Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Dvasinės vizijos

Dvasinės vizijos
.
Visose šitose psichinėse spekuliacijose yra didžiulis pavojus dėl to, kad vizijos ir kitokie vadinamieji mistiniai patyrimai, drauge su neįprastais sapnais, gali būti palaikyti dieviškaisiais pranešimais žmogiškajam protui. (Urantijos knyga 1099-4-5)
.
Jūs galėtumėte būti taip paguostas ir įkvėptas, taip sužavėtas ir suintriguotas, jeigu tik jūs leistumėte Derintojui nuolat atskleisti jūsų dabartinio materialaus pasaulio visos šitos sunkios, stiprėjančios kovos su kasdienėmis problemomis tikrojo motyvo, galutinio siekio, ir amžinojo tikslo paveikslą. (Urantijos knyga 1223-4-8)
.
Kol neturėjau patyrimo kas tai per dalykas, įsivaizdavau tai kaip kažkokį paveikslėlį, kurį man parodys :) (pagal tiesioginę žodžio prasmę). Todėl atsisakiau minties prašyti "amžinojo tikslo paveikslo" dėl savo gyvenimiškų poelgių motyvo skaidrumo, kad mano poelgiai nevyktų dėl "auksinio" atlygio. Čia aš, pasirodo buvau labai naivus ir neįžvalgus, bet buvau atsargus, suvokdamas savo patirties ir pažinimo stoką.
Vis tik aš neatsisakiau minties prašyti vizijos. Prašiau leisti man geriau pažinti Dievą. Tai labai ilgai netruko. Po keleto apmąstančių meditacijų, prieš miegą gulint lovoje, man buvo pateikta staigmena, teko suvokti, vizijos pagalba, Dievo šlovę ir galią. Kitą kartą buvo pateikta Dievo požiūris į nuodėmę ir į žmogų. Užrašyti to kas tai per reiškinys neįmanoma, tik žinau, kad žodis paveikslas čia, mano supratimu, per ankštas.
Vizijos labai sudėtingas, asmeninis dalykas, kurį reikia labai atsargiai vertinti. Net keletą kartų galvojau parašyti šia tema ir tiek pat kartų atsisakiau tos minties, jei ne pateikta parabolė po antros vizijos, pateikta jau paprastesne vaizdo forma:
Keletas degtukų šnekasi, isivaizduojat :), aptarinėja kas tai yra laužas. Vienas užsidega galvelę ir sako "laužas štai toks", kitas irgi užsidega "ne toks", susiglaudžia du degtukai ir užsidega "va taip atrodo laužas". Galiausiai visi susiglaudžia ir degdami kartu nusprendžia, kad laužas tai jie kartu. Tuo tarpu fone, kurio jie tarsi nemato, nors diskutuoja čia pat, dega didžiulis laužas.
Parabolės skirtos suprasti kiekvienam asmeniškai pagal suvokimo lygį. Bet noriu pateikti ir savąjį.
Kaip supratau degtukai tai mes bandantys suvokti Dievą. Kad ir kaip stengtumėtės suprasti Dieviškus reiškinius žmogiškuoju protu ir netgi vaizduote, tai vis tiek bus labai toli nuo tikrovės (laužas), todėl drąsiai prašykit asmeninės vizijos ar kitos dvasinės pagalbos išplėsti ir sustiprinti jūsų pažinimą.
.
tiems kam to reikia.


Arnoldas
2006-02-20 00:39:59

Komentarai

Algimantai, savo komentaru jau papasakojai kaip viskas vyksta. Bet tokiai busenai isreikti zodziu neuztenka. Zodziais isreiksta situacija galima pazinti jau patyrus, bet perskaicius tik zodzius tos patirties nepasisemsi. Bandant aprasyti kuo tikroviskiau busena, man pritruktu zemisku palyginimu. Geriau bus jei manasis patyrimas liks paraginimu kitiems patirti visa tai asmeniskai, o pats paklausk minties derintojo apie vizijos ar vaizdinio svarba zmogui, tai bus daug nuoseklesnis ir gilesnis paaiskinimas, negu mano bandymas isreiksti savo pojucius savais zodziais. Beje apie tai labai issamiai rasoma knygoje.


Arnoldas
2006-02-21 17:16:35



Tavo patyrimas, mielas Arnoldai, tik patvirtina tai, ką aš nuolat tvirtinu, IR TVRITINSIU PER VISĄ GYVENIMĄ, NET TIK URANTIJOJE, užmegzkite asmeninį ryšį ir jūs patys gausite ir vaizdinius ir mokymus.
Urantijos Knogoje yra teisingas įspėjimas, kad kiekvienos ekstazės akimirkos, kada gali VAIZDUOTĖJĖ KILTI VAIZDINIAI nepalaikytume Derintojo pranešimais mūsų protui. Jau geriau net Derintojo pranešimą, tikrą pranešimą laikyti savo vaizduotės vaisiumi, o ne tikrai savo vaizduotės vaisių palaikyti Dievo mokymu, perteiktu per Derintoją. Tai apsauga savajam protui nuo galimų nusivylimų, kada paaiškės, kad tai iš viso nėra Derinotjo pranešimas ar vaizdinė projekcija proto viduje.
Kaip tą atskirti? Jūs, kiekvienas pajusite nuostabų VIDINĮ PAKYLĖJIMĄ, NUOSTABŲ NEIŠREŠKIAMĄ ŽODŽIAIS POJŪTĮ, IR PATS VAIZDINYS PASAKYS JŪSŲ PROTUI DAUG MAŽIAU, NEGU JŪS PAJUSITE ŠITO VAIZDINIO PRASMĘ, KURI VIS GILĖS IR PLĖSIS. NETGI IR PO TO, KADA JAU VAIZDINIO RODYMAS BUS BAIGTAS. DAR DAUGIAU, ŠITAS VAIZDINYS BUS TOKS IMLUS, KAD JAM GALĖSITE SUTIEKTI NE VIENĄ AIŠKINIMĄ. IR KAS NUOSTABIAUSIA, KAD PO KURIO LAIKO PO VAIZDINIŲ PARODYMO, JEIGU IR TOLIAU ATKAKLIAI SIEKSITE BENDRAVIMO SU DIEVU, NETIKĖTAI PATIRSITE, KAD GAUNATE DERINTOJO MOKYMUS, KURIE JUS ŠILDYS IR STIPRINS, RAMINS IR GUOS, IR VISADA KVIES LIKTI SU TĖVO MEILE IR NIEKO NEBIJOTI, O EITI RYŽTINGAI Į TEN, KUR DAR NEPATIRTA, Į TEN, KUR TIK DRĮSTA ŽENGTI ĮTIKĖJUSI SIELA, KAI PROTUI TOKS ŽINGSNIS BŪTŲ AKIVAIZDŽIAI PER SUNKUS.
Aš jums visada kartojau, kad mano žodžius jūs galite tikrinti, tik turėkite ATIDAVIMĄ DIEVO VALIOS VYKDYMUI IR JŪSŲ ŽVI;LGSNIS TAPS SKVARBUS KAIP RENTGENO SPINDULYS. JŪS ĮŽVELGSITE Į ŽMOGAUS VIDŲ NET JAM IR NEATSIVĖRUS, JŪS IMSITE MOKYTI KITUS TO, KĄ GAUSITE IŠ MINTIES DERINTOJO.
Sveikinu tave, mielas Arnoldai, su pirmaisiais patyrimais šitame nuostabiame kelyje. Toliau dar atkakliau ženk šituo keliu ir patirsi dar nuostabesnių dalykų. Tėvas mums suteikia tokių nuostabių dalykų, kad mus džiugintų ir kad pasitikėjimas Juo mūsų viduje augtų per vis gilesnį atsidavimą Jam ir vis stipresnį GYVĄ RYŠĮ SU TĖVO DVASIA, MINTIES DERINTOJU, ESANČIU KIEKVIENO IŠ MŪSŲ PROTE.
Mielas Arnoldai, aprašyk savo patyrimą smulkiau ir nuosekliai, kaip vyko Minties Derintojo projekcija tavajame prote, ir šitą aprašymą nusiųsk Sauliui mūsų svetainės techninės pusės vadovui, kad galėtų įdėti šalia jau esančių Minties Derintojo mokymų tame puslapyje, kuris vadinasi DAŽNAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI, MINTIES DERINTOJO MOKYMAI.
Minties Derintojo mokymų nebededu į Forumą, kad jie neapliptų daugybe komentarų, kad tarp jų nedigtų pats MOKYMAS. Dėl to su Sauliumi sutarėme, kad šie mokymai bus įdėti atskirai, o jau juos komentuoti kas tik nori, gali ir Forume.
Liunkiu tau, mielas Arnoldai ryžto žengiant šituo naujai patiriamu keliu. Kol ateis mokymai iš Minties Derintojo, gali praeiti ir kažkiek laiko, tik siek jų, tik stenkis klausytis, ką Tėvas sako. BŪTINAI IŠGIRSI. IR NEUŽILGO. SĖKMĖS.
Telydi tave ramybė.
Su broliška meile,
Algimantas

Algimantas
2006-02-20 10:43:41



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal