Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

O kas gi is tikrųjų atsitiko? Kodel Marija-Jėzaus motina yra garbinama

Šia tema sukuriu klausdamas, nes is tikrųjų nesuprantu, Krikščionys Garbina Marija, ir ji yra kaip sventoji, daug pristatyta jai statuleliu. Ypač Airijoj kur bevaziuotum visur pastatyta daug koplyciu su angelais besimeldzianciais Marijai. Mano supratimu, pagal tai ką aš skaičiau Urantijos knygoje, niekur net žodžiu neuzsimenama apie Marijos Sventuma. O kaip apastalai, Koks jų likimas? Ar jie taip pat pakilo į morontinius, pasaulius sielos pavidalu ir toliau žengia y rojų, ar .... Koks jų likimas? Bažnyčia priskelbus mase šventųjų, kur bepaziurrsi visi šventieji sv. Christoforas, sv Benediktas, sv .... You name it, o ar tikrai jie yra šventieji? Manau tik Algimantas išsamiai galės atsakyti y si mano klausimą. Is anksto jam dėkoju, taciau jai kas nors ką nors apie tuos sventuosius žinot daugiau negu aš tai irgi parašykit. rašau ir pačiam šypsena sukelia visu šventų ir nesventu sventumas.



Su

valdasAirija1
2011-07-20 19:20:01

Komentarai

Mielijei, Marijos kultas yra dėl žmonių TAMSUMO IR NEIŠMANYMO, nei kas buvo Marija, nei kas buvo jos pagimdytas materialiu kūdikiu JĖZUS.
Ši tamsa tęsiasi ir šiandien.
Tik URANTAI visoje mūsų planetoje ją sugebėjo paversti GYVA šviesa, todėl Marijos JIE NEGARBINA IR NEGARBINS, NES JIE GARBINA TIK ROJAUS TREJYBĘ. net ir kitų VADINAMO VIEŠPATIES - SŪNAUS KŪRĖJO- JĖZAUS - URANTAI TAIP PAT NEGARBINA IR NEGARBINS NIEKADA, NES JĖZUS YRA MŪSŲ DVASINIS BROLIS, PATS GARBINANTIS ROJAUS TREJYBĘ, O NE SAVE.

Perskaitykite - labai atidžiai - keletą pastraipų iš Urantijos Knygos, ir patys pamatysite iš kur kyla MARIJOS GARBINIMO ŠAKNYS - IŠ MOTINOS KULTO.

"7. VIDURŽEMIO JŪROS SALŲ ANDITAI

"Per kultūros nuosmukį Mesopotamijoje kažkurį laiką aukštesnė civilizacija išsilaikė rytinės Viduržemio jūros salose. (0895-01)
Maždaug 12.000 m. pr. Kr. anditų nuostabi gentis migravo į Kretą. Tai buvo vienintelė sala, kurioje taip anksti įsikūrė tokia labiau išsivysčiusi grupė, ir tai buvo maždaug prieš du tūkstančius metų iki to laiko, kada šitų jūrininkų palikuonys pasklido po kaimynines salas. Šitą grupę sudarė siauraveidžiai, mažesnio ūgio anditai, kurie praeityje vedė vanitų atšakos šiaurinius noditus. Visi jie buvo žemesnio negu šešių pėdų ūgio, ir juos tiesiogine prasme iš žemyno išstūmė jų didesni ir menkesni bičiuliai. Šitie emigrantai, išvykę į Kretą, buvo labai sumanūs dirbdami tekstilės, metalų, keramikos, vandentiekio, ir akmens kaip statybinės medžiagos panaudojimo srityse. Jie ėmė rašyti ir gyveno kaip kerdžiai ir žemdirbiai.(0895-02)
"Praėjus maždaug dviems tūkstančiams metų po Kretos gyvenvietės sukūrimo Adomsono aukštaūgių palikuonių grupė per šiaurines salas pasiekė Graikiją, atvykusi beveik tiesiai iš savo gimtųjų vietų kalnuose į šiaurę nuo Mesopotamijos. Šituos graikų protėvius į vakarus atvedė Satas, Adomsono ir Ratos tiesioginis palikuonis.
"Tą grupę, kuri galiausiai įsikūrė Graikijoje, sudarė trys šimtai septyniasdešimt penki atrinkti ir labiau išsivystę žmonės, kurie ir buvo adomsonitų antrosios civilizacijos pabaiga. Šitie vėlesnieji Adomsono sūnūs tuomet turėjo patį vertingiausią atsirandančių baltųjų rasių paveldėjimą. Jie buvo aukštos intelektualios kategorijos ir, fiziniu požiūriu, patys gražiausi žmonės nuo pirmojo Edeno dienų.
"Netrukus Graikija ir Egėjo jūros salų regionas tapo prekybos, meno, ir kultūros centru Vakaruose vietoje Mesopotamijos ir Egipto. Bet kaip buvo ir Egipte, taip ir vėl iš esmės visas Egėjo pasaulio menas ir mokslas buvo kilę iš Mesopotamijos, išskyrus graikų pirmtakų adomsonitų kultūrą. Šitų pastarųjų žmonių visas menas ir gabumai yra tiesioginis paveldėjimas iš Adomsono, pirmojo Adomo ir Ievos sūnaus, ir jo nepaprastos antrosios žmonos, kilusios iš Princo Kaligastijos personalo nepertrauktos linijos grynųjų noditų, palikuonių. Nieko nuostabaus, jog graikai turėjo mitologinių pasakojimų apie tai, kad jie yra tiesiogiai kilę iš dievų ir viršžmogiškųjų būtybių.
"Egėjo regionas perėjo per penkis skirtingus kultūros etapus. Kiekvienas iš jų buvo vis mažiau dvasingas už ankstesnįjį, ir greitai paskutinioji šlovinga meno era išnyko dėl sparčiai besidauginančių Dunojaus vergų, kuriuos atsivežė vėlesnės graikų kartos, vidutinybės palikuonių svorio.
" Būtent šitame amžiuje Kretoje Kaino palikuonių motinos kultas pasiekė didžiausią populiarumą. Šitas kultas šlovino Ievą garbindamas "didžiąją motiną." Ievos atvaizdų buvo visur. Visoje Kretoje ir Mažojoje Azijoje buvo pastatyta tūkstančiai viešų šventyklų. Ir šitas motinos kultas išsilaikė iki pat Kristaus laikų, vėliau buvo įtrauktas į ankstyvąją krikščionybę Jėzaus žemiškosios motinos Marijos išoriniu šlovinimu ir garbinimu.
"Maždaug iki 6.500 m. pr. Kr. anditų dvasinis palikimas labai nusmuko. Adomo palikuonys buvo plačiai išsklaidyti ir juos iš tiesų asimiliavo senesnės ir kiekiu didesnės žmogiškosios rasės. Ir šitas anditų civilizacijos smukimas, drauge su jų religinių standartų išnykimu, tas dvasiškai nuskurdintas rases paliko apverktinoje padėtyje." (0896-00)

Pagoniškas mitraistų tikėjimas turėjo ypač stiprų motinos kulto pasireiškimą tarp savo tikinčiųjų. O būtent mitraistų pagonių tikėjimo išroriniai, negyvi, bet puošnūs ritualai vis giliau skverbėsi į krikščionybės ankstyvąją fazę.

ŠVENTŲJŲ NĖRA IŠ VISO, TAI ŽMONIŲ PRASIMANYMAS. MATYDAMI ŽMOGAUS GYVENIMĄ TOKĮ, KUKIO JIE NORĖTŲ, BET KOKIO NĖRA JŲ APLiNKOJE, TOKĮ ŽMOGŲ JIE TUOJ PAT IMDAVO IŠSKIRTI IŠ KITŲ, TARSI JIS ARČIAU DIEVO - ŠVENTAS. Tačiau tai NETIESA. Todėl ir visi ŠVENTIEJI YRA ŽMONIŲ SUGALVOTA TAMSOS BUTAFORIJA, IR NIEKO DAUGIAU.
Apaštalai yra morontiniuose pasauliuose, išskyrus Judą Iskarijotą. Kai kuriie iš jų dalyvauja Mokymo Misijoje ir suteikia mokymus. Marija taip pat suteikia savo mokymus ir labai gerai dabar mato savo klaidas, padarytas anuo metu, kada gyveno eilinės moters gyvenimą Nazarete.
TODĖL NIEKADA NEAUKŠTINKITE MARIJOS IR NEVADINKITE JOS - NIEKADA - DIEVO MOTINA, NES DIEVAS SAVO MOTINOS NETURI, NES JIS NETURI SAVOSIOS KILMĖS PRADŽIOS. TUO TARPU JĖZUS NĖRA DIEVAS VISUMINE PRASME.
Tačiau, kadangi Marijos KULTAS - IŠ BAIMĖS IR TAMSOS - yra tiek paplitęs tarp krikščionybės religijos KATALIKŲ SEKTOS RITUALINIŲ tikinčiųjų - BET NETURINČIŲ JOKIO GYVOJO ĮTIKĖJIMO - tai, kad iš viso samprata apie Dievą neišnyktų, Marijos apsireiškimus pademonstruoja tokiems katalikams sektantams APVAIZDA - ENERGIJOS REGULIUOTOJAI, IR FIZINIAI KONTROLIERIAI.
Tačiau šie apsireišikimai vis tiek neturi neko bendro su tuo, kad Mariją būtų galima vadinti ŠVENTĄJA, O DAR IR NEKALTA MERGELE, NES JI BUVO IŠTEKĖJUSI UŽ JUOZAPO, buvo Juozapo žmona, tik pagal žydų tradiciją net ir ištekėjusi mergina į pilną moterystę įžengia tik pagimdžiusi kūdikį. TAIGI IŠEINA, kad MERGINA pagimdė vaikelį ir šituo pačiu tapo pilnateise MOTERIMI. bet kaip buvo, taip ir liko eilinė moteris, net ir pagimdžiusi Jėzų. Tą ji demonstravo savo požiūriu į Jėzų, kada nesugebėjo jo misijos suprasti, dėl to net nuo jo nusigręžė. Tai ypač skaudino Jėzų, kad jo artimiausi žemiškosios šeimos nariai, išskyrus jauniausiąja sesutę - Rūtelę - juo visiškai netikėjo, laikė jį pamišusiu, ir net kūrė planus, kaip Jėzų įvilioti į spąstus, kad atiduotų fariziejams, pasidavę jų apgaulingiems žodžiams, kad jie nori Jėzui tik padėti.

Bažnyčia neturi nieko bendro su Dievu, todėl geriau Dievas be bažnyčios, negu bažnyčia be Dievo, kokia ji yra šiandien, dėl to ji ir turi ištisą armiją šventųjų.

Tačiau nepadarykite klaidos, kad tuos NUOŠIRDŽIUS IR PILNUS BAIMĖS MŪSŲ DVASINIUS BROLIUS IR SESES IMTUMĖTE SMERKTI IR KRITIKUOTI, KADA JIE NUOŠIRDŽIAI MELDŽIA MARIJOS UŽTARIMO IR KREIPIASI Į ŠVENTUOSIUS UŽTARIMO. Jie nedrįsta TIESIOGIAI kreiptis į Jėzų, jau nekalbant apie Tėvą, o tuo labiau Rojaus Trejybę. Todėl jų NUOŠIRDI MALDA VISADA BUS PRIIMTA IR SULAUKS ATSAKO, NESVARBU KOKIU VARDU JIE NUOŠIRDŽIAI KREIPTŲSI.
ROJAUS TREJYBĖ REAGUOJA NE Į VARDĄ, BET Į NUOŠIRDŽIUS BESIMELDŽIANČIOJO VIDINIUS DVASIOS VIRPESIUS.
VIRPESIAI YRA TIKRI, O ŠVENTŲJŲ TERMINAS YRA ŽMONIŲ DARINYS, KURIS NETURI NIEKO BENDRO SU TIKROVE. IR VIS TIK TIKROVĖ TIKRAI LIUDIJA PRANAŠŲ ŠVIESOS IR TIESOS GYVENIMO EPIZODUS, KURIE SKELBĖ GYVĄ DIEVO ŽODĮ, IR NET AUKOJO SAVO FIZINĘ GYVYBĘ, TAČIAU NET IR TAI NETURI NIEKO BENDRO SU NEEGZISTUOJANČIU IR ŽMONIŲ IŠGALVOTU ŠVENTUMU. PRANAŠAI BUVO NE ŠVENTIEJI, BET ĮTIKĖJĘ, TODĖL JŲ IR GYVENIMAS BUVO TĖVO ATSPINDYS JŲ APLINKOS SĄLYGOMIS.

Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,

Algimantas
2011-07-22 00:10:10



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal