄMONĖJE, NES GYVOJI GARBINIMO KOMUNIJA VYKSTA PER VIRŠSĄMONĘ, todėl ir pasąmonės chaosas ir tamsa palaipsniui taip pat pradeda ne tik rimti, bet ir harmonizuojasi ŠVIESA, todėl tokia pasąmonė tampa IMLESNĖ Minties Derintojo mokymams miego metu, nes žmogus nustoja sapnuoti sapnus, kurie ir yra pagrindinė kliūtis mokymų perteikimui, ir tuo pačiu liudija apie pasąmonės giluminį chaosą ir tamsą.

PROTĄ žmogus privalo naudoti, NES BE JO NET ŽVĖRIS, KURIS NĖRA ASMENYBĖS LYGIO GYVVBĖS FORMA IR KURIS NETURI LAISVOS VALIOS, NEIŠGYVENTŲ.

Tai kaip gi ROJAUS TREJYBĖS SŪNUS AR DUKRA GALĖTŲ BŪTI NET MENKESNIU UŽ ŽVĖRĮ, KAD NEBENAUDOTŲ PROTO. TADA JIS TAPTŲ TIESIOG ROBOTŲ IR NEBEGALĖTŲ SAVOSIOS ASMENYBĖS POTENCIALO ATSKLEISTI VIS NAUJU IR DAR RYŠKESNIU MEILĖS PASIREIŠKIMU PANAUDODAMAS SAVO LAISVĄ VALIĄ SULIETA SU ROJAUS TREJYBES VALIA.
Tada ir VEIKLA yra tik tokia, kurią yra sumaniusi ROJAUS TREJYBĖ, O NE KOKIĄ DIKTUOJA PASĄMONĖ. Tada DINGSTA SKUBĖJIMAS, NEKANTRUMAS, SIEKIS, KUO DAUGIAU APŠVIESTI ŽMONIŲ, KUO DAUGIAU NUVEIKTI SAU SUSIKURIAMŲ DARBŲ, KURIE IR IŠSEKINA ENERGIJĄ. Tada žvilgsnis pakrypsta Į SAVE - Į SAVO GYVENIMO VERTYBES IR PRASMĘ, AR JOS ATITINKA AMŽINĄSIAS VERTYBES, IR KAIP JOS YRA PUOSELĖJAMOS IR DIEGIAMOS KASDIENIAME ASMENINIAME GYVENIME - RAMIAI AR AUDRINGAI, NUOSEKLIAI AR ŠUOLIAIS.
Viską patiria KIEKVIENO DVASINIS AŠ - PALAIMĄ, RAMYBĘ, GYVĄ RYŠĮ SU ROJAUS TREJYBE, ATSIDAVIMĄ ROJAUS TREJYBEI, SVEIKĄ - ARBA BENT JAU SVEIKESNĘ - MITYBĄ, SVEIKĄ MATERIALŲ KŪNĄ, ARBA BENT JAU SVEIKĖJANTĮ, NES JIS YRA ROJAUS TREJYBĖS GYVA ŠVENTOVĖ.

Ir jeigu kokio nors iš šitų segmentų - nors ir vieno - stinga, reiškia PASĄMONĖ savo įtakoje laiko labai stipriai.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-06-06 15:15:15

Mielas Algimantai labai šauniai isplesta tema. savo komentare, sakai, kad praktikuodamas žmogus gali patekti ar pasiduoti pasamoniniu virpesiu ytakai ir nukeliauti visiškai priešinga kryptimi. Aš manau, kad jaigu žmogus nuosirdziai stengiasi ir praktikuoja tai kas aukščiau parašyta, nenaudodamas proto ir per daug neapmastydamas, o tiesiog nuosirdziai praktikuodamas.
Kaip gi pasireiškia ta pasamones ytaka, ir kaip ją atpažinti? Prašau paaiškinti plačiau.

valdasAirija1
2011-06-05 01:14:31

Aš manau , kad kiekvienas einantis dvasinio tobulėjimo keliu , turėtų išmokti gyventi ir džiaugtis šia akimirka , šia diena ir šia valanda ,
Paskutiniu laikotarpiu , būtent tai ir pradėjau praktikuoti . Visą aplinką , visą gyvenimą , kartu su Dievo Tėvo dvasia projektuoju matyti šviesoje ir savo proto ir sielos džiaugsme . Nieko negali būti nuostabiau , kaip būti vienyje su Dievo Tėvo dvasia ir savo minčių džiaugsme .
Tačiau tai reikia prisiminti ir save aktyvuoti ir mąstymui , ir džiaugsmui . Visur reikalinga valia . Savaime nei geri darbai , nei gražūs džiaugsmai nevyksta .

emilispetras
2011-06-02 20:40:47

Mielas Valdai, tu esi tikrai teisus, kad teorija nėra praktika, o be praktikos nebus tvirto - ryžtingo dvasinio asmens CHARAKTERIO.
Neveikli siela yra mirštanti siela.
TAČIAU ČIA IŠKYLA DAR VIENA PROBLEMA - O KAIP GI VEIKTI, JUK LABAI LENGVAI GALIMA MANYTI, KAD TAI, KĄ DARAI YRA TĖVO VALIOS VYKDYMAS, O IŠ TISŲ TAI GALI BŪTI PASĄMONINIAI INFORMACIJOS SRAUTAI, KURIE TURI TOKIOS MILŽINIŠKOS GALIOS ŽMOGAUS PROTUI, KAD ŽMONŲ GALI ATVESTI Į VISIŠKAI PRIEŠINGĄ VEIKSMĄ NEGU TĖVO VALIOS VYKDYMĄ.

Kada aš verčiau Urantijos Knygą, ji mane tiek pripildė GYVA IR PILNA MEILĖS IR ŠVIESOS EPOCHINIO APREIŠKIMO informacija, kad mano vidus TIESIOG DEGTE DEGĖ TROŠKIMU JĄ SKELBTI VISIEMS IR VISUR, GATVĖJE IR PARKE, SALĖSE IR DRAUGIJOSE, MOKSLININKŲ SUSIRINKIMUOSE IR KONFERENCIJOSE SUVAŽIAVIMUOSE IR SAMBŪRIUOSE - VISUR.

TAČIAU MAN MILŽINIŠKĄ POVEIKĮ PADARĖ JĖZAUS NUOLAT VISIEMS TOKIEMS RAGINTOJAMS KUO GREIČIAU SKELBTI KARALYSTE VIENAS IR TAS PATS ATSAKYMAS - MANOJI VALANDA DAR NEATĖJO.

Aš nemačiau nė vieno kito GALINGESNIO Jėzaus teiginio, kuris savo galia jį pranoktų VISAME J0 GYVENIMO IR MOKYMŲ aprašyme, kaip šitas nuolatinis vienas ir toks pat nuoširdus ir nuolankus atsakymas - MANOJI VALANDA DAR NEATĖJO. Ir jis TOLIAU RUOŠĖSI PATS.

Tada ir aš sau tariau - AŠ TAIP PAT TURIU DAR RUOŠTIS, MANOJI VALANDA DAR NEATĖJO, nors tuo metu aš jau skaičiau Urantijos Knygos vertimo rankraštį Vilniaus Mokytojų namuose, o paskaitas Kaune ir dar keliuose kituose Lietuvos miestuose.

Tačiau tokia mano veikla man atrodė tokia PASYVI, man norėjosi AKTYVIOS VEIKLOS. Todėl po kurio laiko vėl man kildavo milžiniškas noras vėl veikti aktyviai. Ir tuoj pat man iškildavo mintyse Jėzaus atsakymas - NIEKO DAUGIAU NIEKAM NEAIŠKINANT - MANOJI VALANDA DAR NEATĖJO. Ir aš vėl TAIP PAT pakartodavau - TURIU RUOŠTIS DAR DAUGIAU TOLIAU, NES MANOJI VALANDA TAIP PAT DAR NEATĖJO.

Taip ėjo mėnesiai ir metai, ir aš vis būdavau nuraminamas to paties atsakymo SAU - MANOJI VALANDA DAR NEATĖJO. Ir aš ruošiausi STUDIJUODAMAS DVASINIUS ŠALTINIUS VISA SAVO DVASIOS GELME.

Štai TAS mane ir apsaugojo nuo milžiniškų dvasinių ir psichologinių sukrėtimų, kurie būtų tikrai mane ištikę, nes aš DAR nebuvau savojo vidaus pripildęs NUOSEKLIOMIS DVASINĖMIS ŽINIOMIS IR KOSMINE ĮŽVALGA aktyvesnei veiklai.

Ir kada po KELERIŲ METŲ NUOSEKLIŲ IR LABAI NUOŠIRDŽIŲ DVASINIŲ ŠALTINIŲ STUDIJŲ prisipildžiau tų ŠVIESOS NUOSEKLIŲ žinių man tiesiog buvo sudaromos sąlygos tas žinias paskleisti kitiems.

Būtent šioje temoje BŪTINA PRIDĖTI DAR VIENĄ LYGIAVERTĮ SEGMENTĄ - URANTIJOS KNYGOS, Jėzaus Kristaus apreiškimo KALBU JUMS VĖL, Rojaus Trejybės Asmenų MOKYMŲ-APREIŠKIMŲ GILUMINĮ STUDIJAVIMĄ, o taip pat ir MANO MOKYMŲ GILUMINĮ STUDIJAVIMĄ, kad prisipildę gyvosios Rojaus Trejybės meilės energijos ir dvasinio ĮKVĖPIMO galėtumėte būti VEIKLŪS TURĖDAMI SAVYJE NUOSEKLIŲ KŪRIJNIJOS ŽINIŲ, KURIAS IR PRITAIKYTUMĖTE VEIKDAMI DRAUGE SU ROJAUS TREJYBE.

Štai kodėl gyvąjį dvasinį kelią sudaro TRYS DALYS:

1. ROJAUS TREJYBĖS GARBINIMAS ASMENIŠKAI, IR KOLEKTYVIAI
2. DVASINIŲ ŠALTINIŲ GILUMINĖS IR NUOSEKLIOS STUDIJOS.
3. RYŽTINGAS VEIKIMAS DRAUGE SU ROJAUS TREJYBE VISŲ ŠVIESOS LABUI IŠ MEILĖS IR LAISVA VALIA.

Jeigu NORS VIENO iš šių komponentų trūksta, GYVASIS DVASINIS kelias tiesiog bus NEPASIEKIAMAS, nors bus daug kalbama gražių žodžių apie dvasinę veiklą.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-06-02 19:46:18

[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal