Forumas: temos peržiūra

Spausdinti

Kultas.

Ir vėl balandžio komentarai padiktavo temą. Kultas- kas tai? Kaip jo išvengti, nesukurti?


rimantas
2006-02-23 09:39:43

Komentarai

Taip. Žinoma :)
Visai nebuvo reikalo šios temos iškelti.
Nors paskaitykim, ar ne linksmai skamba štai toks sakinys: Lietuvos urantai yra Urantijos Knygos pagrindu Algimanto Jakubėno iniciatyva Urantijoje (Žemės planetoje) įkurtos vienintelės, pačios naujausios ir pačios didžiausios šviesos religijos – praktinio religinio aspekto (šeštadieniniai Rojaus Trejybės garbinimai, pirmadieninės internetinės maldos) – kulto atstovai.
Linksmos ateinančios savaitės :)

LaimaIrena
2010-09-27 01:28:45



j-u-m-s........t-r-ū-k-s-t-a.........VIENTISUMO
.
Tai kad žurnalistas “...yra išsilavinęs ir visapusiškai išprusęs žmogus...“ –vėlgi technikinė aplinkybė.
Dargi pagalvok-prisimink kiegi tokių išsilavinusių-visapusiškų žmonių algis išgujo iš puslapio.
Nežinau kiek visapusiškas-išsilavinęs yra Maksas; jo įvertinimas -“davatka stačiokas“- rodo didelį dvasinių dalykų supratimą.
Petreli, pamąstykime intelektualiai-protingai, dvasingai-išmintingai, intuityviai-jausmingai, mistiškai-paslaptingai.........bet šitame forume.........pasaulis perdaug gražus (kaikuriais aspektais), kad mosuoti po dūmus, taip prarandant brangų-bevertį laiką. Geriau gamtoje atlikti įkvėpimus-iškvėpimus, klausytis tylos –o ji iškalbinga savo bežodžiu bylojimu
Mudu juk tai žinom
Mudu abudu
Žinom
Juk taip

Algirdas
2010-09-24 20:50:08



Sveikas Algirdai , šita tema tai nei į tvorą , nei į mietą . Man to kulto tema , tai visai nesamonė . Bet žiūriu yra tavo komentaras , tai ir nusileidau į šitą temą .

Dabar pradedu tau prieštarauti , dėl tų post - komunistinių invazijų , kurias tu tariamai matai skverbiantis per šiuos urantinius mokymus .

Mielas Algirdai , tas Vyras , kuris ėmėsi šio super sunkaus dvasinio mokymo darbo , iš tiesų yra pirmas žmogus per artimiausius praeities šimtmečius , išvaręs naują dieviško pasaulio ir visos kosminės kūrinijos , pažinimo vagą . Jeigu nebūtų įsteigtas šis urantinis forumas , vargu ar būtų susišaukę tiek bendraminčių , kitais komunikavimo būdais . Taigi vienas , internetinis privalumas , jau labai geras ir sveikintinas . Antras neginčijamas šio urantinio dvasinio mokymo privalumas , tai , kad Algimantas ir kaip pilietis , yra išsilavinęs ir visapusiškai išprusęs žmogus , todėl daugeliui kelia pasitikėjimą ir dvasiniuose mokymuose . Na , kas tikra , o kas netikra , pats gyvenimas patikrins . vienus žmones šis naujas ir labai moderniškas dvasinis mokymas tikrai sužavės ir tie žmonės gilinsis ir toliau į kūrinijos paslaptis , kiti gi , tik piktinsis ir prieštaraus , kad čia ne bažnyčia , kad čia ne Roma .

Naujovės visada sunkiai skinasi kelią , kol tam tikrame pažinimo taške , žmonijos protai persiverčia į mąsišką ir palankų naujų dvasinių idėjų supratimą ir priėmimą . Taigi tikėkimės viso geriausio ir palankiausio , šio mokymo įsiliejimo į žmonių protus ir širdis . Šis mokymas yra tuo unikalus , kad kiekvienas žmogus savyje atranda savo dievą ir savo unikalų asmeninį kontaktą su šiuo dievybės dvasios fragmentu .
Dabar jau sakau - amen . Sėkmės tau Algirdai , mokymuose ir pažinime .

emilispetras
2010-09-24 18:01:22



“…šiek tiek davatkiškas…”, taip emili –davatkiškumas kaip pasiaukojančio atsidavimo formą, -yra gražus-mobilizuojantis, bet šalia jo labai daug šiame puslapyje post-komunistinės mąstysenos; jeigu pirmąjį reikėtų minimalizuoti, tai šitą, dar netolimų laikų smarvę, reikėtų išvis eliminuoti –ir labai neskanu, kada Algimantas, kaip pirmas asmuo –tuo mėgaujasi

Algirdas
2010-09-22 10:31:01



PETRAI
Tu nuostabus
banguoji banguoji banguoji
tiesiog laikas nuo laiko pats save persijosi
Tavo kalbos muzikalumas lengvumas užburiantis
kada mudu susitiksim –fontanai ištrykš ten , kur atrodo sausra

Algirdas
2010-09-21 22:04:59



ALGIRDAI , aš Algimantą tikrai labai gerbiu , bet į kulto savoką jo niekada netraukiau ir netrauksiu . Mane nors ir labai domina Urantija ir Algimano įvairiausi mokymai , tačiau krikščioniškas pasaulis taip pat pilnas žavesio ir dinamikos . Aš nesu nei ritualų išpažinėjas , nei jų neigėjas , jie tiesiog yra už mano pažinimo . Dievybėje reikia gyventi ir tiek . KAIP mes savo kūną ir galvą nešiojame , taip ir dievybę nešiojame , tačiau ne asmeniniu pažinimu , bet viršasmeniniu numanymu ir dar pajautimu . Viskas yra labai subtilu , tačiau tikra ir realu , tačiau neapčiuopiama ir nematerialu .
Žodžių žaismas , dievybių dievybėmis yra proto tuštybė . Nei vienas žodis , nei sakinys neperteiks sielos džiaugsmo ir troškimo dvasiniam skrydžiui . Kas Dievą myli , tas tyli .

emilispetras
2010-09-21 21:52:26



(refleksija į emilio atidžias pastabas)
.
Tai tik juodi dažai ant balto popieriaus. Ko jūs piestu stojatės ginti knygą, tarsi neturėtumėt savo autentiško gyvenimo (ar čia jau visų komunistų svajonės išsipildymas –vienintelė knyga suformavo naują žmogų –ir ant krikščionybės duženų pastatė naują pasaulį).

Algirdas
2010-09-21 21:30:08



Na , kam Jonai , tokią seną ir banalią temą ištraukei . Aš tai nematau čia jokios prasmės . Nei kas čia vysto tą kultą , nei ką . Ar tu norėtum tai Algimantui priskirti ? Tikrai be perspektyvos , tokios mintys . Viskas čia vyksta gerai ir labai aukštame lygyje .
Reikėtų , Joniuk , vis prisiminti , kad čia ne įžymių intelektualų forumas , bet dvasinis forumas , todėl kartais , šiek tiek davatkiškas . Tačiau taip jau yra , jeigu nori siekti vien tik didelio dvasingumo , tai gali prilipti ir davatkiškumas . Tačiau ne visiems taip atsitinka , kiti turi ir gerą dvasingumą ir visai nežymų davatkiškumą , taip sakant turi realybę ir imunitetą .
Tačiau kulto minties reikia atsisakyti , nes jis čia neturi jokių apraiškų . Žmonės tiki ir nori tikėti laisva valia , taip , kaip jų širdys ir protai geidžia . Kulto nesąmones pakaskime po rudes lapais .

emilispetras
2010-09-21 21:11:38



čia tema iš tų senų laikų... gerai kad ne visa praeitis yra ištrinta.

ypatingai įdomus tas pats procesas kaip IŠSIGIMSTA geri siekiai. Kaip gimsta žmonių kultas, kaip atsiranda ir išsivysto totalitarizmas. Kaip įdomu vis dėlto tai, kad vien (į)tikėjimo šviesa, gėriu, meile ir kitomis dorybėmis toli gražu neužtenka, ir visas gėris taip nesunkiai gali išsigimti kaip tam gyvulių ūkyje.

Jonas
2010-09-20 10:44:55



Kultas - žodžio kilmė kiek žinau iš lotyn.klb."cultus" - garbinimas. Jeigu moksliškai tai - sakralinės praktikos, veiksmų, sudarančių išorinę religinės doktrinos(pvz urantijos kng. mokymo skelbiamos doktrinos.)turinio išraišką, visuma; praktinis religinis aspektas. (Taip jau moko Lietuvos teologai, nors jie man neautoritetas). Be to, Algimantai, aš negąsdinu, o atvirkščiai perspėju, tai kas ne mano ar kito žmogaus išgalvota(pvz:"urantija")bet kas parašyta Biblijoje. Ir ten sakoma: "Tuo meilė pasiekia mumyse tobulumą, kad galime turėti drаsų pasitikėjimą teismo dieną, nes koks Jis yra, tokie ir mes esame šiame pasaulyje. Meilėje nėra baimės, nes tobula meilė išveja baimę. Baimėje yra kančia, ir kas bijo, tas nėra tobulas meilėje" (1Jn4) Ir jei tu pažintum Kristų, tai irgi nebijotum!

balandis
2006-03-02 20:32:26




[Prisijunkite ir parašykite savo komentarą]
Spausdinti
Grįžti atgal