Forumas: temos peržiūra
NEKANTRIEMS IR SMALSIEMS
Šį savo mokymą noriu skirti tiems iš mano dvasinių brolių ir sesių, kurie yra tokie NEKANTRŪS IR SMALSŪS, BET NE NUOSEKLŪS IR NE ŽINGEIDŪS.
Būtent tokių mano dvasinių brolių ir sesių klausimai ne apie DVASINIUS DALYKUS, NE APIE JŲ DVASINĮ GYVĄJĮ KELIĄ, NE APIE JŲ DABARTINĮ DVASINĮ ŠVIESĖJIMĄ IR STIPRĖJIMĄ ŠIOS DIENOS TAMSOS APLINKOJE DRAUGE SU ROJAUS TREJYBE, ATRASTA SAVYJE, mane ŠOKIRUOJA, kada jie klausinėja, o kaip bus PO prisikėlimo, o kas bus ROJUJE, o kaip mes maitinsimės PO prisikėlimo, o ką ten TADA veiksime, o kaip mes TEN keliausime, o PO KIEK LAIKO pasieksime Rojų, o kas bus ROJUJE su mumis, o KAIP mes pažinsime Rojaus Tėvus, ir visokiausių TOKIŲ klausimų, kurie man iš viso niekada nekyla, kaip man ir minties nekyla, kad tokie klausimai gali kirbėti kieno nors galvoje ŠIUO METU. JUK JIE UŽIMA VIETĄ TŲ GYVYBIŠKAI SVARBIŲ IR JIEMS TIKRAI NEAIŠKIŲ ŠIOS DIENOS KLAUSIMŲ GYVAJAME EVOLIUCIJOS KELYJE ŠIĄ AKIMIRKĄ.
Man nesuvokiama, kam kvaršinti sau galvą tuo, kas KADA BUS ATEITYJE, IR VISIŠKAI IGNORUOTI ŠIOS DIENOS AKIMIRKĄ ir VEIKLĄ VISŲ ŠVIESOS LABUI. Tokiomis mintimis ŠVAISTOMA gyvybinė energija, kurios tada ir nebeužtenka šios dienos veikimui.
Štai kodėl SMALSUMAS daugelį tiesiog UŽGRAUŽIA - o kas ten, o kaip ten, o kas dar, o kas dar daugiau..?
Ir kiek ŽALOS tam smalsuoliui, kuris neturi KANTRYBĖS NUOSEKLIAI augti savo dvasiniu ūgiu KASDIEN, atsidavus šios akimirkos PILNATVEI SU ROJAUS TREJYBE, kuri savaime suteikia didesnę DVASINĘ kosminę įžvalgą ir matymą APLINK SAVE PLAČIAU, IR VEIKIMĄ DAR AKTYVIAU VISŲ ŠVIESOS LABUI.
Tokie klausimai prilygsta vaiko nuolatiniams klausimams - o kada aš suaugsiu, ar aš jau didelis, ar šiandien aš jau suaugau?
Vaikas mąstyti abstrakčiai savo protu dar nepajėgus, todėl jo TOKIE klausimai jo amžiui yra normalūs, tačiau suaugusio žmogaus protui TOKIE klausinėjimai yra tik mėginimas patenkinti savo SMALSUMĄ, ir nieko daugiau. Tai JIEMS KAIP NARKOTIKAS - IŠGIRDO ATSAKYMĄ, O JAM JAU KYLA KITAS KLAUSIMAS, IR NE APIE TAI, KAS JAM REIKALINGA ŠIANDIEN, BET JO SMALSUS PROTAS NORI SUŽINOTI TAI, KO JIS VIS TIEK SUPRASTI NEGALI - KAIP TEN BUS PO PRISIKĖLIMO AR NET ROJUJE - JAM - TIKSLIAU NE JAM TIKRAJAM DVASINIAM ASMENIUI, KURIS DAR PAKANKAMAI ĮMIGĘS, BET JO SMALSIAM IR VISĄ LAIKĄ NERAMIAM IR NUOLAT STRYKSINČIAM GYVULINIAM PROTUI - TAI SVARBIAU, NEGU JO TIKRASIS DVASINIS AŠ PASIREIŠKIANTIS SAVO DVASINIŲ ŠALTINIŲ STUDIJOMIS, JŲ PATEIKIAMŲ MOKYMŲ NUOLATINIU ANALIZAVIMU IR APTARINĖJIMU SU SAVO DVASIOS BROLIAIS IR SESĖMIS.
Toks kelias jam dar per sunkus, nes tai ne SMALSUMO, o gyvo ŽINGEIDUMO kalias, kuris ir plečia tikrovės pažinimą.
Aš jums pateikiu iš Urantijos Knygos keletą pastraipų, ir pabrėžiu būtent informacijos pateikimo APRIBOJIMĄ NET AUKŠČIAUSIO RANGO DVASIOMS, KURIOS PAČIOS JAU YRA ROJUJE.
Ir mums taip pat galioja, ir galios, informacijos apribojimai visada, nes tokia informacija mums NEREIKALINGA DVASINGĖJIMUI IR AUGIMUI SAVO PATYRIMU. Jos žinojimas mums tik PAKENKTŲ IR MUS SUGLUMINTŲ.
"Šventųjų gyvybės sferų Tėvo grandinė turi vieninteles neatskiriamas nuo visatų visatos asmenybės paslaptis. Šitie Rojaus palydovai, iš šių trijų grandinių pati vidinė grandinė, yra vienintelės uždraustos sferos, kurios yra susijusios su asmenybe, centrinėje visatoje. Apatinis Rojus ir Sūnaus pasauliai yra lygiai taip pat uždaryti asmenybėms, bet nė viena iš šitų valdų nėra kokiu nors būdu tiesiogiai susijusi su asmenybe. 0144-01
"Tėvo Rojaus pasauliams tiesiogiai vadovauja Trejybės Stacionarių Sūnų aukščiausioji kategorija, Sutrejybintos Aukštybės Paslaptys. Apie šituos pasaulius aš mažai ką galiu ir papasakoti; apie jų daugiapusę veiklą man leidžiama papasakoti dar mažiau. Tokia informacija yra susijusi tiktai su tomis būtybėmis, kurios veikia juose ir kurios išvyksta iš jų. Ir nors su šešiais iš šitų ypatingų pasaulių aš esu kažkiek ir susipažinęs, bet niekada iš tikrųjų nebuvau nusileidęs Dieviningtone; tas pasaulis man yra visiškai uždraustas.0144-02
"Viena iš priežasčių, kodėl šitie pasauliai yra slapti, yra ta, jog kiekviena iš šitų šventųjų sferų turi ypatingą šių Dievybių, sudarančių Rojaus Trejybę, atstovavimą, arba pasireiškimą; ne asmenybės, bet unikalų Dieviškumo buvimą, kurį gali įvertinti ir suvokti tiktai tos konkrečios protingų būtybių grupės, kurios gyvena toje konkrečioje sferoje arba kurios yra įleidžiamos į tą konkrečią sferą. Aukštybės Paslaptys yra labai asmenės būtybės, nuostabiai apdovanotos ir puikiai pritaikytos išaukštintam ir reikliam savo darbui."0144-03
"Dieviningtono paslaptys apima Minties Derintojų padovanojimo ir jų misijos paslaptį. Jų prigimtis, kilmė, ir jų ryšio su evoliucinių pasaulių žemaisiais tvariniais metodas yra šitos Rojaus sferos paslaptis. Šitos nuostabą keliančios transakcijos nėra asmeniškai susijusios su likusiais mumis, ir dėl to iš tiesų Dievybės mano, jog yra tinkama paslėpti nuo mūsų šitos didžios ir dieviškosios tarnystės tam tikrus bruožus, kad mes jų nesuprastume iki galo. Bet tiek, kiek mes esame susiję su dieviškosios veiklos šituo aspektu, tai mums yra leidžiama visiškai pažinti šitas transakcijas, bet kas susiję su šito padovanojimo visais niuansais, tai iki galo nesame informuoti.0144-05
"Šita sfera taip pat turi Tėvo visų kitų formų fragmentų, Gravitacijos Žinianešių, ir kitų būtybių gausybių, jums neapreiškiamų, prigimties, tikslo, ir veiklos paslaptis. Visiškai įmanoma, jeigu tos susijusios su Dieviningtonu tiesos, kurios yra nuo manęs paslėptos, būtų apreikštos, tai jos tiesiog mane supainiotų ir trukdytų man dabartiniame darbe, ir dar, ko gero jos pranoksta manosios kategorijos būtybės suvokimo ribas.0145-01
"Sūnaringtono paslaptys apima dieviškųjų Sūnų įsikūnijimo paslaptį. Kada vienas iš Dievo Sūnų tampa Žmogaus Sūnumi, tiesiogine prasme gimsta iš moters, kaip tas įvyko jūsų pasaulyje prieš devyniolika šimtmečių, tai yra visuotinė paslaptis. Tai vyksta ištisai visose visatose, ir tai yra dieviškosios sūnystės Sūnaringtono paslaptis. Derintojai yra Dievo Tėvo paslaptis. Dieviškųjų Sūnų įsikūnijimas yra Dievo Sūnaus paslaptis; tai yra paslaptis, užrakinta Sūnaringtono septintajame sektoriuje, valdoje, į kurią neprasiskverbia niekas, išskyrus tuos, kurie asmeniškai perėjo per šitą unikalų patyrimą. Jūsų dėmesiui buvo pateiktos tiktai tos įsikūnijimo fazės, kurios reikalo turi su jūsų kilimo karjera. Paslapties apie neapreikštų tipų Rojaus Sūnų įsikūnijimus, atliekant visatos tarnystės misijas, kurios jums neatskleidžiamos, yra daug ir kitų aspektų. Yra dar ir kitokių Sūnaringtono paslapčių. 0145-02
"Dvasingtono paslaptys apima atspindėjimo paslaptis, į kurias negalima įsiskverbti. Mes jums pasakojame apie atspindėjimo milžinišką ir visuotinį reiškinį, ypač kai jis veikia septynių supervisatų pasauliuose, kurie yra supervisatų sostinės, bet mes niekada šito reiškinio nepaaiškiname iki galo, nes jį suprantame ne iki galo. Daug, labai daug ką mes iš tikrųjų suprantame, bet vis tiek daug pagrindinių niuansų mums tebėra paslaptingi. Atspindėjimas yra Dievo Dvasios paslaptis. Jūs buvote informuoti apie atspindėjimo funkcijas, sąsajoje su mirtingojo išlikimo kilimo planu, ir iš tiesų šitai veikia šitokiu būdu, bet atspindėjimas taip pat yra nepakeičiama savybė visatos veiklos didelio kiekio kitų aspektų normaliam veikimui. Šitas Begalinės Dvasios padovanojimas yra taip pat panaudojamas ir kituose kanaluose, ne tik informacijos rinkimo ir informacijos platinimo kanaluose. Yra dar ir kitokios Dvasingtono paslaptys.0145-04
"Vicegeringtono paslaptys apima sutrejybinimo paslaptis, o sutrejybinimas sudaro turinčios atstovauti Trejybei valdžios, kuri turi veikti kaip Dievų vicegerentai, paslaptį. Valdžia, turinti atstovauti Trejybei, yra priskiriama tiktai toms būtybėms, apreikštoms ir neapreikštoms, kurios yra sutrejybintos, sukurtos, atsiradusios, arba įamžintos Rojaus Trejybės bet kurių dviejų ar visų trijų asmenų. Asmenybės, kurios yra sutvertos tam tikrų pašlovintų tvarinių tipų sutrejybinimo veiksmais, išreiškia ne daugiau kaip konceptualų potencialą, mobilizuotą tame sutrejybinime, nors tokie tvariniai gali pakilti ir iki Dievybės apkabinimo, nuėję tą kelią, kuris yra atviras jų rūšies visiems nariams.0146-01
"Nesutrejybintos būtybės nevisiškai supranta sutrejybinimo metodą, kurį įgyvendina bet kurie du arba trys Kūrėjai arba tam tikri tvariniai. Jūs niekada iki galo nesuprasite tokio reiškinio, nebent jūsų pašlovintos karjeros tolimoje ateityje, jūs turėtumėte pabandyti ir toks jaudinantis patyrimas jums pavyktų, nes priešingu atveju šitos Vicegeringtono paslaptys jums visada bus uždraustos. Bet man, aukštai būtybei, kilusiai iš Trejybės, Vicegeringtono visos paslaptys yra atviros. Aš visiškai suprantu, ir lygiai taip pat visiškai ir šventai saugau, savo kilmės ir lemties paslaptį.0146-02
"Yra dar ir kitos sutrejybinimo formos ir fazės, kurios nebuvo pateiktos Urantijos tautoms, ir šitie patyrimai, savo asmeniniais aspektais, yra deramai saugomi Vicegeringtono slaptajame sektoriuje.0146-03
Serafingtono paslaptys apima trigubą paslaptį, iš kurių man yra leidžiama paminėti tiktai vieną – serafinio transporto paslaptį. Serafimų ir asocijuotų dvasinių būtybių įvairių kategorijų sugebėjimas apgaubti savo dvasinėmis formomis nematerialių asmenybių visas kategorijas ir jas nugabenti toli į ilgas tarpplanetines keliones, yra tokia paslaptis, kuri yra užrakinta Serafingtono šventuosiuose sektoriuose. Transporto serafimai suvokia šitą paslaptį, bet jos neperduoda likusiems iš mūsų, arba galbūt jos perduoti negali. Kitos Serafingtono paslaptys yra susijusios su tam tikrų rūšių dvasinių tarnų, dar neapreikštų mirtingiesiems, asmeniniais patyrimais. Ir mes susilaikome nuo to, kad aptarinėtume tokių artimai susietų būtybių paslaptis, nes jūs beveik galite suvokti tokias egzistencijos artimas kategorijas, o mūsų žinių apie tokius reiškinius pateikimas net iš dalies būtų panašus į pasitikėjimo išdavystę. 0147-01
7. KILIMINGTONAS. Šitas unikalus pasaulis yra “Tėvo, Sūnaus, ir Dvasios krūtinė,” erdvės kylančiųjų tvarinių susitikimų vieta, laiko piligrimų, kurie vyksta per Havonos visatą į Rojų, priėmimo sfera. Kilimingtonas yra laiko ir erdvės kylančiųjų sielų tikrieji Rojaus namai tol, kol jie pasiekia Rojaus statusą. Jūs mirtingieji didžiąją dalį savo “atostogų” Havonoje praleisite Kilimingtone. Per savo gyvenimą Havonoje Kilimingtonas jums bus tuo, kuo praeities vaizdo reguliuotojai jums buvo per kilimą vietinėje visatoje ir supervisatoje. Čia jūs įsitrauksite į tūkstančius veiklų, kurios yra nesuvokiamos mirtingojo vaizduotei. Ir kaip ir per kiekvieną ankstesnį žengimą į priekį, kylant link Dievo, jūsų žmogiškasis aš čia užmegs naujų ryšių su savo dieviškuoju aš.0147-02
"Kilimingtono paslaptys sudaro ir tą paslaptį, kaip palaipsniui ir užtikrintai materialiame ir mirtingame prote ugdomas dvasinis ir potencialiai nemirtingas charakterio ir tapatybės ekvivalentas. Šitas reiškinys sudaro vieną iš labiausiai gluminančių paslapčių visatose – mirtingojo ir materialaus tvarinio prote nemirtingos sielos evoliuciją.0147-03
Jūs niekada iki galo nesuprasite šitos paslaptingos transakcijos, kol nepasieksite Kilimingtono. Ir kaip tik dėl to visas Kilimingtonas bus atviras jūsų besistebinčiam žvilgsniui. Kilimingtono vienas septintadalis man yra uždraustas – tas sektorius, kuris yra susijęs su šita pačia paslaptimi, yra (arba bus) jūsų būtybės tipo išimtinis patyrimas ir nuosavybė. Šitas patyrimas priklauso jūsų žmogiškosios egzistencijos kategorijai. Manosios asmenybės kategorija nėra tiesiogiai susijusi su tokiomis transakcijomis. Dėl to man jis yra uždraustas, ir galiausiai jis yra atskleidžiamas jums. Bet net ir po to, kada jis yra atskleidžiamas jums, dėl kažkokios priežasties jis amžiams lieka jūsų paslaptimi. Jos jūs neatskleidžiate nei mums, nei bet kokioms kitoms būtybių kategorijoms. Mes žinome apie dieviškojo Derintojo ir žmogiškosios kilmės nemirtingos sielos amžinąjį susiliejimą, bet pakilusieji užbaigtieji šitą patį patyrimą pažįsta kaip absoliučią tikrovę." 0147-04
O žmogaus smalsus gyvulinis protas vis tiek siektų toliau smalsauti, pasakyk, atsakyk, noriu SUŽINOTI, IR TIK TIEK.
Prisiminkite pasakas, kuriose būdavo kažkokios durys, kurių nereikia atidaryti, tačiau smalsumas nugalėdavo, ir nelaimės užgriūdavo tą smalsuolį, pravėrusį tas duris.
O kiek žmonės sau gadina nervų, kada gyvena vien tik išoriniais įspūdžiais, apkalbomis, tokiu bendravimu, kada sako vieni kitiems - na pasakyk, pasakyk, na juk jau pradėjai sakyti, tai turi pabaigti, nekankink manęs, taip negalima, pradėjus sakyti, turi ir užbaigti - kada panašias nesąmones šneka nuolat tarpusavyje nuo ryto iki vakaro ir kasdien.
TAIP JIE ALINA SAVO FIZINĮ ORGANIZMĄ, EIKVOJA SAVO GYVYBINĘ ENERGIJĄ, O TADA IR SUSERGA.
TODĖL PAMATYKITE SAVO TIKRĄJĮ DVASINĮ AŠ LAISVĄ, O NE GYVULINIO PROTO SMALSUMO NELAISVĖJE UŽDARYTĄ IR VISIŠKAI NEBEVEIKLŲ.
KELKITE PRASMINGUS KLAUSIMUS IŠ DVASINIŲ ŠALTINIŲ, STUDIJUODAMI JUOS GILUMINE PRASME, KAD JIE JUMS PADĖTŲ ŠIOS DIENOS VEIKLOJE, O NE SMALSAUDAMI, O VIS TIK ĮDOMU, KAIP TEN BUS PO MILIJONO METŲ, KĄ IR TAIP PATIRSITE.
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-08-16 14:20:32
Komentarai
________________________________________Mano patyrime, kyla labai panašios mintys į šią Algimanto: "Man nesuvokiama, kam kvaršinti sau galvą tuo, kas KADA BUS ATEITYJE, IR VISIŠKAI IGNORUOTI ŠIOS DIENOS AKIMIRKĄ ir VEIKLĄ VISŲ ŠVIESOS LABUI. Tokiomis mintimis ŠVAISTOMA gyvybinė energija, kurios tada ir nebeužtenka šios dienos veikimui. " kada matau temas pvz apie visokius žinianešio kategorijos dvasias ir kokiais milžiniškais greičiais jos skraido. Mano vidus šaukia, kad reikia kalbėti apie tai kas aktualu dabar, apie tai ką žmonės gali taikyti dabar, bet kaip ir su biurokratija, taip ir čia dar prieš ką nors parašant žinau, kad durys savotiškai uždarytos, o gal greičiau širdis.
V...Dvasinis mokytojas turi buti viapusiskas issilavines ir zinoti kas yra dvasia ne tik apstrakciai bet ir realiai ir detaliai.,Isgirdus apie zinianesius ir kitokio lygio dvasios kategorijas, as tik sakau waw, ir man dar labiau norisi garbinti Rojau Tevus ir kurejus, uz tobulus Ju kurinius, ir as tikiu kad ateis toks metas ir mes galesim su tokiom butybem pabendrauti, manau tai bus nuostabu
Manau tai, kad mes pirmiausia orientuotumėmės į dvasinį pagrindą, į paprastus dvasinius dėsnius, į tą patį nuoširdumą yra daug svarbiau už bet kokius kalnus intelektualios informacijos, ar informacijos iš ateities, ar dar kažkokios proto informacijos. Esu matęs mokymų kitoje svetainėje, kaip iš Tėvo perduota kad "kitus mokykite tik meilės". Tikiu, kad kiekvienas einantis dvasiniu keliu, pats po keleto ar kelių dešimčių metų nebežino kokie patyrimai, kokie įvykiai suteikė jam valios priimti tuos lemtingus apsisprendimus jo kelyje. Bet dėsnių yra paprastų:
1) nesmerkti mažiau pažengusių savo sesių ar brolių
2) abstrakčiai neiškelti vieno mokymo aukščiau kito mokymo, nenurodant konkrečių vietų kurios asmeniškai yra aktualios pačiam, taip kad bet kuris suprastų kam teikiamos pirmenybės, kas yra laikoma vertybėmis.
3) mokyti kitus per savo paties pavyzdį, kalbant apie tai kaip tau pačiam yra gerai turint tokias vertybes ir prioritetus, o ne kalbėti apie mokymą kurio tu pats netaikai - tada ir kiti galės pasirinkti sekti tavo pavyzdžiu ar ne.
V...Gal but kai kuriems cia besilankantiems zmonems Algimanto mokymai ir kitu dvasiniu asmenu mokymai yra per sudetingi. Nepatyres intelektas na tiesiog negali matyti giliau ir placiau. pavyzdys Ateina zmogus Sviestuvu parduotuve(sviesos foruma ) ir pradeda prasyti ir reikaluati batu, pardavejas tik pasiulo jam nueiti i kita parduotuve kur jis gales gauti batus pagal save, zmogus isizeidzia kaip cia dabar sioje parduotuveje nera to ko jam taip reikia ir kaip drysta pardavejas pardavineti ir pasiulyti sviestuvus o ne batus. Tada klijentas pradeda piktintis, vadinti pardaveja yzuliu ir kaltina ji del to, kad jis smerkia klijenta kad sis reikalauja batu sviestuvu parduotuveje. Su meile bet grieztai, pardavejas ispraso klijenta is parduotuves, o klijentas dar saukia ant viso miesto: kokia neteisybe negavau batu sviestuvu parduotuveje. Butu juokinga jai nebutu liudna manau daugiau aiskinti nereikia.
Kita tendencija kuria megsta taikyti kitiems intelektualai, nesuprantantys dvasios principu: kodel pats negyveni tuom ka mokai? O is kur tu zinai kaip as gyvenu? Kiekvienas Mokytojas ypatingai dvasinis visda islieka mokiniu ir pats, ir pazenges toliau savo sviesa ir pramintais keliais, rodo krypti kitiems.
Dvasinis mokytojas, niekada nepazeis kito zmogaus laisvos valios, (kalbu apie ejima dvasios keliu ir tiktai)niekada jo neykalbines ir neprasys kad jis-mokinys juo eitu, nes tai pataikautu jo-mokinio gyvuliniam ego o ne Dvasiniam As, geriau tegul vienas nuosirdus negu desimt, lamenanciu ir bijanciu, ir vis kartojanciu kaip cia sunku ir kelias duobetas. Zmones uzmirsta, kad uz sia isminti, kuria mes dabar skaitome laisvai atsiverte forumo temas ir dar drystam komentuoti, ankstesniu kartu musu proteviai atiduodavo savo gyvybes, iseidami i kalnus ir pasvesdami save ieskojimams, ilgiems ieskojimams
(Algimantas)Pvz, aš myliu visus vienodai, todėl kad suprantu ir pažįstu savo paties vidų ir žinau kad kiekviename žmoguje yra tas pats dvasinis vidus, kuris veda žmogų mylėti, būti mylimam, siekti to kas tiesa ir grožis. Ir tik įvairios proto nuostatos iškraipo tuos pačius norus, ir skatina žmones taikyti skirtingus kad ir klaidingus metodus tam.
Man nekyla noro IŠ PROTO pasakyti kad tas ar anas mažiau žino, ar kažko nesupranta, todėl kad ŠIRDIMI jaučiu kad kiekviename tokiame žmoguje yra Tėvas, kiekviename tokiame žmoguje yra kūrinijos tėvo kibirkštis kuri skatina žmogų siekti tų pačių tikslų kaip ir kūrinijos šaltinis.
V...koks absurdas, cia rasantis tikrai nesuvokia, kad nera Dvieju visatos tvarku ar triju tiesu, tiesa yra viena, ir dvasia yra visiems viena, pas mokytoja Dvasia yra atverta, ir valia sulieta su Kurejo valia. Cia rasantysis deja dar net prie dvasios neprisilietes, nes visikai nesuvokia dvasiniu tiesu ir tik svaicioja apie Teva savy, kurio jis per savo intelektualini triuksma negirdi. O Myli dvasinis mokytojas visus vienodai, bet suvokdamas Chierarchija, t. y. Visu pirma teikia prioriteta dvasiai ir tik paskui kitoms zmogaus sudetinems dalims, Juk zmogus sudetine ir sudetinga struktura, ir tik dvasioje gimes arba prie jos prisilietes mato kas yra kas, O cia ateje zmones reikalauja kad jiems duotu tai ko jie nori ir kad tvarka butu tokia kokia jie nori ja matyti. O urantijos knygjoje parasyti, Havonos rezimas, Rojaus rezimas,... juk tai reiskia griezta nustatyta tvarka. DVASIOJE VISADA YRA CHIERARHIJA IR TVARKA. Gali savo angelu sargu prasyti kiek tik nori, o jie vistiek laikysis tik savo vyresnybes nurodymu. Apskritai sis forumas pilnas nuostabiu mokymu, vedamas sviesaus ir dvasingo mokytojo, reikia tik pakelti sikna, (atsiprasau uz issireiskima) ir paskaityti, dar nueiti i gyvaja Sventove pagarbinti Rojaus Tevus, padaryi bent pora geru darbu i diena, o tada isdrysti kritikuoti Dvasini mokytoja.
Aš visada ieškau kur AŠ galiu pakeisti SAVE, o ne tai kad aiškinčiau kaip keistis turi kiti, ir vėliau galiu tik parodyti galbūt savo paties pavyzdį tiems kurie ieško, tie kurie eina panašiu keliu. Man tenka matyti cinikus, kurie atseit vadovaujasi "tiesa" ir su savo tiesa nors ir į snukį gali duoti kam nors, bet girdėti žmogaus širdį, įsiklausyti į žmogų - pamatant jo problemas, jo rūpesčius ir padėti jam išspręsti tas situacijas - tokiam "tiesuoliui" nerūpi. Jis džiaugiasi ir mosikuoja savo tiesa, ir tarsi su batais trypia daigus - sudygusias sėklas kurios kalasi ir galėtų išaugti.
V...Siame forume Skirtingai negu kitur niekas dvasios daigu netrypia, tik bando israveti piktzoles, kurias raunant deja skauda. O kad neskaudetu kai jas rauna kiti geriau paciam jas apsiraveti, nusiraminti, pasiraitoti rankoves ir kibti i darba. O tada ir sneketi maziau noresis.
Noriu perspėti, kad geras darbas yra žmogui apreikšti Tėvą, jį sustiprinti - toks žmogus randa postūmį gyvenime, ir gali drasiau žengti su Tėvu. Negavęs jokio apreiškimo žmogus toliau galbūt žengia abejonėse ir nežinomybėje. Bet BLOGA padaro ir ATSAKOMYBĘ turi prisiimti tas kuris apreikšdamas Tėvą demonstruoja blogą charakterį, ydingą charakterį, ir suteršia Tėvo vardą, tada toks žmogus - apsisprendžia savo viduje nusisukti nuo Tėvo, jo viduje supręsta didesnis apsisprendimas kad visa ta įdėja apie Tėvą yra nesąmonė. Todėl, linkiu švarinti savo charakterį, būti tyriems, doriems, skaidriems ir transcendentaliems.
Šis forumas skirtas dvasinių mokytojų rengimui, kitais žodžiais tariant visi turime tapti pavyzdžiais, kuo skaidriau ir tyriau pirmiausia atspindėti Tėvo charakterį. Per mus visi kiti tada galės atpažinti KIEK mylinčio ir KIEK kantraus Tėvo vaikai ir mokiniai mes esame. J
V...Mes neprivalome buti kam nors pavyzdziais, kiekvians yra unikalus ir eina ieskodamas saves, ir pavyzdys kiekvienam is musu yra tik Trejybes mokymai, dvasinio mokytojo mokymai ir sava DVASINE patirtis, Tevo mokymu sutersti neymanoma, o dvasios zmogus viada elgiasi taip kaip jam diktuoja vidus nes viska toks zmogus daro tik is meiles su meile ir visu labui. Dvasios zmogus seja, ir dazniausiai kalbedamas ar veikdamas kreipiasi i zmogaus siela o ne i jo intelekta, tokiu budu sedamas sekla jo viduje ir zadindamas siela. Tuik neismanelis ir trumparegis Teisinguose isminciaus darbuose mato klaidas.
Jėzus šiuo atveju pas save kviečia visus, net ir pačius blogiausius, pačius tamsiausius - visi sutelpa jo širdyje. Taigi dėl tokių trumpų ir greitų klausimų ir atsakymų sprendimas būtų paprastas kategorija kaip kad "Susipažinimas su Urantijos Knyga" o tenai kelios temos kur vienoje būtų trumpai atsakyta į tuos pačius klausimus kurie galbūt dažnai gali kilti.
V...Jaigu zmogus atsivertes svetaine tik ras atsakymus i visus jam rupimus klausimus, tai nuo to jis tik aptings, ir jam kils dar daugiau klausimu. Ir tai niekur neveda. Geriausi atsakymai zmogui yra kai klausimus jis uzduoda i savo vidu ir atsakymai i jo klausimus yra asmenines jo paties patirtys, o tai, atkreipiu visu demesi, reikalauja daug pastangu ir dvasinio darbo, ravint savo piktzoles. Zmogus atejes i foruma turi studijuoti, ir stengtis savo patyrimu ir giluminiu suvokimu atrasti cia issakytas tiesa sau ir svarbiausia taikyti jas gyvenime
Kyla klausimas ar tokie žmonės yra? Ar mes norėtume kad žmonės pas mus ateitų jau su degančia didžiule valia perskaityti visą Urantijos Knygą per pora mėnesių? O gal žmogus pas mus ateis kuris spyriosis ir sakys kad yra nusivylęs įvairiausiais mokymais? Kas tada? Ar mes bendrausime tik su išrinktaisiais mūsų akimis, ar "tarnausime" prisidėdami prie kiekvieno augimo, kuris bent kiek yra neužsikimšęs ausų? O gal tą laiką, kurį skirtume bendrauti su valios neturinčiais geriau skirti kokios knygos parašymui, mokymų užrašymui, kitiems naudingiems darbams? Manau orientacija turėtų būti į kokybišką pagalbą žmonėms eiti dvasiniu keliu. Kol kas tiek, su meile.
V...Labai daug klausimu ir samprotavimu, bet nereikia kad zmones ateistu ir su uzsidegimu perskaitytu knyga per du menesius, greitai uzsidegs greitai ir atsals, reikalingas nuoseklus, geriau letas bet tvirtas zengimas mazais zingsneliais i prieki, per patirtis, gilumines studijas ir suvokima, Dvasioje nereikia kiekybes, su kiekybe niekur nepateksi, reikalinga tik kokybe, o begimas dvasioje atveda tik i dvasines ligas ir depresija. Kiekvienas zmogus dvasije yra svarbus tik tiek, kiek svarbus yra jis pats sau.
Apibendrinant noriu pridurti, Mielieji jai kas dar nebuvo Gyvoje sventoveje is cia besilankanciu, ir komentuojanciu, patarciau apsilankyti ir nuosirdziai pasimelsti, o jai jau buvote tai as jums pavydziu nes as tendar nebuvau, nes man reikia atskristi i Lietuva atsitraukus nuo seimos ir darbu. Ir dar pridesiu. Dvasines filosofijos nera yra tik dvasine praktika. Kas turi ausis teisgirsta. Ramybes jums
valdasAirija1
2011-08-18 23:17:06
Bendrais bruožais dialogas, bendravimas, ir abipusis pasidalinimas požiūriu skatina didesnį tarpusavio supratimą. Tikiu, kad per šį dialogą išgryninamos mintys ir urantų idėjos, pozicija - tada galima mokytis teisingiau suprasti. O nerašant tai kas neaišku, supratimo nepadaugėtų. Ankstesniame savo parašyme, paminėjau daug atskirų teiginių kurie kaip atskiri nebuvo labai jau išsamūs. Pareiga tai pataisyti. Dvasiniai mokymai, mokymai apie didžiulę kūrinijos tikrovę - yra subtilūs ir sudėtingi dalykai. Juos lengviau galbūt perteikti bendraujant su žmogumi dialoge (čia pat gyvai klausiama - atsakoma) palaipsniui aiškinamas bendras vaizdas. Parašius straipsnį ar temą su jos aprašymu - yra tik siekiamybė, kad būtų teisingai sudėlioti akcentai, ir išlaikytos propaguojamos vertybės - savotiškai vibracijos.
1. Jokiu būdu, nedraudžiu nagrinėti visos kūrinijos įvairių reiškinių, kaip ir įvairių dvasinių kategorijų, ar tai kaip jos pranoksta dabartinę žmonių civilizaciją - pagrindinis trūkumas (pagal mano dabartinį matymą, kodėl ir pacitavau Algimanto citatą apie tai kad reikia skirti dėmesį ir energiją tam kas svarbu dabar) yra tai, jog mokant apie tarkime Galinguosius Žinenešius medžiaga pateikta tik iš tos srities, be jokio komentaro kaip būtent tai įtakoja dabartinį žmogaus gyvenimą, jo kasdienybę. Jeigu žmogus Urantijos Knygą skaito nuosekliai - tai tikriausiai pasiekiama. Tačiau rašant temos aprašymus, manau verta bent keliais sakiniais užsiminti apie tai kokią svarbą suteikti šiam mokymui. Tai labai teisingai Algimantas dabartiniame mokyme parašė, kad tokios žinios leidžia žmogui pamatyti savo kasdienybę iš kitokio žvilgsnio.
Tėvas mane yra mokęs, kad rašant į forumą reikia rašyti tai kas MAN SVARBU, o ne tai kas aš "galvoju kad kitiems svarbu" (aišku gal ir čia reikėtų išsamiau). Bet, ir čia matau būtent tokią SĄMONĖS kokybės paiešką, kad norisi jog būtų teisingai pateikti temų aprašymai ir teisingai sudėliota svarba, kad nesuklaidintų atskiros iškarpos tarkime apie Galinguosius Žinianešius kokioje nors temoje, kad mes turime domėtis jais visiškai nematydami sąryšio su mūsų dabartiniu gyvenimu.
Įsivaizduokite tokį atvejį, žmogus turintis problemų tarkime su sveikata, turintis problemų darbe, taip pat problemų tarpusavio santykiuose susitinka dvasinį mokytoją. Toks mokytojas kalba apie įvairius dvasinius mokymus. Dvasiniai mokymai gali padėti žmogui per ilgesį laiko periodą. Bet kaip Jėzus mokė "negali mokyti žmogaus dvasinių dalykų, jeigu jis yra visiškai alkanas materialiu kūnu - pirmiau jam reikia duoti maisto". Todėl linkiu atpažinti ir teisingai išlaikyti HARMONIJĄ kada bendraujant su žmogumi yra perteikiama jam tai kas labiausiai jam padėtų, o tada suteiktų ir ilgesnio gyvenimo būdo perspektyvą.
2. Nesu prieš evoliuciją. Taip trumpai pateikiau teiginį, kad nereikia vieno mokymo iškelti aukščiau kito, kad nenurodžiau papildomo sakinio - jog kiekvienas mokymas gali pasitarnauti tam tikros brandos žmogui. Būtent tada gaunasi kaip LAIPTELIAI, kad žmogus užlipa ant pirmo, tada ant antro, tada ant trečio, tada ant ketvirto. Nėra taip kad jis nuo pirmo iš karto šoka ant penkto.
Būtent tai, kad žmogui visi pasirinkimai pateikiami kaip lygūs, tada be jokio streso žmogaus protui (kur gali kilti atvirkštinė psichologija pvz) žmogus gali atsigręžti į savo paties vidų ir pajausti vidumi, tai kam jis yra visgi šiuo metu pasirengęs.
Kiekvienas žmogus gali papasakoti, kad savo gyvenime jis tarkime išmoko keletą žodžių, skaitė knygutę "abėcėlė", vėliau knygutes vaikams, vėliau kitokį turinį, kol priėjo prie paprastų žmonių ar sodininkų išminties, tada priėjo prie rytų išminčių ir senovės žmonių išminties, tada jau prie dvasinių mokymų įvairių, dvasinių praktikų, tada jau prie apreiškimų, kada pagaliau atrado tą prie kurio jis apsistojo ir jis jam dabar pasitarnauja daugiausiai tačiau šio apreiškimo jis nekiša mažam vaikui. Tai yra evoliucija, ir kad kiekvienam yra sąvas laiptelis.
O yra tokių kurie kiša kad ir tą patį dievišką apreiškimą nejausdami tokių subtilių dėsnių, jie mąsto labai logiškai "jeigu tai yra tiesa" tai kišiu ją visiems, pats net neatsivėręs ir nejausdamas kitų žmonių nuoširdumo. Problema tampa ne tame kad apreiškimas blogas, bet kad žmogus neranda žodžių artimų kitam, ir kito žmogaus būčiai, kad nuoširdžiai užsimegztų tas bendradarbiavimo ryšys. Tada vietoje to kad vyras papasakotų savo žmonai ką gero ir išplečiančio jis perskaitė tame apreiškime, jis sako "priimk šį apreiškimą stačia galva. Ar priimi? Jei ne - skiriamės".
3. Neigiamai spinduliuoja būna kai žmonės "nori mokyti kitus" taip pat, vietoje to, kad jie būtų PAVYZDŽIAIS iš kurių galėtų semtis visi kiti. Pirmu variantu žmogus nėra atsivėręs priimti ar pats net su ranka neima, o jam yra kišama kad ir per prievartą aiškinama iš kito žmogaus pusės. Turėtų būti ne taip. Žmogus turi būti pavyzdžiu ir parodyti KUO charakterio kokybėje yra jis pats, ko jis moko, DALINDAMASIS bet ne aiškindamas per prievartą, ne brukdamas - tuomet kada kitas žmogus jaus tokią RAMYBĘ ir PUSIAUSVYRĄ iš "mokytojo", tada pats pradės imti, pradės kelti klausimus, pats išties ranką ir pasiims obuolį. Tai yra dvi vienas kitam priešingi scenarijai. Viename kišama tam kuris nėra atsivėręs, kitame pateikiama aiškus mokymas ir pavyzdys kurį kiti gali tiesiog patys pasiimti.
Todėl, daug ką pasako pvz jeigu žmogus sako "daugiausia MANO gyvenime dabar duoda ši knyga (nurodydamas jo pavadinimą)", tada žmogus per pavyzdį mato ir gali pasidomėti tuo mokymu. Ir priešingai kai sakoma "tai aukščiausias mokymas šiuo metu pasaulyje". Prisiminkite, kad URANTIJOS KNYGOJE pateikiamas religijos apibrėžimas, kaip žmogaus asmeninis Dievo Tėvo ir kūrinijos pažinimas nuoširdžiai suvokiant ir ir vis daugiau pažįstant juos, kur jokios grupės nuostatos negali būti primestos jam pačiam nuoširdžiai nesuvokiant jų (šiek tiek perfrazuota savais žodžiais).
Nestudijavau ir knygų neskaičiau jau tiek daug iš psichologijos, bet tiesiog nuoširdžiai jaučiu ir suprantu žmones ir jų bendravimo būdą. Ir tai yra akivaizdi psichologinė reakcija ir bendravimo būdas, kada vienu atveju žmogus galėtų semtis išminties iš žmogaus, kitų būdu bus atmestas. Vertinu Urantijos Knygą, todėl siekiu kad BE YDŲ būtų kalbama apie ją ir dalinamasi ja su kitais žmonėmis. Būtent ir iš dvasinių vertybių perspektyvos vienu atveju žmogus gali būti prisiėmęs atsakomybę sau - kalbėti iš savo patyrimo ir dalintis, kitu atveju spręsti už visą aplinką ir norėti nuspręsti už kitą žmogų, tarsi manant kad kitas žmogus neturi savyje Tėvo kibirkšties minties derintojo ir negebės atpažinti to kas yra tiesa, grožis, gėris.
Savo veikloje jeigu kažkas yra gera, vertinga darau tai besąlygiškai. Atsakomybę prisiimu sau, pirmiausia matau kaip save keisti, o ne aplinką ar kitus. Kalbu iš savo patyrimo, o ne darau išvadas ir apibendrinimus nuspręsdamas ką nors už kitus. Tai yra svarbios temos aptariančios charakterio ydas, kurias galbūt reikėtų pasedėjus suformuluoti išsamiau. Kitiem tai yra akivaizdūs dėsniai, aprašyti daugelyje knygų.
Nelabai kol kas suprantu (o gal beveik visiškai nesuprantu), kas vadinama segmentuotu - galbūt tai priešingybė nuoseklumui, kas minima čia: "Tuo tarpu šitaip SEGMENTUOTAI mąstydami, kaip tą daro Vaidas, jūs TIKRAI patirsite gyvenimo - net ir šio gyvenimo - nesėkmę, jau nekalbu apie gyvąjį kelią.". Kada skaičiau Urantijos Knygą nuosekliai pirmą kartą, tai tikrai padėjo įvairios forume aptariamos temos, išaiškėdavo tam tikri terminai ir panašiai. Kol kas tiek, su meile.
Vaidas
2011-08-18 16:15:37
Mielieji, Vaidas mano pateiktos temos GALBŪT nesuprato, todėl jo samprotavimas GALI JUS SUKLAIDINTI savo ESME, ne niuansais, kurie jus ir gali patraukti.
AŠ JUS MOKAU MĄSTYTI SISTEMIŠKAI - VISKĄ SUSIEJANT Į VIENTISĄ IR GYVĄ KŪRINIJOS DVASINĘ ŠEIMĄ VEIKIANČIĄ MATERIALIOJE KŪRINIJOJE.
O tai reiškia, kad aš jus nuolat akinu PAŽINTI KŪRINIJĄ GILIAU iš mūsų svetainėje talpinamų rašytinių dvasinių apreiškimų - URANTIJOS KNYGOS, Jėzaus Kristaus KALBU JUMS VĖL, ROJAUS TREJYBĖS ASMENŲ - ir mano jums suteikiamų mokymų.
Net ir šioje temoje negalima daryti tokio apibendrinimo, kokį daro Vaidas, paėmęs mano vieną citatą, o nematydamas kitų mano teiginių, kurie būtent jus ir kreipia į tai, kad ĮSISAVINTUMĖTE TAI, KAS JUMS JAU YRA SUTEIKTA, IR TĄ PRITAIKYTUMĖTE SAVO KASDIENYBĖJE DRAUGE SU ROJAUS TREJYBE VISŲ ŠVIESOS LABUI. O tam jums būtina žinoti ir tuos apreiškimus, kad galėtumėte praplėsti savo matymą ir suvokimą, kad jūs tikrai esate DVASINĖS KŪRINIJOS ŠEIMOS TIKRIEJI NARIAI JAU DABAR, KURIOJE VEIKIA IR DAUGYBĖ ĮVAIRIAUSIŲ KATEGORIJŲ DVASIŲ, O TADA IR ATSISKYRUSIŲJŲ ŽINIANEŠIŲ IR KITOS KATEGORUJOS - DAR GALINGESNĖS SAVO VEIKLOJE - GALINGŲJŲ ŽINIANEŠIŲ VEIKLA, KAIP IR JŲ KELIAVIMO KOSMINĖJE ERDVĖJE GREIČIAI YRA LABAI VERTINGA INFORMACIJA NET IR ŠIOS DIENOS GYVENIMUI. Jūs tik palyginkite, kada mes šaukiame, koks pasiekimas, koks greitis, kada lėktuvas pasiekia tūkstantį, du, tris tūkstančius kilometrų per valandą greitį, ir žavimės tokiais pasiekimais, kada raketa skrenda keliasdešimt tūkstančių kilometrų per valandą greičiu, o čia Galingasis Žinianešys kosmose skrieja vieno trilijono dviejų šimtų milijonų kilometrų greičiu per sekundę, O NE PER VALANDĄ, ar suvokiate kokia tai energija yra tokioje ASMENYBĖJE, mūsų dvasios brolyje, ar susimąstote, kad visa tai realiai vyksta sąmonės būsenoje, kada jis ne tik suvokia savo skriejimo greitį ir maršrutą, bet ir jį keičia, priklausomai nuo POREIKIO.
O kada palygini serafimo greitį kada jis skrieja įjungtas į energetines grandines, kad dėl šio įjungimo jo įprastas greitis patrigubėtų ir pasiektų jam tikrai didžiulį greitį - daugiau kaip aštuonis šimtus tūkstančių kilometrų per SEKUNDĘ greitį, tai matai, kad jis panašus į VĖŽLĮ, palyginus su Galinguoju Žinianešiu. Tačiau jų ir FUNKCIJOS ir KELIONIŲ MARŠRUTAI LABAI SKIRIASI.
IR TADA VISIŠKAI KITAIP VERTINI MŪSŲ DŽIŪGAVIMUS APIE GREIČIO PASIEKIMUS KURIANT NAUJUS LĖKTUVUS AR RAKETAS Į MARSĄ, TADA SUVOKI, KOKIOJE "PRIMITYVIŲ GELŽGALIŲ" CIVILIZACIJOJE MES DAR GYVENAME, KAI DAR NEGALIME NET MĄSTYTI APIE ENERGIJOS ĮSISAVINIMĄ GILESNE PRASME, KAD JĄ PANAUDOTUME KELIAVIMUI NETERŠDAMI NEI APLINKOS, NEI KELDAMI SAU PAVOJAUS FIZINE PRASME.
Tik per PAŽINIMĄ IR PALYGINIMĄ mes ir turime ORIENTYRĄ KURLINK TURIME VYSTYTIS NET ŠIANDIEN URANTIJOJE. Ir džiugu, kad jau yra pavienių žmonių ir mūųs planetoje, kurie jau dirba ties naujų energjos šaltinių įsisavinimu visų labui, kad jie pakeistų naftą ir dujas, kurios yra ROJKAUS TJREYBĖS DOVANA KAIP GAMTOS TURTAS VISIEMS, O JAS LAIKO SAVO NELAISVĖJE TIK SAUJELĖ MŪSŲ DVASIOS BROLIŲ IR SESIŲ, IR KITŲ KANČIOS SĄSKAITA SAU KRAUNASI MILIJARDUS DOLERIŲ PELNO. Net ir šiandien vyksta SNO organizuota konferencija, kaip padėti Afrikos badaujančioms valstybėms - Somalio, Sudano, Etiopijos, ir kitų valstybių žmonėms.
Ir gilumine prasme mūsų geresnis dvasinės šeimos pažinimas ir jos narių veikimas VISŲ LABUI ir mums taip pat leidžia DRĄSIAU JAU ŠIANDIEN panaudoti APVAIZDĄ, KAD BŪTŲ SUTEIKTA JOS PAGALBA TIEMS, KURIEMS JOS REIKIA.
Šiais metais tiek buvo mažai galingų žaibųų ir griaustinių, liūčių ir potvynių miestų gatvėse tose vietose, kur meldėsi urantai, kad Apvaizda išlygintų energetinius potencialus ir iškrova nebūtų tokia žalinga žmogui.
Ir tai veikia realiai. Ir urantų dėka. O be apreiškimų iš Rojaus Trejybės mes net ir nežinotume, kad Apvaizda mums ne tik suteikia pagalbą, kada jos prašome, bet kad ji būtent tam ir suteikta - kaip DVASINIŲ IR TARPINIŲ BŪTYBIŲ KOLEKTYVAS - mums padėti žengti gyvuoju keliu.
Lygiai taip pat NETEISINGA teigti, kaip teigia Vaidas - "abstrakčiai neiškelti vieno mokymo aukščiau kito mokymo, nenurodant konkrečių vietų, kurios asmeniškai yra aktualios pačiam, taip kad bet kuris suprastų kam teikiamos pirmenybės, kas yra laikoma vertybėmis." Tai tas pats, kaip pripažinti IR TEIGTI, kad EVOLIUCIJOS NĖRA, NĖRA JOKIO VYSTYMOSI, NES NĖRA AUKŠTESNIO LAIPTELIO, KURIS SUTEIKIA RYŠKESNĘ ŠVIESĄ.
Tokia nuostata, tai ne kas kita, kaip LIUCIFERIO-ŠĖTONO-KALIGASTIJOS ILUZINĖ APGAULĖ - NESIVYSTYKITE IR NESIEKITE RYŠKESNĖS ŠVIESOS, NESIEKITE TĖVO ATRADIMO SAVYJE, NESIEKITE ROJAUS TREJYBĖS PAŽINIMO, NES YRA TIK ILIUZIJA. TODĖL IR JŪS NEKELKITE SAVO DVASINIO MOKYMOSI AUKŠČIAU KITŲ, NESKELBKITE, KAD JIS YRA PATI RYŠKIAUSIA ŠVIESA ŠIANDIEN UTRANTIJOJE, NES NETURI BŪTI AUKŠTESNIO MOKYMOSI, KADANGI VISI YRA TOKIE PATYS GERI.
NE, MIELIEJI, TOKIA NUOSTATA YRA NE TIK KLAIDINANTI, BET IR LABAI PAVOJINGA.
YRA TIK VIENAS VIENINTELIS AUKŠČIAUSIAS ROJAUS TREJYBĖS DVASINIO MOKYMOSI LAIPTELIS, ANT KURIO STOVI ŠIANDIEN TIK URANTAI, IR NIEKAS DAUGIAU. NIEKAS.
TAI - ROJAUS TREJYBĖS TRIJŲ ASMENŲ ATRADIMAS SAVO VIDUJE - asmeniškai - IR ROJAUS TREJYBĖS GARBINIMAS ROJAUS TREJYBĖS GYVOJOJE NE TIK ASMENIŠKAI, BET BŪTINAI - KARTOJU BŪTINAI - DAR IR KOLEKTYVIAI ŠITAIP NE RITUALAIS IR DOGMOMIS, BET GYVU PATYRIMU IŠPAŽĮSTANT RAJAUS TREJYBĖS GYVĄJĄ RELIGIJĄ VIENINTELĘ APREIKŠTĄJĄ IR GYVĄJĄ RELIGIJĄ URANTIJOJE.
Tai Urantijos - visos žmonijos - evoliucijos aukščiausias laiptelis, ant kurio ateityje ji ir vieks BROLYSTĖJE.
Tuo tarpu šiandien ant jo stovi tik urantai - Rojaus Trejybės GYVOSIOS RELIGIJOS GYVOSIOS IŠTAKOS.
Tačiau tai jokiu būdu NĖRA SAVĘS AUKŠTINIMAS, KAD KITUS URANTAI NORS MAŽIAUSIU LAIPSNIU SUMENKINTŲ. URANTAI TIESIOG MATO KITŲ SUKLYDIMUS NUO SAVOJO AUKŠTESNIO DVASINIO LAPTELIO - KAIP ABITURIENTAS MATO PIRMOKO KLAIDAS, BET GI JIS TUO MATYMU IR KLAIDOS PAAIŠKINIMU NEMENKINA PIRMOKĖLIO - KOKIŲ NEMATO TIE, KURIE STOVI ANT SAVOJO ŽEMESNIO LAIPTELIO, NUO KURIO JIE NET KAD IR NORĖTŲ NEGALĖTŲ PAMATYTI URANTŲ AUKŠTESNIO LAIPTELIO - KAIP IR BENORĖTŲ PIRMOKAS, JIS NEGALI SUPRASTI ABITURIENTO MOKYMOSI DALYKŲ. TAD JIEMS IR BELIEKA STEBĖTI URANTŲ VEIKSMUS, SEKTI JŲ MINTIS, DĖTIS Į GALVĄ NUOŠIRDŽIAI, O NE INTELEKTUALIAI, KAD IR PATYS ŠITO IMTŲ NUOŠIRDŽIAI SIEKTI, PAJAUSDAMI VEDIMĄ - ROJAUS TREJYBĖS VEDIMĄ IŠ VIDAUS, NET IR TAIP, KAIP JĮ PAJUTO KAŽKADA IR URANTAI. TAI - TIESIOG TIKROVĖS TOKIA PAKOPA. TAI TIEOSIOG URANTŲ AUKŠTESNĖ MOKYKLOS KLASĖ, Į KURIĄ JIE ATĖJO SAVO ASMENINIŲ IR LABAI NUOŠIRDŽIŲ PASTANGŲ - MOKYMOSI - DĖKA. IR TIK TIEK. TOKIA YRA EVOLIUCIJA, KURIOJE LYGYBĖS NĖRA - IR BŪTI NEGALI - NIEKUR, IŠSKYRUS DVASINĘ VIENOVĘ - NE VIENODUMĄ, BET VIENOVĘ - PER GYVĄ RYŠĮ SU ROJAUS TREJYBE.
TODĖL URANTAI IR MATO APLINKĄ JAU ŠIANDIEN PLAČIAU, GILIAU, IR DAUGIAU, IR SUPRANTA GERIAU.
Ir temos apie VISAS DVASIŲ KATEGORIJAS YRA BŪTINOS DVASINIAMS MOKYTOJAMS. Ir tam reikalingi ir tie duomenys, kurie yra susiję ir su keliavimo kosmine erdve greičiais, ir su dvasių kilme, ir su jų parengimu, ir su jų kvalifikacijos parengimu ir nustatymu, ir su jų veikimu visų labui.
MANO VISA TEMA KALBA APIE GILUMINIUS DALYKUS, KURIUOS BŪTENT IR REIKIA NUOSEKLIAI STUDIJUOTI. Tuo tarpu šitaip SEGMENTUOTAI mąstydami, kaip tą daro Vaidas, jūs TIKRAI patirsite gyvenimo - net ir šio gyvenimo - nesėkmę, jau nekalbu apie gyvąjį kelią.
Todėl noriu jus visus paprašyti DAR KARTĄ perskaityti patį temos dėstymą, ir tas pastraipas labai atidžiai, kad nedarytumėte tokių KLAIDINANČIŲ apibendrinimų, kokius daro Vaidas.
Mano tema sukurta tam, kad NESMALSAUTUME IR NEKANTRAUTUMĖTE, o būtumėte KANTRŪS IR ŽINGEIDŪS KUO GILIAU studijuodami MŪSŲ DVASINIUS šaltinius ir veikdami su Rojaus Trejybe visų šviesos labui.
ŽINGEIDŽIAI STUDIJUOKITE ŠITUOS ŠALTINIUS IR APLINKĄ NE SEGMENTUOTAI, BET GYVAME RYŠYJE SU VISA KŪRINIJA, SU DVASINE ROJAUS TREJYBĖS ŠEIMA, KURIOJE MES ESAME ROJAUS TREJYBĖS MEILĖS ĮSIKŪNIJIMAI PER SAVO PASIREIŠKIMĄ ROJAUS TREJYBĖS GYVĄJĄ ŠVIESA SAVO APLINKOJE KASDIEN. IR VISUR.
APMĄSTYKITE ŠIĄ PASTRAIPĄ:
"Šita sfera taip pat turi Tėvo visų kitų formų fragmentų, Gravitacijos Žinianešių, ir kitų būtybių gausybių, jums neapreiškiamų, prigimties, tikslo, ir veiklos paslaptis. Visiškai įmanoma, jeigu tos susijusios su Dieviningtonu tiesos, kurios yra nuo manęs paslėptos, būtų apreikštos, tai jos tiesiog mane supainiotų ir trukdytų man dabartiniame darbe, ir dar, ko gero jos pranoksta manosios kategorijos būtybės suvokimo ribas." 0145-01
Telydi jus ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas
2011-08-18 13:18:46
Mano patyrime, kyla labai panašios mintys į šią Algimanto: "Man nesuvokiama, kam kvaršinti sau galvą tuo, kas KADA BUS ATEITYJE, IR VISIŠKAI IGNORUOTI ŠIOS DIENOS AKIMIRKĄ ir VEIKLĄ VISŲ ŠVIESOS LABUI. Tokiomis mintimis ŠVAISTOMA gyvybinė energija, kurios tada ir nebeužtenka šios dienos veikimui. " kada matau temas pvz apie visokius žinianešio kategorijos dvasias ir kokiais milžiniškais greičiais jos skraido. Mano vidus šaukia, kad reikia kalbėti apie tai kas aktualu dabar, apie tai ką žmonės gali taikyti dabar, bet kaip ir su biurokratija, taip ir čia dar prieš ką nors parašant žinau, kad durys savotiškai uždarytos, o gal greičiau širdis.
Manau tai, kad mes pirmiausia orientuotumėmės į dvasinį pagrindą, į paprastus dvasinius dėsnius, į tą patį nuoširdumą yra daug svarbiau už bet kokius kalnus intelektualios informacijos, ar informacijos iš ateities, ar dar kažkokios proto informacijos. Esu matęs mokymų kitoje svetainėje, kaip iš Tėvo perduota kad "kitus mokykite tik meilės". Tikiu, kad kiekvienas einantis dvasiniu keliu, pats po keleto ar kelių dešimčių metų nebežino kokie patyrimai, kokie įvykiai suteikė jam valios priimti tuos lemtingus apsisprendimus jo kelyje. Bet dėsnių yra paprastų:
1) nesmerkti mažiau pažengusių savo sesių ar brolių
2) abstrakčiai neiškelti vieno mokymo aukščiau kito mokymo, nenurodant konkrečių vietų kurios asmeniškai yra aktualios pačiam, taip kad bet kuris suprastų kam teikiamos pirmenybės, kas yra laikoma vertybėmis.
3) mokyti kitus per savo paties pavyzdį, kalbant apie tai kaip tau pačiam yra gerai turint tokias vertybes ir prioritetus, o ne kalbėti apie mokymą kurio tu pats netaikai - tada ir kiti galės pasirinkti sekti tavo pavyzdžiu ar ne.
Pvz, aš myliu visus vienodai, todėl kad suprantu ir pažįstu savo paties vidų ir žinau kad kiekviename žmoguje yra tas pats dvasinis vidus, kuris veda žmogų mylėti, būti mylimam, siekti to kas tiesa ir grožis. Ir tik įvairios proto nuostatos iškraipo tuos pačius norus, ir skatina žmones taikyti skirtingus kad ir klaidingus metodus tam.
Man nekyla noro IŠ PROTO pasakyti kad tas ar anas mažiau žino, ar kažko nesupranta, todėl kad ŠIRDIMI jaučiu kad kiekviename tokiame žmoguje yra Tėvas, kiekviename tokiame žmoguje yra kūrinijos tėvo kibirkštis kuri skatina žmogų siekti tų pačių tikslų kaip ir kūrinijos šaltinis.
Aš visada ieškau kur AŠ galiu pakeisti SAVE, o ne tai kad aiškinčiau kaip keistis turi kiti, ir vėliau galiu tik parodyti galbūt savo paties pavyzdį tiems kurie ieško, tie kurie eina panašiu keliu. Man tenka matyti cinikus, kurie atseit vadovaujasi "tiesa" ir su savo tiesa nors ir į snukį gali duoti kam nors, bet girdėti žmogaus širdį, įsiklausyti į žmogų - pamatant jo problemas, jo rūpesčius ir padėti jam išspręsti tas situacijas - tokiam "tiesuoliui" nerūpi. Jis džiaugiasi ir mosikuoja savo tiesa, ir tarsi su batais trypia daigus - sudygusias sėklas kurios kalasi ir galėtų išaugti.
Noriu perspėti, kad geras darbas yra žmogui apreikšti Tėvą, jį sustiprinti - toks žmogus randa postūmį gyvenime, ir gali drasiau žengti su Tėvu. Negavęs jokio apreiškimo žmogus toliau galbūt žengia abejonėse ir nežinomybėje. Bet BLOGA padaro ir ATSAKOMYBĘ turi prisiimti tas kuris apreikšdamas Tėvą demonstruoja blogą charakterį, ydingą charakterį, ir suteršia Tėvo vardą, tada toks žmogus - apsisprendžia savo viduje nusisukti nuo Tėvo, jo viduje supręsta didesnis apsisprendimas kad visa ta įdėja apie Tėvą yra nesąmonė. Todėl, linkiu švarinti savo charakterį, būti tyriems, doriems, skaidriems ir transcendentaliems.
Algimanto tema iškelta teisinga, daug pasitaiko tokių žmonių kurie klausinėja dalykų anksčiau laiko - jeigu norima labai jau detaliai juos žinoti, galima paskaityti apreiškimo tekstus kurie turi savo pavadinimus ir nuosekliai susipažinti su medžiaga, vėliau jeigu neaiškumų būtų galima pateikti savo sampratą ir svarstymus tarp kelių kokios nors vietos supratimo variantų. Žiūrint kokie tie klausimai, gali būti kad žmogui labai svarbu ką tik sužinojus apie tokio šaltinio egzistavimą apskritai sužinoti tai kaip ten bus po mirties, po prisikėlimo - kad jį nuramintų - galbūt jis visą savo gyvenimą ieškojo atsakymo į tai. Ar mes jam pasakysime ne?
Šis forumas skirtas dvasinių mokytojų rengimui, kitais žodžiais tariant visi turime tapti pavyzdžiais, kuo skaidriau ir tyriau pirmiausia atspindėti Tėvo charakterį. Per mus visi kiti tada galės atpažinti KIEK mylinčio ir KIEK kantraus Tėvo vaikai ir mokiniai mes esame. Jėzus šiuo atveju pas save kviečia visus, net ir pačius blogiausius, pačius tamsiausius - visi sutelpa jo širdyje. Taigi dėl tokių trumpų ir greitų klausimų ir atsakymų sprendimas būtų paprastas kategorija kaip kad "Susipažinimas su Urantijos Knyga" o tenai kelios temos kur vienoje būtų trumpai atsakyta į tuos pačius klausimus kurie galbūt dažnai gali kilti. Tada daug kartų kylanti situacija bus išspresta su vienu sprendimu. Tokia kategorija yra 'dieviško atsivėrimo' svetainėje, nors pirmiau labai trumpai aptartos Urantijos Knygoje naudotos sąvokos, kurios nežinomos ką tik ją į rankas paėmusiam, manau galima būtų įvardinti dar ir tokias temas kaip kad "kaip bus po prisikėlimo", "kas bus rojuje" ir panašiai - tiek kiek kas gali trumpai ar savais žodžiais, tai irgi praktika. O kai žmogus matys žmonių nuoširdumą ir bandymą atsakyti, bet tuo pačiu kad pritrūksta žodžių kaip visa tai apibūdinti - čia pat tokioje draugiškoje aplinkoje nueis ir prie šaltinio knygoje.
Kyla klausimas ar tokie žmonės yra? Ar mes norėtume kad žmonės pas mus ateitų jau su degančia didžiule valia perskaityti visą Urantijos Knygą per pora mėnesių? O gal žmogus pas mus ateis kuris spyriosis ir sakys kad yra nusivylęs įvairiausiais mokymais? Kas tada? Ar mes bendrausime tik su išrinktaisiais mūsų akimis, ar "tarnausime" prisidėdami prie kiekvieno augimo, kuris bent kiek yra neužsikimšęs ausų? O gal tą laiką, kurį skirtume bendrauti su valios neturinčiais geriau skirti kokios knygos parašymui, mokymų užrašymui, kitiems naudingiems darbams? Manau orientacija turėtų būti į kokybišką pagalbą žmonėms eiti dvasiniu keliu. Kol kas tiek, su meile.
Vaidas
2011-08-18 02:48:28
VISUS ANONIMIŠKUS PASISAKYMUS AŠ TIKRAI PAŠALINSIU IŠ MŪSŲ FORUMO.
MŪSŲ FORUMAS YRA DVASINIŲ MOKYTOJŲ RENGIMO FORUMAS, O NE ANONIMŲ FORUMAS, KAD VAIKŠČIOTŲ JAME KAS NORS PILNAS BAIMĖS SU KAUKĖMIS, KAD TIK JO NEATPAŽINTŲ, KAIP NUSIKALTĖLIS BIJODAMAS DIENOS ŠVIESOS.
MŪSŲ FORUMAS NĖRA BAIMĖS FORUMAS, IR JAME REIKIA DEMONSTRUOTI SAVO ATVIRĄ IR NUOŠIRDŲ DVASINĮ VEIDĄ, TUO TARPU TURINTIEMS KITOKIŲ - DAR LABAI ŽEMŲ - VIRPESIŲ SAVO VIDUJE, MŪSŲ FORUMAS YRA PER DAUG AKINANTIS IR BAUGINANTIS.
JIEMS PASIRINKIMUI YRA ŽEMESNIŲ VIRPESIŲ FORUMAI. TEN YRA JŲ DABARTINĖS DVASINĖS BŪSENOS LAIPTELIS.
TELYDI JUS RAMYBĖ.
SU BROLIŠKA MEILE,
Algimantas
2011-08-16 18:27:48
[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]