Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kodėl Tiesą reikia ne įrodinėti, bet PATIRTI? Kodėl Tėvas neatskleidžia VISOS tiesos iš karto?

Kodėl Tiesą reikia ne įrodinėti, bet PATIRTI? Kodėl Tėvas neatskleidžia VISOS Tiesos iš karto? Kodėl mūsų Tiesos supratimas keičiasi? Kodėl vieni sako, kad tiesa auga, o kiti tvirtina priešingai, kad ji nekinta? Kaip tokius ir panašius klausimus, susijusius su Tiesa suvesti į bendrą ir suprantamą visumą, kad kiti imtų suvokti mūsų santykį su Tiesa.


Algimantas
2006-02-21 13:05:30

Komentarai

Tiesa yra PATIRIAMA, IR TURI BŪTI PATIRIAMA dėl vienos paprastos priežasties - tik PATYRĘS JĄ PATIKI JA.
Dėl to perskaityti samprotavimai apie tiesą yra vertinga informacija, bet jos dar nesi patyręs, dėl to savo galvoje turi daugybę klausimų, abejonių, nuogąstavimų, ar tai tikrai tiesa, kada gali būti keli skirtingi argumentai. O juk kiekvienas, pateikdamas savuosius argumentus, juos pateikia taip, tarsi šitoji tiesa ir būtų "TIKROJI." Jam ši tiesa iš tiesų ir yra tikra, jis ją yra patyręs. Nepatirta tiesa yra taip pat svarbi, bet ja galima tikėti tik tiek, kiek žmogus yra atsivėręs ieškojimui ir augimui. Priešingu atveju, jis tampa dogmatiku ir atmeta bet kokius tvirtinimus, prieštaraujančius savo tiesos sampratai ir gyvena iliuzinoje.
O Tėvas nepateikia mums visos tiesos, nes jos vis tiek nepajėgsime nei patirti, nei suvokti, nes visas Jo evloliucinio vystymosi planas numato tvarinio AUGIMĄ tam, kad jis vis daugiau ir daugiau sugebėtų patirti Tėvo Tiesos ir ja gyventi kasdien. Dėl to kiekvienas, pritklausomai nuo savo patyrimo ir išminties ir gyvena didesne ar mažesne tiesos dalimi kasdieniame gyvenime. Ir kuo didesnis patirtas Tėvo vedimas iš vidaus, tuo didesnis pasitikėjimas Tėvu ir tuo didesnis Jo Tiesos patyrimas. Ir toks ryšys padeda žmogui siekti dar didesnio Tiesos suvokimo, kuris yra nesibaigiantis per visą amžinybę. Kiek jos besieksi, vis tiek bus nauji ir napatirti TIESOS pasireiškimo ir patyrimo niuansai, nes kiekvienas naujas patyrimas papildys tai, ko anksčiau dar nežinojai, o tuo pačiųu praplės ir tiesos atskleidimą per asmeninį patyrimą.
Kada aš jums nuolat kartoju, kad gimkite iš dvasios, tai šitie žodžiai jums nėra patirta tiesa, nors jais ir tikite. Bet tai tik TEORINĖ TIESA. KADA JĄ PATIRSITE, TADA IR KITIEMS DALINSITE ŠITĄ PATĮ SVARBIAUSIĄ ŽMOGAUS PATYRIMĄ, KVIESDAMI IR KITUS GIMTI IŠ DVASIOS. O juk tai ta pati tiesa, kuri niekuo nepasikeitė. Pasikeitė JŪSŲ PATYRIMAS IR POŽIŪRIS Į TĄ PATĮ TEIGINĮ. DABAR JIS TAPO JŪSŲ PATIRTU TEIGINIU, O NE TIK GIRDIMU AR SKAITOMU.
Štai kas Tėvą apriboja mums suteikti VISĄ TIESĄ - MŪSŲ PAČIŲ AUGIMAS, VYSTYMASIS. Mes iš Jo pasiimame TIEK tiesos, KIEK ESAME TAM PASIRUOŠĘ DVASIŠKAI.
Dėl to jokios tiesos DALIES įrodinėti nereikia, nes kitas vis tiek to nesupras, nes nebus jūsų patyrimų paskanavęs. Dėl to jums belieka tiktai dalintis savuoju patyurimu su kitais, paaiškinant savo patyrimus, bet nesistengiant tuos pačius patyrimus primesti kitiems, nes vis tiek to padaryti nepavyks. Tuo pačiu išvendsite ginčų, kurie nualina žmogų, o naudos jokios, tik žala. O besidalindami savo patyrimais su kitais, jūs galite IEŠKANČIUS TIESOS SUSTIPRINTI, KAD PASIRITNKTŲ JŪSŲ KELIĄ, NES JŪSŲ SAMPROTAVIMAI IR PATYRIMAI JIEMS GALI SUTEIKTI RYŽTO IR NORO PATIRTI TĄ NEAPSAKOMĄ PALAIMĄ, KURIĄ IR SUTEIKIA TĖVO TIESOS PATYRIMAS DRAUGE SU JUO IŠ MEILĖS JAM.

Algimantas
2006-02-24 11:43:24



Kad paaiškinčiau plačiau privalėsiu gimti iš dvasios,bet tas privalėjimas yra mano laisvos valios pasirinkimas. O kol tai neįvyko manau ,kad patyrimas yra esminė sąlyga žengti pirmyn, aukštyn link mūsų likimo link rojaus pas DIEVĄ TĖVĄ. Patyrimu mes užsitarnaujame žengimą į priekį ir vis aukštesnį savosios tapatybės tobulumą.

rimantas
2006-02-22 09:57:45



Tu, mielas Rimantai, teisingai samprotauji, tik gal galėtum plačiau paaiškinti, kad ir visi suprastų tai, ką tu savyje laikai kaip visiškai suprantamą kontekstą ir jo neatskleidi, o juk kiti nebūtinai žino tavo kontekstą, kad galėtų iš tavo tikrai galingų ir fundamentalių teiginių suvokti, tai reikia ar nereikia įrodinėti tiesą, kas dabar iki užkimimo daroma visame pasaulyje, kaip suprasti tiesos augimą ar jos pastovumą, kodėl vieni mano vienaip, kiti - kitaip, kodėl vis tik tiesos patyrimas reikalingas paaiškinant paprasčiau, o ne pasakant, kad toks Tėvo planas. Pasakant, kad toks Tėvo planas, kitam tai nėra argumentas. O kaip su mūsų pačių patyrimu, kai vis tiek VISOS tiesos patirti negali, tai kam tas patyrimas, tiesiog patikėk, ką skaitai, girdi ir užteks. Kaip visa tai susieti į VIENUMĄ, SISTEMĄ, kuri ir kitiems pasitarnautų praplėsti savo sampratą apie tiesos patyrimą. Pradėjai puikiai, dabar pamėgink susmulkinti į mažesnius kąsnelius, kad juos galėtų jau kramtyti ir kiti, skaitydami tavo aiškinimą.

Algimantas
2006-02-21 15:56:35



Nes toks yra DIEVO TĖVO planas. Būtent per patyrimą, ir tą patyrimą gauna kartu ir JIS. Tam JIS atsiunčia mums mirtingiesiems savosios dvasios dalelę-MINTIES DERINTOJĄ, kuris yra mūsų patirtinis partneris siekiant dieviškojo likimo.Ir tai manau yra mums didžiulė dovana ir laimė būtent patirti Tiesą per materialų ,sielos, ir dvasios gyvenimą. Patirti ,o ne būti tobulai sukurtam iškarto. Tobulumo siekti per amžinąjį gyvenimą. Bet tokį gyvenimą pasirinkti laisva savo valia, kurią mums ir suteikia-JIS DIEVAS TĖVAS.


rimantas
2006-02-21 15:32:01



[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal